Viimeinen pisara

Ei voi olla totta. Paljon muuta en voinut ajatella, kun näin tänään kylpyhuoneemme pesualtaan asennettuna. Olin niin tyrmistynyt, etten jaksanut edes suuttua.

Tiesimme, että pesualtaan alle asennettava pyykinpesukone näyttää hölmöltä. Kyseessä on kuitenkin vain muutaman vuoden kestävä väliaikaisratkaisu, josta luovutaan, kun asunnot yhdistetään ja rakennetaan erillinen kodinhoitohuone.

Pidimme viime keskiviikkona varta vasten työmaalla palaverin, jossa sovimme urakoitsijan kanssa, että altaan alle asennetaan 90 asteen kulmaliitin, jonka avulla vesilukko saadaan sijoitettua pesukoneen taakse. Näin saamme pesualtaan alemmas, lähelle pesukonetta, sillä muuten se sijoittuisi liian ylös. Sovimme vielä putkimiehen ja projektipäällikön kanssa, että he jopa kantavat pesukoneen ennen altaan asennusta paikalle. Näin allas tulee varmasti ensimmäisellä yrityksellä oikealle korkeudelle, eikä seinään tule ylimääräisiä reikiä.

Mitä tapahtui? Se on hyvä kysymys. Altaan alle ei ollut ainakaan asennettu sovittua liitoskappaletta, vaan allas oli asennettu vanhoine vesilukkoineen juuri sille korkeudelle, johon sitä ei ollut tarkoitus missään tapauksessa laittaa. Nyt vaadimme, että allas asennetaan sovitusti ja seinään jäävät reiät korjataan niin, että seinä on täysin ehjä. Minulla ei ole aavistustakaan, miten se on mahdollista tehdä tapetoimatta ja maalaamatta kyseistä seinää uudelleen.

Tämän lisäksi viestimme urakoitsijalle sisälsi vaatimuksen, että kun he jatkavat kalusteiden asennuksia, meidän kanssamme on sovittava ajankohta, jolloin se tapahtuu.

"Ette siis asenna enää yhtään kalustetta niin, ettemme ole itse valvomassa työtä."

Ovi pysyy muina aikoina takalukossa.

Lisäksi kuulimme tänään isännöitsijältä sivulausessa, että asuntomme ei olekaan luovutusvalmis keskiviikkona, kuten meille on ilmoitettu, vaan vasta perjantaina. Miten on mahdollista, että meille ei ole kerrottu tästä, vaikka sovittu päivä on jo ylihuomenna ja urakoitsijalla on ollut hyvin tiedossa, että olemme muuttamassa takaisin asuntoomme samana päivänä?

Eipä sillä, ei se kosteusvaurion vuoksi avattu makuuhuoneen seinäkään ole vielä kuiva ja korjattu. Asiaa on varsinaisesti hoitanut isännöitsijä, mutta korjauksista vastaa sama urakoitsija. Heidän olisi kuulemma pitänyt jo viime viikolla tuoda huoneeseen "radiaattori" kuivaamaan seinää. Ei tuotu. Kyseistä laitetta ei kuulemma voi myöskään käyttää, jos asunnossa asutaan. Milloinkahan he sitten ajattelivat tehdä työt?

Setä on nyt vähän väsynyt. 

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Geez, uskomattomia vastoinkäymisiä ja maalaisjärjen puutetta. Hang in there!

Kimmo T

No tässähän on taas käynyt niin, että työt on tehnyt joku toinen kuin kenen kanssa asiasta on sovittu. Ja sitten jotain on ymmärretty väärin. Ajattelin vielä silloin viime viikolla, että pitäisikö siitä altaasta irrottaa se vanha vesilukko, ettei kukaan vaan asentaisi sitä sellaisenaan paikalleen. En sitten tehnyt sitä.

Hertta
Lilou's Crush

Voi ei! Otan niin kovasti osaa vastoinkäymisiin. Tsemppiä! Hengitä syvään...

Mindeka
Ma-material Girl

Oh NO!

Siis kuinka paljon pitää ihmisen kestää, ennenkuin asiat alkaa oikeasti sujumaan suunnitelmien (lue: sopimuksen!) mukaan... Tsemppiä täältäkin!

En voi sanoa muuta kuin, että itsehän olisin jo hakannut moukarilla tuon tekeleen alas. Ja sitten vasta ilmoittanut ongelmasta :D Sulla on siis pinnaa enemmän kuin esim.mulla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä juttu on se, että ette anna piiruakaan periksi! Tarkoitan sitä, että ette ole tyytyneet mihinkään näihin suunnitelmasta poikkeamiin edes asioita nopeuttaaksenne, vaan pitäydytte suunnitelmassa 100-prosenttisesti, vaikka se tarkoittaisi monesti sitä, että remppaporukka tekee työn kolme kertaa ja valmistuminen siirtyy. Luulen, että syy, miksi remontit menevät useimmiten sinne päin johtuu siitä, että firmat ovat tottuneet siihen, että he pystyvät omaa elämäänsä helpottakseen tekemään mitä sattuu, koska asiakkaat antavat periksi ja katsovat sormien läpi ratkaisuja, joista ei ole sovittu, koska eivät jaksa taistella. Tämä on esimerkillistä toimintaa ja olen aivan täysfaninne!!!

Kimmo T

Hertta: Kiitos tsempistä ja onnea omaan remppaanne!

Mindeka: Juu, olen luonteeltani enemmänkin kiukkuinen kuin aggressiivinen ;)

Vierailija: Kiitos tästä komppaamisesta. Olemme itsekin ajatelleet, että tästä juuri on kyse. Monet eivät jaksa seurata itse asioiden etenemistä, ja siinä vaiheessa, kun kaikki on jo valmista, on liian myöhäistä lähteä vaatimaan esimerkiksi väärään paikkaan laitettujen putkinousujen siirtämistä toiseen paikkaan. Asioiden on vain annettava olla.

Me olemme kuitenkin päässeet tässä loppujen lopuksi helpolla. Ei ole esimerkiksi tarvinnut tehdä lattiaa moneen kertaan ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.