Ladataan...
Pupulandia

 

Saan tosi paljon kyselyitä arkimeikistäni ja tosi moni tuntuu kaipaavan nimenomaan sellaista kuulasta hehkua kasvoilleen. Esittelin viime viikolla arkimeikkiäni Maybellinen tuotteilla video-muodossa ja siitä saakin hyvän käsityksen siitä, millaisista tuotteista perusmeikkini koostuu. Merkit saattavat fiiliksen ja hetken mukaan vaihdella, mutta meikkipohjan tuotearsenaali on kutakuinkin tuo: meikkivoide, peitevoide/valokynä, aurinkopuuteri ja poskipuna. Jos kaipaat tarkempia havaintokuvia ja täsmällisempää selostusta meikkipohjani perusjutuista, sitä puolestaan on saatavilla tässä viime syksynä tehdyssä jutussa.

Noiden perustuotteiden lisäksi lisään toisinaan kasvojen T-alueelle pienen tupsauksen irtopuuteria, jotta meikki pysyisi paremmin paikoillaan päivän riennoissa. Omilla kasvoilla riskipaikkoja ovat silmänaluset ja nenänpielet, joista meikki uhkaa päivän mittaan karkailla, sekä otsa ja tuo poskipäiden ja nenän väliin jäävä alue, jotka nykyään jossain vaiheessa päivää saattavat alkaa kiiltää vähän liikaakin. Pyrin lähtökohtaisesti välttelemään puuteria  ja täysmattaista lopputulosta mahdollisimman paljon, koska iho vain näyttää kauniimmalta ja hehkuvammalta, kun siinä on himpun verran luonnollista kiiltoa.

Itselleni suurin kynnys ja pulma puuterin vähentämisessä on ollut juuri se, että miten meikin saisi pysymään paikoillaan puuteroimatta koko nassua. Ja miten vastaavasti kasvoilla saisi säilytettyä sen kauniin hehkun ja pienen luonnollisen kiillon oikeissa paikoissa, vaikka puuteria joutuisikin välillä hiukan käyttämään. Usein käytänkin puuteria vain täsmäiskuina vain niihin kohtiin, joissa sitä tarvitaan: silmien alle ja nenänpieliin vipalla pyörivin liikkein painellen sekä fiiliksen mukaan sudilla kevyesti tupsutellen T-alueelle.

 

 

Jos kuitenkin meikin pitäisi kestää koko päivä, saatan käyttää vippaa myös T-alueella - ja tällöin taas ihosta tulee helposti liian mattaisen näköinen. Esimerkiksi Lumenen hohde-aurinkopuuterilla ja poskipunalla (varsinkin voidemaisella) saa iholle hiukan ekstrahehkua, mutta keksin jokin aika sitten aika hyvän kikan, jolla voi lisätä kasvoille ripauksen hohdetta ja luonnollisen näköistä kiiltoa ilman, että tarvitsee välttämättä luopua kokonaan puuterista. Vastaus on ehkä hiukan yllättäen öljy. Olen itse muutaman kerran nimittäin tehnyt niin, että kun meikki on jo valmis, hieron sormiin aivan pienenpienen pisaran kasvoöljyä ja taputtelen sormenpäillä kevyesti poskipäitä juuri siitä korkeimmalta kohdalta, jolle hehkua kaipaan - ja se toimii! :)

Periaatteessa öljy voi oikeastaan olla mitä tahansa oliiviöljystä johonkin kosmetiikkamerkin kasvoöljyyn. Ole kuitenkin tarkkana määrän kanssa, sillä sitä todellakin tarvitaan aivan minimaalisen pieni pisara. Ylimääräisen öljyn voit hieroa muualle ihoon tai pyyhkiä paperiin. Hiero siis ensin öljy sormiin niin, että ne ovat melkein kuivat ja sitten taputtele sormenpäillä kevyesti haluamiasi kohtia kasvoilla. Älä hiero kasvoja, koska hierova liike ja öljy yhdessä saavat meikin lähtemään liikkeelle. Varsinkin valokuvia varten tämä kikka on ihan loistava, mutta olen joskus käyttänyt tätä ihan tosielämän tilanteissakin.

Keksin kikan Trendin kuvauksissa, sillä muotikuvauksissa usein suositaan sopivasti kiiltävää ihoa - se vain näyttää kuvissa kauniimmalta ja heijastaa valoa nätimmin kuin täysin mattainen pinta. Tästä syystä kuvausmeikeissä ei yleensä koskaan käytetä puuteria lainkaan ja se mikä kuvissa näyttää kauniin hehkuvalta, voi livenä näyttää vain rasvaiselta. Moni kuvausmeikki ei siis sellaisenaan toimisi oikeasti arjessa, vaikka kuvissa näyttääkin hyvältä. Öljyä kuvauksissa käytetään yleensä vain korostamaan tiettyjä kehon kohtia kuten olkapäitä, solisluita ja käsivarsia - kasvoille sitä kai harvemmin läträtään, ellei haeta todellista wetlookia. Kotikonstina tuo pikkuriikkinen häivähdys öljyä toimii kuitenkin aika kivasti myös kasvoilla, jos puuterista ei halua täysin luopua.

 

 

Tykkään itse tosi luonnollisesta lopputuloksesta ja fiilis on sitä parempi, mitä vähemmän tököttejä naamassa on yhtäaikaa ja helpoin tapa antaa ihon hehkua on tietysti jättää vain puuteri pois. Jos kuitenkin a) naama kiiltelee puuteroimattomana vääristä kohdista, b) iho on niin kuiva, ettei luonnollista hehkua käytännössä synny ilman puuteriakaan ja/tai c) meikki meinaa karata kasvoilta ennen aikojaan ilman puuteria, tämä niksi on vähän näppärä kompromissi, jolla saa sekä mahdollisimman kestävän että kuulaan lopputuloksen. :)

Kuvissa näkyvä tuote on saatu blogin kautta.

 

Translation: Makeup always looks better with a hint of natural shine and glow. Personally I have found it difficult to maintain the natural glow and to get a long-lasting result that might require a puff of powder. The easiest way to get the beautiful glow is just to skip the powder but at least my skin tends to shine a little too much as the day goes by, and lose the makeup from the problematic parts like under the eyes and around the nose. It is always a possibility just to apply a little powder only to those exact spots but sometimes when you know that you have a long day ahead, it feels more secure to puff a little more all around.

I recently came up with an idea how to get the beautiful glow in the right spots of the face without losing the powder. The solution is a tiniest drop of oil - basically any oil from olive oil to some fancy cosmetic oil will do. After your makeup is ready, just rub a very miminal amount of oil on your fingertips as long as they're almost completely dry and then tap the fingertips on the highest spot of your cheekbones to add a little glow. This works especially well in photographs but I've used the same idea also in my everyday life. A perfect compromise for getting both the glow and the long-lasting result. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Minulla oli joskus muutama vuosi sitten tapana esitellä täällä blogin puolella lupaavia nuoria valokuvaajia ja heidän blogejaan. Heidän joukkoonsa kuuluivat muun muassa Mikko Puttonen, Meri Björn ja Anna Äärelä, jotka ovat sittemmin menestyneet hienosti urallaan. Mikko huitelee nykyään Lontoossa ja kuvaa upeita projekteja nimekkäisiin lehtiin ja Merillä ja Annallakin on nykyään plakkarissa jo liuta kiinnostavia töitä. Olen takuuvarma siitä, että kaikkia heistä oma suosittu valokuvausblogi on vienyt isoin harppauksin työelämässä eteenpäin. 

Jossain vaiheessa tällaisia superlahjakkaita nuoria kuvaajia tuntui putkahtelevan blogosfääriin joka suunnalta, mutta nyt en ole muutamaan vuoteen itse onnistunut bongaamaan uusia mielenkiintoisia tulokkaita. Heitä varmasti on, mutta en ole vain törmännyt - saa siis mieluusti vinkata kommenttiboksissa hyvistä valokuvausblogeista! :) Yhden kiinnostavan nuoren kuvaajan onnistuin jokin aika sitten löytämään: 21-vuotiaalla Astrid Mannerkoskella on minusta potentiaalia ponnistaa Mikon, Merin ja Annan jalanjäljissä menestykseen. Lisää harjoitusta ja kasapäin kuvia vain, ja siitä se lähtee!

 

 

Counterclockwise Photoblog by Astrid on täynnä nuoren valokuvaajaopiskelijan tähän asti tekemiä projekteja, harjoitustöitä ja kokeiluja ja niiden joukossa aika hitsin upeitakin valokuvia. Ainakin minä olin Astridin kädenjäljestä paikoin kovasti vaikuttunut. On muuten huimaa selailla tällaisia nuorten tekijöiden blogeja hiukan taaksepäin ja huomata, mikä valtava kehitys lyhyessäkin ajassa on ehtinyt tapahtua. Uskallan siis veikata, että kuvat sen kun paranevat vain. :)

Ja huikkaanpa tässä teille kaikille, että kun laitoin Astridille viestiä etukäteen tämän jutun tekemisestä, hän mainitsi etsivänsä jatkuvasti malleja kuviinsa. Eli jos kiinnostaa päästä poseeraamaan lupaavalle nuorelle valokuvaajalle johonkin projektiin, niin laittakaahan Astridille sähköpostia! Ja toki hän tekee pyynnöstä ihan työkeikkojakin, jos tarvetta valokuvaajalle on. 

PS. Eikö muuten näytäkin tuo yksi tyttö valokuvissa aivan häkellyttävän paljon Jennifer Connellylta?

 

Translation: I love browsing through the blogs of young promising photographers but I haven't found any interesting ones lately. Except for this one by Astrid Mannerkoski. She studies photography and her blog is full of her projects and school works, and I defintely found something there. I think she has a lot of potential! :) And by the way, she mentioned that she's always looking for models for her photography projects so if you're interested in posing for her, you should send her an e-mail. :)

 

 

Photos: Astrid Mannerkoski

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Enpä olisi kuukausi sitten uskonut, että innostun sillä tavoin entisestä inhokkiväristäni vaaleanliilasta. Tänään kynsihuollossa nimittäin totesin tykäneeni noista liiloista kynsistäni lopulta niin, että ehkä ensimmäistä kertaa koskaan mietin ihan tosissani hetken, että jatkaisinko samalla värillä vielä toisenkin erän. Ihmismieli on kyllä mystinen! :)

Vaihtelu virkistää, joten päätin väliin ottaa nyt kuitenkin jotain muuta väriä - ikisuosikkini minttu sopii hyvin keväisiin tunnelmiin. Bongasin Pinterestistä hauskan kynsi-idean, jossa yksivärisen kynnen piristykseksi oli vain yksi kulma lakattu eriväriseksi. Vaihdoin inspiskuvassa näkyneen liilan minttuun ja persikkaisen nudesävyn vaaleanruskeaan. Söpöt ja simppelit! Ihan just passelit kevätkynnet, sanon ma. Mitäs muut tykkäätte? Tämä idea on tosiaan helppo toteuttaa millä tahansa väreillä.

Geelikynnet sponsoroi Bio Sculpture.

 

Translation: When it comes to nail business, March is for mint green. At least so it seems. :) What a great but simple idea just to paint one corner with a different colour to add some twist to the monochrome nails. Check out the same style with different colours from my Pinterest!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tykkäsin nuorena piirtää ja kuvaamataito oli koulussa lempiaineitani. Ala-asteella tosin unohduin toisinaan kuviksen tunneilla haaveilemaan ja numerot laskivat, kun en ehtinyt saada töitä valmiiksi. Hassua ajatella sitä pientä tyttöä, joka paneutui tekemiseensä niin suurella innolla, että oppitunnit eivät riittäneet teosten loppuunsaattamiseen. :)

Mihinköhän se kaikki vuosien varrella jäi? Nautin kauniista ja visuaalisista asioista, mutten ole valokuvaamisen ohella 15 vuoteen tehnyt mitään taiteellista itse. Vesiväreihin en ole tainnut koskea sitten yläasteen. Ja siitäpä syystä olinkin aivan innoissani, kun huomasin Facebookista, että lemppariputiikkeihini kuuluva Papershop on alkanut järjestää erilaisiin taideaiheisiin liittyviä työpajoja. Ilmoittauduin heti siltä seisomalta intoa puhkuen akvarelli-iltaan sekä paperikukkien askartelu-workshoppiin. 

 

 

Eilen oli ensimmäisen työpajan aika ja siellä me reilut 10 aikuista naista istuimme pöydän ja vesivärien ääreen. Voi sitä haparoivaa tekemisen ja oppimisen riemua! Aika kömpelöä oli meikäläisen siveltimen käyttö näin 15 vuoden tauon jälkeen, mutta sain heti ihan mielettömän kipinän tarttua sutiin ja harjoitella lisää. Taidan heti tällä viikolla käydä ostamassa vesivärit, siveltimiä ja akvarellipaperia...

Suurkiitos Papershopille, että järkkäätte tällaista! Oppituokio oli ihan älyttömän mielenkiintoinen - voin lämmöllä suositella muillekin. Tällainen yhden illan lyhyt workshop on ihan mainio konsepti kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa tai mielenkiintoa sitoutua johonkin pidempiaikaiseen kurssiin säännöllisine viikkotapaamisineen. Jos kuitenkin intoa on tai asuu jossain kauempana Helsingistä, niin kaikenlaisia taidekurssejahan löytyy kyllä pilvin pimein kansalaisopistoista ja työväenopistoista eli sinne vain tarjontaa tutkimaan! :)

 

 

Papershopin työpajoista kiinnostuneet voivat kurkkia lisäinfoa nettisivuilta tai Facebookin puolelta. Vaikuttaisivat olevan supersuosittuja, joten kannattaa toimia ilmoittautumisen suhteen ripeästi.

 

Translation: Can you imagine that it's been 15 years since I last held a paint brush in my hand! I can't, and that is why I participated in this little workshop held by a lovely boutique Papershop in Helsinki. Okay, after such a long break I definitely sucked big time but it doesn't matter, because it was absolutely awesome!  I am now all excited about doing something creative and thinking about going to buy some watercolours, brushes and paper for my little home art studio. :)

If you're in Helsinki and interested in participating, check out the website and Facebook page of Papershop (in Finnish). And if you're not close to Helsinki but still interested in taking some art classes, check out the course selection of the local adult education centres. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Viikon julistelöytö taisi viime viikolla unohtua, mutta nyt taas ihania kuvia jaossa iloksenne! :) Tällä kertaa luvassa on valokuvajulisteita, sillä ihastuin Society6:n sivuilla Bree Maddenin maisemaprintteihin niin, että melkein tekisi mieli tilata pari palmupuuta omalle seinälle. Uskomattoman kauniita värejä ja unelmoivan rauhallisia tunnelmia, Kalifornian rantamaisemaa, palmupuita ja meren kuohuntaa - sellaisia ovat Bree Maddenin valokuvat.

Julisteiden hinnat vaihtelevat koon mukaan 15-45 dollarin välillä ja suosittelen tsekkaamaan myös Bree Maddenin koko tuotevalikoiman. Esimerkiksi palmu-kuvioitu tyyny, kello, kangaskassi, muki tai kännykkäkuori näyttävät myös ihan älyttömän kivoilta. Olisikohan paha, jos päällystäisi yhden huoneen kokonaan mintunväristä taivasta vasten huojuvilla palmuilla? Society6:n lisäksi Madden myy printtejään myös Etsyssä, mistä voi löytää vähän erilaisia kuvia näiden rantamaisemien lisäksi.

 

Translation: After seeing these photos, don't you just wanna cover up your home with palm trees and mint green skies? I know I do! Check out the beautiful photography posters (and all the other photo printed products) by Bree Madden at Society6. Just beautiful!

 

 

Photos: Bree Madden

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

Saan usein palautetta siitä, että olen kovin sujuva ja luonteva liikkuvassa kuvassa, mutta eipä silti meikäläiselläkään aina mene homma ihan putkeen. Todisteeksi siitä tarjoan teille tämän ihastuttavan videon. :D Jos kaipaatte sateisen päivän iltaan vähän piristystä, niin tässä vähän making of -matskua sen Maybelline-meikkivideon tekovaiheesta. Aika monta ottoa otettiin, kuten varmasti tuosta käy ilmi!

 

Translation: I'm fabulous on video. :D

 

 

Share
Ladataan...

Pages