Kierrätyshuumaa

Puutalobaby

Viime viikkoina olen totaalihurahtanut nettikierrättämiseen.

Ja siis kierrättämiseen, en vanhaan tuttuun kirpputoriin - huuto.netissä ja monilla FB-nettikirpputoreilla kun näköjään niin usein tehdään ihan bisnestä: pyritään saamaan itselle mahdollisimman hyvä hinta käytetystä tavarasta. Ja se on ihan ok, laatutavaran arvo varmasti säilyy.

Itselläni on kuitenkin jotenkin sellainen mielenlaatu, että minulle satasen vaate, jonka nyt saa kolmella kympillä, on edelleen kallis. Mutta kolmen kympin vaate, jonka saa kahdella eurolla - jea!

*******

Kierrättäminen. Se on siis se mun tämän huhtikuun pääasiallisin keväthuuman aiheuttaja. Laitetaan tavara puoli-ilmaiseksi tai ilmaiseksi eteenpäin ja oletetaan, että hyvä kiertää: kun mä annan ilmaiseksi jollekin parveketuolit (annoin!), joku muu taas antaa minulle ilmaiseksi kumisaappaat (sain!). Ja kaikilla hyvä mieli!

Kuulostaako ihan naurettavan idealistiselta? No, täten ilokseni ilmoitan, että ainakin meidän lähikaupunginosalla on Facebook-kierrätyssivu, joka toimii!

Ai niin, ja onhan tätä kierrätystä harjoitettu tietysti bloggaajien/lukijoiden keskenkin! Meillä on tälläkin hetkellä saatuna/lainassa ainakin:

  • haalari lainassa phocahispidalta
  • Stonzit lainassa Iksulta
  • haalareita/muita talvitamineita saatiin kassillinen kiertoon Liviltä (laitan ne eteenpäin kiertoon syksyllä, kun haalariaika alkaa olla taas ajankohtainen)
  • Tripp Trappin turvavaljaat vaihdoin Fresita-pulloon lukijan kanssa
  • Bugisten kuljetuskassikin oltaisiin saatu ihanalta lukijalta lainaan Italian-matkalle, mutta hitsi vie isovanhemmat olivat juuri ehtineet hankkia meille sellaisen 1-vuotislahjaksi... (damn!)

Ja äsken kävin juuri lähileikkipuistossa hakemassa tutuksi tulleelta vakkarilukijalta Silvalle tällaiset:

Meidän tirpalla on nyt kumisaappaat - kiitos!!!

*******

Puuhevonen-palstalla keskusteltiin jokin aika sitten vauvanvaatelahjoista, jotka tavalla tai toisella eivät välttämättä (kröhöm) olekaan varsinaisesti ihan lahjansaajan tyylisiä: kauniita lahja-ajatuksia, jotka eivät kuitenkaan ihan osu maaliin...

Minähän sitten tietysti kierrätyshuumaisena sinne hihkaisin, että vaihdetaan! Ja hups vaan, ei mennyt kauan ennen kuin olin tullut perustaneeksi Lily-bloggaajille ja lukijoille oman FB-vaihtopalstan:

http://www.facebook.com/groups/vaihtovaatteet/

Vaihtovaatteet-ryhmä on vielä ihan lapsenkengissä enkä tietysti tiedä, ottaako se yhtään tuulta alleen... Eikä minulla ole mitään kokemusta tällaisten ylläpidosta. Uuups. No mutta sehän ei estä kokeilemasta. Kai?

Ai niin ja sivulla voisi myös lainata. Esimerkiksi meiltä kyllä lainaan joutaisi vaatehuonetta täyttämästä tämä ihana kallis hyödyllinen turhake. Minikoon vastasyntyneen Name It:n kevyttoppahaalarikin lähtisi lainaan, jos joku vielä tälle keväälle sellaista kaipailee!

Vaihtoa/lainaamista olisi siis tarkoitus suorittaa vähän silleen erittäin epävirallisessa  "ystävältä ystävälle" -hengessä. Vähän niin kuin lapsena vaihdeltiin kiiltokuvia: hei mua kiinnostais tuo, vaihtaisitko tähän-ja-tähän. Jokainen voisi ladata kansioihin kuvia asioista, joita periaatteessa olisi valmis vaihtamaan, jos jotain kivaa tulisi kohdalle.

Kokeillaan :)

Kommentit

Kao Kao

Hei,

hassu juttu, eilen purin viimeisiä muuttokamoja laatikosta ja vastaan tuli oranssinvärinen huivi, jonka olen saanut kaverilta tuliaisena jostain kaukomailta. Itsehän olen tällainen tylsähkö laivastonsininen-valkoinen-harmaa-musta pukeutuja ja mietiskelinkin että uskaltaisinkohan kysyä haluaisiko eräs oranssia rakastava bloggari kenties huivin? (en tunne ketään muuta kuka tykkää noin pirteistä väreistä)  Jos olet kiinnostunut niin voin laittaa kuvan huivista tulemaan :D

Laitan siis kiertoon kaiken mitä en ole käyttänyt viimeisen 5 vuoden aikana, mikä on hyvässä kunnossa ja ansaitsisi mielestäni paremman elämän jossain muualla :D

Tuisku (Ei varmistettu)

Loistavaa! Saako liittyä mukaan vaikka ei asu pääkaupungissa? Ahdistaa oikein tavaramäärä joka lapsen myötä on taloon ilmestynyt. esimerkiksi leluja on jätti laatikollinen ja itse niistä ostettu 4 kpl! Mummot ja muut kantaa niitä jatkuvasti ja vielä uutena. Uuh tätä muovin määrää.

Synttärilahjaksi pyydettiinkin lapsia tuomaan oma käytetty ja jo turhaksi jäänyt lelu. Oli ihania huolella valittuja leluja eikä ahdistanut yhtään äitiä krääsän määrä :)

Hannah90 (Ei varmistettu)

Pyydä ihmeessä joku kaveriksi ylläpitäjäksi ettet itse ole kohta helisemässä sen kanssa :)

Mammara

Mahtava idea! Olkoot idealistinen jos on, se on hiano! :D

Kristaliina
Puutalobaby

kao kao: oranssit huivit = <3 ...eli kyllä, mielelläni! :)

Tuisku, saa liittyä pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin! Itsekin just tänään kävin laittamassa bodyn postiin vähän kauempana asuvalle :) Ja voihan siihen vaihtokriteeriin vaikka laittaa, että "ei postitusta", jos ei jaksa postissa juosta. Mutta mä ainakin jaksan :) Ja joo, just tuollaiset lelulahjat ym. ois hyvää matskua vaihtoon!

Hannah90: HYVÄ IDEA! ...ja mähän oon siis lähdössä vielä sinne reissuun eli oon vähän huonommin koneella pari viikkoa... Taidanpa huudella siellä ryhmässä, että kuka haluaa ottaa vähän jaettua vastuuta :)

Mä just kyllä tuolla sanoin, että mä oon tällainen vapaamielinen ylläpitäjä :) Eli ei ainakaan alkuun mitään tiukkoja sääntöjä, katsotaan millaiseksi porukka tuon ryhmän itse muodostaa. Just puhuttiin tuolla, että tietysti myös aikuisten vaatteita ym. voi vaihtaa!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Loistava idea! 

Mitä tulee itselle tarpeettoman tavaran myymiseen, mä ennemmin lahjoitan pois ja saan siitä hyvän mielen kuin lätkäisen muutaman euron hintaa ja odottelen sitten päivä- tai viikkotolkulla, että kiinnostuisiko joku. Välillä iskee vimma pistää jokunen kohde ihan myyntiinkin mutta suurimmaksi osaksi ilmoittelen Lahjoitetaan-osastolla. Pääsimme juuri kätevästi eroon meille tarpeettomaksi jääneistä lampuista, keittiönpöydästä, sohvasta ja nojatuoleista (kaikki vähän kärsineitä) vain kysymällä meidän vanhaan kämppään muuttavalta tyypiltä, että kelpaisiko ne sille. Onneksi kelpasi, helpotti muuttourakkaakin huomattavasti!

Vauvan sitteri, lelukaari yms. on tarkoitus viedä ensikotiin tai vastaavaan paikkaan, pitäisi vaan saada aikaiseksi kysellä, että onko jossain tarvetta.

On muuten outoa, että vaikka tosi mielelläni annan tavaroita ilmaiseksi enkä todellakaan oleta, että ottajan pitäisi kuitenkin näön vuoksi jotain korvausta antaa niin mun itseni on ihan älyttömän vaikea ottaa ilmaiseksi vastaan! Mulle tulee siitä jotenkin tosi vaivautunut olo. Tähän mennessä olen ottanut vastaan yhden ilmaisen tuotteen, käytetyn rintapumpun, ja voi hyvä luoja sitä kiittelyn määrää ja ainakin parin viikon ajan lähetettyjä hyvän mielen ajatuksia sille lahjoittajalle. 

Ja kannattaa tosiaan tehdä kuten Hannah90 ehdotti, muuten voi olla aikamoinen urakka edessä! :) 

t. Kahvittelija / http://www.lily.fi/palsta/kahvia-kiitos

Kristaliina
Puutalobaby

Hih sama juttu mulla - oon ihan että "kiitos kiitos kiitos kiitos KIITOS", jos jotain kierrätettyä ilmaiseksi saa, ja silti vähän jotenkin nolottaa, että hitsi ois ehkä pitänyt kuitenkin vielä vähän voimakkaammin tyrkyttää muutamaa euroa :) Mutta yritän kanavoida sen sitten niin, että laitan itsekin tavaraa ilmaiseksi kiertoon eteenpäin :)

Silkkitassu

Liittymään. :)

Paula hei (Ei varmistettu)

Moikka! Jos Stokken vauvakaukalo syöttötuolin päähän on vielä lainattavana, niin meillä voidaan kokeilla sitä :) Kun halvalla sai, piti tuolin runko ostaa jo etukäteen, mutta maaliskuussa syntyneelle tytölle ostettu tuoli makaa vielä kääreissään sängyn alla..

Kristaliina
Puutalobaby

Paula hei: joo, laita mulle viestiä joko meiliin tai sinne ryhmään! Lainavapaana on vielä :) Se sopii alle puolivuotiaille, ja toiveena on ettei ihan kamalan hc-kovia sosekokeiluita, niin pysyy siistinä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa kivalta!

Itse kirjoittelin tänne joskus naapurustomme lehtiringistä, joka on tosi toimiva ja joka viikkoa paljon iloa tuova juttu. Suosittelen :)

Itse tykkään myös kaikenlaisesta pienestä satunnaisesta vaihtokaupasta; vesieriste vaihtuu hirvenlihaan ja kananmunat vaihtuu vauvan sukkahousuihin jne. Mutta ei aina vaihtotavaraa tarvi olla vaan kyllä naapurista voi hakea sipulin ihan muutenkin vaan, jos itseltä on loppu. Mutta joskus nuo pienet vaihtojutut tuo niin hyvän mielen :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://www.peltotienpaassa.com

Söpöt saappaat teidän Silvalla : )

kävin äsken kirjoittamassa hiukan lisää meidän
tyttösten nimestä tuohon sun edelliseen postaukseen : )

t. Päivi

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Mainio idea! Liityin myös ryhmään. :)

Olin viime perjantaina Lapsimessuilla ja ideana oli ostaa kesävaatteita tytölle. Vaatteet maksoivat pääsääntöisesti 35 -50e. Olisi pitänyt muistaa, että messuilla on messuhinnat. Muutenkin tarjonta vauvoille oli vähän hiljaista.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Vaihtorinki on huippuidea. Itse en maantieteellisista syista liity... mutta halusin vain kommentoida, etta meilla Lontoossa (ja kai muuallakin Britanniassa) toimii samalla periaatteella Freecycle-systeemi (http://uk.freecycle.org/), jossa jengi voi mainostaa antavansa pois tarpeettomia kamojaan tai kaipailevansa jotain tiettya ilmaiseksi. En tieda, onko vauvanvaruste-Freecycleja olemassa, mutta itse olen paassyt eroon tarpeettomista huonekaluista sita kautta tosi katevasti - ja tulee hyva mieli, kun voi antaa ne ilmaiseksi joillekin opiskelijoille tai muuten saastavaisille sieluille.

Melina G (Ei varmistettu) http://laatikkotalo.com/

Mä oon myös antanut pieneksi jääneet lastenvaatteet ja -kengät ilmaiseksi eteenpäin. Parempi päästä kaikesta kerralla eroon kuin kaupitella niitä pitlkään, ja tärkeintä on, että vaatteille on käyttöä. Olen myös vastaavasti saanut tavaraa meidän lapsille ilmaiseksi.

Tällä hetkellä multa ois saanut mustan Brio Two -hoitopöydän, mustat I'coon lastenvaunut sekä säkillisen vauvan leluja, mutta ne eivät täällä Sveitsissä kelpaa kellekään. :-/

Minäkin voisin liittyä sivustoon (ainakin viimeistään syksyllä, kun muutetaan takas pääkaupunkiseudulle). Kun ainakaan noille poikien pieneksi jääneille vaatteille meillä ei ole ketään ottajia lähipiirissä.

Terveisin "hunajainen veriripuli" / Laatikkotalo

MirvaK-ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu) http://uraaitikotona.blogspotfi

Pitääpä liittyä. Mä en jaksa tehdä kauppaa. Tovi sitten vein 6 muovikassillista vaatteita ja kenttiä Konttiin.

MirvaK-ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu) http://uraaitikotona.blogspot.fi

jatkaa... eli kenkiä vein en kenttiä. :D Meni hiukan kengät ja Kontit yhteen. :D Leluja tarvittaessa ollaan annettu päiväkotiin. Pitäisipä kysyä onko jälleen tarvetta vaihtovaatteille.

Cpop

Minäkin liityin sinne vaikken asu pääkaupunki seudulla, eikä sivusta ole minulle niin hyötyä :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Hei, onko niistä stonzeista ollut teille mitään iloa? Pliis kerro että on! Harmittaa että jäi meillä niin vähälle käytölle. Onneksi ne ovat tosi kestävät, eli menevät varmaan monta vuotta eri lapsilla :)

Sinisilma (Ei varmistettu) http://kaunishetki.blogspot.fi

Just viime viikolla annettiin (ihan ilmaiseksi) yhdelle tuttavalle työpöytä ja -tuoli, kun olivat meillä tarpeettomina vain tilaa viemässä ns. työhuoneessa. Oli kiva päästä tavaroista eroon ja antaa toiselle tarpeellista tavaraa. Molemmat osapuolet saivat hyvän mielen :)

Noissa fb-kirppiksissä olen huomannut ikävänä piirteenä sellaisen, että annat jollekkin jotain ja huomaat parin päivän päästä kyseisen tyypin myyvän sitä. Tietenkään asiaan en voi vaikuttaa mitenkään jälkeen päin, mutta on se silti niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ärsyttävää.

iity-
Puolivahingossa

Oooh! Täältä kans ei-pääkaupunkiseutulainen hyppää mukaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.