Jos äiti saisi yksin päättää sisustuksesta, niin...

Puutalobaby

...bling bling BLING!Maailman-ehkä-kimaltelevin peili bongattu näyteikkunasta Korkeavuorenkadulta. Koko noin 2m * 4 m, eli ihan sopiva vaikka... ööh... vaikka minne.Mutta. Olemme sopineet molemminpuolisesta veto-oikeudesta sisustusideoiden suhteen. Ja Joel (hemmetti vie) käyttää sitä aina näiden kultaisten ja kimaltelevien asioiden yhteydessä. Meillä ei ole edes yhtään kultaista seinää. Yhtä ainutta. Höh.

Se maksaa kuusisataakaksikymmentä euroa. Kela-laskurin mukaan aika tarkkaan tulevan (mahdollisen) hoitovapaalaisen kuukausiansio kaikkine Helsinki-lisineen. Vai lähteekö siitä vielä verot?

Kommentit

MirvaK

Lähtee verot :( Ja voi kun täälläkin tunnettaisiin kuntalisä.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo no toi kuulostikin liian hyvältä ollakseen totta :) Eäääh selasin Kelan sivua ja siellähän se oli: palkan veroprosentti + 2! Mitä hemmetin järkeä tuossa nyt sitten on - verotetaan enemmän kuin silloin, kun sai töistä täyttä palkkaa! Eääääh.

HelloAochi

Hieno on! Ööh, Rokkibeibi? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, kultainen seinä olisi ihan makea, mutta tuo peili... aivan karsea :D

Kristaliina
Puutalobaby

:D

Niin on! :D ...mut oi miten ihanan karsealta se näyttäis vaikka meidän olohuoneessa! Tai makkarissa. Niisk no edes kylpyhuoneessa? Kellarissa?
(joo Joel ei ikinä hyväksyis)

Hyvä arvaus, Tessa, mut ööööö... ei sit kuitenkaan :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja hei, kyse on siis ennakonpidätysprosentista, ei veroprosentista. Kelaan voi toimittaa myös muutosverokortin, jos pidätys  tuntuu liian kovalta. Tai sitten ajattelee, että se olisi kuin laittaisi rahaa pankkiin ja saa joulukuussa vähän palautuksia.

Kristaliina
Puutalobaby

Ai? No toihan kuulostais jo vähän paremmalta. Äitiyspäivärahan kanssa mulle vaan kävi niin, että innoissani soitin Verotoimistoon veroprosenttia mukamas laskeakseni (kun jäin äitiyslomalle siis kesken vuoden ja meinasi mennä alkuvuoden prosentilla) - ja perhana vie nostivat sitä. Lupasin ja vannoin, että en enää ikinä soita sinne :D

Toivotaan, että tulee palautuksina jotain takaisin.

Niin joo ja tuosta sisutuksen veto-oikeudesta vielä pakko kertoa, että no Joelhan olisi laittanut meille huoneisiin punaisen vaakaraidan seiniin niin kuin jossain... ...ööh, mongolialaisissa jurtissa...? Joel, kerro - mikä se oli?

Käytin veto-oikeuttani.

Suttura

Kelan etuuksissa pienin prosentti on aina 20% eli hurraa.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo niin näköjään - eli ihan parhaimmillaankin alle 500 euroa kuussa. Ööö ja mun talolainan vähennyskin on isompi kuin tuo. Freelance-työt, tervetuloa tähän osoiteeseen!

(oonhan ymmärtänyt oikein, että hoitovapaalla sais vapaasti tienata?)

Tommi K
Isyyspakkaus

Periaatteessa kyllä. Hoitoraha ei ole ansiosidonnainen, mutta jos on oikeutettu saamaan hoitolisää, sen määrä pienenee, jos perheen bruttotulot kasvavat.

Sillypäänts

Meillä ei onneksi tunneta tuota veto-oikeutta. Menee enemmänkin näin: "Kato kulta löysin maalikaupasta tuollaista vaahtokarkin väristä maalia. Laitan sillä keittiön seinät ja ehkä myös eteisen."  Nörtti vastaa: "Ahaa. Ok, kunhan minun tarvii maalata?" "Ei tarvii, mä hoidan." :D

Kristaliina
Puutalobaby

Aaa jooo ai niin. Ja siitä näköjään taas häviää yks viiskymppinen. Jea.

Kristaliina
Puutalobaby

Sillypäänts: Vaahtokarkkikeittiö :D

Heh joo ja nyt mäkin näköjään tässä bling bling -postauksessa päädyin pähkäilemään kultamaalin lisäksi hoitovapaajärjestelyitä :D Asia alkoi pyörimään siis tietysti mielessä tämän TommiK:n tämänpäiväisen bloggauksen johdosta.

Joel (Ei varmistettu)

Se punainen viiva oli neoliittisissa asuintaloissa muistaakseni Catalhöyukissa tai Jerikossa. Niin ja onneksi ei ole mitään epäselvyyttä siitä, ostetaanko meille tuo peili.

Kristaliina
Puutalobaby

Jep. Catalhöyklainen neoliittinen punainen seinäviiva vs. ihan-vaan-vähän-kimalteleva peili, näin siis meillä :D

Suttura

Kristaliina yhdyn kela-ahdistuksiin eilen saadun vanhempainrahapäätöksen myötä. Saan minimiä, koska olen opiskelija.

Jonnekkin vain unohtui ne 8 kuukautta töitä mitä tein ja tienasin (ilman opintotukea) saadakseni paremman äitiyspäivärahan. Kiitos kela.

Ja se on reilusti alle 500e voin kertoa.

Kristaliina
Puutalobaby

PS. Mikä hemmetin Catalhöyk? :D

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Hetkinen, hetkinen. Minä sain Verotoimistosta muutosverokortin sosiaalietuuden maksua varten (vanhempainrahaa), kun vaan tilasin. Siinä prosentti oli kyllä tosi tosi pieni vaikka töissä ollessa prosentti oli ihan taivaissa...Saanks mä nyt jotkut karmeet mätkyt!!!???

Kristaliina
Puutalobaby

Suttura: Auts. Mulla kans jäi ihan parista sadasta eurosta kiinni, että olisin tienannut sen 20 % enemmän kuin vuonna 2010 - jolloin äitiyspäiväraha/vanhempainraha olisivat olleet huomattavasti isommat. Voiko tuossa sulla olla joku Kelan laskuvirhe, jos eivät ole huomioineet tulojasi? Kantsii yrittää valittaa!

Kristaliina
Puutalobaby

Nonariina: Eikä? Eääh oonkohan mä maksanut jotain ihan haistapaskaprosenttia...? Graaaaah, pitääköhän näitä nyt oikeasti alkaa selvittää...?

(vai voinko vaan rutista täällä blogissa soittamatta Kelaan tai Verotoimistoon :D )

Vierailija (Ei varmistettu)

Kelan etuudesta otetaan väh. 20%, mikäli sinne ei toimita muutosverokorttia. Tuloista riippuen siitä voidaan siis ottaa pienempikin prosentti, mutta se on totta, että näitä Kelan myöntämiä tukia rokotetaan kovemmalla kädellä kuin ansiotuloja. Onhan niissä mistä ottaa... ;)

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Neuvoivat Kelasta, että hae se muutosverokortti sitä sosiaalietuuden maksua varten tai maksat maltaita veroa. Sitten kun muistin sen vihdoin tehdä äitiysrahan päättyessä niin hitto kun jäi suuri summa käteen. Eli se prosentti on tosi pieni...mut nyt vähän jännää ett miten tässä käy. Soita nyt sinne Verotoimistoon ja kysy!

Kristaliina
Puutalobaby

Laitoin just kysymyksen "Kela-Kertulle" :) Katsotaan, mitä vastaa :)

Suvi_k (Ei varmistettu)

 

HelloAochi | 

16.11.2012 09:54
 

Hieno on! Ööh, Rokkibeibi? :D " 

Hiihhiihaahhaaah :D 

Ps. Tulee tuskanhiki ton Kelan kanssa...tai ylipäätään sen, että jossain vaiheessa tämä vanhempainvapaa vaan loppuu. Poika on vasta 5,5kk ja nyt pitää vissiin jo kuumeisesti miettiä tulevaa. Tosin olen käynyt duunissa 1-2 sunnuntaita kuussa, eli paluun ei pitäisi olla vaikeaa :) Meillä ei kyllä edes kysellä isiltä haluaako hän jäädä kotiin, koska MINÄ tahon! Ja tahon olla ehkäpä ensi syksyyn. Rahansäästö käynnissä. Säästän siis tästä huimasta vanhempainrahasta. 

NYT tämä kitisevä ja hyppivä pikku-ukko on saatava haalariin (huuto edessä) ja ulos! 

Suttura

Kristaliina: Mähän siis toki soitin jo (itkien) kelaan eilen päätöksen saatuani :D Eli nyt odotellaa, että joku ystävällinen palaa mulle. Mulla on mm. huomioitu vain 3kk tuloja vaikka olen toimittanut palkkanauhoja kyllä ihan täydet 6kk ja lisäksi tuosta 3kk on otettu vähennyksiä 5700e (kyllä viisiTUHATTAseitsemänsataa euroa) eli ihan hiukan haiskahtaa virheelle - toivon todella sen olevan sitä.

S-S

Voi persus että mulla nyrjähtää aivot ja tulee automaattinen älyoikosulku aina kuullessani sanan KELA. Prkl.

Siis Nonariina, olisiko se muutosverokortti haettava änyyteenyt ennen kuin äitiysloma vaihtuu vanhempainvapaaksi? Sä siis teit sen jo? Kyselen näin tarkkaan siksi kun meidän Nipsu on tasan yhden päivän teidän F:ää vanhempi, eli aika samoissa aikatauluissa mennään näiden "lomien" suhteen.

Nyt tästä taisi tulla kahvihetken sijaan googletushetki. 

S-S

Ah joo, ja Kristaliina, ihan SIKAmakee peili!

Mä olen entisenä perin mustavalkosisustusihmisenä saanut huomata että meille kotii on lapsen myötä muuttaneet myös rit! OMG.

Hankin mm. äsken tällaiset:

 

S-S

Äh ei pelitä tuo kuvan lisääminen :/

Monsteri lauma

Itse olen säätänyt mitä ihmeellisempiä veroprosentteja kelan kanssa,Tässä kuussa yllätys olin kun äitiysrahasta lähti veroa 26% oli tulo rajat paukkunut yli.

Esikoisen kanssa menin 20% koko hoitovapaan ja äitiysloman.palautuksia tuli mutta nyt taitaa mennä mätkyille.No lohdutan itseäni sillä että mätkyt tulevat maksettavaksi vasta sitten kun olen töissä :) joten on jostain mistä maksaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, ja mä soitin Verotoimistoon äsken - ja mun tulot on laskettu ihan päin peetä! Vaikka tosiaan ihan varta vasten sinne ennen äippälomaa soitin kaikkien mahdollisten kuittieni kanssa. Oon siis maksanut mojovat 27 % veroja äitiys/vanhempainrahasta huhtikuusta alkaen... Nyt pitää kaivaa uudestaan esiin ne kuitit (graah) ja soittaa uudestaan. Siirrän sen kuitenkin maanantaihin. Nyt ei pystykykene, eijeijei.

Aivonyrjähdys Kela/vero-sanoista täälläkin. Miten ne voi olla noin sekavia.

Suttura: Joo, todellakin haiskahtaa virheeltä sielläkin - pidän peukkuja!

 

Silkkitassu

Minä tässä mietin työkaverin kanssa et mitäs kun minun puoliso on tällä hetkellä työtön/opiskelut lopussa (kova työnhaku käynnissä) ja minä töissä. Sitten jos ensi syksynä me onnellisesti saadaan vauva, minä jään äitiyslomalle sen 4 kk. Sit on vanhempainvapaat, niin jos puolisoni on työtön, niin saanko minä edes jäädä kotiin vanhempainvapaalla?

Vanhempainvapaata ja hoitovapaata olen miettinyt mielessäni näi: Olen aikeissa tehdä osa-aikaisena töitä (osan töistä pystyn tekemään kotoakin käsin plus työpaikka on lähellä, tekisin vaikka tunnin kaks vähemmän päivässä töitä, omien voimien ja tilanteen mukaan mennen), mutta nyt sit rupesin miettimään et jos puoliso on työtön niin jos minä olisin kotona osan viikkoa, niin saako kukaan vanhempainrahaa vai saanko minä edes jäädä kotiin? Kodinhoidontuessahan ei ollut mitään merkitystä sillä kuka lasta kotona hoitaa ja et käykö töissä vai onko kesälomalla vai mitä, kunhan ei ole kunnallista hoitopaikkaa varattuna.

Olenko minä miettinyt asiaa ihan väärin?

Vierailija (Ei varmistettu)

Suttura, saat tulojen mukaan äprahaa, jos et nosta samalla opintotukea!!! Niin tein minä juuri, olen myös työssäkäynyt ja opiskelija, parani 22€ per päivä äloman tulot :) Käy kelassa muuttamassa asia..

Savelassa

Silkkitassu: tottakai sinä voit jäädä kotiin :) ja kotihoidontuen saa vaikka kävisi töissä jos lapset eivät ole ulkopuolisella hoidossa.

Minä saan  minimipäivärahat eikä täällä ole kuntalisää, meinas silmät pudota päästä että sais siellä päin ennen veroja yli 600e/kk :O täällä summa on noin puolet :( Olenkin etsinyt nyt osa-aikatöitä näiksi pariksi kuukaudeksi ennen äitiyslomaa mutta eihän täällä ole moiseen mahdollisuutta MISSÄÄN! :( jossain hoitoalalla voisi löytyä muta koulutus siihen puuttuu joten paikat menee kyllä niille joilla se koulutus on.

Sara-täti (Ei varmistettu)

Hah, eikös Joelilla ollut kultakoristeltu tehosteseinä Kallion kämpässä? Mitäs hurskastelua tämä nyt on? t. Juudas

Kristaliina
Puutalobaby

HaHAA, Sara, tuota en tiennytkään - kiinni jäi! Me nii-ii-iin lähdetään tänä viikonloppuna kultamaaliostoksille!

Joo, täällä Helsingissä tuota kuntalisää näyttäisi saavan n. 250 e. Aika tuntuva lisä kyllä! Mutta huh, on tuo aika minimaalinen tuo kodinhoidotuki silti, etenkin niiden verojen jälkeen...

Hih, mahtavaa, miten tässä meillä tämä keskustelu käy ihan sujuvasti kultaseinä- ja hoitotuki-tasoilla yhtä aikaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

SUTTURA: Joo, hei tarkista ettei ole tullut virhettä, mulla kävi nimittäin sama juttu! Tein kahta työtä (yrittäjänä ja palkalla) koko raskausajan ja jotenkin mun YEL ei sit ollukaan heillä Kelassa näkynyt. Vaikka automaattisesti pitäisi näkyä. Hirveissä itkupotkuraivarohormonihuuruissa kävin sinne sitten asiaa setvimään ja kas! Löytyhän ne sieltä.

Salallaa (Ei varmistettu)

Hei, ihan kaikkia kommentteja en lukenut, mutta kyllä äitiys-/hoitovapaalaiset toimittakaa kelaan muutosverokortti sen tilaaminen hoituu vaivattomasti netin kautta ja sieltä se toimitetaan suoraan Kelaan ja et maksa älyttömiä veroja. Ja joo Helsinki-lisä kuulostaa aika luksukselta kun itse asustan kunnassa, jossa kuntalisää ei makseta...

Kippuralla

Khtukea napsuu tilille 280e. Onneksi ei ole asuntolainaa niin voin olla ilman spesiaalijärjestelyjä kunnes V on 2 1/2v 21:) eli melkein vuoden vielä..
Me ei olla koskaan vielä oltu tilanteessa jossa perheessä kaksi saisi palkkaa-ja seuraavaksikin minä menen toivottavasti kouluun :) eli elintason nousua saa hetken vielä odotella..

Suttura

Kiitos neuvoista - odotan kelalta soittoa...

Mähän dramaattisesti sanoin miehelle eilen, että ei kai se auta kun mennä joulupäiväksi ovelle seisomaan (mulla on LA aattona & olen ammatiltani järkkäri). :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on vaan aina ollu kelan vähennys 20% tosin silloin ku olen ollut vähän aikaa töissä ei mun prosentti muistakseen ollu korkeimillaan 16% mutta siis yleensä kelal on automaattisesti tuo 20% vähennys mutta jouluna saa aina sit takas. Nyt mulleki tulee yli 300e rahaa palautuksii tosin osa niistä on kun olin vähän aikaa töissä ettei tuo koko summa todellakaan tule kelan rahoista xD Kerran muutin sen niin että se prosentti oli 11% ( Huom! se on se pienin ja mahdollinen prosentti jos tekee sen muutoksen tai ainakin silloin itsellä oli) niin eipä tullu silloin ehkä joku 30e tuli vaivasesti palautuksii.

Liisa
Osasin!

Wat wat wat!? Helsinki-lisä? En ole tiennytkään, että täällä saa kuntalisää. :D Pitääkö se erikseen hakea vai napsahtaako se tilille aivan automaagisesti?

Ja kotihoidontuesta tuohon mitä kahden äiti sanoi, eikös sitä saa aina jos lapset eivät ole kunnallisessa päivähoidossa. Eli kyllä lapset saavat olla ulkopuolisella hoidossa esim. yksityisessä päiväkodissa. (Mutta tämä meni aika kauas aiheesta ja jopa aiheen vierestä.)

Peilistä en sano mitään :D mutta kultaisesta seinästä sen verran, että en ymmärrä mikset Kristaliina hyödynnä äitiyslomaa sen suhteen. Että yhtenä iltapäivänä Joel vain tulisi  kotiin ja ABRAKADABRA seinä olisi päivän aikana muuttunut kullan väriseksi "itsestään". Nyt kun Silvallakin on se päivärytmi, sulla olisi hyvin aikaa tehdä taikoja.

Oma mieheni tuskin huomaisi edes tuollaista uudistusta ensimmäiseen viikkoon. Tosin hän ei olekaan jurttaraidoista haaveilevaa sorttia. Meillä onkin sovittu, että minä vastaan sisustuksesta ja mies kodinelektroniikasta. Suuremmissa hankinnoissa otankin toki miehen mielipiteen huomioon, mutta sillä tavalla, että etsin muutaman itseäni miellyttävän vaihtoehdon ja kysyn miehen mielipidettä niistä. Sitten ehkä ostetaan se, josta mies tykkää eniten. Tai sit ei.

Arvaappa muuten, mikä meillä on nykyään? No, Japanin ajassa oleva vauva. Kotiuduimme eilen ja pikkumies meni päikkäreille viideltä iltapäivällä. Yritimme herätellä siinä onnistumatta. Yhdeltä yöllä heräsin iloiseen jokelteluun, mutta sain onneksi tainnutettua veikkosen muutamaan kertaan yön mittaan ja hän nukkui lopulta melkein kuuteen. Tänään luulimme jo olevamme ns. selvillä vesillä, kunnes kävi ilmi, että vikat päikkärit olisivat taas olleet pojan mielestä yöunet. Olihan kello silloin jo 12 yöllä Japanissa! Tällä kertaa saimme hänet onneksi hereille, toivottavasti uni löytyy uudelleen kahdeksan jälkeen.

Silkkitassu

Liisa:Voi ei!! Jetlagbaby! Voimia!

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Meillä mies ei saa sekaantua sisustikseen, vaikka meillä nyt ei ole tyylillisesti  mitenkään sisustettu, vaan kaikki on jostain saatua, koska tuntuu että kun asuu vuokralla niin ei viitsi panostaa liikaa kun haluaa sitten sinne omaan taloon joskus ostaa sitten kaikki uutta ja että kaikki sopii kaiken kanssa. meillä sisustuselementtejä ovat tuo millan pinkki lelunurkkaus ja kaikki ihan vahingossa pinkkiä :D

 

Savelassa

Liisa: kotihoidon tuen saaminen edellyttää että lapset hoidetaan kotona :) jos lapsi menee yksityiselle henkilölle/yksityiseen päiväkotiin, tai teille tulee kotiin ulkopuolinen hoitaja, tuki maksetaan suoraan lapsen hoitajalle yksityisenhoidon tukena :) eli tuki ei tule vanhemmille, vaan lapsen hoitajalle, tuki on sen verran pieni että siihen kuuluisi (itse joskus hoidin pelkäästään tuolla tuella) maksaa lisää, koska tuo palkka jää muuten alle 500e/kk. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä sinne verotoimistoon kannattaa soittaa! (Ensin yritin tehdä muutosta netissä mutta en ymmärtänyt siitä mitään...) Mä olin alkuvuonna maksanut veroja kuulemma jo liikaakin, joten muutosverokortin prosentti on ollu nyt pari kuukautta pyöreä NOLLA! Elän siis kuin Kroisos... ;) Toivotaan, että täti langan päässä ei tehnyt mitään laskuvirhettä että mua oottaiskin sitten vuoden päästä mätkyt :P

Liisa
Osasin!

Okei, kiitos oikaisusta, kahden äiti! :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Kun esikoisen kanssa noita kelan tukia sotkin, niin sain veroprosentin 17% kun soitin kelaan ja pyysin kaikki summat mitä olivat vuoden aikana maksaneet ja täti kerto kaikki mitä pitää sanoa kun soittaa verotoimistoon, niin se eie aina ole se 20% vaan riippuu vähän noista muista tuloista. toki mies oli sillon työttömänä ja omatkaan tuet mitään huimia olleet.

annemi

Meillä käytetään veto-oikeutta kaikkeen "liian värikkääseen", en ymmärrä mitä se tarkoittaa :D no, oikeuksia on käytetty puolin ja toisin, myös kun salaa sisustusshoppaa ja jemmailee väripilkkuja ympäriinsä niin olen huomannut että ei se mies niistä väriangstia saanutkaan. Tosin, jos tuon pelin toisin kotiin, joutuisin varmaan muuttamaan pois :D

Kristaliina
Puutalobaby

PS. Nollaverokortti tuli joulukuuksi - jee!

Mahtavaa, että tuli tämäkin asia puheeksi! Mun veroprosentti oli sit laskettu Ihan Päin Persettä, vaikka siitä erikseen soittelin Veronumeroon ennen äitiyslomaa... No, ens kuussa veroja siis NOLLA, jee jee jee ja hyvää joulua mulle!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.