Reissunapero Tallinnassa

Puutalobaby

Oh kiitos maailmankaikkeus, geenit ja karma: meillä on näköjään aivan mainio ja mukautuvainen reissunapero.

Reissunapero lounaalla.


Pyörähdettiin siis ystävälapsiperheen kanssa viikonloppuna minilomalla Tallinnassa. Ja voi hitsi, että kesäinen kaupunki näytti parastaan! Muutaman vuoden Tallinnan-matkatauko oli selvästikin tehnyt minulle hyvää - koko kaupunki näytti taas uudelta ja kiinnostavalta. Ja Joel ensikertalaisena oli ihan yllättynyt: Tallinnan-matkakertomusten perusteella kuulemma on kuulostanut siltä, että siellä vain ryypätään ja remutaan. Mutta siellähän onkin vaikka mitä.

No, rentona (kahden)lapsentahtisena reissuretkueena emme halunneet ottaa tekemisistä painetta - hengailimme vaan ja katsoimme, mihin mukulakivikadut meitä vievät. Ja veiväthän ne: keskustassa sattui olemaan juuri Tallinnan vanhankaupungin päivät (1.-8.6.), ja leikkipuiston läheltä löytyi myös Kansainvälinen kukkafestivaali (24.8. asti). Niinpä katselimme kukkia ja keskiaikameininkejä, kun puistoleikeiltämme ehdimme.

Reissuretkueemme isi-muksuosasto.


Minilomailu toisen lapsiperheen kanssa osoittautui aivan mahtavaksi ideaksi. Että ei tule väärää käsitystä: rakastamme myös lapsettomia ystäviämme. Mutta toisen lapsiperheen kanssa sitä on ikään kuin samalla aaltopituudella. Ei tarvitse huolehtia siitä, ärsyyntyvätkö muut, jos joudumme pysähtymään puolen korttelin välein jotain häseltämään. Tai jos kauppareissulle mennäänkin ("oho tää heräsi nälkäisenä!") välipalan, leikkipuiston ("leikkiaika!") ja kakkavaipanvaihdon ("oho!") kautta.

Reissunapero veteli päikkärinsä vaunuissa suht normaalisti ja oli muutenkin oma hyväntuulinen itsensä myös ulkomaanympäristössä. Mutta löytyy minimatkaajalta näköjään myös yksi matkailun ongelmakohta: yöt. Niin Italiassa kuin nyt Tallinnassakin Silva on heräillyt vähän väliä tarkistamaan, että onhan se äiti varmasti vielä tallella. Ja heräilyjen välinen unikin on levotonta ja pyöriskelevää.

Mutta päikkäriaikoihin: zzzzz. Niin ulkona, ravintoloissa kuin laivallakin. Hyvä Silva!

Pienellä rauhallisella kävelylenkillä lauantai-iltana huokailin (taas kerran), että miten voikin kaikki olla taas näin täydellistä.
"Voikohan se tarkoittaa sitä, että oman perheen kanssa ympäriinsä kävely on sun mielestä hauskempaa kuin baareissa remuaminen", Joel vinoili.
"Voi!"

Ja sitä paitsi: riittää niissä leikkipuistoissa actionia äideillekin!

Wheee!

Woooo!

Kommentit

Melina G

Kaiholla muistelen sitä aikaa, kun reissattiin yhden lapsen kanssa. Viime kaveriporukkamatkalla meitä oli 6 aikuista ja 6 lasta, joista 5 alle 2-vuotiasta ja se kuudeskin vain 2,5 v. 

 

Kristaliina
Puutalobaby

Hih hii, mulle on kyllä täysi mysteeri, miten tuollaisella kokoonpanolla voi ylipäänsä toimia ollenkaan - mä varmaan ihan lamaantuisin ja tuijottaisin vaan muita suu auki  :)

somewhere

Ihanan hyväntuulinen reissukertomus. Alkoi hymyilyttää. :) Kuulostaa mainiolta reissulta!

Kristaliina
Puutalobaby

Mainio reissu tosiaan - ja nimenoman hyväntuulinen! Kenelläkään ei muuten tainnut pinna kiristyä kertaakaan, tai ainakin multa jäi kokonaan huomaamatta :)

Mindeka
Ma-material Girl

Ei mikään pöllömpi idea muuten meidänkään perheelle tänä kesänä... Kiitos ideasta!

Kristaliina
Puutalobaby

Olepa hyvä vaan - vanha tuttu Tallinnakin näytti ihan erilaiselta näin leikkipuistonäkökulmasta :)

Ester-1 (Ei varmistettu)

En ole varma onko ihan sopivaa kommentoida bloggaajan ulkonäköä, mutta kun mainitsit aiemmin olevasi kiloklubissa: näytätpä tosi hyvältä ja sutjakkaalta noissa leikkipuistokuvissa!

Kristaliina
Puutalobaby

Ihan sopivaa se on - ainakin siinä tapauksessa, että kommentti on tällainen :) Eli kiitos! Joo, olen nyt suunnilleen takaisin "omissa" mitoissani, kevään ruokaremontti toimi siis :)

Lumikettu
Sinä olet ihme

Miten tuo tyttö voi olla noin täynnä söpöyttä? Ihanan näköistä lomailua, kauniita iloisia ihmisiä. Alkoi juuri tehdä mieli Viroon...

Kristaliina
Puutalobaby

Hih kiitos! Ja nyt sit alkoi pyöriä mielessä tämä:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/iCQ0vDAbF7s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kristaliina
Puutalobaby

Jaahas, en enää näköjään osaakaan lisätä videota :) Eli tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=iCQ0vDAbF7s

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihihi osasin, kun lopetin yrittämästä :D
(tulee siis näköjään nykyisin pelkällä linkillä)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.