Ladataan...
Pupulandia

 

Minulla oli joskus muutama vuosi sitten tapana esitellä täällä blogin puolella lupaavia nuoria valokuvaajia ja heidän blogejaan. Heidän joukkoonsa kuuluivat muun muassa Mikko Puttonen, Meri Björn ja Anna Äärelä, jotka ovat sittemmin menestyneet hienosti urallaan. Mikko huitelee nykyään Lontoossa ja kuvaa upeita projekteja nimekkäisiin lehtiin ja Merillä ja Annallakin on nykyään plakkarissa jo liuta kiinnostavia töitä. Olen takuuvarma siitä, että kaikkia heistä oma suosittu valokuvausblogi on vienyt isoin harppauksin työelämässä eteenpäin. 

Jossain vaiheessa tällaisia superlahjakkaita nuoria kuvaajia tuntui putkahtelevan blogosfääriin joka suunnalta, mutta nyt en ole muutamaan vuoteen itse onnistunut bongaamaan uusia mielenkiintoisia tulokkaita. Heitä varmasti on, mutta en ole vain törmännyt - saa siis mieluusti vinkata kommenttiboksissa hyvistä valokuvausblogeista! :) Yhden kiinnostavan nuoren kuvaajan onnistuin jokin aika sitten löytämään: 21-vuotiaalla Astrid Mannerkoskella on minusta potentiaalia ponnistaa Mikon, Merin ja Annan jalanjäljissä menestykseen. Lisää harjoitusta ja kasapäin kuvia vain, ja siitä se lähtee!

 

 

Counterclockwise Photoblog by Astrid on täynnä nuoren valokuvaajaopiskelijan tähän asti tekemiä projekteja, harjoitustöitä ja kokeiluja ja niiden joukossa aika hitsin upeitakin valokuvia. Ainakin minä olin Astridin kädenjäljestä paikoin kovasti vaikuttunut. On muuten huimaa selailla tällaisia nuorten tekijöiden blogeja hiukan taaksepäin ja huomata, mikä valtava kehitys lyhyessäkin ajassa on ehtinyt tapahtua. Uskallan siis veikata, että kuvat sen kun paranevat vain. :)

Ja huikkaanpa tässä teille kaikille, että kun laitoin Astridille viestiä etukäteen tämän jutun tekemisestä, hän mainitsi etsivänsä jatkuvasti malleja kuviinsa. Eli jos kiinnostaa päästä poseeraamaan lupaavalle nuorelle valokuvaajalle johonkin projektiin, niin laittakaahan Astridille sähköpostia! Ja toki hän tekee pyynnöstä ihan työkeikkojakin, jos tarvetta valokuvaajalle on. 

PS. Eikö muuten näytäkin tuo yksi tyttö valokuvissa aivan häkellyttävän paljon Jennifer Connellylta?

 

Translation: I love browsing through the blogs of young promising photographers but I haven't found any interesting ones lately. Except for this one by Astrid Mannerkoski. She studies photography and her blog is full of her projects and school works, and I defintely found something there. I think she has a lot of potential! :) And by the way, she mentioned that she's always looking for models for her photography projects so if you're interested in posing for her, you should send her an e-mail. :)

 

 

Photos: Astrid Mannerkoski

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Enpä olisi kuukausi sitten uskonut, että innostun sillä tavoin entisestä inhokkiväristäni vaaleanliilasta. Tänään kynsihuollossa nimittäin totesin tykäneeni noista liiloista kynsistäni lopulta niin, että ehkä ensimmäistä kertaa koskaan mietin ihan tosissani hetken, että jatkaisinko samalla värillä vielä toisenkin erän. Ihmismieli on kyllä mystinen! :)

Vaihtelu virkistää, joten päätin väliin ottaa nyt kuitenkin jotain muuta väriä - ikisuosikkini minttu sopii hyvin keväisiin tunnelmiin. Bongasin Pinterestistä hauskan kynsi-idean, jossa yksivärisen kynnen piristykseksi oli vain yksi kulma lakattu eriväriseksi. Vaihdoin inspiskuvassa näkyneen liilan minttuun ja persikkaisen nudesävyn vaaleanruskeaan. Söpöt ja simppelit! Ihan just passelit kevätkynnet, sanon ma. Mitäs muut tykkäätte? Tämä idea on tosiaan helppo toteuttaa millä tahansa väreillä.

Geelikynnet sponsoroi Bio Sculpture.

 

Translation: When it comes to nail business, March is for mint green. At least so it seems. :) What a great but simple idea just to paint one corner with a different colour to add some twist to the monochrome nails. Check out the same style with different colours from my Pinterest!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tykkäsin nuorena piirtää ja kuvaamataito oli koulussa lempiaineitani. Ala-asteella tosin unohduin toisinaan kuviksen tunneilla haaveilemaan ja numerot laskivat, kun en ehtinyt saada töitä valmiiksi. Hassua ajatella sitä pientä tyttöä, joka paneutui tekemiseensä niin suurella innolla, että oppitunnit eivät riittäneet teosten loppuunsaattamiseen. :)

Mihinköhän se kaikki vuosien varrella jäi? Nautin kauniista ja visuaalisista asioista, mutten ole valokuvaamisen ohella 15 vuoteen tehnyt mitään taiteellista itse. Vesiväreihin en ole tainnut koskea sitten yläasteen. Ja siitäpä syystä olinkin aivan innoissani, kun huomasin Facebookista, että lemppariputiikkeihini kuuluva Papershop on alkanut järjestää erilaisiin taideaiheisiin liittyviä työpajoja. Ilmoittauduin heti siltä seisomalta intoa puhkuen akvarelli-iltaan sekä paperikukkien askartelu-workshoppiin. 

 

 

Eilen oli ensimmäisen työpajan aika ja siellä me reilut 10 aikuista naista istuimme pöydän ja vesivärien ääreen. Voi sitä haparoivaa tekemisen ja oppimisen riemua! Aika kömpelöä oli meikäläisen siveltimen käyttö näin 15 vuoden tauon jälkeen, mutta sain heti ihan mielettömän kipinän tarttua sutiin ja harjoitella lisää. Taidan heti tällä viikolla käydä ostamassa vesivärit, siveltimiä ja akvarellipaperia...

Suurkiitos Papershopille, että järkkäätte tällaista! Oppituokio oli ihan älyttömän mielenkiintoinen - voin lämmöllä suositella muillekin. Tällainen yhden illan lyhyt workshop on ihan mainio konsepti kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa tai mielenkiintoa sitoutua johonkin pidempiaikaiseen kurssiin säännöllisine viikkotapaamisineen. Jos kuitenkin intoa on tai asuu jossain kauempana Helsingistä, niin kaikenlaisia taidekurssejahan löytyy kyllä pilvin pimein kansalaisopistoista ja työväenopistoista eli sinne vain tarjontaa tutkimaan! :)

 

 

Papershopin työpajoista kiinnostuneet voivat kurkkia lisäinfoa nettisivuilta tai Facebookin puolelta. Vaikuttaisivat olevan supersuosittuja, joten kannattaa toimia ilmoittautumisen suhteen ripeästi.

 

Translation: Can you imagine that it's been 15 years since I last held a paint brush in my hand! I can't, and that is why I participated in this little workshop held by a lovely boutique Papershop in Helsinki. Okay, after such a long break I definitely sucked big time but it doesn't matter, because it was absolutely awesome!  I am now all excited about doing something creative and thinking about going to buy some watercolours, brushes and paper for my little home art studio. :)

If you're in Helsinki and interested in participating, check out the website and Facebook page of Papershop (in Finnish). And if you're not close to Helsinki but still interested in taking some art classes, check out the course selection of the local adult education centres. :)

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Viikon julistelöytö taisi viime viikolla unohtua, mutta nyt taas ihania kuvia jaossa iloksenne! :) Tällä kertaa luvassa on valokuvajulisteita, sillä ihastuin Society6:n sivuilla Bree Maddenin maisemaprintteihin niin, että melkein tekisi mieli tilata pari palmupuuta omalle seinälle. Uskomattoman kauniita värejä ja unelmoivan rauhallisia tunnelmia, Kalifornian rantamaisemaa, palmupuita ja meren kuohuntaa - sellaisia ovat Bree Maddenin valokuvat.

Julisteiden hinnat vaihtelevat koon mukaan 15-45 dollarin välillä ja suosittelen tsekkaamaan myös Bree Maddenin koko tuotevalikoiman. Esimerkiksi palmu-kuvioitu tyyny, kello, kangaskassi, muki tai kännykkäkuori näyttävät myös ihan älyttömän kivoilta. Olisikohan paha, jos päällystäisi yhden huoneen kokonaan mintunväristä taivasta vasten huojuvilla palmuilla? Society6:n lisäksi Madden myy printtejään myös Etsyssä, mistä voi löytää vähän erilaisia kuvia näiden rantamaisemien lisäksi.

 

Translation: After seeing these photos, don't you just wanna cover up your home with palm trees and mint green skies? I know I do! Check out the beautiful photography posters (and all the other photo printed products) by Bree Madden at Society6. Just beautiful!

 

 

Photos: Bree Madden

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

Saan usein palautetta siitä, että olen kovin sujuva ja luonteva liikkuvassa kuvassa, mutta eipä silti meikäläiselläkään aina mene homma ihan putkeen. Todisteeksi siitä tarjoan teille tämän ihastuttavan videon. :D Jos kaipaatte sateisen päivän iltaan vähän piristystä, niin tässä vähän making of -matskua sen Maybelline-meikkivideon tekovaiheesta. Aika monta ottoa otettiin, kuten varmasti tuosta käy ilmi!

 

Translation: I'm fabulous on video. :D

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Yhteistyössä Uneins

Minulle on suuri ilo buustata suomalaisia suunnittelijoita, joihin itse uskon - auttaa muodista kiinnostuneita ihmisiä ja lupaavia tekijöitä löytämään toisensa. Pienen suomalais-berliiniläisen Uneins-merkin tyypit ottivat minuu hiljattain yhteyttä ja pyysivät vähän jeesiä. Ja minähän jeesaan mieluusti, sillä olen ehtinyt kyseistä merkkiä pariin otteeseen showroomeilla jo ihastellakin. Näppituntuma on vakuuttanut: viimeisen päälle laadukkaat materiaalit, räätälöity fiilis, loppuun asti mietitty viimeistely ja ideaa leikkauksissa.

Moni ei ehkä Uneinsista ole vielä kuullut, mutta merkin konsepti on kiinnostava ja sopii hyvin tämän päivän vastuulliseen ja tiedostavaan henkeen. Uneins uskoo siihen, että kestävä kehitys alkaa muodissa estetiikasta - viimeistelty ja kaunis design nimittäin kestää aikaa eikä tue kertakäyttökulttuuria. Merkin taustatiimissä ei uskotakaan alati muuttuvien trendien jahtaamiseen tai loputtoman vaatetulvan tuottamiseen. Sen sijaan Uneins tekee kaksi ready-to-wear-mallistoa vuodessa ja panostaa mittojen mukaan tilaustöinä valmistettaviin vaatteisiin. 

 

 

Painopiste Uneinsin vaatteissa on nimenomaan poikkeuksellisen korkealaatuisissa materiaaleissa: silkkiä, villaa, poronnahkaa Suomen Lapista sekä eksoottista kalannahkaa Islannista. Eettisesti ja ekologisesti tuotettua, tottakai - se kuuluu olennaisena osana merkin toimintakonseptiin. Kiinnostava brändi huomattu jo muotilehdissäkin ja Uneinsin vaatteita on vilahdellut jo monen kotimaisen sekä ulkomaisen julkaisun (mm. britti-Vogue) sivuilla. 

Uneins-merkin taustalla on Berliinistä kotoisin oleva mutta Suomeen sittemmin kotiutunut suunnittelija Linda Förstner, joka on valmistunut vaatesuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta. Taustajoukoissa vaikuttavat suunnittelijan ohella myös Alex Atanasova sekä Sarah Grohé, jotka vastaavat muun muassa markkinoinnista ja tuotannosta. Ensimmäisen mallistonsa merkki julkaisi 1,5 vuotta sitten ja aarteita juuri ilmestyneestä Reflection-kevätmallistosta näkyy tämän postauksen kuvissa.

 

 

Mikäli Uneinsin ideologia kuulostaa hyvältä ja tykästyit kevään lookbook-kuviin, niin nyt kannattaa olla kuulolla. Uneins nimittäin järjestää tämän viikon perjantaina 6.3. klo 19 kevätmallistonsa pre-order-tilaisuuden Urbanstory-liikkeessä Helsingissä (Katariinankatu 1). Ideana on, että tilaisuudessa voi päästä sovittelemaan ja hypistelemään kevätmallistoa ja halutessaan tilata malliston vaatteita omien mittojen mukaan valmistettuna. Tuotteiden hintahaarukka vaihtelee 300-1000 euron välillä, mutta perjantaina tehdyistä tilauksista saa 10% alennuksen - tähän hintaan on siis mahdollista saada mittatilausvaate uudesta kevätmallistosta. Tarjolla tilaisuudessa on myös kuohuvaa ja illan aikana luvassa on livemusiikkia. :) Koko mallistoa voitte kurkistella ennakkoon Uneinsin omilta nettisivuilta ja tapahtumasta on tarjolla lisätietoa nettisivujen lisäksi Facebookissa

 

Translation: Have you heard of Uneins already? In case you haven't, it's abou time! :) An interesting fashion concept from Helsinki and Berlin that believes in avant-garde design, premium quality materials, high and ethical production standards and sustainable aestethics. I have got a chance to feel the fabrics myself a couple of times and I must say that the collection felt incredibly well made. The new SS15 collection has just been published and if you like what you see, be sure to participate Uneins' pre-order event this week on Friday 6th at 7 pm at Urbanstory in Helsinki (Katariinankatu 1). All styles will be at 10% off and a made-to-measure service will be offered in celebration of the upcoming season. Also live music and sparkling wine available! :)

 

 

Uneins SS15 - Reflection

Photography: Anja Koppitsch

Hair & Make-up: Malivisia Cardoso

Share
Ladataan...

Pages