Lopun alku

Odotimme molempien asuntojemme vikojen ja puutteiden korjaamista kärsivällisesti - oman asuntomme kohdalla liki puoli vuotta. Huomautimme tekemättömistä töistä sähköpostitse useamman kerran, mutta viesteihimme ei reagoitu. Lokakuun lopussa tosin kuulimme, että korjaukset tehtäisiin seuraavalla viikolla. Kun puutteet olivat edelleen korjaamatta joulun välipäivinä, lähetimme projektipäällikölle viestin, jossa tiedustelimme, milloin he palaavat kaikkiin avoimiin asioihin, ja kerroimme, ettemme aio maksaa heidän viimeisiä laskujaan, ennen kuin loput puutteet on korjattu. Vastaukseksi saimme viestin: "OK, muutan eräpäivää tammikuun loppuun."

Vaimoni otti tämän jälkeen projektipäällikköön uudelleen yhteyttä ja vaati, että asioita edistetään välittömästi. Vuokralaisemme olivat eläneet jo kaksi kuukautta asunnossaan, ja eteisen vasta asennettua lautalattiaa ei ollut vieläkään käsitelty. Vuokralaisemme olivat joulun vietossa muualla, joten lattia olisi hyvä maalata heidän poissaollessaan. Asunnossa oli tekemättä myös muita maalaus- ja tasoitustöitä, joita olisi hyvä edistää samalla.

Nyt vedimme jostain oikeasta narusta, ja saimme sovittua urakoitsijan ja pintatöistä vastaavan alihankkijan kanssa työmaakokouksen, jossa kävimme läpi kaikki puutekorjaustarpeet. Työt alkoivat juuri ennen uutta vuotta ja uskomatonta mutta totta, liki kaikki puutteet oli korjattu alle viikossa.

Omassa asunnossamme viat olivat pienempiä kylpyhuoneen käsienpesualtaan takana olevaa seinää lukuunottamatta. Allas sijoitettiin siis jo kesäkuussa väärälle korkeudelle (ks. Viimeinen pisara ja Ensimmäiset pahoittelut), ja kun allasta siirrettiin alemmas, silikonien poistamisen yhteydessä työmiehet olivat rikkoneet altaan takana olevasta seinästä maalipinnan ja sen alla olevan lasikuitutapetin. Lopputulos näyttää luonnossa pahalta, vaikka tässä jutussa olevassa kuvassa ruhjetta ei välttämättä huomaa: Luovutustarkastus 1.7.2011 klo 13. Kuriositettiina mainittakoon, että altaan sijoitti väärälle korkeudelle sama putkimies, joka on vastuussa myös marraskuisesta vesivahingosta.

Seinän kanssa ihmetellään vielä muutama päivä. Ruhjetta on nyt hiottu ja tasoitettu valmistasoitteella. Seuraavaksi sitä hiotaan uudelleen ja maalataan. Jos lopputulos ei ole riittävän hyvä, ainoa vaihtoehto on kangastaa ja maalata koko seinä uudelleen. Se tarkoittaa, että seinältä on irrotettava kaikki siihen asennetut vesi- ja sähkökalusteet. Toivotaan, että siihen ei tarvitsisi mennä.

Tästäkin huolimatta näyttää siltä, että tämä putkiremontti valmistuu lähiaikoina.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.