Se idea, ne niksit

Puutalobaby

"Pöh. Jos syö enemmän kuin kuluttaa, niin lihoo. Jos kuluttaa enemmän kuin syö, niin laihtuu. Kaikki muu on ihan huuhaata", kuuluu mun eläkeläis-neuvolantäti-äitini painava mielipide. Hän on 72 vuotta ja hänen vyötärönsä taitaa olla kapeampi kuin minulla.

Ja ilokseni olen huomannut, että tuohon  mullistav... eiku: ihan täysin perinteiseen ajatukseen nämä monet nykyiset painonhallintaohjelmat perustuvatkin.

*****

Hih, tästä taisikin tulla tällainen Kiloklubi-trilogia (aiemmat kirjoitukset täällä ja täällä). Lupasin siis vielä kirjoittaa vähän tuon ohjelman käytöstä (lähinnä parin vuoden takaisia kokemuksia) ja heittää pari pikkuniksiä. Tässä:

Näin se toimii:

En tarkkaan muista, kuinka paljon ohjelma siihen liittyessä opastaa, mutta peruspointti menee jokseenkin näin:

 • Ensin kirjataan Omat tiedot -kohtaan pituus, nykyinen paino, arkiaktiivisuus, liikuntatyyli ja kiloklubbailun tavoite: siellä on siis painonpudotuksen lisäksi kohta "En halua laihduttaa, vaan tarkoituksenani on säilyttää nykyinen painoni, tai haluan hallita painoani raskauden tai imetyksen aikana." Tätä jälkimmmäistä suosittelen lämpimästi esim. normaalipainoisille/hoikille, jotka haluavat tsekata, että syövätkö riittävän terveellisesti - itselleni tuo on antanut kyllä melkoisia ahaa-elämyksiä!

Tämän jälkeen katsii tutustua kolmeen tärkeään välilehteen: edistyminen, liikunta ja ruoka.

 • Edistyminen-sivu piirtää hienoa diagrammia siitä, miten paino lähtee laskemaan - ja kertoo, kuinka monta viikkoa tavoiteen saavuttamiseen vielä kuluu. Ei saa masentua: edistyminen on hidasta, ohjelma lupaa 300-800g viikossa, jos sitä noudattaa oikein.

(Viime kerralla itse en huomannut edistymistä ensin ol-len-kaan ja manasin, että ei tää toimi normaalipainon sisällä - mutta jatkoin sitkeästi, ja muutaman kuukauden päästä tajusin, että het-ki-nen: tuo painohan on laskenut nätisti koko ajan! On siis ihan luonnollista, että paino "sahaa" edestakaisin. Sen takia laskua ei ensin huomaa, mutta ajan myötä tajuaa, että "sahaaminen" siirtyy vähä vähältä aina vähän matalammalle tasolle...)

 • Liikunta-välilehdelle kirjataan siis (loogisesti) viikon liikunnat - niistä saa lisää kaloreita käyttöönsä. Välilehti mittaa liikunnan laatua (kulutus, määrä, teho ja vaihtelu) sekä aerobisen harjoittelun, lihaskuntoharjoittelun ja liikkuvuusharjoittelun suhdetta.

(Liikunta on Kiloklubissa oikeanlaisen syömisen "tukitoimi", mutta ainakin itselleni motivaatio syntyi kummasti, kun tajusi että sillä saa lisää RUOKAA :) )

 • Ruoka - ja näin olemme päässeet pallojen ihanaan maailmaan! (ja syömään)

   

Ruoka Kiloklubissa:

Perusperiaate on tämä: ohjelma tarkkailee ruoan laatua (pallojen väreillä) ja määrää (kaloreilla).

Energialaskelma-kohtaan ohjelma on laskenut antamiesi tietojen perusteella, paljonko on peruskulutuksesi, paljonko sinun kannattaa syödä, mikä on liikunnan vaikutus ja mikä on ko. päivän energiavaje - näistä kaikista toteutunut ja suositus.

Omaan silmääni tuo laskelma näyttää suht hieroglyfiltä, joten tuijotan siitä lähinnä ylintä ja alinta: paljonko olen syönyt suhteessa suositukseen, ja paljonko on energiavaje suhteessa suositukseen.

Aloittelijana kiinnitin huomiota ensin vain noihin lukuihin ja pallot olivat mitä sattuu. Söin tyyliin edelleen nuudelit ja sitten olin nälkäinen, kun kalorit "loppuivat kesken". Sitten tajusin, että het-ki-nen: kun kiinnitän huomion noihin palloihin ja yritän saada ne vihreiksi, riittävät yhtä äkkiä kaloritkin, eikä edes jää yhtään nälkä!

Ruoan laatu - ne neljä palloa!

Kasvispallon saa vihreäksi syömällä vähintään 600 g kasviksia päivässä.

Energiapallo vihertää, jos ruokavaliossa on riittävästi proteiineja ja hyvänlaatuista rasvaa. (minulle se vaikein pallo)

Herkkupallo ei onneksi ole ehdoton, eli riittää, kun alle 10 % päivän ravinnosta tulee herkuista - satunnainen suklaapala siis on ihan sallittu.

Kuitupallo reagoi vaaleaviljahöttöön ja vihreä pallo vaatii vähintään 25g kuituja päivässä - vihreän pallon saavuttaa vaihtamalla pastat tai leivät mahdollisimman kuitupitoisiin.

Lisäksi ekstrana energiadiagrammi näyttää ruokavalion koostumuksen: paljonko (kaloreina, grammoina ja prosentteina) päivän ruoan energiasta tulee hiilihydraateista, rasvasta, proteiinista ja alkoholista.

Itselleni kasvissyöjänä selvisi silloin pari vuotta sitten, että omat kompastinkiveni ruokavaliossa ovat proteiinien ja hyvien rasvojen aivan liian pieni määrä. Vastaavasti hiilihydraatteja (pastat, nuudelit) oli aivan liikaa. Eli fiksaus päivän ruoan koostumukseen ei edes tarkoittanut nälkää - päinvastoin, nimenomaan ne proteiinit ja rasvat pitävät nälän hyvin loitolla!

Ja sitten vaan syömään!

Ruoat lisätään ko. päivän kohdalle laittamalla hakusanan kenttään (sanan katkaisu tarvittaessa *-merkillä) ja painamalla plussaa > valitsemalla oikean aterian. Alaspäin näyttävästä väkäsestä saa muutettuja mittoja - voi siis päättää, haluaako esim. ilmaista määrän grammoina/litroina/purkkeina tms.

Pari käyttöniksiä:

 • Jos seuraa painoa (ja halutessaan vyötärönympärystä), se kannattaa mitata säännöllisesti, niin edistymisen huomaa diagrammista parhaiten. Itse käväisen vaa'alla joka aamu, mutta punnituksen voi tehdä esim. kerran viikossa jonain samana viikonpäivänä - suosittelen aamua :)
 • Koko viikon liikunnat kannattaa kirjata ennakkoon jo viikon alussa! Näin saa heti maanantaista alkaen oikeat kalorimäärät käyttöönsä, kalorisuositukset nimittäin nousevat sitä mukaa, kun liikuntaa tulee ko. viikolle lisää.
 • Usein syömänsä ruoat kannattaa merkata lemppareiksi - silloin ne tulevat aina hakuun ensimmäiseksi. Suosikit merkataan sydämen kuvalla, joka löytyy i-nappulan (niin kuin info) alakulmasta. Klikkaamalla sydämen punaiseksi se on merkattu omaksi suosikiksi.
 • Myös kokonaisen aterian voi kopsata edelliseltä päivältä - itse käytän tätä esim. aamupalalla, kun syön aina saman aamiaisen... Tämä onnistuu kohdasta "selaa menuja" > "omat ruokalistat" > valitaan oikea viikko > "kopioi tämä ateria" HUOM. Varmista, että vasemmalla puolella päivä, johon haluat kopioida, on oikea - kopio nimittäin korvaa kaikki ko. kohtaan aiemmin syötetyt tiedot!

...ja pari ruokaniksiä:

Itselleni silloin pari vuotta sitten "avainrooliin" nousivat nämä ruoat:

 • lorautuksia rypsiöljyä ruokiin, jopa puuroon ja leivän päälle > hyvät rasvat
 • cashew-pähkinöitä (ei kuitenkaan liikaa, koska sisältävät paljon kaloreita) > hyvät rasvat
 • Soijarouhe > paljon proteiineja, vähän kaloreita
 • Ehrmannin maitorahka (tai vastaava Valiolta - näillä paras rasva/proteiinikoostumus) > paljon proteiineja ja pitää nälän poissa

Ruokatottumuksista (omasta mielestäni) ratkaisevin oli nimenomaan hedelmäsalaatti-maitorahka-välipala: joka päivä töiden jälkeen menin ensimmäisenä jääkaapille ja pilkoin sieltä kukkurallisen lautasellisen hedelmiä (esim. päärynä, banaani, kiivi) ja siihen päälle Ehrmannin maitorahka ja kanelia - mmm! Kasvispallo ja energiapallo tykkäsivät, ja välipala piti nälän poissa monta monta tuntia. Eikä sitten tarvinnut vetää pastaövereitä sudennälässä iltaruoaksi...

*******

Tsihihihi aika pitkä postaus yhdellä minipienellä vihreän pallon kuvalla - sori!

Hei ja niille, joita tämä aihe ei voisi vähempää kiinnostaa: tämän trilogian jälkeen pyrin vaikenemaan (postausten puolesta) tästä aiheesta. Kiitos kärsivällisyydestänne ja anteeksi :)

Ja me, jotka tätä aiotaan alkaa harrastaa, voidaan jatkaa keskustelua näiden kolmen postauksen alla :)

Kommentit

M-M

Kuulostaa mielenkiintoiselle, täytyy varmaan kokeilla. Jos sais nämä vielä jäljellä olevat n.20 raskauskiloa pois, niitä tuli likemmäs 30kg.

Kristaliina
Puutalobaby

Mulle kans ehti tulla siinä 34 raskausviikossa jotain 24 kiloa :) Tänä aamuna oli jäljellä vielä 6 kg alkupainoon...

jermia
Itärajapakolainen

Tunnukset luotu kiloklubiin ja innolla koittamaan =)

Naks (Ei varmistettu)

Ah, tuo vihreiden pallojen koukuttava metsästys. :) Itsekin olen tehnyt sitä aikoinaan, en tosin enää pitkiin aikoihin (ei ole tarvetta).

Vannoutuneena lihansyöjänä proteiinin määrä ei ole tuottanut itselleni koskaan ongelmia - kuidut kylläkin, koska en syö käytännössä lainkaan leipää. Rasvatkin tuppasivat helposti olemaan Kiloklubin mielestä liian kovia. Näihin juttuihin pari itse hyväksi kokemaani vinkkiä:

- jos energiapallo herjaa liian suuresta kovien rasvojen määrästä, kannattaa käyttää proteiininlähteinä kananmunaa ja nahkoineen syötyjä broilerinkoipia - näistä se tykkää paljon enemmän kuin naudanlihasta ja rasvaisista juustoista
- kuitupallon saa vihreäksi myös ilman ainuttakaan viljatuotetta, jos syö riittävän kuitupitoisia kasviksia ja hedelmiä - omat suosikkini tässä olivat porkkana, parsakaali ja päärynä (pähkinät ja siemenet toimivat myös)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos sinun, olen hurahtanut Kiloklubiin ja jee: 1,5 kiloa on jo poissa ja hirrrveen innostunu keräämään vihreitä palloja. Siistiä!

Tyyne
Sukat makkaralla

Olinkin tuolla kiloklubissa just aiemmin miettiny tota ruokion kopiointijuttua! Kiitti vinkistä! Kumminkin kun jokapäivä on lähes samat aamupalat,välipalat,ym. niin helpottaa kirjaamista :)

-mimmu- (Ei varmistettu)

Onnea koitokseen!:)
Mua kiinnostais että paljonko ja millasta liikuntaa harrastatte päivisin? siis Kristaliina ja lukijat:)

M-M

Sain tehtyä tunnukset tuonne.

Ja nyt on olen myös ilmottautunut pilates-tunnille kevääksi. Vau, kaks jumppaa viikossa :D

Kristaliina
Puutalobaby

Jee, aika monta meitä jo on! Ja arvatkaa vaan, toimiiko tää mulle ihan erityisen isona henkilökohtaisena motivaattorina - enhän mä enää voisi perääntyä tästä hommasta, vaikka alkaisikin laiskottaa :D

Hyvä kysymys tuo liikuntahomma, mimmu! Mulla "liikuntaviikosta" tulee keväällä vähän erilainen kuin syksyllä, kun osa harrastuksista vaihtaa paikkaa. Näillä näkymin ainakin:

ma: sirkustreenit 1,5 h (illalla)
ti: Bollywood-tanssi 1 h (illalla)
to: vauvajumppa Silvan kanssa (päivällä)
la: zumba (päivällä)

Varsinaisesti päivisin oon ollut aika laiska liikuskelemaan, mutta ehkä tähän voisi ujuttaa tunnin vaunulenkin vaikka parille päivälle viikossa. Perjantaisin meillä on muskari, mutta esim. ma tai ti ois päivät "vapaana".

Miten muilla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis onko tuo oikeasti ilmainen??!!

Naks (Ei varmistettu)

Vierailija, kyllä Kiloklubi on oikeasti ilmainen. :)

Ai niin, aiemmassa viestissä jäi kommentoimatta tämä äitisi mielipide: "Pöh. Jos syö enemmän kuin kuluttaa, niin lihoo. Jos kuluttaa enemmän kuin syö, niin laihtuu. Kaikki muu on ihan huuhaata"

Tuo ei ole mielipide, vaan fakta. ;) Kukaan meistä ei voi rikkoa fysiikan lakeja. Monimutkaiseksi homman tekee se, ettei kukaan tiedä tarkalleen, paljonko kuluttaa. Ja kuten itsekin olet huomannut, ruoan laatu vaikuttaa rutkasti siihen, millä energiamäärällä nälkä pysyy poissa.

Hyppytikki

Kirjauduin taas tänään ensimmäistä kertaa neljään vuoteen kiloklubiin ja kirosin makroravinnetietojen puutetta, mutta kiitos vinkistä että ne löytyy sieltä sittenkin :D Itse kun en luota että kiloklubin pallurat vihertää silloin kun makrot on oikeasti hyvät...

Tyyne
Sukat makkaralla

Mä ajattelin jotain semmosta, että 2x salia ja 3x lenkkiä/vko.. ja saliin sisältyy 20min juoksumattoa (eli n. 2,5-3km) :).. ja keväällä toivottavasti vielä enempi lenkkeilyä!

Inu (Ei varmistettu)

Mukana!! Tein jo tunnuksetkin kiloklubiin. Huomenna alkaa uusi elämä ;) Mulle tuli raskauden aikana painoa +20kg ja niistä nyt 3,5kk synnytyksen jälkeen jäljellä 5kg. Tavoitteena ois kuitenki pudottaa n. 10kg, sitten voisin olla tyytyväinen nahoissani!

Kiitos ihanasta blogista! Nyt olen saanut luettua koko blogisi alusta loppuun :) Ihanaa luettavaa <3

Kanelibasilika

Innostuinpa minäkin! Pidempään olen jo miettinyt, mikä mättää kun en tietääkseni syö liikaa ja liikun keskinkertaisesti (etenkin hyöty liikun) ja silti vaan olen omasta mielestäni väärän kokoinen (normaalin ylälaidalla painoindeksin mielestä, sen hyvänolon painon mukaan 5kg liikaa). Yritin harjoitella tämän viikon syömisillä tuon Kiloklubin kanssa ja kappas, syön aika reippaasti liian vähän! Jopas! ..olen kala-kasvissyöjä, en syö lainkaan vehnää (allergia) ja silti aika pitkälti mättää joka kohdassa paitsi herkuissa (joissa luulin lipsuvani!) ;) 

Kiitos siis vinkeistä! Katsotaanpa mitä tapahtuu! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehrmannin maitorahka on kyllä aivan karsean makuista, ja sen päällä lilluu epämääräinen kirkas neste. Eww. Valion rahka taas on sen verran paksua, että se jää kurkkuun kiinni, ainakin jos sitä syö lähes pelkiltään. Silloin joskus, kun jaksoin olla kiinnostunut proteiinitankkauksesta, söin maustamatonta Exquisa-rahkaa, joka on koostumukseltaan ja maultaan hyvin paljon miellyttävämpää.

Itsekin oon ajatellut hiukan skarpata kevään suhteen :) painoa ei tarvii pudottaa mutta hiukan lihasta lisää ja rasvaa pois. Eli hengessä mukana!

Itse oon kokeillu kiloklubia ja mulla se ei oikeen toiminut. Tai koitui siitä hyvääkin = ymmärsin vaihtaa pahoja rasvoja hyviin rasvoihin  ja huomasin, että saan kuin saankin (en syö lihaa) proteiinia reilusti. Se missä en usko sitä (veikkaan että "huijasin" tahtomattani) on se, että sen mukaan jäin käytännössä joka päivä kaloreissa lähes puoleen siitä, mitä oikeasti tarvitsen edes elääkseni. En usko! Joo joku sanoo nyt, et mitä jos oot säästöliekillä? No en kyllä ole. Eli veikkaan, et joku siinä mulla mättää = en saa kaloreita sinne oikein.

SonjaKoo
Karnevaalikausi

Mullekaan ei maistu se Ehrmann, joskus söin sitä väkipakolla mut nyt on onneksi Valiolta se ihana Pehmeä rahka. Mutta kanelia en oo koittanut. Pitää muistaa ostaa sitä heti tänään! Nam nam.

Tommi K
Isyyspakkaus

Aa, Valiolta on siis tullut jokin uusi rahkatuote? Silloin villeinä kuntosalivuosinani (tai jotain) oli vaan sitä tymäkkää perusrahkaa, ei mitään pehmytrahkaa :D

SonjaKoo
Karnevaalikausi

Haha! :D Juu Tommi kokeilepas sitä Valion uutta (tai voi olla et on ollu kauankin, mut mä hoksasin vasta syksyllä), sekin on tymäkämpää kuin Ehrmann, mutta maku on pehmeämpi. Pirkan vastaavakin on kitkerämpää kuin tää Pehmeä. :) 

empap (Ei varmistettu)

Innostuinpa minäkin mukaan ja nyt tuntuu, etten osaa syödä ollenkaan oikealla tavalla :D mutta 18 viikkoa ja sitten pitäisi olla tavoite painossa :) luottavaisin mielin mukaan, tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen päivä :)

minikaktus (Ei varmistettu)

Tommi K: Ei mikään ainakaan mun testaamista rahkoista vedä vertoja sille Exquisan maustamattomalle, mutta en ole sitä vuosikausiin löytänyt. Pirkan pehmeä on ainoa testaamaton. Valion Pehmeä ei uppoa oikein -- sama vika kuin Ehrmannissa omituista rakennetta vaille (mikä ei sinänsä ole yllättävää, kun Ehrmannin kilpailijaksi se kai on kehitetty). Ingman on aika jees, samoin Pirkan normaali ja sitten ne ihan halpikset on myös yllättävän hyviä. (Mutta joo, normaali Pirkka yrittää tarrata kurkkuun, kuten Valiokin.)

annemi

Taas innostuin sun mukana tuosta Kiloklubista, kaivoin vanhat tunnarit esiin ja tänään naputtelin aamupalan sinne. Katsotaan kauan jaksan tällä kertaa, viimeksi jaksoin 6kk! :)

Hyppytikki

X-tran maitorahka sokerittomalla mehu aspartaamikeitolla ja pellavansiemenrouheella <3 Kammottavaa, mutta mitä sitä ei hoikemman olemuksen toivossa söis.....

Tyyne
Sukat makkaralla

Munkin mielestä kiloklubi näyttää kyllä liikaa kaloreita peruskulutukseen... tai ainakin jos vertaa kehoanalyysin tuloksiin. Hmph. Ja itse tykkään Skyr:stä.. mutta vain mansikasta ja mustikasta, niissä kun ei ole makeutusainetta :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hei kiitos TommiK tuosta Exquisa-rahkavinkistä, täytyypä tsekata! Joo, se Valio tuli uutena just silloin, kun viimeksi kiloklubbasin, eli joskus reilu pari vuotta sitten muistaakseni... Mutta mä taidan olla outo, kun tykkään tuosta Ehrmannista enemmän :D No, mä laitan niin paljon hedelmiä (ja kanelia) siihen, että ehkä en sitä oikeaa makua tiedäkään :)

Mulle kovasti mainostettiin silloin aikanaan, että just tuossa Ehrmannissa & siinä uudessa Valiossa ois jotenkin ehdottomasti paras proteiini/rasvasuhde. Mutta täytyy tutustua noihin nykyvaihtoehtoihin!

Mä muuten tätä kirjoittaessa syön suklaakonvehteja kahvin kanssa... Buhuu minä. Mutta kolme konvehtia, pliis, älävaikutaherkkupalloon älävaikutaherkkupalloon, älävaikutaherkkupalloon :)

Jännä, NinaMarialla ja Tyynellä siis ilmeisesti samantyyppisiä kokemuksia tuosta kalori"ylijäämästä"... Mulla niitä ei todellakaan jää "tuosta vaan itsestään" yli, pitää ihan skarpata noilla palloilla... Onko teillä pallot vihreinä kuitenkin? Eli voisko olla, että jotain kaloripitoista puuttuu, rasvaa tms...? Entä ovatko annoskoot varmasti arvioitu oikein? Ja arkiaktiivisuus merkattu oikein? (eikä ole "tupla-arvioitu" aktiivisuutta eli laitettu sekä tosi aktiiviseksi ja sit vielä liikunnat erikseen...?) Ihan random-heittoja nämä :)

Mitkä teillä on kulutusarviot? Mulla on (omasta mielestäni) tosi alhainen, kun olen näin lyhyt: mulla on peruskulutuksen energia-kohtaan tullut 1749 kcal.... Jos söisin "skarppaamatta", söisin jotain yli 2000 per päivä.

Ai niin, ja jostain luin, että imetykseen arvioidaan menevän noin 600 kcal!

Hannah90 (Ei varmistettu)

Tulin kans päivittelemään samaa kuin eräs vierailija: onko se jumankekka ilmanen!! Aikasempia postauksiasi olen lukenut sillämielellä että joojoo joku maksullinen juttu mutta ei tsiisus se on ilmanen! rohkeniskohan sitä rekkailla ittensä sinne...

aloittelija (Ei varmistettu)

Minäkin tajusin! Siis ilmanen!!! Eli tunnukset luotu ja ensimmäinen päivä jo merkattu. Mullakin tosin on kauhee energiavaje ton mukaan (yli 1000 kcal)? Hmm.. Muuten kyllä vaikuttaa hyvältä, ehkä tällä nyt vihdoin sais semmosen kestävän muutoksen aikaseks :)

Kristaliina
Puutalobaby

Huih, mitä vajeita teillä, ei mulla vaan :) Tuliko vihreät pallot kuitenkin?

Hmm mulle tuli vähän keskinkertainen alku pallojen osalta:

 • vihreä kasvispallo,
 • keltainen energiapallo (hemmetti söin kermaperunoita ihan vähän lounaan yhteydessä),
 • vihreä herkkupallo (jee, sain syödä ne konvehtit) ja
 • punainen kuitupallo (päivällisellä iso sämpylä - mutta hyvä oli)

Vajetta oli 150 kcal, jee! Mulle siis riittää, että on edes ihan vähän miinusta tai nollassa :) Ja kun tosiaan imetänkin edelleen.

Tuo Kiloklubin filosofiahan on erittäin maltillinen painonhallinta, hmmm ehkä siksi jollain saattaa olla iso vaje, jos on tottunut rankempaan...? Mutta itse suosin (ja suosittelen!) kyllä kovasti tuollaista hidastelua: kun ei joudu näkemään nälkää vaan pikemminkin opettelee vaan uudenlaisen syömisen (masu kylläisenä), lopputulos on varmasti pitkäkestoisempi kuin "pikakuureissa". Mutta jokainen tavallaan! :)

Muistakaa, että niiden pallojen väri on tärkeä-tärkeä juttu! :)

Minäkin hurahdin, kun tosiaan tajusin sen olevan ilmainen. Toivotaan, että ei jäis vaan alkuhuumaksi vaan jaksaisi ihan loppuun asti. Kiitos hurjasti vinkistä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voihan pallo. Tuo kuitupallo on ihan tuskainen henkilölle joka ei yleensä syö leipää vaan kunnollisten viljojen osuus jää aamupuuroon. Porkkana- ja pähkinäostoksille pitäisi vissiin suunnata. Jotta tuon energiankulutuksen saan täyteen, pitää syödä rutkasti enemmän kuin ennen (BMI 21). Itse en luultavasti jaksa palloja kauaa metsästellä, tiedän mitä pitäisi syödä, arkihulinassa se ei vaan ole aina ykkösasiana mielessä.

Tyyne
Sukat makkaralla

Hmm. Mulla näyttää kiloklubi peruskulutukseksi 500 kaloria enemmän kuin mitä kehoanalyysimittauksessa saatu tulos... ja kasvikset keltasta ja kuidut punasta :O Eli käytännössä syön siis päivässä -500 kaloria kiloklubin peruskulutuksesta ja + - 0 kaloria kehoanalyysituloksesta. Avainsana tässäkin taitaa kuitenkin olla liikuntaliikuntaliikunta...

Eppuli (Ei varmistettu)

Ja minä kun luulin syöväni ihan ok terveellisesti. Aloitin sunnuntaina ajatuksella että katsotaan nyt ensin onko tän hetken ruokavaliossa jotain pahasti pielessä. Ainoa pallo joka on ja pysyy vihreänä kolmen päivän kirjaamisen jälkeen on herkkupallo. Keltaiselle sentään satunnaisesti muutkin päässeet, mutta mikä tuota energiaa vaivaa??? Se vaan on ja pysyy punaisena... Alan myös epäilemään että meidän vaaka saattaa olla rikki. Toukokuusta asti näyttänyt 60+kg ja nyt kun en oikeastaan ole vielä mitään muutosta elämään tehnyt, näytti vaaka tänään 58,3kg. Ei kai pelkkien pallojen tuijottaminen sentään painoa laske?

Vastasin suht pitkän kaavan mukaan ja sitten tuli joku error ja se vastaus ilmeisesti hävisi johonkin bittiavaruuteen :/

Mutta pääpointti. Mulle kiloklubi antoi kulutukseksi liikuntoineen noin 1900kcal, joka kuulostaa aika paikkaansapitävältä. Olen siis hyvin liikunnallinen mutta pienikokoinen nainen.

Se missä ne kalorit alkoivat mättää oli se totetus. Seurannan mukaan söin päivittäin vain noin 700-900kcal päivästä riippuen. Enkä sitä siis todellakaan usko! Vertailun vuoksi laskin yhtenä päivänä itse (purkkien kyljet yms. ja pääsin heti noin 1600 + kcal). En tie missä siis merkkaamisen kanssa mättää.. oon kyllä koittanut olla tarkka.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiloklubin "peruskulutus" ilmeisesti sisältää jonkun perusliikunnan kuitenkin sen mukaan mitä niihin perustietokenttiin on täyttänyt eikä siis vastaa inbodymittauksessa saatua perusenergiankulutusta. Minullakin eroa on noin 500 kcal.

Hyppytikki

Kiloklubissahan on peruskulutus, ei koomakulutus. Mulla kiloklubin mukaan peruskulutus on 2000 kcal, mikä on kyllä reippaasti alakanttiin, jos mittauksen perusteella jo koomakulutus on vähän runsaat 1600 kcal. Veikkaisin, että mittauksissa ilmoitetaan yleensä juuri koomakulutus lihas-, rasva- ja neste prosenttien perusteella. Eihän joku kone voi mitenkään tietää kuinka paljon peruskulutus on, sehän riippuu ihan omasta aktiivisuudesta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Inbodymittaus antaa toimittajasta riippuen sekä BMR:n (perusenergiankulutus levossa tyhjällä vatsalla, jota joku koomakulutukseksikin kutsui) että arvioita erilaisille aktiivisuustasoille sekä arvioita juuri kyseisen henkilön kulutuksesta tietyntyyppisissä liikuntasuorituksissa. Esimerkiksi puolen tunnin pyöräilyn kuluttama energiamäärä riippuu voimakkaasti henkilön ruumiinkoosta ja rakenteesta.

Näkyykö kiloklubissa jossain miten päivän energiasisällönpitäisi rakentua rasvojen, proteiinien, sokerien ja kuitujen välille verrattuna siihen mitä itse on tullut syöneeksi?

Tyyne
Sukat makkaralla

Kiitos vierailijat ja taru. Tuo kyllä sitten selittää selkeesti mistä se 500 kalorin ero johtuu! Mutta jäi mietityttämään mitä kaikkea tuo kiloklubin peruskulutus sitten sisältää..kun sen lisäksi merkkaillaan vielä nää viikkoliikunnat. Täytyy mennä tutkimaan!

Tyyne
Sukat makkaralla

Koin ahaa- elämyksen :D Ja päivitin profiilin tietoja, nyt näyttää enemmän semmoselta mitä käytännössä toteutan. Pyrittekö siis syömään tuon "Ravinnosta saatu energia" - kohdan suosituksen verran?

Vierailija (Ei varmistettu)

Aloitettu eilen! Ja hyvältä vaikuttaa. Antaa kivasti sitä lisämotivaatiota ja saa helposti laskettua kalorit ja opastusta juuri siihen oikeaan ravintoon! Tosi kiva juttu ja lisää tsemppiä tuli näistä sun selkeistä ohjeista täällä. Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyyne,

mun mielestä kätevintä on seurata joko mainitsemaasi "ravinnosta saatu energia" -kohtaa tai sitten alinta riviä ("päivän energiavaje"). Mutta korostaisin myös Kristaliinan tavoin, että kannattaa myös tavoitella niitä vihreitä palloja. Kun syö niitä tavoitellen, niin usein energiamäärätkin asettuvat aika hyvin kohdilleen!

Tyyne
Sukat makkaralla

Vierailija: Jes, juuri noin itsekin ajattelin :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hei mahtavaa, KIITOS kaikille munkin puolesta noista vinkeistä! Mä en ehtinyt koko päivänä koneelle (ja nyt ryntään tanssitunnille), mutta täällähän keskustelu ja tsemppaus elää mainiosti ilman muakin :D

Tämähän näyttää alkaneen tosi hyvin monella, jee!

Mä tosiaan seuraan kolmea kohtaa: niitä palloja, sekä noita samoja rivejä, mitkä Vierailija 14.43 mainitsee: ravinnosta saatu energia ja päivän energiavaje. Yritän saada siis pallot vihreiksi ja sitten ylimmän ja alimman rivin täsmäämään suosituksen kanssa. Tottelen itse ohjelmaa aika "kiltisti" eli ala nipistämään suurempia vajeita kuin ohjelma suosittelee - en nimittäin kestä nälkää enkä haluakaan kestää, kun ei kerran ole pakko :)

Mahtavaa, että osasitte myös vastata tuohon kulutuskysymykseen - tuohan kuulosti loogiselta selitykseltä siihen!

Palaan vielä illalla ja vastailen niille, mm. eppuli ja NinaMaria, joille en ehtinyt! "Täytyy mennä tanssitunnille ja minä... ....ööh, meen tarpomaan tuonne lumeen" :)

Belin (Ei varmistettu)

Täälläkin aloitettu ravintoremontti! Tavoitteena ei ole painonpudotus vaan ravinnon oikean määrän ja laadun saavuttaminen. Liikun aika paljon, enkä näköjään ole saanut tarpeeksi hyviä rasvoja ja protskuja tarpeeksi. Nyt odotankin lähinnä painon nousua, jos lihasmassa lähtisi viimein kasvamaan! Liikunnan teho on itselläni punaisena, voiko muka liikkua liian "tehokkaasti"? Mutta voi miten helposti tuo herkkupallo muuttuu punaiseksi! : S

Hyppytikki

Se liikunnan teho pallura muuttuu sen mukaan, mitä olet asetuksissa itsellesi laittanut liikkujaprofiiliin :) Eli esim. Tiedoissa olet terveysliikkuja, mutta harrastat jotain korkean sykkeen lajia, niin alkaa herjaamaan. 

Belin (Ei varmistettu)

No niinpäs olikin! Kiitos tiedosta, T a r u! Sainpas vihreät neliötkin! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Täällä taas tanssitunnin jäljiltä!

Eppuli: Hih, en tiedä vaikka nuo maagiset pallot auttaisivat jo ajatuksellakin - itsellä ainakin on ollut ihan tosi-tosi energinen alkuviikko, jotenkin sitä jopa unohtaa, että en mä vielä ole siinä lähtöpainossa :D Eli että on ihan sellainen olo niin kuin olisi jo saavuttanut ns. tavoitteensa vaikka on vasta aloittanut :) ...tai jotain, vaikea selittää :)

Hei huomasitteko muuten, että ne pallot myös näppärästi "kertoo", että mikä niissä on vikana. Klikkaamalla palloa selviää, paljonko (ja mitä) tarvitaan että pallo tulisi vihreäksi - tai että mitä on tullut syötyä liikaa/liian vähän.

NinaMaria: Hmm, mitäköhän tuossa vois olla vikana...? Niiden kalorisisältöjen pitäis olla tuossa ohjelmassa ihan samat (per 100 g) kuin purkin kyljessä eli kyllä se jotenkin "syöttötekniseltä" vialta jotenkin mun korvaan kuulostais... Ootko huomannut sen annoskoon muutosmahdollisuuden, eli painetaan siitä alaspäin näyttävästä väkäsestä ja valitaan esim. pikkupulla kpl (eikä pikkupulla 100g). Tämä esimerkki (kröhöm) taas tietysti ihan kuvitteellinen, mums mums :D
...terveisin punainen herkkupallo, damn!

T a r u: KIITOS edelleenkin noista vinkeistä, niistä on paljon apua! Sä oot selvästi ihan pro ton käytössä :)

Onpa meitä tän aloittaneita paljon, kivaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!
Mäkin innostuin ja huomasin heti, mikä mättää! Ja pieniä kokeiluja (ihan vaan klubissa, ei omalla lautasella :D) tehneenä tiedän, että esim. makkaran vaihtamalla kanaan saakin proteiinit ja energian vihreälle. Eli ihan pikkumuutoksia toisaalta. Ja hauskaa, kun oli iltapala syömättä ja kaikki näyttää pieleen ja iltapalan lisäsi niin tadaa!
Sain myös poikaystäväni innostumaan ;) Se istui mun vieressä ja kyseli, että voiskos tän tehdä myös hänelle!

t. Reetta

Kristaliina
Puutalobaby

Oot Reetta niii-iiin asian ytimessä: periaatteessa aika pienillä ruokailutottumusten muutoksilla voi saada ruokavalion terveellisemmäksi - ja siinä samalla painokin alkaa laskea (hitaasti) vähän niin kuin itsestään... Mä kans oon tehnyt tuollaista testailua: tyyliin "mitä jos oisinkin syönyt tuota-ja-tuota, olisiko pallojen väri muuttunut...", ja sitten ne vähitellen löytyvät ne omat tavat saada sopiva kalorimäärä ja hyvät pallot :)

Heh joo mäkin sain silloin joskus Joelin innostumaan. Se kans käyttää tätä välillä (ei just nyt kylläkään) voimatreenaamisen yhteydessä: välillä rasvanpudotukseen ja välillä proteiinitankkaukseen tai mitä-ikinä-nyt-tekeekin :) Välillä meillä oli (silloin pari vuotta sitten) sellainen skaba käynnissä, että se, jolla oli viikon lopuksi vähemmän vihreitä palloja, joutui tarjoamaan molemmille pizzat perjantaina töiden jälkeen :D

Eppuli (Ei varmistettu)

En huomannut, kiitos vinkistä. Sain vihdoin myös sen energia pallon keltaiseksi (jee!) kiitos avokadon. Jo neljännes yhdestä muuttaa energian paremmaksi. Harmi etten pidä avokadosta. Olisko jollain hyviä yhditelmä-vinkkejä avokadon pariksi?

Motivaatio tänään kovilla. Flunssaa pukkaa eikä jaksa ajatella mitä suuhunsa lykkää. Jotenkin suklaa jemma vetää enemmän puoleensa, kuin jääkaapin vihanneslokero.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.