Parasta leivän päälle (ja taas arvotaan!)

Puutalobaby

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä, Fazer

Mulla on jo pitkään ollut ajatuksena kirjoittaa juttu just tällä otsikolla. Kyse ei ole mistään huippureseptistä eikä jostain sellaisesta salaisesta innovaatiosta, jota kukaan ei ole koskaan aikaisemmin kokeillut wohoo. Vaan ihan niinkin pienestä perusarjen asiasta kuin että Joel hoksasi jossain vaiheessa, että on jotain, mikä on leivän päällä paljon parempaa kuin tavalliset oivariinit: avokado.

Se vaan on leivän päällä (ikään kuin levitemäisesti käytettynä) niii-iii-iiin hyvää! Ja hyvää rasvaa myös. Eikä tavis-kasvisrasvavoiteita kaipaa siihen päälle enää yhtään - mikä ainakin minut itseni kovasti yllätti; olen aina kuvitellut, että leipä kuin leipä kaipaa aina "kostuketta" noista oivariineista.

Ennen kuin sain avokadolevitejuttuni valmiiksi, tuli sattumalta viestiä Fazerilta: Olisimmekohan kiinnostuneita kehittämään jonkun kivan (ja ehkä jopa erikoisen) reseptin heidän uutuusleivälleen: Real Kaura-ruisleivälle?

No hmm:
a. ruisleipä on mulle lähes elinehto; syön sitä joka ikinen aamu ja usein myös iltaisin
b. perus-Real on ihan ehdottomasti toinen mun ikisuosikkileivistä (toinen on Reissari)
c. viime syksynä meillä hurahdettiin kauraleipään, joten Realin vastaava kuulosti kiinnostavalta
d. yllä mainittu avokadoleviteleipä

Okei!

Nojoo että myönnettäköön: puutalon resepti (heh) nyt ei todellakaan ole se kaikkein erikoisin - se kuuluu niin, että "testaa avokadoa levitteen sijaan". Mutku mutku mutku se on kuitekin niin hyvä "resepti"! :) Ja ennen kaikkea aito: tuolla tavalla meillä nyt tuota leipää syödään ja kaikki muu olisi (meidän osalta) ollut vähän sellaista keksimällä keksittyä.

Eli parasta leivän päällä puutalossa hyvin arkisesti näin. Ainekset:

...ja lopputulos:

Nam. Meidän Kaura-ruisleipä nautitaan vaikkapa näin.

 

Mutta löytyisikö teiltä muilta vähän jotain erikoisempaa ideaa?

Fazerilla nimittäin haluttaisiin kuulla myös lisää erilaisia ideoita, miten Realia voisi käyttää. Perinteisetkin tavat toki käyvät, mutta jos lukijajoukosta löytyy jotain huippuresepti-innovointikykyisiä, niin kuulkaas antakaa palaa!

Kiva arvontakin tähän hommaan saatiin tarjolle: Kaikkien resepti-ideoijien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti voittajan itse valitsemaan kuntokeskusketjuun. Ja lisäksi arvotaan Fazerin tuotelahjapaketti.

Arvontaan voi osallistua kertomalla oman realinsyöntivinkkinsä tämän bloggauksen kommenttikenttään 15.3. mennessä! ...ja myös kuvat hurjan-hurjan tervetulleita!

...ja vielä se, että jätä siihen kommenttilomakkeeseen myös sähköpostiosoitteesi, mikäli et ole kirjautuneena Lilyyn! Jos se kuntosalilahjakortti vaikka osuisi kohdalle... :)

 

 

PS. Tiedän, tiedän: Puutalobabylandiassa on viimeisen kuukauden aikana ollut arvontoja enemmän kuin sen koko aiemmassa historiassa... :) Joidenkin iloksi ja joidenkin toisten harmiksi täten siis kerrottakoon, että valitettavasti (?) sama meno ei ihan jatku, vaan kyse oli ajoitussattumasta - eli ihan viikoittain/kuukausittain näitä ei jatkossakaan tänne tupsahtele :)

...hih paitsi jos tulee jotain tosi-tosi kivaa eteen arvontatarjokkaksi. Niin kuin ööö vaikka vaunut. Tai satasen lahjakortti itsevalittuun kuntokeskukseen. Ajattelin, että nämä on kuitenkin sen verran hyviä palkintoja, että menköön vaikka näin vähän peräkkäin :)

Share

Kommentit

maaritanneli
Mekkoselma

Mä oon tehnyt Realista pannulla öljyssä krutonkeja, eli paahtanut pieniä paloja esim. Salaatin lisukkeeksi. Ja olen myös paahtanut kokonaisia viipaleita öljyssä. Nam.

Matsku (Ei varmistettu)

Vinkkini on paahtaa ja päälle avokadoa (sorry olla tylsä, mutta täälläkin parhaaksi havaittu) ja levittyvää raejuustoa sekä tomaattia.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Avokado vain on nii-in parasta! Mä tiesin sen jo aikapäiviä sitten: http://www.lily.fi/blogit/aika-kypsa-aidiksi/protskua-ja-potassiumia-pienokaiselle. Vaikka sori, kuvassa on vääränmerkkistä leipää! ;)

Miia. (Ei varmistettu)

Oi, tuo avokado levite on kyllä hyvää, vielä paremmaksi muuttuu kun hiukan lisää valkosipulia, chiliä, pippuria ja suolaa. Toinen vakio levite meillä on: Voita, oliiviöljyä, ripaus suolaa ja jotain yrttiä esim. basilikaa, Nam! Jos ei mitään levitettä niin sitten ihan rehellisesti voita, en siis käytä laisinkaan kaupan käsiteltyjä "terveellisenä" myytäviä margariinejä. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Oh, mulla kävi kans mielessä, että tuosta avocadosta tehdä maustamalla vielä jotain lisäherkkua... Tuo mausteyhdistelmä kuulostaa ihanalta!

paula__k (Ei varmistettu)

tuli vaan mieleen - avokadomuussi ja pari tippaa limen mehua = mieletön dippi/levite vaikka mihin. kesällä grillasin kesäkurpitsaviipaleita ja päällystin ne avokado-limetahnalla. avot !

Satu Vee (Ei varmistettu) http://korutontotuus.blogspot.fi/

Mun uusin Real-herkku: leivän päälle Valion pehmeää raejuustoa (levittyy helposti), siivu ohutta kylmäsavukalkkunaleikettä ja reilusti tomaattia. Ei kovin omaperäistä, mutta ah, niin hyvää! :)

Silkkitassu

Oma suosikki leivän päällä on lohilevite (tai ihan vain savustettu lohi paloina jos ei levitettä siitä jaksa tehdä) ja salaatti. Oi nomnom!

NooraP (Ei varmistettu)

Paahdettua leipää ja hummusta. Kirsikkatomaatteja tai vastaavia päälle :) Menee näin hyvin vaikka alkupalana tai välipalana.

Punajuuri (Ei varmistettu)

Oi, nam tuo avocadolevite on kyllä ihanaa. Meillä ihan lemppari on real paahdettuna, jotain rasvalevitettä ja levitettävä sulatejuusto (meillä Polar 9%). Päälle paprikaa ja tuoretta basilikaa. Aaah. Siitä on hyvät aamut tehty, vaikka "tylsän arkinen" resepti onkin :D Ja 1,5-vuotiaskin tykkää!

Koska mun elämäni suurin tragedia tähän mennessä on ollut se, että avokado on alkanut aiheuttaa törkeää närästystä, neuvoisin mäkin laittamaan päälle hummusta. Esim. Silvan ILO-jalapenohummus on ihan tajuttoman hyvää, siihen päälle vielä kesäkurpitsasiipaleita niin avot... ah.

Joo. Kiitos. Nyt täytyy varmaan mennä jääkaapille...

Kristaliina
Puutalobaby

Oi ei, mikä tragedia! Hummus on meillä kans käytössä; ja koska ei olla niin tee-se-itse-kaikki kokki-ihmeitä, niin meilläkin on vakkarina just tuo valmispurkki-Silva/Ilo. Tykkään, nam!

Mun mieskin syö leipää just avokadon kanssa, mutta se haluaa sen avokadon isoina paloina eikä "levitteenä". Päälle vaan suolaa ja pippuria, niin se on siinä!

Vaaleansininen unelma

Sunnuntai aamun vähän raskaampi aamiaisbrunssileipä vaatii päällensä perunasalaattia, viipaleen juustoa ja jotain kaapista löytyvää vihannesta, mieluiten paprikaa tai kurkkua!

Mun lemppari on laittaa leivän päälle raejuustoa (rasvainen versio - cottage tyylistä) ja sen päälle graavilohta. Nam! En tiedä onko olemassa mitään parempaa. :)

ninamariatuulikki@gmail.com

Ilokseni (Ei varmistettu)

Vastaan tylsästi että raejuustoa ja kasviksia kuten tomaattia ja paprikaa ja sitten välillä erilaisia tuorejuustoa, mitä milloinkin mielitekojen mukaan :) ilokseni@gmail.com

Jenni Haga (Ei varmistettu)

tavis-reali + becel + cheddarsulatejuustoviipale = RAKKAUS<3

Kristaliina
Puutalobaby

Hei tässähän on mukana nyt kaikki mun omat herkut! Uuuuu! Hih tosiaan kuulostaa kirjoitettuna vähän kokeilevalta keittiöltä, mutta ehdottomasti kokeiltavalta reseptiltä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lauantai-illan herkkuleipä: leipä paahdetaan ja päälle laitetaan hunajaa ja vuohenjuustoa.

Martsu Hoo (Ei varmistettu)

Lohimössöleivät!! Creme freshin sekaan lämminsavulohta, kaprista, pieneksi silputtua punasipulia, pippuria ja tarpeen mukaan suolaa. Tätä tahnaa (paahdetun) ruisleivän päälle, toimii myös tonnikalalla. Aah.

Vaeltajatar (Ei varmistettu)

Jälkkäri-Realia alkoi taas tehdä mieli: Realin päälle lakkahilloa ja halutessa siihen päälle siivu juustoa. Usein kyllä menee ihan vain hillolla ;)

Aa (Ei varmistettu)

Paahdettu Real, Paholaisen hilloa, rucolaa ja mozzarellaa.

elppis (Ei varmistettu)

Avokadoa levitteenä, päälle cashewpähkinöitä, mustapippuria ja mintunlehtiä.

Minde (Ei varmistettu)

Mä tykkään ruisleivän päälle laittaa rasvalevitteen ja banaania. Tai sitten banaania ja Oltermannia. Aivan mielettömän hyvää :) Ja mä en halua kuntokeskus-palkintoa, vaan tuotepalkinnon, kiitos :)

HannaC (Ei varmistettu)

Itsetehty hummus on tosi hyvää realin päällä tai sitten valkosipulituorejuusto(muukin tuorejuusto käy), kylmäsavulohi siivuja ja tilliä! Tehään noita lohileipiä usein juhliin. :)

safir (Ei varmistettu)

Tämäkään ei ole mikään uusi keksintö, mutta Realista tulee älyttömän hyviä paahdettuja ruisleipätikkuja, jotka ovat nousseet kestosuosikiksi meidän illanistujaisissa. Eli leipätikut paahdetaan rapeaksi pannulla oliiviöljyssä timjamin ja valkosipulisilpun kanssa. Vaihtoehtoisesti valkosipulin voi jättää pannulta pois ja jokainen voi halkaistulla valkosipulin kynnellä raaputtaa leipäänsä niin paljon makua kuin haluaa ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, ja sitten tuohon dippi! Mulle just tällaiset maistuu niii-iiiin paljon paremmin kuin jotkut perus-perunalastut!

Piipo79

Mä olen rakastanut opiskeluajoista saakka sitä, että paahtaa ruisleivän (myös realin) ja laittaa siihen päälle sulatejuustoa, voita tai vaikkapa tuota avokadolevitettä tai mitä nyt haluaakaan ja sit raastaa porkkanaa sellaisella pienellä terällä että raaste on oikein vetistä ja mehevää. Porkkanaraastetta sellainen sentin kahden kerros siihen paahdetun leivän päälle. Aivan täydellinen yhdistelmä. Taatusti erikoinen, en tiedä ketään muuta kuka syö näin leipäänsä.

anna-liisa (Ei varmistettu)

Avokado on mullakin korvannut levitteen jo jonkin aikaa; se tekee leivästä ihanan täyteläisen makuisen. Sen päälle reilusti villirukolaa, sitten pikkutomaatin puolikkaita ja päälle pannulla ihanan rapeakuoriseksi ruskistettu vuohenjuustokiekko. Päälle vielä viirut balsamicosiirappia; täydellistä. Voi kyllä olla helpoiten syötävissä veistä ja haarukkaa käyttäen.

Kristaliina
Puutalobaby

Oijoijoi, ihanaa!

Mymmelin tytär (Ei varmistettu)

Ruisleipä-omena-uunipuuro!

Tulin väsänneeksi tämän reseptin esiasteen joskus yön pimeinä tunteina kun teki mieli jotain hyvää, mutta terveellistä.

Uuni lämpiämään 175 asteeseen,
uunivuokaan murustetaan pari-kolme desiä ruisleipää, sekaan pilkotaan 4-5 omenaa (itse rakastan Royal Gala-omenoita, mutta happamampikin lajike toimii). Omenan voi halutessaan raastaa, mutta isot lohkot ovat enemmän omaan makuuni. Lopuksi litra vapaavalintaista nestettä (vettä, maitoa, kasvimaitoa tai puolet ja puolet edellämainittuja) ja PALJON kanelia. Koko hässäkkä uuniin ja parin tunnin päästä uuni pois päältä, jonka jälkeen puuro saa vielä hautua jälkilämmössä. Yleensä teen puuron illalla ja annan hautua yön yli jälkilämmössä, jolloin aamulla on ihanaa puuroa valmiina uunissa.

Samankaltaisella reseptillä muistelen mummoni tehneen puolukkapuuroa, jota syötiin sokerin ja kylmän maidon kanssa.

Mymmelin tytär (Ei varmistettu)

Lisäyksenä vielä:
Olen siis tehnyt tällä reseptillä ruis-Real -puuroa, mutta uskoisin kauraleipä-omenapuuron maistuvan myös.

Kristaliina
Puutalobaby

Oi vau, kuulostaa IHANALTA. Just mun makuun, oooh - kiitos reseptistä!

kotkot (Ei varmistettu)

Ensin pestoa, sitten juustoa, uuniin ja lopuksi rucolaa päälle. Toimii!

Tiituliitu (Ei varmistettu)

Parasta Real on lämpimänä "uunileipänä"! Herkkuja kuten pestoa, tomaattia, mozzarellaa ja paprikaa päälle ja uuniin. Paistamisen jälkeen rouhaus mustapippuria ja vielä rukolaa. Nam!

Sinnas (Ei varmistettu)

Paahdettu real, sulatejuustoviipale ja paistettu kananmuna, ja jos kaapista löytyy jotakin tuoretta, vaikkapa tomaattia ja jääsalaattia niin lisäisin ne leivälle:)

gab (Ei varmistettu)

Mun suosikki realin päälysteet...pakko sanoa että ihan parasta on joulu yönä, kun tomaatti-sipuli salaatti on maustunut kunnolla lätkästä sitä salaattia ja piparjuuri-cremefraishe-kastiketta realin päälle ja nautiskella lukien lahja kirjaa :)

Nooranen (Ei varmistettu)

Ruisleipää, puolukoita ja hunajaa kiehauttamalla pienessä määrässä vettä ja sitten soseuttamalla saa tosi herkullista jälkiruokaa! Lisukkeena voi tarjota vaikka vaniljakastiketta :)
laukkanoora(at)gmail.com

Tässä ja nyt

Mä söin eilen kolme tuollaista real-avokado-punasipuli-salaatti-paprika yhdistelmää ja olen jo addiktoitunut! Tuo avokadon ja punasipulin yhdistelmä... aaaaaah! Tänään piti hakea kaupasta lisää Realia! :) Oma reseptini on ollut paahtaa Real ja sitten sivellä päälle valkosipulilla maustettua oliiviöljyä. Yksinkertaista ja hyvää! Nyt näissä kommenteissa kyllä tuli taas mooooonta versiota, jota aion kokeilla (kunhan avokado-punasipuli-addiktio hellittää...)

Mäkin tykkään Realista avokadolla, mutta se sopii myös lämpimiksi leiviksi uunissa, grillivastusten alla paistettuna. Päälle omia lempitäytteitä (esim. kinkkua, sipulia ja tomaattia ja päällimmäiseksi mozzarellajuustoa) ja noin 5-10min uunissa.

Ihania herkulliselta kuulostavia vinkkejä täällä! Mun resepti parhaalle leivälle on tällä hetkellä vähän riisuttu: paahdetun Realin päälle oikeaa voita. Selvästi joku minimalistinen kausi meneillään ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hävettää hirveästi oma tietämättömyyteni mutta ehkä voin näin anonyymisti kysyä: mikä tuo ruukussa kasvava avokado-leivän raaka-aine on? Heviosastotietouteni rajoittuu tomaattiin ja kurkkuun.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihi ja mun piti kans kysyä tätä Joelilta :D Mutta lehtipersiljaa kuulemma oli :)
(oho, onko sellaistakin olemassa - ei kyllä persiljalta yhtään maistunut...)

xeve (Ei varmistettu)

Realin päälle tonnikalaa,tomaattia ja juustoa. Sitten vaan hetkeksi mikroon ja herkku on valmis. :P

Elkku
Elkku-Kelkku

Paahdetun realin päälle sopii mielestäni juusto. Perinteisistä perinteisin, mutta aina varma :D. Vakkariaamupala.

Avocado suolalla ja pippurilla maustettuna on myös erittäin toimiva paahdetun realin (ja muunkin ruisleivän) päällä. Kunhan muistaa ostaa avocadopussin...

tuisku (Ei varmistettu)

Mun uusi herkuttelu, joka käy varmasti myös tuon kaura realin kanssa, on luomu maapähkinävoi, omenaviipaleita ja vadelmia. Terveellinen versio peanutbutter-jelly leivästä, mutta vaan paaaljon parempaa. Ihanan raikasta, ravitsevaa ja täyttävää!

millis (Ei varmistettu)

Paahdetut leipätikut: Oliiviöljyyn murskataan valkosipulia ja lisätään hippunen suolaa. Öljyä levitetään leiville, jotta leikataan suikaleiksi. Laitetaan uuniin paahtumaan (ja muistetaan vahtia, etteivät pala;)). Sopivat dipattaviksi, sellaisenaan, keiton kanssa tai vaikka hiukan pienittyinä salaattiin. Njam! Öljyyn voi lisätä tai vaihtaa mausteita oman maun mukaan.

Hosuli
Hömppäblogi

 

Paahdettu real, avokadoa, tomaattia, yrttisuolaa. Nam. Tai paahdettu real, Tartex-tahnaa, kurkkusiivuja ja yrttisuolaa. Nam.

Riksunen (Ei varmistettu)

Mun herkkuni on leivänpaahtimessa paahdettu Real jonka päällä on raejuustoa ja tomaattia.

Maikkilainen (Ei varmistettu)

Uuniin paahtumaan ja maustetaan esim. valkosipulilla, tomaatilla ja juustolla

Pages

Kommentoi