Ladataan...
Pupulandia

 

Liekö syynä tämän viikon sateinen sää, mutta viikon julistetaiteilijaksi valikoitui Karen Hofstetter, jonka kuvissa seikkailee suloisia tyttöjä pilkkusateessa. Eipä tuntuisi räntäkään niin ikävältä, jos se näyttäisi yhtä kauniilta kuin näissä maalauksissa. Olen aina rakastanut muotikuvituksia ja Karen Hofstetterin kuvissa on vähän samaa henkeä sekä samantyylistä piirros- ja maalausjälkeä.

Muotihenkisten piirrosten ja maalausten lisäksi Hofstetter tekee myös graafisempia kukkakuvituksia, mitetejulisteita ja muitakin projekteja. Hän myy töitään sekä omassa verkkokaupassaan että Society6:n sivuilla, joten jos innostuitte enemmänkin, niin niiden kautta voi hankkia vaikka omankin kodin kaunistukseksi. :)

 

Translation: Poster find of the week: Karen Hofstetter and her lovely girls in polka dot rain. <3 Loving the idea! In case you're interested, she sells the posters in her own webshop and Society6 webshop. :)

 

 

Illustrations: Karen Hofstetter

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Aino-jäätelö

 

Tämän viikon alku on monella vierähtänyt vähän epäuskoisissa tunnelmissa: mihin hemmettiin se ihanasti alkanut kevät katosi? Niskaan on satanut vettä, räntää, lunta ja kaikkea siltä väliltä ja maisema on harmaa kuin mustavalkoelokuvassa. Niinpä päätin tänään itse ryhtyä henkiseen taistoon kevään puolesta. Vaikka ulkona sää olisi millainen, pienillä kikoilla voi ihanasti piristää ankeaakin päivää.

Aloitin ensin päiväni pukemalla ylle värikkäimmän omistamani mekon, kukkakuvioidun tietysti. Tulkoon vain räntää - minulla on kevät koltussani. Sitten maalasin huulet räväkän punaisiksi - uskon, että aurinko houkutellaan varmemmin esiin pusuilla kuin mutristeluilla. Tämä operaatio karisti jo mainiosti harmaan sävyt mielestäni, mutta paras osuus oli vielä edessä: jätskimaistiaiset! Olin nimittäin saanut tehtäväkseni maistella tulevan kesän Aino-jäätelöuutuuksia. Tuumin, että parempaa päivää tällaiselle piristävälle puuhalle ei voisi olla kuin räntäsateinen tiistai. Kukkamekko päälle ja jätskiä kupuun!

 

 

Olen aina ollut jäätelöasioissa sellaisten perinteisten makujen ystävä: suklaata, marjoja, vaniljaa ja kinuskia. Eksoottiset makuyhdistelmät ja muut erikoisuudet - not for me. Aino-jäätelön perinteikkäät makumaailmat osuvat siis meikäläisen mieltymyksiin aika hyvin. Ainon kinuski-karpalo-tuutti on muuten ollut ainoa jätskituutti, josta olen koskaan tykännyt. En ole siis myöskään tuuttien ylin ystävä. :D Nyt sain kuitenkin maisteltavaksi Ainon uutuustuutit, joiden makuina on vadelma-suklaata, karamelli-vaniljaa ja suklaa-vaniljaa. Kaikki maistuivat herkulta ja kaikissa on ihana kastikesydän (kuten kunnon tuutissa kuuluukin!), mutta omaksi lempparikseni nousi tuo karamelli.

Kesän uutuuksissa on myös luvassa jotain uutta, kun Aino tekee aluevaltauksen jogurttijäätelöiden pariin. Jogurttijätskit eivät ole oma lempparini jäätelöiden saralla, mutta näissä mangon ja metsämarjan makuisissa uutuuksissa oli aika kivat makumaailmat. Sopivan raikasta, ei liian makeaa, muttei myöskään liian kirpsakkaa. Myös jätskikioskeille on kesän tullen tulossa muutama Aino-uutuus.

 

 

Mutta tämän postauksen ykkösjuttu tulee oikeastaan vasta nyt, sillä saan kutsua muutaman teistä kanssani ihanalle Ainonpäivän brunssille Aino-jäätelön 10-vuotissynttäreiden kunniaksi. Ainonpäivä sattuu tänä vuonna äitienpäivälle, joten juhlistetaan Ainoa brunssin merkeissä jo nimipäivän aattona la 9.5.2015. Brunssin miljöönä toimii Ainon hovikuvaajan Katri Kapasen studio Kaapelitehtaalla Helsingissä ja luvassa on herkuttelun lisäksi estetiikkaa. Katri nimittäin esittelee meille brunssivieraille ruokakuvauksen saloja ja pääsemme itsekin harjoittelemaan kauniiden ruokakuvien ottamista studiossa. Tarjolla on herkullisen brunssin lisäksi myös Ainon uutuusjätskejä maisteltavaksi. 

Saan siis kutsua kolme teistä mukaan Ainonpäivän aaton brunssille toukokuussa viettämään mukavaa aamupäivää, tutustumaan ruokakuvauksen saloihin, herkuttelemaan ja maistelemaan kesän jätskiuutuuksia. Mikäli haluaisit mukaan seurakseni herkulliselle brunssille, niin huikkaahan kommenttiboksiin, millainen on mielestäsi täydellinen jätskihetki? :) Olisi myös hauska kuulla, mikä näistä tämän kevään Aino-uutuuksista houkuttaa makunystyröitä eniten? Koska olemme halunneet mahdollistaa brunssille osallistumisen kaikille kiinnostuneille kotipaikasta riippumatta, brunssikisan voittajille korvataan tarvittaessa matkakuluja muualta Helsinkiin 100 euroon asti ja brunssihetki aloitellaan klo 11 aikaan aamupäivällä, jotta kauempaakin ehtii mukaan. :) Jos mielit mukaan, niin jätä kommenttisi 7.4.2015 mennessä toimivan sähköpostiosoitteen kera. Kolme osallistunutta pääsee mukaan brunsseilemaan ja ilmoitan voittajille tällä kertaa voitosta henkilökohtaisesti!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Olen onnentyttö monesta syystä, mutta yksi niistä on se, että olen löytänyt loistavan luottokampaajan. Osaan todella arvostaa sitä, sillä tukka-asiat olivat vuosia vähän retuperällä muutettuani Helsinkiin, kun sellainen luottohenkilö ei ottanut löytyäkseen. Kiitos siis Mikko Vainio, että tulit elämääni! <3 Nyt tätä tukkaonnea on jatkunut pari vuotta. Hassua silti, että hoksasin mennä Mikon pakeille vasta kaksi vuotta sitten, vaikka olemme tunteneet paljon kauemmin. No hyvä, että viimein tajusin!

Keksimme Mikon kanssa viime kampaajakäynnilläni, että olisi hauska tehdä jotakin pientä juttusarjaa hiuksiin liittyen, antaa vinkkejä sekä hiustenhoitoon että kampausten tekoon liittyen.  Saittekin mahdollisuuden kysellä meikäläisen hiusgurulta vinkkejä ja nyt olemme pitäneet ensimmäisen "oppitunnin", jonka neuvot ja niksit pitäisi vain kasata postauksiksi. Hiusjuttuja on siis luvassa lähitulevaisuudessa, mutta ajattelin, että ennen kuin mennään varsinaiseen asiaan, olisi mukava esitellä, kuka on mies näiden oppien takana. :)

Mikko Vainion nimi saattaakin olla joillekin teistä jo entuudestaan tuttu muun muassa sitä kautta, että hän sai viime syksynä Elle Style Awardsissa Vuoden hiustaiteilijan kunnianimen. Mikko on myös tuttu näky katumuotikuvaajien palstoilla ympäri maailman ja on onnistunut keräämään Instagram-tililleen joukon innokkaita faneja. Ja onpa hän joskus ollut aktiivinen bloggaajakin ja jotkut saattavat muistaa hänen Pintaa-bloginsa vuosien takaa. Mutta päästetään siis Mikko itse ääneen!

 

 

Lähdetään liikkelle ihan alusta. Kerro, miten olet päätynyt kampaajan uralle?

Ihmiset tuntuvat odottavan jotakin suurta romanttista tarinaa, kuinka olen aina tiennyt haluavani kampaajaksi, mutta päädyin tälle uralle oikeastaan vähän sattumalta. Hain nuorena opiskelemaan huonekalusuunnittelua, mutten päässyt. Eräänä päivänä bongasin sitten sanomalehdestä ilmoituksen kampaajakoulusta ja keksin hetken mielijohteesta hakea mukaan. Kaveritkin kannustivat vieressä, koska ajattelivat tietysti heti, että olisi hyödyllistä, jos kaveriporukasta löytyisi kampaaja, joka voisi laittaa heidänkin hiuksiaan.

Urani on edennyt oikeastaan aika luonnollisesti – asioita on vain tullut vastaan ja olen mennyt virran mukana. Juuri se, että tielleni on aina osunut jotakin uutta, on myös pitänyt työn mielenkiintoisena vuodesta toiseen.

 

Mikä on mielestäsi parasta työssäsi?

Pidän työstäni tosi paljon ja siinä on paljon hyviä puolia. Kaikkein parasta on ammattini monipuolisuus – pääsen tekemään niin paljon erilaisia asioita. Olen luonteeltani aika levoton, joten kyllästyisin nopeasti, jos työ olisi koko ajan samanlaista.

Teen tällä hetkellä paljon kaikenlaista hiuksiin liittyvää: työskentelen kampaajana kampaamossa, teen paljon kaikenlaisia muoti- ja kauneuskuvauksia sekä -näytöksiä ja pidän koulutuksia. Lisäksi teen yhteistöitä aikakauslehtien kanssa, annan konsultaatioita ja kirjoitan juttuja. Juuri työn moninaisuus pitää mielenkiintoani yllä.

Nautin kampaajan työssä myös siitä, että saan käyttää luovuutta ja olla tekemisissä ihmisten kanssa. Olen hyvin sosiaalinen, enkä viihtyisi, jos joutuisin kököttämään jossakin yksin omien ajatusteni kanssa.

 

 

Olet tehnyt paljon töitä maailman muotiviikoilla. Kerro vähän siitä!

Olen ollut mukana muotinäytösten hiustiimeissä muun muassa Lontoon ja New Yorkin muotiviikoilla, ja alun perin päädyin mukaan Tigin kautta, kun sieltä pyydettiin minua mukaan muotiviikkotiimiin. Muotiviikkonäytösten tekeminen on tosi hauskaa puuhaa – aikamoista kuhinaa, mutta myös tiukkaa työntekoa.

Muotiviikkotyöskentelyä voisi oikeastaan kuvailla illuusioiden luomiseksi. Malleilla on yleensä luonnollinen tasapitkä tukka, jossa ei saa olla otsatukkaa, kerrostuksia, pidennyksiä, värjäyksiä tai mitään muitakaan erikoisuuksia. Hiustiimillä on pääkampaaja, joka on suunnitellut näytöksen hiustyylin yhteistyössä malliston designerin kanssa ja tavoitteena on monistaa sama tyyli mahdollisimman identtisenä kaikkien mallien hiuksiin. Oman haasteensa tehtävälle antaa se, että mallien hiuslaadut vaihtelevat hennon pohjoismaisista hiuksista paksuihin mustiin aasialaishiuksiin ja afrokiharasta välimerellisen runsaaseen ja taipuisaan tukkaan. Silti kaikkien kampausten pitäisi näyttää samalta.

Muotiviikkotyöskentely on haastavaa ja kiireistä, mutta myös todella hauskaa ja sen kautta olen oppinut valtavasti uutta. Noita oppeja olen päässyt hyödyntämään myös ihan tavallisessakin kampaamotyöskentelyssä.

 

 

Millaista on työskennellä huippumallien ja nimekkäiden suunnittelijoiden kanssa?

On jännittävää huomata, kuinka osa malleista on vain aivan uskomattoman valovoimaisia. Muotiviikolla sitä on jatkuvasti meikkaajien, kampaajien, mallien ja muiden kauniiden ihmisten ympäröimänä, mutta silti jotkut tyypit vain erottuvat joukosta säteilyllään – melkein kuin olisi lamppu pään päällä. Osa heistä on huippumalleja ja osa vasta nousevia tähtiä, mutta on mystistä, kuinka jotkut vain loistavat sieltä ihmismassasta ja saavat aikaan WAU-reaktion. Esimerkiksi Rosie Huntington-Whiteley on luonnollisesti kaunis kuvissa, mutta livenä hän on lähes epätodellisen upea.

 

Jos pääsisit stailaamaan kenen tahansa hiukset, kuka olisi unelmiesi kammattava?

On paljon ihmisiä, joiden hiuksia olisi ihana päästä laittamaan, mutta myönnetään, että hiusstylistina toimiminen voisi olla myös mainio tekosyy päästä tutustumaan johonkin kiinnostavaan tyyppiin muutenkin. Esimerkiksi Kate Moss on sellainen henkilö, jonka hiuksia olisi olisi hauska stailata – olen saanut hänestä kuvan, että hän on hauska tyyppi, joten mikäpäs olisi mahtavampaa kuin päästä hänen kanssaan hetkeksi istumaan ja rupattelemaan hiustenlaiton lomassa.

 

 

Sinut valittiin hiljattain Elle Style Awardsissa vuoden hiustaiteilijaksi. Miltä tällainen kunnia tuntuu?

Se tuntuu tietysti todella upealta, olen hyvin otettu. Olin myös uutisen kuullessani aidosti todella yllättynyt. Oli hirmuisen mukava kuulla tuomariston perustelut valinnalleni ja erityisesti mieltä lämmitti, että valintaani vaikutti monipuolisuuteni sekä se, että teen paljon töitä edelleen myös ihan tavallisten asiakkaiden kanssa.  Koen itse, että juureni ovat vahvasti liiketyöskentelyssä ja teen yhä viikoittain pari päivää töitä kampaamossa – se on kuin perusta kaikelle muulle, sillä elämäni saattaa erilaisten työprojektien kanssa tasapainoillessa olla ajoittain aika kaoottistakin. Kampaamotyöskentely pitää elämässäni jonkinlaista rytmiä ja järjestystä yllä.

Mennyt vuosi kaiken kaikkiaan on ollut aika hauska ja mielenkiintoinen, sillä sain alkuvuodesta osakseni myös toisen kunniamaininnan, kun eräs monia suuria kampaamoalan brändejä edustava yritys valitsi minut vuoden kouluttajaksi Pohjoismaissa.

 

Mitä kaikkea kouluttajan työ pitää sisällään?

Koulutustyössä koulutan siis kampaajia liikkeissä sekä kampaamoalan opiskelijoita oppilaitoksissa trendeistä, tekniikoista, tuotteiden käytöstä tai oikeastaan vähän mistä tahansa. Itse asiassa meillä on juuri pian alkamassa kiertue, jonka tiimoilta kierrämme ympäri Suomea kouluttamassa kampaajia ja opiskelijoita. Äskettäin olin Norjassa vetämässä yhtä koulutusta kauden trendeistä ja siitä, miten niistä voi poimia ideoita käytännön liiketyöskentelyyn.

 

 

Millaisia trendejä hiusmaailmassa näkyy tälle keväälle ja tulevalle kesälle?

Pitkän todella luonnollisen kauden jälkeen hiuksissa aletaan olla menossa kohti hiukan vahvempia värjäyksiä ja leikkauksia, jotka saavat selvästi näkyäkin. Tämä uusi suunta välittyy trendeistä jo nyt, mutta vielä vahvemmin se tulee näkymään taas ensi syksynä.

Nyt keväällä ja kesällä hiustrendeissä nähdään paljon polkka- ja olkapääpituuksia erilaisina variaatioina. Myös otsatukka on tulossa takaisin – nyt näkyy paljon sellaista 70-luku-henkistä vahvaa, seksikstä otsatukkaa mutta pitkästä aikaa ihan lyhyitäkin otsahiuksia.

Väreissä kesää kohden vaaleat ja pastellisävyt pitävät pintansa, mutta uusina väreinä ovat tulossa 70-luku-trendiä heijastelevat kuparin sävyt. Syksyyn on tulossa paljon punaruskeita sävyjä kuten mahonkia, jotka ovat pitkään olleet poissa.

Blondit hiukset sekä sellainen kunnon vetyperoksidiblondi on näkynyt vahvasti esimerkiksi muotiviikoilla. Syksyn muotiviikkojen puhutuimpia tapauksia taisivat olla Kim Kardashianin ja Jared Leton blondatut hiukset. Hauskaa sinänsä, että olin juuri edellisenä päivänä pitänyt Norjassa trendikatsauksen, jossa nostin vetyperoksidiblondit esiin isona trendinä ja heti seuraavana päivänä julkimot bongattiin tukkansa vaalentaneina muotinäytösten eturivistä. Tämä trendi tulee varmasti vielä vahvistumaan syksyä kohden.

 

 

Tuleeko mieleen joitakin erityisiä muistoja urasi varrelta?

Hyviä hetkiä on aika paljon ja ensimmäisenä tulee mieleen ylipäänsä se, että tässä työssä pääsee tekemään niin paljon erilaisia juttuja. Viimeisin upea hetki on tietysti ollut tuo Vuoden Hiustaiteilijan titteli, koska se oli hieno tunnustus. Muistoista nousee pintaan ihan niitä ensimmäisiä kertoja, kun olen ollut muotiviikoilla joskus 6-7 vuotta sitten. On mahtavaa huomata, että nykyään muotiviikoilla työskentelee tosi paljon suomalaisia. Oma ensimmäinen kertani muotiviikoilla oli kyllä älyttömän jännittävä kokemus.

 

Seuraatko paljon muotinäytösten hiustyylejä? Syntyvätkö hiustrendit nimenomaan muotinäytöksissä nähtyjen tyylien pohjalta?

Joskus 80-90-luvuilla hiustrendejä hallitsivat enemmän yksittäiset hiustaiteilijat ja suuret hiusalan brändit, jotka julkaisivat hiusmuotikokoelmia, joiden pohjalta kampaajat tekivät asiakkailleen leikkauksia ja kampauksia. Enää yksittäiset kampaajat tai brändit eivät sanele trendejä, vaikka toki tällaisia trendikokoelmia yhä julkaistaan. Ne ovat hyviä inspiraationlähteitä, mutta nykyään hiustrendeissä inspiroidutaan enemmän siitä, mitä nähdään muualla muodissa.

Hiusmuotiin ammennetaan nykyisin paljon inspiraatiota julkisuuden henkilöiltä, artisteilta ja mainoskampanjoista. Seuraan itse tarkkaan muotinäytöksiä ja niistä saa usein hyviä inspiksiä ja ajatuksia, mutta valtaosalla malleista on pitkä tukka, joten enemmän inspiraatio on näytöksissä kampauksiin liittyvää. Värien ja leikkausten suhteen sieltä ei niinkään saa ideoita, mutta ylipäänsä voi aistia sellaista, että mitä trendeissä nyt suositaan – esimerkiksi jos pinnalla on jokin tietty aikakausi tai tyylisuunta.

 

 

Kenen julkkiksen hiuksista tykkäät erityisesti? Tai mikä tunnettu hiustyyli on innostanut sinua?

Minusta julkkiksista esimerkiksi Rihanna on kiehtova. Hän vaihtaa koko ajan tyyliä ja näyttää aina uudelta. Kesän ollessa tuloillaan viehättää jälleen sellainen Debbie Harry -blondi, joka on suorastaan kulttityyli. Myös Brigitte Bardot’n pehmeän seksikkäät, vähän hippityyliset hiukset ovat upeat. On niin paljon erilaisia hiusikoneita!

Miehistä suosikkejani on Jared Leto, jonka tyylin kehitystä on ollut hauska seurata. Pitkä tukka oli hänellä upea, mutta minusta on mahtavaa, ettei hän jämähtänyt siihen, vaan uskaltaa rohkeasti kokeilla myös erilaista. Tykkään kovasti tästä uudesta rohkeasta blondista tyylistä.

 

Millaisia ominaisuuksia kampaajan työssä tarvitaan?

Tämä on tosi kivaa mutta aika raskastakin työtä, myös sekä henkisesti että fyysisesti. Kampaajan työssä tehdään pitkiä päiviä ja seisotaan koko ajan. Tässä saa tosissaan paiskia hommia ja sitä haluankin aina painottaa kampaamoalaa opiskeleville, että vaikka tähän alaan liittyy tietynlaista glamouria muotinäytöksineen ja kuvauksineen, saattavat työpäivät venyä helposti 12-13-tuntisiksi, eikä aina ehdi edes syömään tai vessaan. Tämä on se kolikon toinen puoli. Tykkään itse kampaajan työstä ihan valtavasti ja itse asiassa sitä on ihan tutkittukin, että kampaajat ovat yksi työhönsä tyytyväisimmistä ammattikunnista. 

Kampaajan ammatissa pitää olla ahkera, sosiaalinen ja aidosti innostunut työstään. Pitää tulla monenlaisten tyyppien kanssa toimeen ja osata hiukan lukea erilaisia ihmisiä. Jos olet vähän väsähtänyt ja mielenkiinto omaan tekemiseen sammuu, asiakkaat aistivat sen herkästi ja näin ollen se voi suoraan vaikuttaa työmääräänkin. Asiakaspalvelutyössä ei tavallaan voi olla huonoa päivää tai se ei ainakaan saa näkyä töissä. 

 

 

Millainen tyyppi olet itse persoonana?

Olen helposti innostuva ja määrätietoinen, utelias ja energinen. Vahvuuksiani tässä työssä on se, että olen hyvä haistamaan trendejä ja olen niistä kiinnostunut. Rakastan tehdä kaikenlaisia hulluja juttuja, mutta silti lähden koulutuksissa ja työssä aina asiakaslähtöisesti liikkeelle – vaikka trendejä on monenlaisia, on aina tärkeintä miettiä, mikä sopii asiakkaalle.

 

Sinulla on innokas fanikunta muun muassa Instagramissa ja olet maailmalla katumuotikuvaajien suosikkikuvattavia. Miten olet päätynyt tällaiseen tyyli-ikonin asemaan?

Minulla on varmaankin aika helposti tunnistettava look, joten jään ihmisille mieleen. Jos minusta joskus on jossain kuva, niin ihmiset yleensä tunnistavat minut sen jälkeen helposti.  Parta tai viikset ovat oikeastaan aina olleet yksi tyylini kulmakivistä, mutta pari vuotta sitten päätin ajaa partani pois. Oli suorastaan huvittavaa, kuinka moni Instagram-seuraajani lopetti seuraamisen parran kadottua ja sain myös aivan järkyttyneen oloisia kommentteja, että kuinka saatoit ajaa partasi! Siitä on kai tullut minulle jo niin vahva tavaramerkki.  Suoraan sanottuna olen itse jo vähän kyllästynyt tähän samaan tyyliin, mutta en tiedä, uskallanko ajaa partaani pois, hah. Toisaalta en tiedä, osaisinko enää olla ilmankaan, kun se on ollut niin kauan.

Toisaalta parran kanssa tyylikikkailut ovat helppoja, sillä se jotenkin tasapainottaa tyyliä kuin tyyliä. Kreisit vaatteet näyttävät hillitymmiltä parran kanssa ja hillityt taas sopivasti vähän jännittävämmiltä. Esimerkiksi pastellinhempeä tyyli näyttäisi ilman partaa aivan erilaiselta.

Etenkin muotiviikkojen aikaan minua pysäytellään kaduilla paljon. Se on vähän sellaista sirkusteatteria ja mietin tietysti itsekin, että mitä laitan päälleni näytöksiin. Ehkä kyse on osittain myös siitä, että olen pyörinyt muotiviikoilla niin kauan ja ihmiset jo tuntevatkin minua niissä piireissä. Ensin olin näytöksissä tekemässä hiuksia, mutta nyt olen monena vuonna ollut enemmän yleisön puolella. Ensi kesänä olen pitkästä aikaa menossa Lontoon miesten muotiviikolle jälleen tekemään hiuksia Fudgen tiimissä.

 

 

Mitä haluaisit sanoa Pupulandian lukijoille neuvoksi tai vinkiksi hiusasioihin?

Epävirallinen ja hivenen julkaisukelvoton mottoni on, että paskaisena parempi. Hahaa. Tukka on minusta monesti vähän likaisena parempi kuin aivan puhtaana.

Yhtenä ohjenuorana voisin sanoa, että ota rennosti, se on vain tukkaa. Se kasvaa ja sitä voi aina laittaa ja värjätä uudelleen. Hiuksista ei kannata stressata eikä tukka ole niin vakava asia. Moni pelkää etenkin kampauksissa ja viimeistelyssä, että mokaa tai tekee jotenkin väärin. Ja totuus on, että ensimmäisiä kertoja hiuksia laittaessa hyvin saattaakin mokata, mutta ei pidä lannistua. Sitten kokeilee vain uudelleen ja kyllä se siitä!

 

 

Photos: @2pintaa / Instagram

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Kauneushoito testattu blogin kautta

 

Voiko iho olla samanaikaisesti kuiva ja rasvoittuva? Mikäli omaa naamaa on uskominen, niin kyllä voi. Ihoni on viime heinäkuun ja e-pillereiden lopettamisen jälkeen seilannut sellaisen hormonimyrskyn aalloissa, ettei se taida ihan tietää itsekään, mihin ankkuroituisi. 

Kuten pari viikkoa sitten tuumailinkin, pahimmat myllerykset taitavat olla jo takanapäin, mutta yhä ollaan kaukana siitä suhteellisen huolettomasta ja kauniista ihosta, josta sain noin 10 vuoden ajan nauttia. Tänään kuitenkin jo hiukan lähempänä sitä kuin eilen - kiitos aivan mahtavan kauneushoidon, jota pääsin tänään kokeilemaan. Kuvissa vilahtelee meikäläisen onnellinen ja meikitön nassu tänään hoidon jälkeen ikuistetuissa kuvissa.

Kelataan ensin silti hiukan taaksepäin... Viime kuukausina iho on tuntunut mystisesti yhtäaikaa kuivalta ja rasvaiselta. Otsa ja nenänpielet alkavat päivän mittaa kiiltää ja vaikka suuret finnit loistavat poissaolollaan, kasvoissa on siellä täällä pientä näppyrykelmää ja epätasaisuutta. Myös rintakehään, yläselkään ja kaulaan ilmestyy säännöllisin väliajoin kaikenlaista pikkunäppyä. Samaan aikaan kasvojen iho kiristelee pesun jälkeen ja paikoin jopa hilseilee kuivuuttaan.

 

 

Blogissani käytyä ihokeskustelua on seurattu mitä ilmeisimmin mielenkiinnolla myös ammattilaispiireissä, sillä olen saanut useita ihopostausteni innoittamia viestejä kosmetologeilta ja kauneusalan ihmisiltä. On tuntunut lohdulliselta, että moni on halunnut yrittää auttaa ja neuvoa minua ihopulmissa - kiitos kaikille teille! Kiitos myös kaikille teille omia tarinoitanne jakaneille. On selvästi tärkeää, että näistä ihojutuista sekä e-pillereiden hyvistä ja huonoistavaikutuksista ihoon puhutaan. 

Sain jokin aika sitten viestiä HydraFacial-kasvohoidon maahantuojalta, joka uskoi vakaasti, että tuo kauneusalan lehdissä ylistetty hoito voisi tuoda avun myös minulle. Itse asiassa olen päässyt kokeilemaan hoitoa pikatestissä joskus pari vuotta sitten, mutta ihoni tilanne oli silloin täysin erilainen. Olen kuullut hoidosta niin paljon hyvää ja kauneusguruni Saara Sarvaskin nimesi HydraFacialin muutama vuosi sitten ylivoimaisesti parhaaksi ja tehokkaimmaksi koskaan kokeilemistaan kasvohoidoista ja ihonpuhdistuksista.

Kaiken HydraFacialista kuulemani perusteella tartuin maahantuojan ehdotukseen, että saisin kokeilla, olisiko hoidosta iloa minun ihotilanteessani. Ja tänään marssin jännittynein mielin Kitty Cat Beauty Centeriin Annankadulle kasvoja vasten piiskaavassa räntäsateessa. Olen käynyt elämäni aikana kasvohoidoissa vain hyvin harvoin, joten siinä on aina pientä erityistä luksusta ja jännitystä, kun pääsee istahtamaan kosmetologin tuoliin. Nyt tietysti jännitti ekstraa sekin, että mahtaisiko tuosta hoidosta olla minulle apua ja miten ihoni siihen reagoisi.

Aluksi käytiin läpi muutamia perusjuttuja ja täytin esitietolomakkeen. Kosmetologi selitti minulle ensin HydraFacial-hoidon kulun ja periaatteet ja sitten ryhdyttiin imuroimaan. Hoidon teho perustuu siis mystiseen alipaineimulla toimivaan laitteeseen, joka kuorii ja ihmee iholta meikin jäänteet, kuolleen ihosolukon, lian, ylimääräisen talin ja epäpuhtaudet pois. Kaikki moska kerääntyy erilliseen säiliöön, josta voi sitten jälkikäteen ihan silmin nähdä, miten paljon kaikkea ylimääräistä ihossa on ollut tukkeena. Voi pojat, kyllä oli kuulkaa sameaa se tavara, joka ihosta irtosi!

 

 

Hoitoa voidaan tarvittaessa tehostaa esimerkiksi happokuorinnalla, josta Saaran tavoin myös minulle tuli ensimmäiseksi mieleen se Sinkkuelämää-Samanthan punaisena kauneushoidon jälkeen helottanut naama. Tämä hoito kuitenkin on ihan toista maata eikä moisia reaktioita tarvitse pelätä. Vaikka tunsin hoidon aikana ihossa kuumotusta ja kihelmöintiä, kotiin lähtiessä naamataulu oli aivan uskomattoman hehkeän, heleän ja tasaisen värinen. 

Koska HydraFacialin yksityiskohtia on vaikea tiivistää ja pelkään unohtavani matkasta jotakin tärkeää, suosittelen, että kurkkaatte hoidosta lisäinfoa HydraFacialin nettisivuilta sekä kauneushoitolan omilta sivuilta. Siellä on hyvin kattava selonteko kaikesta ja jopa videokuvaa tästä prosessista löytyy. :) Omilla kasvoilla hoito tuntui miellyttävältä ja imuroinnin hassusta tuntumasta huolimatta olin nukahtaa kosmetologin tuoliin kesken kaiken. Käsittely tehtiin kevyesti myös kaulalle ja dekoltee-alueelle, jossa minulla on kasvojen lisäksi ollut epäpuhtauksia.

Kosmetologin kanssa juttelimme, että minun ihotyyppini on oikeastaan aika ihanteellinen tälle hoidolle - ja harmillista kyllä, hieman vaikea hoitaa itse. Ihoni on siis pinnan alta tällä hetkellä rasvoittuva, mutta atooppiseen ihottumaan taipuvaisena kuivuu silti todella herkästi. Kosmetologi kuvaili ihoani sellaiseksi läpikuultavan kiristeleväksi ja kertoi tämän tyyppisen ihon yrittävän epätoivoisesti säilöä kosteuden luomalla pintaan kireän kalvon, jotta kosteus ei pääsisi haihtumaan. Ongelmana vain on, että tällöin iho ei pääse vapaasti hengittämään ja myös tali jää kiristelevän kuivan pintakerroksen alle jumiin ja muodostaa juuri sellaista epätasaista röpelöä varsinkin otsaan ja kasvojen reunamille. Käy järkeen ja kieltämättä kuvastaa täydellisesti ihotyyppiäni.

HydraFacial-hoito kuorii iholta kuolleen ja kuivan ihosolukon, pehmittää samalla ihohuokosia ja talirauhasia sekä lopuksi kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Ja samalla se tosiaan ihmee iholta pois kaiken ylimääräisen. Näin ollen iho pääsee hengittämään, syväpuhdistuu ja tulee vielä syväkosteutettuakin samalla. Ja sen todella huomaa jo heti hoidon jälkeen! En muista milloin ihoni olisi näyttänyt yhtä tasaiselta ja sileältä. Otsan epätasaisuus ja pikkunäpyt katosivat tunnin hoidossa lähes tyystin ja iho tuntuu ihan käsin kosketeltunakin pelhmeältä ja sileältä. Myös ihon väri on tasainen - kaikki harmaus ja punoitukset ovat poissa. Olen täysin myyty!

 

 

Sovimme, että menen vielä kuukauden päästä uusintahoitoon ja kokeilemme mahdollisesti tuolloin vielä vähän vahvempaa tehoa, mutta ensimmäisen käynnin jälkeen olen jo aivan ihmeissäni, miten ällistyttävän suuri ero voi ihossa tapahtua noin nopeasti. En ole koskaan kokenut vastaavaa! Voin siis oman kokemukseni perusteella lämpimästi suositella etenkin kuivasta ja/tai epäpuhtaasta ihosta kärsiville.

En hoksannut ottaa ennen-kuvia, mutta muiden ennen-jälkeen-kuvia voi tsekkailla HydraFacialin nettisivuilta. Moni noista esimerkkitapauksista on saanut pidemmän jakson hoitoja, mutta oma iho tuntuu ja näyttää kuitenkin ihan silminnähden erilaiselta jo yhden hoitokerran jälkeen. Roaccutan-kuurin viimeisen vuoden aikana syöneille tai oikein hankalalle ja tulehtuneelle akneiholle tai kovin ihottumaiselle iholle tätä hoitoa ei suositella, mutta esimerkiksi herkälle, kuivalle tai lievästä aknesta kärsivälle iholle HydraFacial sopii hyvin. Käsittelyn hinta vaihtelee suunnilleen 100-130 euron välillä riippuen hiukan siitä, mitä kaikkea siihen sisältyy. 

Oma ihoni on yhä kaikkea muuta kuin täydellinen: siinä on kaikenlaista pientä nyppyä, epäpuhtautta ja punoitusta, mutta näin kauniilta ja tasaiselta se ei ole tainnut meikittömänä näyttää sitten viime heinäkuun, jos sitä ennenkään. Hoidon jälkeen ihohuokoset ovat sen verran auki, että pintaan saattaa pukata pientä epäpuhtautta ja iho voi rasvoittua, mutta se kuulemma kuuluu asiaan ja rauhoittuu muutaman päivän kuluessa. Odotan siis mielenkiinnolla, miltä nassu tuntuu loppuviikosta ja miten kauan tämä tasaisen sileä olotila mahtaa pysyä ilonani. Ensivaikutelma hoidosta on kuitenkin niin huikea, että piti heti innostuksissani päästä jakamaan kokemukset. :)

Onko joku teistä muista kokeillut tätä hoitoa? Olisi kiinnostavaa kuulla muidenkin kokemuksia!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tämän viikon ajatus on siinä mielessä poikkeuksellinen, että bongasin sitaatin juttuuni Lily-kollegan postauksesta. Minusta tämä oli niin mahtavasti sanottu, että ajatus ansaitsee tulla jaetuksi. Hienoa Vivi! :)

 

Translation: Thought of the week, this time in Finnish. Thank you Vivi for an inspiring quote.

 

You can just as well

make the world a better place

by adding beauty to it,

not just by removing ugliness.

 

- Vivi Norokorpi -

 

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Jos pääsiäisviikonlopuksi ei ole vielä suurempaa ohjelmaa ja satut olemaan Helsingin suunnalla, niin tässä tulee mainio menovinkki! Kierrätystehdas ja Kaapelin kirppis järjestävät nimittäin  Kaapelitehtaalla neljän päivän mittaisen maraton-kirpputorin pe-ma 3.-6.4.2015 klo 12-17. Paikkoja on kaikkina päivinä 200 myyjälle eli kyseessä on Helsingin tämän hetken suurin kirpparitapahtuma. Lisäksi yläkerrasta löytyy bloggaajakirppis sekä vintage-osasto, jossa myös allekirjoittanut on myymässä aarteitaan sunnuntaina 5.4.2015 eli tulkaahan penkomaan ja tekemään löytöjä! :)

Meikäläisen lisäksi sunnuntaina myymässä ovat mm. Kalastajan vaimo, No Fashion Victims, Sí Moda, Sharon ja //Visuaalisesti vaativa//. Muistathan, että maksutapana käy kirppistyyliin vain käteinen. :) Toivottavasti nähdään sunnuntaina Kaapelilla!

 

Translation: If you don't have anything special planned for the Easter weekend, stop by at the Kaapelitehdas flea market! The event is open from Friday 3rd to Monday 6th of April from 12 to 5 pm. There are altogether 200 sale spots and upstairs you can find Bloggers' flea market and a vintage section. I will be selling my treasures there on Sunday 5th so I hope to see you there then! :)

 

 

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Pages