Kohta?

Puutalobaby

Alkuun too much information -varoitus.

Okei, sinua on varoitettu.

Limatulppa läks. Ehkä. Googlasin kuvahaulla "bloody show". En sitten muuten todellakaan suosittele.

*******

Soitin Joelille, joka meinasi lähteä jo taksilla kotiin. Sanoin, että ei varmaan vielä kannata.

Viimekertaisesta oppineena palmikoin hiukset letille.

Sitten vihdoinkin sain sinne sairaalakassiinkin laitettua jotain: ne feikki-crocs-kumitohvelit ja Joelin tohvelit, minikannettavan ja laturin, sekä Aqualan L -kosteusvoiteen. Muuta en nyt sitten enää keksinytkään, vaikka jotain yritin kaivella muistin uumenista siitä viime bloggauksesta - no, ja käsilaukussa on huulirasva ja neuvolakortti.

Vaatteet laitoin tuohon keinutuolin nojalle. Josko tosiaan nyt tällä kertaa menisin sinne Kättärille ihan vaatteet päällä.

*******

Jossain netissä sanottiin, että limatulpan jälkeen synnytys voi käynnistyä parissa tunnissa tai parissa viikossa.

Aha. No kiitos siitäkin tiedosta sitten.

Eli että kohta tai sitten että ei vielä.

Kommentit

MirvaK

Jaiks. Tosiaan aikahajonta on melko suurta. Mulla on jokaisesta ilmeisesti lähtenyt juuri kun synnytys on käynnistynyt eli 6-9h ennen kuin pieni on ollut maailmassa. ;) Tosin tiedän niitäkin joilla on mennyt se 2 viikkoa. :D

eelmou (Ei varmistettu)

Tsemppiä niin hirveesti! Oon ihan innoissani täällä. Toivottavasti kohta ois tosi kyseessä :) Multa meni viimeksi se limatulppa (hyiiii) kesken synnytyksen. Antaa vähän esimakua niihin jälkeisiin (yööök).

Hermy (Ei varmistettu)

Hammasharja! *jännittää*

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, ai niin se kans vois olla :D

kätilömaisa (Ei varmistettu)

Hammasharja ja hoitoaine! :)
Onnea matkaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

ja hiusharja!

Mulla lähti limatulppa aamusta ennen seittemää muistaakseni, vauveli oli maailmassa klo 9:45 :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ai niin, ai niin ja ai niin - kiitos :)

sylissä

Iik! Tsemppiä! :)

Kath

Iiik! Jännää!

mullakin toi tais tulla ööööö 1-2 vko ennenkun alko synnytys. Mut sulla voi olla vähän eri asia :D

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo noin mä kans netin uumenista luin, että voi sitten kuitenkin kestää pitkäänkin.... Mun äiti sanoi, että useimmiten synnytys käynnistyy limatulpasta 24 h sisällä - mutta voi käynnistyä heti tai sitten kestää pidempään. Hmm. Aikamoista odottamista tämä... ...odottaminen :)

Kath

No on se! Viimesillä viikoilla kun ei voi tietää edes, et mikä meininki on parin tunnin kuluttua :D

Aika on

mulla meni limatulpan lähtemisestä vielä synnytyksen alkuun kolme päivää. mutta eihän sitä tiedä, sulla se voi olla menoa jo nyt, tai sitten vaikka viikon päästä :) Ehkäpä muksu syntyykin laskettuna päivänä, who knows?

vierailija h (Ei varmistettu)

Oi! Jännää! Mä kanssa mietin, mistä tiedän lähteä oikeaan aikaan kun esikoisen synnytys käynnistettiin. Pelkäsin että mut palautetaan kotiin tai en ehdi sairaalaan ajoissa. Hyvin meni, sain jäädä ja lapsi syntyi 3h päästä. Ja mulla alkoi supistuksilla, jotka muuttui säännöllisiksi juurikin limatulpan irtoamisen jälkeen.

Täällä olisi haikaranpesän puolella mun huoneessa yksi sänky vapaana, tervetuloa! ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Katsotaan, pääsenkö kohta sulle kämppikseksi! :)

Supistukset on nyt tosi rauhallisia, että saattaa tässä kyllä vielä kestää...

karkkimaria

Mulla tulpan irtoamisesta synnytykseen meni 3 päivää, neljä siihen että pieni oli maailmassa...

Aika hajonta on jo tälläkin otannalla. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tsemppiä! Minulla oli synnytys jo käynnistynyt hyvin, ennen kuin limatulppa irtosi. Pari tuntia irtoamisen jälkeen vauva oli jo rinnan päällä :)

Viiden juttu

Oi jännää! Tsemppiä jos nyt on menoa ja jos ei, niin, no tsemppiä sitten myöhempään :) 

Ainiin purkkaa! Tai ainakin itsellä tuo purkka oli yllättävä apu, kun ei tehnyt mieli juoda, mutta tuossa hommassa suu ja kurkku tuppaa kuivumaan. Plus auttoi osittain supistuksienkin kanssa, yritti vaan keskittyä jauhamaan tehokkaasti purkkaa, niin vei vähän huomiota pois kivuilta :)

Niin ja kaunis päivä syntyä!

Sallapulla (Ei varmistettu)

Jännään mukana! Tsemp!

Mulla meinas tukka mennä sairaalassa ihan rastalle yhdistelmällä just tuplablondattu tukka+ kuiva ohut luonnonkihara+ei omaa shampoota, käytänpä siis sairaalan suihkushampoota (eihyvä)+ ei hoitoainetta+ei ees hiusharjaa mukana.

Vierailija (Ei varmistettu)

Limatulppa? Kolme lasta olen pukannut maailmaan, mutta never seen mitään tulppaa. Sen verran taisin neuvolassa kuitenkin olla kuulolla, että th sanoi sen monella tulevan niin pienissä erissä, ettei sitä edes huomaa. En taida kuitenkaan googlata miltä se voi näyttää, olen niitä synnytyseritteitä ihan riittävästi nähnyt ilmankin. Onnea matkaan jos lähtö lähiaikoina koittaa.

MirvaK

Mä kanssa jouduin kommentoimaan luultavasti termillä. Jotkut on sanonut että pieni verinen vuoto olisi ollut juuri limatulppaa. Tiedä häntä sitten. Samapa tuo kai on, kun ilman varmaa pongausta on saanut lapset pihalle. ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Joel tuossa just mulle viestittäessä käytti termiä "veritulppa" - jooo eeeeei ihan se kuitenkaan :)

Mullakin jäi Silvan kanssa tulpat näkemättä, mutta nyt tuli sitten suht selvästi sellainen todistettua :) Mutta joo - näkynä se ei ole niin erityinen, ettäkö kannattaisi googlailemaan alkaa :D

suvitus (Ei varmistettu)

Kamera!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voi miten jännää! Tsemppiä loppuvaiheeseen, oli se sitten nyt tai myöhemmin :)

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi

Jaiks! Kohta se on menoa! :)
Tää nyt ei liity tohon limatulppaan yhtään mitenkään mut tulit vaan mieleen kun kaveri kertoi kaveristaan, joka joutui olemaan vuodelevossa jotain puolet raskausajastaan ja vauva se sitten antoikin odotella itseään aina pari viikkoa yli lasketun ajan :D

Kristaliina
Puutalobaby

Itselle tuo joskus silloin kuukausi sitten olisi tuntunut ihan utopialta - mutta nyt sitä tajuaa, että niinkin tosiaan voi tapahtua... :) Nooooh, rutkasti sekin parempi kuin liian aikaisin maailmaan tuleva keskonen!

Satsu (Ei varmistettu) http://ruusutorppa.blogspot.fi/

Yksityiskohtiin menemättä itselläni taisi mennä ko. tapahtumasta vielä viikko ja pari päivää. Mä opin myös ton letitysläksyn ekasta kerrasta. Vielä kun vedet meni suunnittelin ranskalaisia lettejä, mutta sain hädin tuskin sairaalalaukkua pakattua (ja sen "toivelomakkeen" täytettyä, tunnollinen kun olen) ja sitten oli jo muuta mietittävää.

Ansku1 (Ei varmistettu)

Aamulla 11 aikaan lähti limatulppa, illalla 21:47 oli poika maailmassa :)

PiritaV (Ei varmistettu) http://www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.fi

Voi tsemppiä!!!! Ja Seelalle tervetuloa maailmaan!!
Mulla limatulppa lähti sunnuntaina ja loput siitä maanantaina. Kipeät synnytyssupistukset alkoivat tiistaina illalla ja niiden kanssa tuskailtiinkin kolme vuorokautta. Dippadai. Poika syntyi perjantain vaihduttua lauantaiksi :) Nimimerkki, 78 tunnin synnytys :P

Ilsa

Oon nyt tosi (pregnancy) dummy, mutta luin ensin että limUtulppa lähti ja mietin hetken jos toisenkin, että mikäs se sellanen on... :D

Suvi K.
Sisunainen

Tsemppiä! Miten olis vielä dödö mukaan? (Oletan että ihmiset haluaa käydä synnytyksen jälkeen suihkussa. :D Sairaalalta varmaan saa saippuaa ja puhtaita vaatteita?)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä sille vauvalle kelpaa äidin tuoksu ihan sellaisenaan ekat päivät, ei siihen ylimääräisiä kemikaaleja välttämättä tarvita.

ttuima (Ei varmistettu)

Tuskin esim. hajusteeton roll-on dödö kauheesti mihinkään vaikuttaa, muuta kuin omaan oloon. Monihan ei niin tarvii dödöä (onnelliset!), mutta itse ainakin aion sen pakata sitten kassiin mukaan, on mukavempi ja raikkaampi olla. Muuten voi ollakin sitten raikkaus aika kaukana..

jenna koo (Ei varmistettu)

Kyllä siitä raikkaus ja freesiys on kaukana kun synnytyksen jälkeen pukkaa hormoonit hien pintaan, kävi suihkussa vaikka kolme krt päivässä, haisit silti pahalle. Huh, ja se verenvuodon määrä ensimmäiset pari päivää, huh.. Onnellisia ne joilla tätä hikihormoonia ei tuu voimakkaasti mutta kätilö tuumas että "se on ihan normaalia" kun kyselin miksi mulla on koko ajan kuuma ja hiki valuu.. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Nyt mä paljastan jotain karseaa: mä hädin tuskin nykyään enää käytän dödöä :D Mä oon tullut siihen tulokseen, että mä en haise (heko heko), ja laitan sitä oikeastaan nykyisin vain "muodon vuoksi" silloin, kun oon lähdössä jonnekin silleen julkisesti ulos. Tyyliin muutaman kerran viikossa.

Joo mä oon kamala, tiedän :)

Ja välillä käytän selllaista triple drytä, jota tarvitseekin laittaa vaan muutaman kerran viikossa. Mutta nyt raskaana en ole oikein viitsinyt laittaa sitäkään, kun se koko ajatus niiii-iiiin tujusta dödöstä tuntuu niin.. ...tujulta :)

Suvi K.
Sisunainen

Okei, eipä sitten mitään. :) Mulla vaan toi olis ollut lähes ekana pakkauslistalla, mutta ihmiset on erilaisia. :D

Olisit nyt edes valokuvan ottanut ja laittanu instagramiin :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oooo... Amerikassa asti jännätään! Tsemppiä juttuihin!

Lahja (Ei varmistettu)

Ooh! Näin aamulla torkkuessani unta, että olit postannut kirjoituksen, jonka otsikko oli "Nyt mennään!" Piti heti aamulla tulla tarkastamaan oletko lähtenyt synnyttämään.

rinkeli (Ei varmistettu)

Googletin,nyt tiedän mitä on ehkä odotettavissa,en googleta enää. Tsemppiä!! :)

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Hyvä että on <a href="http://leluteekki.wordpress.com/2013/03/15/synnytyskampaus-eli-sairaalak... rel="nofollow">synnytyskampaus</a> kunnossa, eipä sitten muulla väliä. Onnea matkaan - parin tunnin tai parin viikon päästä, miten vain! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihihi tuolta se ei kyllä näyttänyt :D

Aaaaaaai (Ei varmistettu)

Huomenna ei kukaan usko, jos laitat että vauva syntyi. :) tsemppiä!

eepu (Ei varmistettu)

Tulppa lähti ja lapsi oli seuraavana päivänä maailmassa, alle vrk meni. Tosin supistuksetkin alkoivat siitä heti lisääntymään. Onnea tulevaan!

Pipo (Ei varmistettu)

Mulla alko supistuksen klo 6 aamulla, klo 14 lähti limatulppa, klo 5 seuraavana aamuna läsähti vedet ja poika synty kolmantenä päivänä klo 12! :)

Mulla meni limatulpan jälkeen vielä pari päivää ennen kuin supistukset alkoivat.  Nythän Seelan olis varmaan jo ihan hyvä syntyä, kun eikö sulla jo huomenna ala viikko 38+0? Teillä on varmaan aika jännät hetket siellä tällä hetkellä menossa, tsemppiä ja onnea tulevaan!

bramasole

Mulla irtosi limatulppa perjantai-iltana, lapsivedet meni sunnuntaina, ei supistuksia ja laskettuun aikaan oli vain vajaa 2vko, joten odottelin "rauhassa" (as if..) kotona sen 12h ennen sairaalaan lähtöä. Vauva syntyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Eli vielä saatat saada sen saavillisen lapsivettäkin kodin lattialle ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pics or didn't happen :D No ei vaan kovasti onnea matkaan!

Jaiks, tsemppiä tuleviin hetkiin! Täällä jännitetään teidän puolesta:-) 

Silkkitassu

Mulla irtoili limatulppaa viikon verran. Ei tullut silleen kerralla ees... 

Esikoisen synnytys alkoi aikoinaan limatulpan lähdöllä. Aamulla kuudelta limatulppa lähti ja illalla oli tyttö syntynyt. Tästä kohta 9-vuotta! Ennen esikoisen synttäreitä juhlitaan kuopuksen 2-vuotis syntymäpäivää ylihuomenna. Onko Silvallakin tällä viikolla synttärit?

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.