Luovutustarkastus 1.7.2011 klo 13

On kiva yllättyä iloisesti ja päästä kertomaan siitä.

Epäilimme vielä muutama päivä sitten, voiko asuntomme olla putkiurakan suhteen luovutuskunnossa perjantaina. Loppukiri olikin aikamoinen, ja tänään klo 13:een mennessä asennukset todella oli tehty loppuun, suojaukset purettu ja asunto kutakuinkin siivottu. 

Lattiat näyttävät hyvältä. Turkoosiin seinään olemme erittäin tyytyväiset. Silmäterämme, valurautainen tassuamme ja Dornbrachtin suihkusetti, pääsivät takaisin omille paikoilleen. 

Uusi Rej Designin kuivauspatteri on nyt leveämpi kuin aiemmin omistamamme, ja se on liitetty lämpimään veteen, kun taas aiempi toimi sähköllä. Tämä patteri on siis nyt aina lämmin.

Renova-sarjan pyöreät valokatkaisijat ja pistorasiat näyttävät edelleen tyylikkäiltä. Tällä kertaa niistä oli jopa löydetty mallit, joissa myös sisukset ovat valkoiset, kun taas edellisessä remontissa jouduimme tyytymään harmaisiin sisuksiin.

Pesukoneen sijainti on erikoinen, mutta lopputulos näyttää vähemmän hassulta kuin mitä pelkäsimme. Kone ei lopulta tule kovin syvälle huoneeseen, mistä saan kiittää omaa nokkeluttaani. (Voit muistella menneitä täältä: Pieleen meneeElämä on valintoja ja Asioilla on tapana järjestyä.)

Pesuallasta oli myös laskettu muutama sentti siten, että korkeus näyttää järkevämmältä, mutta allas peittää seinään aiemmin tehdyt reiät (Ks. Viimeinen pisara). Altaan saumaussilikonin poistamisesta oli kuitenkin jäänyt pahat jäljet seinään, joten niitä urakoitsija joutuu vielä korjaamaan.

Kylpyhuoneen hana on väliaikainen kompromissiratkaisu, sillä päätimme ottaa pesukoneliitännällä olevan perusurakkaan kuuluvan hanan, jonka voimme vaihdattaa toiseen siinä vaiheessa, kun kodinhoitohuone rakennetaan.

WC olikin tehty valmiiksi jo aiemmin, mutta nyt myös vesi tulee ja menee todistettavasti. Edellisen remontin yhteydessä hankkimamme Villeroy & Bochin käsienpesuallas sopii tilaan edelleen oikein hyvin, mutta hanan halusimme vaihtaa. Valinta oli Il Bagno Alessi Dot by Oras. Samat hanat tulevat myös naapuriasuntoon sekä kylpyhuoneeseen sitten joskus.

WC-istuin on perusurakkaan kuuluva IDO. Emme säilyttäneet vanhaa Hatria You&Me -istuintamme, sillä sen asennus olisi maksanut aivan liikaa. (Ks. Piikki auki, minä tarjoan)

Sekä WC:n että kylpyhuoneen kynnysmateriaalin valinta on käsittämätön, mutta meillä oli jo aiemmin tiedossa, että kaikille asennetaan samanlainen ruskea puukynnys. Helppohan se on siitä maalata valkoiseksi.

Toki sekä kylpyhuoneen että WC:n seiniltä puuttuu vielä kalusteita: peilit, kaapit, suihkuverho, hyllyt, koukut ja pyykinkuivaustelineet, mutta niiden asentaminen on suhteellisen pieni homma ja tehtäneen heti alkuviikosta.

Tällä hetkellä kylpyhuone ja WC ovat kaikkein siisteimmät huoneemme. Itse asiassa muissa huoneissa on niin paljon pölyä ja sekasortoa, että päätimme viettää vielä ensi viikon evakossa ja majoittua reissuun lähtevän kaverin kotiin. Voimme käyttää ajan hyödyllisesti ja puuhastella kaikkea sellaista, jota ei ole mukava tehdä enää, kun asunnossa asutaan: maalaamista alkydimaaleilla ja seinien roiloamista rälläkällä. Niistä lisää seuraavissa jutuissa, kun pääsen kertomaan, miten keittiöremontti etenee.

Share

Kommentit

Erittäin hyvänvärinen turkoosi!! Ja hyvältä näyttää muutenkin ;)

backyardbambie

Vautsi vau, hienolta näyttää!

Omassa kodissani on nuo samanlaiset Renovan valokatkaisijat (mustana). Osaatko neuvoa, miten ne saa väliaikaisesti irti seinästä? Pitäisi nimittäin maalata yksi seinä, enkä ole keksinyt, miten tuon katkaisijan uloimman renkaan saa irrotettua maalauksen ajaksi. Se vaan pyörii paikoillaan. Siinä on varmaan joku kätevä systeemi, mutta tämä blondi ei vaan tajua...

Kimmo T

Ömm, en juuri nyt muista, vaikka muutamia viikkoja sitten irrottelin niitä kehyksiä. Otin muistaakseni irti jonkin ruuvin, mutta nyt en ole varma, liittyikö se niihin kehyksiin millään lailla. Ainakin siihen tarvittiin jokin terävä esine, kuten puukko, ja työnsin sen vaan kehyksen alle ja väänsin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei löysittekö jostain kylppärin ja vessan renoviin sen semmoisen silikonisuojuksen, joka muuttaa rasian ip-44:ksi? Meillä sähkömies ei suostu asentamaan renovia kosteisiin tiloihin (eikä edes vessaan, joka on kuivatila).

-Riikka (http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.com/)

Kimmo T

Sellaista ei vaadittu, sillä etäisyys suihkusta on tarpeeksi suuri. Vaihtakaa vaikka sähkömiestä ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.