Ladataan...
Puutalobaby

Siis ideahan sinänsä oli ihan hyvä: kun minulla kerran on hampaidenkiristelyaika Eiran kirurgisessa sairaalassa, niin lähdetäänpä sitten kesäkaupungille koko porukka. Leikitään jossain etelä-Helsingin leikkipuistossa, sitten lounaalle sinne Hernesaaren paljon puhuttuun Birgittaan. Ooh, kesäinen citypäivä koko perheen voimin! Helmat hulmuavat, kengät kopisevat ja silleen.

Paitsi että ei plus kolkytasteella kaupunkiin. Ei ei eijeijei.

Neitsytpolku oli polttavan kuuma, porttikongeista lehahti kitkerä kuumuudessa paahtuvan virtsan haju. Leikkipuisto oli hiekkainen pätsi. Ja lounaspaikan meren äärellä oli keksinyt meidän lisäksemme myös arviolta pari sataa muuta. Pelkästään vessaan oli kymmenien metrien jonot.

Teimme lapsiperhehätärit: suorinta tietä ilmastoituun Bulevardin Chico'siin. Tiesin, että olemme selvinneet, kun tirppa tanssi villisti varpasilteen veskin viileällä kaakelilattialla: "Don't break my heart, my achy breaky heart". Kun palasimme veskistä, Joel oli tilannut minulle ja ystävälleni kuivat siiderit jäillä.

Tällaisellä säällä on vain yksi paikka, jossa olla.

Varjo.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Lempparinepalilaisen vieressä Tikkurilassa on kiva, iso leikkipuisto.

Sieltä löytyy kaikki, mitä napero voi leikkipuistosta kaivata. Tiedättehän - keinut, liukumäki, hiekkalaatikko, leikkimökki, kiipeilyteline ja...

...valtava vihreä nelijalkainen silmälasipäinen alligaattorimittarimato, jonka selästä kasvaa nännejä ja kyljistä ihmisen kenkiä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Myin meidän dopplerin. Kiva! Paitsi että sitten se pitäisi vielä löytää.

Ensin analysoidaan vaihtoehdot:

1. Vaatehuone - todennäköisin paikka. Toisaalta ärsyttävin paikka etsiä. Jos sen myllää ensin ja sitten sen löytääkin jostain helpommasta paikasta, niin sit kyllä är-syt-tää.

2. Kiinalainen lipasto - epätodennäköisempi paikka. Mutta sieltä löytyy kuitenkin pakkaustarvikkeet, eli sen joutuu mylläämään joka tapauksessa. Ja mylläämisvaiva on pienempi. JA satuin itse sijaitsemaan alakerrassa, joten...

Äääääh, ei sitä täältä löydy.

Siispä vaatehuoneeseen. Hengitin syvään ja aloitin kevyesti hyllyihin kurkistellen. Ei löytynyt. Mutta rintapumppu löytyi - jea. Sitten leväytin neljä hyllyllistä sekalaista tavaraa lattialle. Kas näin.

Ei löytynyt.

Turhautumisähinää ja paluu alakertaan. Perhana. Vilkaistaanpa nyt uudestaan sitä lipastoa.

Kappas.

"Mee nyt kattoon meidän vaatehuonetta! Mee kattoon! Mee kattoon!", minä yllytin Joelia.

Joel meni ja palasi kohta takaisin zen-tyynenä, vihellellen Bob Marleyn "Redemption song"ia:
"Hyvä, että löytyi."

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Kesäkisan palkinnot saatu valmistajilta

Tän viikon lukijakommentin on valinnut Joel - se sai nimittäin aivan järjettömän naurunhepulin, kun luin sille ääneen tämän Kukkavarpaan jättämän viestin. Teksti alkaa ihan normaalin kivana kesäunena, mutta...

"Unista puheenollen :D Näin tuossa jokunen yö unta jossa olitte myös sä ja Joel. Oli joku Artovan tapahtuma, en muista enää yksityiskohtia mutta joku kylätapahtuma kuitenkin. Aurinko paistoi ja oli auringonkukkapelto ja lapset meni paljain jaloin ja oli hyvää ruokaa ja juomaa ja vesipyssyjä ja saippuakuplia ja ihan tosi kivaa. Ja Joelilla oli päällä tirolilaismekko ja saparot :D :D :D"

Kiitos nauruntyrskähdyksistä!!!

Nyt alkaakin mennä kohta vaikeaksi - jäljellä enää vaippoja ja kahvikapseleita; molemmat oikein hyvä käyttötavarapalkintoja, jos niille on tarve... Jos ei ole, yritetään neuvotella tavarantoimittajien kanssa! :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

"Ei ne sade ja ukkonen varmaan tänne tule", totesivat optimistit uimarannalla.

Tulivathan ne.

Pidettiin sadetta vieri vieressä uimakopin katoksen alla. Ukkonen jyrisi ja sade hakkasi hurjasti maata. Juotiin kahvia termarista ja tanssittin yhdessä sadetanssia. 

Silvalla oli olkihattu ja pojilla varvastossut, joissa oli hain kuvia. Imitoitiin, miltä eri lintujen äänet kuulostaisivat pesukoneessa. Naurettiin ja vähän pelättiinkin.

Näin ne lapsuusmuistot syntyvät.

*******

Nyt on juuri se lapsuuden kesä. Se ihan sama kuin muistoissa. Se loputtoman pitkä ja onnellinen kesä, jolloin aurinko paistoi koko ajan.

Se kesä, jolloin sadettaja teki pieniä sateenkaaria ilmaan. Poimittiin kukkia pihamaalta. Syötiin tötteröjätskiä kalliolla. Lounaaksi syötiin pitsaa, kun ei kukaan ei jaksanut kokata. Ei muistettu moneen päivään laittaa housuja jalkaan. Kodin puulattia tuntui pehmeältä paljaita varpaita vasten.

Se kesä, jolloin isosisko tutustui vesileikkeihin.

Se kesä, jolloin pikkusisko loikoili viltillä ja oppi kääntymään.

Nyt on lapsuuden kesä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Joskus ajat-ajat sitten, Silvan ollessa ihan vastasyntynyt, sain täällä blogissa mahtavan vinkin:

Kun lapsi saa lahjaksi leluja, ne kannattaa nimetä lahjan antajan toisen nimen mukaan. Sillä tavalla lapsi parhaassa tapauksessa muistaa vielä aikuisenakin, keneltä lahja on joskus saatu.

Vinkki on otettu meillä ilolla käyttöön - niinpä puutalossa asustaa mm. Marjaana-tiikeri ja Eelis-elefantti.

Joskus nimi voi olla kaikin puolin täysosuma. Kuten tässä ihan tuoreessa tapauksessa.

Saanko esitellä: kuningatar Elisabet!

Valtakunnassa kaikki hyvin.

Share
Ladataan...

Pages