Ei tuu lapsii

Puutalobaby

Terkut vyötäröseutubongailijoille: ei oo tulossa.

Hähähäääää no niin, valmiina ollaan - seksihelle, bring it on!

*******

Kun olin kävelemässä neuvolasta pois päin, näin aulassa äitinsä sylissä aivan-aivan vastasyntyneen, jolla oli päällään samanlainen fleecehaalari kuin Silvalla. Aloin melkein itkeä.

"No, nyt sä oot sitten maho", Joel virnuili ja halasi kotiin tullessani.

Kiva. Raskausarpinen, hammasraudoitettu, plus kymmenen kiloa ja nyt vielä maho. Jea. Tää vaimo se vaan paranee.

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Kun muuta ei ole tarjolla, niin n*ssin sitten ainakin pilkkua: ethän sä maho ole, jos vaan ehkäiset.. ;) 

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihihi, nyt kun mulla on toi vimpain, niin mäpäs pääsenkin pian surutta n*ssimaan muitankin kuin pilkkuja! Öööö tai siis niinä hetkinä, kun kaksi pientä lasta ei toimi lähes yhtä hyvänä ehkäisykeinona kuin tuo kierukka :)

Mutta joo en, ja Joelkin varmasti sanan merkityksen ymmärtää - tuollaisessa ystävällismielisessä kuittailussa kuitenkin meillä monesti laitetaan hyvinkin mutkia suoriksi :)

Torey
Näissä neliöissä

Itelleni laitatin kyseisen vempaimen esikoisen jälkeen. Vuosin melkeinpä lakkaamatta 4 kuukautta jonka jälkeen käskin lääkärin poistaa "tän paskalaitteen!" 

Nyt pelolla odotan koska paukahdan paksuksi, kun en halua syödä mitään pillereitä, enkä sekaantua myöskään hormooneihin mitenkään muuten. Putkia ei saada poikki, koska lapsia on vasta kaksi ja ikää alle 30. PERKELE. Jos me haluttiin kaksi lasta, ja saatiin täydelliset tyttäret ja ollaan tyytyväisiä näin, niin miksei saada päättää omasta kehostamme ja päättää että lastenhankinta oli tässä? Mur. 

Kristaliina
Puutalobaby

Uhhuh! Mulle käytiin tarkasti läpi nuo tilanteet, että milloin kantsii olla heti yhteydessä terveysasemalle - just tuollainen vuoto kertoo varmaan siitä, että on jotain komplikaatioita!

Mullakin mietitytti hormoniehkäisy (ennen mulla oli pillerit, jotka kyllä sopi mulle hyvin), mutta sitten ei oikein keksitty muutakaan riittävän hyvää. Eikä uskallettu jättää enää tän kesän seksihelteillä mitään arvailujen varaan, kun viimeksi, kun jätettiin tää päätös venymään, niin tuli tosiaan tuo Seela :)

Torey
Näissä neliöissä

Ei ollu komplikaatio, kroppa ei vaan tykänny härpättimestä. Soitin kuukauden vuodon jälkeen, sanoivat poistavansa sen vasta kun on kulunut vähintään 3 kuukautta. 

Vuoto oli siis pääasiassa tiputtelua, mutta harvinaisen rasittavaa. 

Oon syöny e-pillereitä ja minipillereitä ilman ongelmia, mutta enää en toisia saa migreenin takia ja sitten kun mun paniikkihäiriö menee vähän myös hormoonitoiminnan mukaan ja yleensä on pahimmillaan parina päivänä ennen kuukautisia, ni en tahtoisi mitään ylimääräisiä hormoneja sitä sekottelemaan. :D

Meille riittäis nää kaksi lasta. Ni ei tahtois yllätystä, etenkään kun pienin on sen 2 kuukautta vanha. :D

mirvak. . (Ei varmistettu)

Mulla nyt toisella kerralla tihkutti 4-6kk ja sen jälkeen loppui kokonaan. Nyt ei ole 1,5 vuoteen ollut kuin parit hyperniukat menkat.

Momp (Ei varmistettu)

Mirenan ominaisuus on, että suurella osalla naisista on tiputteluvuotoa ensimmäisten kuukausien aikana. Päivittäinenkin tiputteluvuoto on täysin normaalia jopa kuuteen kuukauteen saakka. Viimeistään silloin suurimmalla osalla vuodot niukkenee hyvin niukoiksi, ja suuri osa tulee täysin vuodottomiksi. Sen jälkeen alkaa se huoleton vaihe.

Kristaliina
Puutalobaby

Sitä odotellessa! :) Tosi monella ollut huonoja kokemuksia tästä; täytyy vaan toivoa, että itselle tää sopii, mutta eihän sitä voi tietysti tietää kuin kokeilemalla... E-pillerit aikoinaan sopivat (ne sellaiset, jotka sopivat migreeni-ihmisille, olikohan Cerazette) mulla kyllä ihan hyvin, mutta ajattelin, että tässä olisi vielä vähemmän hormoneja ja paikallisemmin...

Lupiini (Ei varmistettu) http://lupiini.blogspot.vom

Hei älkää nyt kaikki sitä paskaa kokemustanne kertoko, kun toinen on just ottanut kierukan! Miten olis vaikka pienoinen annos tahdikkuutta ja sensitiivisyyttä, anyone? :)

Kerron, että mulla on ollut Mirena ensin ennen lapsia (en halunnut pillereitä) seitsemän vuotta ja nyt lasten jälkeen kohta neljä vuotta. Loistavasti on pelittänyt, menkat käytännössä lähestulkoon poissa, ehkäisyteho on loistava ja aikoinaan, kierukkaa poistaessa hedelmällisyys palasi samantien ja tulin heti raskaaksi kun toivoin. Seksihalut on pysyneet, iho-ongelmia ei ole ollut. Alussa tiputteli, sitten se loppui. Mahtava keksintö! :)

T-100
(G)ROUND ZERO

Vuoden menkat Mirenalla. Oh the joy. Vuoden tiputteli ja pudotteli, tihkui ja vuoti. Ultrattiin kerran, että kohdillaan on kuten kuuluukin. Mutta eipä tullu lapsia!

Nyt kaksi vuotta ilman minkään valtakunnan ehkäisyä, jotain löyhiä päiviä ollaan laskettu. Eikä tuu lapsia vieläkään! Eipä niitä tosin kaivatakaan joskaan eipä se katastrofikaan olisi.

 

HelloAochi

Mun kroppa puski kierukan ulos IHAN ITE. Eli (sori, tmi) mies valitti jatkuvasti enemmän ja enemmän, että kyseinen härpäke tuntuu, ja lopulta sattui niin maan perkeleesti. Kävin tarkistuttamassa vekottimen, ja se oli kuin olikin kohdunkaulassa - ilmankos sattui. Never again.

Lotta Katariina
Pumpui

Mulle sopi ko. vimpain ihan hyvin - kunnes vuositsekkauksessa sen todettiin painuneen toisesta sakarastaan kohdunseinämään, ja se piti repiä sieltä irti. Voi hyvä luoja että se teki kipeää. Laitettiin uusi tilalle ja sen jälkeen onkin ollut huoletonta. 

Torey
Näissä neliöissä

Meillä kanssa mies tunsi sen. Joten se on kanssa yksi miinus. Vaikka kuulemma kierukka oli ihan kunnolla paikallaan poistettaessa. 

Nää on kans näitä: Mikä sopii kellekkin! :)

heeeeidi (Ei varmistettu)

Mulla se härpäke kesti 2kk ja alko saatanalliset vuodot joita kestin viikon..lähetteellä naistenpolille ja tadaaaa härpäkettä ei löytynyt mistään..vissiin tullut itekseen ulos runsaiden vuotojen mukana. Uusi sisälle ja nyt venaan koska tääkin kaveri ulostautuu :D 3kk enemmän ja vähemmän tiputtelua ja oon aika valmis luopumaan tästä..

Tiiasara (Ei varmistettu) Http://mynewecolife.blogspot.fi

Siksi koska toimenpiteen peruuttaminen ei välttämättä onnistu ja koska alle 30-vuotiaana ei välttämättä ole samaa mieltä asiasta kuin 35- vuotiaana. Elämä muuttuu ja ajatukset muuttuvat ja vaikka eivät muuttuisi, niin sterilisaatio on toimenpiteenä varsin lopullinen. Varsin usein mieli kuitenkin tuntuu muuttuvan jopa kriteerit täyttäneillä ja sitten käydään hoitoja läpi, jotta saataisiin vielä se yksi lapsi johon katsotaan siinä vaiheessa olevan oikeus. Jos kaikilta laitettaisiin piuhat pois siinä vaiheessa kun he sitä ensinmäisen kerran haluavat, niin korjaustoimenpiteiden määrä nousisi huimasti. Olen itsekin ollut alle kolmekymppisenä sitä mieltä, että piuhat poikki ja heti ja varmasti ja kummasti se mieli myöhemmin muuttui. Toki on olemassa ihmisiä joiden mieli ei muutu, mutta on helpompi olla korjaamatta jotain mikä ei ole rikki kuin yrittää korjata jotain mikä on tarkoituksella rikottu.

Torey
Näissä neliöissä

Ymmärrän sen. Ja meidän tapauksessa etenkin kun ei ole mitään sairaudellista syytä moiseen. Tiedän kuitenkin olevan myös alle 30-vuotiaita, jotka eivät missään nimessä halua lisääntyä kantaessaan perinnöllistä sairautta. Ja sekään ei ole riittänyt syyksi vasektomiaan.  Mielestäni pitäisi mennä henkilökohtaisesti syyt läpi, ja laittaa vaikka psykologin haastattelut ja muut alle nelikymppisille ja kuunnella syyt. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, meillä taas vauvan näkeminen saa (sekä minussa että miehessä) aikaan vaan ajatuksen, onneksi vauva-ajat on jääneet taakse (kaveripiirissä on vastasyntyneitä nyt keväällä tullut ihan simona, joten muutaman viikon ikäisiä oon nähnyt enemmän kuin aikoihin). Silti ollaan ehkäisyn suhteen varsin huolettomia (ööh, sanotaan vaikka näin, että meillä on 3v. lapsi ja äp:n ehkäisyvälineet vanheni ennen kuin tulivat kaikki käytettyä). No mutta toimii tämä näköjään näinkin, kun edelleen olemme yksilapsinen perhe (valitettavasti ehkäisykeinot ovat vähissä kun hormonaalinen ehkäisy on nounou, hormoniton kierukka ei kiinnosta ja kumpikaan ei ole vielä kerännyt rohkeutta peruuttamattomiin toimiin).

Kristaliina
Puutalobaby

Mulla/meillä kesti tosi pitkään ennen kuin saatiin päätös tästä ehkäisytavasta. Itse asiassa niin pitkään, että siinä ehti Seelakin saada välissä alkunsa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskaa, kuinka kukaan tässä keskustelussa ei ole vielä maininnut kondomia minkäänlaisena vaihtoehtona. :D Juurikin hormonienvälttelysyistä on meillä tuo valinta aikanaan tehty ja kymmenen vuotta toiminut. Kai se on tottumiskysymys.

Samaa mäkin mietin, kyllä mä ainakin mieluummin käytän kondomia ja keskityn siihen seksiin, kun paniikissa miettisin, että käykö nyt vahinko :D Tosin nyt kolmen vuoden jälkeen oon pikkuhiljaa alkanu harkita, että pitäiskö sittenkin kokeilla jotain hormonihässääkkää taas vaihteeks... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun kommentissa meidän ehkäisymuoto (kondomi) oli epäsuorasti esillä (niitä kun ne äitiyspakkauksen ehkäisyvälineet on ;)). Mutta mutta, ottaen huomioon että lapsi on 3v. ja äp:n kortsuilla on päästy tähän asti (kunnes ne vanheni), niin jokseensakin on lipsuttu käytöstä ;) Sinällään kun niitä on ehkäisymuotona käytetty 6v. ennen lapsen teon aloittamista, niin totuttu on...mutta toisaalta kun lasta tekemällä tehtiin reilu vuosi, niin on alkanut rapista usko valistukseen ("voit tulla aina raskaaksi, muista kondomi"). Ennemminkin meidän tapauksessa on että pitää olla äärimmäisen oikeaan aikaan liikkeellä, että raskautuisin, joten stressitasot ovat laskeneet sen verran, että tietää ettei sillä ihan aina ole niin väliä (tätä en sitten omalle lapselle koskaan kyllä myönnä, vaan pitäydyn valistuksessa :)). Eli eletään vaarallisesti (ja vaikka lapsia emme lisää toivo, niin eihän se katastrofi olisi jos vahinko kävisi).

t. Vierailija klo 13.03

Riika V.
Koti Kumpulassa

Toi ehkäsyasia on kyllä oikeesti aika kinkkinen. Kaikissa tuntuu olevan omat huonot puolensa! Yritä niistä nyt sitten päättää, että mikä haittavaikutus tai huono puoli sopii teille parhaiten. Toivottavasti toi sopii sulle! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Totta! Jotenkin nyt tuntuu vaan huomaavan kaikista ne huonot puolet. Aikoinaan tosiaan olin e-pillereihin tyytyväinen, mutta nyt toisaalta ajattelen, että mitenköhän ne hormonit vaikuttivat silloin omaan oloon... Vaikea sanoa :) Tai siis kun ainakin nyt on niin tyytyväinen ja tasapainoinen elämänvaihe, niin ei haluaisi sitä ainakaan hormoneilla tieten tahtoen mennä pilaamaan :)

Riika V.
Koti Kumpulassa

Juuri näin. Ja sitten mä oon melko varma, että mulla ihan teininä alotettu ja pitkään kestänyt e-pillereiden syönti yhdistettynä hullunlailla treenaamiseen on vaikuttanut mun ongelmiin saada lapsia. Tai siis tulla raskaaksi, Kumpikaan kerta ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa. Kukaan ei sitä ole ääneen sanonut, mutta yksi lääkäri vähän vinkkasi, että mistä sitä tietää. Ja en kyseenalaista sitä yhtään! Jotenkin tosiaan mullakin sellanen fiilis, että en ehkä enää uskaltaisi. Mistä näistä tietää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaikuttaahan se hormonikierukkakin hormonitoimintaan ;)

Cat (Ei varmistettu)

Hormonikierukka vaikuttaa paikallisesti, kun taas e-pillerit vaikuttavat verenkierron kautta, eli koko kroppa hormonaalisen vaikutuksen alainen tuolloin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jotenkin niin henk. koht. aihe, etten halua kommentoida normaalilla nimimerkillä. Mulle laitettiin tuo Mirena helmikuussa 2014, ja oon ollut tosi tyytyväinen. Ei ole oikeastaan kuukautisia ollut sen jälkeen :) Silti ollaan miehen kanssa nyt päättetty poistattaa se elokuussa; toiveissa on kesävauva2016. Toki tiedostan, ettei se välttämättä niin helppoa ole (mutta ainakin sain miehen niin hyvin vakuutettua, että poistattamisajankohta aikaistui puolella vuodella ;) )

Kristaliina
Puutalobaby

Toi on kyllä ehdoton plus-puoli, että kuukautiset voi hävitä! Mulla hävisi jo niistä e-pillereistäkin - aina, kun kysyttiin, että koska viimeksi on ollut kuukautiset, mä vastasin tyyliin että "no kuus vuotta sitten" :) Ei nimittäin ehtinyt sitten tulla yksiäkään kuukautisia pillereiden lopettamisen jälkeen, kun Silva sai alkunsa :)

murmeliini (Ei varmistettu)

Mulla on ollut Mirena noin 12 vuotta (on vaihdettu välillä). Olen ollut supertyytyväinen. Aikaisemmin mulla oli ihan järjettämän runsaat kuukautiset (tuli lahkeista, vaikka oli maksimaaliset suojat), nyt ei ole mitään vuotoja.

ss (Ei varmistettu)

Minulla myös taitaa olla kolmas Mirena menossa. Vuosikausia on ollut, ehkä ensimmäisessä laitossa oli vähän pitempää tiputtelua, mutta sen jälkeen olen ollut supertyytyväinen. Synnytysten jälkeen kuukautiset oli tosi runsaat ja Mirena on tuonut ihanan vapauden menkoista. Niitä ei ole tai saattaa olla tosi pienet pari kertaa vuodessa. Sitten, kun on aika vaihtaa uuteen Mirenaan, menkat taas alkaa tulla.

Mutta ei kannata pelätä vaan kokeilla vuodenkin verran ihan rauhassa miten elimistö sopeutuu, koska sen jälkeen on niin vapauttavaa, kun ei menkkoja juuri enää ole. Narut voi leikata lyhyeksi niin, ettei ne tunnu ja lyhyet narut yleensä painuu kokonaan sisään, mutta ne saa kyllä sieltä lääkäri ronkittua, kun on vaihdon aika.

Lilya (Ei varmistettu)

Mulle laitettiin Mirena imetysaikana, kun kuukautisia ei ollut vielä tullut. No, edellisen kerran mulla onkin nyt sitten ollut kuukautiset vuonna 2013 ennen raskautta. Ihon kunto vähän huononi, mutta mitään muita sivuvaikutuksia en ole huomannut. Ja mainitsinko jo, että menkat jäi kokonaan pois? Ennen oli kovat kivut ja anemia, nyt ei mitään. Mahtavaa! :)

vk (Ei varmistettu)

Anteeksi etukäteen jos utelen liikaa (poistathan kommentti tai jätä vastaamatta jos on liian tungettelevaa), mutta mitä ehkäisyä käytitte tuon seksihelteisiin ajoittuneen ehkäisytauon aikana?

Kysyn siksi, että ollaan poikaystävän kanssa vuoden verran käytetty lähinnä keskeytettyä yhdyntää (aluksi olin kauhuissani siitä millainen ihminen musta on tullut, mutta nyt oletettavasti olen niin sekaisin, että alan itsekin uskoa tän metodin tehoon) :D Ja siis syyt juuri samat kuin mitä moni tuntuu pohtivan - kondomit on hankalia ja hormonaaliset vaihtoehdot ei pitkien pilleriputkien jälkeen houkuta. Sekä tietenkin niin, että yllätys olisi pikemminkin iloinen kuin katastrofi.

Mutta tietenkin herää kysymys, että onko jotain vialla kun ei tule niitä vahinkoja. Jos ollaankin _oikeasti_ mahoja? Siksi mua kiinnostaa kovasti, että millä metodilla nää vahingot syntyy - varmoilla päivillä, keskeytetyllä vai ihan vaan puhtaasti tuuriin luottamisella? Hävettää vähän kysyä tällaista tuntemattomalta ihmiseltä, voi gaah, anna anteeksi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on ollut käytössä varmat päivät (silleen vähän sinne päin laskien, sillä varmuudella että 1,5 vuotta lasta yrittäneenä oppi kierron vaiheet aika hyvin bongaamaan) ja keskeytetty yhdyntä nyt 3 vuotta. So far so good, muutama paniikkitesti on tähän aikaan mahtunut mutta 0 raskautta anyway (mutta tuosta 1,5 vuoden yrittämisestä voinee päätellä ettei olla superlisääntyvää sorttia oleva pariskunta). Vahinko ei olisi toivottu tilanne, mutta vastuu kannettaisiin (tosin tällä hetkellä vahinko tuntuu jos sen verran mälsältä vaihtoehdolta, että suunnitelmissa on pysyvämpi vaihtoehto, ikää on tarpeeksi niin saamme vapaasti päättää lapsilukumme).

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla ja miehelläni keskeytetty yhdyntä käytössä ollut jo 6 vuotta (tarkoittaen, että keskeytys menkkojen jälkeen siihen asti että ovulaatio varmasti kunnolla ohi - ollaan siis supervarovaisia). Kaksi lasta on tullut tuona aikana, jotka molemmat suunniteltuja ja saivat alkunsa ensimmäisestä ja toisesta kierrosta, kun alettiin yrittämään. Vahinkoja ei ole tullut siis, mutta silti raskautuminen helppoa.

E... (Ei varmistettu)

Mekin mentiin miehen kanssa 4 vuotta keskeytetyllä yhdynnällä, kun raskaus olis ollut ihan ok juttu (eikä kyllä edes vältetty tärppipäiviä), ja se toimi. Raskaaksi tulin heti kun alettiin yrittämään, älä siis suotta murehdi. Stressasin itse samaa, ja ihan turhaan. ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Too much information -varoitus :)

Meillä oli seksihelteillä käytössä kondomi tai keskeytetty - paitsi silloin sen kerran, kun ei ollut mitään... Mulla oli itse asiassa jo e-pilleriresepti apteekissa e-resepteinä odottamassa, mutta en ehtinyt sitä koskaan hakea. Meillä oli sen yhden kerran jälkeen molemmilla tosi voimakkaasti sellainen "hups, taidettiin just tehdä lapsi" -olo. Mä jopa mainitsin ääneen jälkiehkäisymahdollisuudenkin, mutta heti samalla sadasosasekunnilla tuli sellainen olo, että ei - jos tää tuli tästä, niin se oli tarkoitettukin.

Ja niin olikin. Meidän Seela <3

Biatch

Keskeytetty eli laukee lakanoille? :D Juu ei, en itse uskaltaisi. Tosin olen sinkku joten on vielä raskauden lisäksi tämä tauti ongelmakin. :D Kyllä se kumi riittää, pitää löytää vain se hyvä. :)

Keskeytetty eli kaikkialle muualle paitsi sinne reikään. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Puoli vuotta jatkuvaa migreeniä tuon kanssa. Yllättävän vaikea oli saada poistoaikaa tk:sta, kun poistoaika oli ns. ei-kiireellinen asia. Mieluummin selibaatti kuin Mirena...

Torey
Näissä neliöissä

On se kumma kun ei oo itsemääräämisoikeutta omaan kroppaansa! :D

Kristaliina
Puutalobaby

Au au au au. Mä oon vielä migreeniherkkä - mitenköhän mun käy... Hui!

honeychile

Yleisesti ottaen keltarauhashormoni rauhoittaa migreeniä. Hormonikierukka on juurikin yksi niitä vaihtoehdoista, jotka ehkäisystä aurallista migreeniä sairastavalle sopii. 

Ja vaikka nämä omien kokemusten jakaminen on sillä lailla vähän plus miinus nolla, ettei se kumoa tutkimustietoa, eikä ennusta mitenkään sitä, miten sulle käy, niin mulla jäi migreeni kokonaan pois kierukan myötä. Odottamaton hyvä puoli!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle sanottiin etukäteen, että tuo käy, jos on auraton migreeni. No, poiston aikaan sanottiin, että ei muuten kannata mitään hormonaalista ehkäisyä enää ikinä kokeilla.
T. Se, joka odotti puoli vuotta poistoaikaa. Ehti se jatkuva vuoto kuitenkin hellittää sinä aikana...

honeychile

Sopii se aurattomaankin migreeniin, erona siis auralliseen jossa yhdistelmäehkäisypillerit nostavat aivoinfarktiriskiä. Progestiiniehkäisyn vasta-aiheita ovat raskausepäily, aktiiviset maksasairaudet ja aiempi kohdunulkoinen raskaus (ei ehdoton) ja selvittämätön verenvuoto synnyttimistä. Ei siis migreeni, aurallinen tai auraton. :) Harmi tietysti ettei sitten kuitenkaan sopinut sinulle!

 

tanjatanja
Ei Beigeä

Älä sano! Olen kuullut legendaa vauvoista jotka ovat syntyneet kierukka nyrkissä :D

Torey
Näissä neliöissä

Itse tiedän pari tapausta, jossa kierukka on poistunut huomaamatta ja on saatu perheenlisäystä tämän tuloksena. :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Minäkin tiedän muutaman "kierukkalapsen" :) Tosin niissä kierukka on tippunut pois itsestään huomaamatta. Yhden tiedän jolle se jäi vessassa käydessä paperiin, aikamoinen tuuri että sattui noin, muuten ei olisi tajunnut mitään... :D

Kristaliina
Puutalobaby

Mä kysyin lääkäriltä kans luotettavuudesta ja numero oli kaksi tuhannesta. Mutta hänkin sitten mainitsi tän urbaanilegendan kierukkalapsista :)

neljän äiti (Ei varmistettu)

Täällä yksi kierukkalapsi. Ensin synnyin minä ja sitten kierukka. Tämä tapahtui kultaisella 70-luvulla. Kyseessä oli siis kuparikierukka. Synnyin 6 vkoa ennenn laskettua aikaa. En tiedä johtuiko se sitten tuosta ylimääräisestä härpäkkeestä. ;)

tanjatanja
Ei Beigeä

Oho! Ja minä kun luulin niiden olevan vain legendoja :O No mutta epätodennäköistä ilmeisesti kuitenkin. Toivotan onnea sinun ja kierukan yhteiselle matkalle!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.