Retrokassi

Puutalobaby

rakastan esineitä ja asioita, joilla on minulle henkilökohtainen tarina. Tunnearvo.

Jotenkin minulla vaan menee ihan sydän sykkyrälle erityisesti siitä, kun joku omasta lapsuudesta läpikotaisin tuttu juttu saa uuden arvon ja elämän oman lapsen leikeissä.

Niin kuin tämä kassi:

Jos haluaisi kuulostaa tosi hienolta, niin sanoisi varmaan, että vintage. Tai vähintään nyt retro.

Minä sanon: mun vanha. Mun vanha päiväkerhokassi suoraan 80-luvun alusta. Tässä mä kannoin eräskin kesä eväsleivät kesäkerhoon, Kuusamon seurakuntatalolle. Tunnen vielä suussani, miten ihanasti hapankorput päivän aikana olivat pehmenneet elmukelmun sisällä. Juomana sellainen kolmionmuotoinen Trip-mehu.

Muistan ihan hyvin, kuinka itse olen omin pikku kerholaisenkätösin tuon tupsun... eiku tietysti pompomin askarrellut. Ehkä noin 32 vuotta sitten. Ohhoh. Ei ihmekään, jos on vähän lytistynyt.

Tirppa on tietysti asiaankuuluvan ylpeä ikiomasta kassistaan.

Ja tässä tämän bloggauksen vinkkiosuus: joskus kun näille naperoille (tai ainakin meidän naperolle) paikasta a paikkaan b lähteminen saattaa olla vähän hankalaa - kokeilkaapa lapsen oman kassin pakkaamista.

Aina, kun me lähdemme jonnekin, vaikkapa neuvolaan influenssarokotukselle niin kuin viime viikolla, tirppa saa itse valita, mitkä lelut hän omaan laukkuunsa pakkaa. Leluvalintaa pohditaan hartaasti ja laukku pakataan huolella. Ja sitten tirppa ylpeänä kantaa kassia käsivarrellaan mukana.

Kassia tuskin koskaan edes avataan. Pääasia, että se on mukana.

Mitäs sieltä sitten rokotusreissulla löytyi?

No ylläri ylläri:

Kuka tunnistaa Riitta-tädin uuden ystävän?

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Suuri kysymys on, että kuka tunnistaa Riitta-tädin? HUI!

Kristaliina
Puutalobaby

Sanos muuta :D

"Tämä Riitta-täti on vähän kummallinen", oli naperon ensikommentti :D

Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)

Ja jos jonkun pöhkö äiti/isä on tuollaisen kassiaarteen sattunut nakkaamaan kaatopaikalle vuosien varrella, niin uusia Suomessa tehtyjä saa ainakin Kimperiltä kolmessa koossa, tässä keskikoko
http://kimperistore.mycashflow.fi/product/59/jenkkikassi-keskikoko

Oliko sulla Krista juomapullona sellainen littana muovinen taskumatti? Mulla oli keltainen, monilla oli punaisia.

Kristaliina
Puutalobaby

Oli! Oli! Hitsi, että se muuten falskasi koko ajan... Mulla oli sellaisen oudon kukertavan värinen - luultavasti joskus ollut valkoiseen viittaava, mutta myöhemmin värjäytynyt pesukoneessa :D

Torey
Näissä neliöissä

Kerhon juomapullo! Sellasia saa yhä, meiän tytölle mun oli pakko ostaa ihan vaan nostalgian takia. :D

 

Juuri eilen keskustelin äitini ja isoäitini kanssa lorupusseista, jotka isoäitini on tehnyt äidilleni ja tädilleni joskus yli 40 vuotta sitten käsityöpusseiksi/liikuntavaatepusseiksi kouluun. Nyt tosiaan äidilläni on niissä lorukortteja, joita eilen tyttäremme kanssa luimme. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Oi ihanaa, just tuollaiset on ihan aarteita!

Mun oman äidin lapsuudesta meille ei taidakaan olla säästynyt mitään... Täytyypä ihan kysäistä, löytyiskö mun äidin aarreaitasta (varasto) mitään!

Hallitun hysterian Anu (Ei varmistettu) http://hallittuhysteria.blogspot.fi

Padmehan se siellä pelottavan Riitta-tädin kanssa hengaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Jee! Mä jo ihmettelin, että eiks kukaan tunnista... :)

Riika V.
Koti Kumpulassa

Vitsi, miten hyvin säilynyt kassi! :)

Kristaliina
Puutalobaby

No niinpä! Me ollaan mun äidin kanssa tällaisia tavaranhilloajia, että meidän vaatehuoneista löytyy kyllä kaikenlaista :)

lin (Ei varmistettu)

Meidän poika sai joulun kanssa jenkkikassin, ihan uudistuotantoa kylläkin. Varsinais-Suomessa niitä tekee tällainen http://www.vennex.fi/3 Näkyy välillä midänkin S-marketin käytävällä noita myynnissä.

Kristaliina
Puutalobaby

Hei mulla oli muuten joskus myös sellainen putkikassin muotoinen, sininen pikkukassi. Sekin on varmaan tallella, täytyypä pyytää mun äitiä tuomaan jossain vaiheessa :)

Ovatko muuten nämä just niitä jenkkikasseja? Vai putkikassit? Vai molemmat? :)

Stellina (Ei varmistettu)

Oijoijoi, mulla oli kanssa tällainen pienenä ja just punainen! Jokohan se on päätynyt kaatopaikalle...? Ja mulla oli myös sellainen littana juomapullo! Voi, mitä nostalgiaa! :) Mahtava tietää, että noita kasseja saa Kimperiltä, niitähän voisi samassa kaupungissa asuvana käydä sieltä hankkimassa <3

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi joo tää taisi olla tosi-tosi trendikästä silloin joskus! Toivottavasti teiltäkin löytyy jostain. Mahtavaa, että noita kuitenkin edelleenkin tehdään!

Sanakirja (Ei varmistettu)

Vintagella viitataa pääsääntöisesti 1920-60 lukujen vaatteisiin ja asusteisiin. Retro sen sijaan ei oikeastaan edusta mitään aikakautta, vaan tarkoittaa sitä, että jokin asia on tehty vanhan näköiseksi (eli jos ostat tänään kukkamekon, jonka kangas muistuttaa 70-lukua, niin se on retrokuosi). :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, mäkin huvikseni googlailin tätä kirjoittaessani. Wikipedian mukaan vintagen merkitys on nykyisin laajentunut, mutta kyllä mäkin sen ihan tiettyihin vuosikertoihin yhdistäisin. Kyllä 70-lukuunkin varmaan vielä...

Retrosta mun mielestä tuntuu hassulta, että uusikin asia voi olla retroa. Vaikka just kans käsitin, että voi. Mä sanoisin mieluummin, että retrohenkinen, jos joku on just tuolleen vaikka 70-luvun tyyppinen, mutta nykytehty. 

Mutta joo, nää on näitä käsitteitä, jotka muuttuu ja elää varmaan käyttäjiensä mukaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.