Gallup: haalari vai takki&housut 3-vuotiaalle

Puutalobaby

Sarjassamme vanhemmuuden vaikeita valintoja: välikausihaalari VAI välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle?

2-vuotiaana haalari oli vielä must.

Tähän asti olen ollut vankka haalareiden kannattaja: ne on helppo pukea eikä tarvitse huolehtia, meneekö vyötäröltä sisään hiekkaa tai lunta. Lisäksi tirppa on niin hoikkavyötäröinen, että housujen ylhäälläpysymisessä on aina ongelmansa.

Toisaalta takki&housut -yhdistelmälläkin olisi puolensa. Takkia voisi pitää myös vaikkapa farkkujen kanssa (heh as if; milloin nyt sellainen tarve tulisi...) ja esimerkiksi kirjastoon mennessä voisi riisua vain takin ja jättää housut ja sisäpaidan kirjastovaatteiksi - ilman, että täytyy ottaa pois ja pukea kenkiä.

Tirppa ei myöskään ole koskaan ollut kiinnostunut varsinaisesti mudassa möyryämisestä, eli takilla ja housuillakin siinä mielessä pärjäisi. Ja toisaalta sitten taas nyt on iskenyt Espanjan leikkipuistoissa syntynyt kova kiipeilyinnostus - haalarilla voisi huolettomammin kiivetä ilman, että napa vilkkuu naapuriin.

Eli puolensa ja puolensa ja puolensa ja puolensa.

Tätä juuri tässä lauantai-illan ratoksi pähkäilen, ja ajattelin heittää ilmaan pikagallupin, eli:

Välikausihaalarit vai välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle? Kumman olette valineet ja millä perusteella?

Kommentit

Raissi
RetroPrinsessa

Molemmat! Haalari ihan must ulkotouhuissa ja takit parhaita kaupunki-kahvila-museo-ihanmissävaan paikoissa. Kätevä, kun on helppo riisua ja pukea, toisin kuin haalari. Meillä on itseasiasiassa ulkoiluunkin haalari ja kaksiosainen puku, mutta mieluummin tulee käytettyä haalaria. Kaupunki/kauppareissuille on sitten muutama siistimpi takki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sama täällä. Meillä esikoinen menee jo koossa 130 ja 74 cm alkaen meillä on tainnut aina olla 2-osainen puku ja haalari sekä jokunen irtotakki. Usein niitä haalareitakin on saattanut olla pari... Hinnat ei kirpputoreilla päätä huimaa, yhdestäkään en ole yli kymppiä maksanut ja suosimme hyväkuntoisia, käytettyjä teknisiä ulkoiluvaatteita.

Vierailija (Ei varmistettu)

No mut takki ja henkselihousut? :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, jos ois takki&housut, niin ehdottomasti pitäisi olla henkselilliset! Sellaisia meillä ei ole kuitenkaan koskaan ollut, niin ei ole omia käyttökokemuksia... Mutta sellaiset ois siis ihan ok...?

M-M

Meillä on Millalla henkselihousut ihan sen takia, että toisenlaiset on aina liian isot vyötäröltä, vaikka niissä kiristysjuttu oliskin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä oli 1,5v nyt talvella henkselitoppahousut ja hyvin toimi. Nyt välikausihousut joihin napsautin normihenkselit kiinni - ei tarvii näprätä sitä vyötärönauhaa rusetille joka kerta! :D

M-M

Molemmat :)

Ulkoilussa haalari on parempi, ei ainakaan oo selkä paljaana. Autoillessa meillä yleensä on takki+housut yhdistelmä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä oli aina molemmat (n. 2-vuotiaasta) siihen saakka kunnes eskarissa tai ekalla ei enää haalaria kelpuutettu. Ja tosiaan molemmissa puolensa ja puolensa, kelistä ja määränpäästä riippuen :D Jos pitäis vain yksi valita niin kallistuisin hoisut + takki yhdistelmään.

Karuselli

Molemmat. Eri tilanteita varten tarvitaan vähän eri ominaisuuksia. Ja olikos Silva aloittamassa syksyllä päiväkodin? Sinne kannattaa kyllä olla haalari.

Meillä on haalareista luovuttu, kun lapset on menneet eskariin, mutta paljon niitä näkee vielä eskarilaisillakin. On näppärin ehdottomasti niissä olosuhteissa. Yhdistetyt ulkoilu- ja kauppa- tai kirjastoreissut tms. vapaa-ajanriennot voi sitten vetää takki + housut -setillä. Meillä on ollut lisäksi aina välillä jotain (yleensä jostain saatuja) "hienostelutakkejakin", mutta meidän elämäntyylillä niitä on tullut pidettyä tosi harvoin. Lähinnä jonnekin juhliin ja ehkä satunnaisesti autolla ravintolaan mennessä.

Karuselli

Henkselihousut on hyvät niin kauan kun rymyäminen kiinnostaa. Kouluun mennessä ovat meillä vaihtuneet henkselittömiksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Takki ja hyvät henkselihousut riittää. Meillä on erittäin vilkas reilu 3v, joka kiipeilee, pyöräilee, hyppii, pomppii, käy päiväkodissa jne eikä vielä ole ikinä vilkkunut selkä. Reimalla on tosi hyviä ylös tulevia henkselihousuja ja takit on vastaavasti olleet vähän pidempää malliltaan. Suosittelen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Molemmat! Jos vain toinen niin ehkä haalari. Helpompi Silvan itse pukea ja riisua.
Meillä eskarilainen vielä käytti talvella molempia, mutta vk-haalaria ei enää kelpuuttanut.

Pikkulintujen äiti (Ei varmistettu)

Mä olin ennen vankkumaton haalarin kannattaja, kunnes tajusin, että mun lapset on eriparia ylä- ja alaosasta. Molemmilla on piiiitkä selkä ja lyhyet jalat. Viimeinen niitti oli kun esikoisen talvihaalari ratkesi nivusista kun selkä oli liian lyhyt ja kuopukselle oli 104 senttisen haalarin niska-haaramitta nafti. Normaalisti kuopus käyttää yläosia koossa 98/100 cm, housuissa menee 86-92 cm... Meillä siirryttiin takki ja housut yhdistelmään pitkin hampain, mutta toistaiseksi oon ollu tyytyväinen. Käytössä 5-v esikoisella suorat housut ilman kuminauhaa lahkeensuussa ja 3-v kuopuksella henkselimalli, molemmat toimii.

AER (Ei varmistettu)

Sama täällä, pitkäselkäiset lapset ja haalarin osto on yhtä tuskaa. Nyt lähes 3 veelle ei enää tule haalaria juuri tuosta syystä, nuoremmalle yritän vielä löytää. Mutta tosiaan vilkkaallakin lapsella housut + takki -yhdistelmä toimii, kun on tarpeeksi korkealle tulevat henskelihousut. On meillä siinä yhdistelmässä jopa maattu kuralammikossa ilman, että sisävaatteet kastui :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä ollut 1v asti välikausina housut ja takki. Juuri helppouden takia. Jos onkin vaikka ollut lämmin päivä keväällä auringossa, on niin helppo ottaa takki pois ja pitää housut ja esim takin alla oleva fleece tms.
Kuten jo mainittukin Reimalla on hyviä henkselihousuja, ulottuvat rintaan asti joten selkä ei saa kylmää. Ja kätevää tosiaan kun voi takkia pitää vaikka farkkujen kanssa. Meillä ainakin usein käytössä tämä yhdistelmä esim. kauppaan tai kahvilaan mennessä, jolloin lapsi matkustaa rattaissa, eikä ole tarkoituksena mennä varsinaisesti ulkoilemaan.
Nämä on toki makuasioita, mutta mielestäni on vähän hassun näköistä jos "isommalla lapsella" (no en nyt tiedä onko 3v vielä niin iso..) on haalari. Vähän samallatavalla, kuin jos jo kävelevällä lapsella on vaikka potkuhousut.

Suvi K.
Sisunainen

Haalari. Toimii myös 23-vuotiaille (en tosin muista kumpaa käytin 20 vuotta sitten :D). Tai sitten ostat molemmat niin että on kasvunvaraa, meneehän ne kuitenkin vielä pikkusiskolle käyttöön. 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ebbiksellä on molemmat ja molemmissa on vähän eri ominaisuudet. Haalari on hommattu varsinaisiin ulkoleikkeihin ja rymyämiseen, ja se kestää veden ja kuran. Takki ja housut on taas lähempänä ihan tuulipukua, ihan superhyvät kun on muuten lämmin mutta vaikka viileä tuuli. Takki on myös päällä kauppareissuilla, automatkoilla yms. ei-ihan-ulkoiluissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Takki ja henkselihousut on meillä käytössä. Takkia tarvitsee kuitenkin mut ilman haalaria pärjää enkä tahdo ostaa molempia. Ja takin saa helposti pois kaupassa/autossa jne. Meillä on lisäksi käynyt niin hyvä tuuri että saman koon takki on ollut tosi pitkään käytössä, housut vaihdettiin uusiin kun ne jäi lahkeista lyhyeksi

toope tyttelsön (Ei varmistettu)

Haalari! Vedän ulkokerhoja ja käytän haalaria talvisin itsekin. Käyttäisin ympäri vuoden mutta aikuiselle välikausihaalaria ei niin vain löydetä! Haalari voittaa takkihousut sata nolla käyttömukavuudessa. Lämmittää NIIN paljon paremmin, kuin housut ja takki! Lämpö pääsee kiertämään. Ja se on niin mukava, ei tarvitse ikinä kiskoa ja vetää ja korjata. Olen haalariuskovainen! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Haalari aikuisella?! Epäilemättä samaa porukkaa, jotka kesällä pukeutuu tilanteessa kuin tilanteessa tennissukkiin ja crocseihin "ne kun on niin kätevät".

Kristaliina
Puutalobaby

Meidän Joel on jo monta vuotta haaveillut aikuisten talvitoppahaalarista :)

Laurakaisa (Ei varmistettu)

Sen nimi on pilkkihaalari :)

toope tyttelssön (Ei varmistettu)

Seisopa itse kuusi tuntia päivässä meren rannalla tuulessa talvipakkasella ja valitse sitten haalari vaiko housut-takki ;) Pakko sanoa että loukkaava kommentti tuollainen "haalari aikuisella on yhtä kuin crocsit ja tennissukat"! Minä olen enemmän lajia "haalari aikuisella on yhtä kuin kesämekko päällä ja jättiuimarengas fillarin tarakalla". Onnekseni olen tarpeeksi laajakatseinen käyttämään haalaria iästä huolimatta, harmi että kaikki eivät sitä ole!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Tai sitä porukkaa joka esim. kelkkailee tai ulkoilee tunteja päivässä :) Mulla ei ole nyt haalaria, mutta kyllä, mullakin on ollut haalari päällä ihan aikuisiällä. En omista tosin yksiäkään tennissukkia taikka crocseja.

halimamma (Ei varmistettu) http://halimamma.wordpress.com/

Haalari ja takki. Ulkoiluun haalari ja vähän lämpimämmälle ilmalle tai kirjasto-/kauppa-/muille matkoille joilla ollaan kuitenkin melko lyhyt aika ulkona, jotkut tavalliset housut ja takki. Ja jos on kylmempi niin housujen alle sukkikset.

Varsinkin ohuita takkeja lapsille löytyy tosi hyväkuntoisina kirppiksiltä, niin sen ostamiseen ei montaa euroa ylimääräistä tuhraudu. :) Haalarista saattaa joutua pulittamaan enemmän.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä liputan haalarin puolesta, jos täytyy vaan toinen valita, mutta muuten komppaan edellisiä ja sanon että molemmat. :) Ja housuiksi ehdottomasti henkselimalli, jos ei ole sitä haalaria käytössä. Meillä on nyt kevääksi haalari pääasialliseen ulkoilukäyttöön ja sit takki+housut (tällä kertaa ei henkselimalli), joita käytetään varavaatteina hätätilanteessa tai sitten esim. pelkkää takkia kauppareissuilla tai takkia fleecevuorellisten kurahousujen kanssa. Vähän aina vaihdellen, mikä parhaalta kombolta tuntuu. :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ja niin, piti sanoa, että myös Jonathanilla on tosi hyviä korkeita henkselihousuja. :)

Miitu (Ei varmistettu)

Mun ehdottomasti paras lastenvaatehankintani on ollu henkselilliset välikausihousut irrotettavalla vuorella. Ostin reilun koon vuosi sitten, ja noi menee vielä varmaan vuoden. Lukuun ottamatta kesähelteitä meillä on käytetty ympäri vuoden takin paksuutta säätelemällä tai sit ilman takkia. Etenkin alku-/loppukesästä kosteutta on kuitenkin sen verta paljon, että noi on pihaleikeis miellyttävämmät kuin vaikka legginssit/collarit, kun ei oo heti pöksyt märkänä. Kovemmille pakkasille meilläki on haalari, mut jotenkin välikauteen se tuntuu turhalta hankinnalta, kun käyttöaika on suht lyhyt ja seuraavaan välikauteen joutuu todennäköisesti hommaamaan taas uuden... Tai no minä oon kokenu, että haalarin kohdalla pitää ottaa sopivampi koko, kun pelkät housut tai takit pystyy ostamaan väljempänä ja käyttää sitten pidempään. Nimim. tosiaan samat välikausihousut toista ja -takki kolmatta kevättä käytössä.

Hip (Ei varmistettu)

Mistä löytäisi tuollaiset irrotettavalla vuorella varustetut housut? Kuulostavat käteviltä, kelpais meillekin!

Miitu (Ei varmistettu)

Meillä on reiman sege -malliset, mutta noita ei valitettavasti vissiin nyt oo tehty lisää. Nettikaupassa oli tyyliin 152-kokoa enää jäljellä, kun yritin ettiä kuopukselle pienempää kokoa. Mut sit muistelisin, et esimerkiksi popilla on ollu ainakin irrotettavalla vuorella haalareita, joten löytyiskö samalla idealla pelkkiä housuja?

Sitruunalehto

Meillä on aina molemmat. Haalarit ja takki&henkselihousut. Haalarit on yleiseen ulkoiluun ja "rymyämiseen" ja takki&housut niihin tilanteisiin jossa on hyvä että voi vähän keventää vaatetusta. Esim just kirjastot ja kauppakeskukset ja pitkät automatkat. Ja koska haalarit on vähän väliä kurassa/ märkänä on hyvä olla toinen setti olemassa. Investointina tietty kallista hankkia kummatkin mutta meillä kamat kiertää pikkusiskolle niin panostan laatuun, kestävyyteen ja käytännöllisyyteen. Kun on kahdet ei yhdet kulu niin pahasti ja usein sama takki menee kaksikin kautta. Henkselihousut on ihan ehdottomat koska meilläkin hoikat tytöt. Suosittelen omasta puolestani näin.

Dalmikirjautumatta (Ei varmistettu)

Meillä kesällä kolme vuotta täyttävä on jo viime keväästä mennyt takki+housut-kombolla ja just ostin fb-kirpulta kokoa isomman Ticketin Plain Rainin (paras, saa fleecellä ja ilman!). Tuossa Ticketin setissä henkselihousut tulee kainaloihin asti joten on minusta ihan ku haalari, mutta kätevämpi. (Just ne kirjastoreissut ym.) Toinen setti on sitten Lindex/HM-osastoa, pyykkipäiviä varten, nekin toimii ihan yhtä hyvin. Lopetin lastevaatesnobbailun tähän toiseen lapseen kun tajusin ettei ne oikeesti tarvii mitään 150 euron haalareita jokaiseen neljään eri vuodenaikaan. :D

Takki+housut on myös hyvät siitä että niillä on ainakin meillä paaaljon pidempi käyttöikä kuin haalarilla. Haalari alkaa aina kinnaamaan joko niska-haaramitasta tai punttien pituudesta, vaikka olis muuten sopiva. Tyttärellä menee takki aina yhden-kaksi kautta pidempään kun housut ja pojalla taas toisinpäin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä meillä lapset ovat aina sen verran kasvaneet, että takit ja housut on seuraavaan vuoteen olleet aivan samalla lailla liian pieniä kuin haalaritkin. Että sen suhteen ei ole eroa.

Dalmikirjautumatta (Ei varmistettu)

Mää puhuinkin omistani, en teijän lapsista. :D

(sori. oli pakko.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos et huomannut, niin minä puhuin meidän lapsista!

phocahispida

Jos lasta pitää käyttää vessassa matkoilla / ulkoillessa, on haalari tai alushaalari aika kauheita riisua. :D Kun on tosi hätä, voi olla liiankin hidasta. Siksi ollaan menty ulkohousut + takki -kombolla jo aika pitkään välikausivaatteissa ja viime talvi myös toppavaatteissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Henkselihousut takin alta vasta hankalat onkin riisua minusta.

phocahispida

Niinpä! Ei siis henkseleitäkään. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kalvollinen haalari ja tavallinen takki on minimi. Meillä kyllä tuossa iässä sattui vielä välillä vahinkojakin, niin että myös varaulkovaatteet olivat tarpeen. Ja joutuuhan noita pesemään kurastakin välillä. Päiväkodissa haalari on ehdottomasti parempi, koska sen lapsi saa itse päälle. Henkselihousut ja vetoketjullinen takki on hankalat ja aina joutuu odottamaan aikuista apuun. Ja onhan se kotonakin kiva minä ite -iässä pukea itse. Meidän lapset on käyttäneet vk-haalaria ekaluokan loppuun omasta halustaan, koska se on välitunnille mennessä nopein pukea. Koot vaan loppuu siihen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hoitoon ehdottomasti haalari, koska se lapsen on helpompi itse pukea. Harva saa takista vetoketjua itse kiinni helposti tai laittaa sujuvasti paidan housuhin niin että on sekä lämmin että mukava. Meillä ekaluokan syksyllä tyttö ensin sanoi, ettei enää pidä haalaria, mutta kun kouluun ilmestyi ensimmäinen lapsi haalarissa, hän halusi heti myös haalarin. Nopeampi pukea, oli perustelu. Vanhempainillassa myös opettajat suosittelevat edelleen haalaria, jotta lapset voivat nuohota pihalla vapaasti. Ja tosiaan meno ekalla ei yhtään eronnut päiväkodista, kun lapsilla on keskellä päivää tunnin ulkovälitunti.

Torey
Näissä neliöissä

Sekä että. Useimmiten tosin ollaan jo pari vuotta käytetty housuja ja takkia, eikä ole edes henkseleitä. Talvihaalari on ollut lumen takia must, mutta tähän aikaan vuodesta takki ja housut on ihan riittävät kun ei lumi pääse takin sisään. :)

Laurakaisa (Ei varmistettu)

Meillä on 3- ja 4-vuotiaiden kanssa menty tähän asti sekä talvet että välikaudet niin, että tavalliseen arkeen ja ulkoiluun on ostettu isommalle joko uusi tai erittäin hyväkuntoinen käytetty laadukas, kosteussuojattu ja kestävä haalari, ja sitten taas nitä farkut/autoon/kauppaan/kylään -erikoistilanteita varten on joku housut ja takki -yhdistelmä, jotka on kevyemmät ja jotain vähemmän teknistä osastoa muutenkin. Tuo toimii sikäli meillä, että nämä kaksi kurakerttua ovat pääosin tähän rospuuttoaikaan niin rapaisia niiden tavallisten ulkoilujen jälkeen, että on ihan hyvä kun on joku puhdas vaatekerta varalla jotain ihmisten ilmoilla esiintymistä ja autoon pakkaamista varten :)

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Mulla ei oo omia lapsia vielä, mutta hoitolasteni kanssa oon huomannut, että takki+housut yhdistelmä on aika kätevä, koska silloin on helpompi tehdä erilaisia yhdistelmiä sään mukaan. Esim. toppahousut ja vk-takki tai vk-takki ja kurahousut tai mitä nyt ikinä sen hetkiseen ilmaan on sopiva :D Etenkin siksi, kun tuo housupuoli menee useammin likaiseksi ja pyykkiin kuin takki, niin sitten voi olla toiset housut varahousuina jotka saa helposti yhdistettyä samaan takkiin, eikä tarvi pestä koko kokonaisuutta niinkuin haalarissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Molemmat tai haalari ja takki. Haalari käy hyvin päiväkotiin, leikkipuistoon ja muihin ulkoleikkeihin. Mutta meillä on myös käytetty välillä takki + housu yhdistelmää välillä myös pihaleikeissä. Välikausitakki on myös ollut käytössä kesällä vilposimmilla keleillä tai jos sadekuuro kesällä yllättää.

T-100
(G)ROUND ZERO

Lukematta läpi kolmeakymmentä neljää edellistä kommenttia, hihkasen että ihan pukijan oman fiiliksen mukaan. Oli se pukija sitten vanhempi tai lapsi. Puhtaanapidon kannaltakin olen tykästynyt kaksiosaiseen vaatekertaan, mutta lapseni onkin mudassa möyrijä. Ei tartte nakata koko pukua pesuun, vaan pelkät housut yleensä kaipaa pesun, jolloin niitä voi olla kahdetkin. Käytännössä valintaa on ohjannut myös paikallinen kirppistarjonta, ollaan ostettu lähes kaikki ulkovaatteet tähän asti käytettyinä. Haalari käytössä myös mummolaa varten, helpompi isovanhempien pukea.

Molemmista vaihtoehdoista vain hyvää sanottavaa. Henkselihousuja ostaessa kannattaa tsekata, että niissä on tarpeeksi säätövaraa. Joskus lapsella oli tosi kummalliset henkselihousut, joiden henkselit oli suunniteltu ilmeisesti muutaman vuoden vanhemmille kuin itse pöksyt. Lökötteli pikkasen.

Sitruunalehto

Henkseleistä kannattaa tarkistaa myös että olkaimien etäisyyttä toisistaan voi säätää tai että on valmiiksi tarpeeksi lähellä toisiaan että pysyvät olkapäillä löysälläkin.

Cpop

Meijän napero tartteis ehdottomasti haalarin.. tai mieluiten kokovartalo"kondomi"puku, joka ei päästä vettä mistään reiästä, ei hajoa kulutuksessa eikä estä liikkumista :D Hän on nimittäin semmonen kurahirmu että hän piehtarois kaikki lammikot läpi! Tykkää myös kiipeillä ja juosta ja ja ja... Tällähetkellä meillä on vaan sellanen kaks osanen tosi kevyt tuulipuvun tyyppinen välikausisetti, joka on ihan ok mutta rajoittaa näitä ipanan mieluisimpia harrastuksia aika pahasti kun joko a) ei saa mennä liikaa lätäköihin/kuraan b) ei voi kiipeillä paljon kun vilkkuu selkä jne. c) voidaan olla ulkona kerrallaan 15-30min tai muuten saan kantaa hypotermian rajoilla olevan ipanan kotiin. HUOH! Vk-takki ja kurahousut komboa ollaan käytetty useimmiten, mut nyt piti laittaa merinovillahaalari pesuun kun toistamiseen tuli siihen pissavahinko ja tälläkertaa laajempi sellanen, etten uskaltanu luottaa pelkkään tuuletukseen...

Ja kaikkein ärsyttävintä on, kun en löydä mistään sellasta haalaria missä olisi kaikki tarvittavat ominaisuudet + hinta olis kohtuullinen.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Huutelen väliin että KAXS! KAXS! :D Eli KappAhlin omat haalarit. Niillä on myös takki+housut-yhdistelmiä. Välikausiversioita en oo omalla lapsella ehtinyt testata, mutta hoitolapsilla on ollut ja nuo pärjää kyllä kalliimmille vertailuissa ilman mitään ongelmaa. Eihän nekään ilmaisia ole, mutta Ticketit ja P.o.Pit maksaa uutena kuitenkin reilua 100 euroa helposti ja uudesta Kaxs-toppiksesta maksoin 70e :)

Cpop

Miä kävin viikonloppuna kunnon "nyt on pakko löytää vk-puku"- kriisin läpi ja googletin ehkä kaikki mahdolliset lastenvaatekaupat läpi, etsiessäni sitä oikeaa :D En ois uskonu mimmoseen suohon sitä tulikaan upottua niiden himskatin teknisten ominaisuuksien sun muiden kanssa!!!

Me päädyttiin tilaamaan Tähti Jonathan pienien vk-haalari, kun siinä oli korkea vesipitoisuus pilari (10 000, viiden pesun jälkeen 5000) ja kestokierrokset oli korkeemmat kun melkein missään muissa vaatteissa mitä kattelin(50 000)! Jonathaneista oli miulla aiempaakin kokemusta, kun tädiltäni olin saanu miun kahden serkun pitämiä pukuja ja ne kaikki on ollu hyvässä iskussa vielä tällä kolmannellakin käyttäjällä.. Ja sit vielä se hinta, oli jossain tarjouksessa ja saatiin alle 50€ postikuluineen! Woohoo!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös molemmat. Ei kyllä pärjättäs ikinä yhellä, kun kolmissakaan ei oo yhtään liikaa :D Meillä ei tunneta/ymmärretä käsitettä "huono ilma" on vain erillaisia säitä, ja joka säällä on omat kivat puuhat ja leikit ulkona.
Haalari on helppo, lämmin ja mukava liikkua ja möyriä. Takkin ja housujen hyvyys juurikin tuo muunneltavuus ja monikäyttöisyys. Meidän laiska pukija tykkäs haalareista, koululaisena vasta valitsi enemmin takin ja housut. Kun taas meidän juuri 2v. täyttänyt "minä itse" kuopus pukee sujuvasti ne henkselihuosutkin ja takin itse.
Talvella haalari on ehdoton, mutta välikautena meillä saatanut olla erillaisia takki ja henkselihuosu ja ilman henkseleitähuosuja yhdistelmiä.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.