Air-in

Tämä lauserakenne on käynyt jo liian tutuksi: 

Hei! Kävimme tänään asunnollamme ja huomasimme, että _______ oli _________. Hienoa, että työt etenevät! Olimme kuitenkin yllättyneitä, kun havaitsimme, että _________ ei ollut/eivät olleet sen mukaiset, mistä sovimme. 

Viimeisin tämän rakenteen mukainen viesti lähetettiin urakoitsijalle keskiviikkona ja tyhjiin kohtiin sijoitettiin sanat 'raitisilmaventtiilit', 'vaihdettu' ja 'uudet venttiilit'. (Ks. Juuri kun kaikki tuntui taas sujuvan hyvin)

Tämä virhe oli onneksi helposti korjattavissa, ja jo torstaina venttiilit oli vaihdettu uusiin. Saimme myös pahoittelut väärinkäsityksestä. En kyllä ymmärrä, mikä väärinkäsitys tässä on voinut käydä, sillä emme ole keskustelleet venttiileistä urakoitsijan kanssa kertaakaan, ja seinille ilmestyneet venttiilit olivat erilaiset kuin mitkä he ovat itse kertoneet asentavansa.

Eihän tämä Dir-airin Air-in-venttiilikään mikään kaunotar ole, mutta ei tämä sentään ollut valitsemista ruton ja koleran välillä. Ratkaisu on varmasti hyvin järkevä, sillä venttiilin sisällä on vaihdettava suodatin, joka puhdistaa ilmasta ainakin osan pölystä. Nähtäväksi jää, likaantuuko seinä tuuletusluukun ympäriltä vanhaan malliin.

Emme huomanneet tarkistaa naapuriasunnon raitisilmaventtiileiden tilannetta aiemmin, joten teimme sen vasta perjantaina. Olisihan se pitänyt tietää, että rautalangasta tämäkin asia on väännettävä. Nyt urakoitsijalle lähetetyn viestin täytteiksi valitsimme sanat 'raitisilmaventtiilimme', 'vaihdettu oikenlaisiksi' ja 'naapuriasuntomme venttiilit'.

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.