Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä Acolyth

 

On ollut mielenkiintoista seurata helsinkiläisputiikki Acolythin taivalta verkkokaupasta kivijalkaliikkeeksi muutaman mutkan kautta nykyiseen sijaintiinsa Fredrikinkadulle. Putiikin perustajalla Joonas Saarella on alusta alkaen ollut selkeä visio ja myyntiin on valittu kiinnostavia pieniä kotimaisia ja ulkomaisia suunnittelijoita kuten Daniel Palilloa, Onaria, Christopher Shannonia, Odeuria, Mariosia, Kiddaa ja Kowtowta. Osa varmasti monelle ennalta tuttuja, mutta osa yhä tuntemattomia. Aika moni Acolythin merkeistä tekee unisex-vaatteita ja liike on tuonut tervetullutta säpinää Helsingin putiikkirintamalle nimenomaan miesten puolella, mutta muutamalla merkillä on myös naisten mallistoja ja kesäksi on naisille tulossa valikoimaa vielä lisää.

Nyt olisi tarkoitus esitellä teille yhtä merkeistä vähän tarkemmin! Uusiseelantilaisella luomupuuvillaan keskittyvällä Kowtowlla on nimittäin sekä design että filosofia kohdallaan. Kun Gosia Piatek aloitti Kowtown vuonna 2007, hän tiesi haluavansa perustaa eettisen yrityksen, mutta ei vain tiennyt minkälaisen. Ystävä johdatti hänet vaatetusalan suuntaan ja jokin loksahti paikalleen. Niin Gosia päätyi perustamaan vaatemerkin 5000 dollarin starttirahalla ja täysin ilman mitään muotialan kokemusta.

 

 

Kokemattomuudestaan huolimatta Gosialla riitti kuitenkin sinnikkyyttä ja vuoden mittaisen taustatyön jälkeen hän löysi keinon tehdä eettisestä vaatemerkistä todellisuutta: intialainen tehdas, joka käyttää ainoastaan reilun kaupan luomupuuvillaa raakamateriaalina. Gosia on kertonut kyllästyneensä muodin nopeaan kiertoon ja halunneensa vaikuttaa koko alaan näyttämällä muillekin yrittäjille, että myös eettisiä toimintatapoja vaalimalla voi tehdä menestyksekästä ja tuottoisaa liiketoimintaa. Kun yhtälöön lisätään vielä tunnistettavan omaperäinen design, on kasassa jo melkoisen kiinnostava kokonaisuus. Itse tykkään erityisesti tämän kuvissa näkyvän kevätmalliston tyylistä kovasti! :) Jos kiinnostaa lukea mallistosta enemmän, täältä löytyy lisäinfoa.

Materiaaleista kiinnostuneille tiedoksi, että Kowtow on todella tarkka käyttämänsä luomupuuvillan standardeista ja sertifikaateista. Merkki käyttää ainoastaan Skal Internationalin sertifioimaa 100% luomupuuvillaa, jonka kasvatuksessa ei ole käytetty geenimuunneltuja siemeniä ja jossa maaperää sekä sen vesipitoisuutta suojataan vuoroviljelyllä, mikä vähentää ”tuholaisia” ja rikkaruohoja luonnollisin keinoin. Puuvilla myös värjätään GOTS:n hyväksymillä kangasväreillä.

 

 

Halusimme Joonaksen kanssa ilahduttaa teitä pienellä kevätkisalla ja saan jakaa yhdelle onnekkaalle 100 euron lahjakortin Acolythille - lahjakortti käy sekä verkkokaupassa että kivijalkaliikkeessä. :) Kerrohan siis tämän postauksen kommenteissa, mikä näistä Kowtown kevätmalliston lookeista tai vaatteista on sinulle eniten mieleen, niin olet mukana kisassa! Olisi myös hauska kuulla, onko merkki ennestään tuttu jollekulle teistä. Jätä kommenttisi su 26.4.2015 mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. 

 

Translation: Check out the cool Kowtow SS15 collection. :) It's now available at Acolyth store.

 

 

Photos: Kowtow SS15 lookbook

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Huh, kuinka nopeasti aika täällä reissussa rientääkään. Saavuimme eilen Tokiosta muutaman päivän visiitille Kiotoon ja olen kyllä tosi tyytyväinen, että maltoimme lohkaista rajallisista matkapäivistä myös pienen siivun Kiotolle. Japanissa olisi niin valtavan paljon kiinnostavaa nähtävää, että täällä saisi aikaa kulumaan kuukausikaupalla, mutta pitänee siis joskus tulla vielä takaisinkin. :)

Kioto on erityisesti tunnettu temppeleistään ja kulttuuristaan - kaupunkiin mahtuu peräti 17 Unescon maailmanperintökohdetta. Emme edes haaveilleet niiden kaikkien koluamisesta, vaan valitsimme suosiolla muutaman, joita lähdimme tutkimaan lähemmin. Temppeleistä lisää myöhemmin, mutta yksi postaus on omistettava geishoille, sillä geishakulttuuri elää ja voi täällä hyvin. 

 

 

Ihan oikeaa geishaa länsimainen turisti ei kovin helposti pääse ainakaan sattumalta bongaamaan, sillä geishat eivät koskaan liikuskele ihmisten ilmoilla, mutta sen sijaan maikon eli geisha-harjoittelijan saattaa nähdä kipittävän kadun yli talosta toiseen. Geishat ovat oikeasti melkoisen mystisiä hahmoja, sillä edes moni japanilainen ei elämänsä aikana pääse koskaan näkemään ihan oikeaa geishaa. Maksusta sekin toki onnistuu, muttei ihan halvalla.

Kaupungilla voi kuitenkin silloin tällöin nähdä geishoiksi pukeutuneita tyttöjä, sillä tällainen geisha-päivä on suosittua viihdettä etenkin täällä Kiotossa. Ainakin Kiotossa on ihan asialle omistautuneita yrityksiäkin (kuten MAICA), joiden kautta periaatteessa kuka tahansa voi viimeisen päälle sonnustautua geishaksi tai maikoksi. Bongasin eilen kaksi geishaksi pukeutunutta nuorta tyttöä, jotka kieltämättä olivat kuin nukkeja asuissaan ja poseerasivat mielellään turistille valokuvaa varten.

 

 

En ennen matkaamme ollut tajunnut, että kimono tosiaankin on täällä yhä varsin suosittu asu ihan arkisessakin tohinassa. Oli pysäyttävä näky eilen, kun nainen kipitti kadulla kimono yllään kauppakasseja raahaten. Etenkin Kiotossa kimonoja näkyy kadun vilinässä paljon, myös miehillä. :) Olenkin itse vähän salaa haaveillut, josko jostain vintage-putiikista löytyisi kotiinviemisiksi joku kaunis vanha kimono, mutta katsotaan...

 

Translation: Greetings from beautiful Kyoto! I'm so glad we took time to come here also - it's just so beautiful!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

En oikein tiedä, mitä odotin tullessani Tokioon, mutta joka tapauksessa tuntuu, että kaupunki on  onnistunut yllättämään. Tiesin, että Tokio on kooltaan aivan valtava suurkaupunki, jossa neonvalot vilkkuvat ja on ihmisiä kuin muurahaisia. Jotenkin kai kuvittelin, että Tokio olisi vähän kuin New York, mutta yhtä suurta Times Squarea ja vielä hiukan kreisimpi. No okei, kreisiä täällä on, mutta ihan eri tavalla kuin etukäteen ajattelin.

Liekö sitten syynä japanilainen kulttuuri, mutta jotenkin täällä yleinen tunnelma on ihmisvilinästä huolimatta yllättävän rauhallinen. Päällimäiseksi ensifiilikseksi on myös jäänyt, että Tokio on todella länsimaistunut kaupunki, vaikka toki täältäkin varmasti löytyy eri kaupunginosista hyvin monenlaista meininkiä. Jännittävää myös saada vertailukohtaa Kiotosta, minne matkustamme huomenna muutamaksi päiväksi. 

 

 

Kävimme eilen reissumme ensimmäisenä iltana pienellä iltakävelyllä kaupungin neonvaloissa Shibuyassa ja Harajukun nurkilla ja räpsin kadunkulmissa kameraan satunnaisia otoksia muistoiksi matkaltamme. Tässä vähän illalta ikuistettua kuvasatoa. :) Palaamme muuten parin päivän Kioton jälkeen vielä Tokioon loppureissuksi, joten yhä saa vinkkailla hyviä matkavinkkejä Tokioon (ja miksei Kiotoonkin)!

 

Translation: City lights in Tokyo. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kirsikankukan tuoksuiset terkut Tokiosta! Eilinen matka-aikataluista johtunut zombie-olotila on nyt selätetty ja tänään kirmasimme heti ensimmäiseksi aamutuimaan metsästämään kirsikankukkien vaaleanpunaista merta, tai edes pientä lätäkköä. Olin nimittäin suureksi harmikseni kuullut, että viimeviikkoinen kevätmyrsky vei mennessään lähes kaikki kirsikankukat. Olin silti toiveikas, että pääsisimme ihastelemaan edes muutamaa kukkivaa puuta, sillä osa lajikkeista kukkii hieman myöhemmin.

Ja voi sitä onnea, kun viimein pääsimme Shinjuku Gyoen -puistoon ja löysimme sieltä vaaleanpunaisina rehottavia puita vaikka kuinka monta. On ilmiselvää, että puisto on aivan hengästyttävän upean näköinen kaikkein parhaana kukintasesonkina (eli juuri viikko-pari ennen matkaamme), kun koko maisema on vaaleanpunainen. Harmi, että missasimme hienoimman kukkaloiston, mutta kyllä noista muutamistakin kukkivista puista oli suunnaton ilo. 

 

 

Kuvia on räpsitty muistikortti täyteen ja niitä laitan jakoon myöhemmin vielä lisää, mutta tässä pieni maistiainen vaaleanpunaisen kukkaloiston keskeltä päivän asun muodossa. :) Olen pannut täällä merkille, että liehuvalahkeiset ja vajaamittaiset culottes-pöksyt tuntuvat olevan trenditietoisten tokiolaisnaisten lempparihousut juuri nyt. Ja sattuipa niin mainiosti, että otin itsekin sellaiset mukaan reissullemme!

Liehuvien housujen yläosaksi valitsin Samujin muutaman vuoden takaisesta Liberty-yhteistyömallistosta löytämäni kukkatopin. Jostain syystä toppi on jäänyt aiemmin vähälle käytölle, vaikka rakastankin sen rauhallista värimaailmaa ja kaunista kukkaprinttiä, joka muuten nyt tarkemmalla silmäyksellä on hivenen Japani-henkinen. Näiden hauskojen housujen pariksi se sopii kuitenkin minusta ihanasti. Pitää nyt jatkossa ehdottomasti käyttää tätä enemmän! Jalkaan vetäisin suloisen lämpöisenä päivänä & Other Storiesista löytämäni puuterinväriset sandaalit ja kenkiin kauniisti matchaava lakku on suomalaisen Väskan.

Lisää reissukuulumisia luvassa, kunhan maltan istahtaa taas hetkeksi tietokoneen ääreen! :)

Translation: Cherry blossom greetings from Tokyo! :)

 

Culottes Lindex*, toppi // top Samuji, laukku // bag Väska*, sandaalit // sandals & Other Stories, sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta / gifted

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä Helsinki Design Week

 

Sähköpostiini tupsahti tällä viikolla mielenkiintoinen kutsu. Ensi viikon päästä torstaina 23.4.2015 nimittäin järjestetään taas Helsingissä PechaKucha Night -tapahtuma. "Siis pecha-mikä?" saattaa joku teistä ihmetellä, joten selvennetäänpä vähän! :) Melkoista supersuosiota nauttiva PechaKucha Night kokoaa siis yhteen joukon kiinnostavia tyyppejä ja yleisöä lennokkaiden puheenvuorojen merkeissä.

Tapahtumaan on kutsuttu esiintyjiksi kaikenlaisia mielenkiintoisia henkilöitä ja homman nimi on siis seuraavanlainen: 20 kuvaa x 20 sekuntia. Kukin puhuja saa esitellä yleisölle 20 kuvaa ja jokaisesta kuvasta 20 sekunnin verran. Nopeatempoinen PechaKucha Night -konsepti tuulettaa pölyttyneet käsitykset kuivasta puhetilaisuudesta ja tällä kertaa iltaa ovat järjestämässä Helsinki Design Week ja Helsingin yliopisto. Aikaa jaarituksille, lillukanvarsille tai kangerteluille ei jää, kun vauhdikas tempo vie aiheesta toiseen 20 sekunnin välein - sen sijaan pääpaino on ideoilla, tiiviillä ajatuksilla ja luovuudella. :) Yliopiston juhlasalin lavalle saapuu poikkitieteellinen kattaus luovan alan ja tiedemaailman tekijöitä jakamaan ajatuksiaan, oivalluksiaan ja visioitaan vapaasti valitsemistaan aiheista. Mukana ovat ensi viikon tilaisuudessa seuraavat puhujat:

 

- Christina Lyra, elintarvike- ja ympäristötieteiden dosentti

- Ilkka Kärkkäinen, platinapalkittu art director

- Jukka Petäjä, kulttuuritoimittaja 

- Katja Lindroos, Lähiöfestivaalin perustaja

- Liisa Mayow ja Maria Ruuska, Kaskas Median perustajat

- Maria Niemi, graafinen suunnittelija ja palvelumuotoilija

- Petri Merenlahti, teologi ja tutkijatohtori

- Petri Pellikka, geo- ja maantieteiden professori, yliopiston kenttätutkimusaseman johtaja

- Sami Tallberg, villiyrttikokki 

- Vesa Lehtimäki, graafinen suunnittelija ja valokuvaaja

 

Jos haluat jo ennakkoon tutustua tapahtuman puhujiin, niin heistä ilmestyy viikon aikana esittelyitä Helsinki Design Weekin nettisivuille. Lisäinfoa tapahtumasta löydät Facebookista

Olen missannut Helsingissä järjestettävät PechaKucha Night -tapahtumat lähes poikkeuksetta siitä syystä, että ne myydään AINA loppuun. Tällä kertaa, kun pääsisin poikkeuksellisesti paikan päälle oikein kutsuvieraana, en pääsekään, koska olen täällä Tokiossa, mistä koko PechaKucha-konsepti on itse asiassa lähtöisin. Kylläpä sattui ajoitus! Mutta ei se mitään, koska minun sijastani pääseekin sitten tilaisuuteen muutama teistä! :) Saan nimittäin arpoa kolmelle onnekkaalle kahden hengen lippupaketit tilaisuuteen. Menkää siis te ja nauttikaa minunkin puolestani! Ja jos joku ehdottomasti haluaa varmistaa paikkansa tilaisudessa, niin lippuja saa ostettua Tiketin kautta 10-20 euron hintaan (sisältää juoman). 

Osallistu lippuarvontaan seuraavasti: kerro tämän jutun kommenteissa onko PechaKucha Night -konsepti entuudestaan tuttu ja miksi haluaisit tällä kertaa mukaan? Jätä kommenttisi su 19.4. mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. :)

 

Picture is a screenshoot from Helsnki Design Week's website. The origianl photo: The L3 warehouse as seen from Kalevankatu. © HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO / KARI HÄKLI

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tummanruskea - eikös se ole vähän tunkkainen ja ankea väri vaatteissa? Sen jälkeen, kun pääsin yli ohikiitävästä ihastuksestani ruskeaa kohtaan joskus 10 vuotta sitten, ajatukset ovat kulkeneet kyseisen värin suhteen hyvin pitkälti noilla linjoilla. Nyt olen kuitenkin sen äidiltä saadun vanhan mokkanahkaisen hameen innoittamana löytänyt ruskean uudelleen, ja mikä parasta, löytänyt siitä aivan uusia ulottuvuuksia uusien väriyhdistelmien kautta. Omaan silmään tosi raikkailta on näyttänyt tummanruskean yhdistäminen esimerkiksi vaaleaan denimsiniseen, pastelliväreihin, tummansiniseen ja vaaleaan harmaaseen.

70-luvun ruskea mokkahame on nyt viime aikoina ollut yksi vaatekaapin lemppareista, joten tulette varmasti näkemään hametta vähintäänkin näiden värikokeilujeni myötä vielä tulevaisuudessakin. Viime viikolla innostuin kokeilemaan hametta liilojen pastellilatvojeni kanssa ja yhdistin sillä kertaa ruskeaan nahkaan vaaleanharmaata kasmiria - ei ehkä se tyypillisin väriyhdistelmä, mutta tykkään!

 

Ja psst, konnichiwa! Terkkuja Tokiosta - täällä ollaan! :) Koko viime yön matkustamisen jälkeen hiukan zombie-olotilassa ja pöllähtäneenä, mutta eiköhän väsymys ja jetlag pian helpota, kun saa illalla pään tyynyyn ja yhdet kunnon yöunet alle. Reissukuulumisia siis luvassa lähiaikoina, muttta takataskussa on tuleville päiville myös muita postauksia.

Translation: I always thought that dark brown is a bit of a dull colour in clothing (except for my quickly passing colour crush towards is ten year ago) but through the vintage suede skirt I got from my mom, I have actually slowly started to change my mind. Suddeny it looks all fresh when you just find the right colour combinations. Lately I've liked it especially with light denim blue, pastel shades, dark blue and light grey as last week, when I tried on this kind of look. Grey and dark brown aren't probably the most likely duo but especially with a little dash of lilac, I'd say they work together very nicely!

 

Mokkanahkahame // suede skirt vintage, kasmirneule // cashmere sweater Arela, kengät // loafers & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses Monki*

*saatu blogin kautta / gifted

 

Photos: Vesa Silver

 

Share
Ladataan...

Pages