Ladataan...
Pupulandia

 

Olen lukuisat kerrat aiemminkin ihastellut suomalaissuunnittelija Sanna Naapurin uskomattoman kaunista kädenjälkeä printtisuunnittelussa. Muutama viikko sitten pääsin myös hypistelemään noita upeita silkkipaitoja omin käsin showroomilla, kun medialle esiteltiin ensi kevään tulevia mallistoja. Pakko sanoa, että visuaalisen ilmeen lisäksi vaatteissa ovat kyllä kohdallaan myös materiaalit: ihanamman tuntuista silkkiä en ole varmaan koskaan sormieni alla tuntenut. Eli käpälät ojoon, jos törmäätte näihin kaunokaisiin jossain - sen laadun oikeasti tuntee

Vaikka vuosi ei ole vielä edes vaihtunut ja kevättäkin yhä odotellaan, huomasin, että Sanna Naapuri on jo antanut pientä esimakua ensi syksyn ja talven mallistostaan. Erityisesti sinisävyisistä printeistään tunnettu suunnittelija uudistaa minusta onnistuneesti ilmettään ensi syksyn mallistoon. Paidat ovat edelleen tunnistettavia, mutta niissä on vähän uudenlaista twistiä ja värivariaatioita. Minä tykkään! Entäs te? :)

 

Translation: Finnish designer Sanna Naapuri is known for her stunning prints and today I spotted a little sneak peek to her Pre AW15 collection. I know, I know, we're still in AW14, but here's still a little peek to what's coming up next autumn. :)

 

 

Sanna Naapuri Pre AW15

Photography & Retouching: Karoliina Bärlund

Model: Jeannette Belaouane

Hair & Makeup: Violet Zeng Hair & Make-up Artist

Photography Assistance: Carolina Nikotian

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Luvassa taas ihoasiaa! Kirjoitin reilut pari kuukautta sitten vilkasta keskustelua herättäneen postauksen e-pillereistä. Kerroin tuolloin lopettaneeni e-pillereiden syömisen 10 vuoden jälkeen ja pohdiskelin lopettamisen mahdollisia vaikutuksia ihooni. Olin nimittäin kuullut lukuisia tarinoita e-pillereiden jälkeen puhjenneesta aikuisiän aknesta ja jännitti, kohtaisiko minua sama kohtalo. 

Postaus innoitti todella monen keskustelemaan aiheesta ja kommentteja kertyi yli 200. Moni halusi jakaa omat kokemuksensa, tarinansa ja huolensa - ja ikävä kyllä niiden perusteella yhteys e-pillereiden lopettamisen ja aikuisiän aknen tai muiden iho-ongelmien välillä ei vaikuttanut olevan ihan perätön. Lopulta postausta ja sen herättämää keskustelua siteerattiin iltapäivälehden sivuilla asti, joskin lööppiuutisoinnille tyypillisellä rusinat pullasta -mentaliteetilla, jossa alkuperäisen postauksen koko iho-teema oli tyystin sivuutettu. Lopettamispäätökseni taustoista voitte lukea tarkemmin tuosta aiemmin tekemästäni jutusta, mutta nyt on siis on elämää takana ilman e-pillereitä noin 4 kuukauden verran ja ajattelin, että voisi olla aika pienelle tilannekatsaukselle. 

 

Mitä kuuluu iholle nyt?

Huomasin jo silloin pari kuukautta sitten (jolloin e-pillereiden lopettamisesta oli kulunut noin 1,5 kuukautta), että ihossa oli alkanut tapahtua muutoksia. Ihotyyppini on viimeisten 10 vuoden ajan ollut kuiva ja herkkä eikä epäpuhtauksista ole juuri tarvinnut kärsiä. Ennen pillereiden aloittamista minulla oli teini-iässä lievää aknea ja vielä parikymppisenäkin ihossa oli epäpuhtauksia, mutta nämä ongelmat kaikkosivat tyystin aloitettuani e-pillerit. Olen tietysti nyt kolmekymppisenä 10 vuotta vanhempi kuin pillerit aikanaan aloittaessani, mutta jäin lopettamispäätöksen jälkeen jännityksellä odottamaan, miten iho ja hormonit muutokseen reagoisivat.

Parin kuukauden sisään pillereiden jättämisestä iho alkoi rasvoittua huomattavasti entistä enemmän. Siinä missä aiemmin minun ei tarvinnut puuteroida kasvoja aamuisen meikkauksen jälkeen oikeastaan koko päivänä, nyt saattoi naama kiiltää armotta jo tunti ehostuksen jälkeen. Toistaiseksi ihossa ei näkynyt varsinaisesti epäpuhtauksia, mutta jo tuo rasvoittuminen oli suuri muutos entiseen. Elättelin yhä toivoa, josko pääsisin vähällä ja iho oikuttelisi vain tuossa sopeutumisvaiheessa ja rauhoittuisi sitten itsekseen. Lukijoiden kommenteissa kerrottiin kuitenkin tarinoita, kuinka akne oli saattanut puhjeta vasta puolikin vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen, joten en todellakaan uskaltanut huokaista vielä helpotuksesta.

 

 

Viikko-pari tuon ensimmäisen postauksen tekemisen jälkeen alkoi kasvojen ihoon pukata rasvan lisäksi myös pieniä epäpuhtauksia. Näppylät eivät olleet mitenkään suuria tai kovin näkyviä, mutta niitä oli. Vähitellen epäpuhtauksien määrä kasvoi entisestään ja näppyjä alkoi ilmestyä muuallekin kuin kasvoihin. Edelleenkään näpyt eivät olleet mitään suuria finnejä, vaan pääasiassa sellaisia ihan pieniä ja melko huomaamattomia nyppyjä, joiden seassa saattoi satunnaisesti olla muutama isompi. Ja kutakuinkin sellainen tilanne on nytkin.

Näppyjä on ilmestynyt erityisesti ohimoille ja hiusrajaan, mutta myös nenänpielissä ja leuassa on näkynyt pieniä epäpuhtauksia. Posket ovat toistaiseksi pysyneet puhtaina joitakin aivan mikroskooppisen pieniä näppyrykelmiä lukuunottamatta. Lisäksi näppyjä on puskenut esiin yläselässä ja rintakehässä. Oudoin paikka, mistä ihoni on oirellut, on ollut kaula, johon hämmennyksekseni on myös ilmaantunut epäpuhtauksia. Paikat, joihin epäpuhtauksia on syntynyt, kuulostavat edelliseen postaukseen tulleiden kommenttien perusteella melko yleisiltä (tosin kaulasta en muista kenenkään maininneen?), mutta tuntuu silti hassulta, että yhtäkkiä näppyjä on paikoissa, joissa en ole nähnyt niitä 15 vuoteen.

Tällä hetkellä epäpuhtaudet eivät ole mitään sellaista, mitä meikillä ei saisi melko vaivatta piiloon ja pahimmat jäljet jäävät muutenkin yleensä hiusten tai vaatteiden alle näkymättömiin. Sen verran rajulta naama kuitenkin näyttää verrattuna siloposkivuosiin, ettei tuntuisi kotoisalta liikuskella julkisesti ilman meikkiä. Ja aiemmin kovin sileä ihoni ei kyllä läheltä tarkasteltuna ole sitä enää. Mistään aknesta ei tässä vaiheessa voida puhua ja asiat voisivat olla huonomminkin, mutta muutos 4 kuukauden takaiseen tilanteen on kyllä silminnähtävä. Valokuvissa tai kauempaa katsottuna meikattu iho näyttää yhtä kauniilta kuin ennenkin, mutta läheltä tarkasteltuna ja ilman meikkiä ero on huima.

Olen toistaiseksi vielä toiveikas ja luottavainen sen suhteen, mitä iholleni tulee tulevien kuukausien aikana tapahtumaan. Vaihtoehtojahan on oikeastaan kolme: a) iho on nyt vain tilapäisesti epätasapainossa ja hormonien tasaantuessa se rauhoittuu entiselleen, b) iho jää nykyiselleen tai c) ihon kunto pahenee vielä tämänhetkisestä. Tässä ei kai auta muu kuin odotella ja seurata tilannetta.

 

 

Muita mietteitä e-pillereiden lopettamisen jälkeen?

Lopettamisen jälkeen olen yrittänyt tarkkailla kehoani ihon ohella muutenkin, josko huomaisin jotakin muutoksia entiseen. Ensimmäisiä menkkoja odottelin pari kuukautta, mutta sen jälkeen kuukautiskierto palasi nopeasti raiteilleen, vaikka toki hakee vielä hieman omaa rytmiään. Kaikki hyvin siis sillä saralla - olen kuullut, että joillakin menkkoja ei ole pillereiden jälkeen näkynyt puoleenkaan vuoteen.

Olen miettinyt, että mahtoivatkohan e-pillerit tasoittaa mielialojani hiukan, koska välillä mieli on tuntunut nyt ailahtelevan aiempaa enemmän. Mitään kovin mainittavaa eroa en kuitenkaan ole huomannut, enkä osaa sanoa, ovatko nuo muutamat mielialan heilahdukset liittyneet välttämättä pillereiden lopettamiseen mitenkään. Olen myös lukenut, että pillerit saattaisivat joillekin aiheuttaa limakalvojen kuivumista ja vaikka en varsinaisesti muista sellaisesta kärsineeni, ehkä jotain pientä muutosta sillä saralla on voinut tapahtua. Oikeastaan näitä ihojuttuja lukuunottamatta en siis ole havainnut mitään ihmeitä.

Koin aina pillereitä vielä syödessäni, että ne toimivat minulla hyvin ja olin löytänyt itselleni sopivan merkin (Diane Nova). Kokemusta tosin on myös itselleni sopimattomasta merkistä, joka teki minusta raivohullun sekoboltsin (Yasmine). Onneksi tajusin tuolloin yhteyden yhtäkkisen sekoamiseni ja e-pillereiden välillä ja lopetin sopimattomat lääkkeet parin kuukauden jälkeen. Kun käytössä kuitenkin oli sopiva merkki, pillereistä tuntui kaiken kaikkiaan olevan monenlaista hyötyä, enkä havainnut haittoja oikeastaan lainkaan. Iho-ongelmat kaikkosivat, kierto oli säännöllinen ja ehkäisyjutuissa turvallisen varma olo (vaikka kyllä, tiedän etteivät edes e-pillerit takaa 100% varmuutta).

 

 

Minulla ei siis lähtökohtaisesti ole mitään e-pillereitä vastaan enkä oikein ole tykännyt viime vuosien verkossa vellovasta, hormonaalista ehkäisyä demonisoivasta keskustelusta. On tärkeää käydä tätä keskustelua ja on hyvä kyseenalaistaa sekä jakaa tarinoita kolikon molemmilta puolilta, mutta en usko näissä asioissa olevan olemassakaan yhtä absoluuttista totuutta. Olemme yksilöitä ja se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Olen varma, että e-pillerit ovat monelle mitä mainioin juttu, mutta yhtälailla uskon, että joillekin ne eivät sovi. Jos vuodesta toiseen kärsii selittämättömistä mielialanvaihteluista, apaattisuudesta, haluttomuudesta, kuivuudesta, migreeneistä tai muista oudoista vaivoista, kannattaa ainakin miettiä, voisiko syy oireisiin olla hormoneissa.

Kannattaa ehkä myös muistaa, että todellisuus ei varmasti ole yhtä synkkä kuin vaikkapa noista e-pillerikeskusteluun tulleista kommenteista voisi päätellä. Keskusteluun osallistuvat todennäköisimmin he, joilla on asiasta jotakin sanottavaa, jolloin niiden kauhukertomusten rooli korostuu. On ilman muuta hyvä tiedostaa, että e-pillereillä voi olla melkoisia haittavaikutuksiakin eikä pillereiden lopettaminen todellakaan aina suju kuin Strömsössä, mutta postauksen julkaistuani useampikin tuttu huikkasi muita kanavia pitkin lohdukkeeksi, että heillä pillereiden lopettaminen oli sujunut (iho-)ongelmitta.

Tämä hetkisistä ihopulmista huolimatta olo on silti nyt sellainen, että en koe kaipaavani e-pillereitä. Ajattelin edelleen seurata rauhassa tilanteen kehittymistä ja raportoida vaikkapa 2-3 kuukauden päästä, miltä iho näyttää ja tuntuu silloin. Vielähän tässä ei tiedä, vaikka nämä vaivat olisivat ihan vain tilapäinen rasite. Toivon niin. :)

 

EDIT: Tämä unohtui matkasta, mutta lisättäköön vielä, että myös hiuspohja rasvoittuu nyt pillerit lopetettuani samaan tapaan kuin pahimpina teinivuosina. Aamulla pestyt hiukset saattavat jo illalla näyttää rasvaisilta, ja näin ollen hiukset on siis lähes poikkeuksetta pestävä päivittäin. Tämä on suuri ero entiseen, koska pillereitä syödessäni pesin hiuksia yleensä parin-kolmen päivän välein. Muotoilutuotteet ja kuivashampoo tuntuvat hiukan hillitsevän rasvoittumista, mutta jos hiusten antaa olla täysin luonnontilassa pesun jälkeen, ne ovat usein jo puoli vuorokautta sen jälkeen likaisen näköiset ja tuntuiset. Myös päänahka tuntuu olevan hiukan ärtynyt tästä äkillisestä muutoksesta. Tympeää, mutta eipä tämäkään mitään sellaista, minkä kanssa ei voisi elää.

 

 

Photos: Jenn Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Lapsuuteni suosikkikirjoja olivat äitini vanhat "Kuka lohduttaisi Nyytiä?" ja "Kuinkas sitten kävikään?", jonka hauskoihin kurkistusaukkoihin ei pienenä voinut kyllästyä. Ala-asteikäisenä vahtasin Muumilaakson tarinoita telkkarista silmä kovana ja vähän vanhempana sain kummitädiltäni synttärilahjaksi laatikon, johon kätkeytyivät kaikki Muumi-kirjat. (Pitääkin muuten etsiä tuo aarre vanhempien luota ja napata talteen!) En usko, että suomalaislapsista kukaan on voinut välttyä kasvamasta enemmän tai vähemmän Muumien ympäröimänä. Enkä muuten ole kuullut kenestäkään, joka ei voisi sietää niitä. Kaikilla tuntuvat olevan vähintäänkin neutraaleja lapsuusmuistoja Muumeista. Vai onko siellä joku, joka kumoaa nyt tämän ajatuksen tyystin?

Tove Janssonin juhlavuonna muumit ovat näkyneet kaikkialla. Muumit ovat leffateatterissa ja niitä on nähty Ateneumissa, lenkkareissa, valaisinten muodoissa ja ties missä. Ja nyt niitä nähdään myös Ivana Helsingin neuleissa. Ja pakko sanoa, että nämä kaksi, Tove Janssonin veikeät hahmot ja Ivana Helsingin vaatteet, jotenkin ne vain sopivat heti ajatuksenakin yhteen, kun kuulin kollaboraatiosta ensimmäistä kertaa. Ja nyt kun neuleet vihdoin ovat myynnissä, olen yhä samaa mieltä. Jos siis minulta kysytään, niin todella onnistunut yhteistyö. :) Mutta mitäs sanotte te?

PS. Kertokaa muuten joku, että onko se Muumi-leffa mistään kotoisin, kun minua vähän houkuttaisi mennä katsomaan!

 

Translation: Everybody loves Moomins, right? This year it has been 100 years since the amazing Tove Jansson was born and for that reason Moomins have been absolutely everywhere. They're starring a movie and featuring sneakers, lamps and you name it. However, one of the most interesting Moomin collaborations of the year is the small collection of knits by Ivana Helsinki. I think those two go together just wonderfully, don't they? :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Olen henkeen ja vereen kalenteri-ihminen enkä voisi kuvitellakaan korvaavani paperiversiota jollakin elektronisella päivyrillä - siitäkään huolimatta että sellaiset varmasti ovat ihan näppäriä käyttää. Joissakin asioissa olen hyvin analoginen tyyppi: tykkään lukea lehteni ja kirjani paperisina, pidellä kynää käsissäni ja kirjata menot konkreettiseen kalenteriin ja raapustaa muistutukset TO DO -lappusille. Jostain syystä tuntuu jopa, että muistan asioita paremmin, kun olen fyysisesti kirjoittanut ne käsin jonnekin.

Koska rakastan perinteisiä kalentereita, minulla on monena vuonna ollut tapana huikkailla kivoista kalenterilöydöistä täällä blogin puolella. Kalenterijuttuja on siis luvassa myös tälle vuodenvaihteelle, kun uuden almanakan hankkiminen alkaa olla ajankohtaista. Yksi pitkäaikainen suosikkini on ollut Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoiden toteuttama kalenteri, jota perinteisesti ovat koristaneet valokuvauksen opiskelijoiden otokset. Ja niin myös tänä vuonna. :) Ja erityisen kivaa tästä kalenterista on vinkata tänä vuonna, kun mukana tekijätiimissä on tuttu tyttö. Veikko Kähkösen assistenttina toimivan Emma Sarpaniemen valokuvia on nähty täällä Pupulandiassakin.

 

 

Lahden muotsikan vuosikalenteri 2015 kantaa nimeä Yhdessä ja sitä on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa 13 nuorta valokuvaajaa. 160-sivuisen kalenterikirjan sivuilla käsitellään valokuvan kautta aiheita ystävyydestä ja yhdessäolosta ystävän poissaoloon ja yksinäisyyteen. Mukana on tarinoita niin pienen helsinkiläisen eläkeläisnaapuruston arkisesta onnesta kuin aasialaisten seksuaalivähemmistöjen kohtaamista ongelmista. Kauniin ja erityisen lisän kirjalle antavat myös käsin tehdyt tekstit ja vesiväreillä laveeratut taustat.

Kotimaisesti tuotetun kalenterin hintakaan ei päätä huimaa, sillä se kustantaa 20 euroa (+ 5 euron postituskulut). Jos kiinnostuit, niin Yhdessä-kalenterin voi tilata omakseen nettisivujen kautta, joilta löytyy myös lisätietoja tekijöistä ja Facebook-sivuilla on lisää kuvia kalenterin sisäsivuista.

 

Translation: If you're looking for a beautiful and different calender for the year 2015, here's a cool option. :) The young photography students of Lahti Institute of Design have put together this amazing book that combines art with this useful everyday item. You can read more and buy the calender HERE

 

 

Photos: Yhdessä 2015

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Löysin pari kesää sitten niin mainion ja simppelin herkutteluidean, että olen palannut sen pariin myöhemmin monet kerrat. Mistään varsinaisesti reseptistä ei todellakaan voida puhua, koska tämän evään taikomiseen ei kokin tai leipurin taitoja tarvita. Jostain syystä tämä kyseinen herkku houkuttaa erityisesti syksyisin - mistä lie johtuu, mutta jotenkin hämyisät aamut, pimeät illat ja samean harmaat päivät siinä välissä saavat herkkuhimon hyrräämään.

Syksyiseen lempiherkkuuni ei tarvita kuin leipää, smetanaa, suolakurkkua, hunajaa ja mustapippuria. Yksinkertaista mutta herkullista! Tai no, poikaystäväni mielestä suolakurkkuleipäseni ovat suunnilleen ällöttävintä, mitä hän tietää. :D Smetana, suolakurkku ja hunaja ovat kaiketi aika tavallinen makuyhdistelmä, mutta en jotenkin osaisi napostella niitä sellaisenaan. Saaristolaisleipäviipaleen tai RuisRealin päällä ja mustapippurilla höystettynä kuitenkin maistuu myös minulle. Jos suolakurkku ei herätä inhon väristyksiä, suosittelen kokeilemaan. Ja varoitan: saattaa aiheuttaa riippuvuutta.

 

 

Olen nyt myös parina päivänä ulkoistanut ruokapöydän viran ikkunalaudalle, joka tuntuu olevan asunnon ainoa edes hetkittäin valoisa paikka. Vanhojen talojen leveille ikkunalaudoille voi keksiä monenlaistakin käyttöä, näemmä. Nykyisen kokoista Hesariakin mahtuu melkein lukemaan siinä luonnonvalon äärellä - entisen lakanamallin kanssa tästä ei olisi voinut haaveillakaan. 

Mutta kyllä vain ovat hitusen verran ilahduttaneet päiviäni nämä herkutteluhetket ikkunan äärellä ja kynttilän valossa. Olen usein töiden parissa vähän sellainen pikakiituri, joka ei malta pitää taukoja lainkaan, kun pääsee vauhtiin. Kummasti on silti tauoillekin löytynyt sopivia hetkiä viime päivinä, kun on ollut tällainen rauhallinen herkkuhetki tiedossa... :)

 

Translation: My favourite autumn snack: cut a slice of islander bread or other juicy rye bread, spread some smetana (or sour cream) on it and add slices of pickles. Dribble a little bit of honey on top and grind some black pepper on top. Simply delicious! :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Jutun tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Kun lämpömittarin lukemat putoavat ikkunan takana lähelle nollaa tai sen alle, on tällaisen kuiva- ja herkkäihoisen aika kiinnittää entistä enemmän huomiota ihonhoitoon. Patterien lämmittämä huoneilma kuivattaa ihoa entisestään ja kirpeät pakkaspäivät ovat nekin oma rasitteensa herkälle hipiälle. Löydän harvoin sellaisia ihonhoitotuotteita tai putsareita, jotka pomppaavat vertailussa yli muiden, mutta tällä hetkellä kylppärin kaapissa ja suihkuhyllyllä majailee muutama sellainen suosikki, jotka ansaitsevat minusta tulla mainituiksi. Ja tietysti on mukavaa vinkata teille muillekin mainioksi koetuista ja suosituksen arvoisista puteleista. :)

 

 

Vartalolle: La Roche-Posay Lipikar Syndet -suihkuvoide

Ranskalaisen apteekkimerkin La Roche-Posayn suihkuvoide kuulostaa kuvausteksteineen melkoiselta nimimonsterilta (Cleansing body cream-gel anti-irritation), mutta itse tuote on mitä mainioin. Koska monet perinteiset suihkugeelit ja -saippuat kuivattavat ja ärsyttävät talven kuivattamaa  ja herkistämää ihoa, kuivalle ja helposti ärsyyntyvälle talvi-iholle suositellaan usein puhdistukseen ihan tavallisia perusvoiteita. Tavallinen vartalovoide ainakin on minusta ollut aina tuntumaltaan tympeä vaihtoehto kivasti vaahtoavalle suihkugeelille eikä se varsinainen puhdistustehokaan ole parhaasta päästä. Tämä tuoksuton putsari ei vaahtoa, mutta se tuntuu iholla aivan ihanalta sekä pesun aikana että sen jälkeen.

Puhdistusvoiteen koostumus muistuttaa tavallista suihkugeeliä ja levittyy iholle helposti - ja huuhtoutuu pois samaten yhtä siististi. En oikein osaa tarkemmin selittää, mikä tässä on se juju, mutta koostumus on ihan erilainen kuin missään aiemmin kokeilemassani suihkutuotteessa - ja siis hyvällä tavalla. Vaahtoamattomuutta ei täydellisen koostumuksen takia oikeastaan osaa edes kaivata ja silti iholle jää aidosti puhdas ja raikas tunne ilman sitä suihkun jälkeen tavanomaista kiristelyä. Apteekeissa myytävää suihkuvoidetta suositellaan erittäin kuivalle ja ärtyneelle iholle, ja onpa kyljessä vielä Allergia- ja astmaliiton leimakin. Suosittelen lämmöllä!

 

 

Kasvoille: Yves Rocher Nutritive Vegetal Velvety Ultra Rich Cleanser

Jösses näitä tuotteiden megapitkiä nimihirviöitä taas! :D Mutta ei nimi tuotetta pahenna, ellei tuote nimeä. Yves Rocher'n kuivan ja erittäin kuivan ihon puhdistusgeeli on nimittäin aivan ässä. Olen siirtynyt kasvojen iltapuhdistuksessa pääasiassa puhdistusvesiin, joilla putsaan yleensä päivän päätteeksi meikin pois. Aamuisin ja suihkujen yhteydessä tulee puolestaan käytettyä vedellä pois huuhdottavaa putsaria. Olen kokeillut ties millaisia kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettuja puhdistusvoiteita, -geelejä, -emulsioita, -maitoja ja -vaahtoja, mutta tämä purtilo lyö laudalta kaikki kokeilemani puhdistustuotteet.

Yves Rocher'n puhdistusgeelissä on aivan mieletön samettinen koostumus - melkein kuin juoksevaa hunajaa ilman sitä tahmaisuutta. Geeli levittyy kasvoille helposti, on todella riittoisaa ja sen puhdistusteho on erinomainen. Kasvovedellä kostutettuun vanulappuun ei jää pesun jälkeen oikeastaan mitään, mikä on sinänsä epätavallista, että hellävaraiset puhdistustuotteet jättävät usein tehokkuudessa toivomisen varaa. Tehostaan huolimatta geeli jättää iholle pesun jälkeen aivan ihanan silkkisen tunnun: vastaavaa en ole kokenut koskaan ennen. Tuote ei sisällä saippuaa, parabeeneja, mineraaliöljyjä tai väriaineita ja se on testattu ihotautilääkärin valvonnassa. Vahva suositus kuiva- ja herkkäihoisille! 

 

 

Suihkun jälkeen: Estelle & Thild Firming Lotion Violet + Green People Sensitive Hand & Body Lotion

Myönnän, että olen kuivuuteen taipuvaisesta hipiästäni huolimatta melko laiska rasvaamaan vartaloa suihkun jälkeen. Kasvojen kosteutuksesta en voisi kuvitellakaan luistavani, mutta jostain syystä vartalovoiteista tulee helposti lipsuttua - laiskuutta kenties? Kilteimmin muistan kuitenkin huolehtia myös kropan kosteutuksesta, kun voiteen koostumus on mieluisa. Olen tykännyt kovasti ruotsalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Estelle & Thildin tuotteista (etenkin herkän ihon linjasta) ja heidän valikoimastaan löytyy myös tämän hetken vartalovoidelempparini. Firming lotionin koostumus on juuri passelisti kosteuttava mutta miellyttävän kevyt ja nopeasti imeytyvä. Erityistä kiinteyttävää vaikutusta en ole kyllä huomannut, mutta muuten voide on tosi mieluisa.

Jos iho tuntuu erityisen kuivalta, vaihdan vähän järeämpiin aseisiin ja toinen tämän hetken lempparini vartalovoiteissa on 91-prosenttisesti luomuainesosista valmistettu Green Peoplen herkän ihon vartalovoide. Tämän tuoksuttoman voiteen koostumus on tuhdimpi ja imeytyy iholle himpun verran hitaammin, mutta kosteutusteho on tymäkkä. Turvaudun tähän silloin, kun tuntuu, että iho kaipaa vähän ärtsympää kosteutusta.

 

 

Kas noin! Näillä eväillä on hyvä lähteä taistelemaan talvi-ihon oikkuja vastaan. :) Oliko joukossa vanhoja tuttuja? Entä herättikö joku tuotteista heti kokeiluhaluja? Mieluusti saa jakaa myös muita erityisen hyviä suihkutuote-suosituksia kuivalle ja herkälle iholle kommenttiboksissa.

PS. Monia varmasti kiinnostavat myös kasvovoidelempparit, mutta lupaan esitellä niitä toisella kertaa!

 

Translation: Check out these awesome products if you have a dry and sensitive skin - they are my current favourites. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Pages