Hapankorppuaddiktio

Puutalobaby

Niin kauan kuin muistan, ihan lapsesta asti, olen ollut hulluna hapankorppuun.

Itse asiassa "hulluna" on aika kirjaimellinen kuvaus minun ja hapankorpun suhteesta. 

"Mä otan yhden", uskottelen itselleni.
"Tai no pari."

Syön sitten hemmetti vie kokonaisen paketin. Myös perhekoossa. Rousk rousk rousk. Siinä pääsee lähes meditatiiviseen tilaan. Korppu toisensa perään. Rousk rousk rousk. Okei nyt jo tekee vähän pahaa, mutta ei haittaa. Rousk rousk rousk. Vielä yksi. Rousk rousk rousk. Vielä. Rousk rousk rousk.

Ja ainoa oikeaoppinen tapa syödä hapankorppua on näin:

Ei todellakaan päälle muuta kuin Ingmariinia (tai jotain vastaavaa). Kaikki muu on hapankorpun häpäisyä!

Niin joo. Yllä mainituista syistä meille aika harvoin ostetaan hapankorppua. Niistä saa nimittäin aika hyvin mahansa kipeäksi. Au au au. Kierähdän nyt takaisin tuonne sohvalle voivottelemaan.

Hapankorppu on parasta huumetta.

Seuraava sukupolvi hapankorppufriikkejä kasvamassa.

Kommentit

Piipo79

Sama addiktio. Ja Maukas-näkkileipä toimii samalla tapaa. Pelkkää voita päälle. Muuten menee makunautinto!

Blue Peony (Ei varmistettu)

Hih, äiti söi koko raskausaikansa hapankorppuja kuin hullu. Synnyin siis varmaan hapankorppugeenin kanssa, sen verran hulluna olen aina ollut niihin. Aina on oltava paketti kaapissa!

Kummelikopplan

Täälläkin fanitetaan hapankorppuja! Niitä kun syödään poika haluaa kuunnella Pharrellin Happya ja laulaa samalla "cause HAPIS" :)

Kristaliina
Puutalobaby

:D :D :D

Torey
Näissä neliöissä

Oi kyllä! Niihin tulee himo ja sitten niitä syö niin, että kitalaki on rikki ja alkaa närästää. :D

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi

Voihan hapis! Yksi niistä surullisimmista menetyksistä siirryttyäni gluteenittomalle :( Miten voisinkaan vaikka maksaa että voisin syödä yhden(paketillisen) hapankorppuja oivariinillä :P

Oi! Kiitän näin sivullisena vinkistä :)

PikkuKirppunen (Ei varmistettu)

Niin sama addiktio täälläkin! Paitsi että opsikeluaikoina lisäsin toisinaan päälle vielä kolme viipaletta maustekurkkua (yhtään enempää ois liikaa, vähemmän... no, sama ku ei ois sit ollenka). Korosti ihanasti hapankorpun omaa makua.

annakarin
Anna Karin

Ai juma, nyt mulla tekee noita mieli ihan hulluna! Eikä meillä tietenkään ole niitä. Mulla ja hapankorpuilla on vähän sellainen suhde, että mä aina unohdan ne ja sitten kun otan yhden haukun herkkänä hetkenä niin se on menoa se. Ehkä pakko ostaa huomenna! Ainoa ärsyttävä juttu on hapankorpun voiteleminen. Ihan tuskallisen hidasta, koska olen siinä niin tarkka - levite ei saa olla nimittäin yhtään epätasaisesti hapankorpun päällä.

(Ei muuten tuu varmaan hirveesti vihreitä pylpyröitä hapankorppu-ruokavaliolla... :--D Hitsi!)

Vau mikä vauva!

KYLLÄ pitää laittaa juustoo päälle, kokeile ny kun ensin hampaat ottaa siihen pehmeeseen juustoon ja sitten vasta rousk, ihan vaillinaista muuten!

Embu

Täällä kans yks hapankorppukoukuttuja. Rousk rousk, nam nam.

Tosin alkuraskauden aikana vedin noita ihan hulluna mehukeiton kera (no siis en saanu mitään muuta alas), ni sen jälkeen oli kyllä varmaan puoli vuotta, ettei kyllä kyseiset elintarvikkeet maistuneet yhtään. :D Nyt hapankorput maistuu taas, mehukeittoo ei oo kyllä sen kummemmin tehny mieli...

Gko (Ei varmistettu)

Voita ei tarvita, mutta hapankorpun päälle metvurstia ja Kuusamon savukermajuustoa. Niin törkeän hyvä yhdistelmä, että ei voi lopettaa rouskutusta.

Sumu (Ei varmistettu)

Mutta missä ovat ne suuhun sopivan levyiset hapankorput? Olen nykyään löytänyt vain noita leveitä, joista on pakko haukata aina toiselta puolelta kerrallaan ja tuloksena on hajoaminen. Ärsyttävää :) Tykkään muuten myös kaurakorpuista, vähän vatsaystävällisempää rouskua.

Sumu (Ei varmistettu)

Vastaan itselleni: Vaasan ja taas on hapankorpun syöminen mukavampaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pirkalla on kanssa sitä kapeampaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Päälle juustoa ja suolakurkkua. Mutta jos aikoo syödä yli 10, niin sit vain pelkkää voita :)

Kristaliina
Puutalobaby

Totta kai niitä syödään enemmän kuin kymmenen! :)

Ester-i (Ei varmistettu)

Tiedän että tämä menee vähän oudon puolelle, mutta olen oppinut isältäni tavan syödä punajuurisalaattia hapankorpun päällä. Meidän kaksivuotiaskin diggaa "hakanporpuista", on tosin saanut vain Becelillä voideltuja versioita. Ehkä outo punajuuritapa menee myöhemmin eteenpäin.

SintsuJee (Ei varmistettu)

Hapankorppu + punajuurisalaatti -combo on oikeesti niiiiiin hyvää.

Noella (Ei varmistettu)

Itse sipaisen hapankorpun päälle vain hipaisun Oivariinia. Sen päälle ohuen ohut broilerileikkele ja sen päälle avocadoa. Nam! Ystäväni syö hapankorpun päällä Mars-suklaapatukkaa! :D

sarivir (Ei varmistettu)

Hapankorppu, jonka päällä pasu kerros Olympia -sulatejuustoa aaaaaaaah. Hullun koukuttavaa.
Yksi paketti hapankorppuja vaatii 2 pakettia sulatejuustoa :D Tarkkana siis ettei tuu vajareita.
Tosin ihan oikea suolainen voi passaa myös.
Lapsena koulun jälkeen hapiksen päälle kelpasi kermajuusto.

Sanjana (Ei varmistettu)

Todellakin!! Parasta. Tosin tänä aamuna puuron kanssa otin muka yhden hapiksen koskenlaskijalla (levitettävä) ja Ritari-juustolla. Oli menoa, olympia tais kohdata vertaisensa. Omnom! Eka pehmeää jansuoöaista ja sitten se rapsakka korppu. ♡

Sanjana (Ei varmistettu)

Siis pehmeää ja suolaista..!

Pinsteri (Ei varmistettu)

Hapankorppu ja maapähkinävoi. Voi kyllä! Parasta heti oivariinin jälkeen. Jollain oudolla tavalla koukuttavaa. Plus iso lasi kylmää maitoa. Maitoa ei saa unohtaa.

Lustu

Arvoisa korppuaddikti. Minulla on outo kysymys. Siis todella outo kysymys joka ei edes liity korppuihin. Teillä on stokken steps tuoli. Mahtuuko siihen aikuinen pylly?  Olen syöttötuolin valinta vaiheessa lapsukaiseni kanssa ja arvostan pitkää käyttöikää. Steps miellyttää silmääni enemmän kuin tripp trapp jota käytän töissä (päiväkodissa) itsekin. En ole vielä törmännyt livenä stepsiin, että olisin voinut koe istua enkä tunne ketään kellä sellainen olisi. Tuntui luontevammalta kommentoida tuoreimpaan tekstiin. Kiitos ja anteeksi :D

Kristaliina
Puutalobaby

Odotas menen testaamaan!

Kristaliina
Puutalobaby

Eli joo, riippuu pyllystä :) Mun (tällä hetkellä leveämmässä kunnossa oleva) pylly mahtui mukavasti. Otin mittanauhankin käteen, noin 40 cm näyttää kapeimmalta kohdalta olevan.

Mun täytyy sanoa, että tykkään itse Stepsistä aika paljon enemmän kuin Tripp Trappista. Stepsin sitteriosa on valovuoden parempi - toimii siis ihan lattiallakin sitterikäytössä, kun Tripp Trappin vastaava oli oikeastaan pelkästään tuoliin tarkoitettu. Ja se on isompi, kaukalo jäi aika nopeasti pieneksi. Ja sitten naperovaiheessa Steps vetää pisteet siitä, että siinä on reunat. Tuolikeikkujaiselle kivempi kuin Tripp Trapp. Mä laitoin sen nyt Silvalle käyttöön ja Seela istuu Tripp Trappissa.

Niin joo, paitsi Stepsin "syöttötuoliosaa" ei ollakaan nyt päästy edes kokeilemaan, koska otettiin se Seelan sitterikäytöstä suoraan Silvan naperotuolikäyttöön.

Paitsi jos Stepsiä ei olisi, sitten oisin sitä mieltä, että Tripp Trapp on paras :)

Tulipa sekava kommentti :D

Lustu

Kiitos paljon tämä oli loistava :D ostamme siis stepsin ja tyttäreni saa istua siinä siihen asti, kun takamus kasvaa liian leveäksi. Toivottavasti pitkään. Kyllähän se syöttötuoli osa varmasti toimii miksipä ei toimisi. 

Alisa W
Suusta suuhun

MERISUOLAINGMARIINILLA!

Mumrik (Ei varmistettu)

Sä laitat voin väärälle puolelle!! :O

Lepa (Ei varmistettu)

Katoin ihan samaa, yyh. Mut ehkä se on tapana ööh.. pohjoisessa?

Kristaliina
Puutalobaby

Eijeiejeijeijei TÄÄ on oikea puoli! Olen asiasta aivan varma, koska minä olen aina tuolle puolelle laittanut! :D

Mulla on ihan sama addiktio! Onneks sitä rajoittaa vähän mun maha, joka ei oikein tykkää rukiista, sekä hapankorppujen tekemät naarmut poskiin, kitalakeen ja kieleen. Puhumattakaan närästyksestä. :D Mutta sitten kun erehtyy ottamaan yhen, se on menoa... 

Ps. Mun mielestä Kristan hapankorppu on voideltu JUST oikein!

kirsikkahillo (Ei varmistettu)

Kyllä on tuo levite ihan väärällä puolella korppuherkkua. Pyydän sinua miettimään tätä asiaa uudelleen ja korjaamaan postauksesi asianmukaiseksi :) Asia voidaan näin ollen unohtaa eikä siihen tarvitse enää jatkossa palata.

-Lele- (Ei varmistettu) http://leleslivewire.blogspot.fi/

I feel you!! Lapsuudesta asti ollut riippuvuus mullakin.. Nykyään tosin enään kerran kuussa kun pidän herkkupäivän. Silloin mä ostan itselleni paketin korppuja ja voitelen valmiiksi puolet, kaadan ison lasin maitoa ja alan rouskuttaan ja lukee aku ankkoja. Perheeni tietää et mulle on turha sillon puhua,koska mitenpä sitä vastais suu täynnä korppua..;D

Mimimii (Ei varmistettu)

Oi kyllä!
Minkä vain keitoin kanssa margiksella ja juustolla, tai sitten herkutteluun päälle sini- tai valkohomejuustoa! NAMNAM. Aurajuusto on vaan niin kovaa että pitää levittää varovasti ettei happis katkea ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.