Ladataan...
Puutalobaby

Myin meidän dopplerin. Kiva! Paitsi että sitten se pitäisi vielä löytää.

Ensin analysoidaan vaihtoehdot:

1. Vaatehuone - todennäköisin paikka. Toisaalta ärsyttävin paikka etsiä. Jos sen myllää ensin ja sitten sen löytääkin jostain helpommasta paikasta, niin sit kyllä är-syt-tää.

2. Kiinalainen lipasto - epätodennäköisempi paikka. Mutta sieltä löytyy kuitenkin pakkaustarvikkeet, eli sen joutuu mylläämään joka tapauksessa. Ja mylläämisvaiva on pienempi. JA satuin itse sijaitsemaan alakerrassa, joten...

Äääääh, ei sitä täältä löydy.

Siispä vaatehuoneeseen. Hengitin syvään ja aloitin kevyesti hyllyihin kurkistellen. Ei löytynyt. Mutta rintapumppu löytyi - jea. Sitten leväytin neljä hyllyllistä sekalaista tavaraa lattialle. Kas näin.

Ei löytynyt.

Turhautumisähinää ja paluu alakertaan. Perhana. Vilkaistaanpa nyt uudestaan sitä lipastoa.

Kappas.

"Mee nyt kattoon meidän vaatehuonetta! Mee kattoon! Mee kattoon!", minä yllytin Joelia.

Joel meni ja palasi kohta takaisin zen-tyynenä, vihellellen Bob Marleyn "Redemption song"ia:
"Hyvä, että löytyi."

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Kesäkisan palkinnot saatu valmistajilta

Tän viikon lukijakommentin on valinnut Joel - se sai nimittäin aivan järjettömän naurunhepulin, kun luin sille ääneen tämän Kukkavarpaan jättämän viestin. Teksti alkaa ihan normaalin kivana kesäunena, mutta...

"Unista puheenollen :D Näin tuossa jokunen yö unta jossa olitte myös sä ja Joel. Oli joku Artovan tapahtuma, en muista enää yksityiskohtia mutta joku kylätapahtuma kuitenkin. Aurinko paistoi ja oli auringonkukkapelto ja lapset meni paljain jaloin ja oli hyvää ruokaa ja juomaa ja vesipyssyjä ja saippuakuplia ja ihan tosi kivaa. Ja Joelilla oli päällä tirolilaismekko ja saparot :D :D :D"

Kiitos nauruntyrskähdyksistä!!!

Nyt alkaakin mennä kohta vaikeaksi - jäljellä enää vaippoja ja kahvikapseleita; molemmat oikein hyvä käyttötavarapalkintoja, jos niille on tarve... Jos ei ole, yritetään neuvotella tavarantoimittajien kanssa! :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

"Ei ne sade ja ukkonen varmaan tänne tule", totesivat optimistit uimarannalla.

Tulivathan ne.

Pidettiin sadetta vieri vieressä uimakopin katoksen alla. Ukkonen jyrisi ja sade hakkasi hurjasti maata. Juotiin kahvia termarista ja tanssittin yhdessä sadetanssia. 

Silvalla oli olkihattu ja pojilla varvastossut, joissa oli hain kuvia. Imitoitiin, miltä eri lintujen äänet kuulostaisivat pesukoneessa. Naurettiin ja vähän pelättiinkin.

Näin ne lapsuusmuistot syntyvät.

*******

Nyt on juuri se lapsuuden kesä. Se ihan sama kuin muistoissa. Se loputtoman pitkä ja onnellinen kesä, jolloin aurinko paistoi koko ajan.

Se kesä, jolloin sadettaja teki pieniä sateenkaaria ilmaan. Poimittiin kukkia pihamaalta. Syötiin tötteröjätskiä kalliolla. Lounaaksi syötiin pitsaa, kun ei kukaan ei jaksanut kokata. Ei muistettu moneen päivään laittaa housuja jalkaan. Kodin puulattia tuntui pehmeältä paljaita varpaita vasten.

Se kesä, jolloin isosisko tutustui vesileikkeihin.

Se kesä, jolloin pikkusisko loikoili viltillä ja oppi kääntymään.

Nyt on lapsuuden kesä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Joskus ajat-ajat sitten, Silvan ollessa ihan vastasyntynyt, sain täällä blogissa mahtavan vinkin:

Kun lapsi saa lahjaksi leluja, ne kannattaa nimetä lahjan antajan toisen nimen mukaan. Sillä tavalla lapsi parhaassa tapauksessa muistaa vielä aikuisenakin, keneltä lahja on joskus saatu.

Vinkki on otettu meillä ilolla käyttöön - niinpä puutalossa asustaa mm. Marjaana-tiikeri ja Eelis-elefantti.

Joskus nimi voi olla kaikin puolin täysosuma. Kuten tässä ihan tuoreessa tapauksessa.

Saanko esitellä: kuningatar Elisabet!

Valtakunnassa kaikki hyvin.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Tapahtuipa päivänä eräänä (okei: eilen), että kolmella bloggaajalla sattui olemaan Instagramissa päällään uusi, Prismasta ostettu mekko.

Ensin oli eräs Raissi:

...jonka mekkolöydöstä inspiroitui myös eräs Emmi:

...ja kolmantena market-mekkojengiin tuppautui myös Kumpulan maauimalalta käsin eräs Krista:

"Kyllä pitäis joku kotiäidin Prisma-trendiblogi varmaan perustaa...", Raissi kommmentoi.

Siitä se idea sitten lähti.

*******

Voin tässä näin inside-tietona paljastaa, että äitibloggaajien kulissien takana juuri käy nyt aikamoinen pöhinä - me perustetaan nimittäin ikioma trendiblogi! Wohoo! Luvassa puklukuorrutteisia imetyspaitoja, kyykistymisvapaita hiekkalaatikkoasuja ja naperon kanssa sävy sävyyn mätsättyjä pieruleggareita. Watch out, maailman tyyliblogimaailma - pian mammat marssii estradille! (ja tuonne etusivun muoti/kauneusosioon, hähää!)

Pysykää siis kanavalla, lähipäivinä tapahtuu! Idea on synnyttänyt ihan hervottomia nauruntyrskähdyksiä jo näin suunnitteluvaiheessa - toivottavasti ilo leviää pian (hehee) yli koko Lily-maailman. Luvassa siis monta monta monta tuttua äitibloggaajaa nyt myös arkirealismi-tyylibloggaajana!

*******

PS. Oletko aina halunnut tyylibloggaajaksi? Tai etkö ole? Ilmoittaudu mukaan: valitsemme mukaan (näin alkuun) myös kolme lukijaa, jotka parhaiten perustelevat, miksi juuri HEIDÄT pitäisi valita mukaan tähän ehkä kaikkien aikojen älyttömimpään tyylibloggaajaporukkaan!

Kuva ois kiva - tyyli sen sijaan ei ole tarpeellinen!
(lue: tyyli se on tyylittömyyskin!)

Tsihihihihi, tästä tulee kivaa!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Puutalobaby

Oijoijoi meinasin melkein unohtaa tämän Kummelikopplanilta tulleen hauskan kesätempo-haasteen. Onneksi Kasvukäyrillä- ja Kahdet rillit huurussa -blogien vastaavat tekstit toimivat hyvinä muistuttajina!

*******
Joo. Kesätempo. Täällä todellakin on päällä kesätempo. Mahtavaa. Meillä se tarkoittaa sitä, että kalenteri näyttää tyhjää ja päivät sekoittuvat ihanasti toisiinsa. Totaalirento olo, pää onnellisesti yhtä tyhjässä tilassa kuin se kalenteri. Suunnitelmia ei ole, vaan päivän sisältö ratkeaa fiiliksen ja sään mukaan siinä vähän niin kuin vahingossa. Kun minulta kyselee, että "koska-sulle-kävis-että-sitä-ja-sitä", minä vastaan (luultavasti rasittavuuteen asti), että ihan koska vaan.

Tässäpä otteita meidän kesätemmosta.

Päivän suunnitelma: Muuttui lennossa. Eilen illalla (ja tänään herätessä) olimme ajatelleet leikkipuistoekskursiota eksoottiseen (hih!) Tikkurilaan ja lounastelua lempparinepalilaisessa siellä. Aamupalapöydässä vilkaisimme kuitenkin sadetutkaan ja totesimme, että joo ei. Päätettiin lähteä sen sijaan SnadiStadiin.

Nyt tirppana nukkuu päiväunia ja meillä on iltapäivän hiljainen hetki. Viiden-kuuden aikoihin Silva herää ja alkaa päivän toinen "leikkiaika" - luultavasti mennään johinkin lähistön leikkipuistoon vähän hengailemaan. Katsotaan sitten fiiliksen (ja sään) mukaan.

Lounaani tulee koostumaan: Tai koostui siis jo: käytiin SnadiStadin jälkeen siinä kauppakeskuksen ravintolakompeksissa ja syötiin hampurilaiset NYC Burgerissa. Oli muuten yllättävän hyvää - ja sana "yllättävän" siksi, että henkilökunnalla oli päällä maailmanluokan työvuorosuunnitteluriita siinä vaiheessa, kun me parat (typerät asiakkaat tulevat tänne meidän riitelyä häiritsemään) yritettiin tulla siihen tilausta antamaan. Tavallisesti tuollaisessa tilanteessa vaihdan paikkaa, mutta jostain syystä (lue: ei keksitty parempaakaan) päätettiin silti jäädä. Ja onneksi jäätiin, koska ne hampurilaiset olivat hyviä! Söin Spanish Harlem -burgerin niin, että pihvi korvattiin vuohenjuustoviipaleella.

Kun katson ikkunasta sää näyttää tältä: Hmm aika harmaa. Lämmintä kuitenkin, onneksi.

Viime yönä näin unta: En itse asiassa muista. Mutta sen muistan, että kun tirppa klo 9.40 heräsi, hihkui "kato äiti, minulla on tässä tällainen hiiri" ja tunki leluhiirtä kasvoilleni, yritin näytellä nukkuvaa ja toivoin, että se auttaa. Ei auttanut. Silmiä avaamatta huusin isiä alakerrasta ja kun Joel tuli katsomaan, makasin edelleen x-asennossa silmät kiinni sängyssä leluhiiri naamalla. Vuoden äiti. Pikkasen univelkaa havaittavissa.

Eilen tapahtui seuraavaa: Aamupäivällä ystäväperhe kävi kyläilemässä ja syötiin yhdessä lounaaksi Joelin tekemää kasvis-halloumi-keittoa. Tirpan päikkäreiden jälkeen lähdettiin tirpan kaa kaksistaan ex tempore -henkisesti Lintsille! Ja hitsi, että oli kivaa!

Päivän asu: SnadiStadissa farkut ja raitapaita (alla raitainen tuubitoppi), nyt kotona maailman mukavin Boobin trikoinen imetysmekko.

Lempparibiisini juuri nyt: Aaaaa en mä ole kuunnellut musiikkia vuosiin. Varmaan joku lastenlaulu? Eniten laulan varmaan tirpalle UMO:n lastenlevyltä biisiä "Eukon patenttilääke" itse muunnelluin sanoin, kun houkuttelen Silvaa juomaan kuumalla riittävästi vettä. Tyyliin että: "vettä vettä vettä, äiti antaa koko ajan vettä".

Tänä kesänä olen oppinut jotain uutta: Öööö. Muuttuiko nää kysymykset just jotenkin tosi vaikeiksi?

Seuraavat pippalot joihin olen menossa: Naperokaverin 2-vuotissynttärit - luonnollisesti. Luvassa kuulemma sirkustemppuja, jahuu!

Juuri nyt minua ärsyttää: Mun hiukset tuntuu taas likaisilta. Jatkuvastiko siellä suihkussa pitää ravata, jupinaamutinaa. Ihan vastahan tässä peseydyttiin... ...öööh, neljä päivää sitten.

Oikeasti siis just nyt ei ärsytä juuri mikään. Elo on aika mukavaa.

Toisaalta haluan suositella: Kesäloman viettämistä ilman suunnitelmia. Parasta.

********

Haaste tuli siis minulle Kummelikopplanilta, mutta alunperin kysymykset vuosi sitten Mama's got the magic -blogista.

 

Share
Ladataan...

Pages