Kiitos, kunnallinen terveydenhuolto

Puutalobaby

Lämmin kiitos sille terveyskeskuslääkärille, joka tänä aamuna yllättäen peruutti  lääkärinaikani. Muuten me oltais tällä hetkellä talvirenkaattomien Bugiksiemme kanssa jumissa jossain tuolla:

Hrr.

...ja kun sanon "lämmin", en oikeasti tarkoita sitä. Puutalon lattiat ovat niin kylmät, että Silva saa leikkiä tänään leikkikehää matkivassa pinnasängyssä.

Talvi on tullut puutaloon. Sisälle.

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Ai ja arvatkaas, mikä tuo syreeniaidassa oleva punainen juttu 0n?

Mun jumppamatto. En aio käydä hakemassa.

Silkkitassu

Jyväskylässä ei ole yhtään lunta.

Kristaliina
Puutalobaby

Nyt mä nii-iiin lähtisin tästä Jyväskylään. Jos auto näkyisi kinosten alta, tiet olisivat ajettavassa kunnossa ja jos mun ei pitäis olla klo 15 Espalla.

Täällä tulee (tuuuuulee) lunta vaakatasossa.

Jos ei Jyväskylään niin vaikka Espanjaan tai jotain. Vai onkohan sielläkin kylmä?

HelloAochi

Mun äiti ainakin aamulla sanoi, että se haluaa takaisin Suomeen, kun Kreikassa on niin kylmä. Siellä jos missään tulee talvi AINA sisälle.

Kristaliina
Puutalobaby

Okei ei sitten etelä-Eurooppaankaan. Ehkä pitää vaan vääntää pattereita vielä isommalle. Ja varautua (taas) tonnin lisäsähkölaskuun...

Hei mutta just selvisi yksi hyvä puoli tässä talvessa! Sain Silvan päikkäreille vaunuissa eteiseen. Siinä on niin kylmä, että Silva luulee olevansa ulkona.

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Ei ole Kokkolassakaan lunta. Tosi hyytävän kylmä kyllä on ja kylmemmäksi tekee se lumettomuus ku asfaltti kimmeltää :P

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun aikaa ei peruttu.. Matka vastasi päivän lihaskuntotreeniä sisältäen mm. auraamattoman jyrkän ylämäen (Bugikset liuku helposti perässä aisasta kiskoen, ku äiti tarpo tennareissa puolisääreen yltävässä kinoksessa). Lääkärin määräys oli viikon liikuntakielto..;D

Neenee (Ei varmistettu)

Minä siis.

Suosittelen muuten pulkan hommaamista. Siitä on mahtavasti apua, jos on pakko lähteä jonnekin ja jalkakäytävät ovat tässä tilassa.

(Ja jos pulkassa on joku pieni pötkö, suosittelen myös jotain lampaantaljaa ja makuupussin ja toppahaalarin yhdistelmää.)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Pulkka on kyllä oiva kulkuväline. Millan kanssa pulkalla kuljettiin paljon viime talvena paikasta toiseen, ehkä ei niin shoppiluystävällinen mutta jos ei kaupunkiin mene, niin loistava :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta esim. tällä kelillä en kyllä suosittele pikkulasten lykkäämistä pulkkaan, tuuli ja lumisade on liian kovat. (kyllä, on itse kokeiltu tuossa reilu kymmenen vuotta sitten. Lapsi itki pulkassa, sitten piti kääntää se istumaan selkä menosuuntaan. Tämän ikimuistoisen retken kruunasi se, että bussi jolla olimme tulossa kotiin, jäi jumiin pysäkille. Hohhoi.)

Kippuralla

Buggigsiin sadesuoja (nyt ne muoviset on pop kun ei ole sitä isoa aukkoa) ja rantamoodiin kahdelle pyörälle, helpompi vetää perässä..

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Mikshän ei ole keksitty kuvullista pulkkaa tai et siihen sais vaikka samanlaisen "aurinkosuojan" kun kaukaloissa on?  tai sellasen samankaltaisen suojan kuin vaunuissa??? Nyt mammat iseoimaan :D

 

Kippuralla

Ahkio ;) vaunuihin saa lastenturvasta tms suksia.

Liisa
Osasin!

Ahkio olis kyllä. Tässä oliskin messevä yksilö. Tarjouksessakin vielä! :)

Mutta vakavasti puhuen, onko kellään kokemusta noista vauvojen pulkista? Ainakin Stigalla ja Orthexilla on ihan pätevän näköiset.

Ei sillä, mulla on semmoiset hyökkäysvaunut (Mutsy Urban Rider) että ongelmia ei pitäis kovin helposti tulla. Varsinkaan, kun tänäänkään en ole edes nenääni ulos työntänyt, saati rattaita.

Tuli muuten tuosta Mamman kuvullisesta pulkasta mieleen, että semmoinen polkupyörän peräkärry jossa on työntöaisa voisi toimia lumessa. Niissähän on aika isot kapeat renkaat. Ei vaan tietenkään ihan pikkuiselle vauvalle sovi. Siihen jos vielä sais sellaiset vaunuihin tarkoitetut sukset kiinni...

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Mulla löytyy kaks vauvan pulkkaa sellasia 90-luvun sinisiä. toisen sain kälyltä ja toisen oma äiti löysi pihakirppikseltä 5e, tilava ja siinäkin reijät vyölle valmiiksi :D mummulasta löytyy kyllä punakeltainen ortex joka meni kyllä vieläkin vaikka vähän jalat tulee yli, mutta ihan hyvä peli, mutta liian matala selkänoja että iha  nukua vois. noissa vanhemmissa on se etu et selkänoja on niskaan asti n. 6kk vanhalla lapsella ja mahtuu täkkiä ja äippäpakkauksen makuupussi hyvin, eikä ole ahdatsa. juttu on vielä siltä ajalta kun kirjottelin (yritin) ruotsiksi mutta tuossa vähän näkee tuota pulkkaa http://www.lily.fi/juttu/forsta-gang-med-pulka

Kippuralla

Sellanen luksusmalli löytyy mihin saa sukset, tuttava on himourheilija ja niillä on se. Vauvalle on kaukalo tms lisäosa, saa rattaiksi, pyörän perään ja koska me asutaan saaressa niin kaveri osti lisäosaksi vielä sukset ja hiihtä kymmeniä kilsoja viikossa..
Suosittelen katsomaan nuo vaunujen sukset, halvin ratkaisu

HelloAochi

Hääähäähää mä voin vaan kuvitella, miten Kristaliina hiihtää Espalla pulkkaa samalla perässä kiskoen :D Ei millään pahalla, Krista!!

HelloAochi

Ja huh, pikkaisen hintaa tuolla ahkiolla!

Kristaliina
Puutalobaby

Hehehehe hei mussa on kuitenkin KUUSAMOLAIStausta, vaikka hiihtokilpailuissa olinkin aina toiseksi viimeinen :D

Me kans ollaan tosiaan noita pukkahommia vähän mietitty. Jossain oli just tarjouksessa joku vauvanpulkka - oisko ollut jopa siellä samaisessa Honkkarissa, josta se pottakin ostettiin. Kiitos Mamma vinkistä, tsekkaan ton sun bloggauksen. Ja muutkin pulkka(ja ahkio!)vinkit tervetulleita!

Ööö paitsi että tosiaan mielellään alle tonnin :D Jos vaikka sellaiset pari kymppiä... :D

Mäkin hei näin noita vaunujen suksia Lastenturvassa, täytyypä tutustua niihinkin... Kiitos Kippuralla vinkistä! Niin ja meidän muskarikaverilla oli muuten just tällä viikolla sellainen "juoksukärry", joka käsittääkseni menee tosiaan myös pyörän perään niin kuin Liisa sanoo. Sekin näytti siltä, että kulkisi lumessa hyvin... Täytyypä kysäistä ens kerralla, että toimiko myös tässä myräkässä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Niin joo ton ahkion hinnasta vielä... Tuleekohan siihen tolla hinnalla porot kaupan päälle? :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

:D ehkä saat pukinkin :D

M-M

Meillä on hamax merkkinen vauvapulkka. Mun mielestä on hyvä. Mahtuu makuupussikin.
Hih, ja vauvakeinu tuli hyötykäyttöön näin talveksi. Kiinnitin sen potkukelkkaan. Neiti istuu siinä selkämeno suuntaan, niin se viima käy naamaan. Ja makuupussi mahtui hyvin kans.
Lakkais vain nämä pakkaset, niin viittis ulkona olla. Monta päivää jo ollut yli -20astetta.

Kippuralla

Niitä perus selkänojallisia pulkkia missä on vyöt, saa marketeista. Täällä maksaa jokapaikassa 19.9e.

Elkku
Elkku-Kelkku

Lastenturvasta ei kyllä kannata ostaa mitään. Saatiin meinaan niin luokattoman huonoa palvelua, kun oltiin syöttötuoliostoksilla. Valitettavasti tehtiin kaupat, kun oltiin sinne asti ajettu. 

Pyöräkärry härdelli on täälläkin mietinnässä. Isoista pyöristä ois varmasti hyötyä talvella vaikkei lisäsuksia hommaiskaan. Noi ahkiot on niin sikakalliita yhdenasian välineitä, että omilla hiihtokilmoetreillä ei sellaiseen kyllä tuu mielenkään sijoittaa. Olen kyllä kuullut, että ovat tosi hyvät ja toimivat siihen yhteenasiaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Palvelu on kyllä nii-iin tärkeää. Itse asiassa meilläkin oli tuolla Lastenturvassa vähän nuiva käynti: meidän edellä oli pariskunta ostamassa kamaa lahjakortilla, ja jotenkin myyjillä oli siinä päällä ihan älytön sekaannus ja sähläys. Seistiin siinä talvivaatteissa hikisinä varmaan 15 minuuttia. Noh, meillä oli sylintäydeltä mukana kaikkia ex-tempore "oi miten ihana pehmokettu" -ostoksia ja siinä seistessä, kun oli aikaa, alkoi järjen ääni huhuilla. Ensin vein muistaakseni ketun pois, seuraavaksi kalliin leikkikaaren, sitten aurinkolasit... Lopulta kassalle päästyämme oltiin viety kaikki ylimääräinen pois ja ostettiin vain se, mitä oltiin lähdetty ostamaan. No, säästettiinpä.

Vauvanpulkka menee varmaan hankintaan meilläkin!

M-M: Oi, mä haaveillen muistelen noita potkukelkkoja! Täällä ei porukat oikein meinaa edes uskoa, että pohjoisessa potkukelkka oli ihan varteenotettava talvikulkuneuvo! Mä menin vielä yläasteella useimmiten talvella potkukelkalla kouluun - oi, mitkä vauhdit sillä sai. Jalkakäytävätkin hiekotettiin niin, että potkukelkalle jäi tilaa!

Täällä ei potkukelkkoja näe. Eikä niillä tosiaan pääsisi liikkumaankaan, kun kadut tosiaan täyshiekotetaan tai suolataan. Oi, potkukelkkaikävä <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.