20 sekunnin kampauksia: hassu turbaanilettinuttura

Puutalobaby

Heh vaikea päättää, pitäisikö tänään pohdiskella jotain syvällistä tulevan blogimuuton aiheuttamista tuntemuksista vai kirjoittaa ihan jotain muuta. Ehkä mä teen yhdistelmän: ensin kerron näin niin kuin asiapohjalta, että tuolla tuo kone ruksuttaa blogimuuttoa osoitteesta toiseen, ja sillä aikaa hihkun, että hei hitsi katsokaa, miten hassusti mä just laitoin mun tukan äsken!

Tän kampauksen nimi on (joo just äsken keksin) turbaanilettinuttura.

Ja sen tekemiseen menee about 20 sekuntia.

Kas näin:

Heitä pää alaspäin ja (pitkä) tukka siis roikkumaan kohti lattiaa. Letitä siinä pää alaspäin löysä letti niin, että alkukohta on mahdollisimman lähellä otsaa. Tein itse kosteaan tukkaan.

Nosta pää takaisin ylös.

Asettele letti taaksepäin (katso, että taitos eli "turbaanikohta" menee kivasti) ja sujauta letin päät niskatukan alle. Kiinnitä parilla pinnillä; mun tukan viisi pinniä pitää näköjään hyvin paikoillaan.

Helppoa kuin heinänteko aineiston siirto blogiosoitteesta toiseen silloin, kun taitava koodari (KIITOS!!!! <3 <3 <3 <3 <3) on tehnyt taikansa!

Enää about 900 kuvaa siirtämättä - ei paha! :)

...niin ja täs on tää tukka:

PS. Aiemmin pikakampausvinkki täällä: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/maailman-helpoin-pantakampaus
...ja näinkin voi hiuksilleen tehdä (jos välttämättä haluaa): http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/panotakku-so-oooo-last-season

Kommentit

KaroliinaN (Ei varmistettu)

Mitä etuja muuten on tuolla blogimuutolla? Tai siis miksi halusit ihan oman sivun? :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tähän voisi pitää sellaisen tunnin eestaaspohdiskelevan monologin "toisaalta ja toisaalta" -tyyppisesti :) Itsenäisyys on ehkä hyvä kattotermi kaikelle - tunne siitä, että on oman itsensä herr... rouva. Vaikka tavallaan sitä on aina ennenkin ollut. Omalla sivulla joka ikisen viivan paikan voi päättää itse, värit, fontit, sivupalkit, kommentointitavat (ja näkee itse ip-osoitteet ja tunnistaa paremmin mahdolliset kommenttispämmääjät), sivun rakenteet - samoin vaikkapa bannerit (jos sellaista joskus tulee olemaan) ja blogiyhteistyöt voi suunnitella alusta alkaen itse. Lilyssä on paljon mainosbannereita - omalla alustalla en tule mainostaneeksi ketään muita kuin sellaisia tahoja, joita itse haluan mainostaa. Karkeasti ottaen ero vois ehkä olla, että onko jollain työnantajalla töissä vai onko yksityisyrittäjä :) 

Ja toivon, että myös blogin henkeen voin myös entistäkin paremmin vaikuttaa "omalla tontilla" kirjoitellessani :) Ehkäpä sellaiset "kun kerran bloggaat A-lehdillä, niin sun pitää tuottaa just mua tyydyttävää sisältöä eikä tällaista-ja-tällaista, joka ei just mua naurata yhtään" -tyyppiset kommentit häviää. Oma tupa, oma lupa :) Ainakin itselleni se antaa ikään kuin lisävahvuuden (ja motivaation! inspiraation! mitä näitä nyt on) kirjoittaa just sellaista, mikä mun näppikseltä sen päivän fiiliksellä ja ajatuksilla keveästi lähtee :) Sataprosenttisesti mua. Niille, jotka tykkää mun löpinöitä lukea :)

Pumpulipesä

Kuulostaa aika ihanalta :). Ja siltä, että mahtavasta blogista tulee vielä entistäkin mahtavampi. Mä oon kyl kans niiiiin alkanu haaveilla omasta blogista omalla alustalla (en ky missää nimes ton pumpulipesän osalta, sille oikea koti on juuri täällä), ett ymmärrän kyl noita fiiliksiä.

Olen ollut vähän huolissani että miten tuon blogin seuraamisen kanssa jatkossa kun oon tottunu vaan tätä lilyy seuraan ja kaikki jotka on muuttanu täältä pois ni on sit jääny. Noh, on tossa kokeilussa yksi syötteenlukuohjelmaki jo iha muutenki (feebly), mut ny koklasin laittaa fb:s puutalobabyn sivun sillee, ett kaikki jutut tulis mun omaan uutisvirtaan. Sinne kai kuitenki kaikki postaukset tulee näkyviin?

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos, niin minustakin kuulostaa! On siinä sitten tietysti kaikki miinuksensakin - alkaen siitä, miten helppoa teknisesti täällä Lilyn puolella on, tämä "valmis" yhteisö, toimiva alusta, helppo blogien seurattavuus ja niin edelleen ja niin edelleen. Siksi tää onkin ollut pitkä pohdinta eikä helppo ratkaisu :)

Freebly on mulle muuten ihan uusi, täytyy varmaan nyt tutustua!

Facebookiin tulee kaikki, mutta siinä on sellainen mälsyys, että se ei näytä postauksia kaikkien uutisvirrassa! Eli mun pitäisi maksaa siitä, että saisin näkyvyyden isommalle joukolle... Rahastusta... Oon kuullut muutamia kikkoja, miten voi itse omalta osalta vahvistaa sitä, että postaus tulisi varmemmin näkyviin omaan newsfeediin. Kaivan ne esiin viimeiseen postaukseen mennessä ja annan muutenkin kootut vinkit seuraamiseen! :)

Pumpulipesä

Tässä lilyssä on kyl tosiaan nuo omat hyvät puolensa ja siks just tää toimii tietyis jutuis tosi hyvin. Niinku nyt vaikka suht pienen skaalan harrastusmieles pidetyis blogeis.

Mä just varmaan niit kikkoi kokeilin, katsotaan millaisella menestyksellä. Ja se uutissyötejutun nimi meni tuos metsään, se o feedly.

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, Feedly tosiaan :) Todisteena, että oli mulle uus juttu :D

EMerituuli
Loxodon

Kampaus meni heti kokeiluun ja TOIMII!

Mulle muuten asennetaan kahden viikon päästä telaketjut ylähampaisiin ja sitten jossain vaiheessa myös alas - hyvällä tuurilla en joudu leukakirurgin pöydälle suurentamaan yläleukaa. Olikos sulla vähän sama operaatio käynnissä? Jännittää pikkusen, mutta säkin taidat viettää ihan täysipainoista elämää raudat suussa, niin ehkä mäkin onnistun :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hei mahtavaa! Mullakin on pysynyt tää jo koko päivän näillä muutamalla pinnillä - täytyy tehdä toistekin!

Joo, sama operaatio! Tai mulla ei suurenneta yläleukaa vaan jatketaan alaleukaa, mutta muuten sama :) Alkuun aristelin rautoja, tuntui että ihmiset tuijottavat. Nyt niihin on jo ajat sitten tottunut niin, että ei sitä muistakaan. Enkä koe niiden edes mitenkään "rumentavan", ne ovat jo ihan osa minua!

Oionta tuli jo keväällä (vuoden käytön jälkeen) valmiiksi ja nyt on se leikkaus edessä seuraavaksi. Luultavasti lokakuun lopussa. Sen jälkeen siitä toipumista ja raudoitusta sen jälkeenkin jonkin aikaa. Mutta oon ollut hurjan tyytyväinen, että lähdin tähän! Että sanoisin, että hyvä päätös lähteä hommaan!

EMerituuli
Loxodon

Tosi kiva kuulla kokemuksia! Varmasti itsekin totun niihin nopeasti, vaikka nyt vähän mietityttää miten kehtaan kulkea ihmisten ilmoilla, mutta enhän minä niitä rautoja itse juurikaan näe ja muillakin ihmisillä on luultavasti parempaa ajateltavaa kun ylimääräiset metallit mun suussa :D

Kristaliina
Puutalobaby

Joo ja esim. tässä näkyy, miten ne "arjessa" näkyy - tai siis mä itse en edes huomaa niitä :)

https://instagram.com/p/6r3hydlENf/?taken-by=puutalobaby

Aina kiristyksen jälkeen hampaat ovat olleet kipeät, mutta tavallisilla särkylääkkeillä se on mennyt parissa päivässä ohi. Silloin ei ole voinut myöskään pureskella :) Eli jos on aamupalaksi vahingossa ottanut leipää, siitä on pitänyt repiä paloja ja sitten imeskellä ne :D

EMerituuli
Loxodon

Ihan mahtavaa!! Tässä roikkuukin vielä melkein kymmenen raskauskiloa mukana, joten nesteillä eläminen ei toisinaan varmasti ole haitaksi :P 

MiituOriginal (Ei varmistettu)

Kyllä se on kuule toi mahtitukka, että onnistuu niin helposti :D

Djenni (Ei varmistettu)

Olet kyllä todella-todella kaunis! Ei mulla muuta :)

Kristaliina
Puutalobaby

Voih - ihana, kun sanoit näin. Kiitos! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.