Ladataan...
Pupulandia

 

Huh, alkuvuoden kovan treenin jälkeen koitti eilen superjännä hetki, kun Wannabe Ballerinasin kevätshow sai ensi-iltansa. Kaikki meni hyvin, vaikka ainahan sekaan pari kommellusta mahtuu. :) Hassua huomata, mutta tämä kova esiintymisjännittäjä ei oikein osannut edes jännittää, vaikka yleensä ensi-ilta on juuri se hetki, joka saa puntit tutisemaan. Voi kyllä olla, että suurin jännitys on edessä vielä tänään tai huomenna, kun rakkaimpia läheisiä istuu yleisössä. Mikä siinä onkin, että juuri niiden kaikkein tärkeimpien ihmisten edessä jännittää usein paljon enemmän?

Jos joku teistä on tulossa Kaapelitehtaalle katsomaan, niin näytösten jälkeen saa minuakin tulla nykimään tyllistä, jos bongaatte! :) Mutta nyt on aika julkistaa Pupulandian toiseen tanssiesitykseen liittyvän kisan voittajat! Sain nimittäin arpoa kahdelle onnekkaalle ja heidän kavereilleen liput Vuosirenkaat-tanssiteoksen näytöksiin, joita muuten niinikään tanssitaan myös Kaapelitehtaalla - Zodiakin tiloissa tosin. Jos tanssi kulttuurin lajina kiinnostaa, niin kannattaa lukea Vuosirenkaat-teoksesta lisää kisapostauksesta. Tällä kertaa onnettaren suosiossa olivat seuraavat kommentoijat: 

RiinaP:

Minusta olisi ihana tanssia enemmän. Mutta silloin pitäisi olla rohkeampi. Nyt tanssin lähinnä kotona. Yksin. Jotenkin on myös iso kynnys lähteä katsomaan tanssia. Jostain pitäisi aloittaa. Tämä kuulosti kivalta.
Minulle käyvät seuraavat päivät: ti 29.4 / la 3.5 / su 4.5 / ti 6.5

 

RH:

Ehdin tanssia kymmenisen vuotta nuorempana jazzia, nykäriä ja modernia, mutta opiskelut ja vaihtuvat paikkakunnat tyrehdyttivät sen harrastuksen. Nyt olen asettunut Helsinkiin ja tanssinut vuoden verran intensiivisesti balettia FL:ssa itse asiassa sinun innoittamanasi, Jenni! Ja nautin siitä kyllä niin täysillä, että en aio siitä enää luopua.

Tsemppiä ballerinas-näytöksiin, tulen itse yleisöön lauantaina :) Ja näistä Vuosirengas-esityksistä minulle sopisi ke 7.5.

 

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille! Käykäähän voittajat kurkkimassa pikaisesti sähköpostejanne, niin saadaan teille varattua liput pikimmiten. :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Olen nyt jotenkin uuden takkini inspiroimana innostunut mittailemaan ihmisten takkien helmoja katseellani ja sattuneesta syystä tällä hetkellä on erityisen kiva bongata vähän pidempiä mittoja. Pitkien takkien trendi jyllää voimissaan tänä keväänä, mutta melko vähän olen silti pitkiä takkeja nähnyt vielä toistaiseksi katukuvassa. Kaivelin Stockholm Street Stylen sivuila inspiskuvia pitkänmallisista takeista ja tykkään kyllä itse kovasti tällaisista pidemmistä. 

 

 

Olen aiemmin arkaillut etenkin sellaisia midi-mittaisia helmoja - niin hameissa kuin takeissakin. Syy on varmaankin se, että joskus on iskostettu päähän, että lyhyehkölle ihmiselle tuo ei ole imarteleva mitta ja onpa siitäkin varoiteltu, että kesken säärtä katkeava linja helposti saa kintut näyttämään paksummilta. Sittemmin olen antanut piut paut pukeutumissäännöille ja päättänyt laittaa ylle mitä huvittaa. En siis sano, etteikö pukeutumissäännöissä olisi monesti jotain perääkin, mutta ei niitä onneksi tarvitse millään raamatullisella vakavuudella noudattaa. Pukeutumisessa kokeilut ja leikittely ovat sallittuja, onneksi. :)

Mitenkäs te muut? Joku jo tuomitsi kommenttiboksin puolella pitkähelmaiset takit aamutakin näköisiksi, mutta mitäs muut tuumaavat? Innostaako pidempi helma? Vinkiksi muuten, että tällaisia pidemmän mallisia takkeja löytyy paljon kirppareilta!

 

Tämä kuva on ollut esillä blogissa aiemminkin, mutta ansaitsee tulla esitellyksi toiseen kertaan. Jokin tässä asussa vain vetoaa minuun todella paljon!

On hauska törmätä Tiany Kiriloffiin katumuotisivustoilla, sillä olen tavannut hänet pari kertaa maailmalla pressimatkoilla. Ihana tyyppi ja todella inspiroiva pukeutuja!

Tämä takki herättää halun kääriytyä tuonne uumeniin ja muuttaa sinne asumaan. :D

Tässä tyylissä on moni asia kohdallaan. Yksinkertainen on kaunista. :)

Tästä lookista tulee melkoisia ysäriviboja - kerrankin hyvällä tavalla!

Tämä samaninen ruututakki on vilahdellut katumuotisivuistoilla todella monen yllä. Katumuotisivustojen blogivaate? ;)

Tässä takissa ja naisessa on jotain kertakaikkisen hurmaavaa. Takin kimonomaiset hihat, kuosi ja superpitkä muoto tuovat mieleen aamutakin mutta hyvällä tavalla.

 

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Loppuviikosta riittää tällä viikolla jälleen mukavaa tekemistä, sillä Kaapelitehtaan valloittaa Wannabe Ballerinasin lisäksi Kierrätystehdas-tapahtuma. Lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.4.2014 järjestettävässä tapahtumassa sukelletaan jälleen kierrätyksen maailmaan sekä buustataan siinä sivussa ekologisuuteen, eettisyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä teemoja. Tietoa tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löytyy Kierrätystehtaan nettisivuilta, mutta mukana on siis jälleen mahtava kattaus ohjelmaa, työpajoja, myyntipisteitä ja vaikka mitä. 

Tänä vuonna mukana tapahtumassa on myös molempina päivinä bloggaajakirppis, jossa myös minä olen myymässä aarteitani sunnuntaina. Koko Kierrätystehdas-tapahtuma on avoinna la-su klo 10-17 ja bloggaajakirppis starttailee Kaapelitehtaan M2-hallissa klo 12 aikoihin. Kirppishumua jatkuu niin kauan kuin tavaraa riittää eli kannattaa suunnata paikalle hyvissä ajoin. Toivottavasti nähdään viikonloppuna Kaapelitehtaalla! :) Kaikki myymässä olevat bloggaajat ja lisätiedot tapahtumasta löydät joko Kierrätystehtaan sivuilta tai tapahtumalle tehdyiltä FB-sivuilta.

 

 

Tällä viikolla on luvassa toinenkin vaatteiden ekologisuuteen ja eettisyyteen liittyvä tempaus, sillä huomenna torstaina 24.4.2014 vietetään Vaatevallankumousta. Jos joku ei vielä tiedä, mistä on kyse, niin nyt seuraa pieni infopläjäys! Asia kerrotaan Vaatevallankumouksen omalla Facebook-sivulla niin ytimekkäästi, että mitäpä sitä muuttelemaan:

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa. 1133 ihmistä kuoli. Siksi tänä vuonna 24. huhtikuuta vietetään Vaatevallankumousta.

Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei voi enää koskaan tapahtua. Se haluaa näyttää, että me kuluttajat haluamme vaatteita, jotka on tehty turvallisissa ja reiluissa oloissa ja joista työntekijä on saanut elämiseen riittävää palkkaa. Se haluaa näyttää myös, että me haluamme tietää enemmän siitä, missä, miten ja kuka meidän vaatteemme on tehnyt. 

 

 

Tempaus ei ole vain suomalainen ilmiö, vaan Vaatevallankumous järjestetään yli 50 maassa. Huomenna siis vaateteollisuudelle esitetään kysymys: "Who Made Your Clothes?" Kuka teidän vaatteenne tekee? Toiveena on, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan ja kertovat meille, miten ne varmistavat vastuullisen tuotantoketjun. Vaatevallankumouspäivän idea on osoittaa, että kuluttajat arvostavat vaatteissaan muuta kuin vain halpaa hintaa ja uusimpia trendejä. 

Miten SINÄ voit osallistua? Vaatevallankumouksen sivuilla on listattu esimeriksi tällaisia keinoja:

1) Pue jokin vaate päällesi NURINPÄIN, ota itsestäsi kuva (se kuuluisa selfie!) ja jaa se Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, jne. Liitä kuvapostaukseesi hashtagit #vaatevallankumous ja #insideout. Jälkimmäisellä myös kaikki kampanjoijat ulkomailla löytävät kuvasi ja tietävät, että olet mukana. 

2) Kerro kaikille, jotka ihmettelevät nurinpäin päälläsi olevaa vaatetta, että osallistut Vaatevallankumoukseen.

3) Kysy suosikkivaatemerkeiltäsi, että kuka heidän vaatteensa tekee. Lähetä meiliä tai selfiesi, jossa sinulla on merkin vaate päälläsi. 

4) Haasta oma työpaikkasi mukaan kampanjaan. Pukekaa 24. huhtikuuta jokainen yksi vaate nurinpäin ja ottakaa ryhmäkuva. Kertokaa kaikille Facebookissa, Twitterissä jne. että olette mukana kampanjassa. 

5) Osallistu johonkin Vaatevallankumous-päivän tapahtumaan, joita eri tahot järjestävät 8 eri kaupungissa: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Lahdessa, Kuopiossa ja Järvenpäässä. Katso listaus täältä!

6) Tai keksi jotain ihan muuta. Jotain sellaista, mikä saa entistä useammat ihmiset kysymään, kuka heidän vaatteensa tekee. 

Kuka on mukana? :)  

 

 

 

Photos: Fashion Revolution, Vaatevallankumous ja Kierrätystehdas

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä Kirsi Nisonen

Pääsiäinen ja vappu sattuivat tänä vuonna tosi lähelle toisiaan, mutta vappu tosiaankin on jo ensi viikolla! Muistatteko YO-laketin, josta olen blogin puolellakin jo pariin otteeseen kirjoitellut? Lempparisuunnittelijoihini kuuluva asustevirtuoosi Kirsi Nisonen suunnitteli muutama vuosi sitten yhdessä mainostoimisto BOB Helsingin kanssa hauskan vaihtoehdon ylioppilaslakille. Myöhemmin naisille suunnattu ruusukepanta sai rinnalleen myös miehisen version: YO-mirrin. :) Veikeät asusteet sopivat mainiosti esimerkiksi vapun juhlintaan, jos ylioppilaslakki ei istu omaan tyyliin tai se on vuosien varrella riennoissa kadonnut.

 

 

Molemmissa YO-asusteissa väreissä toistuvat ylioppilaslakin mustavalkoinen värimaailma ja koristeena on lyyra. Aikanaan ainakin YO-laketti herätti blogin puolella kovasti keskustelua ja tuohtumustakin, kun osa koki, ettei tällaisiin perinteisiin sovi kajota. Minä en koskaan ihan ymmärtänyt kuohuntaa - miksipä esimerkiksi omien ylioppilasjuhlien jatkoilla tai vapun juhlinnassa ei voisi korvata lakkia hauskalla, teeman mukaisella asusteella. Itsekin ostin laketin itselleni vappupäähineeksi sen ilmestyttyä myyntiin aikanaan. Minusta se oli hauska ja naisellinen vaihtoehto sille perinteiselle lakille, joka ei ainakaan meikäläiselle sovi yhtään ja joka yleensä jää kaapin perukoille myös vappuna.

 

 

Nyt YO-laketit ja -mirrit ovat taas vapun kynnyksellä ajankohtaisia ja asusteiden suunnittelija Kirsi Nisonen tarjosikin minulle jaettavaksi muutaman setin täällä blogin puolella. Jos siis mielit painaa laketin kutreillesi tai koristaa paitasi hauskalla mirrillä, tsekkaahan kisan osallistumisohjeet tarkemmin! Laketin ja mirrin sisältävä setti on myös mainio lahjaidea esimerkiksi tuoreen ylioppilaan vanhemmille tai ylioppilaille itselleenkin. :) Tai miksipä ei vaikka isälle ja tyttärelle tai äidille ja pojalle? Ja voihan tuota mirriä toki käyttää nainenkin tai mies koristaa rintapielensä laketin ruusukkeella. Luovuus kukkikoon!

 

 

Saan siis arpoa yhteensä kolme YO-settiä, joihin kuuluu kaikkiin sekä laketti että mirri. Osallistu kisaan vastaamalla postauksen kommenttiosiossa joihinkin seuraavista kysymyksistä: Käytätkö itse ylioppilaslakkiasi vappuna? Entä löytyykö kaapista jo laketti tai mirri? Tai oletko suunnitellut sellaisen hankkimista? Löytyykö joukosta rohkeita, jotka aikovat korvata omissa yo-juhlissaan perinteisen lakin mirrillä tai laketilla? Koska vappu lähestyy kovaa kyytiä, niin jätä vastauksesi to 24.4.2014 klo 24 mennessä ja muista liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite.

PS. Tämän vuoden jälleenmyyjistä löydät parhaiten tiedon YO-laketin ja YO-mirrin Facebook-sivuilta.

 

 

 

Kuvat: YO-laketti & YO-mirri

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Minulta toivotaan usein, että tekisin päivän asujuttuja enemmän siitä näkökulmasta, miten niitä tuttuja vaatteita voi hyödyntää monin eri tavoin. Monet tutuiksi tulleet luottovaatteet vilahtelevatkin asupostauksissa usein, mutta nyt kun asujuttuja on tullut tehtyä tosi harvakseltaan, on luonnollisesti tehnyt mieli kuvata mahdollisimman erilaisia asukokonaisuuksia. Pidin kuitenkin toiveenne mielessä, kun nappasin viikonloppuna vielä kolmannetkin asukuvat. Puin nimittäin ylle taas sen ihanan pastellipinkin trenssin. :)

 

 

Vaaleanpunainen pitkä trenssitakki on jo itsessään aika hallitseva vaate, joten päätin ottaa toiveenne haasteen kannalta: miten tästä takista saisi luotua vähän erilaisen asukokonaisuuden, vaikka asun ydin säilyy samana? Jos viimeksi yhdistin hailakkaan pinkkiin ruskeaa nahkaa ja sinistä farkkua, tällä kertaa takki sai rinnalleen toisenlaisia sävyjä. Kun vaatteessa itsessään on jo suuri yhtenäinen väripinta, kannattaa lähteä muuttamaan sen tyyliä asusteilla. Erivärisiä ja -tyylisiä asusteita tai kenkiä valitsemalla erikoisemmankin takin saa näyttämään vähän erilaiselta.

 

 

Tämänkertainen takkityylini syntyi vähän puolivahingossa kokeilemalla. Yhdistin ensin vaaleanpunaiseen takkiin räväkän pinkit lenkkarit, jotka olen muuten itse suunnitellut. :) Sain lenkkarit blogin kautta joskus kolme vuotta sitten, mutta lempparikengiksi ne ovat nousseet nyt vasta tänä keväänä ja yhdistelen surutta räikeän värisiä kenkiäni ihan kaiken kanssa. Tällä kertaa ne siis saivat maustaa hempeän väristä takkityyliä. Neon-sävyissä hehkuva pinkki toistui myös pipossa ja kaulaan kietaisin puolestaan sitruunankeltaista. Tykkäsin ihan älyttömästi itse tästä raikkaasta väriyhdistelmästä, joka ei silti hypi silmille, koska takin vaaleanpunainen pohjasävy on kuitenkin niin rauhallinen ja vaalea. Jotenkin värit eivät ihan pääse oikeuksiinsa kuvissa, mutta eiköhän näistä ideaa saa. :)

 

Vaaleanpunainen takki Tiger of Sweden*, leggingsit Lindex*, keltainen kashmirhuivi Arelalizza, pinkki pipo H&M, lenkkarit Nike Free ID*, laukku Longchamp, aurinkolasit Ray-Ban*, huulipuna Diego Dalla Palma (sävy 53)

*merkityt tuotteet saatu blogin kautta

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Pages