Laiska töitään latelee

Tekemättömien ja selvitettävien asioiden lista on niin pitkä, että on helpompi kerrata viikon saavutuksia. Antaa siis mennä.

Keittiön viimeinen hyvin roskainen homma oli maalin poistaminen ruokakomeron pariovista.

Roskaisen lisäksi työ oli aikaavievä, joten suurin osa viikon remonttiajasta kului kuumailmapuhaltimen ja metallilastan kanssa.

Olin kuitenkin jo aiemmin pättänyt, että keittiö on saatava myös maalattua tällä viikolla. Nyt parin pikkutunneille vierähtäneen työpäivän jälkeen se todella on maalauskunnossa. Kahden uuden pistorasian kojerasiat on upotettu seiniin. Viimeiset seinän paikkaukset ja tasoitukset on tehty. Seinä on käsitelty kosteussululla (kuva alla). Lattian suojana olleet kovalevyt on poistettu ja huone on lakaistu, imuroitu ja luututtu ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Seinät on pesty maalinpesulla. Pistorasioiden ja valokatkaisijan kehykset on irrotettu ja aukot peitetty maalarinteipillä. Lattialle on levitetty aaltopahvia suojaksi. Jopa maalitelat on pesty ohjeen mukaisesti vedellä ennen käyttöä.

Pohjatöihin verrattuna itse maalaus on helppo ja nopea homma.

Ollaan tässä toki vielä aika kaukana tavoitetilasta (alla). Otimme kuitenkin seuraavan askeleen kutsumalla kaverin suositteleman puusepän ensi viikolla mittauskäynnille suunnittelemaan allaskaappia. Vasta tämän jälkeen aloin itse suunnitella, mitä olemmekaan häneltä tilaamassa.

Nämä asiat ovat jo aika varmoja

  • Allaskaapin leveys on noin 130 cm
  • Kaappi seisoo omilla jaloillaan ja viemäri- ja vesiputket kulkevat seinässä kaapin takana, eivät siis sokkelissa
  • Allaskaappiin ei tule kaappeja, vaan vetolaatikot
  • Kaavailin tasoksi ja altaiksi Stalan StyleTwin-keittiötasoa, jonka altaat tasataan allaskaapin vasempaan reunaan. Näin altaiden oikealle puolelle jää noin 40 cm leveä työskentelytila (kuvassa se on kapeampi)
  • Ajattelin että laatikot tulevat kolmeen riviin niin, että kaksi vasemmanpuoleista riviä ovat linjassa altaiden kanssa. Kolmas laatikkorivi voi jäädä kapeammaksi

Avoimet asiat

  • Mitkä olisivat sopivat korkeudet ja määrät laatikoille? Kuvassa ne ovat suuntaa-antavat.
  • Miten paljon altaiden alle pitää varata tyhjää pohjaventtiileille ja hajulukolle sekä mihin hajulukko sijoittuisi?
  • Miten kaasulieden kaasuputken läpivienti tehdään ja mihin sijoitetaan kaasun sulku, jotta se on helposti käytettävissä?

Lisäksi pitäisi päättää, mitä tehdään itse tason kanssa: Työtaso on tarkoitus tehdä kokonaan teräksestä. Katselin Stalan sivuilta, että maksimipituus on 3 metriä. Meillä taso olisi pidempi, joten vaihtoina lienee, että se  joko tehdään kahdesta osasta tai sitten harkitsemme muuta materiaalia kuvassa vasemmalla näkyvän senkin päälle.

"Pitäisi." Näitä pitäisi-asioita kyllä riittää. Ihan ensin pitäisi kuitenkin saada maalaushommat tehtyä, että muut asiat pääsisivät etenemään.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olettepas pitkällä, tsemppiä. Vinkki: remointoin juuri keittiön ja laitoin hellan ja tiskialtaan väliselle tasolle idean, jonka kopioin venelehdestä. Tasoon upotettiin 2 kattiloita varten tehtyä metallista laskualuetta. Ne estävät tason kulumisen, ovat visuaalisesti hauskat ja toimivat. Siis 3 puoli senttiä leveää viipaletta, joista keskimmäinen on 20 cm pitkä ja laidoilla olevat ovat 15 cm ja siis noin 3 mm korkeat. Olipas hankala selittää...sori. Minkä värinen keittiöstänne tulee?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,
Oletteko ajatelleet, että keittiön tärkein ja yleensä käytetyin työskentelytila on lieden ja vesipisteen välissä...?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hajulukon putkineen voisi sijoittaa seinän viereen, laatikoiden taakse, jotta saatte maksimoitua laatikoiden tilavuuden/määrän ja pääsette tarvittaessa putkiin helposti käsiksi (laatikot ensin poistettuanne).

Kimmo T

Vierailija #1: Kiitos vinkistä. Voi kyllä olla, että tyydymme perinteisiin puu- ym. alustoihin. Kaasulieden kanssa on aika kätevää, että kattiloita ei tarvitse välttämättä nostella liedeltä - ainakaan jäähtymään tiskipöydälle.

Vierailija #2: Kyllä, olemme pohtineet kovasti altaan sijaintia ja työskentelytilaa. Olemme lopulta päätymässä siihen, että haluamme mieluummin yhden ison altaan kuin kaksi (liian) pientä. Tällöin työskentelytilaa jäisikin altaan ja lieden väliin oikein mukavasti.

Vierailija #3: Jep, tätä mittailimme jo tänään puusepän kanssa. (Palaan siihen aiheeseen blogissa myöhemmin.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.