Kuvia! Kuvia! Kuvia! (eli eka tuloksia värjäilystä)

Puutalobaby

Tähän mennessä tapahtunutta:

Dylonilta siis tiedusteltiin, mahtaisinkohan olla kiinnostunut testaamaan heidän tekstiilivärejään - ja minä siihen, että "JOO!" Heh ja kuten arvata saattaa, hommahan on tietysti lähtenyt jo ihan lapasesta. Huomaan pälyileväni jatkuvasti täällä kotona ympärilleni ja pähkäileväni, mitä kaikkea täällä voisikaan värjätä.

Mutku mutku mutku - maailmassa on niin paljon värjättävää!

Tyytyväinen väriharson käyttäjä.

(hmm voiskohan tuon ASTIANPESUKONEEN värjätä...?)


 

"Harsot!" Se oli selkeä ensimmäinen värjäysideani. Olin ennen Silvan syntymää ostanut yhden paketin oransseja harsoja, mutta enempää en ollutkaan sitten raaskinut satsata noihin värillisiin - hintaero värjätyillä ja valkoisilla kun on melkoinen.

Ja koska meillä käytetään harsoja ruokalapputarkoituksessa (Silva luulee, että tavalliset ruokalappulärpäkkeet ovat syötäviä), näky valkoisten harsojen suhteen oli tämä:

Ennen - jälkeen.

...ja huom. nuo läntit valkoisessa harsossa ovat siten
ruokaa. Oikeasti. Ja tuo harso on myös pesty. Kyllä. Oikeasti.Minua muuten etukäteen varoitettiin, että värjäys ei välttämättä toimi tahrojen peittäjänä - tekstiiliväri kun värjää tietysti tahrakohdankin, ja se voi jäädä näkyviin. Siksi valitsin noille harsojen väriksi tuollaisen aika tumman ja... no: luumuisan. Ja peittyiväthän ne, jee!

Saumojen väri sen sijaan jäi valkoiseksi. Keinokuitu ei värjäydy; tässä tapauksessa siis tuo lanka oli jotain polyesteria. Näin kävi joissain muissakin värjäilyissä, mutta itseäni nuo valkoiset saumat eivät ole juurikaan häirinneet...

*******

Seuraava värjäysideakin tuli ihan heti: pinnasängyn reunapehmuste! Tässäkin nimittäin meillä oltiin tehty budjettivalinta. Ikean reunapehmuste maksoi vain murto-osan sellaisten nättien kuviollisten/värikkäiden merkkipehmusteiden hinnasta. Tarkoitus oli ollut ommella itse siihen jonkinlainen pussukka päälle, mutta... (öö keksi itse sopiva selitys tähän)

Joo onhan tämä nyt ihan kelpo pehmuste, mutta aika tylsä.

No, enää ei ole enää tylsä...

...vaan oranssi!

Niin joo ja reunapehmustetta ei ole kuvattu pinnasänkyyn kiinnitettynä siksi, että Silva nukkuu edelleen meidän keskellä ja pinnis toimii tällä hetkellä lähinnä puhtaiden pyykkien välivarastona... No, on sitten nätti pehmuste odottamassa joskus tulevaisuudessa.

*******

Kiva ylläri mulle näissä värjäyksissä oli se, miten painokuvat käyttäytyvät värjätessä - ainakin mun testeissä ne säilyivät ihan sellaisinaan! Painokuvat pysyivät näin nätteinä:

Huuto.netistä kettupuvun kylkiäisenä tullut Tinttu.comin body oli ennen valkoinen. Kirpparilta 50 sentillä mukaan lähtenyt apinabody puolestaan oli kulahtaneen harmaa - no ei ole enää!Kuviollisten kankaiden suhteen sen sijaan tuli todistettua se, mikä Dyloniltakin minulle etukäteen kerrottiin: ruma kuosi pysyy rumana kuosina - vaikkakin erivärisenä rumana kuosina :) Jos ei sitten ihan mustaksi vetäise...

Ennen. Ystävältä ilmaiseksi saatuja, monen perheen kierrättämiä "hätävaravaatteita" - ja oikeassa alakulmassa taitaa olla äippäpakkauksen body (sen kuosi on kyllä ihan nätti, mutta väri meille liian pliisu).

Jälkeen. Mehiläisvaatteista, pöksyistä ja äippäpakkauksen bodysta tuli mielestäni kivat - kun taas nuo kaksi rumakuosista bodya ovat edelleen rumakuosisia, mutta nyt vaan värikkäitä :)

Silva auttaa.

*******

Pakko näyttää vielä tämä case "äiskä laittaa Silvan toisen keltaisen sukan vahingossa mustien pyykkien kanssa pesuun ja siitä tulee harmaa". No, heitin nyt pikkusukat samaan värjäyserään noiden harsojen kanssa:

Käyttökelpoiset jälleen! ...tai siis ööh valmiit yhdistettäväksi kuumimman päiväkotitrendin mukaisesti muiden parittomien kanssa.

*******

Ai niin, ja oonhan mä ehtinyt värjätä jo vähän muutakin kuin vauvanvaatteita ja -tekstiilejä. Tässä pieni näyte:

Esimerkiksi nämä Ikean perus-halpis-keittiöpyyhkeet...

Tadaa!Nämä kaikki siis "perusvärjäyksiä" noilla pesukoneväreillä - vielä en ole siis ehtinyt  ihan sellaiselle pro-tasolle, jolla tehdään vähän luovempia testauksia :D Värejä pystyy siis sekoittamaan keskenään, tekemään käsiväreillä liukuvärjäyksiä jne. Hih mutta katsotaan tässä kevään kuluessa, jos vaikka tulisi Taide :)

 

Hei ja laittaa kuvia tähän, jos teillä on tullut jo Taide!PS: Ja ei, meillä ei koskaan silitetä mitään. Sori.

Kommentit

Kukkavarvas (Ei varmistettu) http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi/

Ei vitsi!!! Ihan tosi herkullisen värisiä! Mä muuten värjään valkoiset pyyhkeet nyt pois. Kuolasin tuolla Arabiakeskuksen Finlaysonilla niiden ihanan värisiä pyyhkeitä mutta hinta. Täähän tän nyt sitten ratkaisi.

Vierailija (Ei varmistettu)

APUA mun on pakko kans saada paaaaljon noita värejä :D Mullois tuol just noita vanhoja vaaleitä booooriiing potkaribodyjuttuja joita joskus on tullu ostettua (turhana) kirppikseltä ku makso ehkä 10 senttiä. Vaikka niistä ei seuraavalle vauvalle oiskaa nii saapa sit vaikka nuket uutta väriä (;D)

Iiihania.

Ja Mä oon aivan totaalisen rakastunu teidän keittiöön. Epistä ku meillon iha tylsä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Astianpesukoneen luukkua voi tietenkin koittaa väritellä vaikka tusseilla :D, mutta löytyy sen värjäykseen kivempikin vaihtoehto: Sisustustarrat! Valmiita tiskarin tarroja olen nähnyt Hobby Hallissa, mutta saahan siihen tilattua mitä tahansa. Tai dc-fixistä askartelee itse!

Upeasti onnistuneet värjäykset! Hienoa, kun joku uskaltaa elää värielämää! <3

Lumikettu
Sinä olet ihme

Mahtavaa jälkeä! Meillä ei värjäilystä tulisi oikein mitään, kun tykätään just noista pliisuista. Paitsi meillä on kanssa tuo hengaileva apina -body, jonka väri on juurikin kulahtaneen harmaa. Sen voisin ilomielin vaihtaa tuollaiseen vihreään.

Ootte ihana väriperhe!

Perhe Koossa

Upeita! Minäkin haluan!

Mutta tulisi aika kalliiksi ostaa yhtä suuri röykkiö noita värejä. Enkä minä halua värjätä kaikkea saman väriseksi, se olisi tyl-sää.

Minäkin keksin jo vaikka mitä värjättävää, hmmm...

Lähiömutsi (Ei varmistettu) http://www.mutsiavautuu.com/

Oiku päheitä! Nykyään harsoille ei ole enää niin paljoa käyttöä, etteikö ne muutamat valmiiksi värikkäinä ostetut riittäisi. Mutta jos joskus meille muuttaa toinen minityyppi, ehdottomasti värjään ne valkoiset harsokasat. Mä kyllä tykkään puhtaan valkoisestakin värinä, mutta harsoissa, PUHTAAN valkoinen nyt ei vaan toimi, you get the point.

Mullakin oli suunnitelmana värjätä Ikean valkoinen pinnasängynsuojus, mutta sitten saatiin vanha pupuwhateverkuvioinen pinnasängyssuojus ilmaiseksi, joten päällystin sen uudestaan kankaalla.

Tän postauksen jälkeen mun on ihan pakko vähän värjätä keittiöpyyhkeitä! Niissä valkopohjaisissa kun on "vähän" sama ongelma kuin haroissakin.

maaritanneli
Mekkoselma

Eräs yhteinen ystävämme on spreijannut tiskarin valkoisen luukun metallin värisellä maalilla. Säädin osa edelleen valkea. Eli siitä vaan spreijaamaan mieleisensä väriseksi. Ehkä kuitenkin kannattaa maalata ulkona, eli vasta kesällä.

Olen itsekin värjännyt vaikka mitä. Tytön vaatteita en ole uskaltanut, jos vaikka jää jotain värijäänteitä vaatteisiin. Vaikka onhan nuo kaupasta valmiiksi ostetutkin värjätty, eli huoli on kai turha. Äippäpakkauksen tylsät vaatteet olen antanut ulkomaan sukulaisille parempaan tarpeeseen.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihii, kiitos kaunis kehuista!

Mä kans aattelin, että tästä lähtien kierrän kirppareita kyllä ihan uusin silmin: voi ostaa just tuollaisia 10 sentin vaatteita, kun voi piristää niitä sitten väreillä. Noita pikkuvaatteita kun meneekin aika paljon siihen 600 grammaan, mitä yhdellä purkilla voi värjätä.

Hei ja jos haluaa vähän hillitympiä sävyjä, niin sitten koneeseen voi vai laittaa vähän enemmän värjättävää - silleen tulee vaaleampaa. Mä värjäsin itse asiassa aika pieniä koneellisia, että saisin mahdollisimman voimakasta.

Vierailija 11.06: Hih tää keittiöhän on siis itse fiksailtu, tää oli ennen tylsä kans :) Aikeissa oli tehdä vaan "kokeellinen väliversio" ennen "oikeaa" keittiöremonttia joskus, mutta nyt tuntuu ettei kyllä ehkä noista väreistä haluta luopuakaan :)

Kiitos noista sisustustarravinkeistä, täytyypä tsekkailla! Nuo tasothan meillä onkin jo vedetty tuolla dc-fixillä, ja itse asiassa kaappien sisushyllyt myös. Ehkä vois vedellä vielä tuon astianpesukoneen ja jääkaapinkin, jos löytyis oikea väri!

Kristaliina
Puutalobaby

Hei ja tuo spreijaus! Joo! Se vois olla hyvä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oijoi,ootin innolla näitä lopputuloksia!!:) Toi reunapehmusteen värjäys ois kyllä meilläkin kiva ;)
Mun piti harsoja värjätä myös jo ennen tenavan syntymää, mutta jänistin kun kukaan ei kertonut jääkö sitä väriä pesukoneeseen :D Juuri oli ostettu uus pesukone niin aattelin että sininen tarttuu kuitenkin johonkin xD Ei vissiinkään tartu?

Hienoja on kyllä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Siihen tiivisteeseen jäi kyllä vähän väriä, mutta itse sain sen ainakin pois ihan Fairylla & talouspaperilla...

Muualle koneeseen ei tarttunut, mutta ohjeessa neuvotaan pesemään yksi "välikoneellinen" tyhjänä. No, itse en sitten kuitenkaan tyhjänä konetta pyörittänyt vaan laitoin siihen joko mustia sukkia tai joitain pierunvärisiä kotivaatteita seuraavaksi - eikä tarttunut väriä mihinkään. Valkoisiakin on jo värjäysten väleissä pesty :)

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Hihih, värjäily on koukuttavaa! Itse käytin väriä vähän päinvastaiseen tarkoitukseen - muutin ihanat väriläiskät mustiksi. Ö

Edellä kommentoineelle tiedoksi, ettei meillä tarttunut musta väri pesukoneeseen. :)

http://www.lily.fi/juttu/isoaidin-tuunatut-pitsiliinat-blinipoydassa

Oon tainnut värjätä viimeksi esikoisen harsot 11 vuotta sitten, mutta nyt kyllä heitän ne kaikki kaapissa makaavat valkoiset pyyheliinat värikylpyyn. Siellä ne on ihan käyttämättä, koska let's face it valkoinen käsipyyhe ei vaan ole kätevä lapsiperheessä.

Liisa
Osasin!

Oi, onpa herkullisia värejä. :)

Meilläkin olisi muutama Ilon body jotka ovat vaaleita/valkopohjaisia ja joista ei lähde kaikki ruokatahrat irti. Taidan sittenkin säästää ne ja värjätä sitten jos taloon tulee toinen vauva. Nyt en kyllä enää jaksa kun ovat kohta pieniä kuitenkin.

Minäkin meinasin ehdottaa dc-fixiä astianpesukoneen värjäykseen. Ainakin tuolla http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220 on melko laajan näköisiä värikarttoja kuvissa, mutta en tiedä onko niitä oikeasti saatavilla.

Minnuliini
Hihihii

Voi ei ! Ihania värjäyksiä ! :) Mun silmiin osui tuo vedenkeitin (kai se on sellainen), ihanan vihreä! Haluaa myös tuollaisen :D

PSK
Insert Cool Phrase

Vau!

maitomamma (Ei varmistettu)

IHAN MIELETTÖMÄN HIENOJA!!!!;D

Elmeri (Ei varmistettu)

Aivan ihanan näköisiä! Vaikka oon aiemmin kokeillut niin nyt vasta innostuin. Mä niin ostan tästä lähtien kaiken valkoisena ja väjään JA käyn vaatekaapin läpi uudestaan noiden hätävaravaatteiden osalta. Tuli mieleen, että tämähän on loistava keino saada vanhat kulahtaneet lakanatkin uuteen iskuun!

eppunen

Mulla oli ennen tapana värjätä valkoista pyykkiä punaiseksi, tai siis vaaleanpunaiseksi. Oih mitä kaikkea pahaa saisinkaan aikaan, kun saisin tekstiilivärejä ison kasan! Värjäyskuvasi saivat minut haaveilemaan kaikesta, mitä voisinkaan värjätä piloille kivemman väriseksi! :) Mies voisi tykätä, kun kaikki valkoiset hihattomat paidat eivät olisikaan pesun jälkeen vaaleanpunaisia, vaan loistaisivat mikä missäkin sateenkaaren värissä... 

Vau mikä vauva!

Mulla on ollu mielikuva, että kaikki itevärjätty on läikikästä ja nuhjusta ja pohjaväri paistaa siellä sun täällä, mut nyt kattelin noita kuvia ihan leuka loksahtaneena! Miten noi käyttäytyy sit pesun jälkeen? Tai ette varmaan oo vielä ehtiny vaatteita tietty moneen kertaan peseen, mut raportoi sit jossain vaiheessa kuinka värit pysyy :)

Pakko kyllä sanoo että tosta hailusta vaaleensinivalkosesta nallebodysta tuli mun mielestä punasena jotenkin piinaava :D

Jyviä ja ohdakkeita

Ihania värjäyksiä! Toivotaan, että värit myös pysyvät kankaissa, muuten tulee aika kamalaa jälkeä kun noita alkaa pestä keskenään. Ensimmäiset pesut kannattaa tehdä erillään ja tarkkailla tilannetta. Irtovärinkeräysliina (löytyy marketista pesuaineosastolta kestona ja kertakäyttöisenä) kannattaa laittaa mukaan.

Itse olen myös värjännyt monenlaisia tekstiilejä ja aikanaan vauvallekin auringonkeltaisen body- ja potkarisarjan, ja kyllä meillä on välillä jäänyt myös jämiä pesukoneeseen. Sitten seuraavissa pesuissa, joskus vasta pitkänkin ajan päästä, on tullut väriviiruja vaatteisiin. Ei kiva, ja lupaan aina, että värjäämiset jäi nyt tähän, mutta parissa vuodessa asia painuu taka-alalle ja tulee taas kokeiltua uudestaan.

Kaikki koneen tiivisteet kannattaa käydä tarkasti läpi ja mahdollisuuksien mukaan putsata kaikki vaatteista irronneet nukat ja nöyhdät koneesta pois, väri voi jäädä niihinkin "asumaan". Meilläkin jäi väriä jonnekin rummun ulkopuolelle, ja piti purkaa konetta, että siihen pääsi käsiksi. Jos omistaa ison rönttäkattilan ja pelkää pesukoneensa puolesta, niin käsinvärjäys on turvallisempi vaihtoehto.

Ja batiikkia saa, kun laittaa vaatteen solmuille tai kieputtaa narua siihen ympärille. Tosin silloin kannattaa uhrata hetki ajatukselle, sopiiko pohjaväri ja värjäysväri ihanasti yhteen vai ei... Sama homma tikkausten kanssa.

annemi

VAU! mä haluan noita värjäyspaketteja kans, olisi aika monta tylsää ja kulahtanutta valkoista paitaa jotka kaipaisi uuden elämän :)

Mindeka
Ma-material Girl

Ihania!  Ymmärrän kyllä, miksi Dylon otti yhteyttä suhun Kristaliina: teillä ei värejä pelätä!

Mäkin tein jutun aikoinaan, kun frendi oli värjännyt ällösöpöstelyt mustiksi (kuten Adiinakin ilmeisesti?)  ja siitäkös melu nousikin: "myrkyllistä, kamalaa!", mutta jännä juttu, ettei muun väriseksi värjäilyt nyt kauhistakaan ihmisiä ;)

Mä olen itse värjännyt housuja ja paitoja uudelleen mustiksi, eikä pesukoneeseen jää mitään, kunhan pesee sen välikoneellisen tai tosiaan pesee seuraavankin koneellisen mustaa pyykkiä. Paljon järkevämpää kuin ostaa uusia, vain kulahtaneen värin takia!

Maami (Ei varmistettu)

Mahtavia tuloksia! Minkähän laista hintaluokkaa nuo värit on? Ja kuinka niitä käytetään? Taidanpa värjätä kaikki tytön vaatteet pinkeiksi ;D

S-S

Mä tein kesällä saman operation vinolle pinolle kirpparilta hankittuja ja saatuja vauvanvaatteita. Mulla vain värjäysväri oli musta :) Monesta nuhjaantuneennäköisestä vaatekappaleesta tuli mustana tosi hieno.

Nyttemmin olen pikkuhiljaa alkanut tottua ajatukseen väreistä, joten aeuraavavärjäyskerta taitaakin olla jotain ihan muutakuin mustaa.

Miten hyvin teillä on muuten kestänyt dc-fix keittiön pöytätasoissa? Mulla olisi rullat odottelemassa sopivaa hetkeä ja inspistä. Eniten pelkään jättäväni sinne kamalia ilmakuplia, kuten aikoinaan koulukirjoihin... ;)

Suklaamuffinssi

Tää juttu on kyllä niin hyvä todiste siitä, että ihminen ehtii vaikka mitä jos oikeasti HALUAA! :) Ihania noi, erityisesti tuo oranssi pehmuste. Tuli kauhee mieli alkaa värjäilemään jotain :)

S-S

Hihii, Mindeka, ehdit mua ennen. Tunnustaudun siis tuoksi Mindekan jutun anonyymiksi ystäväksi ;)

Jos jotakuta vielä huolettaa värjäyksen mahdolliset kemikaalit, voin lohduttaa että ennen prosessia haastattelin kemistimieheni erittäin tarkkaan ennen yhdenkään vauvanvaatteen värjäystä. Turvallista on.

Kuten joku totesi, kaupasta ostetut vaatteethan ovat tosiaan myös värjättyjä, lisäksi niissä saattaa olla muita käsittelyaineita pinnassa. Meillä uudetkin vaatteet siis pyörähtävät koneessa ennen käyttöönottoa.

eppunen

Kuvia kun kaivattiin, niin meillä tosiaan näitä pinkkejä harsoja varsinkin löytyy: wp_000656.jpg

Ei hitsi kuinka hienoja! :D 

Dimmi (Ei varmistettu)

Ihanan värikkäitä! Nyt tuli itellekin halu värjätä meidän vauvan vaatteet :D Tämä tietysti saattoi olla myös Dylonilla tarkoituksena.. ;) Miten nuo värit muuten pysyvät niissä seuraavissa pesuissa? Haalistuvatko, värjäävätkö muita vaatteita tms?

iitu - (Ei varmistettu) http://santtujaiitu.blogspot.fi

Ihan mahtavia! Pakko päästä kokeilemaan!

Hannah90 (Ei varmistettu)

Peppi Pitkätossu-talo! :) Tulee nuista väreistä mieleen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaude!!!! mä haluuun!!! :D

Riikkinen (Ei varmistettu)

Ei mulla muuta kuin apuuva, ilmoitin vahingossa Lähiömutsin kommentin asiattomaksi. Se on liian helppoa tehdä vahingossa, kun vierittelee puhelimella sivua alaspäin ja osuu sormella väärään kohtaan. Mut vitsi, nyt on lähdettävä ostamaan värejä!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

MAHTAVAA! SIIS AIVAN MAHTAVAA! Pakko päästä itsekin värjäämään! :D

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos kiitos kaikille! :)

Lauraem: Joo, mullakin oli värjäyksestä vähän... no, nuhjuisemmat mielikuvat. Ehkä noi värit on kehittyneet aika rutkasti sen jälkeen, kun joskus lukiossa farkkuja ämpärissä värjäilin :D Esim. noista painatusbodyista ei kyllä mitenkään voi arvata, että on värjätty, eikä mitään laikkuja tms. tullut mihinkään. Ja tsihihi joo, onhan tuo nallebody aika... raju :D

Joo noissa ohjeissa siis sanotaan, että värjätyt vaatteet kannattaa pestä erillään muutaman pesun ajan - niistä siis irtoaa jonkin verran väriä eka pesuissa. Sain myös Dylonilta sellaisia Colour catcher -rättejä, jonkatyyppisistä Tiliakin mainitsee. Se siis kerää "irtovärin" pyykistä, kuulemma voisi pestä jopa tummat ja vaaleat samassa, kun sellainen on koneessa. En ole vielä testannut :) Oon vähän neuroottinen tän erilläänpesemisen kanssa, pesen hyvin tarkkaan värikoodattuja koneellisia :)

Maami: Niissä purkeissa on hyvät ohjeet, mutta se menee yksinkertaisesti niin, että 600 g värjättävää pyykkiä koneeseen, kaadetaan sinne rumpuun 500g tavallista suolaa ja päälle purkillinen värjäysjauhetta. (voi myös laittaa enemmän pyykkiä, jolloin pari pakettia väriä) Sitten pyöritetään mahdollisimman pitkä 40 asteen ohjelma. Sitten lisätään tavallista pesuainetta ja pyöritetään uudestaan sama 40 asteen ohjelma. Valmis. Ja sitten pyöritetään vielä kerta kone tyhjänä/itse pesin mustia sukkia, jotta mahdolliset jäämävärit huuhtoutuu pois. Ja googlasin Dylonin hinnaksi ainakin Hobby Pointilla 9,90 e. Ihan tyyliin Prismoissakin tuota on, sen hintaa en tiedä mutta oiskohan samaa luokkaa :)

Mindeka & S-S: Mä en kans noita värimyrkkyjä jotenkin osaa sen kummemmin pelätä - nimenomaan kun onhan ne muutkin värilliset vaatteet aina jotenkin värjätty. Ja jotenkin maalaisjärki nyt sanoo, että kotivärit vois olla ehkä jopa laimeampaa/turvallisempaa staffia kuin ne, mitä joissain tehtaissa käytetään... Mutta tosiaan noita vauvan  iholle tulevia vaatteita suositellaan pestäväksi pari kertaa ekstraa ennen käyttöä, ja niinhän uudetkin vauvanvaatteet suositellaan pestäväksi ennen käyttöä :)

Dimmi: Haalistumisesta ei vielä kokemuksia :) Noita violetteja harsoja on jo pesty ja ne eivät haalistuneet. Tuolla aiemmassa keskustelussa taisi olla yleisin kokemus, että ei ne juuri haalistu. Mutta tosiaan eka pesuissa saattaa lähteä väriä, joten kantsii pestä vähän aikaa erillään!

Minnuliini: Hih, oikein bongattu - on se vedenkeitin. Mutta toi nimenomainen meidän kappale ainakin on harmi kyllä hengenvaarallinen: heti alussa huomattiin, että aina se ei mene pois päältä (tyhmiä kun oltiin, ei palautettu heti), ja nyt parin vuoden käytön jälkeen se ei mene pois päältä ikinä, paitsi tietysti vetämällä töpseli irti seinästä... Ollaan just aikeissa ostaa uusi, ettei vaan käy mitään unohdusvahinkoa...

eppunen: Ihana on niin harso kuin käyttäjänsäkin! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ai niin ja unohtui vastata tuohon dc-fix-kysymykseen, että ihan hyvännäköisinä on pysyneet nuo tasot! Mutta niiden liimaaminen ei ollut ainakaan mulle kovin helppoa, koulukirjan kontaktoinnistakin oli jo aikaa :) Onneksi sen sai kiskottua aina irti, kun niitä kupruja tuli - toisin kuin siis koulukirjoista :D Eli ähersin kyllä melkoisesti, mutta pienen (tai no keskisuuren) hikoilun jälkeen sain kuitenkin ihan siistin lopputuloksen :)

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Astianpesukoneenhan voi värjätä:
värillisellä kontaktimuovilla tai ikkunamaaleilla (ne jotka lähtee kuivuttuaan repäisemällä pois). Tietty ihan tavallisella maalillakin, mutta aattelin ehdottaa väliaikaisia värjäysmenetelmiä näin aluksi :)

(Ei varmistettu)

Noista keittiöpyyhkeistä tuli kivat. Pitäis varmaan itekkin kokeilla. Meillä on noita samoja pyyhkeitä jotka olen muun pyykin joukossa värjännyt ruman haalean oranssiksi. Tekis mieli lähteä tältä istumalta kauppaan hakemaan väriä :)

Torey
Näissä neliöissä

Ihania värejä! Olen joskus itsekin miettinyt kuinka tuommoset mahtanee toimia. Hyvin näköjään. :)

Plus teiän Silva on hirmu suloinen!

Vierailija (Ei varmistettu)

VAU! Aivan uskomattoman kauniit värit! Jotenkin oon aina ajatellu että värjäyksellä tulis epäsiistiä, kirjavaa, hailukkaa väriä tai väri sekottuis jotenkin alkuperäisen värin kanssa. Mutta melkeinpä mitä vain voisi siis värjätä! :)

t. Reetta

poppaliini (Ei varmistettu)

Ihania värjäilyjä! :) Voisitko tehdä näistä ihan tutoriaalin, että kuinka värjääminen käytännössä tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon? :) Ite oon monesti miettinyt värjäilyä, mutta en oo koskaan kuitenkaan uskaltanu, kun esimerkiksi oma äiti ei kotona antanut "ettei pesukoneen muoviosat vaan värjäänny".. Niin onko tuollaista vaaraa tosiaan? Värjäätkö koneessa vai sankossa? Nyt nuo sun värjäilyesimerkit todella herätti mielenkiinnon, pieni ihminen on meillekin tulossa, ja vanhemmat tahtoo kyllä väriä elämään! :) Niin esimerkiksi tuo pinnasängyn suojan värjäys on ihan huippuidea!

Kristaliina
Puutalobaby

Aaa, täytyypä tsekata myös tuo ikkunamaalimahdollisuus niihin kodinkoneisiin, kiitos Pimmiainen vinkistä! Jee me taidetaan saada siis myös värilliset tiskikone ja jääkaappi... :)

Torey & Reetta, joo ja mä en siis tosiaan käyttänyt mitään kikkakolmosia saadakseni tasaista - tuli tuollaista ihan peruksenaan. Mutta tosiaan se alkuperäinen väri kyllä vaikuttaa tulokseen, eli jos on esim. keltainen vaate ja värjää sen sinisellä, niin tulee vihreää :) Esim. noista astiapyyhkeistä näkyy hyvin, miten tummat raidat jää näkyviin tuloksessakin :)

poppaliini, noi siis pesukoneväreillä värjätty - ja joo, voin hyvin tehdä vaikka sellaisen tutoriaalin, vaikkapa myöhemmin vielä tällä viikolla :) Se oli kyllä niin yksinkertaista, että siitä ei kovin pitkä tutorial tule :D

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Oi, mä en kestä kuinka ihanan värinen keittiö teillä on!!
Tosi kiva idea tuo värjäys. Pitäisi itsekin kokeilla.. :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Todella upeita kyllä! Alkoi minuakin (niinkuin aika montaakymmentä muutakin - kommenteista päätellen) houkuttaa muutaman väripaketin osto. Maisa on saanut paljon vaatteita käytettynä, ja melkein kaikki on haaleanvaaleanpunaista. Pidän vaaleanpunaisestakin, mutta värjäämällä saisi huimasti pirteämmän garderopen aikaiseksi!:)

Meidän keittönkaappeihin integroitu tiskikone hajosi, ja jouduimme ostamaan valkoisen tilalle, yök. Suuri kiitos kaikille vinkinantajille, erityisesti niistä astianpesukonetarroista!

Anne B (Ei varmistettu)

Mahtavaaa !!olin just ostanu noita samoja värejä,ajatuksena että on pakko värjäää harsot. Sitte tuli sun edellinen postaus ja vielä tämä! :) ai että mun silmä alko jo harhailee kotona ja aivot raksuttaaa "mitä kaikkeee voikaan värjätä:D"
Miljoonat kiitokset ku pistit tän postauksen tästä aiheesta ja kiitos vain lisäää :D nälkä kasvaa syödessä.

Nyt keksin mitä teen niille tylsän vaaleensinisille vaatteille. Mitä saaa aina pakosta kun kertoo pojan olevan tulossa.

Alkaaa sormet jo niiiiiiiiin syyyhytä.
Ja rahapussi laihtuuu. LISÄÄ VÄREJÄ.
Ja valkosia vauvan vaatteita. Ku ne on kirppiksillä nii halpojaki.
Viis siitä et mä hukun muksun vaatteeisiii.. Täytyyyhä se joku harrastus olla:D

kiitos mahtavasta blogistasi :) näin tässä ohimennen!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä haluaisin värjätä punaisen puuvillaisen repun viininpunaiseksi. Onnistuisikohan? Jäisivätköhän ompeleet kirkkaan punaisiksi?

eppunen

Mies: mistä sää ton värjäämisen oot keksinyt? Oot ihan hurahtanut! (tulen tänne laittamaan tuloksia, kun saan väriä... Näen vain värjättäviä asioita jokapuolella.)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Niin, ja mun mielestä on tosi kivannäköistä kun nuo saumat on eriväriset. Vähän kuin koristetikkaukset :)

jermia
Itärajapakolainen

Aivan ihania! täytyy itsekin joskus kokeilla. :) Lisäksi rakastan noita teidän keittiön kaappeja! Mahtavat! Tahtoo!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.