Kun maalausurakka laajenikin salakavalasti

Kerroin aiemmin siitä, miten edellisessä remontissa maalaamamme ovet ja lattialistat ovat kellastuneet pahasti. Tarkoituksemme ei ollut kuitenkaan nyt maalata niitä uudelleen. Kuinkas sitten kävikään? Nopeat työmiehet olivat ehtineet vetäistä kylpyhuoneen ja WC:n ovenkarmit puhtaanvalkoisiksi sekä sisä- että ulkopuolelta, joten kellastuneet ovet alkoivat näyttää vielä keltaisemmilta. Tämä käynnisti ketjureaktion.

Rouva T katseli karmeja pari kertaa perjantaina ja teki päätöksen, joka paljastui itselleni vasta seuraavana päivänä. Luulin, että olemme maalaamassa keittiön yläkaappeja (Ks. Mikä maaliksi puupinnoille?), mutten tiennyt, että keittiön kaappien maalaaminen aloitettaisiinkin irrottamalla kaikki jalkalistat asunnosta ja maalaamalla kaikki asunnon väliovet.

Maaliksi valittiin Tikkurilan Maalarin valkolakka ja sävyksi "Paperi" - sama sävy, jolla maalasimme kylpyhuoneen ja WC:n kaapit (Ks. Empire Strikes Back).

Maalaminen oli tällä kertaa huomattavasti nopeampaa kuin edellisessä remontissa, jolloin ovista poistettiin myös vanhat maalit. Nyt päätimme vetää maalin vanhan päälle. Lisäksi totesimme, että yksi maalikerros on tarpeeksi peittävä. Eivät ne kaikki vielä tulleet maalatuiksi, mutta huomenna olen niiden kanssa varmasti jo melko pitkällä.

Rouva pääsi luonnollisesti samalla eroon myös niistä tummanruskeista kynnyksistä, jotka kylpyhuoneen ja WC:n oviaukkoihin oli laitettu (Ks. Luovutustarkastus 1.7.2011 klo 13). 

On mahtavaa, että remontin eteneminen alkaa olla taas omissa käsissä. Jos jotain ei tapahdu, jokin menee väärin tai haluammekin muuttaa suunnitelmia, ei tarvitse ihmetellä, kenen kanssa asioista pitää sopia.

Maalaushommien lisäksi tällä viikolla tavoitteeni on edistää myös uuden keittiön ruokakomeroasiaa (Ks. Komeron paikka) ja sähköjohtojen upotuksia sekä tehdä makuuhuoneeseen johtavan käytävän varrella olevaan vaatekaappiin toinen ovi.

Pääsimme viikoksi kaverin luo asumaan, joten yritän nyt tehdä mahdollisimman paljon pölyisiä ja pahanhajuisia hommia. Voisikos sitä keksiä parempaa tekemistä ensimmäiselle lomaviikolle? ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.