Ladataan...
Puutalobaby

Niin kuin aiemmin kerroin, tuo Ipanapa Liikentessä on ihan meidän ykkösautossakuuntelulevy. Yksi levyn lauluista - Eero Raittisen esittämä "Tietä pitkin kulkee muitakin" - on tirpan mielestä kuitenkin ihan höpöhöpöä.

Laulussa sanotaan mm.
"Äiti puhuu kännykkään
ja GPS:ää virittää,
isän kädet vapaiksi
näin ajohommiin jää"

ja:
"On isä lunki ratissa
hän onkin tosi tarkkana
aurinko kun kimaltelee tuulilasissa."

ja:
"Isä ajaa coolina,
eikä ota pulttia,
vaikka joku matelee tai vaikka joku ohittaa."

Tässä vaiheessa tirppa ottaa "heeeei mä tajusin tän vitsin" -ilmeen ja hihkaisee oivallukseensa tyytyväisenä:
"HÄHÄHÄÄÄÄ  EI ISIT AJA AUTOA!!!"

Hei ja kiitos kaikille kysymyksiä Liikenneturvalle jättäneille! (täällä)

Hehän lupasivat vastata meidän kysymyksiin, noin kymmeneen kappaleeseen. Nooh, hyviä kysymyksiä tuli rutkasti ja todettiin, että...
...he pyrkivät vastaamaan joka ikiseen kysymykseen!

Sanoisinko vaikkapa, että vau ja kiitos.

Työrupeama ei tietystikään ole mikään lyhyt ja helppo - Liikenneturvan turvallisuusasiantuntija aloitti homman siis eilen ja jatkaa siellä näppis sauhuten vastaamista tällä hetkellä edelleen... Kysymyksiä oli niin paljon, että ajattelin jakaa ne kahteen: ensin turvaistuimiin liittyvät kysymykset, niitä oli tietysti ylivoimaisesti eniten. Ja sitten myöhemmin muut kysymykset omana bloggauksenaan.

Tänään iltapäivällä siis tulee ensimmäinen osa - turvaistuinkysymykset. Ja alkuviikosta sitten mm. pyöräilyyn ja "historialliseen ulottuvuuteen" ja tilastoihin liittyvät kysymykset.

...ja arvontakin täällä oli!

Sen tein jo nyt, ja voittajiksi Excel arpoi nämä kysymyksen jättäneet:

Ninnni
Silli
Tonsku
Kukkavarvas
Tindeka
Kauppaneuvoksen Rouva
Neiti Kevät
sanna_:_
Ninaaaaa
P

Tämä porukka siis pääsee kuuntelemaan vitsilaulua autoilevasta isistä ("HÄHÄHÄÄÄÄ EI ISIT AJA AUTOA!!!" ) ja muitakin liikennelauluja. Onnittelut! Laitan teille lähipäivinä meiliä, jossa kyselen osoitetta postitusta varten :)

Toivotetaanpa A-P:lle Liikenneturvaan siis vielä rutkasti työn iloa - ja kunhan hän saa ensimmäisen rupeamansa valmiiksi, laitan ensimmäiset vastaukset blogiin tulemaan!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Viime viikolla tapahtunutta.

Tämä minipalomies liittyy kertomukseen. (paloauto ei)

 

Käytin Seelaa pöntöllä ja samalla mielessäni mietin, että hitsi miten paljon tää tyyppi jo ymmärtää.

 

Niin tosiaan eka kerran huomasin tämän joskus 10 kuukauden iässä, kun pyysin halausta ja Seela ymmärsi sen. Ja käveli sohvasta kiinni pitäen toiseen päähän hakemaan jotain lelua, kun sitä pyysin. Oooo ja nythän se tietty ymmärtää jo tällaiset, että mennään syömään - osaa silloin kävellä keittiöön ja kurotella kohti omaa syöttötuoliaan.

 

"Mennäänkö käymään veskissä?", sanoin ja Seela lähti kävelemään kohti alakerran pikkuveskiä.
"Hyvä", sanoin tirriäiselle, kun huomasin hänen ymmärtäneen, mistä on kyse.

 

Hmmm joo tästähän voisi kirjoittaa bloggauksen - en olekaan tästä ymmärtämishommasta vielä kirjoittanut. Voisin kirjoittaa tuon sohvajutun myös. Joo. Ja just tää syömään ja potalle meno; nää se ymmärtää ihan selkeästi.

 

"Hyvä", kehuin onnistuneen pöntösuorituksen jälkeen.
Otin vaipan.
"Nosta toinen jalka - hyvä. Ja sitten toinen jalka - hyvä. Tosi hyvä kulta, hyvä."

 

Hitsi. Sit voisin kirjoittaa tietysti siitä, miltä se tuntuu. Ihan mahtavalta tieysti. Niinku että vihdoinkin voidaan näin hyvin kommunikoida. Ei enää mikään pelkkä pötkylä. Vaan ihan tällainen pieni ihminen. Hitsi tää tyyppi on kyllä ihana.

 

Otin naperon pöksyt.
"No niin, nosta sitten toinen jalka - eiku toinen - hyvä. Ja sit se toinen jalka vielä - hyvä."

 

Mutta niin siis yhtään sanaahan ei ole vielä tullut. Senkin mä voisin mainita siinä bloggauksessa. Että tosi paljon tää tyyppi kyllä ymmärtää, mutta eka sanaa odotellaan vielä.

 

"Valmis - hyvä - sit voi mennä leikkimään!", sanoin ja taputin tirriäistä pepulle vauhtia antamaan.
Seela: "HYVÄ!"

 

????!!!!?!?!?!?!????????!!!!!!!!!!!!

 

"Mitä? Hyvä! Sanoiksä just hyvä?"
Seela: "HYVÄ! HYVÄ!"

Mekkotytöistä pienempi liittyy kertomukseen. (sotku ei)

 

Oi. Ensimmäinen sana.

Hyvä.

 

PS. Silvakaan ei muuten sanonut eka sanakseen äiti tai isä. Vaan:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/kissa

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Viime viikonloppuna ajelimme taas meidän mittakaavalla vähän pidemmän matkan, Helsigistä Ikaalisiin ja takaisin. Matka sujui kahden pikkutyypin kanssa yllättävän hyvin, kun onnistuimme ajoittamaan suurimman osan matkaa lasten päikkäriaikaan.

Tällä kertaa emme ajaneet Ikaalisiin minipurkkiautollamme niin kuin viimeksi, vaan meillä oli lainassa isovanhempien isompi auto. Hehe koska meidän omaan autoon eivät olisi kaikki ripulilääkkeet mahtuneet :)

Matka jännitti etukäteen (myös) siksi, että tämä oli ensimmäinen pidempi matka, kun lapset olivat takapenkillä ihan kaksistaan - nyt, kun Seelallakin on oma isojen lasten turvaistuin. Viimeksi vielä Seela oli turvakaukalossa, jolloin Joel mahtui (nipin napin) olemaan istuinten välissä takapenkillä.

Tältä tyttöjen Klippanit näyttävät meidän oman auton takapenkillä. Kuva on lavastettu meidän parkkipaikalla sinä päivänä, kun uusi istuin ostettiin - ja tyttöjen turvavyöt on tuossa tosi huonosti kiinnitetty. Tai siis laiskuuttamme jätetty kiristämättä, kun ei oikeasti oltu lähdössä mihinkään. Ei siis näin! Mutta teoriassa siis näyttävät tältä:

Kirjoitin maaliskuussa (täällä) Liikenneturvan yksiselitteisestä suosituksesta, että lapsi matkustaa selkä menosuuntaan päin niin kauan kuin se vaan on mahdollista, vähintään kuitenkin 3-vuotiaaksi asti. Asia herätti silloin paljon keskustelua - ja suht kiivasta vastustustakin. Otin silloin reippaasti yhteyttä meilitse Liikenneturvaan, jossa oltiin niin ystävällisiä, että vastattiin kommenttikenttään tulleisiin muutamiin kysymyksiin.

Suosittelen myös tsekkaamaan tuon aiemman bloggauksen videon - se on hyvin silmiäavaava.

Bloggauksen aiheuttaman keskustelun jälkeen totesin, että hei ollaanpa tuolla Liikenneturvassa aika valmiita vastailemaan kaikenlaisiin kysymyksiin  - niinpä päädyin ehdottamaan heille tällaista "Kysy Liikenneturvasta" -bloggausaihetta. Eli että me kaikki saamme kysyä liikenneturvallisuudesta ja vaikkapa noista turvaistuimista - ihan mitä vaan meillä tähän aiheeseen liittyen mielessä pyörii. Ja heidän turvallisuusasiantuntijansa vastaa meille tänne blogiin!

Tässäpä siis nyt kommenttikenttä on auki meille kaikille:
Kysy Liikenneturvalta - turvallisuusasiantuntija vastaa!

Kaikkien torstaiaamuun (28.5.2015) klo 8 mennessä kysymyksensä jättäneiden kesken arvotaan kymmenen tällaista meidän lemppari-matkakuuntelu-cd:tä nimeltään Ipanapa liikenteessä.

Heh pakko kertoa taustat tästä cd-hommastakin. Kyseessä on siis vanha levy, ei mikään uutuus siis, ja itse saimme cd:n kylkiäisosana jotain lastenmusiikkipakettia ostaessa kierrätysryhmästä. Jossain vaiheessa se kulkeutui autoon ja on siitä lähtien ollut meidän vakkari-automusiikkia. Levy kestää ihan mahtavasti suunnilleen tasan sen, minkä Helsingin liikenteessä kestää paikasta a paikaan b. Testattu on mm. matka meidän kotoa Lastenklinikalle tai meidän kotona parinkin naperokaverin luo. Aina tasan tuon levyn verran: parikymmentä minuuttia ja viisi kivaa liikenneaiheista Ipanapa-lastenlaulua.

Nooh, jossain vaiheessa tutkailin levyä ja hoksasin, että hei tässähän on Liikenneturvan logo. Nyt tätä liikenneasiantuntija-apua kysellessäni kysyin sitten samalla, että sattuisikohan heiltä vielä löytyä näitä levyjä jostain kaapinpohjalta. Ja löytyi! Niinpä saatiin tässä kymmenen levyä samalla arvontaan, kiitos vaan!

Mutta joo, sitten tähän väliin pari omaa ajatustani vähän niin kuin näin kysymyksenvirittelymielessä.

1. Isovanhempien autoa lainatessamme kiinnitimme lasten turvaistuimet normaalisti takapenkin isofix-telakkasysteemeihin ja lähdimme liikkeelle. Jonkin matkaa ajettuani tajusin liikenteessä, että pelkääjän penkin taakse oikeaoppisesti selkä edellä kiinnitetty turvaistuin peittää näkyvyyden takasivuikkunaan! Eli just siihen kohtaan, mistä "sokea kohta" pitää kurkistaa esimerkiksi kaistaa vaihtaessa.

Havainto oli pysähdyttävä: tuohan on tosi iso turvallisuusriski - eihän noin saa olla! ...ja että pitääkö nyt tirpan istuin sittenkin kääntää naama menosuuntaan - me kun nimenomaan ollaan iloittu siitä, että näillä Klippaneilla voidaan matkustaa vielä pitkään selkä menosuuntaan.

Matka pärjättiin isovanhempien niin, että Joel tunnollisesti aina kurkisti minulle "sokean kohdan", ja kotona omaan autoon vaihtaessa... huh helpotusta! Omassa autossa tätä ongelmaa ei olekaan. Kurkistusikkunan näkymä on tällainen:

Oli kyllä tosi yllättävää, että isovanhempien isossa, uudessa ja kaikin puolin hienossa autossa tämä ongelma oli ja meidän minipurkkisardiinipellenautossa ei.

Kysymys Liikenneturvalle kuitenkin voisi kuulua: jos takapenkille selkä edellä sijoitettu turvaistuin peittää näkyvyyden takasivuikkunaan, kumpi on turvallisuuskannalta järkevämpi vaihtoehto? Eli kääntääkö lapsen kasvot menosuuntaan (esim. meidän tapauksessa lapsi on 3 v 2 kk) vai ajaako sokkona siltä osin ja... ...öööö muistaa iltarukouksen?

2. Turvaistuin- ja vaununlisäosaostoksilla Variston Lastentarvikkeessa huomasin, että kaikki malliturvaistuimet on kiinnitetty selkä menosuuntaan. Kun kyselin tästä aiheesta, Lastentarvikkeessa sanottiin, että heillä ei myydä palkillisia turvaistuimia ollenkaan. Kasvot pelkästään menosuuntaan -istuimia on hyllyssä muutama malli ja niitä myydään vain jos asiakas ihan välttämättä just sellaisen haluaa ostaa eikä hyväksy mitään muita vaihtoehtoja. Ensisijaisesti kuitenkaan ei.

Toinen kysymys voisi olla se sama, jota kyllä kysyin jo aiemmin henkilökohtaisestikin turvallisuusasiantuntijan kanssa jutellessa: jos selkä menosuuntaan on kerran turvallisempi, niin miksi kasvot menosuuntaan -istuimia edes myydään ja valmistetaan? Eikö siihen voisi saada jonkun turvallisuusstandardin?

3. Turvallisuusstandardiin liittyen: lastentarvikkeessa bongasin myös tällaisen. Kolmas oma kysymykseni siis: mitä ihmettä tämä tarkoittaa?

No hei mutta nyt annan siis teille kysymysvuoron!

Eli vielä kerran (sori, sorruin jaaritteluun) homman juju:

Esitä joku liikenneturvallisuuteen liittyvä kysymys Liikenneturvan asiantuntijalle! Kaikkien torstaiaamuun mennessä kysymyksensä jättäneiden kesken arvotaan kymmenen Ipanapa liikenteessä -cd-levyä!

Liikenneturvan turvallisuusasiantuntija käsittelee kysymyksiä torstaina, ja pyrin julkaisemaan hänen vastauksensa (ja arvonnan voittajat) perjantain aikana. Vastattavaksi valitaan kymmenkunta keskeistä/yllättävää/hyvää/useimmin kysyttyä tms. kysymystä. Heh eli jos tulee sata kysymystä, en ehkä viitsi velvoittaa asiantuntijaa kuukauden ylitöihin :)

Kysymys saa siis olla sama kuin mitä joku muukin on jo kysynyt. Mutta siis ihan vaan joku liikenneturvallisuusasia, johon haluaisit kuulla vastauksen.

Nyt saa kysyä! :)

Aiempia liikenneaiheisia avautumisiani:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/pysahdynsuojatieneteen
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/turvassa-istuimessa
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/autoiluavautuminen

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Tervetulotilaisuuden kyltissä luki "Puutalobaby ja ystävät".

Siltä viime viikonloppuna tuntuikin.

Perjantaina saavuimme siis Ikaalisiin kuka mistäkin suunnasta, tunnin-neljän tunnin ajomatkojen päästä.

Me itse pääsimme ajelemaan jo puolilta päivin, ja molemmat lapset nukkuivat onnistuneesti päikkäreitä takapenkin istuimissaan aina Pirkkalaan asti. Jea!

Perheen pienimmän hermotkin kestivät lähes perille asti - vasta viimeiset parikymmentä kilometria alkoi kuulua protestia, jota Joel sellaiseen Inspector Gadget -tyyliin (muistatteko ne venyvät kädet?) yritti etupenkiltä käsin vaimentaa tuteilla, cd-koteloilla, juomapulloilla, pruuutilla, paperilappusilla ja niin edelleen.

No, perille päästiin!

Ensimmäisille kylpylätreffeille ehti odotetusti vain muutama perhe, mutta iltaseiskan tervetulotilaisuudessa meitä oli jo lähes kaikki - osa astui meidän härdelliin suoraan autosta himppasen verran pöllämystyneinä :) Hihi! Tervetulotilaisuudessa en hölmönä osannut "puheena" sanoa juuri muuta kuin moikka ja tervetuloa, mutta onneksi kukaan ei ainakaan ääneen valittanut emännän sanallista antia :)

Tervetulotilaisuuden ohjelmassa oli siis ilmapalloja, mansikkamehua ja ensimmäinen Titi-nallen tervehdys. Ja pienimuotoista ensitutustumista. Ja suurimuotoista ympäri hotellikäytävää juoksentelua ja riemunkiljahtelua.

Lauantaiaamun aamupalaan kuului yhteen ääneen ihmettelyä, että miten oltiinkin lähes kaikki nukuttu niin hyvin. Seelakin heräsi vain kahdesti imetykseen; varsinainen Ikaalisten ihme.

Itse vetäisin lennosta pika-aamupalan ja säntäsin vielä viime hetken tarjottavaostoksille Ikaalisiin, ja sen jälkeen pussittamaan osallistujien yllärikasseja. Tämä oli nimittäin siinä mielessä erikoinen synttäriteemajuhla, että täällä osallistujat saivat lahjoja :)

Kiitos kaikille jeejeejeeilmaistakamaa:a tarjonneille! Hehehehe ja noi närästys- ja ripulilääkkeet siis ansiokkaasti jatkoivat tätä linjaa. Onneksi niille ei löytynyt vielä kylpyläreissulla käyttöä. Toivottavasti :D Yhdet yrjöt nähtiin kyllä aamupalapöydässä ja toiset tanssilattialla - mut hei, ei bileitä ilman, että joku vetää laatat! Onneksi oksut taisivat johtua jännityksestä ja riemusta eivätkä mistään pöpöistä; vähän kyllä ehdittiin maalailla seinille kauhuskenaariota oksutautiepidemiasta ja siitä, miltä tämä kaikki näyttäisi nallejen niskassa... :)

Sori, lopetan tän mielikuvamaalailun tähän. Eli terveinä pysyttiin!

Meidän aamupäivän omassa tilaisuudessa oli sellaisena löyhänä teemana siis synttärit - vietettiin blogin 3-vuotissynttäreitä, Silvan 3-vuotissynttäreitä, Seelan 1-vuotissynttäreitä, Tiri-vauvan 3-vuotissynttäreitä... ...ja kaikkien keväällä syntyneiden synttäreitä ja sit myös kaikkien syksyllä syntyneiden synttäreitä ja... ...no oikeastaan ihan kaikkien synttäreitä.

Tarjoilut olivat "meidän näköisiä" eli hih jätskikakkua pöytään.

Ekstrapointsit tälle isille, joka matkusti nalletaloon suoraan polttareista Helsingistä - jos lähtee aamukuuden bussiin ja vetää täsmäunet bussissa, niin on Ikaalisissa perillä ihan hyvissä voimin aamukympiltä:

Ahhahahahahaha mä en vaan voi lopettaa tälle kuvalle nauramista :D

Kun synttärisankareille (lue: kaikille) oli laulettu ja jätskikakut vedetty (aamupalabuffan päätteeksi, uhhh) naamaan, oli yhteisen oman jätskisulattelutuokion aika:

Nää 3-vuotiaat jo muodostivat spontaanisti ystävyyssuhteita - oh en ehkä kestä <3 <3 <3

Ennen nalletalon virallista avaamista nallet viettivät aikaa meidän kanssa leikkien...

...halaillen...

...ja välillä vähän sylissä lepäillenkin:

Meidän privaattikahvilan puolella oli tietty paljon muutakin leikittävää. Muun muassa pieni puupalju, jossa pari naperoa kerrallaan vetävä pallomeri:

kuva: Jussi Kemppainen

Tämä oli kyllä jotain ihan mahtavaa. Vaikka nallet ovat ihanan kiireettömiä nalletalon puolellakin (ainakin nyt näinä kahtena kertana, kun me ollaan siellä käyty), näissä yksityisissä, omissa nallekohtaamisissa oli jotain aivan lumoavaa. Ikään kuin että lapset saivat sen kokemuksen, että nämä mun rakkaat ja ihailemat nallet tässä leikkivät ihan juuri minun kanssani.

En tiedä, osaanko edes kuvailla sitä... Ihan vaan herkistyn tästä ajatuksesta, että pystyttiin tarjoamaan tämä kokemus näille ikionnellisille naperoille. Etenkin nämä +-3-vuotiaat olivat aivan onnestamykkyräisenä tästä kaikesta.

Puolilta päivin porukat sitten valuivat "yleisölle avoimen nalletalon" puolelle (meillä siis oli koko päivän nalletalon kahvilanpuoli privaattitilana), osa päiväunien ja lounastelun kautta omaan tahtiinsa.

Aaaaa joo paitsi siinä välissä ainakin osa porukasta kävi heppa-ajelullakin. Eivätkä nämä olleet mitä tahansa pikkuponeja, vaan massiivisen kokoisia 900-kiloisia percheron-hevosia. Oho.

Hupsis onnistuimme tallentamaan vain näiden hevosten pebat ja ajuri-Miikan takaraivon. No mutta komeita olivat kaikki.

Siellä nalletalossa tietysti sitten oli ihanaa niin kuin viimeksikin. Oli taas erilaisia ohjattuja yhteishetkiä:

...ja paljon-paljon erilaisia leikkimahdollisuuksia:

...ja paljon-paljon positiivista palautetta nalleille taas siitä, että heillä tosiaan tuntuu olevan aikaa lapsille. Esimerkiksi tässä tirppa masinoi nallet ja muut lapset (no okei ja aikuisetkin) omaan keppihevosleikkiin - siinä he sitten jonossa ratsastelivat huonesta toiseen <3

Nalletalon suljettua "viralliset" ovensa viideltä meidän privapuolella vasta ne parhaat bileet käynnistyivät!

NALLEDISKO!

OMG. Kun ehdotin nalletalon porukalle (Nonariinan mahtavan idean pohjalta!) nallediskoa, mielessäni oli lähinnä jotain sellaista, että laitetaan valot hämäräksi ja cd-levy soimaan.

Noooh, nallelandiassa oltiin sitten viety homma pik-ka-sen jalostuneempaan muotoon - oli peiliseinää, peilipalloa, kunnon äänentoistot (toki muksuystävällisellä tasolla) ja tuollainen kunnon diskovalokone! Vau vau vau vau vau niinsiistiiettenkestä!!!! :D :D :D Itse asiassa diskoon kuulemma kaavailtiin jopa savukonetta, mutta paloturvallisuusjutut tulivat tietty vastaan - hihihihihi mä voin kuvitella, miten silmätlautasina nää 3-vuotiaat olisivat olleet bilesavun keskellä :D

Eibeigeä kommentoi Instan puolella, että "siis saatte bailata siellä lasten ja titi-nallejen kanssa?? En ehkä kestä kuinka mahtavaa." En tietysti tiedä, mutta saatan lukea pientä mustaa huumoria tuohon. Mutta läsnäolijat saavat todistaa, että kuulkaas lauantai-illan huumaksi se oli ihan älyttömän mahtavaa.

Me oltiin siis maailman ensimmäiset nalletalodiskon käyttäjät, ja jatkossa disko jää nalletaloon muidenkin kävijöiden käyttöön. (kesäkahvilan puolelle) Meiltä pyydettiin sellaista testiyleisön palautetta, ja toistaiseksi olen onnistunut sanomaan vaan "ooooo oooooo oooooo jeeeee siistiiiiiii". Että joo silleen niinku aika kiva juttu oli :D

Diskon päätyttyä kello oli jo kuusi, ja osa porukasta suuntasi suoraan iltahommiin. Me mentiin vielä pienimuotoisille leikkitreffeille kylpylän leikkihuoneen puolelle:

Illalla useammankin äidin Istassa näkyi lasten nukahdettua tölkki kuivaa omenasiideriä. Mikäs siinä Ikaalisten ilta-auringossa ollessa, kun näkymä suoraan ikiomalta terassilta on tämä:

Action-päivän jälkeen ihana rauha. Jatkokehitysidea: äitien pussisiideritreffit tuossa kuvan oikeassa kulmassa näkyvällä biitsillä lasten nukahdettua!

Sunnuntaiaamuna treffattiin vielä kylpylällä osan porukasta kanssa, ja Titi-nalle tuli vielä viimeisen kerran meitä tervehtimään aamupalapöytään.

Hetken aikaa vielä leikimme kylpylän leikkihuoneella (osa kävi vielä uimassa) ennen kotimatkaa, ja iltapäivällä Instagramiin ilmestyi kuvia turvaistuimissaan pehmonallet kainalossaan nukkuvista naperoista <3

Meilläkin molemmat muksut nukkuivat tyytyväisinä Kehä III:lle asti. Ajomatkan päätteeksi kaarsimme vielä lempparinepalilaiseen Tikkurilaan, ja:

Mmmmmm.


Että sellainen viikonloppu. Vau.

Tää todellakin tehdään joskus uusiksi!!!!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Tiedättekö sen tunteen, kun on ollut pari vuorokautta ihan hurjan hauskaa, on painanut menemään aktiviteetista toiseen, tutustunut uusiin ihmisiin, tehnyt sitä tehnyt tätä mennyt sinne mennyt tänne, nauranut tanssinut laulanut räpsinyt ziljoona kuvaa nallefanien riemusta unohtanut syödä syönyt liikaa pitänyt hauskaa ollut kivaa nukkunut hyvin nukkunut huonosti sanoinko jo pitänyt ihan älyttömän hauskaa... ...ja sitten on yhtä äkkiä kotona.

Kun olo on yhtä aikaa täh? ja jee!

Ja kun joku kysyy, että "no millaista teillä oli", voi sanoa vaan "ihan älyttömän mielettömän mahtavaa" eikä mitään järkevämpää tule suusta ulos. Etenkään sen jälkeen, kun mega-actionhauskuusviikolopun jälkeen.

Mikä lause tuo nyt sitten oli?!? Eihän tossa ollut mitään järkeä. Noin mä nyt näköjään kuitenkin kirjoitin.

Kun ei kykene sen jäsennellympään ajatteluun, pää on vielä ihan mullinmallin ihan niin kuin se kameran muistikortti, jossa on viisisataa kuvaa riemuintoisista naperoista.

Mutta mahanpohjaa hykerryttää sellainen superhyvä olo.

Että hitsi muuten että oli hyvä juttu.

Niin tiedättekö?

Koska sellainen olo mulla on nyt.

Ehkä huomenna jotain jäsennellympää. Nyt ihan pari täysrandomia tunnelmakuvaa täysrandomissa järjestyksessä. Autenttista. Niin kuin mun pää just nyt.

Kiitos te kaikki ihanat mukana olleet! Oli niin parasta tutustua teihin - ja niin kuin tänään aamupalapöydässä totesin, ihan mielettömän hyvä ja rento porukka me saatiin kasaan. Ootte huippuja! Ootte parhaita! Hei kuulkaas kesällä uusinta? :)

Kiitos myös kylpylälle, mutta etenkin nalletalon väelle! Voi vau. Mulla loppuu sanat. Kiitos! <3

Teitte joukollisen naperoita (ja sitä kautta heidän vanhempiaan) aivan pohjattoman onnellisiksi. Tätä muistellaan ehkä koko loppuvuosi. Ihan parasta. Kiitos!

Huomenna tunnelmia vähän jäsennellymmin. Sanoinko mä sen jo? Ehkä en. Uuuh. Ihan parasta.

 

PS. Hei te mukana olleet; jos epäilette, että mulla ei ole teidän meiliosoitettanne, heittäkää meiliä mulle päin! (tai Facebook-viestiä Puutalobabyn Facebookiin) Laitan nimittäin teille huomenna meiliä vielä tulemaan :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Mua jännittää!

Joskus työelämässä ollessa olin mukana järjestämässä Helsingin keskustaan 20 000 ihmisen tapahtumaa, jonka pääesiintyjät olivat Paula Koivuniemi ja Pete Parkkonen. (Tää tuli muuten mieleen siitä, kun just tänään Facebook-muisteloita osuuteen tuli vanha status, jossa hehkutin puhelinhaastatelleeni Paulaa ja totaali-ihastuneeni tyyppiin)

Nyt olen järjestämässä tapahtumaa, jonka osallistujamäärästä otetaan kolme nollaa pois ja jonka pääesintyjät ovat Titi, Tau, Tiri, Trioli ja niin edelleen.

...ja nyt mua jännittää!

Voi hitsi.

Totta kai mä silloin jo talvella polkaistessani homman käyntiin ajattelin, että no varmaan siinä sitten tekemistä riittää. Joku lähipiiristäni taisi käyttää sanaa "hullu", mutta joo-o - tällainen mä oon. Mä tykkään just tällaisesta!

Joo joo joo viime yö ei ollut ensimmäinen, jolloin havahduin "iik-sekin-ja-sekin-hoitamatta" -ajatuksiin ja tein mielessäni "to do" -listoja uudelleen ja uudelleen. Mutta silti, kun sitten aamulla heräsin ja aloin hommiin, ensimmäinen ajatukseni (valehtelen; ensimmäinen ajatukseni aamukahvin jälkeen) oli että JEE, KIVAA!

Mä en voi riittävän paljon antaa etukäteiskiitoksia nalletaloon ja kylpylään - hitsi, että ovat nähneet paljon vaivaa meidän eteen ja järjestäneet kaikkea omaa spessua meille. Onpa jopa ollut puhetta, että mitä jos tästä tulisi jokavuotinen tapahtuma! Festari! Uuu! Jee!

Hehehehehe no okei jos nyt eka kuitenkin tän viikonlopun tapahtumaloma vietettäisiin :)

Tämä on nyt vähän tällaista tajunnanvirtaa kiireiden keskeltä mutta tuli vielä mieleen:

 • Jos olette tulossa päiväkäynnille ettekä ole vielä ilmoittaneet mulle, heittäkää meili: kristaliina@hotmail.com Myös ex tempore -henkisesti voi toki tulla (jos on vaikka lauantaina aurinkoinen päivä ja iskee fiilis), mutta vain etukäteisilmoittuneille pystyn varaamaan... ...jotain kivaa. Myös aikatauluihin on tullut pientä hiontaa (nallediskon aika muuttunut ja muita pieniä lisätarkennuksia) eli kantsii kysäistä tuoreimmat tiedot minulta!
   
 • Samoin jos ootte majoittautumassa kylpylään ettekä ole saaneet minulta vielä tervetuloa-meiliä, laittakaa ihmeessä viestiä tulemaan! Lähetin "tervetulokirjeet" maanantaina - kaikkiin en ole vielä ehtinyt vastata, alan meilin kimppuun seuraavaksi :)
   
 • Tervetulokirjeessä en tajunnut mainita, että se nalletalon kahvila (jossa lauantaiksi siis meille oma tila) sijaitsee Titi-nalletalon takana. Sinne ei siis mennä pääsisäänkäynnistä vaan pitää puikkelehtia sellaisia kävelykäytäviä pitkin taakse ja rantaan. Talon takaovelle siis. Ovella on jonkinlainen "yksityistilaisuus"-lappunen - siitä sisälle reippaasti vaan huudellen, että "etteks te tiedä kuka mä oon - mä oon VIP". Ööö tai jotain. Saa tulla huutelemattakin :D
  (sori, läpän taso vaan laskee kiireessä)
   
 • Perjantain tervetulotilaisuus on kuitenkin kylpylän Tosca-kahvilassa eli siinä päärakennuksessa, samassa aulassa kuin hotellin respakin. Me itse muuten luultavasti tullaan siihen suoraan uimasta tukka märkänä, eli tyyli on sit erittäin vapaamuotoinen. Niin kuin koko viikonloppuna. Rennoissa vaatteissa ilman meikkiä ajattelin siellä pyöriä.
   
 • Niille, jotka ehtivät: mennään siis myös kylpylässä pistäytymään ennen tervetulotilaisuutta. Me mennään sinne heti, kun päästään perille ja saadaan kamat huoneeseen. Tulkaa siellä moikkaamaan meitä - mehän ei tietty teitä tunnisteta, mutta te (ehkä?) tunnistatte meidät! Sieltä voidaan sitten suunnata yhdessä niille tervetulomehuille seiskaksi.

Jeeee! Iiiiiik! Hehehehe huomaatteko, miten mä oon tässä jotenkin ihan ylivireystilassa....? Pitäis nyt vaan hengittää syvään. Phuuh. Phuuh. Phuuh. PHUUH.

Mä postaan tähän nyt sitten parit aiemmat linkit, joissa lisätietoja:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tervetuloa-treffeille-nalletalolle
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/kymmenen-yota-lukijatapaamiseen
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/kesa-alkaa-lukijatreffeista

No mutta huomisesta eteenpäin voikin sitten ottaa rennosti, kun kaikki on järjestyksessä. Ja olla lomalla. Tulee tarpeeseen!

Huomenna tavataan!!!!

PS. Jännittää myös se ajomatka Ikaalisiin - nyt Seelalla uusi istuin ja lapset eka kertaa pidemmän ajomatkan kaksistaan takapenkillä (Joel ei enää mahdu siihen väliin). Jaiks. Toivottavasti ei mene huudoksi koko matka...

Share
Ladataan...

Pages