Ladataan...
Pupulandia

 

En koskaan kyllästy esittelemään lempimerkkeihini kuuluvan Samujin mallistoja, fiiliskuvia ja lookbookeja. Minkäs sille mahtaa, Samu-Jussi Koskella vain on homma hallussa. On ollut mahtavaa huomata, kuinka huolella suunniteltu ja rakkaudella viimeistelty suomalainen saavuttaa vähitellen yhä vankempaa jalansijaa maailmalla. Samuji on noteerattu jo muutamana sesonkina Style.comissa, muotimaailman nettipääkaupungissa, ja sinne ei ihan mikä tahansa brändi pääsekään.

Oman näköinen suunnittelukieli, hyvin leikatut ajattomat mallit ja korkealaatuiset materiaalit ovat osaltaan siivittäneet Samujin tietä kansainvälisille markkinoille, mutta itse olen kiinnittänyt huomiota myös siihen, miten hienosti merkin joukoissa ollaan muotimaailman malttamattoman aikasyklin hermolla. Siinä missä moni muu suomalaismerkki panttaa lookbook-kuviaan yleisöltä malliston ulostulon kynnykselle asti, Samuji valmistautuu tulevaan selvästi hyvissä ajoin ja antaa myös jatkuvasti vihiä tulevien sesonkien kokoelmista - samaan tyyliin kuin suuressa maailmassa on tapana. Vuotta ei ole vielä saatu päätökseen, kun Samuji on jo julkistanut ensi vuoden Pre-Fall-malliston kuvia. Näin sitä pöhinää luodaan. :)

 

 

Pre-Fall 2015 -malliston kuvista on sanottava sen verran, että niiden maalauksellinen tunnelma on aivan lumoava. Inspiraatio mallistoon on syntynyt Vermeerin maalauksista ja se kyllä välittyy hienosti. Jälleen kerran luvassa on kaunista ja konstailematonta suunnittelua, herkullisia värejä ja sopiva pieni pilke klassisen harmonian rikkovaa twistiä. Ensi syksyä siis odotellessa, mutta onneksi Samujin keväässäkin on tiedossa aikamoisia herkkuja!

Translation: I never get bored of showing you the beautiful collections of Samuji. They have already published the pictures of the Pre-Fall 2015 collection and I was happy to found a review of this upcoming collection at Style.com. Way to go Samuji! The inspiration behind this collection has been the artwork of Vermeer and you can definitely notice it in the outcome that has a very painting-like vibe to it. Once again, simply stunning. :)

 

 

Photos: Samuji Pre-Fall 2015

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

 

Ystäväni lähti tänä vuonna joulunviettoon Karibianristeilylle - ei hassumpi tapa juhlistaa joulunpyhiä sekään. Treffasimme viime viikolla reissua edeltävänä iltana laatuajan ja lasillisten merkeissä, ja tarkoituksena oli siinä samalla ollut myös antaa toisillemme pienet joulumuistamiset. Siinä nyt vain oli käynyt niin, että ystäväni lahja minulle oli jäänyt hänen poikakaverinsa autoon ja auto huristeli sillä nimenomaisella hetkellä jossakin teillä tietämättömillä. Minun pakettini hänelle puolestaan oli yhä kotona paketoimattomana, koska päivän aikataulut venyivät joka suuntaan niin, etten enää ehtinytkään kotiin ennen tapaamistamme. Onneksi lahjoilla ei ollut mitään merkitystä - tärkeintä oli, että saimme istua rauhassa alas viettämään hetken yhdessä.

Kaverini kysäisi pöydän ääreen istuuduttuamme, että haluaisinko mieluummin pitää lahjat yllätyksenä tammikuulle asti vai pitäisikö meidän vain kertoa, mitä olemme paketteihin kätkeneet. Molempia nauratti ajatus siitä, että antaisimme lahjat toisillemme sanallisesti. :D Ja niin päätettiin tehdä. Minä paljastin oman yllätykseni ja hän omansa - fyysisesti paketit jaetaan sitten ystäväni palattua ensi vuoden puolella. Ystäväni lahja minulle oli parasta, mitä voi antaa kiireiselle ihmiselle, jolla on jo kaikkea: yhteistä aikaa. Hän kertoi vievänsä minut alkuvuodesta teatteriin ja illalliselle. <3

 

 

Tästä tuli mieleen, että jos haluatte muistaa ystäviänne ja läheisiänne joulun tai merkkipäivien aikaan jotenkin, ei välttämättä ole pakko säntäillä tuolla ruuhkassa ja tungoksessa etsimässä epätoivoisesti pakettia jollekulle, joka ei tunnu tarvitsevan mitään. Kovien tai pehmeiden pakettien sijaan antakaa aikaanne - se on arvokkainta. :) Joku yhteinen elämys tai illallinen oikein pitkän kaavan kautta on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä eikä budjetinkaan tarvitse tällaisen lahjan toteutukseen olla huima. 

Jouluun on enää kaksi päivää ja tiedän, että siellä ruudun takana on varmasti vielä monta tyyppiä, joilla viimeiset joulumuistamiset ovat yhä hankkimatta. Niinpä ajattelin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja vinkata yhdestä hyvästä lahjaideasta, joka on helppo sujauttaa lahjapakettiin parilla hiiren klikkauksella. ;) Wannabe Ballerinasilla on nimittäin jälleen aivan huikea show tulossa maaliskuussa ja liput esityksiin ovat jo myynnissä Tiketissä. Ilman muuta tilaisuuteen kannattaa tarttua, vaikka lahjapaketit olisivatkin jo hankittuna. :) Itse olen nyt pitänyt tansseista hiukan taukoa, joten on mahtavaa kerrankin päästä seuraamaan showta yleisön joukosta. Ehkä nähdään siellä katsomon puolella? 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Mietin joskus kaiholla niitä lapsuuden jouluja, jolloin joulutunnelma sykähti sydänalassa kuin itsestään marras-joulukuun tietämillä. Sittemmin joulufiilistä on saanut etsiskellä hanakammin, eikä se ihan samalta varmaan tunnu enää koskaan kuin lapsena. Tänä vuonna on tuntunut siltä, että joulu on tullut jotenkin aivan puskan takaa - en meinaa uskoa vieläkään, että se on jo parin päivän päästä. 

Havahduttuani, että aattoon ei tosiaankaan ole enää kuin muutama päivä, olen yrittänyt vähän lietsoa itseäni joulutunnelmaan Kävin tänään ystäväni kanssa Helsingin tuomiokirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja ja sattuipa niin ihanasti, että matkalla sinne juuri alkoi oikein sankka lumipyry. Valkoista jouluahan tässä juuri aamulla haikailtiin! :) Yhteislaulu herätteli jo jotakin joulufiilistä takaraivossa ja virittelin lisää juhlamieltä kotiin päästyäni paistamalla parit joulutortut. Mutta on minulla yksi vedenpitävä kikka joulutunnelmointiin: Frank Sinatran joululaulut. En tiedä, mikä siinä on, mutta mikään tässä maailmassa ei saa minua yhtä varmasti jouluisalle mielelle kuin Sinatra.

Jos siis joulun tunnelma on kateissa, niin Sinatraa vain soimaan taustalle ja väitän, että takuulla löytyy! :) Spotifyssa taitaa olla useampikin joulualbumi ja Youtubesta löytyy myös melkoinen kattaus jouluista Sinatraa.

 

Translation: If you haven't found the Christmas spirit yet, I have an excellent tip that might help you. Nothing does the trick to me like Frank Sinatra's Christmas songs. I challenge you to try and guarantee it works. :)

 

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

En voi uskoa, että joulu on muutaman päivän päästä ja täällä Helsingissä ovat yhä lämpömittarit vahvasti plussan puolella! Leudon talven kivoja puolia on se, että pukeutumisen lempparikauttani syksyä on saanut jatkaa huomattavasti normaalia pidempään. Tykkään kerrospukeutumisesta ja siitä, että pihalla voi yhä viilettää takki auki, jos ei käy kova viima. Joulufiilis on kuitenkin vähän kadoksissa, kun lunta ei näy mailla eikä halmeilla. Olen kuitenkin vielä toiveikas sen valkoisen joulun suhteen. :)

Kävin eilisen plussakelissä ulkoiluttamassa petroolinväristä pörrötakkiani, joka on tämän syksyn uusia tulokkaita vaatekaapissani. Tein aiemmin syksyllä pientä yhteistyötä ruotsalaismerkki Twist & Tangon kanssa ja sain tuolloin valita muutaman mieluisan mallikappaleen syksyn kokoelmasta itselleni. Tätä ennen ainoat pörrökaverini ovat olleet vuosia sitten ostamani teddykarvatakki ja Pingu, mutta jotenkin tuo Twist & Tangon sinivihreä keinokarvainen takki näytti ihan täydellisen pehmoiselta ja lämpöiseltä tällaisen vilukissan harteita lämmittämään. Ja sitä se kyllä onkin - tosi lämmin!

 

 

Kävin muuten eilen pätkäisemässä taas polkkaa muutaman sentin lyhyemmäksi. Vaikka polkkatukka on ylikasvaessaankin yllättävän kivan näköinen, tässä pituudessa hiusten kasvun huomaa jotenkin hurjan paljon nopeammin kuin pitkissä hiuksissa - melkein tuntuu siltä, että koko ajan saisi olla latvoja siistimässä. Nyt on taas hyvä fiilis, kun kuontalo on skarpin näköinen. Kiitos taas Loisto ja Mikko! :)

 

Translation: Even though I am still yearning for a white Christmas, I kinda like these surprisingly warm winter days. My favourite season clothingwise is autumn so this is almost like getting a really long autumn. :) Yesterday I took out my new furry jacket for the first time. I had a little collaboration with the lovely Swedish brand Twist & Tango some time ago and they let me pick a few favourites from their AW14 collection. I've never really been that much into all kinds of faux fur jackets but for some reason I just couldn't resist this petrol faux fur that looked so warm. Maybe it's that beautiful colour... And it was great to notice that it didn't just look warm, but it actually is really warm!

 

Tekokarvatakki Twist & Tango (sample)*, farkut Never Denim / BikBok (sample)*, kaulahuivi Second Female, nilkkurit Object*, hansikkaat Calvin Klein*, sormus vintage

*-merkityt saatu blogin kautta

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä: Dyson

Jokos on joulusiivous kotona tehty? Itse en ajatellut tänä vuonna tehdä lainkaan mitään suurta joulusiivousta, koska suuntaan joulunviettoon vanhempieni luo. Joulun alla kaikenlaista hässäkkää ja kiirettä riittää muutenkin, joten siirrän suosiolla suuremman siivousurakan tammikuulle. Olen jo suunnitellut, että silloin pengon koko kämpän kuukauden aikana lattiasta kattoon ja järjestelen kaapit kauttaaltaan uusiksi. Vaikka kaikki olisi alun perin laitettu nätisti järjestykseen, jotenkin komeroilla ja kaapeilla on ajan mittaan tapana "räjähtää" täysin käsiin niin, että lopulta ei enää tee mieli avata ovea lainkaan, kun sieltä ei kuitenkaan löydä mitään. Tämän tilanteen aion siis ottaa haltuun uuden vuoden kunniaksi heti tammikuussa.

Naureskelin juuri pari päivää sitten ystäväni FB-päivitystä, missä hän tuskaili omaa sotkuisuuttaan. Hän kyseli vilpittömästi kavereiltaan vinkkejä, miten muut saavat kotinsa pysymään järjestyksessä. Kommenttikeskustelua lukiessa samaistuin kaverini epäjärjestelmälliseen huushoullaukseen täydellisesti. En varmasti ole sotkuisuudessani pahimmasta päästä mutta en takuuvarmasti myöskään sieltä siisteimmästä. Huvittaa joskus, kun yksi ystävistäni pahoittelee kotinsa sotkua ja todellisuudessa hänellä on pari paitaa jossain tuolin selkänojalla ja tiskialtaassa muutama tiskaamaton kuppi. Eeh, minun tapauksessani tuo olisi tosi siistiä. :D

 

 

Kaikki järjestelmälliset ja siistit ihmiset muistuttavat aina, että siistiä ei oikeastaan tule siivoamalla, vaan siten että tavaroilla on omat paikkansa, joille ne kiltisti laitetaan käytön jälkeen joka kerta. Minusta ei vain taida olla tuohon. Vaikka pyrin aina laittamaan asiat paikoilleen, kiireessä se tuppaa aina vain unohtumaan ja minulla ei oikeastaan edes ole monille tavaroilleni jotain ennalta määrättyä oikeaa paikkaa. Nautin siististä kodista ja tuntuu, että mieli lepää, kun ympäristö on järjestyksessä, mutta lopulta taidan silti arvostaa monia muita asioita enemmän - ainakin niitä tulee priorisoitua ajankäytössä useammin.

Siisteys on varmasti sellainen juttu, jota voi myös opetella, mutta toistaiseksi olen ehkä enemmänkin ollut siivoustyyliltäni sellainen, että tavarat jäävät helposti joksikin aikaa pyörimään ympäri asuntoa, mutta otan sitten aina parin viikon välein sellaisia pieniä järjestelyspurtteja, jolloin laitan hihat heilumaan ja siirrän ne takaisin paikoilleen. Muutaman kerran vuodessa teen sitten perusteellisemman siivousoperaation, jolloin käyn läpi tavaroita tarkemmin ja jynssään kodin oikein urakalla.

 

 

Järjestelmällisyyteni on monessa mielessä ehkä vähän epäloogista. Siinä missä moni ei petaa sänkyään juuri koskaan, se on minulle niitä harvoja juttuja, jotka suoritan tunnollisesti joka ikinen päivä. En lähde kotoa kuin äärimmäisessä hädässä ja kiireessä sijaamatta vuodetta. Joskus laitan päiväpeiton ja tyynyt paikoilleen, vaikka tiedän, että olisin menossa nukkumaan jo parin tunnin päästä. Sänky vain tuntuu erilaiselta, kun se on välissä ollut pedattuna. :) Sen sijaan minulla on suunnattomia vaikeuksia saada roskapussi vietyä ulos asti. Olemmekin tehneet poikakaverin kanssa diilin, että hän huolehtii roskapusseista ja minä sängyn petaamisesta - sopii minulle. :)

Varsinaisista siivoushommista lemppareitani on vessan peseminen (älkää kysykö miksi) ja tiskaaminenkaan ei ole minulle paha nakki - tykkään tosin mieluiten tiskata aina vähän isomman määrän astioita kerrallaan enkä joka aterian jälkeen olla pesemässä yksittäisiä haarukoita ja lautasia. Myös pölyjen pyyhkiminen on ihan jees, mutta jostain syystä en ole koskaan perustanut imuroinnista. Se on jokseenkin outoa, koska imurointihan on kotitöistä monesti se vaivattomin, siistein ja nopein homma. Minua kuitenkin rasittaa jo valmiiksi se ajatus, että pitäisi ensin nostella kaikki ylimääräinen pois lattioilta, kaivaa imuri kaapista ja sitten säätää sen johdon kanssa ympäri asuntoa. Omassa kämpässänihän pistokkeet on sijoiteltu niin näpsäkästi, että yhden imurointisession aikana pistoketta pitää vaihtaa kolme kertaa. 

 

 

Tällaiselle ihmiselle, jolla siisteys ja järjestelmällisyys eivät varsinaisesti ole verissä, taitaa suurin pulma siivouspuuhissa olla itse hommaan ryhtyminen. Kun asia tuntuu vaivalloiselta, sitä tulee vain lykättyä eteenpäin. Tänä talvena olen saanut heittää hyvästit johdon ja pistokkeiden kanssa säätämiselle, sillä minulle tarjottiin syksyllä kokeiluun Dysonin pölypussitonta ja "langatonta" DC62 varsi-imuria.

Olen kuullut näistä legendaarisista Dysoneista paljon hyvää, mutta nyt pääsin siis testaamaan itsekin. Ja huvittavaa kyllä, näköjään kynnys siivoamiseen voi olla pienestä kiinni: kun imuri on kevyt ja näpsäkkä sekä helppo käyttää missä tahansa asunnon kulmassa ilman johtojen kanssa veivaamista, olen löytänyt itsestäni entistä innokkaamaan imuroijan. Ja ehkä se tekee sellaisen jostakusta teistäkin, sillä saan nimittäin arpoa yhden tuollaisen mahtavan vekottimen myös teidän lukijoiden kesken!

 

 

Ennen kuin mennään kuitenkaan itse kisaan, ajattelin kertoa tuosta laitteesta muutaman sanasen. Pähkinänkuoressa Dysonin imuri toimii siis ilman pölypussia niin, että pöly ja roska kerääntyy läpinäkyvään säiliöön, joka sitten vain tyhjennetään roskikseen. Olenkin vanhan imurini kanssa ollut tulla hulluksi pölypussiostoksilla, kun viime kesänä sain metsästää sopivia pusseja kolmesta paikasta ennen kuin löytyi. Tuo läpinäkyvä säiliö on myös siinä mielessä näppärä, jos imuriin joutuu jotakin sinne kuulumatonta.

Parasta laitteessa on minusta ollut tuo johdottomuus. Imuri ladataan samaan tapaan kuin kännykkä ja sen jälkeen sitä voi käyttää 20 minuutin ajan yhtäjaksoisesti. Laiskalle ja säätämistä vihaavalle siivoojalle helppokäyttöisyys on iso plussa ja saa tarttumaan imurin varteen useammin. Imuri on kevyt käyttää ja se on sopivan pieni - itse olen säilyttänyt sitä sohvan alla, mistä se on helppo napata esiin tarvittaessa. Varren irroittamalla laitetta voi myös käyttää rikkaimurina pikkuroskien ja murusten putsailuun. Parhaiten tämä laite soveltuu varmasti tällaisen pienen asunnon (yksiö tai kaksio) siivoiluun, koska akun lataus kestää vain tuon 20 minuuttia - oman pikkukaksion siivouksessa akku ei ole vielä kertaakaan loppunut kesken. Suosittelen siis erityisesti kaikille helppoutta ja nopeutta arvostaville ihmisille. :)

 

 

Saan arpoa yhden tällaisen mainion Dysonin DC62 imurin (arvo 489 euroa) jollekulle onnekkaalle lukijalle. Joulusiivoukseen tämä imuri ei enää ehdi, ellette sitten suorita siivoustanne vasta tammikuussa kuten minä. ;) Olkoon tämä siis voittajalle vaikkapa joululahja, koska kisa starttaa nyt ja päättyy juuri sopivasti ennen joulua - jouluaattona julkistetaan sitten onnellinen uuden imurin omistaja. Jos haluat unelmien siivousvälineen omaksesi, niin osallistuhan kisaan seuraavasti: kerro tämän postauksen kommenttiboksissa, millainen siivouspersoona sinä olet ja miksi juuri sinä tarvitsisit tämän Dysonin imurin? Jos tulee jotain täydellisiä siivousniksejä mieleen tällaisille ei-niin-siisteille ihmisille, niin niitäkin saa jakaa! Jätä kommenttisi ke 23.12.2014 mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. Onnea kisaan!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Lukija kyseli juuri hiljattain kommenttiboksissa pastellisävyjen yhdistelystä koettuaan hempeän hailakat pastellit kinkkisiksi puettaviksi. Näitä väriasioista kysellään minulta niin paljon, että suunnitteilla on jo pitkään ollut jonkinlainen pieni värien yhdistelyyn ja valintaan liittyvä postaus. Nyt on siis mainio hetki vinkkailla kommenttiboksissa, jos joku tietty värisävy on aiheuttanut päänvaivaa (mieluiten kuvan tai linkin kera). Tässä postauksessa kuitenkin pieni ensiapu-inspiraatio tälle pastellisävyjen kanssa tuskailleelle! :)

Innostuin siitä viime viikolla esittelemästäni J. Crewn tyylioppaasta niin, että eksyin tutkiskelemaan samaisen merkin style guide -kuvia enemmänkin - ja päädyin melkoisen inspiraation runsaudensarven äärelle. :) Tämän talven tyyliopas oli nimittäin täynnä ihastuttavia pastellisia väriyhdistelmiä: minttua ja kinuskinruskeaa, vaaleansinistä tummasävyisen kukkakuosin rinnalla, hailakan vaaleanpunaista yhdistettynä harmaaseen, kalpeaan beigeen ja ripaukseen metallinhohtoa sekä muita herkullisia värikomboja. Näissä yhdistelmissä liikutaan aika turvallisilla vesillä, mutta innostuin ainakin itse siitä huolimatta. Etenkin tuo mintunvihreän ja kinuskin liitto näyttää tolkuttoman hyvältä. Ja saipa tuo yksi kokonaisuus minut näkemään vaaleansinisenkin vähän uusin silmin. 

Translation: Some simple but gorgeous pastel inspiration for the winter à la J. Crew. :)

 

 

Photos: J. Crew Style Guide Winter 2014

 

Share
Ladataan...

Pages