Päivän piirakka

Puutalobaby

Päivän piirakka on itse asiassa toissapäivän. No, päivä sekin.

Joel on (ihan objektiivisesti arvioituna) ehkä maailman paras piirakantekijä.

Tai ainakin tämän perheen - itsehän en ikinä ole vastaavaa edes kokeillut. Pohjoisen-kotonakin tunnettiin vain mustikkapiirakka, omenapiirakka ja raparperipiirakka. Ei olisi tullut mieleenkään, että piirakassa voisi olla vaikkapa kikherneitä, pinaattia, kirsikkatomaatteja ja fetaa. Ja rutkasti valkosipulia.

Nam! Kerrankin ehdin kuvata ennen kuin hotkaisin viimeisen palan.

 

"No miltä se jauhoton pohja maistui", Joel kysyi jälkeenpäin.

Täh?

Piirakan pohja oli kuulemma tehty vauvojen Muksu-maissiriisipuurojauheesta, Nalle-neljän viljan hiutaleista ja mozzarellaraasteesta.

Ja tämä ei siis ole mikään uusi, jauhoton trendidieetti. Vehnäjauhot olivat loppu.

Share

Kommentit

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Hehe, söin Muksu-piirakkaa, lol! Hyvää se silti oli...vai sen takia? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Hih ja siis Silvahan ei suostu sitä Muksu-puuroa ollenkaan syömään - siispä me näppärästi syötetään se vaivihkaa vieraille :D

HelloAochi

Tarjoattehan te ruokaa vieraille!!

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihihi joo mun pitikin tulla sinne sun tontille kehua retostamaan tällä tarjoilupanostuksella :D

HelloAochi

Mä haluun ja tota jos mä joskus tuun kylään!

Kristaliina
Puutalobaby

Deal!

Ööö tai siis mä pyydän nätisti Joelia tekemään :)

HelloAochi

Joo! Ja mä teen sitä Nepalilaista. Mutta vain ja ainoastaan jos sä sanot että se on ookoo, en halua että tunnet oloasi vaivaantuneeksi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Resepti jakoon ja äkkiä! On niin herkullisen näköistä!
Mä olen muuten ihan addiktoitunut uunifetaan. Senkin reseptin opin tämän blogin ansiosta :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihi, joo - silloin kun tulee ennakkoon tietäen ruokatreffeille, niin se on erittäin ok :) Hei laitetaanpa jossain vaiheessa meiliä ja sovitaan, että koska!

Kristaliina
Puutalobaby

Oooooh, uunifeta <3

...ja tsihihihi tästähän tulee kohta ihan ruokablogi - mun blogista! Eipä ihan heti uskoisi :D

Haastattelen tässä Silvalle puuroa syöttävää Joelia reseptistä, ja se kuuluu siis jotenkin näin:

Pohja:
iso kourallinen Muksu-maissiriisipuurojauhetta (tsihihihi!)
vähemmän Nalle neljän viljan hiutaleita
jotain siltä väliltä mozzarella-raastetta
ripaus leivinjauhetta

Päällinen:
pussi pakastepinaattia
tölkki kikherneitä
100 g fetaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
2 kokonaista (sellaista yksikyntistä pientä) valkosipulia

(kaikki määrät arvauksia)

Pohjan ainekset laitetaan kulhoon, vettä lisäten muussataan kädellä kunnes on sopivan (?) tuntoista. Öljytään vuoka, taputellaan taikina siihen. Annetaan nousta hetki. Laitetaan pelkkä pohja uuniin, 200 astetta 20 min.

Silputaan valkosipulit. Lähmitään sekaisin täyteaineet (kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta) ja levitetään pohjan päälle. Siivutetaan kirsikkatomaatit ja ripotellaan pinnalle. Lisätään pippuria ja timjamia. Uuniin 200 astetta ja toise 20 min.

Ja nam!

Kommentoi