Raskaana - ensimmäinen kolmannes

Puutalobaby

Tältä se tuntuu:

Fyysisesti:

 • "Yöööööök!"
 • "Vä-syt-tää!"
 • Olikohan se Vuoden mutsi -kirja, joka lanseerasi termin "piereskelevä muumi". Niin että just siltä.
 • Paino jo nyt uusilla kymmenluvuilla. "Miten tää maha VOI olla jo näin iso?"
 • Äitiysfarkut otettu käyttöön - kylläkin koossa xxs.

Kuva 1: Alkutilanne
(päivä, kun tehtiin positiivinen raskaustesti)

Henkisesti:

 • "No onhan tässä yhdeksän kuukautta aikaa valmistautua. Ööö paitsi että raskaustestin tekemisen jälkeen seitsemän ja puoli. Ja jos tyyppi tulee etuajassa niin kuin viimeksi, niin kuusi. Eli tästä hetkestä eteenpäin laskien neljä ja puoli. Eikä SE riitä mihinkään. Aaaaaaaaaaaargh."
 • "Koska mä nukun? Koskamänukun koskamänukun koskamäNUKUN?"

Kuva 2: Tällaiseksi se kasvaa. Paitsi että isommaksi.

 

Käytännössä:

 • "Niin milläs raskausviikolla mä nyt sitten olinkaan?"
 • Terveellinen ruokavalio: pelkkiä mehujäitä, appelsiineja ja mangoja
 • "Ootko nähnyt sitä brosyyria, mikä me saatiin Silvaa odottaessa?"
 • Tuplarattaat hankitaan. Ei muuta. Eihän?

Kuva 3: Tätä kuvaa ei IKINÄ pitäisi julkaista.

Kommentit

S-S

Eikse muuten mee just niin että tokassa raskaudessa maha on väistämättä isompi (vaikka siellä polskiva tyyppi ei olisikaan) kun paikat on jo ennestään ikään kuin... ahem, no, venyneet?

Mä odotan innolla sitä jos joskus seuraava päättää ilmaantua. Tykkäsin isosta mahasta ihan hirmuisesti! Tiedän, järjetöntä. Mulla se ei vaan koskaan kasvanut kovin suurensuureksi - kaipa Nipsu tuli niin aikaisin ja se mikä pompsahti esiin jotenkin sulautui tähän, öh, muuhun pehmeyteen ;)

Ihania kuvia!! 

Kristaliina
Puutalobaby

Eiiiiih mäenolevenynyt mäenolevenynyt mäenolevenynyt! Mäenolevenynyt! :D

(pientä vartalokompleksia kenties havaittavissa :D )

S-S

No et kyllä todella olekaan kun noita kuvia katsoo! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihi kiitos, mä ehkä vähän kerjäsin tota :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

iik, mäenkestä! <3

Raleigh (Ei varmistettu)

Toinen menee aina nopeammin kun eka. Mulla itseasiassa jopa synnytys luikahti jotenkin ihan ohi. Menin vaan sairaalaan ja kätilö käski heti ponnistaa. Kysyin jopa että ei kai se nyt jo tule, kätilö siihen että kyllä se hyvä rouva nyt vaan tulee (ainoo kerta kun mua on rouviteltu). Kun on se taapero siinä mihin keskittyy enemmän kun mahan sisällä peuhaavaan tulokkaaseen, aika menee ihan järkyttävän äkkiä. Ja nukut aina kun lapset nukkuu. Aina. Ei poikkeuksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Edelliseen lisäisin myös, että kroonistuttuaan univelka jotenkin menettää merkityksensä ja vuosien saatossa sitä adaptoituu selviämään vähemmällä unella kuin koskaan olisi uskonut.

nm. ennen lapsia 9 tuntia yössä, viimeiset kuusi vuotta kuusi tuntia vuorokaudessa on saanut riittää

Kristaliina
Puutalobaby

Toivotaan näin! Jännä juttu muuten, että se synnytys ei jotenkin jännitä mua yhtään, vaikka edellinen olikin aika vaikea. Ehkä ei jännitä vaan vielä :)

Hih ja voiko jonkun vaivan kroonistumista toivoa? :) Tuo kropan tottuminen vähempiin uniin kuulostais kyllä hyvältä :) Nytkin mä oon jo monesti kavereille sanonut, että ei se väsymys enää niin haittaa - ei me enää edes muisteta, millaista oli olla pirteä :)

Mutta iik: mitä jos mä nukun aina, kun lapset nukkuu...? Mu-mu-mu-mutku milloin mä sit BLOGGAAN!?! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Bloggaat silloin kun imetät ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihihihi "Terveisiä suoraan tissiltä" :)

Raissi
RetroPrinsessa

Uuh, mulla oli eka raskaudessa sellainen kiva kumpu vaan. Kiloja tuli alle kymmenen. Kuvittelin tietysti, että toinen raskaus etenee samoja linjoja... Joo-o, kiloja tuli parisen kymmentä, jalka kasvoi, nenä levis, perseestä puhumattakaan. Loppuajasta muistutin kauniisti sanottuna juottosikaa. Olokin oli sen mukainen. 

Synnytyksessä lääkäri totesi, että selkärankakin on turvoksissa, Whattafuck??!! 

Siinäpä kauhukuvaa kerrakseen ;D

Mut lohdutukseksi niille, jotka turpoaa, kyllä sitä pikkuhiljaa palautuu, etenkin tuo imetys on niin hyvä apu palautumiseen. 

Niin ja toiset ei turpoa koskaan, vaikka ois tehny kymmenen lasta. Tasan ei käy onnen lahjat, ei. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Just näin. Ekasta olin mielestäni iso: + 16 kg ja ympärysmitta metrin! En ymmärtänyt murehtia turhista. Toisesta maha kasvoi nopeammin alussa, lopputulos oli kuitenkin samat kilot ja mitat. Murheita oli jo enemmän, lähipiiri auliisti kertoi mikä kaikki heillä ja kummin-kaima-serkulla meni tai oli mennä vikaan tai vaivaksi. Mutta tämä kolmas...olen norsu jo rv 20. Raskausvaivojen määrä on lisääntynyt kerta kerralta eikä ne huonotkaan kokemukset keskenmenoista pahoihin raskauskomplikaatioihin ole enää vain jossain kuplani ympärillä vaan osa osunut jo omallekin kohdalle. Jotain täytyy itsesuojeluvaistossa olla vikaa, että tässä jamassa taas ollaan. Onnellista odotusta muillekin "hitaasti oppiville" ;-)

TuuliaP (Ei varmistettu)

Nenä levisi! Mitä? Apua. Nimimerkillä rv 4 + 5

Milja&N (Ei varmistettu)

Mullakin levis nenä!!! Aivan järkyttävää. Tosin kilojakin tuli noin 24 että ehkä sitä voi hieman itseäänkin syyttää, mutta kyllä se vaan voi levitä jos tarpeeksi lihoo... Itkin sisäisesti kun mun appiukkoni huomaavaisesti ilmoitti asiasta.
Mutta se palautuu kyllä, ainut lohduttava asia!

Kristaliina
Puutalobaby

Älä säikähdä :D Nämä on tosi yksilöllisiä! Mulla ei kasvot ollenkaan muuttuneet eka raskaudella. Ja jos tuollaista turpoamista tuleekin, niin kyllä se myös sitten lähtee pois!

Raissi
RetroPrinsessa

Joo. Monesti sanotaankin, että naisen nenästä näkee lähestyvän synnytyksen. Kai se johtuu myös nestekertymistä. Minä huomasin sen itse oikeastaan vasta valokuvista myöhemmin. Jäätävä kärsä oli, yök :@)

Kristaliina
Puutalobaby

Voi apua :D Mulla tuli Silvalla +16 kg muistaakseni, mutta ainakin omasta mielestä kaikki meni mahaan. No joo ja vähän reisiin ja peppuun :)

Nyt on tullut vasta kolmisen kiloa, mutta tosiaan just se maaginen kymmenraja rikki - saman verran suunnilleen taisi olla kyllä tullut tässä vaiheessa viimeksikin, täytyypä lueskella joskus neuvolakorttia :) Mä edelleen elän siinä tilassa, että kuvittelen raskauden menevän täsmälleen samalla tavalla kuin viimeksi. Eli tulen varmasti yllättymään :D

Raissi
RetroPrinsessa

Tuskin sulle tulee samaa tahtia ku mulle. Oot muutenki laihempi ku minä, niin että vaikka tuliskin kiloja, et tule yltämään niihin mun tajunnan räjäyttäviin lukemiin :D Ja se parikymmentäkin kiloa on ihan normaali määrä hoikalle ihmiselle... Muttaku mie en oo hoikka... Niin vähempikin ois todellakin riittänyt.

Meillä lasten painot olleet näin: esikoinen 3,5 kg, kakkonen 3,8 kg ja kuopus 4,2 kg. Jos neljäs tulisi, niin tuon sarjaan mukaan syntymäpaino ois jo yli 4,5 kg... 

Tarviitteko tuplarattaita? Meillä kahden ekan ikäero tuo 2 v. ja loistavasti pärjättiin ilman tuplia. Seisomalautaa suosittelen lämpimästi.

Ihanaa odotusta!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös kasvaneet painot 3,4 kg, 3,7 kg ja odotusajat 39+5, 40+0. Ikäeroa kaksi vuotta meilläkin. En edes harkinnut tuplia ja ihan turhat olisi kyllä olleet. Ilmakumipyöräinen seisomalauta oli pop ja ihan ekat kuukaudet esikoinen mahtui istumaan pehmeän vaununkopan jalkopäässä.

iitukka

Meillä taas tuplat oli aivan ehdottomat. Ikäeroa vähän vähemmän eli 1 v 8,5 kk joten esikoinen oli sen kokoinen ettei vielä seisomalaudalla olis jaksanut seisoa pidempiä matkoja. Enkä tiiä olisko sitä saanut siinä pysymäänkään pitkään. Helpompi oli istuttaa tuplarattaisiin niin pysyi ainakin paikallaan :) On meillä nykyään seisomalautakin, mutta sitä ei työnnä sohjolumessa erkkikään. Mutta nää on niin näitä, että toisen elintärkeä kapine on toisen turhake! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih Silva painoi 2505g eli vähän isompi saa kyllä mun puolesta tullakin - keskosvaatteetkin on jo myyty/annettu pois... (optimisti)

Tällä hetkellä ajatellaan, että tuplarattaat ois ehdottomat - MUTTA tilanne saattaa tietysti muuttua, kun tässä talvea kuluu. Siksi ajateltiin lykätä rattaiden hankintaa mahdollisimman pitkään, ehkä jopa kakkosen syntymään asti. Jos sitten on tilanne muuttunut niin, että ei tarvittaiskaan. Onhan se sen verran iso hankinta - etenkin kun oon nyt fiksautunut yksiin tuplarattaisiin, jotka... ...maksaa. Mutku-mutku-mutku ne on vaan niiii-iiiin näppärät!

Nykyisin rattaat on tosiaan vielä niin kovassa käytössä, että ois tosi vaikea olla Silvan kanssa ilman - siellä kun tosiaan nukutaan ne päikkäritkin, ja se myös vapauttaa kovasti meidän päiväohjelmaa: ei tarvitse olla kotona nukkumassa tiettyyn aikaan, vaan unet sujuvat liikkeellä missä vain - kun on vaan ne rattaat mukana. Mutta se Thaimaan-matkahan varmasti tämän onnen sotkee :) Eli ennen jouluakin tilanne voi olla jo eri.

Mutta nyt Silva on tosiaan 1,5 vuotta ja sitten kaksi (jos raskaus menee täysiaikaiseksi), eli näiden kahden iän välillä on varmasti isoja eroja! Tarpeen näkee siis lähempänä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Keksittiinkö tuolle Silvan ennenaikaisuudelle jotain syytä? En muista olitko määrättynä vuodelepoon jo etukäteen tai tuliko tuo ihan puskista. Lähipiirissä tuntuu monella menneen niin, että jos eka onkin tullut ajoissa niin toinen onkin sitten mennyt "yliajalle", kun vanhemmat on jo valmistautuneet odottamaan lyhempään. Mut sit tietysti on säännön vahvistava poikkeusäiti, joka on saanut molemmat lapsensa roimasti keskosina :-(

Kristaliina
Puutalobaby

Sitä ei mitenkään selvitetty, ei siis syytä tiedossa... Mähän olin siis 5 viikkoa pakkolevossa hurjan kipeiden supistusten takia, mutta kohdunkaula (?) ei lähtenyt vielä juurikaan muuttumaan, supistuksista huolimatta. Mutta sitten: loiskis, vedet meni tasan 34+0. Mun oman äidin arvio oli alusta asti, että lapsivettä on liikaa - se kyllä näki mua vaan valokuvista eli ei käynyt sinä aikana meillä kylässä kertaakaan.

Se sf-mitta (?) heitteli, mutta mittaaja oli joka kerran eri - sanottiin vaan, että "ei siitä voi oikein sanoa mitään, kun on niin monta eri mittaajaa". Hei kiitti. Jäi vähän blaah-olo koko hommasta ja nyt pyysinkin eri neuvolantätiä kuin viimeksi. Silloin tuntui, että mut ikään kuin jätettiin yksin koko homman kanssa. Taisin nähdä meidän omaa neuvolantätiä kahdesti, kaikilla muilla kerroilla oli sijainen...

Neuvolasta (nyt siis eri ihminen - ja se on toistaiseksi ollut tosi kiva ja hyvä), että tosiaan ensimmäisen keskosuus ei välttämättä ennusta toista. Mutta saan enemmän käyntejä ilmeisesti, ainakin jos haluan. Lähipiirin kokemuksista mun opiskelukaverilla tuli molemmat tasan yhtä aikaa etuajassa. Ja sitten kuulin ihan vasta kaverin-kaverilta yhden vähän surullisemman kertomuksen... Se kyllä aiheutti jonkinasteiset traumat. Ei ehkä siitä enempää, että en lietso itse lisää pelkojani :)

Kat_ (Ei varmistettu)

Hih, ihan mahtava tuo viimeisin kuva :D Hyvä kun julkaisit!

Mammara

Hahahaha! Viimeinen kuva - priceless! Nään jo Iltalehden otsikot: "Toinen lapsi ajoi ensimmäisen rappiolle"

Kristaliina
Puutalobaby

Onneksi on sentään limupullo :D On se nimittäin mun (alkoholitonta!!!) siideripulloakin tuossa pihalla roudaillut, Joel kävi hakemassa äkkiä pois ennen kuin naapurit näkee :)

mariaelina (Ei varmistettu)

Heh. Minulla viikko viisi menossa ja vaikka tämä osittain epämukavaa onkin, niin toivon todella sen jatkuvan koko yhdeksän kuukautta. Nimimerkillä takana keskenmeno ja useita kemiallisia raskauksia. Tämä tyyppi kuitenkin aiheuttaa jo nyt niin isot oireet, että uskon hänen tulleen jäädäkseen :)

Hyvää loppuraskautta sinne!

Kristaliina
Puutalobaby

Oih, toivotaan todella paljon, että tyyppi on siellä jäädäkseen - sen (nyt jo vähän vajaa) yhdeksän kuukauden verran! Onnea paljon raskaudesta!!!

Monsteri lauma

Toka raskaus menee nopeammin.tajuutki kohta et hei nyt on aika ponnistaa...tokan kohdalla ei myöskään tule kamalaa listaa mitä pitää tehdä ja ostaa.siitä vauva arjesta selvii kun on yksi koe kappale jo kotona,sitä tietää että ekat viikot selvii vaipoilla ja äidin maidolla.itsekkään ei muista varmasti tukkaa harjata :-)

Kristaliina
Puutalobaby

En mä muistanut harjata eka kerrallakaan - piti ottaa sakset apuun :D :D :D http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/hetkellinen-pohjakosketus

Mä kans kovasti toivon, että tän toisen kanssa ei tarvitsisi niin paljon stressata kaikesta kuin ensimmäisen kanssa, jolloin kaikki oli uutta ja pelottavaa!
 

Monsteri lauma

Noin kävi mullekkin ekan kanssa.tokalla kerralla varasin kampaajan juuri ennen ristiäisiä,tiesin siis kaksi kuukautta että jos ei harjaa näy niin tietää vaan kampaajalla sanoa että monta senttiä pois.hormoonit hoiti ikävä kyllä hommansa ja hiuksia tippu niin paljon että ei edes ollut mitään mitä harjata.puoli vuotta synnutyksestä kampaajani naureskeli että kiva sänki sulla pitkin päätä.alko tukka uudestaan kasvaa.nyt se jaksaa jo naurattaa mutta vuosi sitten itketti.hiuksia lähti niin paljon että tyynyliina piti vaihtaa joka yön jälkeen ja saunassa kävin hattu päässä.

Kippuralla

kahden kanssa ei ihan niin kuljeta kuin yhden, eri rytmit, imetyksen alku yms :) tai totuttelet kakkosen heti liinaan ja reppuun

Kristaliina
Puutalobaby

Olin mä tuon yhden kanssakin alkuun ihan kotipökkelönä :) Nojoo, johtui tietysti siitä keskosuudestakin.

Toivottavasti reppuilu tosiaan onnistuu paremmin kuin Silvalla - Silvahan ei Manducassa oikein viihtynyt. Tai alkuun se sujui ihan hyvin, mutta vähän myöhemmin, kun ympäristö alkoi kiinnostaa, ei enää selkä menosuuntaan päin reppuilu maistunut, ei sitten yhtään. Mutta yritetään kyllä optimistisesti uudestaan nyt toiselle lapselle!

Mä ajattelisin, että nuo tuplarattaat just mahdollistaisi sen liikkumisen. Vaikka rytmit onkin erit, niin jos unet vedellään siellä vaunuissa... Mutta sen tietty näkee vasta sitten, luultavasti kaikki taas yllättää :D

jörge (Ei varmistettu)

AWW, niin muistan tuon mehujäädieetin... Jäiset mustaherukat toimivat myös loistavasti (mulla, en lupaa, että sulla. Mun mielipide on, että neuvolasta ja kaikkialta muualtakin pitäisi saada lappu "ihan mikä vain saa sinut selviämään hengissä". Eikä mitään, muistathan, että raskaudessa saa lihota vain 6-12,5kg paskaa (anteeksi kiroilu). Kummassakin tuli 25kg. noin 7kiloo vielä lähtemättä tokasta, ja hän on vasta 2,5kk, eli en tajua mitä ne niuhoo siellä neuvolassa.

Kristaliina
Puutalobaby

Lähisukulaisella tuli kans saman verran jokaisesta (neljästä) lapsesta - ja lähti pois saman tien! Ja nyt kuusikymppisenä hän on edelleen hoikka kuin mikä! Joo, ymmärrän kyllä, että raskausdiapetes jne jne., mutta monesti se on varmaan ihan kiinni siitä, miten neuvolassa asia esitetään!

Mulle ei ihme kyllä sanottu mitään siitä +16 kilosta (viikkoon 34 mennessä). Nooh, ei mulle kyllä sanottu oikein mitään mistään muustakaan, että eipä sillä :)

Joo, mehujäät rulettaa! Facebookin puolellakin just kirjoitin, että vielä mitä esanssisemman makuinen (lue: ei maistu ruoalta) niin sen parempi! :) Välillä meni päivä, että vaan mehujäät meni alas, Joel roudasi niitä pariin otteeseen lisää Ärrältä :)
 

Vierailija (Ei varmistettu)

Fiksut th:t ymmärtää, että kiloja usein tulee ja saakin tulla sitä enemmän, mitä vähemmän lähtömassaa on. Se lisärasva tarvitaan imetyksen varmistamiseen. Itse tosiaan olen kerännyt kahdella kertaa 16 kg saavuttaen 70 kg viimeisellä viikolla ja vaikka itse olen kauhistellut painoa, fiksu th totesi molemmilla kerroilla, tuohon lähtöpainoon on varaa kerätäkin lisämassaa. Mulla painosta reilut 10 kg tippui ekassa puolessa vuodessa, viimeinen 5 kg tipahti parissa viikossa kun lopetin imetyksen lasten ollessa vuoden. Jotenkin elimistö piti siitä kiinni ilmeisesti maidontuotannon turvaamiseksi...ja sitä maitoa tosiaan riitti.

Tuplarattaista puheen ollen osui silmääni tämä:

http://mamigogo.bellablogit.fi/2013/10/16/bugaboo-donkey-viimeinen-kerta/

Kristaliina
Puutalobaby

Oho! Ja just noi on ne mun himoitsemat! :)

Kiitos vinkistä, täytyypä laittaa Mintulle viestiä!

Miitu (Ei varmistettu)

Piereskelevä muumi. Kieltämättä osuva ilmaisu.

Mun raskaus oli outo siinäki mielessä, että laitokselta lähdin kolme kiloa köykäsempänä kun olin ennen raskautta. Joulukarkit hengas keittiön pöydällä kolme-neljä kuukautta, ennenkö viimeinenki kovettunu yksilö tuli syötyä.

Mistä sä ylipäätään löydät noin pieniä raskausajan vaatteita? Mulla oli käytössä pienimpiä normivalikoimista (lue h&amp;m) löytyviä mammavaatteita, ja niistäki osaan en ehtiny kasvaa raskauden aikana, vaikken lähellekään noin pieni oo ku sinä.

Kristaliina
Puutalobaby

Mä kans Silvaa odottaessa optimistisesti säntäsin HM:n äitiysosastolle - enkä löytänyt mitään. En tiedä, sattuiko siellä vaan olemaan jotenkin huono valikoima silloin, mutta kaikki oli silloin suoraansanottuna aika rumaa ja telttamaista - ja valtavia kokoja.

Sitten kävin Kampin Bebesissä; heh työssäkäyvänä sitä pystyi shoppailemaan vielä sieltäkin, enää en välttämättä raaskisi. Mutta oon ollut aivan hurjan tyytyväinen pariin sieltä löytyneisiin farkkuihin! Ne olivat aiemmassa bloggauksessa mulla täällä. http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/aitiysvaatteissa

Samoja aion käyttää nytkin, ja käytin koko viime talvenkin - että ei ne loppujen lopuksi sitten niin kalliiksi tulleetkaan, kun käyttöä on ollut niin paljon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Meillä kanssa tuplat oli ihan ehottomat ekan puolvuotta. Kakkosella ja kolmosella ikäeroa 1v11kk. Tykkäsin just ton takia että isommankin sai nukkumaan rattaisiin. Meillä ei ole autoa päivisin käytössä joten kaikki menot kuljetaan kävellen. Kolmen lapsen kanssa niitä menoja kuitenkin riitti alusta asti toisella lailla, vaikka alkuun haluaisikin ottaa rauhallisemmin. Arki kuitenkin puski päälle toisella tavalla. Helpotti kummasti aikatauluja kun pienimmät pystyivät nukkumaan reissussa. Lisäksi 2v. uhmiksen kuljettaminen on myös helpompaa ja turvallisempaa rattaissa kuin seisomalaudalla. Meillä ollut kanssa samaa ongelmaa repunkäytössä, ei viihtyneet tytöt kun eivät nähneet ja kesähelteellä muutenkin aika tukala ilmeisesti. Vähän isompana taas kyyti kelvannut, päikkärit etenkin. Tsemppiä!

Melina G

Meidän lapsilla ikäeroa vain reilu vuosi, ja meillä on kuule tuplamatkikset, tuplarattaat, seisomalauta ja you name it. Ja kaikkia oon mielestäni tarvinnut! Mies on tosin eri mieltä.. 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Milloin nukut? No siis, Silvahan nukkuu kahdet päikkärit!?! Hyvää aikaa äitille nukkua ja aamuisin, jos kerran isä herää lapsen kanssa, saat nukkua niin pitkään kuin huvittaa. Suurimmalla osalla ei ole noin onnekas tilanne. Meilläkin siirryttiin yksiin 1,5h päikkäreihin alle vuotiaana... Ja aamuisin ylös klo 6.00

Kristaliina
Puutalobaby

Viikonloppuaamut on kyllä olleet mun pelastus - silloin olen saanut nukkua (jos olen saanut enää unta; harmillisen harvoin uni tulee enää silmään), kun Joel heräilee Silvan kanssa...

Päiväuniajat sen sijaan... :) Arvaas, miksi juuri nyt pystyn vastaamaan tähän kommenttiin - kyllä, Silva on päikkäreillä :) Eli päivän päiväuniajasta iso osa menee bloggaamiseen, ja lisäksi teen jonkin verran töitä. Töiden teko on taloudellisesti mahtava juttu ja tavallaan välttämättömyyskin, että pystyn vielä kotona olemaan - ja bloggaaminen puolestaan minulle tämä henkireikä... Oma valinta, tiedän :) Vois kai sitä alkaa nukkumaan ja lopettaa tämän bloggaamisen :D

Hih ja sitten on se toinen juttu, että mun mielestä tuntuu jotenkin väärältä mennä itse peiton alle, kun lapsi on tuolla ulkona... Eri asia, jos se olisi sisällä nukkumassa. Mä pelkään, että jotenkin en kuulisi itkuhälytintä, siitä loppuisi paristot jne jne jne jotain kamalaa - ja mä vaan peiton alla unta vetelisin.... Hui!

Mutta joo, onnellinen tilanne on kuitenkin tämä, että tirppa noin paljon päikkäreitä vetelee!

Miitu (Ei varmistettu)

Uskoisin, että nuo (omalta osalta) unettomatki tauot tulee levoksi. Vaikka uniki on tosi jees, nii kyllä mä muistan olleeni kireimmilläni niinä iltoina kun se oma aika oli jääny nollaan. Tarvii hereilläoloaikaan muutaki ku lapsen hoitoa (ja kotitöitä).

Kristaliina
Puutalobaby

Toi on niii-iiin totta!

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Reps vikalle kuvalle. Ihan mahtava! :D

Kaikki hokee sitä että kroppa palautuu vuodessa. Palautuuko se varmasti? Itse levisin ainakin 10cm leveyssuunnassa enkä ole vieläkään, 10kk kuluttua, palannut normimittoihin. Jalka on myös leventynyt, rinnoista puhumattakaan! :P Mua ahdistaa suunnattomasti edes katsoa itseäni peilistä kun sieltä näkyy norsun kokoinen otus. Suurin osa vanhoista vaatteista ei istu kunnolla päälle. :(

Kristaliina
Puutalobaby

Ehkä se on yksilöllistä - mulla palautui suunnilleen just tuossa vuodessa... Rinnatkin palautui, kun imetys loppui; tosin niissä ei ollut kyllä entuudestaankaan kovin paljon "palauteltavaa" :D Mä harrastin sitä Kiloklubin täyttelemistä parin kuukauden ajan, niin sillä ne viimeiset 5 kiloa sitten lähti.

Mutta huokaus, nyt sitä ollaan taas siinä paisumissuunnassa... Tuntuu, että eääääh, taasko... Siitä onkin tarkoitus blogata lähiaikoina. Jännä, miten omaan kroppaan suhtautuminen on niin vaikeaa, vaikka kyse on niin luonnollisista asiasta kuin raskaus... Mutta jotenkin taas tuosta "omasta kropasta" luopuminen on tehnyt henkisesti tosi tiukkaa. Pelottaa, että toka raskaudelta se ei sitten enää palaudukaan. Hölmöä, mutta niin sitä vaan on näin hölmö :)

Kristaliina
Puutalobaby

...ja siis ei mullakaan ollut vielä 10 kk kohdalla palautunut, silloin oli vielä selvästi sellaista "pehmeyttä" vähän siellä sun täällä :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.