Ikuisuusprojekti valmis: keittiön hylly

Puutalobaby

Tämä makaaminen tuntuu nyt aikamoiselta ikuisuusprojektilta (34+2 tänään). Mutta on niitä projekteja tietysti täällä puutalossa useampiakin - vaikkakaan ei ihan näin dramaattisia. Ja yksi valmistuneista ikuisuusprojekteista on tämä keittiön hylly, tadaa!

(viimeksihän siinä oltiin vielä tässä paidattomuusvaiheessa ja lupasin kuvia valmiista myöhemmin)

Tästä hyllystä meillä siis oltiinkin puhuttu jo siitä asti, kun tänne puutaloon muutettiin. Vaikka keittiön kaappien täyttöaste on sen jälkeen huomattavasti parantunut (annoin/myin viime kesänä kaapeista kaiken parittoman pois kierrätysryhmässä), on meidän keittiössämme ollut vielä pari kroonista ongelmaa. Ensimmäinen nimeltään kierrätyskaaos ja toinen nimeltään missä-hemmetissä-meidän-sakset/teipit/vitamiinit/lisäävalitsemasisanatähän-on.

Graaaaah. Koko ajan kaikki hukassa.


Mutta ei enää! Ainakaan toistaiseksi... Joel mitoitti hyllykköön tilaa kuudelle tuollaiselle Ikean olkikorille: yhdessä vitamiinit, yhdessä kissanruoat, yhdessä ne hemmetin sakset ja teipit, yhdessä maksamattomat laskut, yhdessä "muut tärkeät säilytettävät paperit" jne jne. Muutama on vielä tyhjänäkin: niihin on tarkoitus kerätä kaapeissa sikin sokin lojuvat servietit/piknik-tarpeet/kynttilät ja niin edelleen.

Vaikka kaaostoleranssini on todistetusti suht hyvä, rakastan ajatusta, että seuraavalla kerralla todellakin löydän ne perhanan sakset kiertämättä taloa ensin kolme kertaa ympäri.

Muuten hyllyille on tässä vaiheessa päässyt fiilispohjalta kaikenlaista käteenosunutta pikkutavaraa:

...ja vaikka taas kerran sain todeta, että minusta ei ole asetelmien tekijäksi, ovathan nämä Turkista tuodut pikkukupit ja intialaiset Ganeshat paljon kivempia näkyvillä kuin kaapissa:

Mutta sitten hyllyssä on vain tilaa. Ei koettu tarpeelliseksi tätä tieten tahtoen alkaa "sisustaa". Todennäköisesti puolen vuoden päästä hylly on kuitenkin sisustanut itse itsensä mieleisekseen.

Ja sitten se keittiön tähän asti karsein ongelma - se kierrätyskaaos.

"Ennen":

"Jälkeen":

Tähän kierrätyskertomukseen sisältyy myös pieni mainoskatko - olen nimittäin saanut nuo lajittelusysteemit Everyday Design -nimiseltä pikkuputiikilta.

Olimme pähkäilleet jo aika pitkään, että miten tuon keittiön kierrätyskatastrofin voisi taltuttaa. Roskisvaunuun mahtuu kyllä energiajae, sekajäte ja biojäte, mutta sitten olisi vielä nuo paperit, pahvit, lasit, palautuspullot ja metallit. Aaaaaargh!

Päällimmäisenä minulla oli mielessä jostain sisustuslehdestä nähty ratkaisu, jossa keittiön sivupöydän alle oli kiinnitetty jonkinlaisilla koukuilla kokoelma juuttikasseja. Siistin näköinen ratkaisu - sellainen meillä oli ensin suunnitelmissa tuohon alimman hyllyn alle. Ajattelin, että olisi myös kiva, jos kassit olisivat sisäpuolelta jotenkin "muovitettuja", jotta niitä voisi vaan sitten aina pyyhkiä kostealla rätillä...

Löytyisiköhän sellaisia jostain...? Selvitystyö jäi vaiheeseen. Vuodeksi.

Mutta kappas, ratkaisu kävelikin suorilta eteen. Tosiaan tuolta Everyday Desingnilta tuli viime syksynä meiliä, että olisinkohan kiinnostunut jostain heidän tuotteestaan. Klikkasin niiden nettikauppaan ja bongasin heti nämä - hei bingo! Heh, eikä haitannut yhtään, että yksi runkomallien värivaihtoehdoista sattui olemaan juuri oranssi... :)

Näitä meillä on nyt sitten syksystä asti ollut käytössä viisi: paperi, pahvi, lasi, pullot ja metalli. Olen siis vähän pihtaillut näiden esittelyä (vaikka kuvissa ne ovat varmasti vilahdelleetkin taustalla), kun ajattelin, että näytän sitten vasta ihan valmiina ja siististi (kerrankin!) paikoillaan hyllyssä. Eli nyt! 

Aaa ja sellainen käytössä esiin tullut plussa on vielä pakko kertoa, että noihin kasseihin mahtuu muuten sisälle ihan tavallinen paperipussi. Eli kierrätyskamat voi laittaa juuttikasseihin sellaisenaan, tai sitten laittaa juuttikassin sisään ensin paperikassin ja sitten vasta vaikka ne pullot - ja sitten vaan napata sen "sisäpussin" mukaan kauppaan lähtiessä.

Bling blong ja mainoskatko loppui!

Paitsi että tuota hyllyä on pakko vielä vähän mainostaa - ihanaa, kun sen vihdoin on tuossa paikoillaan!

Ihan niin kuin tuo olisi aina ollut tuossa <3

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Vautsi miten hieno hylly! Eikä nuo kierrätyskassitkaan hassummat ole :)

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos! Mä kans oon niii-iiiin iloinen, että tuo on vihdoinkin nyt tuossa!

Raissi
RetroPrinsessa

Hei, minä näin varmaan sen saman juuttikassikuvan lehdessä joskus iätja ajat sitten... Oon haaveillut niistä myös. Mutta en ole mistään löytänyt. Täytyy käydä tsekkaamassa tuo sinun mainos tarkemmin. Hieno on hyllysysteemi. Mahtuisipa meilläkin jonnekin.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, siitä juuttikassihommasta on ainakin jotain pari vuotta aikaa! Se oli jollain sellaisella palstalla, jossa joku asiantuntija antoi neuvoja johonkin oikean kodin arjen ongelmaan...

Raissi
RetroPrinsessa

Joo, niin oli. Ne juuttikassit oli ripustettu keittiön pöytätason alle.

Kristaliina
Puutalobaby

Sama juttu joo! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hehee meinasit muuttaa mielesi :)

Mä olin aikaisemmin katsellut sellaisia kamputsealaisia muovipäällysteisiä riisi/kalasäkeistä kierrätettyjä pusseja tuohon tarkoitukseen. Siellä Kamputseassa ne maksoivat tyyliin kaksi euroa - Suomessa täsmälleen samat pussit seitsemänkymppiä. Että joku vetää välistä ja isosti, enkä usko sen olevan sen kamputsealainen pussinompelija... Siihen verrattuna mä jopa pidin näitä suht edullisina, mutta kyllä niille tietty tosi iso hinta tulee, jos tuollaisen pitkän rivin hankkii...

Mitä sä/te muut muuten ootte mieltä alekoodeista? Sellaisesta ei siis ole nyt tässä(kään) tapauksessa ollut mitään puhetta, mutta periaatteessa varmaan tämäntyyppisissä tapauksissa voisin kyllä ehdottaa sellaista. Mä oon vähän niitä vierastanut, mutta toisaalta jos sattuu löytämään just, mitä haluaa, niin...

Kristaliina
Puutalobaby

Hei huomasitko muuten, että noita runkoja ei tarvitse yhtä paljon kuin pusseja - eli esim. tuossa kolmen sarjassa meillä on vain 2 runkoa ja 3 pussia. Se keskimmäinen pussi roikkuu siinä reunarunkojen päällä. Ja jos ois vaikka viisi pussia vierekkäin, runkoja tarvittaisiin vaan 3 kpl... (jos nyt mun hahmottamiskyvyllä laskin tuon oikein...)

Kristaliina
Puutalobaby

Eikujoo, just noin! Mä jotenkin tajusin, että sä ajattelit kolmea pussia... Tai siis äh mä mitään tajunnut :D Mutta siis just noin :)

hupu (Ei varmistettu)

Täältä sivusta huutelen, kun tuli mieleen yks säästövinkki. Mulla on noita häkkyröitä, mutta en viitsinyt ostaa niitä ylihinnoiteltuja juuttikasseja siihen päälle.
Käytän ihan vaan tavallisia ruskeita paperikasseja suoraan ilman mitään päälisäkkejä. Ja jos semmoiset kuitenkin haluaa, niin toi on niin standardikokoinen vempele, että varmaan löytyy edullisemmatkin kassivaihtoehdot jostain.
Noi on kyllä ollu tosi hyvät, mut mäkin ostin omani alennuksesta, että en tiedä sitten maksaisinko täyttä hintaa...

Jyviä ja ohdakkeita

Meillä tämä kierrätyshomma on järjestetty niin, että nätit kuviolliset kangaskassit roikkuvat vierekkäin koukuissa. Kun kassi on täynnä, se otetaan kauppareissulle mukaan ja tyhjennetään. Paluumatkalla samassa kassissa kulkevat ostokset. Tarvittaessa kassit pestään koneessa, jos likaantuvat. Ideaa voinee soveltaa myös laseille ja metalleille, tarvittaessa laittaa tavallisen muovipussin suojaksi, ja peruskassien väreissä ja kuoseissahan löytyy. Hyvä puoli koukkuratkaisussa on tuohon lattialla seisovaan malliin verrattuna se, että kassien alta on helppo imuroida, kun ovat lattiapintaa ylempänä. 

Raissi
RetroPrinsessa

Kieltämättä ylläriväri minustakin. Yllättävä myös tuo seinän vaalean keltainen väri. Mitä ihmettä? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi! Joo, tästä vähän mainitsinkin siinä "sisustustrendi"-jutussa; eiks tää vois olla kans joku uusi trendi - läpivuodentähti? :D Mehän siis ripustettiin tuo vasta tyyliin loppiaisena. Valoa me siinä sentään ei enää pidetä :D

EevaE (Ei varmistettu)

Meilläkin killuu vielä joulutähti :D.

Hieno tuo hylly! Meillä on ihan yhtä "reipas" tahti kodin fiksailussa. Positiivinen puoli on se, että eipähän tule tehtyä hutisisustuksia kun ideoita pohtii riittävän pitkään ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Valkoinen yllätti ehkä meidät itsemmekin :) Mutta kun talossa on nii-iiin paljon värejä, välillä kaipaa jotain "rauhallista" kohtaakin - ja esim. keittiön pöytähän on myös (kulautettu) valkoinen, samoin ovilistat ja tuo vanhan hellan hormikupu tuossa vieressä. Aikamme tuota kohtaa tihrustettiin ja todettiin, että hylly myös ikään kuin "kehystää" näkymän olohuoneeseen, jossa on eri värimaailma kuin keittiössä. Niinpä valkoinen yhtä äkkiä tuntuikin parhaalta - kun arvattiin, että värikästä kamaa siihen hyllyyn kuitenkin tulee :)

Ja hei Raissi (laitan nyt samaan kommenttiin tämänkin), toi seinien värihän on siis luonnollisestikin Maailman värit/Havanna eikä mikään hemmetin keltainen, ihan eri asia!!! :D Tai no joo, on se keltainen :) Se valittiin tämän koko puutalon "perusväriksi" kaikkiin huoneisiin eli muuttorempan aikaan kaikki seinät vedettiin sillä. Ajatuksena siis jonkinasteinen yhteneväisyys, jota eri huoneissa on sitten ikään kuin "maustettu" eri tehosteilla. Kirjastossa sen kanssa on oranssia/punaista ja makkarissa tapettia. Olkkariin on kans suunnitteilla oma... ...systeeminsä, mutta se on sitten se seuraava ikuisuusprojekti se :)

Raissi
RetroPrinsessa

Miten minä en tuota Havannaa tajunnut... Juntti mikä juntti :)

Radamsa

Tällaisesta järjestelyfriikistä tuo kierrätyssysteemi on ehkä jopa kuumottavampaa kuin Joel ilman paitaa :D

 

Hosuli
Hömppäblogi

Sama täällä! :D Ihana hylly ja kaikki niin kivasti paikoillaan! Ja vielä rauhallisen valkoinen, ah. Kierrätyssysteemistä kans pisteitä. Meilläkin on uus kierrätyssysteemi, joka pitäis esitellä blogissa - tämmöisiä Crumple Boxeja harmaina: http://www.smartia.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=MASTER0612&OpenGroups=1028 (ärsyttävää, että linkki vie suoraan jonkun yrityksen sivuille, mutta siellä oli parhaat kuvat...). Mainioita!

Kristaliina
Puutalobaby

Onpa näppärän näköiset nämäkin!

Kristaliina
Puutalobaby

Oh, sivulauseena pakko vaan sanoa, että ihana nimimerkki - mun lemppari: pieni tuuheakulmainen eläin! Radamsa! Radamsa! <3

Kath

Onpas hienot ja näppärät hyllyt! Olispa meilläkin tilaa tollasille! :)

mut hei, vaikka se beibi oliskin kiireellä tulossa sieltä, niin silti jaksan ihmetellä miten tää aika ja sun raskaus on menny näin äkkiä! :o

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos!

Ja jännä juttu: itsestäkin aika on mennyt tosi-tosi nopeasti ja sitten samanaikaisesti ihan tuskaisen hitaasti :) Ihan hurjalta tuntuu ajatella, että kohta meillä on kaksilapsinen perhe. Ei sitä tajua :)

eelmou (Ei varmistettu)

Onpa upea hylly :o! Mullekin! Pakko todeta vielä että osaa olla kalliit roskikset teillä

Kristaliina
Puutalobaby

Jos meille tulisi murtovarkaita, ne ensimmäiseksi pöllisivät roskikset :D

Anna / kotiAni (Ei varmistettu) http://kotiani.blogspot.fi

Voi että on hieno hylly roskiksineen päivineen!! Ihanan persoonallinen yhdistelmä, ja siisti toi pyöreän ja kantikkaan yhteiselo! ;D

http://kotiani.blogspot.fi

EWE

Näyttää tosi kivalta tuo hylly noin valmiina :) Valkoinen väri on erittäin raikas ja sopii hyvin seinän, lattian sekä katon värimaailmaan. Kokonaisuus näyttääkin ihanan kodikkaalta. Näppärät myös nuo kierrätyskassit.

elppis (Ei varmistettu)

Ihan hyvä radio juttu :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ai sekö tuli jo? Niiden piti ilmoittaa mulle, mutta buhuu ei tullut mitään viestiä... Puuhkutinko mä kuinka pahasti...? :)

Mimimii (Ei varmistettu)

Hyvältä kuulosti! Ainakin YleX:llä tullu aamun uutisissa :) Et puuskuttanut yhtään ;)

Mimimii (Ei varmistettu)

http://areena.yle.fi/radio/2201467
Ainakin siis tuossa pitäisi kuulua? En pysty tarkistamaan kun mun koneessa ei oo kaiuttimia!

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos! Just tuossa ei ollut, mutta kasin uutisista löytyi.

Hihihihi se minikommentti oli leikattu toooosi monesta palasta :D :D :D Nojoo, onneksi oli noin mini eikä yhtään paha noin leikattuna (vaikka en kyllä juuri mitään siinä sanonut), ehkä kehtaan tulla sittenkin ihmisten ilmoille vielä... ...sitten joskus :)

Ihana hylly :) Itselläni on tullut outo fiksaatio valkoiseen viime aikoina, jota nuorempana inhosin kalusteissa. Onkohan se se vanhuus ;)

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Hei kaikki! En tiedä bongaako tätä kukaan täältä, mutta noita kasseja+telineitä saa Hulluilta päiviltä! :) teline oli kympin halvempi (27,80e) kun nettisivulla ja kassi vitosen (14,90e).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.