Luminapero (ja haalariongelma)

Puutalobaby

Talviauringon ilmestyminen taivaalle on tehnyt kummia tällekin sisäilmaperheelle: viime sunnuntaina istutettiin minitirppa ensimmäistä kertaa ikinä oman pihan lumihankeen.

Kyllä, ensimmäistä kertaa - tähän mennessä meillä on ulkoiltu vain vaunuilla.

Okei, siinä se tuli: nyt olen myöntänyt tämän ja jään kauhulla odottelemaan taas mahdollista äitiysgiljotiinin suhinaa...

Tyyppi ei ollut alkuun ihan vakuuttunut.

Napero kaa-tuuuuu...

Oho, täällä voi myös kontata.

No okei on tää sit kuitenkin ihan kivaakin.

 

Sunnuntain kokemuksista rohkaistuneena lähdin myös eilen Silvan kanssa kävelylle. Ja siis ilman vaunuja, wohoo.

Otin ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan testikäyttöön meidän Manducan ja yritin väkertää sen jotenkin lonkan päälle. Ha haa, ohikulkijoiden pitkistä katseista päätellen ei tainnut mennä ihan oikeoppisesti.

Ihme on tapahtunut - napero Manducassa eikä edes itke.

 

Meidän "kantovanhemmuushan" on tähän asti mennyt ihan päin persettä (anteeksi). Ennen Silvan syntymää meille ostettiin into piukassa kaikenmaailman kantoliinat, -lenksut ja Manducat. "Joo, me kyllä kannetaan vauvaa mahdollisimman paljon" ja niin edelleen. Ha. Silvapa olikin sitten sitä mieltä, että kantaminen on ihan täysin perseestä (anteeksi uudestaan), ja vaunut ne vaan on niin iiiiihanat.

Kannatti ostaa Manducakin vieläpä uutena (sadattelua tähän).

No mutta lonkka-asennosta kuitenkin pääsi katselemaan muutakin kuin äidin rintaa - se kun on ollut se kantamisen isoin ongelma. Aktiivinen napero haluaisi katsoa eteenpäin, eikä se Manducassa ole mahdollista.

Tshih, minitirppa taisi olla näistä vaununaukkoa suuremmista näköaloista niin hämmentynyt, että ei muistanut edes protestoida. Ihan onnistunut kokeilu siis.

*******

Lumileikit paljastivat kuitenkin uuden pukeutumisongelman:

Äitiyspakkauksen toppahaalari on ollut meidän mielestä ihan mahdoton käyttää. Sen hiha- ja lahjeaukot ovat niin kapeat, että niiden äitiyspakkauksen hanskojen ja töppösten sinne tunkeminen ei onnistu millään. Vai onko ne tarkoitus laittaa siihen päälle? Ei nimittäin tunnu järkevältä niinkään.

Tähän asti meillä onkin ollut käytössä keväällä saatu koon 56 (!) haalari. Reimaa sekin, niin kuin äitiyspakkaushaalarikin, mutta huomattavasti näppärämpi muoto. Lahkeet ovat tietysti olleet jo lyhyydeltään mallia mattinykänen, mutta vaunuissa lekotellessa se ei ole paljon haitannut.

Lumileikeissä nilkat kuitenkin meinaavat paljastua, mikä ei tietysti ole kovin suotavaa.

Niin, ja onhan meillä sitten tämä ennen Silvan syntymää ostettu talviasu:

Jepjep, kaksiosainen puku. Kymmenkuiselle! Siis MITÄ me ollaan oikein ajateltu...

 

Onko tässä nyt sitten vielä uuden toppapuvun osto edessä...? Eiiiiih!

 

Onko teillä muilla käytössä se äitiyspakkauksen haalari? Ja miten IHMEESSÄ saatte sen kanssa hanskat/töppöset järkevästi jalkaan...?

 

PS. Apua, jos ton kantosysteemin kanssa liukastuisi. Hui. Mä kun oon aika kova tyttö kaatuilemaan.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi!
Meillä oli se äitiyspakkaushaalari käytössä. Hanskat ja töppöset saatiin niin haalarin sisään, et puettiin ne eka ja tungettiin sit jalat töppösineen ja kädet hanskoineen lahkeisiin & hihoihin ja sitä kautta läpi. Juu, vähän joutu tunkemaan, mut läpi ne aina saatiin tulemaan kuitenkin :)

Nannii (Ei varmistettu)

Tunkemalla! :D Ei raati millään pariksi kuukaudeksi ostaa, varmasti ensi talvena liian pienenä kaapissa seisovaa, haalaria. Suojasäällä saappaat jalkaan ja kunhan vielä enempi loska lentää, niin kurahaalarit päälle! Tai näin olen suunnitellut :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, tuota tekniikkaa just mekin ollaan yritetty - mutta äääääääh kun on ahtaat. Tosi omituista: tuossa koon 56 Reiman haalarissa on paljon leveämmät hiha- ja lahjeaukot. Ja siis tuo äippäpakkauksen haalarikin on Reimaa...

Ehkä siihen tottuu... Paitsi että Joel kieltäytyy kategorisesti laittamasta sitä haalaria, kun se ei halua ängetä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Lasta kantaessa talvella ulkona, jotkut tämmöiset liukuesteet voisi olla hyvät: http://m.clasohlson.com/fi/Liukueste-Icerunner/Pr344012002

Kristaliina
Puutalobaby

Silvalla ei muuten ole vielä edes minkäänlaisia kenkiä - me ei olla kai otettu huomioon, että Silva joskus ihan oikeasti kävelisi ulkona :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ei ei enää mitään toppahaalaria täksi talveksi! Välikausihaalari hankintaan, ja sen alle esim se ihana raidallinen villahaalari yms vaatetta. Kyllä sillä loputalven pärjää, ja sit on välikausihaalari valmiina kevääksi ja kesäksi.

phocahispida

Olen toivoton haalarien hamstraaja. Tunnustan.

Meillä oli koon 50 toppapussi,
Koon 56 haalareita oli yksi ja sitten ohuempi veluuripuku keväälle.

Koon 62 kaksi haalaria jäivät täysin käyttämättöminä odottamaan mahdollista seuraavaa ipanaa.

Koon 74 musta haalari ja beige haalari kävivät juuri pieniksi nilkoista ja käsistä sekä kestovaipan muhkeuden vuoksi haaroista.

Nyt kierroksessa on retro pumpulihaalari ja vanhan äitiyspakkauksen Luonnonlapsen käpyhaalari (noin koossa 80?).

Varastossa odottaa vielä Reiman lilanharmaa toppahaalari koossa 86 (ensi talveksi), muutamat kuoriasut k(oossa 98, 104, 116) sekä kaksiosainen Reiman toppapuku koossa 98. Ja yksi toppahaalari, jonka käyttäjän optimi-iäksi on arvioitu 2 vuotta.

Voi apua. Meillä on siis käänteinen ongelma teihin verrattuna. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Yksi mahdollisuus on ostaa käytetty talvihaalari (vedenpitävä sellainen) ja myydä se sitten syksyllä samaan hintaan eteenpäin!

Liv
Päiväuniaika

Hei mää laitoin Facen kautta sulle viestiä noista puvuista :) 

mau. (Ei varmistettu)

Täää ei liity millään tähän asiaan, ja näitä kommentteja näkyy aina joka postauksen yhteydessä, mutta siis herranen aika miten uskomattoman söpö ipana teillä on :D. Noi lumikuvat on ihastuttavia. x)

phocahispida

Niin ja piti sanomani, että meiltä saa lainata kanssa haalaria lopputalveksi, jos haluaa.

Jos menee rikki tai likaiseksi, ei haittaa, koska toinen lapsi on teoreettinen mahdollisuus joskus tulevaisuudessa.

Jos innostut, niin kaivan valmiiksi maanantaille. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Öö, siis onko Silva siellä vaunuissa sitten naama menosuuntaan ollut koko ajan? Ja eikös tuon kokoinen mene jo kantoreppuun selkäpuolellekin (vaikka mini onkin), jolloin näkee maisemia varmasti aivan tarpeekseen ja on lisäksi kantajalle huomattavasti mukavampi ratkaisu. (Rinkkaa jos olet kantanut, niin ymmärrät.) Ja jos sinä et näe tarpeeksi vauvaa selän puolella, niin ainakin muutama vuosi sitten oli spesiaaleja kantopeilejä myynnissä. Ihan tavallinen käsilaukkupeilikin varmaan toimii, mutta onhan se hienompaa kun on oikea vauvatavara...

Kantajan kannattaa satsata nastakenkiin (esim. Icebug, juuri nyt saa alesta puoleen hintaan) tai kunnollisiin kenkien liukuesteisiin. Ne on Suomen talvessa ihan hyvät muutenkin ja myös alle 60-vuotiailla. Turha niitä luita on ruveta murtamaan tyhjän päiten.

Hanskoja voi pitää sekä haalarin hihan päällä että alla (hanska laitetaan ennen kuin käsi laitetaan hihaan). Tästä on tasan 2 koulukuntaa ja molemmat ovat oikeassa. Ulkopuolella on helpompi, jos hanskat otetaan välillä pois (esim. kauppareissulla sisällä). Mutta ne myös lapsi saa itse usein liiankin helposti irti. Joten jos ne hanskat ei ala pysyä kädessä, on olemassa pieniä klipsuja, joilla ne laitetaan hihaan kiinni (koulukuntia vastaavasti joko puvun hihaan ulkopuolelle tai sisävaatteen hihaan sisäpuolelle). Joka tapauksessa hanskojen kanssa venkslaaminen lähtökiireessä on se kohta, jossa vanhemmuuden taso tulee todellakin punnittua pohjia myöten ja jopa useamman kerran päivässä. Peukalot ei mene kohdilleen, ja kun toisen hanskan saat käteen, on ensimmäinen revitty pois. Huuto kuuluu kuvaan. Hommaa voi vaikeuttaa vielä laittamalla alle villalapasia. Tässä vaiheessa ei pitäisi ruveta kiroilemaan eikä heittää hanskoja tiskiin, vaikka hommaan olisi kulunut nelisenkymmentä minuuttia ja kumpikaan käsi ei ole vielä valmiina...

Hanskamalleissa on myös eroja, toiset on mahdottomampia kuin toiset. Hyviä kanattaa ostaa heti toiset (samaa väriä), koska muuten toinen hyvistä hanskoista jää heti seuraavalla reissulla jonnekin Heinolan ABC:n pihaan tai muuhun vastaavaan paikkaan. Ihan pienelle helpoimpia pukea on ne rukkaset, joissa on vielä pitkittäin vetoketju apuna.

Ja pihalle voi ottaa lumeen jo pikku ämpärin ja lapion mukaan ja sitten ei kun kakkuja tekemään! Älä tule paha kakku jne.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä äitiyspakkaus haalari toiminut hyvin ja tuntunut jopa väljältä 10 kk ikäiselle. Laitan ensin villapuvun, töppöset ja rukkaset ja sitten puvun ja hyvin on mennyt. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Konttausikäiselle kannattaa alkaa jo kenkiä hommaamaan, pian se seisoo ulkonakin ja kengät on tarpeen. Muutamalla eurolla löytyy kirpparilta varmaan käytetyt Kuomat lopputalven tarpeisiin.

Kristaliina
Puutalobaby

Hei ihan mahtavaa, kiitos Liv & phocahispida tarjouksesta, ja mä ehdin Liv sulle jo FB:n puolella vastatakin :) Jee, ihan mahtavaa!

Joo, Silva matkustelee vaunuissa siis "perusvauva-asennossa" edelleen. Se on niin tyytyväinen siellä (ja siellä nukkuu päikkärit), että ei olla vielä vaihdettu ollenkaan siihen kärryosaan :) Ja tuota selkäkantoa oon kans ollut aikeissa testata tässä lähiaikoina - toisaalta Silvalle on nyt iskenyt vierastukset päälle, joten aattelin että lonkalla se on paremmin "äidin turvissa" tarvittaessa.

mau. kiitos <3 Tuota saa kyllä toistaa, aina tulee kiva mieli :) Hih niin kuin Vuoden Mutsi -kirjassa jotenkin oli: kannattaa aina kehua vauvaa, koska äiti jollain kummallisella tavalla kuvittelee, että kehut koskevat äitiä :D

Tuollaiset liukuesteet taitavat nousta meilläkin hankintalistalle etenkin, jos tämä kantamisasia ottaa tuulta tästä alleen... Tähän asti kantamiset on siis jääneet lyhyisiin (mutta sitäkin kovaäänisemmin protestoituihin) kokeiluihin :)

Tsihihi Vierailija onnistui kuvaamaan just osuvasti tuon hanskojen pukemisen :D Meillä on siis käytössä vaan nuo äitiyspakkauksen toppahanskat ja siellä alla Ruskovillan villahanskat.

 

Katii (Ei varmistettu)

Ihania lumikuvia!

Haalareista en osaa sanoa mitään, pukeminen on meillä muutenkin vähän niin ja näin....

Mutta siis teilläkin! Siis ongelmia kantamisen suhteen. Meillä on kans tuliterä Manduca, mutta laps huutaa kuin riivattu jos sen sinne laittaa. Ei tykkää sitomisesta meidän ipana. Kapalointi on ihan horroria ja vaunuihin pakkaaminenkin on työn takana. Meidän pikku vapaustaistelija!

Olen sinnikkäästi opetellut repun pukemista, että saisin lapsen itkemättä siihen ja aluksi pidän ihan muutaman minuutin. Sitten kun venkoilu alkaa, otan pois. Pitkä kevät on edessä, mutta toivon kesään mennessä jo kanniskelevani lasta. Huh huh...

Mukava kuulla, että siellä on onnistuttu, jospa se aika koittaisi meillekin!

Marjia

Täällähän se giljotiini vasta laulaakin. Me kun ollaan käytetty tuota toppahaalaria vaan kerran tänä talvena, kun oltiin koirapuistossa, oli -5°C ja vauva manducassa. Muuten on käytetty vaunuissa makuupussia ja vanuhaalaria tai nallepukua. Muuten ollaan ulkoiltu manducan kanssa (ne harvat kerrat mitä ollaan) vaan suojasäällä, jollon tarkenee hyvin villahaalarissa ja vanupuvussa. Eikä siis todellakaan ole vauva palellut. Kovimmilla pakkasilla oli talja ja ylimääräinen villapeitto vaunukopassa.

Sipulikaan ei viihdy kantorepussa jos ei näe ympärilleen. Mekin ollaan selässä kantamista jo vähän harjoteltu kotona sisällä, mutta lonkalla hän viihtyy myös ihan hyvin. Nyt kun on liukasta niin en uskalla ulos mennä vauva sylissä, kun muutenkin oon tosi kömpelö ja aina turvallani tuolla.

Toivotaan teille lisää aurinkoisia ulkoilupäiviä!

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän 1,5-vuotiaalla lapsella ei ole vielä yksiäkään kenkiä.

Ollaan viime kesästä lähtien käytetty Stonzeja, kun jonkinlaiset "kengät" tuli ajankohtaiseksi. Toimineet hyvin sekä syksyn kurakeleillä, että talven paukkupakkasilla. Kävelyä treenataan meillä tällä hetkellä tosissaan. Onneksi pohjat pitää hyvin, joten liukastelua ei ole tarvinnut pelätä. Plus lapsi r-a-k-a-s-t-a-a omia keltaisia "kenkiään".

tonttu :) (Ei varmistettu)

Höhö, meillä on tytöllä (vähän alle 10kk) kaksosanen välikausi puku. :D Emmä kyllä sitä itseasiassa oo kokenut mitenkä hankalana käyttää, vai pitäskö sen olla ja mitenmiks :D Sitä on jo jonkiverran tullu käytettyä (paksummin tietty täytyny pukee alle ) ku toppahaalari rupes käymää ahtaaks enkä raaskinu sit enää uuttaka ostaa nii lyhyeks aikaa. :P

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi
Tutulta kuulostaa noi sun jutu. Äitiyspakkauksen haalaria käytetiin kyllä sinnikäästi ja pitkään, mutta piti tunkea kädet ja jalat hankalasti niitten töppösten ja rukkasten kanssa. No nyt on kuukausi käytetty 80cm toppapukua. Tyttö on jo sen verran iso helpompi pukea siis. Ja Manduca tuli kans hankittua ja uutena eikä typy tykännyt olla siinä pienenä. Tarttis varmaan kanssa kokeilla tota lonkka asentoa. :) Niin tulis käytettyä. Tiedä kuinka innostuttaisiin molemmat. Mukavia ulkoiluhetkiä! t. Kirsberry

Vierailija (Ei varmistettu)

siis jutut ei tuu tarkistettua näitä pikana kirjoitettuja juttuja... plääh
Kirsberry edelleen

Liisa
Osasin!

Meillä(kin) puetaan kintaat ja töppöset ensin ja sitten laitetaan haalari päälle, enkä ole kokenut hihoja ja lahkeita ahtaiksi. Outoa. Pitääpä tarkkailla tilannetta seuraavalla kerralla. :)

Hämmästyttävästi meininki on taas sama meillä kuin teilläkin. Tosin sillä erotuksella, että meillä on viimeinen viikko lymytty kotona kuolemantaudissa ja vasta suunniteltu ulkoilua ja kantoreppuun uudelleen tutustumista.

Tänään Ilo pääsi pitkästä aikaa vaunuissa ulkopäikkäreille (edelleen sairauden takia hieman huonoista yöunista johtuen äijä päikkäröi klo 10.15-15.00) ja nyt kun hän on syönyt ja kakkinut, olisi tarkoitus tehdä pieni pulkkalenkki lähimaastoissa.

Ja itsehän hankin myös vuosi sitten tuliterän Tulan, jota käytettiin jonkin verran vastasyntyneen Ilon kanssa mutta puolen vuoden jälkeen lapsen oma mielipide oli tiukka ei. Nyt ajattelin varovasti kokeilla uudelleen, kun dudella on vartta sen verran, että näkee varmaan paremmin ulos repusta. Saa nähdä mikä on vastaanotto.

Niin ja mitä tulee haalariasiaan, minäkään en ostaisi enää toppahaalaria vaan välikausipuvun, jonka alle voi nyt vielä pukea villapuvun ja lisäksi vaikka ylimääräiset potkarit.

Tölö-mama (Ei varmistettu)

Älä nyt vielä heitä kirvestä kaivoon sen Manducan suhteen. Esikoisen kanssa alettiin ergoilla vasta 1v3kk iässä, kakkosen kanssa sitten jo nuorempana. Esikoisella oli ensin vastustusta, kun tuntui oudolta ja vieraalta, mutta ymmärsi sitten viikossa kuitenkin reppuilun hyvät puolet ja ton ikäisenä jo osasi kavutakin reppuselkään :) Viime syksynä kaksi ergoa mahdollisti koko perheen Kaimondakelle kapuamisen. Mikä ei siis muuten olis ollut mitenkään mahdollista. Tällöin lapsemme siis lähes 20 ja n10kg painoisia. Jospa babynne pääsee vielä Manducan makuun, niin tekin pääsette jopa sinne minne Buggiksenne eivät :)

1,5veenä oli kaksiosainen talvipuku...ja seuraava tulee tasan sitten kun haalari on liian nössö-juttu. Ei kai se kaksiosainen oo niin vaikea, mutta yksiosainen on vaan nopeampi varsinkin silloin kun pukee kolme ihmistä, eikä ole omakotitaloa/rivaria jonka pihalle jo valmiit lapset tuupata lämpöhalvauksen tieltä.

elppis (Ei varmistettu)

Saako kysyä miksi ette käytä kestovaippoja? Vaikutat jotenkin vähän kuitenki ekohenkiseltä ihmiseltä.. vai olenko ihan väärässä? :D

Amma
Why you little!!

Hahhahhaa, ei meidänkään kersa ole päässyt hankeen vielä tutustumaan, ehtii se ensi talvenakin. Toki se vaan makaisi kuin lahna paikoillaan siellä, joten en koe siinä oikein järkeä vielä. Meillä on toppapuku ollut kans tosi harvoin käytössä, kun rattaissa on toppapussi joka on tosi paksu. Jäbällä kun menee autossa hermo toppahaalarissa, ei pysty, ei kykene. Meillä on menty melkein koko talvi vanupuvuilla.

Nappaa Silva sisällä selkäpuolelle sisällä, saa harjoitusta aika iisisti. Löysin itse aikoinaan tämän videon, jossa näytetään näppärä tapa heilauttaa reppu selkäpuolelle kun vauva on kyydissä. Käytin tekniikkaa paljon kun meillä oli Wompatti-reppu lainassa. Nyt liinan kanssa on hiukka eri tekniikka. Muutenkin kannattaa Silvaa totuttaa siihen reppuun sisällä, sen saa nopeasti sitten pois päältä jos tulee kiukku.

Ja liukuesteet on ihan pop, mulla on jotkut marketin alle 7 euron kenkien päälle laitettavat ja ei tarvi pelätä kaatumista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ollaan käytetty äitiyspakkauksen haalaria ja hyvn ne jalat saa tungettua, ottaa vaan nilkasta kiinni jaavaa vetoketjut kokonaan sitten sujauttaa nilkan läpi. En ole kokeut kyllä ongelmaksi (kädet olen jättänyt hihojen sisään rukkasten kanssa)

M-M

Ei meilläkään kyllä mitään ahtautta ole havaittu äitiyspakkauksen toppapuvun lahkeiden ja hihansuiden kanssa. Hyvin on menny töppöset ja kintaat läpi.

Kengät ollaankin ostettu jo jouluna :) 

Nyt alkaakin olla ihanat ilmat ulkoiluun. Vaikkei tuo neiti pahemmin viitti liikkua pihalla vaikka hyvin pääseekin konttaamaan. Mutta pulkalla ollaan laskettu monet kerrat tuossa meidän pienessä mäessä.

HelloAochi

Missä täällä lukee, ettei Silva käytä kestovaippoja? Onko multa jäänyt joku juttu lukematta!!!???

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin kuin tuossa joku taisi jo todeta, ei kannata surra vaikka olet ostanut Manducan eikä ole vielä tullut paljon käyttöä, siitä kun on ihan varmasti tosi paljon hyötyä vähän isommankin lapsen kanssa. Esim. mun sisko on kanniskellut vielä joskus 4-vuotiastaankin pahimman marinaväsymyskohtauksen sattuessa jossain kaunpungilla, kun eivät enää rattailla ole liikkuneet aikoihin. Ja 1-vuotiaasta eteenpäin selkäpuolella kantoreppu on oikeasti tosi kätevä! sieltä lapsi näkee hyvin, ja siellä voi sen kiinnitettävän hupun kanssa nukkuakin helposti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä äitiyspakkauksen haalari todettiin mahdottomaksi meidän skidille (kokeiltiin joulukuussa kun talvi alkoi eli skidi oli reilut 6kk). Selkäosa lyhyt (liian lyhyt), hihat kilometrin mittaiset, leveä kuin mikä ja vetskaria ei saanut ylös asti kiinni kun lapsen kaula ei ollut "tarpeeksi" pitkä. Kaapin perille lensi ja käyttöön otettiin anopin ostama ylipinkki haalari koossa 74cm. Muuten kiva (paitsi oikeasti se neonpinkki oli vähän liikaa), mut hihansuut oli vielä paaaaljon äitiyspakkauksen haalaria kireämmät) ja vetskaria ei saanut tässäkään haalarissa kiinni. Tää äiti meinasi vaipua epätoivoon näiden haalareiden kanssa, mutta onneksi tuli katottua vaatejemmaan, sieltä näet löytyi Kappahlin haalari koossa 80cm, joka oli aikalailla samaa kokoa kuin nuo muut, mutta selkä-haaramitta pidempi, eli meni meidän skidille paremmin. Sitä on käytetty koko talvi ja se on täydellinen :)

Joo ja rukkaset, aika monta paria tuli ostettua (peukkumalleja kun skidi alkoi kiukuta äp:n peukuttomien kanssa), kirpparilta onneksi, ennen kuin löytyi malli johon peukun saa paikoilleen ja se pysyy siellä (Lassien vetskarimalli, meillä näistä tykätään kovasti).

Meidän reilu 10kk ulkoilee (melkein) päivittäin (nukkuu siis sisällä). Koitan tsempata, että useamman kerran viikossa pistäydytään lähiseutujen leikkipuistoissa keinumassa. Sellai vauvoille sopiva keinu on tosi hyvä parin minsan hupi ;) Sit lapsi toviksi lumihankeen ja suojasäällä kasaan sille lumipallokeon hajoitettavaksi, pikkuista liukumäkeä kokeillaan kans (tosin nyt kun minityyppi jo hieman kävelee ja kengät on otettu käyttöön ei liukuminen oikein onnistu). Jos meillä ois muu kuin tyhmä vauvapulkka, niin menisin ton kanssa pulkkamäkeen, luulisin sen tykkäävän (mutta kun se vauvapulkka...turhake rotjake).

elppis (Ei varmistettu)

HelloAochi oletin jotenkin vaan kun ei niistä ikinä mainita mitään ja parissa valokuvassa missä näkyy vaipat niin on kertsit.

Tosin luin koko blogin nyt parin viikon aikana läpi. Voi olla, että joku ratkaiseva teksti on jäänyt väliin (aina tuo painike minkä pitäisi viedä suoraan plastan seuraavaan juttuun ei ole toiminut, vaan onkin harpannut useamman tekstin yli, välillä olen huomannut sen ja "manuaalisesti" käynyt hakemassa puuttuvat tekstit, mutta kaikki on tietysti mahdollista..)

Kait tämä nyt sit oli vaan oma moka.. anteeksi.

Jyviä ja ohdakkeita

Kantamisen kokeilijoille sellaista vinkkiä täältä heitä, että lähtekää heti liikkeelle, kun saatte vauvan paikalleen. Rauhottaa usein se liikkuminen lasta, paikallaan olo "huudattaa" eniten. Ja tietenkin oma epävarmuus heijastuu helposti lapseenkin.

Ja todellakin on ihana päästä kaikkiin niihin paikkoihin, joihin vaunujen kanssa ei pääse. Itselleni niistä metsäpolut tärkeimpiä, mutta myös kulkuvälineet kivoja. Eikä tarvitse portaita kiertää. Matkarattaita ei ole ollut kummallakaan meidän muksuista.

Ja täällä kanssa yksi, jonka mielestä lapsen kehityksen ihanimpia rajapyykkejä on se, että lapsi osaa itse laittaa hanskat käteensä! Ai sitä auvoa!

Liisa
Osasin!

Heh, tekisi mieli vastata Elppiksen ja HelloAochin kestovaippakysymyksiin KOSKA TIEDÄN OIKEAN VASTAUKSEN. Olen selkeästi tehnyt puutaloläksyt huolella. Tai sitten olen todellakin mökkiytynyt nolife.

Mutta oikeastaan tämän kommentin päätarkoitus oli kiittää Vierailija 19:56:ta. Koin valaistumisen. Mekinhän voidaan mennä tuohon läheiseen leikkipuistoon Ilon kanssa! En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että tuo tyyppi voisi nauttia jo keinumisesta ja muista huveista, mutta onhan tosiaan olemassa vauvakeinuja!

Kenkiä ei muuten ole meilläkään hankittuna vielä. En ajatellut hankkiakaan ennen kuin poika jo oikeasti kävelee ulkona niin saa sitten varmasti oikean kokoiset ja keliin sopivat.

Vierailija (Ei varmistettu)

En kyl oo kaikkia kommenttiosoita lukenu.. oliskohan vastaus olla siellä..? En olis kyl vieläkään päässy tänne asti jos olisin ihan kaikki ne lukenu.. ehkä olis pitäny olla malttavaisempi ja lukea..

elppis (Ei varmistettu)

Siis äskeinen kommentti minulta, ja fb:kin on kyl lukematta..

Vierailija (Ei varmistettu)

hei nyt löysin! unohdetaan kysymykseni. :)

elppis (Ei varmistettu)

no.. ei pysy nimimerkki mukana..

HelloAochi

Kräääää kertokaa mullekin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla ei fb ja minäkin tiedän

Salallaa (Ei varmistettu)

Hih, meillä äitiyspakkauksen haalari edelleen rattaissa unihaalarina käytössä, pojalla ikää 1v 3kk, eikä edes ole mikään pienikokoinen. Ei sillä ulkoilla voi, mutta pukemisen kanssa ei ole kokenut muita ongelmia, kuin ahtaus nyt kun haalari on selkeästi jo pieni...

HelloAochi

Voi kurjuus, mä en taida olla oikea fani. Sori, Kristaliina.

Salallaa (Ei varmistettu)

ja hei tohon kenkäpohdintaan meijän ratkaisu oli hankkia ensin kirpparilta muutamalla eurolla "ensihätä" kengät, joilla pystyttiin ottamaan ne muutamat tuetut askeleet pihamaalla, vuodenajan vaihtuessa kylmempään ja lapsen vielä kontatessa ostin sitten ne ekat kuomat, joilla on nyt opittu ulkona liikkumaan.

minä-tässä-hei
A modo mio

Meidän poika ei ollut ulkoillut ilman vaunuja ennen kuin meni päiväkotiin 1v3kk -ikäisenä. Sitä ennen ei ollut myöskään suostunut pitämään kenkiä (vaikka oppikin kävelemään kun oli 10kk). Olet siis superäiti muhun verrattuna :D

Vierailija klo 19.56 (Ei varmistettu)

Liisalle heilutus, että hyvä jos vinkistä oli apua :) Olin itse aika huuli pyöreänä tossa vuoden vaihteessa, että mitä tehdä ton oman naperon kanssa, kun ulkoilla pitäisi, vaunuissa ei nukuta ja niiden kyydissä viihdyttiin talvella max. 15 minsaa (jos ei tuullut tai ollut kylmä...onneksi nyt jo helpottaa kun kevät tulee!). Vauvakeinu on kyllä aika pop (ekat kerrat oli ilme vähän ihmettelevä, mutta nyt pikkuneiti puiston nähdessään jo käskyttää äitiä, että tonne!).

Mut joo, kenkäasiaan. Eihän ne tarpeen oo ennen kuin ulkona kävellään. Meillä käytettiin äp:n töppösiä, mutkun ne ei oikein pidä vettä, jos lapsi istuu nollakelillä lumihangessa, plus että nykyään jo vähän ulkona tuettuna kävelläänkin. Eka kenkäyritys oli kalliilla Reimalta tilatut supersöpöt talvikengät...joo muuten kiva, mut en ikinä saanut niitä vauvan jalkaan ja nyt ne onkin jo pienet. Tästä viisastuin ja ostin kirpparilta 5 eurolla Kavatin kengät (ovat vähän isot, mut se ei haittaa) jotka saa helposti jalkaan ja ne on lapsestakin kivat (ts. haluaa ne jalkoihin sisälläkin). Seuraavat uudet kengät ostan vasta kun oikeasti kävellään, sitä ennen mennään kirppiskengillä...

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi aamun hymyt sain tuosta vaippa-arviokeskustelusta - ihania ootte! <3 Hih, pitäisköhän mun jättää tää kysymys sellaisen "true fans only" -tilaan...? :D

Okei okei, en kiusaa: elppiksen arvaus meni kyllä oikein. Huokaus, hävettää kyllä. Kun tämä on just niitä asioita, joita ennen vauvaa oli niin helppo sanoa, että "totta kai meillä tehdään niin" (vrt. purkkiruokacase), mutta todellisuus onkin sitten ollut toinen... Toisaalta ollaan kyllä kompensoitu omaa ekokatastrofiamme just sillä pottaharjoittelulla - se aloitettiin 4 kk iässä hoitopöytäpisutteluilla (se herkkyysikä), ja sen ansiostahan meillä on käyty potalla jo jostain 8 kk iästä asti! Nykyään iso osa menee siis jo pottaan ja vaippoja kuluu huomattavasti tavallista vähemmän. Ja toivon mukaan vaipat voidaan jättää kokonaan pois "normaalia" aiemmin - itse olen kuulemma mennyt hoitoon 1v 3 kk ikäisenä eikä yhtään vaippaa oltu pakattu mukaan :)

Ihana lukea myös näitä muitakin "tunnustuksia", ihan nauratti (sori) esim. tuo minä-tässä-hei:n kommentti. Ihana ihana ihana tuulettaa sitä täydellinen äiti -myyttiä; me täällä selvästi ollaan inhimillisiä ihmisiä täällä <3

Tuo äippäpakkauksen haalariasia taitaa olla siis ihan tottumiskysymys... Meidän mielestä kun se on mahdottoman vaikea, mutta osa ei ole huomannut ongelmaa ollenkaan... Me ollaan luultavasti vaan totuttu käyttämään sitä aiempaa leveää haalaria, joka on tosiaan kokomerkinnästään (se 56) huolimatta ihan älyttömän paljon leveämpi kuin tuo äitiyspakkauksen vastaava.

Silva on ehdollistunut tuohon ulos=nukkumaan -rutiiniin niin hyvin, että se alkaa torkkua jo heti, kun se nostetaan haalarin päälle. Siksi tuo megaleveä (tuo kuvan tummanharmaa) haalari on ollut niii-iiin hyvä, jalat ja kädet sujahtaa paikoilleen kuin itsestään. Änkeäminen puolestaan aiheuttaa mittavat protestit: "miks tuo äiti/isi ei anna mun NUKKUA?" :)

Maami (Ei varmistettu)

Vinkkinä fb:n lasten ulkovaatekirppis, jos et ole vielä tutustunut sivuun niin kannattaa kurkata! Sieltä löytyy yleensä hyväkuntoisia ja edullisia ulkovaatteita kelille kuin kelille. Jas plussaa siitäkin että vaatteet/kengät/asusteet on lajiteltu kansioihin kokojen mukaan!
Itse olen kantapään kautta oppinut että kannattaa pyytää mitat, koska ulkovaatteet (ainakin meidän tytyn kohdalla) on reilumpaa mitoitusta kuin sisävaatteet. Merkillähän tietty myös on väliä noissa kokoasioissa, esim. Reima, Jonathan, T2H ovat reilua mitoitusta.

Meidän tyty käyttää sisävaatteissa 80-92cm ja talvihaalarit on 74cm, juuri ja juuri vielä sopivat. Välikauteen on sitten 80cm Jonathanin fleecevuorelliset, vedenpitävät haalarit,jotka mahtuvat varmasti vielä syksylläkin.

Kengistä sen verran että voithan ostaa Silvalle kevät/kesätennarit, ensiaskelkengät ja alkaa taluttamaan Silvaa ulkona kun lumet sulaa, jos vaan lapsella on yhtään kiinnostusta kävellä:)

Jos haluat säästää niin suosittelen kevääksi Silvalle päälle äitiyspakkauksen vanuhaalaria ja siihen sitten päällä kurahousut (ja rukkaset). :) hänhän on kuitenkin vielä niin pieni ettei varmaan vielä kamalasti hikipäässä jyryä ja tarvii lämmintä päälle;)

Maami (Ei varmistettu)

Hienosti tuli sama teksti kahteen kertaan kun ensin ei muka lähettänyt ja tilttasi..noh, toistellaan sitten samaa ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Pikavastauksena kiitos vinkeistä Maami - ja joo, Lily tekee nykyään näitä tuplapostauksia, mulle on käynyt samoin... Joku häikkä varmaan. Poistin toisen tuplista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihania talvikuvia Silvasta &lt;3 :)
Mutta yhtä asiaa jäin miettimään, siis matkustaako Silva siis aina maaten vaunukopassa kun te liikutte vaunuilla?? :O Meiän vaavi ei ikinä suostuisi siihen, haluaa nähdä ympäriinsä :D on jo puoliistuvassa asennossa vaik onkin vasta 8 kk.. :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.