Ladataan...
Pupulandia

 

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Mallikoulu

 

Tuntuu ihan hullulta, että siitä on jo 10 vuotta, kun Suvi Koponen (tai siis nykyään Riggs) ponkaisi Mallikoulu-ohjelmasta supermalliksi maailmalle. Niin upea kuin hän olikin jo silloin, kukapa olisi arvannut, miten pitkälle Suvi vielä urallaan pääsisi. Hän taitaakin olla maailman menestyneimpiä tv-ohjelmista ponnistaneita malleja kautta aikojen. Koposen muotimaailman huipulle avittaneen ohjelman teosta on siis kulunut jo 10 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi Mallikoulu tekee tällä viikolla comebackin!

Pääsin itse jokin aika sitten kärpäseksi kattoon kurkistelemaan ohjelman kuvauksiin ja kulisseihin meininkiä ja odotan kyllä innolla, että pääsen seuraamaan Mallikoulun etenemistä nyt sunnuntaista eteenpäin ihan oikeasti. Mukana menossa on 10 mallikokelasta ja ohjelman juontajana toimii Jenni Dahlman sekä tuomaristossa istuvat Anne Kukkohovi ja stylisti Vesa Peräkylä. Lisäksi tuomarointiin osallistuvat Paparazzi-mallitoimiston Laila Snellmann ja Jari Leskinen sekä vierailevat tuomarit, joiden joukossa nähdään muun muassa Trendin ja Lilyn ikioma päätoimittaja Jenni Lieto. :)

 

 

Useamman tällaisen tosi-tv-ohjelman kuvauksissa vierailleena on mainittava, että kuvauksissa suurin osa ajasta menee kaikenlaiseen odotteluun ja säätämiseen. Malleja meikataan ja puetaan ja kuvataan - ja suurin osa porukasta on pääosan ajasta vain valmiudessa odottelemassa omaa vuoroaan. Moni ei varmasti osaa kuvitellakaan, miten valtava määrä aikaa ja videokuvaa tarvitaan tunnin mittaisen jakson koostamiseen. Itse piipahdin kuvauksissa muutaman tunnin verran, mutta tuo lyhyt pätkä, jonka olin mukana, oli vain pikkuriikkinen osa koko kuvauspäivästä ja ja kyseinen kuvauspäivä vain pieni osa yhdestä kokonaisesta jaksosta. Kärsivällisyys on siis tuossa hommassa valttia!

Mallikoulussa kisaavat mallikokelaat on jo paljastettu yleisölle, joten ohjelman nettisivuilta on mahdollista ennakkoon tsekata tyttöjen profiilit läpi. Yksittäisistä kuvista on tietysti vaikea päätellä mitään, mutta mitkä ovat ensifiilikset? Kuka vaikuttaa lupaavalta ja löytyykö jo ennakkosuosikkeja kuvien pohjalta? On aina hauska alkuun ihmetellä näitä kuvia ja tehdä omia päätelmiään, ja sitten todeta ohjelman startatessa, että aika moni ennakkomiete meni ihan pieleen ja moni tytöistä osoittautuu liikkuvassa kuvassa aivan erilaiseksi kuin yhden valokuvan perusteella olisi arvellut.

 

 

Minulla on jo näiden kuvien pohjalta muutama lempparikokelas ja ennakkosuosikki kisaa ajatellen. Omaan silmääni heistä pomppasivat ensimmäisenä silmään Amanda, Maya, Petra ja Yilin, mutta saapa nähdä ketkä kisassa sitten lopulta pärjäävät. Pääsin heitä jo vähän kuvauksissa jututtamaankin, hurjan symppiksiä tyttöjä! Ja niin reippaita - ei uskoisi, että kisan kuopus on vasta 16-vuotias.

Kokosin tähän postaukseen kaikkien mallikokelaiden kuvat. Uskotteko, että jostakusta heistä voisi olla Suvin manttelinperijäksi? :) Ohjelma starttaa siis tänä sunnuntaina AVAlla klo 21.

 

Amanda ja Cecilia

Maya ja Petra

Yilin ja Sofia

Eveliina ja Nette

Veera ja Emma

 

Mallien kuvat: Lari Heikkilä

Kuvat ohjelman kuvauksista: Jenni Rotonen

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Viime viikon julistelöytö herätti mahtavaa keskustelua taiteesta ja sen arvostuksesta - kiitos teille kiinnostavista mietteistä! :) Tällä viikolla luvassa on jotakin täysin erilaista. Chad Wysin anarkistisista sotkuista loikataan Tina Crespon runollisen harmonisiin tunnelmiin. Näissä kuvissa minua viehättää jotenkin tuo pyöreä muoto: vähän kuin katselisi maisemia Crespon kaukoputken läpi. Runollinen fiilis jatkuu myös kuvien alle printatuissa sitaateissa (joita en muuten alkuun edes huomannut, ennen kuin klikkasin kuvat suuremmiksi). 

En oikein tiedä, mikä näissä kuvissa minut vangitsi, mutta jotakin hyvin rauhoittavaa näissä vain on. Tina Crespon julistevalikoimasta löytyy myös ihan tavallisia valokuvajulisteita, mutta minä jostain syystä tykästyin juuri näihin pyöreisiin muotoihin. Julisteita voi tilata kotiin Society6-verkkokaupan kautta. :)

Translation: Whereas the poster find of last week was loaded with anarchy and attitude, this week it's time for something totally different. I found this poetic and harmonic posters by photographer Tina Crespo and something about them just hooked me. Maybe it't the round shape of the pictures that makes me feel like I'm peeking through a telescope. If you like them too, check out her whole poster collection at Society6.

 

 

 

Pictures: Tina Crespo

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

En malta odottaa huomista, sillä otan puolilta päivin nokan kohti etelää ja seilaan rakkaan ystävän kanssa merten yli Tallinnaan. Kaikkein eniten odotan reissussa ystäväni treffaamista - emme ole nimittäin nähneet toisiamme kahteen vuoteen. Aika kovasti odotan silti myös Tallinn Music Weekin keikkoja, hyvää ruokaa ja kaikkea muutakin mukavaa. Sääjumalat taitavat taas naureskella partaansa samalla, kun nakkaavat vettä niskaan läpi viikonlopun, ainakin jos on ennusteisiin uskominen, mutta mepä emme moisesta lannistu. Aurinkoisella terassilla paistattelun voi mainiosti vaihtaa myös rentoutushetkeen jossakin spassa - en pane ollenkaan pahakseni. 

Yksi eniten odottamistani hetkistä viikonloppuna on All We Aren keikka, sillä olen festareille henkisesti valmistautuessani testikuunnelut bändejä innolla. Tässä vain on uhannut käydä niin, että ihastuin heti alkumetreillä All We Aren pariin biisiin niin voimalla, etten ole oikein malttanut muuta sitten viimeiseen pariin viikkoon kuunnellakaan. Toisen näistä kipaleista jaoinkin jo jokin aika sitten, mutta kyllä se on nyt tämä toinenkin laitettava kiertoon. Feel Safe -kappale oli sellainen, johon oli helppo ihastua ja koukuttua heti ensikuulemalta, mutta tämä Stone on hiipinyt lemppariksi vähän takavasemmalta. Tykkäsin heti kappaleen soundimaailmasta ja tunnelmasta, mutta tämä on kyllä niitä biisejä, jotka vain paranevat kuuntelujen myötä. 

Ja hei, tulkaa nykimään hihasta, jos törmätään Tallinnassa! :)

 

Translation: A wonderful song for a Thursday like this. Remember to check out Tallinn Music Week this week if you happen to be in Estonia in the next few days - you can also see All We Are live there. :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Tällä viikolla olen ehtinyt kaikenlaista, mutta yksi tähän astisista huippuhetkistäni on ollut Papershopin askartelu-workshop, jossa aikuiset ihmiset (plus yksi ihana pikkutyttö) istuivat kuin iltapäiväkerhossa konsanaan. Kannatan isosti tällaista aikuisten iltapäiväkerho -konseptia, jossa töiden jälkeen voisi mennä jonnekin leikkimään, askartelemaan ja olemaan luova. En nimittäin ole hetkeen kokenut mitään yhtä rentouttavaa ja meditatiivista kuin parin viikon takainen akvarelli-workshop ja tämänviikkoinen paperikukkien askarteluhetki. Siinä ovat prioriteetit kohdallaan, kun hetken aikaa elämän suurin murhe on se, että miten saisi silkkipaperiset terälehdet näperreltyä nätimmin. ;)

Nupullaan oleva akvarelli-innostukseni sai siis tällä viikolla jatkoa, kun Papershopissa järjestettiin historiansa toinen workshop: tällä kertaa teemanaan paperikukkien askartelu. Pensselien ja vesivärien sijaan väkerrettiin kieli keskellä suuta silkkipaperien, värikkäiden kartonkien ja joka paikkaan takertuvan kuumaliiman parissa. Saattoi kuulua pariin otteeseen pientä ähinää ja puhinaa sieltä meikäläisen pöydännurkasta, kun homma ei ottanut onnistuakseen, mutta kamalan hieno siitä oksasta sitten kumminkin lopulta tuli. Vaikka itse sanonkin. Ja kuten kuvat osoittavat, erilaisia kukkien askartelutekniikoita on ihan niin paljon kuin luovuutta vain riittää!

 

 

Nyt kun saisi vielä omasta kiireisestä arjestaan etsittyä niitä hetkiä, että malttaisi kotonakin istahtaa pöydän ääreen joskus maalaamaan tai askartelemaan - siinä puuhassa lepää sekä silmä että mieli ja onpa mukavaa päästä joskus ainaisen näppiksen paukutuksen sijaan tekemään jotain konkreettista käsillä. Tai vaihtoehtoisesti joku taiteellinen sielu voisi perustaa sen aikuisten iltapäiväkerhon. Ilmoittautuisin heti mukaan vähintään yhdeksi illaksi viikossa. 

Jos jotakuta muuta kiinnostaa päästä kokeilemaan kädentaitojaan, oppimaan uutta ja tekemään jotakin luovaa, niin suosittelen lämmöllä suloisen Papershopin workshoppeja. Niistä tiedotetaan ainakin putiikin Facebook-sivuilla, mutta kannattaa olla ilmoittautumisessa ripeä, sillä nämä työpajat ovat kovin suosittuja. Esitin jo toiveen, että keksisivät vielä lisää työpajaideoita, joten jään innolla odottamaan, milloin on taas uutta workshoppia luvassa. Ja tiedoksi kiinnostuneille, että ainakin toukokuun akvarelli-työpajassa näyttäisi vielä olevan paikkoja vapaana! :)

Translation: Handcraft = meditation. I think there should be after school clubs for adults too! This week I participated a paper flower workshop held by a cute boutique called Papershop in Helsinki. They have started organizing all kinds of crafty workshops that are so much fun. Big thank you for an inspiring workshop again. :) In case you're interested in the workshops, check out the new ones on their website

 

 

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Vilautin eilen ohimennen äidin arkistoista löytämääni mokkanahkaista hametta, joka tuntui jakavan lukijakunnan mielipiteet. En sinänsä ihmettele, sillä 70-luku ei ole ollut koskaan omakaan suosikkini pukeutumisen aikakausista. Nyt kuitenkin olen päättänyt antaa sille uuden mahdollisuuden - ja hyvä syykin on, kun tällaisia perintöaarteita on minulle lahjoitettu.

Pääsin jo testaamaan hametta ihan in action ja tässä olisi kokeilusta kuvallista todistusaineistoa. Puin mokkaminin seuraksi farkkupaitaa ja itse asiassa tykkään tästä yhdistelmästä kovasti. Tulee vähän mieleen sekä 70-luku että länkkärileffat. :D Näin lyhyitä helmoja en ole tosiaan tainnut pukea ylleni varmaan 10 vuoteen, mutta eipä tämä helmanpituus nyt kuvissa minusta niin hävyttömältä näytä kuin miltä se tuntuu.

 

 

Minulla oli joskus 10 vuotta sitten jokin tummanruskea kausi pukeutumisessani, jolloin omistin useammankin tummanruskean vaatteen, mutta sittemmin suklaanruskeaa ei ole vaatekaapissani juuri näkynyt, ellei kenkiä ja laukkuja lasketa. Vieläkään en ole tuohon väriin päässyt ihan uudelleen sisälle, mutta tämän vaalean denimisinisen rinnalla se näyttää minusta jopa aika kivalta. Ehkä kokeilen seuraavan kerran hameen kanssa sitä vaaleanpunaista kasmirneulettani - voisi värien puolesta ainakin olla ihan toimiva yhdistelmä. 

 

Translation: Suede mini skirt in action! :)

 

Takki // coat H&M Trend, minihame // suede skirt vintage, farkkupaita // denim shirt H&M, kengät // shoes Filippa K, aurinkolasit // sunglasses Monki (saatu blogin kautta / gifted)

 

Photos: Vesa Silver

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pupulandia

 

Olen odottanut aikamoisella mielenkiinnolla, miten uuden luovan johtajan Anna Teurnellin näkemys tulee vaikuttamaan Marimekkoon ja eilen siitä saatiin pieni maistiaispala, kun ensi syksyn ja talven mallisto esiteltiin medialle. Tuleva mallisto ei vielä ole kokonaan Teurnellin käsialaa, mutta hänen vaikutuksensa on jo nähtävissä. Vasta keväällä 2016 rantautuu kauppoihin kokonaan Teurnellin ohjastama kokoelma. 

Paljon on supistu siitä, mihin suuntaan aiemmin H&M:llä ja & Other Storiesilla työskennellyt Teurnell tulee Marimekkoa luotsaamaan ja eilisen perusteella sanoisin, että suuntaviivat alkavat jo hahmottua. Uuden luovan johtajan kokemus ja historia näkyvät jo ensi syksyn mallistossa, joka vie Marimekkoa entistä pelkistetympään ja selkeämpään suuntaan. 

 

 

Marimekolle tyypillinen siluetti ei koskaan ole ollut tyköistuva tai vartaloa myötäilevä klassisia kotelomekkoja lukuunottamatta, vaan vaatteissa on aina saanut olla väljyyttä, rentoutta, pituutta ja pelkistettyä runsautta. Olen kuullut monien kaipaavan Marimekon vaatteisiin jo pitkään enemmän muotoa ja istuvampia leikkauksia - ja nyt näyttäisi siltä, että sellaisia olisi luvassa. Siluetti ei sinänsä ole muuttumassa, mutta tuore syysmallisto tuntuu tuovan sitä lähemmäksi tätä päivää. Pieni freesaus on tehnyt terää!

Se ehkä olikin päällimmäinen ajatus eilen malliston nähtyäni, että viimein Marimekko alkaa näyttää nykyaikaiselta. Se tietysti jakanee mielipiteitä, tarvitaanko jälleen yhtä samanhenkistä skandityylistä merkkiä jo olemassaolevien rinnalle. Paikoin olisi voinut kuvitella katselevansa COSin tai & Other Storiesin näytöstä, mutta tutut (ja muutamat uudetkin) printtikuosit pitivät ajatukset tiiviisti Marimekossa. Uudenlaisista muotokielen sävyistä huolimatta jäi silti vahvasti tunne perinteiden kunnioituksesta. Marimekko näyttää silti yhä Marimekolta.

 

 

Siinä missä Marimekon mallistot ovat aiemmin olleet todella monipuolista väri-ilottelua ja kuositykitystä, värien ja printtikuosien määrää on ainakin ensi syksyn mallistoon hiukan rauhoitettu. Mallistoon on valikoitu hillitysti printtejä ja värimaailma on entistä yhtenäisempi. Ilme on myös entistä mustavalkoisempi ja mustien, harmaiden ja valkoisten sekaan on ripoteltu tehosteväreiksi oranssia, pinkkiä ja punaista harkiten.

Virkistävää oli myös huomata, että materiaalipuolella on lähdetty rohkeasti uusille urille. Ainaisen puuvillan ohella syksyn kokoelmassa nähdään nimittäin tutuin Marimekko-kuosein varustettuja silkkipaitoja, vajaamittaiset ja väljät nahkahousut sekä lampaankarvatakki. Tuttuja kuoseja vilisee myös kapealinjaisissa maksimekoissa - veikkaan vain, että monelle suomalaiselle noista tulee hiukan liikaa yöpaita-fiilis. 

 

 

Kaiken kaikkiaan syksyn mallisto näyttää minusta tasapainoiselta, modernilta ja Marimekolta - ja se on minusta onnistunut saavutus. Marimekon linja tuntuu hyvän aikaa olleen vähän hukassa ja Teurnellilla vaikuttaisi olevan selkeä näkemys siitä, mihin suuntaan sitä tulisi viedä. Jään siis jälleen uteliaana odottamaan, mitä kevät 2016 tuo tullessaan. Mutta miltäs teistä muista vaikuttaa? Sytyttääkö uusi mallisto ja millaisina näette Marimekon tulevaisuuden näkymät?

 

Translation: Sneak peek to the new Marimekko AW15 collection! Anna Teurnell, he new creative director of Marimekko, is definitely leading the brand to a clear direction: more modern, simpler and younger - yet she shows respect to the traditional Marimekko prints and style. Yay: fresh colour palette, new materials like silk, shearling and leather and nice variety of silhouettes. Nay: maxi dresses that look like night gowns. Altogether, I'm having a good feeling about this!

 

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Share
Ladataan...

Pages