Ladataan...
Pupulandia

 

Tein pari viikkoa sitten liinavaatekaappiini suursiivouksen ja pengoin ensimmäistä kertaa kunnolla kaiken läpi sen jälkeen, kun muutin tähän astunoon 1,5 vuotta sitten. Todellisuudessa kaappivanhus ei pidä sisällään lakanoita ja petivaatteita, vaan siitä on tullut eräänlainen sekalaisen tavaran säilytyspaikka, joka kätkee uumeniinsa paperitavaraa, johtoja, korurasioita, askartelutarpeita ja ties mitä. Kaikkea todella tarpeellista. :)

Kaappia tonkiessani tulin aukoneeksi myös muutaman korurasian, joihin en ole tainnut tulla valehtelematta kurkanneeksi vuosiin. Ja mitä sieltä yhden korurasian kätköistä löytyikään! Maailman kaunein sormus. <3 Olin tyystin unohtanut koko sormuksen, mutta muistan saaneeni sen äidiltäni joskus lapsena. Olin muistaakseni ala-asteella, kun tutkin äitini korurasiaa ja löysin sieltä kauniin, siron kultasormuksen, jonka koristeena oli pieni kultainen pallo. Rohkenin kysyä, voisinko saada sormuksen omakseni, koska en muistanut nähneeni äidin koskaan käyttävän sitä. Äiti antoi sormuksen minulle ja käytin sitä ahkerasti silloin pienenä. Sittemmin koru unohtui korurasiaan - ja löysi tiensä takaisin käyttöön lähes pari vuosikymmentä myöhemmin.

Sormet ovat vuosien varrella hiukan kasvaneet, mutta onneksi sormus sopii yhä oikea käden nimettömään sekä vasemman käden etusormeen. Löytöhetkestä lähtien olen käyttänyt sitä lähes joka päivä. Näköjään välillä kannattaa siivota vähän perusteellisemmin.

 

 

Translation: Some time ago I cleaned one of my closets really thoroughly. I found some old jewellery boxes and when I opened them, I found something lovely: a ring that my mom gave me when I was young. I remember I found this beautiful, delicate gold ring like 20 years ago from my mom's jewellery box and asked if I could have it since I had never seen my mom wear it. She gave it to me and I wore it a lot until at some point I just didn't anymore. I completely forgot the ring and now two decades later found it again. I absolutely love it and I've been wearing every day ever since it showed up again. :) It seems it's worth going through your things every once in a while!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Orionin syksyinen ysäriteinileffa-teema puhuttelee selvästi monia muitakin 90-luvulla lapsuuttaan ja teinivuosiaan viettäneitä - niin innostuneen vastaanoton tuo elokuvasarja tuntui viime viikolla järjestetyssä kisassa saavan osakseen. Koska leffasarja starttailee ensimmäisen elokuvansa kera jo huomenna, on syytä julkistaa kisan voittajat nyt saman tien. Odotetusti kaikkien 90-luvulla nuoruuttaan viettäneiden tyyli-ikoni Cher vei pisimmän korren eli suurin osa teistä taisi olla kiinnostuneita Cluelessista, mutta tulivatpa siellä dramaattiset Romeo + Julia sekä Julmia aikeitakin pian perässä. Annan jo nyt teille varoituksen sanan, että kuulemma monen leffan (etenkin sen Cluelessin) ennakkoliput hupenevat kovaa kyytiä, joten kannattaa olla nopea, jos ehdottomasti haluaa katsomaan jotakin tiettyä leffaa johonkin tiettyyn näytökseen.

Tällä kertaa onni potkaisi kisassa näitä kahta kommentoijaa, jotka pääsevät nauttimaan leffaelämyksestä kaverinsa kanssa:

 

Lindalin:

Clueless !! Vaikka olihan siellä muitakin joihin on vaan pakko päästä! Esim tuo Julmia aikeita, ei auta se on nähtävä taas uudestaan. Mutta tosiaan Clueless on vaan niin mahtava, itse olen 90- luvulla viettäny lapsuutta nuoruuden ajat on sitten myöhemmin olleet ja kaveriporukalle nämä ysärileffat ei harmi ole tuttuja vaikka itse ne olen ne onneksi löytänyt ja nähnyt. Nyt olisi siis mahtavaa päästä jakamaan clueless innostusta jonkun kaverin kanssa :) Mutta eihän tässä malta mitään arvontojen loppumista odottaa vaan kai se on ainakin joihinkin näytöksiin jo liput varattava, en niin paljon luota arpa onneen kuitenkaan, että sen varaan jättäisin tälläistä tilaisuutta ;)

 

oman elämän clueless:

Clueless oli yksi nuoruusvuosieni ehdoton lempielokuva, eikä vähiten sen upean muodin vuoksi! :) Otin leffasta paljon vaikutteita omaan pukeutumiseen asusteita ja hiuksia myöten. Alicia Silverstone oli sen ajan idolini, ja olisi mahtavaa nähdä tämä jo klassikoksi muodostunut leffa valkokankaalla,minkä niin moneen kertaan katsoin omassa huoneessa pikkutelkkarista! :) näytös, mihin toivoisin pääsevän olisi To 2.10. klo 18.30.

 

Käykäähän kurkkimassa sähköpostejanne ja vastailkaa pikimmiten, niin voidaan varmistaa teille liput haluamaanne leffaan! :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kun joku kertoo sinulle,

että se ei ole mahdollista,

se on ennemmin heijastus hänen rajoitteistaan

kuin sinun.

 

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä Vero Moda

Osa teistä on saattanut huomatakin, että Kampin Vero Moda -liike sulki kesähelteillä ovensa avatakseen ne uudelleen nyt syksyn tullen täysin uudistuneena. Avajaisjuhlallisuudet starttasivat jo eilen, mutta uutta liikettä juhlitaan vielä koko viikonlopun ajan. Ja kuten juhlahenkeen kuuluu, myös asiakkaille on luvassa kaikenlaista kivaa yllätystä - sekä itse liikkeessä että nyt täällä Pupulandian puolella. :)

 

 

Jos siis satut tänään aamulla tai aamupäivällä Kampin suunnalle, kannattaa poiketa toisen ykköskerroksen kautta, sillä 50 ensimmäiselle Vero Modan ja Jack & Jonesin asiakkaalle on luvassa lahjakortti, jolla saa -50% alennuksen tämän päivän aikana tehdystä kertaostoksesta (lasketaan normaalihinnasta). Lisäksi koko viikonlopun ajan kaikki normaalihintaiset tuotteet ovat -25% avajaistarjouksessa ja liikkeessä on avajaisten kunniaksi muitakin erikoistarjouksia. Etenkin jos joku tietty juttu on ollut harkinnassa ja syyshankintalistalla, kannattaa käydä ainakin kurkkaamassa valikoima!

 

 

Lisäksi Vero Modasta haluttiin avajaistunnelmissa ilahduttaa myös Pupulandian lukijoita tänä viikonloppuna. Saan nimittäin arpoa kolmelle onnekkaalle vapaavalintaisen asukokonaisuuden Vero Modan Kampin liikkeestä (ovh. arvo max. 200 euroa). Jos siis kelpaisi uusi kiva syyslook  Kampin Vero Modasta, niin pistähän kommentoiden! :) Kerro tämän jutun kommenteissa, mikä on sinun tärkein hankitasi tänä syksynä? Inspistä voi toki kurkkia Vero Modan nettisivuilta. :) Kisa on voimassa su 28.8.2014 asti. Muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite.

 

 

Photos: Vero Moda

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Pääsin viime viikolla kurkkaamaan ennakkoon Marimekon tulevaa talvimallistoa ja bongasin joukosta muutamia aika kiinnostavia juttuja. Takavuosina taisi tulla yhdelle jos toisellekin pieni Unikko-yliannostus, kun hittikuosia pukkasi joka tuutista. Koko kansan kuosilla oli päällystetty kaikki mahdollinen kävelysauvoista kodin tekstiileihin. On kestänyt aikansa, ennen kuin Unikkoa on valmis katselemaan uusin silmin, mutta yllätyksekseni tauko on tehnyt terää ja Marimekko on osannut loikata Unikon kera uuteen aikakauteen aika onnistuneesti. 

 

 

Huomasin jo viime syksynä ihastelevani tutuin kukkasin kuvitettuja pussilakanoita, kun petivaatteiden väritys oli jotain totutuista Unikko-väreistä raikkaalla tavalla poikkeavaa. Myös vaatepuolella Unikko on osannut yllättää. Viime keväänä tuttu kuosi sai Teemu Muurimäen käsissä uutta draivia, kun se sai toimia suunnittelijan loihtimien uniikkiasujen pohjana. Tämän talven mallistossa Unikko on puolestaan tuotu tutuissa väreissä uudenlaiseen vaatteeseen ja onnistuu tästä syystä jälleen näyttämään jotenkin uudistuneelta. Vaikka noilla punaisilla kukilla on nähty kuorrutettavan miltei kaikkea maan ja taivaan väliltä, niinkin tavallinen vaate kuin college-pusero näyttää Unikko-kuosissa itse asiassa todella hauskalta. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni tuota - tai jopa haluavani käyttää tuota. Mitäs muut sanotte?

 

 

Noin muuten Marimekon talven mallistossa näkyi yllättävän tummanpuhuvia värejä. Tuttuja printtejä on toki matkassa, mutta värimaailma on Marimekolle poikkeuksellisen tumma ja murrettu: tummaa vihreää, violettia, mustaa, viininpunaista... Usein Marimekon mallistoissa on totuttu näkemään kirkasta väri-ilottelua sesongista riippumatta, joten tällä kertaa hillitty ja hallittu värimaailma yllätti. Nähdäänpä laukuissa vähän metallinhohtoista pilkahdustakin. Tulee muuten olemaan mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan uusi luova johtaja Anna Teurnell lähtee Suomi-muodin lippulaivaa luotsaamaan.

 

 

Parasta antia viime viikon visiitilläni oli kuitenkin se, että pääsin treffaamaan kasvokkain ihastuttavan Satu Maarasen. Sekä kotimaassa että maailmalla huimassa nosteessa oleva suunnittelija tekee töitä monien brändien kanssa, mutta yksi hänen tärkeimmistä kumppaneistaan on nimenomaan Marimekko, jolle hän suunnittee mallistoja säännöllisesti. Maaranen on siinä mielessä poikkeuksellinen talentti, että hän vastaa itse sekä printti- että vaatesuunnittelusta. Seuraavana päivänä hän oli lentämässä Brasiliaan paikallisen Voguen kutsumana. Oli silti ihana huomata, että menestyksen takana on todella sympaattinen ja rauhallisen oloinen mimmi. Päätimme hetken mielijohteesta napata Instagramiin yhteiskuvan ja siinä hötäkässä sitten paljastui, että se oli Satu Maarasen ensimmäinen selfie ikinä koskaan. Olen aika otettu, että pääsin mukaan. ;)

 

Translation: Some winter inspiration from Marimekko. :) It was so lovely to get to meet the talented designer Satu Maaranen - I even got to feature in her first selfie ever, haha. And the new Unikko sweatshirt is great!

 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

 

Yhteistyössä: Named Clothing

Onpa ollut ihana huomata, että Named Clothingin kauniit vaatteet ja kaavat innostavat teitä muitakin. Kisaan osallistuneiden joukossa taisi olla innokkaiden käsityöharrastajien lisäksi aika monta samassa jamassa olevaa wannabe-ompelijaa kuin minäkin: lapsuudessa ja nuoruudessa on tullut tehtyä käsitöitä paljon, mutta sittemmin taidot ovat ruostuneet. Kannustamananne aion nyt kevääksi yrittää etsiä itselleni jonkun sopivan ompelua for dummies -kurssin, jonne pääsisin elvyttämään unohtuneita ompelutaitojani ja ottamaan taas tuntumaa ompelukoneeseen. 

 

 

Nyt on siis aika paljastaa sekä kisan voittajat että minkä vaatteen minä valitsin omakseni Namedin ihastuttavasta syysmallistosta. Voittajien tietoja pimitän vielä hetken, mutta hätähousut löytävät ne postauksen lopusta. :) Tein viime viikolla treffit Namedin tyttöjen kanssa Materials-nimiseen suloiseen pikku-kangaskauppaan, jossa oli määrä ottaa vähän mittoja, päättää lopullinen vaatevalinta ja tietysti valikoida siihen sopiva kangas.

 

 

Oli tosi hauska lukea arvauksianne siitä, minkä kaavan minä olin mallistosta valinnut. Ei voi nimittäin muuta sanoa kuin että taidatte tuntea tyylini aikamoisen hyvin! Vastauksissa nousivat useimmiten esiin juuri ne samat kaavat, joiden välillä olin valintaani lopulta pähkäillyt: Leotie Midi Dress sekä Leotie Skirt, Wenona Shirt Dress ja Yona Wrap Coat. Niiden lisäksi tykkäsin tosi paljon myös Wyome Boyfriend Jeansista, Magena Fringe Jumperista ja Mai Zip Jacketista. Pitkän ja vaikean valinnan tulokseksi nousi kuitenkin uudelleen syttyneen hamerakkauden innoittamana tuo hurmaavan mallinen Leotie Skirt, jota moni arvuuttelikin valinnakseni.

 

 

Leotie-hame on malliltaan sellainen, että sen materiaaliksi soveltuu parhaiten hiukan jämäkämpi kangas, jotta helma laskeutuu kauniisti ja sen muoto pääsee esiin. Niinpä ryhdyimme penkomaan Materialsin hyllyjä sopivan kankaan toivossa ja löysimme melkoisen kasan potentiaalisia ehdokkaita, jotka nostelimme pöydälle tarkempaa tutkailua varten. Toiveissani oli kangas, jossa olisi selkeästi vähän tekstuuria pinnassa, mutta värin suhteen olin avoimin mielin. Ajattelin, että hame voisi olla joko musta tai sitten rohkeasti jotain kuvioitua ja värikästä kangasta. Koska kangasvalikoiman värit noissa jämäkämmissä materiaaleissa olivat varsin hillittyjä, päätin sitten luottaa mustaan, mutta valitsin Namedin tyttöjä konsultoituani mustan hauskalla kohokuviolla varustetun kankaan (alemmassa kuvassa alimmainen pakka). Päätimme itse asiassa käyttää kankaasta nurjaa puolta, sillä sen kuviointi oli meille kaikille mieluisampi. 

 

 

Kylläpä muuten pulpahteli mieleen hauskoja lapsuusmuistoja tuon kangaskauppavisiitin myötä. Äitini ompeli paljon itse vaatteita ja kaikkea mahdollista ollessani pieni ja muistan, että oli aina todella jännittävää päästä hänen kanssaan kangaskauppaan. Kaikkein kiinnostavin osasto lapsen silmissä oli nappihylly, jonka erilaisia kuvioita ja värejä olisi jaksanut ihmetellä ikuisuuden. Minulla olikin kotona leikeissä oma nappipurkki, joka oli täynnä mitä ihmeellisimpiä ja erikoisimpia vanhoja nappeja. Rakkauteni kangaskauppoja kohtaan on säilynyt läpi vuosien, vaikka omat ompelutaidot ehtivätkin ruostua ja muistan, että yläasteella vietin kaikki taksvärkkipäiväni kangaskaupassa. :)

 

 

Muistelot sikseen! Nyt on siis kangas valittu ja mitat otettu, joten jännityksellä jään odottamaan lopputulosta ja esittelen sen tietysti teille heti, kun saan hameen hyppysiini. En malta odottaa! :) Ehkä myös teitä on odotutettu riittämiin niiden kisavoittajien suhteen eli päästän teidät piinasta ja paljastan viimein onnettaren suosikit. 

 

ViiviSuo:

Minulle Named on ihan uusi tuttavuus. Kotipiiristä löytyy sopivasti vielä hyvinkin omielutaitoinen äiti, joten kaavojen voittaminen olisi mahtavaa. Silmääni miellyttää näin syksyä ajatellen tuo ihanan lämpimän näköinen Yona wrap-takki (http://www.namedclothing.com/product/yona-wrap-coat/?lang=fi). Sinulle kuvittelisin jonkun kivan midi-mittaisen hameen.

 

Murkinamasu:

Ihania kaavoja ja mahtava konsepti! Haluaisin ommella enemmän, mutta burdissa ja suurikäsityölehdessä on ihan ylitylsiä ja mummomaisia kaavoja. Mallistosta valitsisin mieluiten Leotie mekko/hameen. :)

 

Äpyli-Iita:

Ama Cowl Neck Frock mekko on aivan ihana :) sitä ois helppo muunnella helman pituutta muuttelemalla. Tahtoo!!!!

 

Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajille! :) Sähköpostista löydätte lisäinfoa palkintoon liittyen. 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Pages