Ryömijäinen

Puutalobaby

Tänään meidän mönkijäisestä tuli ihan oikea ryömijäinen.

Silva tajusi ryömimistekniikan ehkä juuri sinä päivänä, jolloin puutalon lattiat ovat kylmimmillään: pakkanen on juuri kiristynyt, mutta talon talvilämmitys on vielä niinsanotusti vaiheessa.

Enää ei siis pötkötellä villapuvussa lämpimällä lampaantaljalla. Ehei. Nyt mennään määrätietoisesti pönkien pitkin puutalon kylmiä nurkkia.

Äiti istuu villahousuissa ja villasukissa lampaantaljalla. Vauva pönkii kylmällä lattialla.

Lattioiden vetoisuus paljastui (odotetusti kylläkin) jo viime talvena olohuoneen seiniä maalatessa: lattialle levitetty suojamuovi nousi upeiksi puolen metrin korkuisiksi purjeiksi, jotka ylväästi lepattelivat lattianraoista puhaltavassa tuulessa.

Jep jep, hyvin tuulettuva vanha kunnon rossipohja, ei ole muovilla pilattu ja niin edelleen.

Ja näillä keleillä Silva nyt päätti sitten lähteä ryömimään. Ehkä se pelkäsi muutoin jäätyvänsä lattiaan kiinni.

 

Ooo, löytyi äidin kannettava.(... ja jos musta ei kuulu pariin päivään mitään, se tarkoittaa, että kannettavan näppis ei ollut puklunkestävä)

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, onko teidän rossipohjassa ns. kissanluukkuja, jotka tulisi tukkia talveksi? Ne laitetaan kiinni siksi aikaa, kun järvet/meri on jäässä. Vähentää jonkin verran tuulemista lattian alla, jos nuo luukut laittaa tukkoon, tosin ei varmaan ihan hirmumyrskyissä auta.

Ja sitten vanha konsti vanhoissa taloissa on laittaa talveksi paksusti mattoja lattioille! Siis laidasta laitaan ja vaikka kahteen kerrokseen.

Onnittelut Silvalle uudesta taidosta! Kohta rauhalliset hetkenne ovat muisto vain. (Ymmärrät tämän muutaman kuukauden kuluessa.)

Liisa
Osasin!

Hahaa, mahtavaa! Hyvä Silva! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aaa, hienoa Silva! Meidän synttärikaimaneiti vielä pyörii vauhdikkaasti ympyrää ja peruuttaa, mutta eteenpäin menemisen hieno taito vielä puuttuu. Kohta, kohta! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

ROKKIBEIBI purulelu (sininen). Epäilyttävää kun kukaan muu ei oo muka huomannu... hmmm... Oonkohan väärässä... Noh, reetta.kirkinen@humak.edu

Sallaaaaaa (Ei varmistettu)

Nyt tosi varovainen: rokkibeibi! Onks noi villasukat sieltä? Siis Silvan?
salla.vehkasalo@gmail.com

Mir

Toi purulelu näyttää musta siltä minkä sai neuvolasta jos oikein näen.... :)

Ittekkin äsken rokkibeibeilin ja tihrustelin että voisko joku nyt olla sieltä... Mutta ei kyl tainnu olla! Hirveet paineet nykyää tästä puutaloilusta ku pitää olla niin silmä tarkkana ;) Ja kun ei kyl ikinä kerkiä oikeaan aikaan muutenkaan. Höh. Huono tuuri :)

Liisa
Osasin!

Hey dudettes, rokkibeibijutut tulee arkipäivisin.

Sallaaaaaa (Ei varmistettu)

Ah, unohin. Samanlaisilta silti näyttävät... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin ja onnea Silvalle!

M-M

Hienoa Silva :D

iitu- (Ei varmistettu)

Wau! Taitokin oppi tänään ryömimään!

Kristaliina
Puutalobaby

Hehee, huomasin muuten jo rauhallisten aikojen poismenon jo tänään, kun löysin Silvan imeskelemästä kylpyhuoneen kynnystä. Ja portaisiin pitää muuten hankkia portti ja pian!

Hih joo bongausjutut tosiaan arkena. Toi sininen purulelu on tosiaan (muistaakseni) neuvolasta, joku mainosjuttu siinä kuoressa oli. Ja vauvan villasukat on Silvan isotädin neulomat :)

Oi, ryömimiskehitystä ilmoilla siis! Hienoa, Taito! Ja Vierailija 14.29: noin meilläkin mentiin tosi pitkään: pyörimistä ja peruuttelua - mutta sitten kun se löytyi, se on sitten menoa :) Ihan pian siis varmaan teilläkin!

Kristaliina
Puutalobaby

Ai niin ja lattioistakin: niitä "kissanluukkuja" meillä ei ole, ja tässä puutalossa on vieläpä sellainen vanhanmallinen aito kivijalka, jonka väleistä varmasti puhaltaa kunnon puhurit. Tiivistämään sitäkään ei todennäköisesti kannata alkaa juuri siksi, että ei päädytä pilaamaan sata vuotta kestänyttä ja "kosteusturvallista" rakennetta.

Meillä taitaa itse asiassa olla niitä aikoinaan viimeisiä oikeista kivistä tehtyjä jalkoja: tässä on vierekkäin useampi samanlainen talo, ja muissa on jo betonisia jalkoja luukkuineen ja ikkunoineen. Muut ovat muuten myös saaneet rakennettua kivijalkoihin saunatilat - meillä se ei ole mahdollista, koska alla on niin luja graniittisuoni, että tämä kohta Helsinkiä taitaisi olla se viimeinen paikka, joka pysyisi pystyssä isommassakin maanjäristyksessä. Hyvä niin, eipä tarvitse pelätä vajoamista :)

Mutta tuollainen "mattokuorrutus" onkin sitten oikein hyvä idea! Sellainen täytyy varmaan tehdä ainakin tuohon olohuoneeseen, jossa lattiapuhuri taitaa olla voimakkain...

Kippuralla

Kylmät lattiat, uuh. Meillä isommat kävelee crocseilla tai tossuilla, mutta taapero on ongelma. Sillä on parit housut ja paita ja viileät kädet+varpaat. Ei pidä villasukkia saati tavallisia, ei tossuja tai crocseja, vaan riisuu ne heti. Ja sukkahousut on liian ohuet pitåmään varpaat lämpöisenä, tarvitsisi toisenkin kerroksen varpaille.

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Ihana Silva! 

Kippuralla

Todistettu, leikin viimeyönä laserlämpömittarilla. Meidän keittiön allaskaapin edessä oli +10.. En ihmettelekään että on jalat kylmänä. Ja meni äsken putki tukkoon, ei saa laskea vettä tai vetää vessaa. 2V sitten edellisen kerran, eikun mummolaan evakkoon huomenna josko pappa rientäisi hätiin tekemään taikojaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.