Ne arvet (ja parit pillerit)

Puutalobaby

Eilisessä bloggauksessa kerroin lotraavani taas Weledalla. Keskustelussa pari lukijaa kyseli muista raskausarpien ehkäisyyn tarkoitetuista öljyistä, mutta kysymykset varmaan vähän hukkuivat sinne kommenttikenttään - niinpä ajattelin heti perään nostaa tämän uudeksi aiheeksi ihan erikseen!

Tämän raskaanaolijan perusarsenaali: Weledan öljy, Obsidan-rauta ja Multi-tabsin raskaus ja imetys -monivitamiinit.

 

 

On kai pakko olla ihan rehellinen: Silvaa odottaessani raskauden aiheuttamat "tuhot" kropassa kauhistuttivat. Olin elänyt 34-vuotiaaksi asti sellaista elämää, jossa omaa kroppaa muokkaa lähinnä liikunta ja suusta alas menevä ruoka - elämää, jossa itse aika pitkälti olin pystynyt hallitsemaan sitä, miltä kroppa näyttää. Siitä ajatuksesta luopuminen tuntui... ...no, siitä ajatuksesta ei olisi silloin halunnut luopua.

"Graah, mitä jos tulee raskausarpia!?! Tai selluliittia, herraparatkoon! Tai jos se napa pomppaa ulos kuopastaan eikä ikinä enää palaudu takaisin, voi apua-apua-apua!"

No joo, se napahan sitten pompsahti ulos synnytyksessä. Muistan ajatelleeni siinä ponnistustuskissa huutaessani, että "voi paska", mutta siihen se navan sureminen sitten jäi. Kröhöm oli ehkä vähän muuta ajateltavaa. Samoin silloin, kun sain pienen tuhisevan keskosnyytin syliini.

Lapsen tultua maailmaan sitä yhtä äkkiä tajusi, miten turhaa ja pientä kaikki raskausarpimurheet ovatkaan olleet. Tajusi myös (etenkin eri blogeissa näkyvät keskustelut siihen auttoivat), että miten yleisiä ne ovat - ja miten ne oppii hyväksymään elämän merkkeinä. Että ei se niin kamala tragedia olisi ollutkaan. Hemmetti vie, onhan itsellänikin vatsassa kolme arpea umpisuolenleikkauksesta sekä näkyvä arpi napakorusta. Eletty elämä näkyy, ei tässä täydellinen ole kukaan; kaukana siitä.

Nooh, sitten tuli tämä toinen raskaus, ja Weledan korkki kääntyi auki taas :)

*******

Niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut (mm. täällä), en kyllä itse kovinkaan vahvasti usko siihen, onko näillä raskausarpia ehkäisevillä öljyillä mitään vaikutusta. Ehkä jotain pientä? Kosteuttamisen kannalta ainakin? Eniten arpiin tai niiden puutteeseen taitaa kuitenkin vaikuttaa perinnöllisyys tai ihon yleinen taipumus arpeutua tai olla arpeutumatta venyessään, esimerkiksi murrosiän kasvupyrähdyksissä.

Mutta sitten toisaalta on ihan kiva ajatella, että öljyllä niitä ainakin pyrkii ehkäisemään. Sitä paitsi se mahan öljysiveleminen aamuin illoin on jollain tavalla aika kivaa :)

*******

Itselläni on siis kokemusta ainoastaan tuosta Weledasta. Ja hyviä kokemuksia siinä mielessä, että eka raskaudella arpia ei tosiaan tullut - eikä tullut kahdessa raskaudessa sille ystävällekään, joka tätä öljyä minulle alun perin suositteli.

MUTTA - niin kuin TuuliaN eilen totesi: Weledan haju on aika... no: karsea. Itse olen siihen tottunut, mutta voin hyvin kuvitella, että jollekin se aiheuttaa akuutin yökkäysreaktion.

TuuliaN eilen kyselikin, että tietääkö joku jotain neutraalimman tuoksuista tököttiä raskausarpien ehkäisyyn. Ja perään riistahurjastelijamamma (hih repeilen edelleen joka kerta tuolle nimimerkille) huhuili, että onko kukaan kokeillut Madaran sikakallista mutta ylellisen oloista mahaöljyä.

Kokemuksia?

Trendi-lehtihän haki viime talvena tämän blogin kautta testaajia erilaisille raskausarpia ehkäiseville/poistaville voiteille: onko kukaan näistä testaajista kuulolla? Mitäs testailitte ja minkälaisin tuloksin?

 

 

 

 

PS. Ninalta tuli juuri tätä bloggausta kirjoittaessani voidevinkki tuohon eiliseen keskusteluketjuun - kopsaan sen mukaan myös tänne:

"Mikäli ne raskausarpiöljyt hajuineen alkaa tökkimään, voin suositella Dermosilin Extra voidetta. Vähän tönkköähän se on mutta hinta ei päätä huimaa eikä se haise miltään. Ite selvisin raskausarvista tällä, yhtä pientä arpea lukuunottamatta."

 

 

Kommentit

Cpop

Miä käytin welendaa jonkun aikaa raskaana ollessa, kunnes en vaan enää voinut sietää sen voimakasta hajua. Sitten käytin normaalia rasvaa ja ei ole arpia tullut ei.

Eerika
Bättre liv

Itselläni on käytössä Bio-Oil ja siinä on mielestäni mieto tuoksu. Raskausarpien ehkäisyn lisäksi kuiva ihoni tarvitsee öljyämistä erityisesti vatsan alueella kun se joutuu nyt koville. Huomaan sen kiristävän ja kutisevan jos jää aamu- tai iltaöljyämiset tekemättä! Tehosta ei kuitenkaan voi koskaan tietää, mutta itse koen öljyämisen tosi mukavaksi "vauvahieronnaksi" ja ihonhoitona jottei kiristävää tunnetta tulisi. Ja jos sitä saisi valita, niin kyllähän sitä kuka tahansa valitsisi mieluummin ettei raskausarpia tulisi kuin että niitä tulee, vaikka kuinka ne hyväksyisi kehoonsa sitten loppupeleissä! Hyvää läträystä siis sinne :)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Luulen, että ihan neitsytkookosöljykin ajaa saman idean. Tuoksu on hyvä ja hinta edullinen, lisäksi sitä voi myös syödä. :p http://www.biodelly.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-...

Kristaliina
Puutalobaby

Hei tästä mä oon kuullut paljon hehkutusta ystäviltäkin!

Kat_ (Ei varmistettu)

Just tilasin iHerbiltä Cococaren kookosöljyä sekä saman valmistajan manteliöljyä. Ne on aivan ihania, ja saan ne molemmat kotiin asti vaan n. 11 eurolla. Uskon niiden sopivan myös raskausarville, jos nyt ylipäänsä mikään on auttaakseen. Ihanan pehmeä ja hyväntuoksuinen iho nyt ainakin tulee. Suosittelen :)

FFFifi
Fitness Führer

Mä en usko noihin yhtään :P En rasvannut paljoa, mutta joskus kun muistin käytin Tarjoustalon halvinta kaakaovoita sisältävää rasvaa :D Ei tullut arpia, mutta eiköhän se ole geeneistä kiinni... On mulla kyllä muutama "raskausarpi", mutta ne on tulleet muista jutuista kuin raskaudesta.

Kaakaovoin pitäisi olla ihmeaine raskausarpien ehkäisyyn, samoin sheavoin (=karitevoi). Sheavoita käytän muutenkin kaikkeen, se on huippukamaa kyllä. Netistä voi tilata, tai esim. Stokkalta saa Melvitan. Itse ostan Kaubamajasta jotain italialaista merkkiä. Sekä shea- että kaakaovoi on tosi miedon ja miellyttävän tuoksuisia.

Kookosöljy varmasti pelaa myös, mutta itse en kestäisi sen hajua raskaana :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen meneillään olevan raskauden aikana testannut Weledan lisäksi Bio-Oilin, Bebesistä saatavan Earth mama angel babyn Strech mark -öljyn ja lopulta päätynyt Body Shopin Cocoa Butter voidestickiin. Sen tuoksu miellyttää minua enemmän kuin yhdenkään öljyn ja se myös imeytyy erittäin hyvin ja jättää ihin pehmeäksi... tehosta en osaa sanoa, mutta ainakin toistaiseksi arvet on pysyneet näkymättömissä.

Ei ole se ja sama, mitä iholleen pistää (Ei varmistettu)

Eikös mm. Body shopin rasvassa ole parabeeneja? Ja nehän voi toimia hormonihäiritsijinä, joten jättäisin väliin (googlaamalla löytyy lisätietoja... aika monethan valmistajat on nykyisin alkanut mainostaa sitä, ettei tuote X sisällä parabeeneja, koska niiden turvallisuus ei ole ihan varmaa).
Öljyt, joissa ei ole turhia lisäaineita, on paras ratkaisu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Valitettavasti tuo Body Shopin stckki ei ole parabeeniton, vaikka kyseisen firman useat tuotteet ovatkin. Itse en ole näissä asioissa niin tarkka, joten olen hyväksynyt sen osaksi rasvavalikoimaa. Ja postauksessa pyydettiin suosituksua miellyttävän tuoksuisista maharasvoista, ei parabeenittomista rasvoista.

Kristaliina
Puutalobaby

Hups, ai tällaisistakin pitäisi muistaa/jaksaa/tietää huolehtia...

Mäkään en jotenkin jaksa olla niin tarkka aina ihan kaikesta - tai vähän valikoiden :) Mutta aina hienoa, jos joku on valveutunut :) Eka raskaudella jostain syystä kuitenkin teki mieli jättää esim. kasvo- ja silmänympärystvoiteet pois ja siirryin ihan AqualanL:ään. Ei vaan jotenkin tuntunut hyvältä laittaa kovin paksuja aineita iholle, ehkä tuoksutkin vaikuttivat. Ja sille tielle jäin :)

Mä oisin kyllä jotenkin kuvitellut, että Body Shopin tuotteet on mahdollisimman myrkyttömiä. Mielikuvat, mielikuvat :)

Mä myös uskon enemmän siihen geenien vaikutukseen ja valitettavasti mä kuulun niihin, jotka raskausarpia saa. Mä olen onnistunut jo jossain teini-iässä saamaan pakarat täyteen raskausarpia, vaikka en tosiaan ollu silloin mikään lihava, vaikkakin en myöskään mikään pieni peppuinen.

Mä käytin aluksi kanssa tuota Bio-Oilia, mutta en tykännyt sen hajusta yhtään, niin kuin en kyllä mistään hajuista raskausaikana. Sitten ostin myös tuota Earth Mama -öljyä, jossa taisi muistaakseni olla miellyttävämpi tuoksu. No, raskausarvilta en todellakaan säästynyt, vaan olin mahastani ja kyljistäni kuin seepra punaisilla raidoilla. Mutta tuskin siitä öljyämisestä nyt ainakaan haittaa on ja auttaahan se siihen kutinaan ehkä.

Annikainen (Ei varmistettu)

Käytin Born to Bion manteliöljyä ja säilyin arvitta.:)

elppis (Ei varmistettu)

Aiemmista lihomisista arpia. Raskaudesta ei yhtään, ei voiteita ollut käytössä.

phocahispida

Hei, minä testasin Trendin kautta BioOilia ja testin lähtöpostaus löytyy täältä:

0,5-v synnytyksestä tilanne oli tämä:
http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/vartalo-raskauden-jalkeen-puolivuotiskatsaus

Testijakson aloituspostaus arpeutumistaipumusselityksineen yms.:
http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/ei-suolaa-haavoihin-vaan-rasvaa-arpiin

Tuloksia testijakson jälkeen täältä:
http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/rasvausraportti-eli-auttaako-mikaan-raskausarpiin

Ja n. 1,5-v synnytyksestä kroppa näytti vielä lisää BioOilia läträttyäni tältä:
http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/07/31/tassa-kehossa-naissa-nahoissa/

Onko nyt tarpeeksi vertailukohtia/tuloksia? :D

Piipo79

Mä en käyttänyt öljyjä tai rasvoja ja kävin ehkä normaalia ahkerammin kuumissa suihkuissa (eli ihon ois pitänyt kuivua tajuttomasti). Tulos: ei raskausarpia. En kyllä osannut jotenkaan edes pelätä niitä, koska ei ne musta mitään niin pahan näköisiä edes ole.Kyllä se on siis ihan ihon kudostyypistä kiinni tuleeko niitä vai ei, rasvasi tai ei. Mut kuten sanoit, se rasvaus on varmaan ihan mukava tuokio joka päivä. Varmaan pikkunöttönenkin sen aistii masun läpi!

EevaE (Ei varmistettu)

Komppaan Tuulia, tuo haju, yöööööök! Käytin ekan raskauden aikana Weledan öljyä ja vältyin arvilta. Tokan kohdalla en voinut enää edes harkita öljyn käyttöä ihan vaan hajun takia, mutta en silti saanut arpia. Veikkaan (tämän valtaisan otoksen perusteella ;)), että pääosin raskausarpien syntyyn vaikuttaa geneettiset tekijät, sillä olin järkky valas tokan raskauden aikana.

Kristaliina
Puutalobaby

Heeeei kahden otos nyt sentään on tuplat tähän mun omaan (tänhetkiseen) yhden otokseen verrattuna :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kolmas tulossa, ei rasvaa eikä arpia toistaiseksi. Mutta suonikohjulotto...siinä on "onni" todella suosinut, ihan sama mitä asialle yritän tehdä. Jalat pystyssäkään en voi 9kk maata.

poppaliini (Ei varmistettu)

Itse käytin ihan tavallisia luonnon öljyjä, kuten kookosöljyä, jojobaöljyä ja manteliöljyä :) Kaakaovoitakin taisin välillä masuuni sipaista :)

Jestanpoo (Ei varmistettu)

Manteliöljy, on kuule niin luomua ja ei haise :)

-mimmu- (Ei varmistettu)

Esikoista odottaessani en käyttänyt öljyjä/rasvoja ja tulihan niitä arpia. Nyt toista pientä odottaessa olen käyttänyt BioOilia ja tykkään kun se ei jätä ihoa rasvaiseksi ja tuoksuu ihanalta ja tosiaan on ihana hieroa isoa vatsaa <3 varmaan en tässäkään raskaudessa rasvaisi,mutta kun iho kutiaa niiiiiin älyttömästi niin on pakko. Arpia on tullut ja maha näyttää "raadellulta",mutta toisaalta myös HALUAN että arpia tulee ja jää muistoksi tästä ihanasta ajasta<3 äkkiä ne kuitenkin vaalenevat raskauden jälkeen, ainakin viimeksi..harmi.

Kristaliina
Puutalobaby

Ihana ajatus tuo raskausmuistot! <3

Kukkavarvas (Ei varmistettu) http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi/

Mulla kaatui toi Weledan arpiöljyn käyttö nimenomaan tohon hajuun. Kun oli muutenkin paha olo ja haju tökki niin ei vaan pystynyt. Vaikkakin se kyllä kosteutti talvipakkasilla tosi kivasti. Noi kaikki Weledan Calendula-tuotteet tuoksuu tolle samalle mutta musta ne muut ei haise noin voimakkaasti. Päinvastoin, niissä muissa se tuoksu on pikemminkin sellainen miedon miellyttävä eikä tollainen pistävä okseuttaja. Tai sitten se johtuu siitä että niitä on käyttänyt ei-raskaana aikana :)

Kristaliina
Puutalobaby

Heh mä taas sain kerran lahjaksi sellaisen Weledan toisenlaisen kosteusvoiteen (ruusuntuoksu?), ja se tuoksu on kyllä mulle vähän... no ei niin mun makuun. Täytyypä muuten laittaa kierrätysryhmään menemään eteenpäin! :)

Hosuli
Hömppäblogi

Nyt tekee mieli sanoa, että Weledalla on myös aivan ihania (ja miedompiakin) tuoksuja valikoimissaan (ks. esim. http://hosuli.blogspot.fi/2013/07/kolme-varmaa-ja-yksi-huti.html)! :D Ruusutuoksusta määkään en kyllä tykkää.

Vierailija H (Ei varmistettu)

Murrosiässä kasvaahujahdin yhtenä kesänä niin paljon, että sain raskausarvet reisiin. Eli taitaa olla taipumusta raskausarpien saamiseen. Ensimmäisessä raskaudessa käytin ensin Clarinsin raskausarpivoidetta ja kun se loppui, en raaskinut enää ostaa samaa (kallista) tuotetta, mutta tarjouksesta kyllä saman merkin toista kosteusvoidetta. Tuoksu oli molemmissa mieto ja koostumus kiva, eikä siis tullut yhtä ainutta arpea vatsaan. Nykyisessä raskaudessani olen kokeillut Vichyn raskausarpivoidetta, ja siinäkin on kiva mieto tuoksu. Kun tuon olen lotrannut loppuun, ajattelin josko kokeilisin SebaMedin raskausarpivoidetta, joka oli muistaakseni varsin kohtuuhintaista. Olen sen verran laiska ihon rasvaaja, että minun on pakko ostaa jotain sellaista tuotetta, josta tulee vähän ylellinen hemmottelufiilis, että tuotetta tulee käytettyä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ai SebaMedilläkin on? Se on kyllä ainakin suihkusaippuassa ollut hyvä merkki mun atooppiselle iholle...

Vierailija H (Ei varmistettu)

Juu SebaMedilla on myös, mutta en siis ole ainakaan vielä itse kokeillut. Arvoin viimeksi juuri sen ja Vichyn tuotteen välillä, mutta kuten kirjoitin siitä mun hemmottelufiilistarpeesta, niin Vichy vastasi siihen mielikuvaan paremmin :) Mutta apteekista kun kysyin, niin "kauppasivat" sitä ihan siinä missä kalliimpiakin tuotteita.

Margeli (Ei varmistettu)

Mä käytin kahdessa raskaudessani ihan apteekin peruskamaa eli Aqualan L ja Ceridal-öljyä vaihdellen ja yhdessä. Mulla on atooppinen iho ja muutenkin joudun rasvaileen joka suihkun jälkeen (tai ainakin pitäisi...) joten nuo olivat mulla käytössä muutenkin. Selvisin ilman arpia vaikka maha oli todellakin valtava molemmilla kerroilla :D

Kristaliina
Puutalobaby

Noi on mun vakkariaineet myös! :) Niitä meillä käytetään jatkuvasti koko iholle; mullakin on atooppinen iho, ja Joelilla myös. Ja Silvalla.

Sillypäänts

Mi ullakin oli weledaa ja sen hajun takia oli pakko se lopettaa. Miten raskaana oleville on suunniteltu niin pahanhajuinen tuote?! O.O Weledasta siirryin bodyshopin mangon tuoksuiseen öljyyn ja lopuksi taisin läträtä perusnivealla ja aqualanilla.

Arvet helahti punaiseksi parissa viikossa rv 35 jälkeen rasvauksesta huolimatta. Mahan rasvaus oli kyllä mukava yhteinen iltarutiini ennen nukkumaan menoa vaikka siitä ei arpien suhteen tainnut olla mitään apua :D

Kristaliina
Puutalobaby

Oooo mangon tuoksu kelpais kyllä mullekin niii-iiiin paljon paremmin kuin tuon Weledan!

S ja M (Ei varmistettu)

Biothermin rasva. Mulla meni kaksi tötsää raskauden aikana, kallista mutta riittoisaa. Teininä pillerit lihotti ja geeneihin sopien raskausarpia tuli silloin paljon. Raskaana 22kg painoa lisää, eikä arven arpea missään. Tarkempaa nimeä en muista, myyjät kyllä tietää, jos kysyy. Hyvä tuoksu, levitty hyvin ja jotenkin ylellinen tuote! :)

R-vierailija (Ei varmistettu)

Minä rasvailin Dermosilin suklaaöljyllä mahaani raskauden ajan. Tuote ei ole siis tarkoitettu mitenkään erityisesti raskauden ajalle, vaan on ihan normaali kosteuttava ihoöljy. Ei tullut arpia, paitsi tisseihin maidonnousun jälkeen. Itse tykkäsin tuolla rasvailla nimenomaan hyvän tuoksun takia, joten ehkä suosittelisin muillekin vain etsimään jonkun hyvän tuoksuisen rasvan tai öljyn, jolloin sitä tulee helpommin käytettyäkin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiköhän se geeneistä ole enemmän kiinni, ja ravitsemuksesta. Mutta itsellä käytössä oli BioOil ja ei arven arpea, vaikka paino nousi yli 20 kiloa. Paino palautunut samaan tai ali sen mitä oli ennen raskautta, mutta eihän se vatsa silti ihan samalta enää voi näyttää. :)

EWE

Itse käytin ihan perusrasvaa, joka oli hajusteeton ja parabeeniton. Arpia ei tullut. Tosin mun odotus päättyi jo rv 33+4, kun synnytys jouduttiin käynnistämään raskausmyrkytyksen vuoksi. Maha oli koko raskauden ajan melko pienikokoinen viikkoihin nähden, ja painoa oli kertynyt 8-9 kiloa ennen synnytystä. Tiedä sitten, olisiko arpia ilmestynyt, jos raskaus olisi saanut jatkua pidempään.

Pingale

Alkuraskaudesta hölväsin millä lie perusvoiteella, mutta ilosanoman levitessä anoppi antoi töidensä kautta Clarinsin Stretch Mark Control -voidetta sekä Clarinsin Body Treatment -öljyä. Niitä hölväsin yhdessä ja erikseen aina suihkun jälkeen vatsaan, rintoihin, kylkiin ja reisiin. Kylkiin jäi kaksi viikkoa yli menneestä raskaudesta pari haaleaa arpea ja muualle ei mitään. (Reisissä on tosin teini-iän leviämismuistoja..) Tosiaan jää arvoitukseksi onko raskausarvettomuus vain hyvä tsägä vai onko rasvoilla ja öljyillä joku teho. Kivaa se hively silti oli! :) Onnea ja iloa toisen vauvan odotukseen!

ribis (Ei varmistettu)

Rasvasin koko raskauden ajan kahdesti päivässä vatsan, rinnat, kyljet ja reidet Novalanilla. Kaksi viikkoa ennen synnytystä iho sanoi raks ja poks, ja sain kunnon arvet navan ympärille. Paino nousi raskauden aikana 7,5kg, lapsi syntyi about laskettuna päivänä. Takavuosina vaihdossa ollessani paino nousi vuodessa 10kg, ja sain raskausarpia reisiin ja pakaroihin rasvailusta huolimatta (kuiva iho, jota rasvaan aina suihkun jälkeen), joten geeneissä se taitaa piillä. Tosin äitini ei saanut yhdessäkään kolmesta raskaudestaan arpia...

EevaE (Ei varmistettu)

Ai niin, ja jos haluaa hyvän öljyn joka ei haise oikeastaan millekään, suosittelen jojobaöljyä. Toimii loistavasti myös naamarasvan korvikkeena.

mrs.firehill (Ei varmistettu)

Mun suosikki oli ekassa raskaudessa Body Shopin persikkavoi. Sellaista paksua möhnää joka tuoksuu (tai raskaana olevan nenään jopa löyhkää) voimakkaasti hedelmältä. Valikoimissa on myös kaakaovoi, kookosvoi jne. Oman maun/hajun mukaan.
Läästin sitä innoissani vatsaan isot määrät. Ei tullut arpia.
Kannoin myös huolta välilihastani jota oli jossain ohjeissa määrätty voitelemaan öljyllä joka päivä ettei se synnytyksessä repeydy. No ei repeytynyt, mutta tuskin luomuöljyllä oli mitään tekemistä sen kanssa.
Toisen raskauden (38 viikon aikana) olen laittanut samaa tavaraa ehkä kaksi kertaa vatsaan. Ei ehdi. Ei jaksa. Ei kiinnosta. Jos vatsanahka repeää niin ei siinä voiteet auta. St kannetaan arpia masussa ja kerrotaan tarinoita lapsille, miten äitin raskaana ollessa tiikeri hyppäs syliin ja halusi silittää masua, mutta saikin aikaan vain jäljet :)
No worries.

Kristaliina
Puutalobaby

Heh hee, ihan mahtava tarina sulla jo valmiina varalta odottamassa :) Toivottavasti ei kuitenkaan tule!

Aaaa joo ja hei meidän täytyy peruuttaa se huominen - tirppa tuli kipeäksi... Laitan sulle myös toista kautta viestiä, jos tämä ei tavoita ajoissa!

jörge (Ei varmistettu)

Oma näkemykseni on se, ettei raskausarpia voi estää, iho kuitenkin repeää sieltä alta eikä vain tuosta päältä. Saisi olla aika tykki kamaa. Osalle kavereista niitä tulee vähän, toisille vähän enemmän ja noh minulle aivan rivouteen asti. Toisella kierroksella olin vain onnellinen, ettei mahaiho kutissut koko raskausaikaa, koska iho oli jo kertaalleen venähtänyt siitä 25kg massiivisesta turpoamisesta. Ei voi muuta sanoa, kuin että odotan innolla palaavani, joku kaunis päivä samoihin mittoihin kuin ennen raskauksia. Mikä tarkoittaa kylläkin sitä, että pitäisi vähän urheillakin. Ei näillä univeloilla...

Kristaliina
Puutalobaby

Mä kyllä kans odotan! Ai niin, mutta ensin pitäisi mennä läpi tämä raskaus ja synnytys ja palautuminen - ja sitten tosiaan urheillakin :) Takaisku :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

No, mä lotrasin Bio-Oilia vatsanahkaani joka päivä koko raskauden ajan, kun tiesin äidin ja siskon kokemuksesta, että geeniperimä olisi arville myönteinen... ja niinhän mä sitten ihan loppuviikoilla repesinkin seepranraidoille. Eli olen vakaasti sitä mieltä, ettei noilla öljyillä ja voiteilla mitään vaikutusta ole. Vaikka onhan se kiva hieroa mahakumpua ja yrittää tehdä jotain...

Bikineissä ei enää kehtaa näyttäytyä, mutta eipä nuo arvet muuten menoa haittaa! Hassua, mutta mua olisi varmaan harmittanut enemmän, jos (omasta mielestäni nätti) napani ois pompahtanut ulos. 

Kristaliina
Puutalobaby

Hih mä puolestani jäin just miettimään, että miksiköhän mä jännitin sitä mun navan pomppaamista niin paljon - mulla kun on siinä kohtaa jo valmiiksi umpparileikkausarpi, joten ko. kohta on jo muutenkin kolhittu valmiiksi :) Muutenkin mulla muuten se umpparileikkaus teki kropalle paljon isommat jäljet kuin raskaus ja imetys yhteensä; jännä juttu...

Kristaliina
Puutalobaby

Heh hee, tän perustelun "otannan" perusteella voisi siis ehkä sanoa, että voiteilla ei ole juurikaan vaikutusta, geeneillä on - mutta rasvailu on silti kivaa :)

Kiitos kaikista vinkeistä/kokemuksista, ja antaa tulla myös lisää vaan!

Jenniuus (Ei varmistettu) Http://Auringonnoustessa.blogspot.com

Heipä hei, tuo weleda toimi mulla loistavasti, ei tullut arpia, vaikka muuten niitä helposti on tullutkin. Mutta hei, halusin vaan vinkata siitä mitä mulle neuvottiin, kun kärsin pahasta raskauspauhoinvoinnista ja söin silloin noita samaisia vitamiineja kuin sinä. Terkkari kertoi, että rauta saattaa olla se joka (alkuraskaudessa kai korostetusti) pitää pahoinvointia yllä, neuvoi hankkimaan foolihapot ja d-vitamiinin erikseen ja aloittamaan monivitamiinin ja raudan vasta toisella kolmanneksella. Lopujo.fi sivustolla oli myös siitä juttua. En tiiä josko tiedätkin jo tästä, ajattelin vaan vinkata, kun nuo purkit kuvassa näin :) ja itse siitä koin myös saavani helpotusta. Mahtavaa matkaa! Hienosti se menee, lomailu pimeään aikaan on parasta mitä voi tehdä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Rautaa ylipäätään kannattaa syödä vasta, jos Hb on tippumassa alle sadan ja/tai aiheuttaa siten erityistä huonovointisuutta. Hb:n kuuluu laskea raskauden aikana veritilavuuden kasvaessa ja raudan imeytyminen ravinnosta kyllä tehostuu useimmillan itsestään, jos lisäraudalla ei aleta sotkea systeemiä. Toki jos viimeisillä viikoilla Hb on edelleen hyvin matala (yleensä nousee siitä pohjatasosta itsestään raskauden edetessä), kannattaa rautaa popsia ihan siltä varalta, että synnytyksessä menee runsaasti verta. Ei sitten ole ihan niin vetelä olo jälkikäteen.
Itse erehdyin syömään obsidania alkuraskaudesta, koska Hb oli alle sata aiemman leikkauksen vuoksi. Sain shokkioireet yliannostuksesta, kun raskaus tehosti valmisteen imeytymistä petollisesti.

Matja (Ei varmistettu) http://vegevauvelo.blogspot.fi/

Itse käytin Kalliosta Ekolosta ostamaani Jojoba &amp; ruusuöljy -ihoöljyä, valvottua luomutuotantoa. Ei sisällä mitään muuta ja muutama tippa riittää per öljyämiskerta. Hinta oli muistaakseni n. 15 euroa. Ruusuöljyn haju saattaa jakaa mielipiteet, mun mielestä se ei haise mummolle mutta joku voi olla eri mieltä. Jojobaöljyä myytiin kyllä pelkiltäänkin ja joitain muita ihonhoitoon tarkoitettuja kasviöljyjä, muistaakseni valitseminen oli vaikeaa.

Yhtään arpea ei tullut, mutta olin myös loppuun asti aika pieni. Murrosiässä arpia tuli, mutta kertooko se nyt mitään. Ja samaa mieltä tuosta, että mahan öljyäminen on aika mukavaa! Kiva rutiini ja hyvä hetki. Mukava blogi sulla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Krista ihanasta blogista! Sulla on kiva tapa kirjoittaa niin normipäivistä kuin pienen vauvan ensipotkuista!
Tähän asiaan liittyen; itse käytin raskauteni aukana manteliöljyä päästä varpaisiin yhdeksän kuukauden ajan, sillä minullakin oli paniikki että mitä jos ihoni venyy ja paukkuu ja eikä palaudu enää koskaan takaisin. Raskausarpia tullut lainkaan. Manteliöljyn tuoksu oli mieto ja mielestäni miellyttävä, mutta kuivui tuskaisen hitaasti. Aamulla farkkujen päälle vetäminen ennen töihin lähtöä aiheutti aina tuskahien. Silti suosittelen tuotetta ja aion jatkaa tällä linjalla mikäli uusia raskauksia vielä tulevaisuudessa tulee. Eikä öljyn hinta rasittanut lompakkoa. Hyvää raskautta sinulle ja Tirpalle pusu poskelle, erittäin valloittava pieni tyttönen!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.