Juuri kun kaikki tuntui taas sujuvan hyvin

Rouva T puki sen hauskasti sanoiksi: "Jos tämä olisi elokuvaa, tämä ei olisi enää uskottavaa". Itse sanoisin, että jos tämä olisi elokuvaa, leffan nimi olisi varmaan Pat ja Mat & Putkiremontti. (Muistatko ne tsekkiläiset nukkeanimaatiot Pikku Kakkosesta?) Tällä kertaa säädetään raitisilmaventtiilien kanssa.

Tarina alkaa viime syksyltä, kun naapurirapuissa alettiin vaihtaa raitisilmaventtiilejä. Kyse on siis suoraan ulkoilmaan johtavista tuuletusaukoista asuinhuoneiden seinissä. Aiemmin näiden aukkojen päällä oli sympaattiset metalliluukut, jotka avattiin vetämällä luukusta roikkuvaa ketjua. Ongelma näissä räppänöissä oli se, että Helsingin keskustan liikenteen saasteet, noki ja katupöly pääsivät luukkujen kautta suoraan huoneilmaan, joten vanhat räppänät haluttiin korvata moderneilla ilmansuodattimin varustetuilla venttiileillä.

Viime syksynä naapurirapuista alkoi kuulua valitusta, että raitisilmaventtiilit ovat käsittämättömän rumat pyörylät, ja kyseiset muovihirvitykset eivät yksinkertaisesti sovi 1920-luvun asuntojen tyyliin. Rouva T otti hallituksen jäsenenä asiakseen huolehtia, että tätä rumuutta ei tule meidän eikä enää kenenkään muunkaan asuntoon. Urakoitsijan kanssa saatiin sovittua, että tämän muoviventtiilin sijaan seiniin laitetaan Dir-Airin metalliset ja nelikulmaiset Air-in-venttiilit. Urakoitsijalta viime marrakuussa saamamme viestin mukaan kaikkiin asuntoihin asennetaan nämä siistimmät metalliventtiilit, ellei osakas erikseen ilmoita haluavansa muoviventtiiliä.

Joko arvaat, mitkä venttiilit asuntoomme oli asennettu keskiviikkona?

Mitäs tässä nyt on käynyt, ja miten moneen muuhun asuntoon nämä väärät venttiilit on jo asennettu?

Share

Kommentit

Kirsi (Ei varmistettu)

Ei hyvä jeesus. Miten voi yhteen projektiin mahtua noin monta luku- ja kuullunymmärtämistaidotonta ihmistä? Sen voisi ymmärtää, jos yksi tai kaksi olisi vaikeita, mutta että kautta linjan kaikki menee väärin/ymmärretään väärin jne. Tässä todellakin olisi saumaa sille liikeidealle, että joku remppafirma tarjoaisi palveluaan se edellä, että "meillä osataan vastata meileihin ja soittoihin, vastataan kysymyksiin kokonaisilla lauseilla ja pidetään, mitä on sovittu. Ellei pidetä, ilmoitetaan siitä ja neuvotellaan". Tosin se taitaisi olla sitten niin kallis firma, että taloyhtiöt valkkaisivat kuitenkin nämä viestintärajoitteiset tekemään.

backyardbambie

Eiiiiihhh! Us-ko-ma-ton-ta. Ei se siitä.

sitruunapuu (Ei varmistettu)

Uskottavuus on koetuksella vain niillä, jotka eivät ole putkiremonttia alusta loppuun kokeneet. Ne jotka ovat (toiset useamman kerran, köh köh), tietävät että tämä on vain business as usual. Valitettavasti ja uskomattomasti.

Tuo raitisilmaventtiilikin on kuin oman taannoisen putkiremonttini kynnys. Taloyhtiön peruspaketissa oli sovittu tamminen kynnyslista. Itse alkukatselmuspalaverissa työnjohtajan (plus muutaman muun läsnäolleen) kanssa ja seinälle kirjoitetussa ohjeessa ilmoitin että minun kylppäriini EI tule tammilistaa vaan vaihtoehtoisesti joku muu, joko alumiinilista tai sitten samasta mosaiikkilaatasta kynnys kuin muukin kylpyhuone (koska koko muussa asunnossa ei ollut millineliötäkään puun väriä, ei myöskään tammista listaa ollut hinkua laittaa). Mikä tahansa muu paitsi ei tammilista, oli nimenomainen ohje. Ja eräänä päivänä astelin asuntoon ja mikäs siellä kylpyhuoneen ovella olikaan?

Kimmo T

:D Tämä oli onneksi aika pieni ja helposti korjattava asia. Torstaina venttiilit oli jo vaihdettu uusiin, ja työnjohtaja pahoitteli väärinkäsitystä. Nyt varmaan kaikki jäljellä oleva sujuu, niin kuin pitääkin. Vai mitä? Kotiin pitäisi päästä jo vajaan kahden viikon päästä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.