Ladataan...
Pupulandia

 

Tällaisena kesäyönä en halunnut mennä nukkumaan

Pakotin sut lähtemään, vaikka tiesin sua ei odota mikään

Nyt on jo pimeää, huomenna vaihtuu elokuuksi

Pimeässä katsoin selkää, joka pyysi huuda perään

 

 

Olen varmaankin joka vuosi blogini ensihetkistä lähtien ajatellut julkaista heinäkuun viimeisenä päivänä Scandinavian Music Groupin kappaleen sanat tai videon - ja uskomatonta kyllä, olen joka ikinen vuosi unohtanut tehdä sen. Tällä kertaa olin jopa kirjoittanut asian muistilapulle, mutta kun ilta koitti, olin jo unohtanut koko asian täysin. Kappaleen haikeat tunnelmat vievät minut 2000-luvun alkuun, jolloin SMG:n Onnelliset kohtaa -levy oli lempialbumini, jonka osasin etuperin ja takaperin. :) Joka vuosi heinä-elokuun vaihteessa tulee tarve ja kaipuu kuunnella tuo otsikon kappale.

 

 

Näissä kuvissa näkyy kesäyön tunnelmia tältä kesältä. On terapeuttista vaellella myöhään illalla hiljaisia katuja, katsella tyyntä ulappaa ja vetää keuhkoihin viilennyttä ilmaa. Yhtenä iltana en saanut unta, joten puin vaatteet uudelleen päälle, nappasin kirjan kainaloon ja livahdin ovesta ulos. Kuljeskelin itsekseni hämärtyvässä illassa kohti merenrantaa ja istahdin lopulta mattolaiturille lukemaan kirjaani auringonlaskun kajastuksessa. Annoin ajatusteni tyyntyä yhdessä rauhakseen liplattavien aaltojen tahtiin ja nautin ikiomasta hetkestäni. Tällaisena kesäyönä.

 

 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Glitterharakka on viimein ainakin hetkellisesti päässyt irti kimalluksen kaipuustaan, sillä tykästyin niin kovasti räväkän pinkkeihin neonkynsiin. Kun eilen astelin taas kynsistudion ovesta sisään, eivät kimaltavat ja metallinhohtoiset geelit yllättäen olleetkaan ensimmäisenä houkuttelemassa. Sen sijaan kaipasin pinkkien kesäkynsien jälkeen lisää väriloistoa. 

Muistan muutaman vuoden takaa, kun sudin kulahtaneilta jo näyttäneiden geelikynsien päälle raikkaan oranssia kynsilakkaa. Olen siitä lähtien aina säännöllisin väliajoin muistellut, että kylläpä muuten näytti kivalta se oranssi väri päivettynyttä ihoa vasten - joskaan päivetyksestä ei kyllä näissä kuvissa näy ripaustakaan. :D Niinpä päätin tällä kertaa laittaa neonpinkin jälkimainingeissa neonoranssia. Vähän villimmät mandariinikynnet tällä kertaa. :) Seuraavalla kerralla ehkä kokovalkoista! Myös ehdotuksia ensi kerran kynsiä varten saa ilman muuta laittaa. :)

Kynnet sponsoroi Bio Sculpture.

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Armaat midihameiden ystävät! Jos saan antaa teille yhden hyvän neuvon mekko- ja hameostoksille, niin se on tämä: kirpputorit. En ole missään nähnyt niin hienoja, persoonallisia ja monenlaisia kellohelmoja kuin kirpputorien valikoimissa - ja hinta luonnollisesti on vain murto-osa verrattuna uuteen vaatteeseen. Muutenkin on tietysti ihan ekologisistakin syistä hyvä suosia kierrätettyä, mutta plussana siihen tulevat tosiaan päälle tuo edullisuus sekä omaleimaisuus, sillä todennäköisyys on varsin pieni, että joku muu tulisi vastaan tismalleen samanlaisessa hamosessa.

 

 

Olen nyt kesällä pitkästä aikaa kierrellyt kirpputoreilla ohi kulkiessani ja tutkaillut aina hamerekkejä suurella mielenkiinnolla tämän uudesti syntyneen hameinnostukseni myötä. Ja noilla kierroksillani olen tehnyt sen havainnon, että kirpparit todellakin ovat hameparatiiseja, ja aivan erityisesti midimitan suhteen. Taannoisilta UFF:n tasarahapäiviltä tarttui mukaan kaksi midimittaista hametta pilkkahintaan ja toinen pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan eilen. Hassu keltainen hame tuo itselleni mieleen 80-90-lukujen taitteen, jolloin muistelen vaatteissa olleen tuollaisia kaikenlaisia virtaviivaisia printtikiekuroita. :D Joillekin ehkä aivan liian tuoreita ja puistattavia muistoja asioista, joiden paluuta ei ole kaivannut - minulle hymyilyttävää nostalgiaa. Muistan kuinka alle kouluikäisen Jennin silmissä tuollaiset kiekurat olivat niiiiiiiin tyylikkäitä, hahaha!

 

 

Vaaleankeltainen, hauskan mallinen hame ei kustantanut tasarahapäivien löytönä kuin pari euroa, joten päätin ostaa sen omaksi. Ensimmäisellä käyttökerralla yhdistin nyt hamoseni yksinkertaiseen harmaaseen toppiin - jotenkin tuo vaaleankeltaisen ja harmaan väriyhdistelmä miellyttää omaa silmää. Tämäkin kalpeanaama on muuten onnistunut saamaan puolivahingossa vähän väriä pintaan tässä kesän aurinkoisina päivinä ulkoillessa ja vaalea keltainen näyttää nätiltä myös päivettynyttä ihoa vasten. Huuliin sipaisin pinkkiä luottohuulipunaa ja hiukset sidoin kiinni pikkuponnarille. Jotenkin tällä helteellä avonaiset hiukset hiostavat ihan tolkuttomasti. Asusteissa luotin mustaan lemppari-kirpparilaukkuun ja ATP:n sandaaleihin, jotka viime viikkoina ovat olleet jalassa harva se päivä.

Mikäs teidän muiden lempparimitta hameissa on tällä hetkellä: mini, midi vai maxi? Ja suositteko ennemmin kapeaa vai kellohelmaa? Minun ei tarvinne edes vastata... ;) Viime aikojen asukuvat puhuvat kaiketi puolestaan.

PS. Terkut niille söpöille tytöille, jotka huutelivat eilen auton ikkunasta ohi ajaessaan! :D <3

 

Translation: The best place for midi skirt hunting is definitely a flea market, no doubt. I've never seen such a variety of beautiful, funny and unique skirts as I have lately at different second hand shops and flea markets. So if you're looking for a midi lenght skirt, vintage is the way to go! This cute 80's skirt I found a few weeks ago from UFF. Ahh, the nostalgia... :D

 

Vaaleankeltainen hame second hand, harmaa toppi Weekday, laukku second hand, sandaalit ATP Atelier / MI-NO shop (saatu blogin kautta), aurinkolasit Urban Outfitters, huulipuna Diego Dalla Palma (sävy 53)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tiesittekö, että Suomi-designin lippulaiva Artek ja suloinen pikku-galleriaputiikki Lokal ovat ryhtyneet yhteistyöhön? :) Kaksikko on kesän kunniaksi toteuttanut Summer Love -myyntinäyttelyn, jonka satoa on esillä sekä Artekin liikkeessä Esplanadilla että Lokalin pikkuputiikissa Annankadulla. Tulin piipahtaneeksi Artekissa ihastelemassa näitä Summer Love -näyttelyn helmiä pari viikkoa sitten ja nappailin kauniista esineistä kuviakin muistoksi. 

 

 

Summer Love -myyntinäyttelyn ideana on ollut nostaa esille suomalaisen muotoiluperinteen kauneimpia tuotteita nykysuunnittelijoiden voimin. Näyttelyn kuratoineet Lokalin Katja Hagelstam ja Eeva Musacchia inspiroituivat Suomen suvesta ja etsivät kiinnostavia pieniä tekijöitä mukaan ympäri maan. Lopputulos on ihastuttava yhdistelmä klassista Artekia maustettuna tuntemattomampien talenttien upealla muotoilulla. Minusta on todella hieno juttu, että Artek tukee ja nostaa tällä tavoin esille pieniä suunnittelijoita. 

 

 

Näyttelyn ideana siis on, että kaikki esillä olevat tuotteet ovat myös myynnissä. Itse en ole vielä käynyt Lokalin puolella kurkkaamassa siellä esiteltävää Summer Love -kokoelmaa, mutta pitää vielä käydä tsekkaamassa sekin. Ainakin visiitti Artekille oli todella inspiroiva. :) Kerrassaan hurmaava yhteistyö! Artekin liikkeessä Summer Love -näyttely on esillä vielä 15.8.2014 asti ja Lokalin puolella siitä saadaan nauttia 24.8.2014 saakka. Suosittelen!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

On kivaa seurailla lahjakkaiden tuttujen tekemisiä ja nyt bongasin uuden projektin, joka saattaisi kiinnostaa teitäkin. Hel Looks -katumuotisivuston äiti Liisa Jokinen muutti San Franciscoon ja ähes 10 vuotta toiminnassa ollut Hel Looks jäänee muuton myötä tauolle, mutta eipä hätää, sillä Liisa on jo laittanut hihat heilumaan toisella puolen maapalloa. Hän on nimittäin omassa blogissaan jo julkaissut omassa blogissaan liudan San Franciscossa ikuistamiaan persoonallisia tyylejä ja lisää on kuulemma luvassa. Tekeillä on tällä hetkellä ihan virallinen SF Looks -sivusto, joten jos erikoisemmat tyylit ja persoonalliset katumuotikuvat kiinnostavat, niin stay tuned! Varsinaista sivustoa odotellessa, käykää kurkkaamassa San Franciscossa bongattuja tyylejä Liisan blogista. :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Valokuvaaja Nadi Hammouda on räpsinyt minusta kuvia muutaman kerran aiemminkin ja tuntuu, että siitä on muodostunut jo jonkinlainen tapa, että kokeilemme yhdessä kaikenlaisia uusia juttuja. Kun olin blogissa julistanut leikkauttavani hiukseni lyhyemmiksi, Nadi huikkasi minulle välittömästi, että haluaa sitten kuvata uuden ilmeeni, kun tukka on leikattu. Lupasin, että näin tapahtuu ja nyt sitten pari viikkoa sitten kipitin Nadin studiolle uusissa kutreissani kuulemaan, mitä kuvaaja olisi tällä kertaa pääni menoksi keksinyt. Aiemmilla kerroilla olemme kuvanneet pääasiassa kotonani, mutta nyt päätettiin ottaa kuvat studiossa - kauniin kesäpäivän luonnonvaloa tosin hyödyntäen.

 

 

Raahasin mukanani studiolle Ikea-kassillisen vaatteita, hattuja ja kaikkea mahdollista, mitä voisimme kuvia ottaessa hyödyntää. Kuten usein, kävi loppujen lopuksi niin, että kuvia tuli otettua lähinnä siinä yksinkertaisessa trikoomekossa, jossa paikalle saavuin. Nadilla on yleensä aina jo valmiina jokin visio, mitä lähdetään hakemaan, kun alamme kuvata, mutta usein ideat tarkentuvat tai muuttuvat sitten fiiliksen ja tilanteen mukaan kuvaussession aikana. Tällä kertaa oli ajatuksena ottaa yksinkertaisia mustavalkoisia potrettikuvia hiukset suorina ja sitten tehdä ehkä vielä jotain muuta kiharretun tukan kanssa. Kiharakuvia laitan jakoon vähän myöhemmin, mutta tässä ovat nämä suoran tukan kera napatut otokset.

 

 

Meillä on Nadin kanssa hauska suhde - kahden vahvan persoonan kuvaushetket ovat usein vähän sellaista lempeää ja leikkimielistä väittelyä täynnä. Kuluneen vuoden aikana välillemme on kuitenkin syntynyt ystävyys ja luottamus. Olemme löytäneet mielestäni aika hyvän balanssin: minä uskallan vähän heittäytyä normaalia itseäni vapautuneemmin erilaisiin Nadin visioihin mukaan ja hän taas kunnioittaa minun näkemyksiäni kuvaustilanteessa. Varmaan koskaan ei ole kuvaushetki sujunut niin smoothisti kuin tällä kertaa. Kaipa alamme tuntea toisemme jo aika hyvin. :)

 

Translation: Black and white portraits of me by photographer Nadi Hammouda

 

 

Photos: Nadi Hammouda / Nadi Photography

Share
Ladataan...

Pages