Ladataan...
Pupulandia

 

Vinkkasin viime keväänä mainiosta musalöydöstäni nimeltä SOHN, josta on jo kuukausien kuluessa nousta oikein suursuosikin asemaan omilla soittolistoillani. James Blaken ja Jamie Woonin henkistä elektroa tehtaileva tyyppi on hurmannut meikäläisen aivan täysin ja olin enemmän kuin innoissani, kun kuulin jokin aika sitten, että herra on saapumassa marraskuussa Suomeen keikalle. Nyt siis kaikki muutkin SOHNin musiikista innostuvat, huomio! SOHN nimittäin konsertoi marraskuun lopussa 29.11.2014 Korjaamolla eikä lippukaan kustanna kuin 20 euroa. Näyttäisi olevan vielä hyvin lippuja jäljellä, joten ostakaahan lippunne talteen, niin ei mene sivu suun. Omasta taskusta piletit jo löytyvät, sillä maailman paras poikaystävä osaa näköjään ostaa antaa lahjoja. ;)

PS. Kurkatkaa etenkin tuo live-video, HUHHUH! Jos tuo ei vakuuta ostamaan lippuja, niin ei sitten mikään. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Pikkuputiikkeja esittelevä juttusarjani on ollut vähän tauolla muutamastakin syystä: kesällä ei tullut juuri kierreltyä putiikeissa, mutta yksi todellinen syy on se, että minua kiinnostavat pienet liikkeet alkavat käydä vähiin! Olen varmaankin esitellyt jo suurimman osan tietämistäni kivoista ja minuun vetoavista pienistä liikkeistä. Vinkkauksia kivoista pikkuliikkeistä otetaan siis vastaan ja aiemmat putiikkiesittelyt voi kurkata kootusti aiheelle omistetusta kategoriasta TÄÄLTÄ

 

 

Joku blogini lukija pyysi hiljattain, että olisi kiva kuulla suosikeistani kirppareiden ja second hand -liikkeiden saralla, sillä etenkään ulkopaikkakuntalaiset eivät usein tiedä Helsingin kiinnostavimpia second hand -helmiä. Niinpä sain idean, että laajennan tuota pikkuputiikki-juttusarjaa hiukan ja teen sen rinnalle tällaisen second hand -putiikkeja esittelevän sarjan. Jatkossa otetaan siis lämmöllä vastaan myös kiinnostavia second hand -putiikkivinkkauksia! Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Kalliossa sijaitseva putiikki Frida Marina, jossa piipahdin eilen ensimmäistä kertaa oikein ajan kanssa. Keinovalossa räpsittyjen kuvien värit eivät tee oikeutta vaatteille, mutta saatte näistä vähän ideaa kuitenkin. :)

 

 

Viehättävä second hand -liike Frida Marina on nököttänyt Kalliossa Kaarlenkadulla jo parin vuoden verran ja eilisestä vipinästä päätellen se on myös löytänyt uskollisen asiakaskuntansa. Second hand -aarteita ja vintagelöytöjä tarjoilevaa putiikkia ylläpidetään rakkaudella ja sen huomaa myös käsin poimitusta valikoimasta, joka on täynnä todellisia helmiä. Vaatteet ovat kauniita, hyväkuntoisia, hyvällä maulla valittuja ja hinnatkin ovat minusta kohtuulliset. Pääasiassa hintahaarukka pyörii 20-30 euron välillä, mutta joistakin arvokkaammista vaatteista voi joutua pulittamaan enemmänkin.

 

 

Second hand -putiikin lisäksi tiloissa palvelee myös palveleva kirppis, joka noudattaa itse liikkeen kanssa samaa henkeä. Kirppariosioon voi tuoda myyntiin omia hyväkuntoisia, ehjiä ja putiikin tyyliin sopivia vaatteitaan ennakkoon varattuna myyntijaksona. Myyjän vastuulle jää vain vaatteiden hinnoittelu ja Frida Marinan henkilökunta huolehtii esillepanosta, somistuksesta, siisteydestä, tavaroiden purkamisesta, jne. Kirppariosio on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se ei visuaalisesti juuri eroa Frida Marinan omasta valikoimasta, vaan vaatteet on laitettu kauniisti esille väreittäin ja tyyleittäin - kunkin vaatteen hintalapussa ovat sitten tarkemmat myyjätiedot, jotta maksu osataan suunnata oikeaan osoitteeseen. 

 

 

Samasta liiketilasta löytyy nykyään myös vintage-huonekaluja ja sisustusesineitä sekä eettisesti ja ekologisesti tuotettua sisustustavaraa ja koruja myyvä Moonk. Ja voipa putiikkiin tulla ihan vain nauttimaan vaikka teekupposenkin - maksu teehetkestä on vapaaehtoinen. Joskus tarjolla on myös pientä herkkua kuten korvapuusteja. Clipperin teevalikoimaa voi ostaa liikkeestä myös kotiin ja myynnissä on sen lisäksi Pesosen mehiläistarhojen luomuhunajaa sekä pieni valikoima luonnonkosmetiikkaa.

Kerrassaan ihastuttava pikkupuoti, jonka korkeatasoista valikoimaa on ilo hypistellä. Perille on myös helppo löytää, sillä raitiovaunut 1, 3 ja 9 pysähtyvät aivan oven eteen ja 8 noin sadan metrin päähän kulman taakse. Lisäinfoa Frida Marinasta ja sen aukioloajoista löytyy putiikin Facebook-sivuilta

 

Translation: If you happen to be in Helsinki, check out this cute little second hand and vintage store Frida Marina in Kallio, on Kaarlenkatu 10. Adorable selection of vintage treasures and affordable prices. :) You can easily get there by trams 1, 3, 8 and 9. 

 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Turkikset tuntuvat olevan todella tulenarka aihe, mutta ajattelin silti vähän sohaista muurahaispesään ja kysellä mielipiteitänne. Viime talvena tosin jo muutama katumuotikuva Tukholman turkiksia ja tekoturkiksia vilisseeltä muotiviikolta tuntui kuumentavan tunteita, vaikka nappasin kuvat lähinnä esitelläkseni ilmiötä. Älkää siis ampuko viestintuojaa, jooko? Aihe kiinnostaa minua jälleen, sillä hiljattain Suomessa starttaili uusi, ekologisia arvoja edustava merkki Onar, joka käyttää tuotteissaan turkista. Ennen kuin revitte pelihousunne, niin lukekaa lisää ja avatkaa sanainen arkkunne vasta sitten. :)

 

 

Opin viime keväänä, että äärimmäisimmät turkisten vastustajat eivät siedä edes keinomateriaaleista tehtyjä turkiksia, sillä muutaman kommentoijan mielestä "ne ovat vain niitä varten, joilla ei ole varaa ostaa aitoa". En ole väitteestä samaa mieltä, mutta ilmeisesti moni ehdottomampaa näkökantaa edustava kokee, että turkiksia imitoivatkin vaatteet ovat pahasta, sillä joku voi luulla niitä aidoiksi, mikä taas lähettää eteenpäin haitallista viestiä. Olen itse sillä kannalla, etten ostaisi uutta turkistuotetta, mutta käytän kyllä isoisäni ikivanhaa karvalakkia ja voisin käyttää myös tekoturkista. Uutena en tarhatun turkiseläimen karvaa ostaisi enkä kannata turkisteollisuutta. Käytän myös nahkakenkiä, -laukkuja ja -takkejakin. Tämä siis taustoittaakseni omaa suhtautumistani asiaan.

 

 

Helsinkiläisbrändi Onar on varsin mielenkiintoinen tulokas: merkki käyttää tuotteissaan myös turkista, mutta ei tarhattujen turkiseläinten karvaa, vaan kaikki vaatteissa käytetty karva on lähtökohtaisesti olemassa muutenkin. Toisin sanoen Onar hyötykäyttää jo valmiiksi olemassa olevia vintage-turkiksia sekä materiaaleja, joita syntyy eurooppalaisen ruokateollisuuden sivutuotteena (esimerkiksi lampaantaljat). Lisäksi Onar valmistaa vaatteita villieläinten turkeista, jotka ovat peräisin luvanvaraisilta suomalaisilta metsästäjiltä. (Tähän väliin tarkennettakoon, että villieläinkantaa harvennetaan siis vuosittain ihan luvan kanssa ja sillä autetaan kantaa pysymään tasapainossa - tähän on olemassa oma lainsäädäntönsä, jota luvanvaraiset metsästäjät noudattavat.) Itse tuotteet valmistetaan artesaanityönä Euroopassa alueilla, joilla on turkisten käsittelyyn liittyvää perinteistä erityisosaamista ja tuotteiden värjäyksessä käytetään kromittomia väriaineita.

 

 

Nyt kun on taustoitettu sekä omia näkemyksiäni että Onaria, olen utelias kuulemaan teidän mietteitänne. Miten suhtaudutte tällaiseen toimijaan? Marita Huurinainenhan tekee turkisvaatteita ns. roadkilleistä eli liikenteessä kuolleista villieläimistä. Turkis itsessään on varsin ekologinen, kestävä ja ominaisuuksiltaan hyvä materiaali, mutta eettiseltä kantilta tarkasteltuna ei ollenkaan niin ongelmaton. Toisaalta, jos eläintä ei ole tapettu turkkinsa takia (vaan karva on vain sivutuote tai eläin on menehtynyt muusta syystä) tai tuote on tehty jo olemassa olevasta vintage-vaatteesta, onko turkis tällöin eettistä tarkastelua kestävä? Mitäs tuumitte? Entä voisitko pukeutua tällaiseen vaatteeseen itse?

Lisätietoa Onarista sekä sen tuotteista voi tsekkailla merkin omilta nettisivuilta.

 

 

 

Photos: Onar

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Osa teistä on varmaan jo kuullutkin, että Lindex toteuttaa tänä syksynä yhteistyömalliston Jean Paul Gaultierin kanssa. Lindexin suunnittelijayhteistyömallisto on aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan osa Roosa nauha -kampanjaa ja tuotteiden myyntihinnoista lahjoitetaan 10 prosenttia Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon. Pääsin eilen ensimmäisten joukossa katsomaan ja hypistelemään tulossa olevaa mallistoa showroomille ja nappasin visiitilläni myös muutaman kuvan, jotta tekin saatte pienen ennakkokurkistuksen siihen, mitä tuleman pitää! Luvassa on hyvin klassista Gaultieria ja herra on loihtinut mallistoon versioita myös niistä kaikkein tunnetuimmista nimikkovaatteistaan. Kyllä, mukana on siis rutkasti sinivalkoraitaa sekä jopa ne Madonnan Blonde Ambition -kiertueelta tutut tötterörintsikat. :D Hiukan hillitympänä versiona tosin...

 

 

Itse tykästyin mallistossa kaikkein eniten nahkaiseen biker-rotsiin, kauniisiin alusvaatteisiin ja aamutakkeihin (joissa yhdistyivät hauskalla tavalla sekä bomber- että kimono-vaikutteet), kapeisiin kynähameisiin, raidallisiin villakangastakkeihin sekä taidokkaasti leikattuihin herrainhousuihin. Ja siis, ovathan nuo Madonna-tötteröillä varustetut bodytkin ihan huikeita. Eivät ehkä maailman käytännöllisimpiä, mutta voisi kai tuollaista rohkea pitää jopa hameen kanssa yläosana jossain sopivassa tilaisuudessa. Hauskaa joka tapauksessa, että jotain tuon kaltaista on rohkaistuttu tekemään tällaiseen kaupalliseen mallistoon.

 

 

Itse malliston lisäksi siihen on kuitenkin eräs toinenkin syy, miksi olen juuri nyt niin innoissani. Saan nimittäin viimein paljastaa, että pääsen vajaan kuukauden päästä haastattelemaan itse Jean Paul Gaultieria ihan naamatusten! Kääk, apua, mahtavaa! Suunnittelijalegenda on aina ollut tyyppinä yksi suosikeistani muotimaailmassa - hänellä on sellaista oikeanlaista pilkettä silmäkulmassa. Tuntuu, että haastattelutilanne jännittää vähän jo nyt, vaikka aikaa tuohon h-hetkeen on vielä kolmisen viikkoa. Tuleeko heti mieleen jotakin must-kysymystä, johon itse haluaisitte häneltä vastauksen? Nyt on mahdollisuus ehdottaa. ;) Mutta siis kiitos kiitos KIITOS Lindex tästä mahdollisuudesta! <3

 

Translation: Lindex is doing a collaboration collection with Jean Paul Gaultier this autumn and yesterday the upcoming collection was presented to the press for the first time. The collection is filled with Gaultier classics such as stripes and yes indeed, the legendary corseted cone bra from Madonna's Blonde Ambition tour! A slightly more modest version, though. ;) But the biggest reason why I am so excited right now is that I've been invited to interview Mr Jean Paul Gaultier in about three weeks! Say what? Can't wait and yet, I feel a tiny bit nervous already. Wish me luck and feel free to share questions YOU would love to ask him. Thank you Lindex for this amazing opportunity. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin olen haaveillut vitivalkoisista kynsistä jo kuukausia. Olen törmännyt valkoiseksi lakattuihin kynsiin viime aikoina ihan joka puolella ja haikaillut raikkaan valkoisista kynsiä itsekin, mutta jotenkin olen aina jänistänyt hommasta, koska olen pelännyt, että ne menevät nopeasti suttuisen näköisiksi. Geelikynnet pysyvät yleensä todella hyvän näköisinä viikkokausia (parhaimmillaan jopa kuukauden tai ylikin) mutta vaaleimmat sävyt saattavat toisinaan napata itseensä väriä vaatteista tai värjäävistä ruoista. No nytpä se nähdään, miten käy, koska tänään päätin toteuttaa tämän haaveen. Ja nyt ovat kynteni mattavalkoiset. :) Tykkään ihan älyttömästi! Entäs te?

Geelikynnet minulle sponsoroi Bio Sculpture.

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kyllä se nyt taitaa viimein olla täällä, syksy nimittäin. Ensin sen tuntee kadun varjoisella puolella ja pian se jo tuoksuu nenässä. Olenko ainoa, jonka mielestä syksyn tulon voi haistaa? Olen valon lapsi ja viluisana ihmisenä rakastan lämpöä, mutta pukeutumisen suhteen lempisesonkini on silti syksy. Kuulkaa siis sääjumalat toiveeni: haaveilen pitkästä ja leudosta syksystä mahdollisimman vähillä satella, kiitos! Nyt kun täydellinen syksy on tilattu, voidaan siirtyä fiilistelemään niitä täydellisiin syyssäihin sopivia pukeutumisinspiksiä. 

 

 

Myönnän, että usein loppukesästä jo vähän haaveilen syksyisemmistä keleistä, kun helteillä pukeutuminen keskittyy pääasiassa bikineihin ja niiden päälle vedettäviin mahdollisimman vilpoisiin mekkoihin. Tänä vuonna tosin sain kesätyyliin vähän uutta intoa ja inspiraatiota, kun löysin todella pitkästä aikaa itsestäni hameihmisen. Hamekauteni jatkunee syksyyn, mutta onpa kivaa, että pitkästä aikaa saa taas pukea läkähtymättä myös pitkät housut jalkaan ja kietoutua tuulenpuuskan tullen lämpöiseen neuleeseen. :)

 

 

Olen pitkin vuotta keräillyt tietokoneellani olevaan kansioon inspiroivia katumuotikuvia Stockholm Street Stylen sivuilta ja ajattelin nyt läväyttää inspistä jakoon teillekin. Tämä sekalainen seurakunta koostuu tyyleistä, joissa on kaikissa jotakin kiinnostavaa ja minua juuri nyt innostavaa. Mitäs te muut odotatte tämän syksyn tyylijutuissa eniten? Entä kolahtiko joku näistä tyyleistä teihinkin? :)

 

Translation: I'm definitely a summer person weatherwise: I love sun and the warmth. But when it comes to style, autumn is closer to my heart. It's the perfect season for getting inspired, so here's some style ispiration for autumn outfits by Stockholm Street Style. 

 

 

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Share
Ladataan...

Pages