Ladataan...
Pupulandia

 

On aina ilo bongata kiinnostavia suomalaisia tulokkaita suunnittelijarintamalla ja olen jälleen löytänyt nousussa olevan kiinnostavan merkin, joka ansaitsee tulla esitellyksi suuremmallekin yleisölle. Kenkä- ja laukkumerkki Kuula + Jylhä on ehdottomasti sellainen nimi, josta veikkaan, että kuullaan vielä. Kaikki laatuun panostavan merkin tuotteet valmistetaan käsin Suomessa ja Virossa, ja brändin taustalla häärii suunnittelijakaksikko Essi Kuula ja Marika Jylhä. 

Jos Kuula + Jylhän suunnittelufilosofia pitäisi tiivistää muutamaan sanaan, sellaisia voisivat olla esimerkiksi: villi ja leikkisä luovuus sekä rajojen rikkominen. Merkin suunnittelijat uskovat sesonkiajattelun sijaan hitaaseen muotiin ja heidän sloganinsa onkin "Slow Shoes". Tärkeitä arvoja Kuula + Jylhälle ovat myös läpinäkyvyys, käsin tekeminen, eettisyys ja ekologisuus.

 

 

Tällä hetkellä Kuula + Jylhän tuotteita valmistetaan pienissä erissä ja niitä myydään merkin omassa verkkokaupassa sekä Helsingissä ainakin Isolla Roobertinkadulla sijaitsevassa OVVN-putiikissa. Näissä kuvissa näkyvä kenkämalli on ainakin suunnittelijakaksikon omassa verkkokaupassa jo myyty loppuun, mutta laukkuja näyttäisi olevan yhä saatavilla. Odottelen innolla jatkoa ja pian myyntiin ilmestyviä uusia tulokkaita. Kiinnostuneille tiedoksi, että Kuula + Jylhän uutisia voi seurailla myös Facebookin kautta. :)

EDIT: Lukija vinkkasi myös Kuula + Jylhän mainiosta videosta, jonka avulla pääsee sukeltamaan kenkien tekoprosessiin sisälle, joten lisäsin sen mukaan postaukseen. Tsekatkaahan siis sekin! 

 

Translation: I always love to boost young, upcoming and interesting designers - especially Finnish ones. And recently I found another cool Finnish shoe and bag brand Kuula + Jylhä that I think is definitely worth sharing. Their design style is about playfulness, avant garde shapes and raw, pure materials. The designer duo doesn't believe in seasonal thinking in fashion and therefore their slogan is "Slow shoes". So if you like their unique style and value open and honest production, hand made design and natural materials, keep this name in mind! Their products can be purchased from their own webshop and the little boutique OVVN in Helsinki. You can easily keep yourself updated about their news by liking them on Facebook. :)

 

 

Photos: Kuula + Jylhä

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Minua pyydettiin viime syksynä mukaan YLE:n Puoli Seitsemän -ohjelmaan haastateltavaksi siitä, millaisista aineksista koostuu hyvä blogi. Mitä tarvitaan, että blogilla voi menestyä tai että bloggaamisesta pystyy tekemään itselleen työn? Päästin ohjelman tyypit kylään kotiini ja viimesyksyisen visiitin pohjalta syntyi 4 minuutin tiivis haastattelupätkä, jossa kertoilen mietteistäni bloggaamiseen liittyen ja jaan hyviä vinkkejä bloggaamisesta sekä oman bloginsa kehittämisestä kiinnostuneille. :) Videon voi katsoa kokonaisuudessaan Puoli Seitsemän -ohjelman sivuilla

 

Translation: I got interviewed by a program called Puoli Seitsemän, but sorry folks, the video is in Finnish. :) If you want to watch it anyways, you can find it here.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tuolla Portugalissa sen taas muisti, miten hyvää tekee ihmiselle päästä hetkeksi irti arjen pyörityksestä, aikatauluista ja rutiineista. Loma jo itsessään on tarpeen silloin tällöin, mutta erityisen hyvää tekee nimenomaan hetki kaukana kotoa, poissa tutuista ympyröistä.

Palasin matkalta kameran muistikortti täynnä kuvia ja mieli täynnä uusia elämyksiä, muistoja ja inspiraatiota. Olo oli maanantaiaamuna kuin uudestisyntyneellä, siitäkin huolimatta että kotiuduin lentokentältä vasta noin kuudelta aamulla koko yön kestäneen matkustuksen jälkeen. Vaikka yöunta oli uuteen päivään herätessä takana vain pari hassua tuntia, tuntui, että suorastaan puhkuin energiaa, intoa ja uusia ajatuksia.

 

 

Minulla on aika ajoin vaikeuksia rauhoittua. Nautin yrittäjän arjesta, mutta välillä tuntuu kuin olisi kymmenen palloa ilmassa yhtä aikaa: paljon muistettavaa ja monta projektia meneillään samanaikaisesti. Vähän kuin pään sisällä pyörisi sellainen pieni hyrrä, joka vain vinhasti kieppuu jossakin takaraivon perukoilla yötä päivää.

Olen joskus käynyt työelämässä hyvin lähellä burnoutia, mutta nykyään huomaan väsymyksen ja liiallisen stressin merkit onneksi aika helposti. Pieni stressi on minun suorituskyvylleni hyväksi ja tulemme stressin kanssa mainiosti toimeen niin kauan, kun ohjakset ovat minulla eikä toisinpäin.

 

 

Vaikka tällä hetkellä päässäni pyörii vain se pieni positiivinen hyrrä, joka auttaa hallitsemaan kiireen ja luovan kaaoksen, on joskus vapauttavaa päästä siitä kieputuksesta hetkeksi irti. En välttämättä huomannut sitä tietoisesti matkani aikana, mutta kotiin palatessani, alle neljän tunnin unien jälkeen omasta sängystä herätessäni tunsin hyrrän pyörähtäneen taas vauhtiin. Samalla kuitenkin tiedostin, että se oli välillä ehtinyt olla pysähdyksissä.

En ehtinyt olla reissussa kuin neljä kokonaista päivää, mutta matkan vaikutus mielialaani oli ihmeellinen. Heti eilen aamulla työntouhuun ryhtyessäni tunsin, kuinka mieli oli lyhyiksi jääneistä unista huolimatta levännyt. Ajatus luisti kirkkaasti, pää tulvi uusia ideoita ja mielentila oli innostunut ja inspiroitunut. Oli toden totta ilo tarttua töihin sellaisella mielellä.

 

 

Annan teille muillekin ahertajille neuvon: lähtekää hetkeksi pois! Välttämättä ei tarvitse lähteä edes kauas – kunhan vain suuntaa jonnekin, missä on itselle uutta nähtävää ja koettavaa. Inspiroiva reissukohde voi löytyä Suomen rajojen sisältä, laivamatkan päästä tai kauempaa – vain mielikuvitus on rajana. Eikä reissun tarvitse olla pitkä – jo viikonlopun mittaisella matkalla voi saada aikaan ihmeitä ja jopa päiväretki yllättävään, jännittävään ympäristöön stimuloi sopivasti aisteja ja antaa tilaa uusille ajatuksille.

Joku ehkä osaa löytää rauhan kotonakin, mutta minun kaltaiseni hyrrääjät saattavat tarvita hiukan etäisyyttä arkiympäristöön saadakseen taukoa jatkuvasta ajatustulvasta ja to do -listoista.  Jostain syystä rauhoittuminen on vieraassa ympäristössä helpompaa. Oma hyrräni malttoi rauhoittua vasta tuhansien kilometrien päässä kotoa ja työasioista.

 

 

Portugalissa sain vain tuijottaa pystysuoraa kallioseinää vasten hypnoottisina piiskaavia aaltoja ja tuntea itseni pieneksi. Siinä missä en kotona tunnu löytävän hetken rauhaa ja malttia hiljentyä, vieraan meren äärellä tuo rauha tuli kuin itsestään. Olisin voinut istua hiljaa merta tuijottaen tuntikausia – antaa vain ajatusten tyyntyä tyrskyävien aaltojen velloessa edessäni.

Meri jatkaa myrskyämistään maailmanmenosta piittaamatta eikä luonto pysähdy koskaan. Finanssikriisit, vastaamattomat sähköpostit, niskaan hengittävät deadlinet – huihai! Siellä ne unohtuvat ja menettävät hetkellisesti merkityksensä ihmeellisen luonnon äärellä.

 

 

Toisaalta mielenrauha voi löytyä hälinässäkin – ainakin jos vieraskielinen puhe soljuu vain ohi korvien. Sitä saa ikään kuin vapautuksen keskittymisestä ja kuuntelusta. Helpoin ja halvin tapa saada hetken hengähdystauko on kuitenkin painua metsään tai meren rannalle, jonnekin luonnon äärelle. Jos kuitenkin aikaa ja rahaa on lähteä kauemmas, Portugalin rannikkoa parempaa terapialomakohdetta saa hakea. :) Jo pelkästään näiden kuvissa näkyvien maisemien takia suosittelen, vaikkei erityistä tarvetta mielen lepuuttamiselle olisikaan.

 

Translation: Let me give you one little piece of advice: get away! Go some place new for a few days and feel how it relaxes your mind. Sometimes a little break is needed and I assure you that the coast of Portugal is the perfect place to forget everything and make room for something new in your mind. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tämän viikon julistelöytö on Etsy-putiikki Tangram Artworks & Prints, jonka julisteita koristavat mielenkiintoiset geometriset ja abstraktit kuviot. Tuleeko muuten jollekulle muulle 80-90-lukujen taitteessa lapsuuttaan eläneelle välittömästi tuosta tangram-sanasta mieleen Pikku Kakkosen Seitsemän palaa -ohjelma? :D Tietoisku: tangram tarkoittaa siis juuri sitä kiinalaista seitsemän palan palapeliä, jolla tuossa lastenohjelmassakin leikiteltiin.

Tangramin printtejä on saatavilla sekä värillisinä että mustavalkoisina ja julisteiden teemat vaihtelevat eläinhahmoista abstrakteihin muotoihin, nimikirjaimiin sekä kaleidoskooppisiin kuvioihin. Saapa putiikista tilattua ihan custom made -töitäkin, jos itsellä on mielessä jokin tietty visio tai värimaailma. Ja huomio lapsiperheet, Tangramin valikoimassa on paljon myös erityisesti lapsille tehtyjä seinäkoristeita ja julisteita!

 

 

Julisteiden hinnat vaihtelevat noin 20-45 euron välillä (+ postikulut Briteistä) julisteesta ja sen koosta riippuen, mutta jo parilla kympillä saa esimerkiksi A3-kokoisen printin. Kokosin tähän postaukseen muutamia kivoja julisteprinttejä, mutta koko valikoimaa pääsee selaamaan kätevästi Etsyssä. :)

 

EDIT: Tangram Artworksin omistaja oli törmännyt postaukseeni sattumalta netissä ja ilahtui niin kovasti jutusta, että kävi kommenttiboksissa jättämässä terveisensä. :) Ja halusipa hän vielä ilahduttaa teitä lukijoitakin alekoodilla, joka on voimassa maaliskuun loppuun asti. Jos siis ihastuitte näihin julisteisiin ja harkitsette sellaisen hankkimista, niin käyttäkää ostoksen yhteydessä alekoodia PUPULANDIA2015

 

Translation: I found another interesting art print shop in Etsy and want to share it with you guys. :) Tangram Artworks & Prints is specialized in geometric and abstract art prints and posters inspired by the Chinese tangram puzzle. You can find all kinds of shapes and pictures from the selection, both in colour and black & white, and the price range varies from 20 to 45 euros (plus shipping). And hey, if you have kids, this shop has plenty of fun pictures designed especially for nursery and children's room. :)

EDIT: The owner of Tangram Artworks had bumped into my post and got so happy about it that she wanted to give something back and gave you guys a discout code for the posters. :) So if you're interested in purchasing, make sure to use this discount code before payment: PUPULANDIA2015.

 

 

Photos: Tangram Artworks & Prints

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Muistutukseksi vielä kaikille, että huippukiinnostavalla ohjelmistolla varustettu DocPoint-festari alkaa tänään ja jatkuu sunnuntaihin asti. :) Jos kaipaat leffatärppejä, niin listasin muutamia kiinnostavalta kuulostavia dokumentteja viime viikolla tänne blogin puolelle. Koko ohjelmisto löytyy luonnollisesti DocPointin nettisivuilta. 

Sain myös arpoa yhdelle onnelliselle kuuden lipun sarjakortin festareiden elokuviin ja tällä kertaa arpaonni suosi seuraavaan kommentoijaa:

cc:

Mielettömän hyvä idea! Tahtoisin valtavasti mennä ja nähdä melkeinpä ihan minkä vaan tai kaikki näistä dokumenteista. Kahden lapsen äitinä aika ja raha on kuitenkin kortilla, eikä taatusti tule mentyä ellei joku tällainen onnenpotku osu kohdalle. Peukut pystyssä että osuisi :)

 

Käyhän tsekkaamassa sähköpostisi! :)

Share
Ladataan...

Pages