Kotityömatematiikkaa

Puutalobaby

Kaikki lähti siitä, kun eräänä iltana referoin puolihuolimattomasti Joelille blogituttavien uusimpia tekstejä. (kyllä: kotiäitipäivät ovat joskus niin tapahtumaköyhiä, että kuulumisetkin kerrotaan virtuaalimaailmasta)

Sinä päivänä olin lukenut, kuinka phocahispidan perheessä jaetaan vauva-arjen tunnit. Erityisesti minun silmääni osui kohta, jossa mainittiin 2,5 tunnin omasta ajasta joka päivä. KAKSI JA PUOLI TUNTIA! Lisäksi postauksessa kerrottiin, että perheen kotitöiden vastuualueet on määritelty selkeästi ja molemmat hoitavat itsenäisesti omat osuutensa.

Kuulosti hienolta. (Okei mun silmät sumenivat sen 2,5 tunnin vapaa-ajan jälkeen. KAKSI JA PUOLI TUNTIA! Vau.)

Yllättäen Joelkin innostui:

"Mahtavaa, vihdoinkin mun kaikesta tilastomatematiikan lukemisesta on jotain hyötyä!"

Öööö täh?

Kävi ilmi, että kotitöiden jakamista ei luonnollisestikaan voi tehdä keskustelemalla. Tarvitaan taulukoita ja matematiikkaa. Ja tämähän on tietysti tärkeä projekti: niin tärkeä, että tänään ei tosiaankaan siivota vaan kehitetään täydellisen objektiivista matemaattista mallia, joka jatkossa hoitaa koko paskahomman puolestamme.

Näin ainakin Joelin puheista ymmärsin.

Okei, käy minulle. Mitä tahansa muuta paitsi siivoamista.

Aloitetaan: ensin määritellään ne tekemiset, mitä meidän "kotityöt" pitävät sisällään. Imurointi, luutuaminen, ruoan laitto, astianpesukoneen tyhjentäminen, kakluunien lämmittäminen ja puiden haku...

Hmm. Yhtä äkkiä tajusin, että minua on kusetettu - tähän asti Joel on tehnyt näistä osan. Loput on jätetty tekemättä. Minun kahden ja puolen tunnin unelmani johtaakin selvästi siihen, että MINUN pitää alkaa tehdä enemmän kotitöitä. Damn.

Protestoin ja ilmoitin, että jos en ole jakoon tyytyväinen, sitä ei sitten oteta käyttöön. Okei okei jatketaan vaan - pääasia että tällä laskelmalla voidaan siirtää se siivoaminen seuraavaan päivään.

Sitten pisteytetään. Joel ehdotti, että molemmat saavat jakaa eri kotitöille sata inhottavuuspistettä - tietysti toiselta salatusti ja niin edelleen. Protestoin taas. Väsyneen kotiäitipäivän jälkeen jaksan laskea korkeintaan yhden käden sormilla viiteen.

Lasketaan viiteen siis. (onpa joustavaa tämä tilastomatematiikka) Yksi piste niille hommille, jotka tuntuvat vähiten kamalille. Viisi pistettä inhokeille. En muuten todellakaan pese vessanpönttöjä. VIISI!

Seuraavana haasteena edessä on tietysti se, että tähän tieteelliseen tutkimukseen osallistujien vastaustekniikka vaihtelee. Minä olen äärivastaaja: heittelen spontaanisti lapulle ykkösiä ja viitosia: okei teen, okei teen, EN TEE, EN TEE, okei joo, EN. Joel taas käyttää suvaitsevammin myös kakkosia, kolmosia ja nelosia.

Tarvitaan siis luonnollisesti vastausjakauman standardointia.

Tässä vaiheessa minä muistan, että imetystee on vielä keittämättä. Hei ja voisin etsiä Silvalle kotihaalarin neulemallia, ja ja ja... Hoida sinä tämä tilastointi ja ilmoita mulle vaan lopputulos.

Joel jää kynä sauhuten tilastoimaan.

Ja kappas, valmista tuli! Näin:

Krista:

 • pölyjen pyyhintä
 • pyykkien pesu
 • keittiön pöydät
 • peilien pyyhintä
 • eteisen kunto
 • sohvan kunto
 • hoitopöydän siisteys
 • vaatehuoneen siisteys
 • postin haku
 • lehtiroskien lajittelu
 • sisäkukkien kastelu
 • tietokonepöydän siisteys
 • yleinen järjestely

Joel:

 • imurointi
 • luutuaminen
 • ruoan laitto
 • astianpesukoneen tyhjennys
 • paistinpannujen tiskaaminen
 • kissanhiekkojen vaihto
 • kissankakkojen noukkiminen lauteiden alta (kyllä)
 • wc-pöntöt
 • veskien ja keittiön lavuaarit
 • sängyn petaus
 • roskien vienti
 • kissan ruoka & vesi
 • kakluunien lämmitys ja puiden haku

Joelin hommat kuulostavat minun korviini huomattavasti veemäisemmältä  kuin omani - kertonee siitä, että malli oli onnistunut?

Jesh, mahtavaa! Olemme kehittäneet täydellisen kotityömallin!

Paitsi että hmm. Kuinka usein meillä pyyhitään pölyt? Pestään peilit? Kerran vuodessa. Sängyn petaus jäi Joelille - no, Joel on ollut kolme tuntia töissä siinä vaiheessa, kun me Silvan kanssa herätään.

Entä sitten listaamattomat? Eteisen lamppu on palanut.

"Ollaan pimeässä. Ei oo listalla", Joel toteaa.Kuka pesee uunin?

"Se kuuluu keittiön pöytiin"

"No eihän. Vaan ruoanlaittoon."

"Eihän."

"Kuka sen on ennen tehnyt?"

"Sun äiti."

*******

Tunnin kuluttua meillä hirnutaan naurusta. Joel vaihtaa Silvan vaippoja ja heittelee tavaroita pitkin hoitopöytää: "Katso kuinka sotkuista!" Minä uhkaan kipata kaikki pyykit eteisen lattialle - ai niin, paitsi eteinen oli mun vastuulla. Syön jugurttia ja heristän samalla lusikkaa kädessäni: "Miksi et ole laittanut tätäkin jo astianpesukoneeseen!"

Jipii! Nyt voidaan siis jättää siivoamatta samaan tapaan kuin ennenkin. Mutta tiedetäänpähän, kuka on jättänyt siivoamatta.

keittiön pöydät - Krista

sängyn petaus - Joel

pyykit - Krista

lehtiroskien lajittelu - Krista

kissan ruoat - Joel

eteinen - Krista

imurointi - Joel

vaatehuoneen siisteys - Krista

 

Tämä ei sittenkään taida ihan toimia meillä.

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

mä aivan veet silmissä tätä lukenut. Kiitos :D 

hunajaluu (Ei varmistettu) http://hunajaluu.blogspot.fi/

kiitos perjantaiaamun nauruista! eiku oho, nythän ollaan jo päivän puolella. mitenkäs nämä kotiäidin aamupäivät näin venähtääkin...

ps. ja kiitos ihan huippumahtavasta blogista, kommentoin nyt kaiketi ekaa kertaa. mulla on 5kk vanha tyttö, ja täältä puutalobabysta oon saanut voimaa ja vertaistukea moneen otteeseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Paras :) Näköjään liikkeellä muillakin tätä "jaetaan kotityöt" -juttua.. Kertoisin meidän mallin, mutta se oli vielä vähemmän toimiva kuin teillä :)

Sannanen (Ei varmistettu)

Voi ihanaa! Nyt nauroin kyllä ihan ääneen täällä. Pitäisiköhän meilläkin käydä läpi samanlainen tilastollinen prosessi, ihan jo mielenkiinnosta. Ties minkälaisia tuloksia saataisiin!

tonttu (Ei varmistettu)

Joo, asiat saa aina paperilla näyttään paljo paremmalta ja sujuvammalta kuin mitä ne sitten käytännössä on.. ;) Voi ku tuollanen työnjako oliskin mahdollista. Se vaan menis siihen että toinen (meiän tapauksessa isukkimies joka tekee kolmivuorotyötä) tekee omat hommansa tietysti sillon kun töiltään ehtii, ja jaksaa, ja huvittaa, jne, ja mun pääni taas ei kestä sitä että ne asiat jää odottaan jotain tiettyä sopivaa hetkee, eiei, ja saisin hermoromahduksen. Joten, meillä mä itse teen suurimman osan öö, kaikesta. Ja tää itseasiassa sopii itelleni ihan hyvin. (kunhan välillä saa juurikin sitä omaa-aikaa) Tietysti mies lapsen kanssa aikaa viettää, ja jos haluan tai tarviin apua kotitöissä niin sitä saan. :) En tie onko hullua tuntee välillä jopa huonoo omatuntoo siittä että piiskaan miestä mukamas liikaa tekeen asioita, ku kuitenkin käy töissä ja meidät elättää :D Oon ehkä vähä vanhanaikainen ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen aidosti iloinen teidän keskinäisen suhteen rikkaudesta joka paistaa näistä sun kirjoituksista :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ooooooooh, kaksi ja puoli tuntia!!!! Hirnuntani seasta aivoissani soi yhä edelleen se kaksi ja puoli tuntia! (Meillä muuten kans yritettiin joskus tuota jaetaan kotityöt paperilla hommaa. Nätisti jaettiin, mutta koti näytti samalta kuin sun kuvasi.) Kaksi ja puoli tuntia!

Emilien (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Kyllä nauratti :D

tonttu (Ei varmistettu)

Ai mutta ruoan meillä tekee kyllä yleensä toi isukkimies, koska oon ite aika surkee siinä ;)

Liisa
Osasin!

Nerokas systeemi. Propsit Joelille. En näytä tätä postausta omalle perfektionistimiehelleni koska mielestäni meidän nykyinen systeemi (jossa kukaan ei oikeastaan tee juuri mitään kotitöitä eikä kukaan toisaalta myöskään kaipaa mitään "omaa aikaa") on ihan toimiva. Jotenkin kaikki tärkeimmät hommat tulee tehdyksi ja kaikkien aika on heidän omaansa 24/7 ja talo on täynnä onnellisia ihmisiä ja pölyisiä ikkunalautoja. 

Rynttyliisa (Ei varmistettu) http://rynttyliisa.blogspot.fi/

Nauroin. En oo ennen kommentoinut, mut nyt oli pakko. Kiitos kauhian kivasta blogista!

Miitu (Ei varmistettu)

Reps XD

Mikä muuten erottaa miespsykologin ja naispsykologin? Naispsykologi tuskin olisi ensimmäisenä alkanu tilastollista jaottelua asialle kyhäämään, vaan asiasta olisi n i m e n o m a a n keskusteltu ja mietitty kummanki vahvuuksia eri tehtäviin :P

Miitu (Ei varmistettu)

Tai no korjaan: todennäköisemmin miespsykologi keksii alkaa tilastoida tätä asiaa kuin naispsykologi. Molemmista sukupuolista löytyy kummanki tyylisuunnan edustajia :D

Mindeka
Ma-material Girl

Hahahhaaaaaaaaa, täällä myös naurettiin vedet silmissä, kiitos Kristaliina (ja Joel!)!

Suosikkin on toi vaatehuoneen siivouskuva viimeisenä. Ei toi nyt niiin paha oo... :D

Elina 64 vee (Ei varmistettu)

Blogisi on parasta A-luokkaa!

phocahispida

Tunnustan usein raportoivani virtuaalimaailman kuulumisia myös L:lle. ;)

Musta olisi tavallaan tosi ihanaa pystyä elämään lievässä luovassa kaaoksessa, mutta kun olen vähän neuroottinen. Joten siksi meillä on ehkä keskivertoa järjestellympää ja puunatumpaa.

On tosi siistiä, että on niin erilaisia perheitä, joissa voidaan hoitaa asiat ihan toisella tavoin kuin toisten kotona ja silti kaikkien erilaisten ihmisten huusholleissa asuu onnellista väkeä. <3

Metaxa (Ei varmistettu)

Hmm. Meillä jää (jakamattomat) kotityöt myös tekemättä. Tai aika usein mies siivoaa keittiön töistä tullessaan ja aamulla pestyt pyykit levittää se, joka muistaa (yleensä myöhään illalla). Mun ongelma on tällä erää se, et itse lähden töihin parin viikon päästä ja mies jää kotiin. Tarkoittaakohan se sit, et mun pitää siivota keittiö? Pahus.

Loistava blogi, muuten. Ekaa kertaa kommentoimassa.

MaijuXO (Ei varmistettu)

Tää oli hyvä. Te ootte niin ihania!!! Kiitos kivasta blogista! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih, mäkin oon edelleen häkeltynyt tuosta KAHDESTA JA PUOLESTA TUNNISTA. Meillä tuo(kaan) ei vaan harmi kyllä toimisi, kun Joelilta kestää jo työmatkakin niin pitkään - eikä me muutenkaan taideta olla niin järjestelmällisiä, että pystyttäisiin toimimaan kellontarkkuudella...

Mut joo, me ollaan kyllä molemmat perusluonteeltamme vaan sotkuisia :D Sotkuntoleranssi taitaa olla meillä suunnilleen samanlainen - onneksi. Tai niin, jos toisella ois pienempi, niin ehkä täällä joskus joku siivoaisi... Hmm :)

Ai niin, mä joskus ennen Silvan syntymää taisin sanoa, että "totta kai mä voin sitten huoltaa tätä kotiakin aina päivisin, kun sä oot töissä - kun mähän oon sitten vaan kaiket päivät kotona". Hahaahahaahaha. Siis MIKÄ mut sai ajattelemaan, että oisin pienen vauvan äitinä yhtä äkkiä siistimpi kuin niinä 35 aiempana vuotena...? Itsehuijauksen aatelistoa :)

Liisa, itse asiassa mä aloin nyt just fanittaa tuota teidän systeemiä. Taisin just "hukata" oman tehtävälistani. Se onkin helppoa tässä sotkussa :D

Kippuralla

Meilläkin on sotkuista, yleensä siivoan sitten kun mies vahtii lapsia (sotkun määrästä kertoo se että se on huono leikkimään..)
Yhdessä siivotaan ennen synttäreitä/juhlia, sillon on niin priimaa että! Ja ehkä pienempi homma olisi siivota päivittäin jotain..
NIIN odotan sitä kun lapset alkaa siivota kuukausirahaansa vastaan. Jos vanhin on nyt 6v niin vielä 6v varmaan ja sitten se ehkä koittaa.

iitukka

Tää oli hauska :) Sisäistä järjestelmällisyys- ja listausfriikkiäni houkuttaisi tuollaisen systeemin kokeilu. Nykyisellään meillä on niinkin tasa-arvoinen systeemi, että minä hoidan lähestulkoon kaikki kotityöt ja mies tekee jotain, jos sitä pyytää. MUTTA en koe voivani valittaa, koska mies hoitaa kaikki yöhulinat. Ja meillä on siis kaksivuotias, joka itkeskelee öisin painajaisiaan (?) ja reilu puolivuotias, joka muuten vaan ähisee, itkee ja tietysti syö monta kertaa yössä. Minä siis tietysti kyllä imetän öisin, mutta sekin hoituu niin, että mies nostaa vauvan viereeni syömään ja syötön jälkeen nostaa sen takaisin omaan sänkyynsä. Mä olisin ihan hajalla jos joutuisin olemaan öisin vielä enemmän hereillä, joten puurran sitten päivät... Katotaan mikä meininki on sitten kun yöheräilyt lapsilla vähenee/loppuu. Koska en ajatellut kuitenkaan loppuelämäkseni ruveta kotityöautomaatiksi!

Kristaliina
Puutalobaby

Hih, mäkin toivon, että Silva alkais jo siivota - toisaalta kun sillä on meidän geenit, siitä tulee todennäköisesti samanlainen sotkija kuin meistäkin :)

Ai niin, Miitu: Mäkin oon muuten ollut tosi yllättynyt, kuinka paljon kaikkea tuollaista tilastomatematiikkaa psykologian opiskeluun kuuluu. Oon itse opiskellut valtsikassa ja siellä oli aikoinaan vain yksi tilastotieteen kurssi ja sekin oli suurimmalle osalle täyttä tuskaa. Jotenkin sitä kuvittelisi, että matematiikka ei niin olennaisesti kuuluisi psykologiaan: "Ai että ahdistaa? No ootas kun mä vähän vähän tilastoin sitä."

Kuikuilija (Ei varmistettu)

Phiuh, koko blogi koluttu läpi! Eikä siihen mennyt kuin 10 tuntia.. :D Mutta olen iloinen että tein, koska blogisi saa minut aivan uskomattoman hyvälle tuulelle! Mun rakkaani aina sanoo, että olen ihan älyttömän tiukkapipoinen siivouksesta ja miksi — eihän mua oikeesti niin paljon edes häiritse "pieni" kaaos. Siivoanhan itsekin vain silloin, kun minua huvittaa.

Teidän kotinne näyttää myös tosi persoonalliselle ja ennen kaikkea KODILLE. Ei Ikean tai Askon kuvastolle eikä puhtaan ja tarhattoman valkoiselle sisustusblogille, vaan ihan niinku elämälle. Purr! Purr!

Hassua, kun olin eilen Ikean sivuilla valinnut meillekin vain valkoista ja harmaata, ihan kuin mun olisi pakko tunkea sitä meillekin joka paikkaan... Kiitos sinun, olen jälleen avartanut maailmaani ja voisin ehkä katsella huonekaluja kirpputorilta, etsiä itselle sopivia värejä ja huonekaluja. Silti toivoisin, että joskus joku muu olisi neuvomassa miten saisin värejä yhdisteltyä harmonisesti...

Elkku
Elkku-Kelkku

Huippu tsysteemi! Hyvät naurut taas. Kiitos!

phocahispida

Meillä ei tosiaan työmatkat vie aikaa. :)

Jotenkin tuntuu siltä, että kun omia hommia koettaa tehdä pätkissä, ajatus katkeaa täysin kirjoittaessa tai partion nettisivuja hoitaessa tms., jos koko ajan pitää hypätä jonnekin. Samoin lenkille tai kavereita ei voi lähteä kumpikaan tapaamaan niin sujuvasti, ellei tiedä etukäteen, että: "Hei klo 16-18.30 käy mulle joka tapauksessa".

Kun on kuunnellut kymmenen tuntia vauvan kitinää putkeen ja estänyt tätä tuhoamasta asuntoa, pieni hermolepo on paikallaan, vaikka kuinka lapsestaan pitäisi. Kaiken sen perustyytymättömän lapsen kantelemisen jälkeen on pakko vähän venytellä ja oikaista itseään, kenties nukkua univelkoja pois, ellei halua kroonista päänsärkyä. Ehkä isompien lasten kanssa samanlaista hengähdystaukoa ei enää tarvitse niin paljon.

Minulle tuo 2,5h ei ole niinkään tärkeä kuin miehelle, joka haluaa että päivässä on ainakin pari tuntia, jolloin saa halutessaan olla ihan rauhassa.

iitukka

Phocahispida: Kyllä ainakin parivuotiaan kanssa tarttis kipeästi sitä hengähdystaukoa! Ei ole fyysisesti niin rankkaa, mutta uhmaikäisen kanssa henkisesti sitäkin rankempaa... Uhmaikäinen + vauva = ei lisää lapsia tähän taloon! :D

S-S

<3 Ihania ootte!
T: Päikkäreiden aikana omaa aikaa viettävä kohtalotoveri ;)

Liisa
Osasin!

Siis mullahan olis valmis tuoteidea tähän pikkuvauvaperheiden siivoushommaan. Mikrokuituliinakankainen potkupuku! Kun Ilokin nyt ryömii, niin olisi hurjan kätevää kun sen vaatteisiin tarttuisi (nykyistä enemmän) pölyä lattioilta! Ja mikrokuituhan on siihen oiva. Alatteko Silvan kanssa liikekumppaneiksi myymään tätä nerokasta keksintöä?

Kippuralla

Meillä on oikeasti pudonneet omenat kauas puusta. Nimittäin lasten huoneet on talon siisteimmät, lelut paikoillaan ja lattia näkyy! Mulla on siis vielä toivoa..

Laura S (Ei varmistettu) http://minimeandmama.blogspot.fi/

Haha, superhauskan tekstin ja kuvien lisäksi repeilin tuolle Liisan mikrokuituliina potkarille :) mahtava idea!
Ihanaa kun muillakin jätetään välillä siivoamatta, ei kaiken tarvitse olla aina niin tiptop. Meillä on kyllä kaunis koti, se on vaan useimmiten piilossa sotkun alla...

Nani
Blogblog

Ihana postaus jälleen kerran, kiitos!

Tiikerin faniklubi toivoo postausta idolinsa voinnista, onnellisena ihastelin tuimaa kissaa petivaatteissa. :) :)

SiniJnsn
FarmiFarmi

Meillä on kanssa aikojen alusta asti väännetty peistä siitä, kuka siivoaa ja mitä, ja ennen kaikkea MILLOIN. Kaksi koiraa tuo sisälle jumalattomat määrät karvaa ja hiekkaa, eikä kumpikaan meistä ole erityisen perussiisti. Päädyttiin siihen, että kerran viikossa (yleensä lauantaisin) käärittiin yhdessä hihat ja siivottiin koko kämppä yhtä huutoa (ja kyllä se välillä aikamoista huutoa olikin) katosta lattiaan.

Ja sitten rojahdettiin hikisinä ja voipuneina sohvalle ihailemaan puhdasta kotia, kunnes muistettiin että ruokakaupassakin pitää vielä käydä, ja jaa mitäs me syötäisiin ja kuka sen vielä jaksaa laittaa valmiiksi. Ai niin ja pyykkiäkin pitäisi varmaan pestä, ettei tarvitse lähteä kierrättämään alushousuja ja sukkia 'feel and smell' -periaatteella.

Ja sitten välähti. Mehän ulkoistetaan nämä inhottavat hommat. Ja nyt meillä käy kerran viikossa siivooja.

Pyykit pesen tosin yhäkin itse, mutta nyt on paine pois kattilasta. Ihanaa.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mun mottoni on "siisti koti - hukattu elämä" ;)

Pieni Nutturapää

Haha, mainio :)

Mutta mua jäi kovasti häiritsemään toi lehtiroskien lajittelu! Tai siis miksi ne lajitellaan, kun kaikki lehtiroska menee siihen yhteen ja samaan lehtiroska-astiaan? Vai onko multa lajitteluneurootikkona mennyt jotain oleellista ohi..

Helmi K
sivulauseita

Aahahahaaaaa, ihan mahtavaa! Varsinkin nuo kuvat, vaatehuoneen kohdalla olin jo ihan kippurassa, kiitos :)

Vierailija-R (Ei varmistettu)

Heh! Nauroin ääneen tälle! Pakko näyttää miehellekin tämä! Voin niin kuvitella meidät tekemään juuri näin: insinöörimies haluaisi tehdä tilastoja ja lopulta molemmat tehtäis kumminkin ihan yhtä vähän kotitöitä kuin ennenkin. Taidetaan siis jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti: sotkua kertyy ja se joka ekana ehtii hermostua tiskivuoriin tai mainoksista notkuvaan ruokapöytään siivoaa heti kun ehtii. Yleensä molemmat hermostuu tasaisin väliajoin ja siivotaan. Sit sovitaan aina, että "tästä lähtien voitais molemmat laittaa likaiset astiat heti koneeseen ja viedä mainokset paperinkeräykseen ja imuroida vaikka kerran viikossa", "joo, tehdään niin". Ja sit taas havahdutaan sotkuun ja kumpikaan ei oo tehnyt mitään. :D en tiedä mikä siinä muka on niin vaikeaa. Kaite se on vain joku perusluonne, mitä ei saa muutettua vaikka miten tykkäiskin sitten siitä siivotusta kodista. :)
P.S tykkään kans hirveästi siitä, että täällä blogissa uskalletaan näyttää koti sellaisena kuin se on! Joka blogissa kun tuntuu näkyvän vain niitä puhtaita, tyhjiä, valkoisia sisustuslehtikoteja ja sitä aina miettii, että näinkö kaikki muut asuu?!

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, mahtava liikeidea, Liisa, nuo mikrokuituvaatteet! Kuka tarvitsee enää robotti-imuria, kun voi tehdä tuollaisen vauvan :) Tää vaan nyt heti työn alle, ja tässähän meillä on mainoskanavablogi valmiina - täytyy vaan pitää tää tosi salaisena, ettei kukaan pölli ideaa :D

SiniJnsn: Siivoajan palkkaaminen vois periaatteessa olla hyvä idea, mutta meillä se ei ihan toimi - meillä  kun suurin ongelma on ympäriinsä kertyvät tavararöykkiöt. Ja kun siivoaja ei voi tietysti tietää, että mihin mikäkin tavara kuuluisi laittaa. Päädyttäisiin tilanteeseen, että pitäisi siivota ennen siivoajan tuloa :) Toisaalta olisipa paineita päihittää noita röykkiöitä...

Ai niin ja röykkiöihin liittyy tuo lehtiroskien lajittelukin. Meillä siis kertyy postit (Hesareineen) pinoihin pöydille, ja niistä pitäisi sitten joskus löytää laskut sun muut... Eli siis lajittelu tarkoittaa tässä oikeastaan sitä, että mikä menee roskiin ja mikä ei :) Tuossa kuvassa on useampi lehtiroskapussi, mutta se johtuu vain siitä, että:
roskien vienti -  Joel
...ei ole hoitanut hommaansa :D

Hih ja kiitos kehuista kodin sotkuisuuden suhteen, tuossa sotkemisessa me kyllä ollaankin jotenkin ihan luontaisesti hyviä :D

Tinde85 (Ei varmistettu)

Aivan huippujuttu :)

Miitu (Ei varmistettu)

Tässä olis teille valmiiksi jo vauvan siivousasuste :D

http://www.iltalehti.fi/perhe/2012110416282868_pr.shtml

Kristaliina
Puutalobaby

Perhana veivät Liisa meidän liikeidean!!!!

Iltiksen juttu on julkaistu 4.11. ja Liisan idea 26.10. - ihan selvä idearyöstö; voi ne varkaat, ryövärit! :D

Miitu (Ei varmistettu)

Tai sit vaa hokasivat, että kohderyhmä valmiina - eiku markkinoimaan :D Ja siis olishan mikrokuitukankaasta tehty puku hitusen vähemmän alleviivaava, joten sitä vois käyttää ilman, että naapurit tekee ilmoituksen lapsityövoiman käytöstä.

ps. pääsenkö hiljaiseksi (ööö ehkei sittenkää onnistuis) kumppaniksi?

Liisa
Osasin!

DAMN!

Mutta joo, kyllä moderni vauva siivoaa hillityllä ja tehokkaalla mikrokuidulla eikä millään isoäidin aikaisilla mopeilla. Pitää panna ompelukone laulamaan asap. Saakohan Eurokankaasta mikrokuituluutua metritavarana?

Kao Kao

hei ihanaa löytää jutusta sana luutuaminen! jes, mie en tajuu mitä ne täällä etelässä luuttuaa :D 

liisa:) (Ei varmistettu)

Totaalihajoaminen tolle:

Kuka pesee uunin?
"Se kuuluu keittiön pöytiin"
"No eihän. Vaan ruoanlaittoon."
"Eihän."
"Kuka sen on ennen tehnyt?"
"Sun äiti."

Loistavaa. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Joo :D Eikä tuossa edes näy, että vasemmalla on pitkä seinä täynnä vaatteita, samoin tuossa oikealla nurkan takana - ai niin, ja sitten Joelin äidin työhuoneen ullakkokomero on myös täynnä mun vaatteita :D

Mä en koskaan heitä mitään pois :) Mutta siksipä mun ois ihan turha ostaa mitään vaatteita, aika monesti löydän "uudet" vaatteet vaan ihan hyllyjä kaivelemalla - etenkin kun oon pysynyt suht saman kokoisena (poisluettuna raskausajat) koko elämäni jostain lukiosta alkaen...

pelagia (Ei varmistettu)

Hahhahaa, voi elämän kevät! :D ihan ku meillä!
Olen tässä vauva nukkuu vain sylissä- jumitukseen lukenut blogiasi läpi, ja voisin lähes jokaiseen postaukseen vain todeta "ihan niinku meillä". Niin helpottavaa nähdä, että on muitakin, jotka eivät ota äitiyttä ja elämää niin kuolemanvakavasti, yleisiä odotuksia täyttäen.

Kiitokset mahtavasta blogista! Onneksi on vielä yli vuoden jutut lukematta :D

KRrrrrr (Ei varmistettu)

Voi jessus, kun helpotti. Googlasis "kotitöiden jakaminen", ja yksi linkki oli blogisi. Ensimmäinen vierailu siis. Käytiin hetki siteen miehen kanssa äänekäs keskustelu kotitöistä. Ja sitten näin tuon sun postauksen listasta ja kuvat, vähemmän siisteistä hetkistä. Been there, Done that, Got scars to proove it!
KIITOS!
Nimim. Niin Fani

Hips hei! (Ei varmistettu)

Mua niin alkoi naurattamaan tuo vaatehuoneen siivous ja sisäkukkien kastelu sun hommina :P
Anteeksi :))

karoliinaska (Ei varmistettu)

Teiltä tais unohtua tuosta laskennasta yks osa-alue.
Nimittäin ois pitänyt ottaa huomioon myös se että kuinka usein kyseisiä töitä tehdään.
Nythän tuossa on voinut käydä esim niin että toiselle on tullut enemmän useammin tehtäviä töitä ja toiselle harvemmin tehtäviä.
Pitäis olla molemmilla suunnilleen yhtä paljon molempia.
Ja tietty myös työhön menevä aika pitäis ottaa huomioon...

Eli pientä parantelua ja sit voisitte tehdä siitä vaikka puhelimeen sovelluksen, että me muutkin voitais jakaa kotityöt yhtä reilusti ja tehokkaasti. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.