Al-Qaida aamupuurossa

Puutalobaby

vihaan mikropuuroja:

Ka-BOOOOM!


En tajua, ne räjähtää AINA. Kaikilla mahdollisilla tehoilla, kaikilla mahdollisilla lautasilla. Ja vaikka hämmentäisi neuroottisesti kymmenen sekunnin välein: ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. jee nyt se alkaa vähän saostua. hämmentäminen. Ka-BOOOOOOM!

Tänään syötiin sitten aamupalaksi Skyrin mustikkarahkaa.

Ja ei, tuo lusikka ei ollut mikrossa mukana.

Kommentit

Mammara

Hahahaha! Mieheni on yhtä näppärä mikropuurokokki sun kaa! :D 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun vinkki olisi luopua mikropuurosta - ja muovilautasista mikrossa, koska niistä säteilytettäessä irtoaa vaikka mitä muovinpehmentimiä (estrogeenijohdannaisia). Naissukupuolelle näistä ei välttämättä ole haittaa, mutta varsinkin poikalasten kohdalla välttäisin. Jos mikroa välttämättä haluaa käyttää, niin vähennä tehoa ja pidennä aikaa tai kasvata purkin kokoa.
Itse olen tehnyt jo vuosia puuron termoksessa: hiutaleet termariin ja vedenkeittimestä kuuma vesi perään. Puolessa tunnissa puuro on hautunut valmiiksi. Ja toisaalta jos haluaa ruokaa heti herättyään, aamun ensimmäinen lähtijä voi heittää vedet termariin ja puuro on lämmintä vielä tunteja myöhemminkin. Lapsuudessani tätä tehtiin jopa niin, että terästermokseen laitettiin hiutaleet ja vesi jo illalla. Haudutettu puuro voittaa muutenkin mikropuuron sekä maussa että koostumuksessa 6-0. Kannattaa kokeilla.

teija r (Ei varmistettu)

Komppaan tätä kommenttia! Muovi ei ole pitemmän päälle terveellistä kuumennettuna, eikä tarvitse edes kuumentaa tulikuumaksi (irtoaa BBA:ta ja/tai ftalaatteja, ja ties mitä sellasta mitä ei ole tutkittu).

Monet kyllä välttelee niitä muovisia tuttipulloja joista nousi kohu muutama vuosi sitten mutta on kätevästi unohtanut missä muissa yhteyksissä kuuma ruoka on tekemisissä muovin kanssa.

Ite teen puuron myös niin että kulhoon puurohiutaleiden päälle lähes kiehuvaa vettä ja toinen kulho päälle, hautuu valmiiksi aikasta nopeesti (toki jos vedenkeitinkin on muovia en tiedä onko paljon parempi vaihtoehto..).

Miitu (Ei varmistettu)

En tiedä, mikä taika matalahkossa posliinilautasessa on, mut siihen siirtymisen jälkeen ei oo räjähdysyksikköä enää näkyny. Sitä ennen aina toisen minuutin aikana, ellei 5-0 min välein avannu luukkua ja antanu keitoksen laskeentua.

pipsu (Ei varmistettu)

Vierailija, termospuurovinkki oli loistava! Kiitos :)

Mä tiedän ratkaisun tuohon ongelmaan! Sun pitää tehdä mikropuuro isommassa/syvemmässä lautasessa, silloin ei kiehu eikä räjähdä yli! Teen itse mukulalle aina puuron syvimmässä keittolautasessa, mitä kaapista löytyy, niin voi huoletta jättää mikroon eikä tarvi katella vieressä. Mies tekee, mun neuvosta huolimatta, jälkiruoka kulhoon ja aina on puurot pitkin mikroa!:) Puuron määrän puolesta tuo jälkkärikulho on täysin sopiva, mut puuro tarttee kiehumavaran.(Onkohan toi edes oikea sana?!) :D

Monsteri lauma

Ainoa tämän talouden lautanen joka ei räjäytä puuroa mikrossa on iittalan teema syvä lautanen...kaikki muut saa räjähdyksen aikaan..voisiko näihin puuropussejen kylkeen kirjottaa isolla että puuro pitää tehdä matalassa mutta suht isossa posliini lautasessa,muuten pikapuuron syönti vaihtuu pitkään mikron siivoukseen ja päivä aikataulu heittää härän pyllyn jo tässä vaiheessa.

Monsteri lauma

Tässä taloudessa aamulla usein poika ilmottaa 20min ennen lähtöä että kamala nälkä äiti,tee puuroa mulle pika pikaa...joo äiti tekee.tästä syystä meillä pestiin mikroaa monta kertaa viikossa ennen kun löysin yhteensopivan lautasen mikro puuron kanssa

iitukka

Iittalan syvä teemalautanen todettu täälläkin testailujen jälkeen parhaaksi!

amina (Ei varmistettu)

Ja täällä!

Kristaliina
Puutalobaby

Hitsi meillä ei ole Teemaa (muuta kuin muumimukeissa), enkä ihan puuronkeittosyistä viitsisi alkaa astioita uusimaan - meidän Pentikeissä ainakin POKS :D

...tai ehkä pitäisikin hankkia joku erillinen puurolautanen, hmm.

sanetsi (Ei varmistettu)

Täälläkin matala posliinilautanen käytössä aamun mikropuuroja varten.Ja ei muuten poksahtele;)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mäkin teen puuron isommassa lautasessa ja laitan siitä sitten sopivan annoksen lapselle. Joskus syön loput ite, joskus säästän seuraavaan kertaan (tulee ihan hyvää ku lämmittää ja laittaa maitoa sekaan).

Ja vielä idioottivarmistus: ethän käytä mikrokupua? Se nimittäin saa puuron ku puuron kiehumaan yli.

Kristaliina
Puutalobaby

Käytän!!! Mitä? Eikö sitä sais käyttää...?

Joel mulle aina naputtaa siitä kuvun käytöstä - itse oon ollut sen kanssa aika laiska, ja mikro on ollut sitten sen näköinen :D Nyt oon mukamas sen kanssa kunnostautunut ja muistan sitä käyttää. Voisko se aiheuttaa sen räjähdyksen?

Apua mutta jos ilman kupua laittaa ja se räjähtää silti... Ympäri mikroa, auts. Sit Joel kyllä suuttuu :D

Mammara

Mä teen ihan tavallisista kauraryyneistä puuron. 1dl ryynejä, 2,5dl vettä. Sitten kolme minuuttia aikaa, ja vähintään 30sek. välein sekoitus. Lopussa saa olla tarkkana. Ja kuvun alla teen. Mut oon tehny ilmankin, esim. töissä aina aamupuurot itelleni. Niin ja Iittalan Teema puurokulhossa, tai mis vaan puurokulhossa. Mulla ei räjähdä, miehellä räjähtää. Ehkä se on jotain henkilökohtaista? Puuro vihaa sua ja mun miestä? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, mä veikkaisin tätä viimeistä. Se on henkilökohtaista. Onneksi vihasuhde mun ja puuron välillä on molemminpuolista :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Ei ei ei missään nimessä mikrokupua!! :D Jos on jotain rasvaista, ne räjähtelee helposti pitkin seiniä, mutta puuron kanssa on kyse kuohumisesta yli. Kokeile seuraavan kerran ilman kupua! Ja jos hirvittää, niin pienennä vaikka tehoa vähäsen.:) Tietty jos on tarpeeksi iso kulho, ei sillä ole merkitystä. Ei hajuakaan mihin se perustuu, mutta totta tää on. :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Niin joo, eikä tartte sekoittaa välillä ;)

Ei kupua, eeeeeiiiii!! Kiehuu ihan varmasti yli! Rainbown luomukaurahiutalepaketin kyljessä olevassa mikropuuro-ohjeessa on ihan maininta, että kypsennä ilman mikrokupua. :) 

Melina G

Semmoinen minuuutin kaurapuuro tulee kyllä liedelläkin aika nopeasti. :-)

lmm (Ei varmistettu) http://jonkinsortinblogi.blogspot.fi

Mulla on käynyt noin niiiiin monta kertaa. Kunnes vaihdoin astiaksi sellaisen ison vatkauskulhon, joka just mahtuu mikroon. Sekoitan kerran välissä, ei muuten tule yli. :D

Blue Peony (Ei varmistettu)

Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita niihin neste jo edeltävänä iltana. Sitten vain aamulla hellalle ja annat lämmetä sekoittaen, kunnes pulpahtaa pari kertaa. Aikaa menee pari minuuttia ja tulee paremman ja täyteläisemmän makuista kuin mikrossa ikinä :-).

Raleigh (Ei varmistettu)

12 vuoden mikropuuro kokemuksella: Laakea ja mahdollisimman iso posliinilautanen, ei kupua (että voit tarkkailla kiehumista), tehot täysille, kun alkaa kuplia luukku auki ja sekoitus, uudelleen pyörimään, kun kiehuu toisen kerran, luukku auki ja sekoitus, 10min jäähdytys ja nam nam. Vieressä vahtiminen on valitettavasti kaiken aa ja oo, mutta ei kestä kauan kun on tehot täysillä. Jos keität puuron maitoon kestää kauemmin, mutta kiehuu herkemmin yli. Ja puuro räjähdyksen saa helpoimmin siivottua kun jättää sen kuivumaan mikroon ja siivoo vaikka vasti seuraavana aamuna.

Kristaliina
Puutalobaby

Siivous käy myös silloin vähän helpommin, jos jättää sen kuivumaan mikroon ja antaa miehen siivota illalla :D

Noge (Ei varmistettu)

Hih, mä teen aina mikropuuroa tai sitte vaihtoehtosesti sitä annospuuroa, jossa vesi otetaan vedenkeittimestä ja lautasella vaan hämmennetään sitten puuro valmiiksi. Mutten mäkään ole enää saanut puuroa ympäri mikroa, kun välillä vilkuilen vähän mitä mikrossa tapahtuu (ja tietysti ilman sitä kupua :D) ja tosiaan kannattaa luopua muovilautasista :)

Noge (Ei varmistettu)

Hih, mä teen aina mikropuuroa tai sitte vaihtoehtosesti sitä annospuuroa, jossa vesi otetaan vedenkeittimestä ja lautasella vaan hämmennetään sitten puuro valmiiksi. Mutten mäkään ole enää saanut puuroa ympäri mikroa, kun välillä vilkuilen vähän mitä mikrossa tapahtuu (ja tietysti ilman sitä kupua :D) ja tosiaan kannattaa luopua muovilautasista :)

Noge (Ei varmistettu)

Oho, iski tuplana :D

Sonjariina (Ei varmistettu)

Täälläkin toimii Iittalan Teeman syvä lautanen, ei muuten tule yli vaikka puuroa tekee ison annoksen ja antaa posottaa 3min täydellä teholla SEKOITTAMATTA! :) suosittelen lämpimästi. Ja tosiaan ilman sitä kupua.

Anni_K (Ei varmistettu)

No itse kun en mikroa edes omista (säteilyvaara, hahaa), teen aamupuuron näin (seuraa huiman vaikea ohje): keitä vesi vedenkeittimessä, kaada lautaselle pikapuurohiutaleiden päälle, sekoita, odota minuutti, syö. Hifistelijä voi laitta lautasen päälle jonkun kannen hetkeksi niin "hautuu" paremmin. Ei muuten ole räjähtänyt kertaakaan!

Kristaliina
Puutalobaby

Paljosta vetoa, niin Al-Gaida heittäis mulle pommin tähänkin :D

Dalmi
Arkisokka

Meillä tulee puurot samaan tyyliin kuin yllä Anni_K:lla. Vedenkeittimestä vaan vesi hiutaleiden päälle ja puuro on valmista kun on jäähtynyt (ja itse ehtinyt kiskomaan ekan kupin kahvia). Eikä tarvitse olla muuten edes pika-hiutaleita. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tätä mä en tosiaan tajunnut, että noin voi tehdä muillakin kuin pikahiutaleita. Toi on jatkossa mun tapa, ehdottomasti!

johanna ja jesse (Ei varmistettu)

Meilläkin käytetään pikahiutaleita. Hiutaleet lautaselle, kuuma vesi päälle ja valmista. Kyllästyin ainaiseen mikron siivoamiseen :D En tiedä mistä johtuu, mutta poika ei suostu syömään kaurapuuroa. Siis sitä mitä hellalla tehdään. Vaikka olen laittanut sekaan jotain hedelmäsosetta.
Ja noita pikapuuroja on paaaljon eri makuja (myös luomua) ja sitten on tullut ne "annostele itse" paketit. Joten suosittelen kokeilemaan noita puuroja. Paljon helpompaa. Mikro pysyy siistinä :)

Kaisu22 (Ei varmistettu)

Mikropuurosta saa täydellistä, mutta pakkausten ohjeet pitää unohtaa. Ensinnäkin puuro kannattaa tehdä puoliksi tai kokonaan maitoon. Hiutaleita laitetaan aavistuksen vähemmän kuin ohjeessa ja nestettä ohjeen mukaan. Itse laitan Elovenaan noin desin vettä ja puolitoista maitoa ja vajaan desin hiutaleita. Puuro laitetaan mikroon noin kahdeksi minuutiksi täydelle tehollle (ei saa kunnolla kiehua!), sitten sekoitus. Taas pariksi minuutiksi, mutta puoliteholle ja sitten sekoitus. Lopuksi minuutti pari haudutusteholla. Teen puuron syvässä Koko-astiaston kulhossa ja kaadan sen lopuksi toiselle lautaselle jäähtymään. Hyvää tulee :) Kupua meillä ei ole.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosiaan jos ei mikropuuro onnistu, niin nämä lisää vain keitetty vesi -puurot ovat vaihtoehto. Mulla ei kyllä kiehu yli, mutta keitänkin pelkästään puolella teholla mikrossa puuron. 2 dl vettä, 1 dl hiutaleita ja 3-4 minuuttia aikaa. En sekoittele.

Vierailija (Ei varmistettu)

Suositukseni myös liesipuuroon siirtymisessä, siirryin itse hellan ääreen :D ehkä 5 vuotta sitten ja voin vannoa, että stressittömämpi vaihtoehto, ei tarvi koko ajan vahdata (vaikka juu voihan sekin kiehua yli, mutta pikapuurot tulevat niin nopsaan)... ja maku on parempi? Vai kuvittelenko vain?

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi niin kuin tuonne jonnekin toisaalle ehdinkin jo kommentoida, toi alkaa vaan kuulostaa vähän liian ruoanlaitoilta mun makuun :D

jannamaria (ei jaksa kirjautua) (Ei varmistettu)

Pakko nyt kommentoida, vaikka muut ehtikin jo samasta asiasta, että ihan tavalliset pikakaurahiutaleetkin toimii niin että kaataa kiehuvaa vettä hiutaleiden päälle, odottaa muutaman minuutin ja sekoittaa. Pieni määrä jäähtyykin todella nopeasti kun kulhoa ei missään vaiheessa kuumenneta.

Kristaliina
Puutalobaby

Toimii vai? Hitsi, että sitä voi tuntea itsensä hölmöksi - mä vaan aina noudatan pilkuntarkasti niitä valmistusohjeita. Just taas ennen mikrottamista ajattelinkin, että voi kun vois vaan kaataa vedenkeittimessä muutenkin lämpiminä olleet vedet päälle... Täytyypä testata!

ElinaJ (Ei varmistettu)

Mikronkestävä taikinakulho ja Nalle-kaurahiutaleet on meillä pelastus. Paketin ohjeen mukainen annostus, kaksi minuuttia täysillä ja puuro on valmis. Kulhosta lautaselle ja hyvää on :) Joissain kaupoissa myydään ihan tätä tarkoitusta varten mikropuurokulhoja, itse on tyytynyt tuohon taikinakulhoon.

ElinaJ (Ei varmistettu)

Jatkan vielä... Kulholla saa yllättävän ison satsin kerrallaan, meilläkin voidaan tehdä koko sakille (kolmelle) kerralla.

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Oi ei!

Tässä mun tapa, takaan ettei tule yli! 1 dl hiutaleita, 2 dl vettä, 3 minsaa mikrossa. Astia ehdottomasti Teeman suuri syvä lautanen, ei mikrokupua. Ei tarvitse sekoittaa välillä tai vahtia. Kippaan valmiin puuron sitten laakeelle lautaselle niin jäähtyy nopsaan.

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! Olen tehnyt kenttätutkimuksen aiheesta ja tulos oli se, että mikrolla on väliä. Sain laajan otoksen mikropuuron valmistuksesta ollessani kesätöissä kotihoidossa ja käytin useita eri aikakausien mikroja. Toisilla mikroilla puuro ei IKINÄ räjähtänyt vaikka den jätti sinne vartioimatta, mutta yhden vaarin mikrolla joka ikinen kerta :D uskomatonta, oli tehoa minkä verran vain se meni aina yli.. Ratkaisuna laitoin puurolautasen alle normaalin ruokalautasen mistä ylimenneet puurot sai kaavittua oikealle lautaselle :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mä veikkaan, että meillä on just tällainen räjähdysmikro... Aika vanha malli - tai siis tosi vanha malli. Tehoja on kuitenkin monta erilaista, mutta kaikilla tehoilla vaan räjähtää. Buhuu...

On se puuron tekeminen hankalaa, kun lautasen merkilläkin on väliä :D Siis pitääkö se olla se syvä lautanen vai riittääkö se Teema-kulho? Meillä on vaan niitä kulhoja eikä kaappiin mahdu lisää lautasia.

Me mennään sieltä mistä aita on matalin ja meidän poika syö vieläkin Muksu ensipuuroa. Lämmitetään vaan kulhossa vettä ja ja lisätään hiutaleet. Aika kallista kyllä, kun sitä puuroa menee aika paljon nykyään eikä pakkaus oo mikään riittoisa.

Liisa
Osasin!

Minä laitan Teeman murokulhoon desin hiutaleita (ei pikahiutaleita koska mielestäni ne on ällöjä), pari desiä vettä ja suolaripauksen. Mikroon ilman kupua täydelle teholle 1 min 40 sek. Jäähtymisen aikana sekoitan pari kertaa. Tämä resepti on pitkän empiirisen tutkimuksen tulos jolla onnistun aina. :D

Londra (Ei varmistettu)

Olen noin yleisesti ottaen surkea kokki, mikrokaurapuuro taitaa siis olla mun bravuurini. :) Reseptini on noin desi hiutaleita ja nestettä noin tuplamäärä lautaselle, sitten mikroon 3 minuutiksi. Olen mikrottanut puuroa lähes joka aamu vuodesta 1997 lähtien ja vissiin kaksi kertaa on puurot kiehuneet yli, kummallakin kerralla syynä oli vääränlainen (=liian kulhomainen) lautanen. Käytän ihan sellaista Citymarketista noin 50 sentillä ostettua tavallista syvää posliinilautasta, joten todistetusti myös muut kuin Teema-lautaset sopii puuhaan. :)

Iinamm (Ei varmistettu)

:D täällä tämä ammattikokki tuskaili monta vuotta saman asian kanssa! Ratkaisu on kuitenkin löytynyt, teeman murokulho, 1 dl hiutaleita ja 2 dl vettä. Täydellä teholla mikroon 1.30min, sekoitus (ja suola), tehot astetta pienemmälle ja vielä toiset 1.30min. Tämän jälkeen puuro hetkeksi pöydälle jäähtymään (meikkausta tai muita aamurutiineja tähän väliin). Parhaat täytteet päälle ja herkullinen aamupala on valmis :)

Kristaliina
Puutalobaby

Meillä muuten sama "resepti", mutta Teeman astiat tosiaan puuttuu... Tsihihi Teeman pitäis mainostaa niitä lautasia jotenkin räjähdysvapaina :D

jermia
Itärajapakolainen

Pikahiutaleita ja vedenkeittimellä keitän veden sekaan. Ei sotkeutuneita mikroja :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.