Mentaalinen tekniikka

Puutalobaby

Mun täytyy nyt kehua: mä oon ihan tör-KEEN hyvä avaamaan kaikenlaisia purkkeja! Kyse ei todellakaan ole voimasta - olette ehkä nähneet mun koomiseen asti voimattomat rimpulakäsivarret. Mutta useamman kerran on käynyt jopa niin, että meidän voimamies-Joel on ähertänyt jonkun purkin kanssa, kun minä olen kävellyt paikalle. Olen hengittänyt syvään, keskittynyt hetken... ...naps. Ihan keveästi, hymy huulilla.

Kutsun sitä mentaaliseksi tekniikaksi.

Opin sen itse asiassa vuosia sitten eräältä huuhaa-juttuja (hänen oma nimityksensä) harrastavalta rastahipiltä. Ja aion kertoa sen teille eteenpäin nyt.

Kyse ei itse asiassa ole edes niin huuhaasta, mitä voisi kuvitella. Kyse on keskittymisestä ja sen myötä voiman suuntaamisesta oikeaan paikkaan.

Avaamisen virheenä nimittäin tavallisesti on, että voimaa tulee käyttäneeksi aivan liikaa kannen puristamiseen. Eikä suuntaa sitä riittävästi kiertoliikkeeseen. Mun mentaalinen tekniikka menee siis näin:

Ota kiinni purkin kannesta ihan höyhenenkevyesti. Keskity hetki siihen, että et purista vaan käännät. Sitten: päätä kääntää, keskitä voimasi kääntöliikkeeseen, käännä, ja... naps

Ihan keveästi, hymy huulilla.

Saattaa kuulostaa ihan älyttömältä. Mutta testaapa ensi kerralla. Toimii.

Kommentit

Sanne (Ei varmistettu)

Siis tää on HUIPPU jos tää oikeesti toimii. Mä oon niin hukassa kaikkien purkkien ja purnukoiden kanssa, aina. Täähän muuttaa mun elämän täysin! Jos ei toimi pitää miettiä oliko vika tossa vinkissä vai sit omassa päässä :)

Kristaliina
Puutalobaby

vannon, että se toimii :) Mä käytin aina ennen sellaista avaajaa (ton ylemmän tyyppistä: http://212.47.219.162/dynamic/timg/2/7/27419db78edc880b700027250f16d34f.jpg), mutta kun opin tän tekniikan, koko vimpain on jäänyt sen jälkeen käyttämättä!

Laureli (Ei varmistettu)

Hei, oletko katsonut paljonko Rainbown Guacamolessa on avokadoa? Ostin joskus jotain vastaavaa ja avokadon osuus oli 3%!!! Kannattaa siis tehda itse. Ja varsinaiseen postaukseen. Ma en ikina saa mitaan purkkeja auki.

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo oon katsonut - en kyllä muista, mutta se oli todella vähän. :) Meillä on kuitenkin niin hassu "junttimaku", että tykätään just tosta salsasta ja muka-guacamolesta kaikkein eniten; vaikka ne ei ole "oikeita" nähneetkään :D

pellepelle (Ei varmistettu)

Mäkin tykkään tuosta epä-guacamolesta paljon enempi kuin normaalista :D joskus sekoitan oikeaa avokadoa sekaan vähän, mutta tosi hyvää sellaisenaan, vaikka ei guacamolelle maistukaan !

Mindeka
Ma-material Girl

Myös vanha kunnon Marttavinkki toimii, jos henkinen keskittyminen ei joskus riitäkään:

Veitsi vinosti kannen alle (kierteiden väliin) ja vipuvarren tavoin nostat kantta, kunnes kuuluu, POKS, ja kannen saa käännettyä auki vaikka lapsukainen :D  (Päästät siis ilmaa sinne väliin.) Toimii aina!

medde
Medde xoxo

Mä käytän kans aina tätä tekniikkaa, paitsi jos en jaksa niin huudan miehen apuun :D Molemmat toimii aina!

 

Sama täällä. Voi myös kääntää veistä vähän oikeelle tai vasemmalle niin aukee kans. Eniten tässä menee aikaa siihen et löytää välikön kierteiden välistä mihi veitsi mahtuu. :D

Taija (Ei varmistettu)

Juu siis tuohon myydään ihan välineitäkin, lasipurkin ilmaaja. Löytyy meikäläisen taloudesta :)

Kun kuulin tästä vempeleestä ekan kerran, luulin et toimintaterapeutti vaan keksii päästään näitä apuvälineitä :D mut kuulemma näppärä esimerkiksi jos näppivoimat on heikentyneet

Huomenna on paremmin..

Niin ja sekin toimii, jos lyö veitsen kärjellä pienen reiän purkin kanteen. Ilma tulee ulos ja purkki aukeaa helposti

Mirene (Ei varmistettu)

Tuossa on vain se ongelma, että silloin sisälö pilaantuu jääkaapissa nopeammin (ainakin omasta mielestäni), jääkaappiin pääse hajuja ja tuote ottaa makuja jne. Itse käytän "väärin päin" olevaa lusikkaa apuna, silloin saa ns. vipueffektin aikaan. Veitsen kanssa en ole koskaan onnistunut, vaikka sitäkin on suositeltu :)

Mekotusta

Kannen ympäri naputtelu esim. lusikan varrella toimii myös!

jestanpoo (Ei varmistettu)

Tuli valtava hinku lähteä ostamaan kurkkupurkkia, että sais testata. Kaupan täti mahtais tykätä kyttyrää jos menis sen purkkeja sinne aukomaan.. :)

paprika (Ei varmistettu) http://vuodenvihannes2005.blogspot.com

Hei joo! Sit oon kuullut kans (varmaan samalta hihhulilta) että pitää kuvitella ikäänkuin kiertävvässä semmoista SUURTA ympyrää eikä ähertää naama punaisena :-)

CarolinaW (Ei varmistettu)

Avaan purkin aina niin, että napautan kyynärpäällä purkin pohjaan keskelle napakasti ja sitten väännän kantta, joka nätisti sitten napsahtaa auki. :)

Pingale

Vanha kunnon kossupullokikka! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Isäni opetti joskus minua: Laitetaan toinen käsi tähän (purkin ympärille), toinen tähän (kannen päälle) ja sitten väännetään. Toimii yllättävän usein ja hyvin. Oisko siinäkin kyse keskittymisestä? Mutta mieluummin käytän silti miestä apuna. :D

Seitsikko (Ei varmistettu)

Sen jälkeen kun katkaisin veitsen kärjen purkkia avatessani oon siirtynyt vanhaan pullonavaajaan. Se sellainen suora, mikä laitetaan korkin päälle (ja vähän tietty reunan alle ) ja painetaan. Sillä kun päästää ilmat purkista niin johan aukee salsat! Mutta aion silti seuraavaksi koittaa tätä mentaalikikkaa!

Eräs vakkarilukija (Ei varmistettu)

Mulle mies on joskus opettanut toimivan kikan. Laitan purkin nurinpäin hetkeksi kuumalle / lämpimälle hellanlevylle, siis se metallikansi siihen levylle. Sitten esim. nahkahanskojen avulla (jos kansi lämpeni liikaa) kansi helposti auki :)

minttumari

Tai sitten voi vain räväyttää keittiöveitsellä keskelle kantta reiän (päästää ilmat pihalle). Sen jälkeen aukeaa helposti. Kikka on peräisin ajoiltani kahvilatyöläisenä, jolloin mentaaliselta kannalta tekniikka auttoi myös purkamaan ärsyttävistä asiakkaista syntyneitä agressioita. ;)

Anniina K. (Ei varmistettu) http://anniinak.wordpress.com/

En osaa päättää, että uskonko vai enkö. Pakko siis testata seuraavan kerran kun tilanne tulee eteen. :D

plks (Ei varmistettu)

Tulin tänne jakamaan linkin granaattiomenanperkuuvideoon, ja kun tässä kerran on syömäasioiden avaamista käsittelevä postaus, niin jätän tämän vain tähän: http://www.youtube.com/watch?v=wXG1X_Z293M
Kohta et tarvitse miestä lainkaan! (se oli vitsi)

SP (Ei varmistettu)

Lyhyen yön hikilammikossa pyörittyäni ei onnistunut lukea itsekehuasi (ja siis itsekehuhan on toisinaan hyväksi ja aiheellista) ihan nappiin. Luin, että olet törkeen hyvä ARVAAMAAN erilaisia purkkeja. Eikä muuten oikaistunut väärinlukuni ihan heti, kun jatkossa puhuttiin mentaalisesta tekniikasta. :D Nyt kiinnostaisi, että mitä niistä purkeista pitää arvata. Sisältökö? :D

Hohhoi, menenkin tästä harjoittelemaan vesipullon avaamista.

Aino- (Ei varmistettu)

Testasin ja SE TOIMI! jopa ikuisuusinhokkiavattavani, Lidlin suolakurkkupurkki aukes kivuttomasti O__O Kiitos!

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Mummo opetti pienenä laittamaan teräväkärkisen pikkulusikan kärjen kannen ja purkin väriin. Pienellä liikkeellä kuuluu naps (ilmat lähtee) ja tölkki aukeaa vaivatta. :D Koskaan ei ole jäänyt tuolla purkki avaamatta. Pitää varmaan kokeilla seuraavalla kerralla tätä sun ilman apunälinettä. :p

Ninneri (Ei varmistettu)

Täysin off topic enkä tiedä jos joku on tän jo bongannu mut meinas mennä äsken kahvit väärään kurkkuun ku bongasin tän: http://i.imgur.com/miTt7S3.png
Mun mielessä sä Krista oot termin "seksihelle" virallinen lanseeraaja, ja nyt sitä käytetään jo valtakunnan mediassa asti :D

Mindeka
Ma-material Girl

Mä mietin muuten eilen ihan samaa, kun maikkarin iltauutisissakin käytettiin samaa termiä. Creditit Kristalle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitti, testasin kanssa heti toimivaksi!!
Rakastan kaikkia arjen niksejä ja vinkkejä. Olisko sulla jakaa lisää jotain ihan postauksen verran ja lukijat voisivat sitten lisätä omia niksejään.

Maarit

Kristaliina
Puutalobaby

"Niksi-Krista" :D Hei tää ois hauska bloggausidea - ja just noin, että lukijat osallistuu, koska en mä oikeasti kovin paljon niksejä tiedä :) Mutta hei täytyypä laittaa toteutukseen!

Jane C.

Nahkahanskat kädessä saa purkit tosi hyvin auki! Saa kunnolla kitkaa :)

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Omenan pystyy puolittamaan ilman veistä samaisella mentaalitekniikalla. :) Olen kyllä kutsunut sitä tähän asti "kuinka puolitan omenan ilman veistä" -tekniikaksi. Tai opettajan ja oppimispaikan mukaan "serbialainen juna" -tekniikaksi. 

P (Ei varmistettu)

Tää toimi, tää toimi, jee!!! Sain salaattijuustopurkin auki ihan itse, vaikka AINA tarvin apua mieheltä. Sekään ei välillä saa purkkia inahtamaan ilman veitseä. Meinas et oli moukan tuuria, et seuraavalla kerralla ei enää onnistu. Aion vakaasti kyllä saada purkin auki! :D

MarjaH (Ei varmistettu)

En saanut purkkia auki, sormet luisti :( Sellaista kumihärpäkettä käytin sitten apuna, ja ihan totta, kun voimat keskitti kiertämiseen napsahti purkki helposti auki!

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Yksi sana: vakuumiavaaja.

Silkkitassu

Mä naksautan aina kannen auki veitsellä. Toimii.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.