Putkiremontti nro 2:n kuulumiset

En ole hetkeen kertonut seinän takan sijaitsevan vuokra-asuntomme putkiremontin etenemisestä, joten on aika tehdä tilannepäivitys. Tarina ei ole yhtä värikäs kuin omassa asunnossamme, sillä valitsimme pitkälti perusurakan mukaiset ratkaisut ja pintamateriaalit, ja ainoa urakkaan kuulumaton lisätyö on viemäri- ja vesivarausten tekeminen huoneeseen, josta tulee joskus kodinhoitohuone.

Kuvassa asunnon WC.

Remontin piti olla valmis näinä päivinä, mutta ilmastointi- ym. rakenteisiin liittyvien ongelmien vuoksi homma on viivästymässä yli kahdella kuukaudella. Työt lähes pysähtyivät toukokuussa ja jatkuivat vasta heinäkuun alkupuolella, joten tästäkään syystä kerrottavaa ei ollut kesän aikana paljoa.

Lomiemme aikana työt nytkähtivät kuitenkin eteenpäin. Nyt asunnon WC:n ja kylpyhuoneen lattiat on jo valettu ja sähkö- ja vesiputket upotettu seiniin. Oletan, että lähiaikoina urakka jatkuu vesieristeiden tekemisellä ja pintatöillä. Valmistuminen lokakuun puolivälissä näyttäisi siis jopa mahdolliselta.

Tämä päivä on kuitenkin ollut jälleen askel ei-toivottuun suuntaan. Toukokuussa WC:n suunnitelmat jäivät tilanteeseen, jossa putkinousut oli tehty jo aiemmin väärään paikkaan (ks. esim. Pääsiäsimunaukset), mistä hyvityksenä pyysimme urakoitsijaa rakentamaan WC:hen seinään upotetun hyllyn (Ks. Hyvityshylly). Tähän projektipäällikkö sanoi, että siitä voisi tulla meidän maksettavaksemme pieni korvaus.

Sittemmin kävi ilmi, että tämä pieni korvaus olisi 900 euroa. Ilmoitimme ettemme hyväksy tarjousta ja muistutimme, että tämän hyllyn rakentamisen oli tarkoitus olla hyvitys meille siitä, että he olivat jälleen tehneet jotain eri tavalla kuin mitä olimme sopineet. Projektipäällikkö lupasi keskustella asiasta työnjohtajan kanssa ja tehdä uuden tarjouksen. Tarjousta ei koskaan tullut.

Tänään työnjohtaja soitti minulle ja kysyi: "Kun sitä hyllyä ei kerran rakenneta, rakennetaanko siihen sitten suora seinä?" Minut oli yllätetty kesken palaverin, joten menin vastaamaan "kyllä" ajattelematta asiaa pidemmälle. Kysyin Rouva T:ltä, mitäs asiasta olikaan sovittu, ja hän soitti saman tien takaisin työnjohtajalle ja kertoi, että hyllyasia on edelleen auki heidän takiaan. Tästä työnjohtaja hermostui, sillä he olisivat halunneet rakentaa kyseisen seinän jo tänään. Vaimoni totesi, että se on heidän ongelmansa, ja me haluamme saada hyllystä uuden tarjouksen. Projektipäällikkö palaa lomalta kuulemma ensi maanantaina, joten seinän rakentaminen ei etene ennen sitä. Vaimolleni jäi tunne, että hänelle olisi lyöty luuri korvaan.

Muuten työt ovat edenneet lähes ongelmitta. WC:ssä oli tosin valettu istuimen viemäri väärään kohtaan. Vaikka olimme ilmoittaneet, että WC:n takaseinästä tehdään suora (hyllyn kanssa tai ilman), viesti ei ollut mennyt työmiehille asti. Viemäri oli siis tehty kohtaan, joka jää takaseinän taakse. Viemäriä ei kuitenkaan tarvinnut siirtää, sillä sovimme, että istuimesta tilataan malli, jossa viemäri lähteekin istuimen takaa seinän suuntaan.

Tulevan kodinhoitohuoneen viemäri- ja vesivaraukset oli myös jo vedetty, joten on tämänkin asunnon remontti kääntynyt voiton puolelle. Se on hyvä, sillä vuokralaisemme ilmoittivat juuri, että he haluaisivat muuttaa takaisin jo ensi viikolla siitäkin huolimatta, että työt ovat kesken. Hyvä se on myös siksi, että alkaa tässä olla aikamoista väsymystä urakoitsijan kanssa toimimiseen.

Rouva T itse asiassa totesi tänään, että hän työntäisi mieluummin pieniä tikkuja kynsiensä alle kuin puhuisi työnjohtajan kanssa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.