Helppo kasvisruokaresepti sunnuntai-iltaan

Puutalobaby

Meillä useimmiten Joel tekee ruoan. Jos keittiössä häärään minä itse, tapanani on suosia kasvisruokia yksinkertaisista, puhtaista raaka-aineista - ilman e-koodeja.

Niin kuin tänään: tarjolla oli rypsiöljyssä paistettuja ahvenanmaalaisia perunoita kevyt-kermaviilikastikkeessa.

Kas näin:

Onnistuu aina.

Share

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Minä: "Kasvisruokaresepti, hmm. En taida jaksaa lukea sitä reseptiä.. No, okei, katsotaan nyt kuitenkin."

Ja tadaa: Lempikasvisuokanihan se siinä! :D

Sama efekti täälläkin ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Tää on vaan niin universaalisti hyvää. Ja suht helppo tehdä - tosin tuo dippikastikkeen sekoittaminen on tietysti oma taiteenlajinsa (ei saa jäädä sellaisia kökkeröitä).

nansk

Sekoita haarukalla, ei jää kökkäreitä! Terv. ammattilainen.

nansk

Tuosta ei kyllä kasvisruoka parane! Nam! (Pitikin klikata, nyt tekee mieleni sipsejä. Saakeli.)

Kristaliina
Puutalobaby

Niinpä! Eikä yhtään e-koodia! Ja rypsiöljyä! Terveysruokaa!

Sillypäänts

Hieno resepti ja juhlan kuin juhlan varma menekkituote :D
Dippikastikehifistelijänä on pakottava tarve lisätä pieni korjaus: valitettavan usein nuo dippijauheet on ympätty täyteen niitä inhottavia E-koodeja :/ erityisesti natrium-glutamaattia ja hiivauutetta.
Alempana mainittu lemongrass olikin virkistävä uutuus sillä on se on onneksi (!) hoksattu tehdä ilman pahamaineista E621:stä ;)

Kylläpä tekee nyt mieli sipsiä :P

Kristaliina
Puutalobaby

Aijaijai sipsipussin ja kermaviilin sisältöjä kikatellen katsellessani en yhtään muistanutkaan tuota jauhoseosta - totta, se on varmaan aika e-kyllästettyä.

Nooh, oikeastihan mä en kyllä juuri koskaan noita e-sisältöjä katsele; ainoa, mitä saatan joskus ruoan sisällöistä tsekata on se, että onko johinkin maustekastikkeisiin piilotettu sitä hemmetin kalakastiketta :) Mä oon popsinut noita e-koodeja elämäni aikana niin antaumuksella, että mun ruumis ei todennäköisesti maadu koskaan. Ja loistaa pimeässä :)

laurafree
Laura loves

Mulla on tästä uskomattoman mielenkiintoinen variaatio: sama setti ei-kevytkermaviilillä. Parempi. Paras. Lempiruokani. Ever.

Mindeka
Ma-material Girl

Totta. En edes tajunnut sipsihimoissani, että reseptissä mainittiin joku kevyttuote. Ei niitä saa käyttää!

Kristaliina
Puutalobaby

Rohkeimmat voivat ottaa lisävariaatiota hommaan myös kastikkeen makua vaihtelemalla - täällä menossa Ranch. Lemppari on kyllä Hot Chili.

Kanelibasilika

Aijai, on kyllä hyvä resepti - nam!!

Kristaliina
Puutalobaby

Juu, mä tiedostan olevani aivan aliarvostettu keittiötaidoistani :)

Kanelibasilika

Mun lempparidippi on kyllä valkosipuli (ja jos haluaa kivuta next levelille niin raastaa sinne kermaviiliin pätkän kurkkua, pienen valkosipulinkynnen ja maustaa yrttisuolalla ja mustapippurilla - mutta tää siis menee kyllä vähän hifistelyksi, kun noi pussikastikkeetkin on aika...no hei hyviä! Muuten tulikin mieleeni, kannattaa kokeilla sitä lemongrass -dippiä! Oli jännästi tosi hyvä!), terveisin sipsiaddikti

Kristaliina
Puutalobaby

Uuu, tuota lemongrassia en olekaan koskaan kokeillut, mmm kuulostaa hyvältä!

Valkosipulidippi oli mullekin ennen perus, mutta sitten vedin sitä kai niin kauan, että kyllästyin. Joel joskus noilla itsetehdyillä kastikkeilla hifistelee (kröhöm eli laittaa mustapippuria ja valkosipulia), mutta mä oon kyllä ehdottomasti enemmän tällainen pussikastiketyttö.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voi ei, nyt rupesi ihan hulluna tekemään mieli sipsejä, just noita sipsejä! Eka kerta, kun joku reseptivinkki täällä herättää mussa kokkailukipinän - pitäisköhän heti kipaista kauppaan hakemaan nuo tarvittavat ainesosat? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Puutalobaby goes keittiöinspiraatio - jea!

unelias (Ei varmistettu)

Meillä oli samaa perunaa raaka-aineena, tosin ranskisten muodossa ketsupin kera.

Kristaliina
Puutalobaby

Uuuu, herkullisen ja ravitsevan tomaattikastikkeen kera siis!

"Peruna on perusruoka" - niinhän siinä neuvolan lastenruokaoppaassakin sanotaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Kristaliina, olet suvereenisti ihana.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihiii kiitos <3

annemi

APUA. Eilisiin gin tonic-oloihin tämä kasvisruoka toimisi hyvin ;) ehkä pitää kipaista vielä lähikauppaan vaikka vatsa on täynnä aiemmin kokattuja herkkuja :P

Kristaliina
Puutalobaby

Hei totta kai gin tonic -olojen jälkeen pitää saada sipsijälkkäri seuraavana iltana - sehän on ihan ihmispolon perusoikeus!

Raissi
RetroPrinsessa

Jos oikeen luksusdippiä tahtoo, niin sekoittaapa tuon pussin creme fraicheen, mmm juhlaa ;) Ei tuu mitään vesilillua, vaikka vähän unohtuis pöydälle jököttämään :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mmmmm!

Piipo79

Ainoa virhe on se, ettet ole asetellut sipsejä valkoiselle posliinilautaselle. Muuten täydellinen ruokabloggaus! Hih

Kristaliina
Puutalobaby

Oijoijoi, perusvirhe! Ja sit tosiaan pitäis ostaa se sikakallis digijärkkäri ja tarkentaa johonkin suolanjyväseen. Kyllä mä vielä opin, kyllä mä vielä opin :)

Kristaliina
Puutalobaby

lue: mulla on siis digijärkkärikuume - on pitkään tehnyt mieli ostaa sellainen mutta yhyy yhyy yhyy hoitovapaabudjetti jne.

Piipo79

Ai niin, ja pitäshän noiden lastujen vielä olla luomua tai ainakin lähituotantoa! Meil on järkkäri (miehen ostama kun hän on meillä enemmän tekniikan perään), mut useimmiten sitä ei jaksa raahata mukana ja kännykuvat saa siten kelvata...

Liisa
Osasin!

Osallistu Mondon matkakuvakisaan ja voita digijärkkäri. Arvo 1916e.

Kristaliina
Puutalobaby

No arvaa vaan, oonko jo harkinnut sitäkin :)

Mun appiukko (ammatiltaan valokuvaaja) kyllä sanoi, että tuolla mun vaaleanpunaisella Gigantin tarjous-digipokkarilla saa kyllä ihan riittävän (?) hyviä kuvia, kun häneltä joskus järkkärivinkkejä  kyselin. Että ehkä mä vaan luotan ammattilaiseen ja jatkan räpsimistä vaan tuolla räppänällä :)

Tee (Ei varmistettu)

Pitkän linjan kasvisruokailijana haluaisin myös lisätä, että kermaviilikastiketta valmistettaessa kermaviilin pinta tulee rikkoa ennen mausteseoksen lisäämistä - näin varmistetaan tasainen lopputulos ja mausteseos saa enemmän tarttumapintaa. Itse sekoitus sitten pohjia myöten ja haarukalla. Lusikalla sekoitettaessa jää aina niin ikävän paljon kastikkeen ainesosia kiinni siihen koveraan osaan. Katteet kuntoon.

Kristaliina
Puutalobaby

Pro tips! Tshih mulla ei tuollainen pinnanrikkominen ole tullut koskaan mieleenkään :)

Hei odotatteko te muut muuten sen "saostumisajan" eli että dippi jääkaappiin pariksikymmenksi minuutiksi? Mulla on aina aikomuksena, mutta sitten "ihan vaan vähän maistan" ja päädyn vetämään yli puolet dippikastikkeesta siinä seisten jääkaapin vieressä :D

Liisa
Osasin!

Ou jees, Rätsi on just parasta. Taco on myös hyvä kasvisruokalajimaku. Ja sips perunoiden pitää olla just noita "mauttomia" kuten meidän perheessä tavataan sanoa. Mutta me ei kyllä käytetä kevytkermaviiliä, koska me karpataan paastoten paleoottisesti vuoropäivin.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, toi merkki (ja perusmaku) on vaan paras! Mä ostan kyllä tavallisesti niitä minipusseja (jee, vähänkö ilostuin, kun ne tuli markkinoille), kun oon tän perheen ainut sipsinsyöjä, mutta nyt iski ahneus :)

Hei ai te syötte silleen vuoropäivin, oikeasti? Joel tekee sitä kans, mutta en tiedä kyllä, että onko se paleoottista paastoamista vai mitä :) Mutta että joka toinen päivä syö normaalisti ja joka toinen päivä ei melkein mitään. Sillä kapenee vyötärö sillä tekniikalla aina ihan hurjasti - vaikka hoikka se mun mielestä on kyllä aina :)

Liisa
Osasin!

No ei. :D Oikeasti oon ihan pihalla kaikista noista ruokavaliolaihdutushommista. Me vaan lihotaan.

kao kao
Kao Kao

Eikö jonku Canonin tai Nikonin kuuluis lahjoittaa (vink vink) tuollaiselle suurelle ruokabloggarille sellainen järkkäri? Me katotaan sit ihan iloisena vain sitä sponsoroitu by Canon/Nikon merkintää ihan jokaisessa postauksessa. 

Mut joo, ehkä tää sunnuntai olisi hyvä päättää vielä kevyeen kasvisiltapalaan.. pitääpä käydä rapistelemassa kaappeja. 

Kristaliina
Puutalobaby

No todellakin kuuluis! Sitä paitsi mä voisin hyvin ottaa ihan kumman merkin kameran vaan ja hehkuttaa sitä parhaana pitkällisen bloggaajakuvausvertailukokemuksen (kännykän kamera ja vaaleanpunainen Samsung) perusteena. Huhuu mainostajat, potentiaalia täällä, potentiaalia!

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa, tämä päihittää jo mun viime sunnuntaisen kahden ruokalajin maissi-illallisen. Tarjolla oli grillattuja maissintähkiä ja popcorneja. Jos olisin löytänyt kaapista maissihiutaleita (tai edes maissinaksuja!), olisin tehnyt kolmen ruokalajin aterian, mutku ei :/

Kristaliina
Puutalobaby

Uuu, hienon kuuloinen ateria - keittokirja-ainesta!

Nina Enroth

Nam. Kyllä kelpais.

Kristaliina
Puutalobaby

Jea, ja noin isosta pussista riittää näköjään vielä aamupalaksikin!

Kkk (Ei varmistettu)

Itse suosin kastikkeena öykkyistä americanoa, upea ja vivahteikas maku. Annoksen hiilihydraattinen puoli ovat tietenkin kartanon peruna(lastut). Todellista gurmeeta siis!

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon varmaan vaan niin ehdollistunut tuohon Taffelin perusmakuun, että mulle kaikki Kartanot on vain... ...jotain muuta. Tai siis että onhan se jotenkin "perunaisempaa", mutta mmm tuo Taffelin tuttu rasvan ja suolan maku <3

Juu, Americano on kans hieno, perinteinen maku! :)

anna35 (Ei varmistettu)

Kokeilkaapa joskus yhden dippijauheen sekoittamista kahteen kermaviiliin. Maku ei laimene radikaalisti, vaan on todella raikas JA tarvitseeko mainitakaan että dippiä on siis kaksinkertaisestai. Huomioikaa myös K-kauppa-asioijat, että esim. Pirkan taco-dipissä on 20g jauhetta ja Taffelin pussissa vain 13g. Muistaakseni hintaeroakin on joku 60-70snt Pirkan hyväksi!! When it comes to sipsit, olen tarkka nainen.

Kristaliina
Puutalobaby

Uuuu, vertailevaa dippijauhetutkimusta! Kiitos vinkistä, Pirkkaa en olekaan testannut. Mutta onhan se varmasti yhtä hyvää...? :)

Dippikastikkeen määrä on kyllä ratkaiseva ominaisuus! Itsehän vedä sipsejä tasan niin kauan kuin dippiä riittää - ja kun dippi loppuu, loppuu rouskutuskin. Ne ei vaan maistu mulle "kuivina". Niin joo ja yhdessä perunalastussa on tietysti sellainen valtava kahmalollinen dippiä, mitä enemmän niin sen parempi!

Hmm nyt kun miettii, niin mä taidankin etupäässä syödä sitä dippikastiketta ja ne sipsit on vaan häviävässä sivuosassa :D

Kimmo
Ruokasuositus

No oli aika helppo resepti. Mäkin käytän tätä aika usein, tosin hifistelen sen verran että sekoitan täysrasvaiseen kermaviiliin yleensä oman maustesekoituksen (ketsuppi, dijon, suola, pippuri, kuivattu chili, paprikajauhe. HAASTAVAA!). Ei oo tullut kyllä blogattua tästä, mut nyt ei tarvikaan, kert se on täällä jo.

Kristaliina
Puutalobaby

Uijuijui, toi sun resepti menee jo ehkä vähän yli mun osaamisalueen! Mutta ehkä voisin joskus pinnistellä ja kokeilla (jos unohdan ostaan valmisjauhepaketin kaupasta :) )

Kimmo
Ruokasuositus

No joo, toi tuleekin työväenopiston kasvisruokakurssilla vasta tokana vuonna. Mut mulla oman sekoituksen käyttö johtuu ihan täysin nuukuudesta (ja mausta ja lisäaineista). Toi maustepussihan maksaa usein enemmän kuin se kermaviili. Mun mielestä siinä ei oikein saa rahoilleen vastinetta.

Pages

Kommentoi