Helpotuksen huokaus

Kyllä, nyt näyttää siltä, että selvisimme vesivahingosta säikäyksellä. Kosteusmittaaja kävi tänään tarkastamassa, että vesi ei ollut päässyt rakenteisiin saakka. Tämä todettiin poraamalla reiät astianpesukoneen alla oleviin lattialautoihin ja mittaamalla lattian alla olevan eristekerroksen suhteellinen kosteus siihen tarkoitetulla mittarilla.

Suhteellinen kosteus oli kyllä kohonnut normiarvoista, mutta vesivauriosta ei ollut viitettä. Se ylimääräinen kosteus, jota lattian alla nyt on, tasaantuu ja haihtuu itsekseen. Lattiaa ei tarvitse avata eikä rakenteita kuivata.

Oli mielenkiintoista kuulla, että jos vettä olisi löytynyt, paras tapa kuivaamiseen olisikin ollut reiän tekeminen alakerran kattoon - siihen kohtaan, johon muodostuisi märkä läntti. Lautalattiat kuulemma kestävät veden hyvin, ja niiden purkaminen vesivahinkojen yhteydessä ei aina ole tarpeellista.

Tilanne olisi varmaan ollut toinen, jos vesi olisi saanut valua vapaasti useita tunteja. Vesi olisi varmasti ehtinyt vallata suurimman osan asunnosta ja tärvellyt useita huonekaluja. Se olisi tihkunut lattian läpi alakertaan ja kastellut muun muassa alakerran liikehuoneiston katon. Seurauksena olisi ollut muutaman kuukauden kuivatus. Olisimme joutuneet tyhjentämään asunnon ja muuttamaan evakkoon. Lattia olisi varmasti pitänyt avata, ja voi olla, että laudat olisivat menneet jo silloin vaihtoon. Alakerran liikehuoneisto olisi kärsinyt vesivahinkoja, ja yrittäjä olisi joutunut siirtämään liikkeensä avaamista. Tulonmenetykset mukaan luettuna vahingon arvo olisi noussut jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Nyt aineellisiksi vahingoksi jäi neljä kappaletta neljän millimetrin reikiä astianpesukoneen alla olevissa lattialaudoissa. Astianpesukonen tila selviää torstaina Siemensin huoltomiehen käynnillä.

Voisikohan estämäni vahingon laskennallisen arvon vähentää putkiremontin loppulaskusta? Mitalin ainakin ansaitsisin.

Kommentit

Onneksi olkoon äärimmäisen taitavasti ajoitetusta baarireissusta ja hampaidenpesusta! Putkiremonttipäiväkirja olisi kääntänyt aivan uuden sivun ilman niitä.

Kimmo T

Onnea oli enemmän kuin voi ymmärtää. Juu, sillä käänteellä tähän blogiin olisi tullut aivain uusi twist, mutta koska tämä ei ole fiktiivinen tarina, onneksi sitä sivua ei tarvinnut kääntää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.