Lapsiperhevinkkejä Tallinnaan?

Puutalobaby

Tallinna, läpikotaisin tuttu kaupunki, moneen kertaa koluttu. Paitsi että hmm, mitenkäs siellä nyt sitten toimitaankaan yksivuotiaan kanssa...?

Ystävä soitti eilen tulevasta Tallinnan-minimatkastamme - että haluaisinko kenties vähän googlailla vinkkejä vaunuystävällisistä ravintoloista tai kivasta tekemisestä meidän 1- ja 2-vuotiaille. No tottahan toki! Silva juuri nukahti päikkäreille, joten: www.googl...

Eiku hei! Miksi ihmeessä googlaisin? Minullahan on paljon parempi ja luotettavampi lapsiperhetiedonlähde - tässä just näin!
 

Löytyisikö teiltä kivoja vinkkejä kahden lapsiperheen pikapyrähdykselle Tallinnaan?

Lounas- ja päivällispaikkoja? (mukana luultavasti kahdet rattaat)
Kivaa tekemistä? (plussaa keinuista/karuselleista)
Jotain muuta?


Kaikki vinkit tervetulleita!
 

Kommentit

hannah79 (Ei varmistettu)

Vähän isompien kanssa oltiin liikenteessä, mutta testattua eläintarha (osin kovin neuvostoaikainen, joten tuli paha mieli eläinten puolesta, lapset tykkäs kun pienissä häkeissä olevat eläimet näkee läheltä ja helposti...) ja kylpylä ihan vanhan kaupungin reunalla. Eläintahrassa oli myös leikkipuisto. Vanhan kaupungin ulkopuolella bussiaseman puolella on myös yksi leikkipuisto. Joku muu puisto metsästettiin vielä huomattavasti kauempaa, mutta en muista koordinaatteja. Piritassa on hyvä uimaranta mut vasta kesemmällä tietty kiva. Ponyt ilmakumipyörillä kulkuneuvona oli ehdottomat, matkaratashärpäkkeillä tai kääntyvillä etupyörillä ei just ole virkaa vanhassa kaupungissa. Rocca al Maren ostoskeskuksessa on HopLop tyylinen leikkipaikka lapsille ja runsaasti ravintoloita, joista joissain myös leikkipaikka - tosin tuonne kannattanee suunnata vain jos sattuu tosi kurja keli. Vanhan kaupungin ravintoloihin voi kulku vaunuilla vaatia joskus nostelemista, muualla tuskin tulee ongelmia.

Kristaliina
Puutalobaby

Jesh, paljon hyviä vinkkejä heti alkuun - kiitos!

Lähiömutsi (Ei varmistettu)

Oi, ihana Tallinna! Mä käväisin siellä parin päivän lomalla minityypin kanssa talvella. Oli eka kerta Virossa sitten mutsiutumisen. Siitä löytyy<a href="http://www.mutsiavautuu.com/2013/03/lapsekas-ja-rento-tallinna.html" rel="nofollow">postaus täältä</a>. Ei me tosin mitään erityistä tehty, lähinnä fiilisteltiin elon ihanuutta, hihi! Ja nyt kesällä meno on tietenkin vähän erilainen, kun voi oleilla enemmän ulkosalla. Mekin toivottavasti ehditään käväistä Tallinnassa myös nyt kesällä, joten odotan innolla, mitä uutta kivaa löydätte perheellisen silmin kaupungista.

Lähiömutsi (Ei varmistettu)

Ai niin, Lilyn kommenttiboksi ei tunne koodilitaniakieltä, joten tässä uudestaan linkki, toimivana: http://www.mutsiavautuu.com/2013/03/lapsekas-ja-rento-tallinna.html

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitti linkistä - mä muistelinkin, että sä kirjoittelit tästä talvella! Käyn ehdottomasti lueskelemassa ennen lähtöä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mmmmm, pastaa.... :)

Vapiano on Helsingissä kyllä hyvä, samoin se vastaava Bravuria (siellä on tullut käytyä enemmän, kun jotenkin tilaa tuntuu olevan paremmin). Se muuten oli eka ravintola, jossa Silva istui ihan isonatyttönä jo syöttötuolissa ja naposteli omiaan <3

Meren rannalla

Meidän alkuvuoden pyrähdys sisälsi yöpymisen Tallink conference & spa hotellissa, jonka kylpyläosastoa voin suositella. Siellä on pieni ja ihan kiva vauva-allas, mutta myös iso merivesiallas, jonne voi myös mennä vauvan kanssa uimaan. Ja saunaosastolla oli jotain viis eri saunaa, joista yksi oli sellainen mieto 40 asteinen hamam, missä maattiin vauvan kanssa. 

Täältä löytyy kivoja vinkkejä noin yleisesti mitä Tallinnassa kannattaa tehdä. Rocca al Mareen pääsi tosi helposti satamasta lähtevällä ilmaisbussilla (vaunutkin mahtuivat kyytiin) ja siellä oli yläkerrassa leikkipaikka, alakerrassa kahvila/ ruokamesta, jossa oli myös leikkinurkka, lastenvaate- ja lastentavaraliikkeitä ja jos aikaa jää ennen kuin bussi vie takaisin, parkkipaikan toisella puolella on kiva järvi, jossa voi käyskennellä. 

Me käytiin myös pari kertaa syömässä African Kitchenissa, joka oli siinä mielessä haastava, että vaunut joutuu nostelemaan sisään. Ihan eksoottisen näköinen paikka, vaikkei siellä erikseen vissiin mitään lapsinurkkausta ollut. Enkä edes tiedä oliko siel syöttötuolia, kun toi vauva oli silloin vielä niin pieni, että makoili mieluummin sohvalla (tai pöydällä). Mutta ruoka oli tosi hyvää! 

Katsq

www.visitestonia.com sivuston kautta voi etsiä mm. Virosta ja Tallinnasta omien hakukriteereiden mukaan erilaisia nähtävyyksiä, ruokapaikkoja yms. Eläintarhan lisäksi löytyy vaikka Lasten museo ja Miia-Milla-Manda museo tai vaikka kasvitieteellinen puutarha. Sivuston kautta näkee kohteiden perustiedot, sijainnin sekä aukioloajat ja pääsymaksut! Kannattaa vilkaista,!

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos vinkistä, tsekkailen! :)

sirpa1234 (Ei varmistettu)

Zoo ja vastapäisen kauppakeskuksen lapsimaailma! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.