Ladataan...
Pupulandia

 

Lupailin eilen esitellä vielä oman ykkössuosikkini viimeperjantaisen Aalto-yliopiston muotinäytöksen nuorista taitureista ja nyt annetaan areena hänelle. :) Vaikka näytös oli täynnä upeita mallistoja ja töitä, jotenkin tämä yksi erottui omaan silmääni aivan erityisellä tavalla. 

Ilona Hackenbergin kauniit minimalistiset siluetit, aasialaishenkiset printtikuosit, laserleikatut pitsikoristelut, kiinnostavat väriyhdistelmät sekä Matias Liimataisen kanssa yhteistyössä valmistetut keraamiset yksityiskohdat loivat yhdessä todella mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tämä mallisto näytti jotenkin niin valmiilta, että voisin kuvitella vaatteet aivan hyvin jonnekin Pariisin muotiviikon näytöslavoille - tai päälleni. ;)

 

 

Oli suorastaan huvittavavaa, että tajusin vasta myöhemmin samaisen suunnittelijan olleen suosikkini myös viime vuonna Aalto-yliopiston näytöksessä. Viime keväänä Ilona Hackenberg hurmasi hedelmäaiheisella kokoelmalla, jota olen itse asiassa ehtinyt esitellä täällä blogin puolella jo pariinkin otteeseen

Mallistollaan erottuneen Ilona Hackenbergin lahjakkuus on noteerattu viime vuosina moneen otteeseen ihan korkeammallakin taholla, sillä Hackenberg voitti vuonna 2012 Vuoden Nuori suunnittelija -tittelin ja sittemmin hänet on palkittu Aalto-yliopiston näytöksissä kahdesti Marimekon lahjoittamalla stipendillä. Veikkaan, että tällä mimmillä on muodin parissa erittäin fantastinen tulevaisuus edessään. Painakaahan siis nimi muistiin!

 

 

Translation: One of the most interesting future names in the Finnish fashion field is definitely Ilona Hackenberg who presented her collection last week at the Aalto University fashion show. I immediately fell in love with her minimalistic silhouettes combined with Asian style prints, beautiful use of colours, laser cut edges and ceramic details (made in collaboration with Matias Liimatainen). Despite being a student collection, this ensemble looked so "ready" that I could easily picture it on stage at the Paris fashion week - or on myself. ;)

It was funny to realize that Ilona Hackenberg was actually my favourite designer in the Aalto show last year also. You can check out her previous fruity collection from my older posts. But I am not the only one to notice her exceptional talent: she won the Young Designer Of The Year award in 2012 and she has also got a Marimekko Award at the Aalto fashion show two years in a row now. I believe she will get far so remember this name. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kippis sen kunniaksi, että nyt aletaan olla täällä Helsingissä jo sellaisissa lämpölukemissa, että minunkin kaltaiseni vilukissa uskaltaa jo vähän vilauttaa säärtä! Varjossa vedin kuitenkin visusti takin yhä kiltisti harteilleni, joten ihan täysissä kesätunnelmissa ei täällä vielä kirmailla.

Ulkoilutin eilen aurinkoisessa säässä ensi kertaa Kowtown luomupuuvillaista mekkoa, jonka sain taannoisen yhteistyön myötä Acolyth-putiikista omakseni. Ihastuin lookbook-kuvissa mekkoon heti, mutta jotenkin olen arkaillut sitä omassa käytössä. Kuvat tosin osoittavat nyt, että ihan turhaan - kivaltahan tuo näyttää, vaikkei minua mallimittaisilla säärillä olekaan siunattu. :) 

 

Mekko // dress Kowtow / Acolyth*, aurinkolasit // sunglasses Urban Outfitters, kengät // shoes Filippa K, huulipuna // lipstick Diego Dalla Palma (sävy 55 / colour 55)

* saatu blogin kautta / gifted

 

Photos: Vesa Silver

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Viimeviikkoisen Pre Helsinki -tapahtuman kohokohta oli perjantaina järjestetty Aalto-yliopiston vuosittainen muotinäytös, jossa opiskelijat ja valmistuneet pääsivät esittelemään taitojaan. Ranskan Hyères-muotikilpailun myötä maailmalla on kohistu kovasti nuorista suomalaissuunnittelijoista, kun peräti neljä kilpailun finaaliin yltäneistä suunnittelijoista sattui olemaan Suomesta. Kuulin, että kilpailun tuomaristosta joku olisi julistanut Aallon olevan tällä hetkellä maailman paras oppilaitos muodin saralla. Se on aika paljon sanottu. :)

Vaikka Hyères-mittelön voitto ei tällä kertaa Suomeen napsahtanutkaan, jo finaaliin pääsy on todella kova suoritus, takaa suunnittelijoille upean näkyvyyden muodin silmäätekevien parissa ja tarjoaa erinomaisen ponnahduslaudan tulevalle uralle. Elina Määttänen, Sophie Sälekari, Anna Äärelä ja Heini-Maria Hynynen ovat kaikki Aalto-yliopiston kasvatteja ja uskallan ennustaa heistä jokaiselle huimaa menestystä urallaan. 

 

Anni Raasmaja

 

Suomi ja Aalto ovat niittäneet mainetta Hyères-muotifestivaaleilla aiemminkin, sillä Satu Maaranen pokkasi koko kisan pääpalkinnon vuonna 2013 ja vuotta aiemmin Siiri Raasakka, Tiia Sirén ja Elina Laitinen saivat miestenmallistostaan Grand Prix -palkinnon. On siis ilmiselvää, että Aalto-yliopiston taso muotisuunnittelussa on tällä hetkellä poikkeuksellisen kova - ja se näkyi myös viime perjantain näytöksessä. Viikonloppuna lukemieni artikkeleiden perusteella asia ei jäänyt huomaamatta Pre Helsinki -viikolle kutsuilta kansainvälisiltä vierailtakaan, sillä Aalto-näytöksen mallistoja ovat kilvan suitsuttaneet muun muassa Italian Vogue ja maailman suurimpien muotitalojen kykyjenetsijä.

Perjantain näytös oli jälleen huikeaa luovuuden juhlaa. Opiskelijanäytösten parhaita puolia on, että niissä on lupa revitellä - ei tarvitse vielä miettiä kaupallisia realiteetteja samalla tavoin, vaan voi nimenomaan antaa luovuuden kukkia. Vakavampaa ja kaupallisempaa työtä ehtii kyllä sitten tehdä vuositolkulla valmistumisen jälkeen. Istuin perjantaina päivällä muotiseminaarissa, jossa kansainvälisistä muotiasiantuntijoista koostunut keskustelijapaneeli antoi uraneuvoja nuorille suunnittelijoille. He neuvoivat, että tärkeintä on opiskeluvaiheessa vain käyttää mielikuvitustaan ja antaa luovuuden räiskyä, sillä se on ainoita hetkiä, kun kreiseihin kokeiluihin on aidosti mahdollisuus. Kaupallisen puolen tullessa mukaan kuvioon, saattaa luovuutta joutua hiukan suitsimaan.

 

Reea Peltola

 

Olennaisimpana oppina poimin kansainvälisen ammattilaispaneelin keskustelusta sen, että tärkeintä opiskelijamallistoissa on nimenomaan luovuus, kokeellisuus (etenkin tekstuureissa) sekä tekninen osaaminen - niihin kansainväliset kykyjenetsijät kiinnittävät näytöksissä eniten huomiota. Kaikkea tätä nähtiin Aallon näytöksessä, mutta monessa mallistossa näkyi jo luovan ilottelun lisäksi myös kaupallista silmää. Muutama niistä näytti siltä kuin olisivat voineet olla minkä tahansa maailman suuren muotibrändin ready to wear -kokoelmaa.

Pidin Aallon näytöksessä itse erityisesti siitä, että mallistot näyttivät paitsi yhtenäisiltä ja ammattimaisilta, niissä näkyy todellinen taito ja käsityö. Aalto on Suomessa muodin alalla opiskelijanäytöksissä aivan omalla tasollaan. Se, että esimerkiksi mallistojen kankaat ja materiaalit ovat varta vasten suunnittelijoille valmistettuja, nostaa kokonaisuuden aivan eri sfääreihin - opiskelijat tekevät käytännössä melkein kaiken itse alusta asti. Kankaiden ja neuleiden osalta suunnittelijat tekevät yhteistyötä usein tekstiilipuolen opiskelijoiden kanssa, joiden erikoisalaa on nimenomaan erilaisten materiaalien ja kankaiden valmistus.

Räpsin perjantain näytöksessä kuvia catwalkilta minkä ehdin ja kokosin omia suosikkejani ja shown helmiä tähän postaukseen. Ykkössuosikkiani en vielä paljasta, vaan saatte jäädä vielä hetkeksi odottelemaan, sillä hänelle ajattelin omistaa ihan oman postauksensa. :)

 

Translation: My favourite pieces from the Aalto University fashion show at Pre Helsinki Week last Friday. 

 

Akino Kurosawa

Amina Saada

Anni Raasmaja voitti kokoelmallaan Dieselin lahjoittaman palkinnon.

Carolina Forssin mallisto toi hiukan mieleen menestystä jo maailmalla niittäneen Sophie Sälekarin työt.

Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen villi variksenpelätin -tyyli herätti ihastussa ulkomaisissa toimittajissa - varsinkin kuivattujen kasvien käyttö kankaissa sai innostuneen vastaanoton.

Havina Jäntti

Ilona Hackenberg sai mallistostaan Marimekon jakaman stipendin.

Muun muassa suunnittelija Damir Doma ylisti Maria Suomalaisen kerroksellista mallistoa.

Marianne El-Khoury

Rolf Ekroth

Kansainvälisistä muotiammattilaisista koostuntu jury palkitsi näytöksessä Timo Helinin malliston.

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Esittelin viime viikolla ihanan suomalaissuunnittelijan Liisa Riskin hurmaavaa kevätmallistoa ja olipa ilo huomata, että en ollut yksin ihastukseni kanssa. Sain jakaa kommentoineiden kesken yhden 175 euron lahjakortin ja nyt arvonta on suoritettu. Yksi onnekas pääsee siis pian ostoksille. :) Tällä kertaa onnetar oli seuraavan kommentoijan puolella:

 

MAUD'S ASTRAL JACKET:

Liisa Riskin mallisto lähestyy merihenkisyyttä tuoreesta näkökulmasta. Malliston vaatteet ovat muotokieleltään tyttömäisiä ja leikkisiä ilman liiallista lapsellisuutta, joten ne istuvat mainiosti naiselle, joka haluaa kirmata auringon värittämillä kesäkaduilla. Mallistosta esiin nousivat Troupes Marinières -printin omaavat paidat sekä ruutukuviolliset neuleet ja hameet. Erityismaininta myös vaaleansinisestä takista ja takin kanssa stailatusta valkoisesta merimieshatusta. Itse pukisin hatun mielelläni vihreävalkoisen ja ruutukuviollisen T-paitamekon kanssa. Liisa Riskin merkki on minulle uusi tuttavuus, mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä seuraavat mallistot tuovat tullessaan.

 

En valitettavasti näe kirjautuneiden käyttäjien sähköpostiosoitteita kommenttien hallintasivulta, joten laittaisitko minulle pikimmiten sähköpostia sivupalkissa näkyvään osoitteeseen. :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Olen harvoin mistään trendistä yhtä innoissani kuin olen ollut tämän kevään culottes-housuvillityksestä. Suorastaan rakastan noita leveitä purjelahkeita ja olen itse asiassa ottanut kyseisen housumallin omakseni jo aika paljon ennen tämän kuumimman trendin syntyä, vaikka leveitä lahkeita ei blogissa olekaan vielä niin usein näkynyt.

Yksi avainsana tässä tämän kevään villityksessä on minulle ollut tuo vajaamittaisuus, sillä olen kokenut ihan maahan asti ulottuvat lahkeet usein hieman epäkäytännöllisiksi: sadesäällä sellaisia ei voi edes harkita, maata hipovat lahkeet menevät helposti likaisiksi ja niiden kanssa joutuu usein käyttämään korkeita korkoja, joita en tällä hetkellä välitä pukea arjessa. 

 

 

Oli aika hauska havaita, että kaapista itse asiassa jo löytyivät sopivat housut, kun aloin innostua näistä lyhyistä ja leveistä housumalleista. Ostin nimittäin joskus monta vuotta sitten Samujin sample salesta tällaiset mustat, ohutta villakangasta olevat culottes-tyyppiset herrainhousut. Tuolloin tätä mallia ei vielä näkynyt missään ja mietin, että ovatpa hassut ja hyvällä tavalla vähän kummalliset. Jotenkin silti pidin siitä, miltä ne näyttivät ja tuntuivat, joten mukaan lähtivät. 

Tällä hetkellä nuo Samujin hauskat vajaamittaiset housut ovat ylivoimaisesti lempihousuni. Ne ovat maailman miellyttävimmät päällä ja sopivat erinomaisen hyvin näille säille, kun on vielä hiukan viileää, mutta tarkenee jo nilkat paljaina ilman sukkia. Valokuvauksen kannalta tällaiset liehulahkeet eivät tosin ole kaikkein helpoin valinta - yritin talvella pariin otteeseen saada näistä asukuvaa aikaiseksi, mutta viima tarttui aina pöksyihin niin, että ne näyttivät valokuvissa pelkästään omituisilta.

 

 

Mustavalkoinen pukeutumisteemani tuntuu jatkuvan aina vain, mutta mikäs siinä, antaa jatkua! Olen pukenut näiden leveiden housujen pariksi pääasiassa valkoisen t-paidan, mutta kaivelin viime viikolla vaatekaappini kätköistä esiin tällaisen Pariisi-collegen, joka on tyystin jäänyt käyttämättä. Pusero on Cubuksen mallikappale jostain vuosien takaa ja en ymmärrä, miksi se on unohtunut jonnekin hyllyjen perukoille, mutta tilanne on nyt korjattu. 

Olen antanut vaaleanpunaisen värin haalistua nyt tukasta pois ja huomaan, että heti on innostanut käyttää enemmän kirkkaanpunaista huulipunaa. Jotenkin hattaratukan kanssa tuli valikoitua huulille enemmän pinkkejä ja luumuisia sävyjä. Onneksi vaalenapunaiseen hiusväriin on sillä Biozellin naamiolla helppo palata, jos mieli muuttuu. :)

 

Translation: I really enjoy this culottes trend, it feels so nice and fresh after years and years of skinny jeans. Plus these are probably the most comfortable pants I've evern worn! I actually got them already years ago from Samuji sample sale. At the time they were just a but quirky and strange but I liked the look and feel. I have used them every once in a while but it hasn't been until now that they have become my absolute favourite pair. 

 

Nahkatakki // biker leather jacket Jean Paul Gaultier for Lindex*, college-pusero // college shirt Cubus*, housut // culottes Samuji, kengät // shoes & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses Gina Tricot, huulipuna // lipstick Yves Rocher (Corail Incandescent)

* saatu blogin kautta / gifted

 

Photos: Vesa Silver

Share
Ladataan...

Pages