Ladataan...
Pupulandia

 

Nyt höristelkäähän korvianne Bon Iveristä sekä lempeistä ja melankollissävytteisistä indiefolk-soundeista tykkäävät ihmiset! Tulossa on sellainen musavinkki, että arvelisin yllä mainituilla mieltymyksillä varustetuille korville kolahtavan. :) Belgiasta tulevan Isbellsin biisi Reunite (joka on siis julkaistu jo vuonna 2009) iski vähän salakavalasti jonnekin tajuntaan vasta kuuntelun loppupuolella, vaikka nyökyttelin hyväksyvästi jo ensimmäisten kitarasointujen soljuessa ilmoille. Kannattaa siis kuunnella loppuun asti.

Translation: Ahoy, if you like Bon Iver and gentle, melancholic indiefolk sounds! I found a cool Belgian band called Isbells and liked their song Reunite a lot. The song kind of grows on you, so make sure you listen to it until the end. :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Huh mitä hulinaa viime päivät ovat tapahtumineen olleet. Nyt on meneillään vain pieni tauko tietokoneen äärellä, ennen kuin on aika taas rientää. Juuri nyt on suoraan sanottuna vähän vähän sellainen olo, että takki on aivan tyhjä, mutta viikon kohokohta on vielä edessä. Tänään illalla nimittäin koittaa odoettu Aalto-yliopiston muotinäytös. Pitkin viikkoa olen saanut tutustua suomalaisen muodin nouseviin nimiin, joista yksi kiinnostavimmista on ehdottomasti Laura Juslin. Siloa & Mook -merkin suunnittelijana toimiva Juslin esitteli eilen installaation muodossa mallistoaan Designmuseossa - voitte kurkata sneak peekin tilaisuudesta Instagramin puolelta

Suomessa on tällä hetkellä useampi kiinnostava freelance-suunnittelija, jotka tekevät yhteistyötä monien eri merkkien kanssa ja mahdollisesti siinä sivussa vielä omiakin projektejaan. Laura Juslinin tunnetuimpia töitä on yhteistyö suomalaisen Siloa & Mookin kanssa, jota olenkin esitellyt blogissa myös joskus aiemmin. Eilen Designmuseolla esiteltiin tosiaan Laura Juslinin omaa mallistoa, mutta tämä hänen Siloa & Mookille suunnittelemansa tuore kevätmallisto ansaitsee kyllä myös maininnan. SS15-malliston printtikuosit on muuten suunnitellut toinen suomalainen muodin nouseva supernimi Satu Maaranen. :)

 

Translation: One of the most interesting upcoming designers from Finland is Laura Juslin, who works with the brand Siloa & Mook. She presented her own collection last night at Design Museum in Helsinki at the Pre Helsinki event but this new Siloa & Mook SS15 collection is definitely worth showing as well. The prints in the beautiful collection are made by another talented Finnish designer Satu Maaranen. :)

 

 

Photos: Siloa & Mook

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Törmäsin hiljattain Pinterestissä surffaillessani aivan hulvattomaan projektiin: brasilialainen muodin ja designin moniosaaja Ana Strumpf on laittanut ikonisten muotilehtien kannet aivan uuteen uskoon. Muun muassa Brasilian Voguessa omaa palstaa pitävä Strumpf on todellinen multitalentti: kuvittaja, sisustus- ja tuoteuunnittelija ja trendianalyytikko. Yksi naisen projekteista on ollut tämä Re.Cover, jonka tiimoilta muotilehtien kannet ovat saaneet uuden leikkisän ilmeen. 

Strumpf on kertonut, että muotilehtien tuunaus alkoi vähän vahingossa, kun hän piirteli puhelinpalaverien aikaan lehtien kansiin ja lopputulos näyttikin hauskalta. Strumpf alkoi ladata koristeltuja kansikuvia Instagram-tililleen ja lopulta hänen galleristi-ystävänsä keksi pystyttää niistä näyttelyn. Sen myötä poptaiteellisia vivahteita sisältävät kuvat alkoivat saada yhä enemmän huomiota ympäri internetiä ja sosiaalista mediaa.

Minusta nämä ovat aivan mahtavia - laittaisin tuollaisen seinälleni koska tahansa, jos vain tietäisin, mistä näitä saa. :D Ehkä pitää ryhtyä itse taiteilemaan...

 

 

Translation: I love these playful pieces of Brazilian multitalent Ana Strumpf. She is works with illustrations, interior and procut design and fashion - and came up with this funny idea to pimp her fashion magazines by accident while she was just doodling along during her Skype meetings. The end result turned out to be quite lovely and after posting the redecorated covers on Instagram her friends, who own a gallery in Sao Paulo, invited her to exhibit them.

I love the idea and the pop art look of these pictures and I'd definitely hang one or two of them on my wall if I just knew where to get them. Maybe I need to start doodling my own... ;)

 

 

Pictures: Ana Strumpf

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Pre Helsinki pyörähti eilen käyntiin Trendi Fashion Export -palkinnon jakamisella ja toimitus ehtikin jo raportoida aiheesta eilen heti aamutuimaan. Tänä vuonna kunnia ja kannustinshekki annettiin  omaa kenkämerkkiään luotsaavalle Achilles Ion Gabrielielille. On mahtavaa nähdä tuttujen tyyppien menestyvän kotimaassa ja maailmalla - tutustuin itse aikanaan Achillekseen Muodin huipulle -ohjelman kuvauksissa. Muistatteko vielä HAMK Wetterhoffista kenkäsuunittelijaksi valmistuneen Achilleksen vuoden 2009 tuotantokaudelta? :) Herra on tosiaan sittemmin perustanut omana nimeään kantavan kenkämerkin, joka on lupaavassa nosteessa maailmalla. Hienoa Achilles ja lämpimät onnittelut palkinnosta!

Pre Helsinkiin liittyen myös yksi toinen juttu! Kävin R/H-merkin Emilian kanssa toissapäivänä YLE Puheen vieraana juttelemassa tapahtumasta sekä suomalaisesta muodista ja sen tulevaisuudesta yleensäkin. Koko puolen tunnin haastattelu on nyt kuunneltavissa Areenassa eli jos kiinnostaa, niin käykäähän kuuntelemassa se TÄÄLLÄ. :) Haastatelija laukoi aika teräviä kysymyksiä ja keskustelu oli minusta tosi mielenkiintoinen eli suosittelen! 

 

Kuva: Achilles Ion Gabriel

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Saan aika ajoin kommenttiboksiin postaustoiveita ihmissuhteisiin, ystävyyteen, parisuhteeseen, aikuisuuteen tai ihan vain elämään ja ihmisyyteen liittyen. Itse asiassa kirjoitan todella mielelläni näistä aiheista, joskin henkilökohtaisemmalle tasolle ulottuvat teemat pakottavat aina miettimään, miten paljon olen valmis tuhansien ihmisten kanssa jakamaan. Joitakin kipeämpiä aiheita käsitellessä pitää myös puntaroida sanojaan niin, ettei loukkaa sellaisia, jotka saattavat tunnistaa itsensä teksteistäni. Itseä kun on blogi-formaatissa vaikea täysin ulkoistaa käsiteltävien aiheiden ulkopuolelle, jos haluaa päästä teemaan kiinni yhtään pintaa syvemmälle.

Ne muutamat kerrat, kun olen uskaltautunut kirjoittamaan vaikeistakin asioista kuten sydänsuruista, yksinäisyydestä tai ystävyyden päättymisestä, ovat poikineet hurjan paljon kiitoksia ja palautetta. Mielelläni siis nostaisin näitä aiheita blogissa esille enemmänkin, ainakin silloin, kun tuntuu että teema koskettaa jollain tasolla myös minua itseäni. 

Muutamia tällaisia juttutoiveita onkin tällä hetkellä hautumassa takaraivossa, mutta kuulisin mielelläni teiltä, mistä henkilökohtaisemmasta aiheesta te haluaisitte lukea? Mistä aiheesta sinä kaipaisit ajatuksia, keskustelua ja uusia näkökulmia? Tällä hetkellä mietintämyssyssä on lukijan toiveesta itsenäisyyttä ja yksin asumista käsittelevä juttu, mutta olisi mukavaa kuulla myös muilta, mitkä olisivat kiinnostavia aiheita. Eli nyt on mahdollisuus toivoa ja heittää vaikka jo alustavia omia pohdintoja ilmoille kommenttiboksissa. :) En lupaa, että tartun kaikkiin aiheisiin, mutta jos vastaan tulee teemoja, joista saan irti enemmänkin, niin osa varmasti pääsee toteutukseen asti.

 

Photo: Vesa Silver

Share
Ladataan...

Pages