Vauvaharrastukset

Puolivahingossa

Ettei äitiydestä jäisi käteen vaan muisto neljän seinän sisällä vietetystä ajasta, haluaisin löytää jonkun kivan vauvan ja äidin välisen harrastuksen. 
Hetken aikaa sellattuani tajusin, että tarjolla on pelkästään jumppaa, uintia ja muskaria. Booring.

Vauvauinti
Maksaa aika paljon. Onnistuisin kuitenkin hukuttamaan vauvan surkutellessani vyölaukkumahaani, mitä koristaa helottavat arvet. Muistaako se vauva edes siitä äidin nöyryyttämisestä mitään myöhemmällä iällä? En usko, joten tästä syystä en mene edes vauvan iloksi. Mikä idea niissä tyyreissä uimavaipoissakin on, kun oletan pissan tulevan läpi kuitenkin ja kakkosen kohdalla vesi täytyy vaihtaa enivei?

Muskari
Tässä vaiheessa vauvan mielestä musiikki on kivaa, jos äiti laulaa ja hymyilee samalla. Ihme kyllä (te, jotka ootte kuulleet mun lauluäänen, ymmärrätte). Mua ei houkuttele tippaakaan harrastus, mihin on yhdistetty a) laulaminen julkisesti b) teennäinen tää on kivaa -touhu c) vieläpä maksaminen tästä huvista, mitä voidaan kotona harrastaa, koska d) ei toi vielä ymmärrä sosiaalistuttamisesta (= koiratermi varmaan käy tähänkin)

Vauvajumppa
No tää houkuttelee edes jonkun verran, koska sisäliikunta nappaa enemmän, ku räntäsateessa tarpominen. Harmi vaan, että tämä mama on tosi laiska kaikessa liikunnallisessa toiminnassa ja myöhästyttäis aivan varmasti jokaisesta jumpasta. Vauva kuitenkin pitäis nälkä-/väsymyskitinää koko tunnin ajan ja maksaisin muiden reippaiden mutsien katselusta ruokkien vauvaa.

Näiden lisäksi on perhekahvilat (IIK aivan varmasti toi lyö meidän Jormaa tai Jorma tulee siellä kipeäksi) ja muu vähän ''rennompi'' tekeminen, että äiti pääsee näkemään muitakin ihmisiä. Kammoan vielä tässä vaiheessa vaipanvaihtoja kodin ulkopuolella sen verran, että paniikissa mä kuitenkin olisin.   

Mun mielestä jumpat sun muut kalpenis näiden rinnalla:

Vauvabiljardi
Kaikki biljardista tykkäävät kokoontuis jonnekkin paikalliseen rauhalliseen aikaan tai vaihtoehtoisesti varais koko paikallisen tiettyyn kellonaikaan pelkästään lapsellisille perheille. Kimpassa pelattais voittajaa vastaan vaikka pareittain. Häviäjä maksaa baarimikolle vauvojen vahtimisesta.

Kortteliralli/Pilluralli
Voi niitä muistoja, kun tytöt istu repsikan paikalla kylän komeimman poitsun kyydissä ja jätkät vertaili kenen corolla lähtee viivoilta nopeimmin. Tästä uudistettu versio = mutseille minihameet ja huulikiiltoa, faijoille bensalenkkarit, toukka turvakaukaloon takapenkille ja eikun kylille. Radiosta raikaa kasaribiisit

Vauvaluistelu
No onhan ne kypärät ja rintareput keksitty! Ai eikö kukaan muu innostunu? No ei sit. Voishan sitä mennä luistimet olalla vaikka vaan juomaan ne lämpimät kaakaot sinne hienhajuiseen pukkariin. Eikä muuten maksa mitään.

Huutokokoontumiset
Kerrankin ei tarvitse hävetä vauvan koliikkia ja pelätä paska mutsi -leimaa. Nyt kaikkien äänekkäimpien lasten äidit tapaa lajitovereita huoltsikalla kahvin kera, jälkikasvu mukana tottakai. Kunnon kuorot pystyyn, niin ulkopuoliset ei tiedä keneen päin kohdistaa arvostelevat katseensa. Se, jonka lapsella on eniten korvia vihlova ja tärykalvoja rikkova parku, saa mitalin ja kunnon taputukset olalle, koska no, sehän on melkonen saavutus kestää viikosta toiseen moista. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

vitsi oli hyvä kirjotus, sai nauraa! :DD
tuohon viimeseen vois kyllä lähtä.. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

ainakin jossain on vilahtanut selanen vauva sirkus olikohan nyt sillä nimellä... puutalobayssa oli jossain vaiheessa taitaa vain olla jo täynnä/alkanut?

Vierailija (Ei varmistettu)

ja ainii p.s jos joskus mulla vauva niin varmaan jää itellä kans noi vauvajumpat väliin ku iteki oon niin laiska liikunnalisessa tominnassa tosin sit ois ainakin yksin pakko käydä jossain tanssillisissa aerobic tunneilla ym. et saa kilot karistettuu ja sit toi muskari ääh mitä se vauva tajuu siit ja sitä voi harrastaa kotonakin sen vauvan kaa kahestee ja mä en oo kanssakaan yhtään innokas lauleskelemaan taputtamaan mukana ei oo mullekaa suotu hyvää lauluääntä kerta tosin tykkään välil singstarii vedellä jos alotellaan kavereiden kanssa

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen kuitenkin tuota vauvamuskaria, jos on pätevä muskariope siellä niin voitte oppia paljon uusia lauluja, loruja ja leikkejä siellä. Ei ole muskarit nykypäivänä siis enää vain musiikin kuuntelua tms passiivista.

Torey
Näissä neliöissä

Oot ihana. :D  "Huutokokoontumiset",  "vauvabiljardi", haahaha! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

(Ärsyttävää ku huomasin et edellinenki kirjotti näin, mut tää tuli ekana mieleen:)
Aaw oot ihana! :) Oot varmasti helkkarin hyvä äiti, sopivan rento mut kuitenki vastuullinen.

iity-
Puolivahingossa

Voi kiitos, mutta te niitä ihania olette! :)

Muskaria ajattelin harkita kuukauden/parin päästä uudelleen, sitten kun toi mini-ihminen tajuaa toisten lasten seurasta, musiikista, tanssimisesta/hytkymisestä ja muista enemmän. :) Olis vaan ihan huippua, jos jo tässä vaiheessa löytyis joku kiva yhteinen harrastus. Pysyis tää mun mökkihöperyyskin vähän paremmin kurissa :)

iity-
Puolivahingossa

No enhän mä niitä epä-älyllisinä toimintoina pidä ja aivan varmasti muut löytää kivat harrastukset niistä. :) Ja kuten tossa edellisessä kommentissa mainitsin, ajateltiin kokeilla muskaria sitten, kun on ajankohtasta. :)

HelloAochi

Me meinattiin just luopua muskarista, K ei oikein tykkää, on vähän vilkkaampi lapsi. Mutta kyllä siellä muut tykkää, ne jotka jaksaa istua sylissä! Meillä on taas uinti ihan hitti, vauvajumppa on välillä kivaa välillä ei. Mä kirjoituksiin noista joskus, missäköhän se teksti on...

iity-
Puolivahingossa

Aivan. :) Niinpä, vähän lapsen luonteen ja mieltymysten mukaan täytyy nääkin asiat pohtia. Jos uintia meinataan kokeilla, niin isi saa hoitaa sen kyllä. :)

HelloAochi

Piti olla *kirjoitinkin

Minni2 (Ei varmistettu)

Moikka! Me käytiin vauvamuskarissa ja -jumpassa, oli tosi kivaa!! :) Ei muskari oo ollenkaan "pitäisi olla hauskaa -touhua", siellä on vauvoille sopivia leikkejä, loruja ja lauluja. Eikä kenenkään ole pakko laulaa. ;) Jumpasta voisi sanoa että on kaikkea muuta kuin liikunnallinen suoritus: leikittämistä, vauvan jumppauttamista, tanssittamista, pikkasen jotain liikkeitä mitä voi tehdä omaan tahtiin. Eli ei todellakaan vaadi minkäänlaista liikunnallisuutta! :)

Nyt vain rohkeasti kokeilemaan, suosittelen lämpimästi!! :)

t. Minni

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.