Se Oikea

Puutalobaby

Sen tietää, kun se tulee vastaan.

Joskus ihan yllättäen. Kulman takaa. Juuri silloin, kun sitä ei tajua odottaa. Se iskee heti tajuntaan, ja silloin tietää, että Se se on:

Se Oikea.


Tämä tapahtui San Gimignanon pienessä kaupungissa Italiassa. Vietimme Joelin kanssa Italian-matkamme toista kahdenkeskeistä päivää ja ajelehdimme pitkin keskiaikaisen kaupungin kapeita katuja.

Mikä siinä olikin, että käännyimme juuri siitä kulmasta ja näimme pienen kultasepänpajan? Ja mikä sai meidät astumaan ovesta sisään?

No mutta siinä se sitten oli, keskellä vitriiniä ja upeasti valaistuna: juuri oikea vihkisormus.


Kun me viime vuoden syyskuussa sanoimme "Tahdon!", emme halunneet ajatella sormuksia, häävalsseja tai -kakkuja. Ja ihan hienosti ollaan jo vajaa vuosi naimisissa oltu ilman niitäkin. Asenteeni sormuksen suhteen oli "no ehkä jos ihan täydellinen sattuu joskus vastaan tulemaan". Se voi tapahtua ylihuomenna tai vaikka kymmenen vuoden päästä.

Ja San Gimignanossa se sitten tapahtui.


Sormus on käsityötä, mallina arkeologisista kaivauksista löytyneet etruskien muinaiset korut. Niin ja etruskithan olivat kai niitä ensimmäisiä, joiden on todettu vihkisormuksia käyttäneen.

18 karaattia pelkkää täydellisyyttä.

Täydellisyyttä juuri minulle.

Niin joo paitsi:

Hmm, pitivätköhän etruskit vihkisormuksiaan peukalossa...?


Pienentää sitä siis täytyy.

 

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Vauvau! Aika huikea. Voisin kuvitella että täydellisen kristamainen. 

Ja kiva että kävitte San Gimignanossa! Ihana paikka, eikö? 

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos! Ja just nimenomaan "mun näköinen": me tajuttiin se heti, kun tuo sormus nähtiin. (vaikka ei siis oltu edes vihkisormusta etsimässä, kunhan vaan pyörittiin ja kulutettiin aikaa) Pajan pitäjäkin taisi vähän hämmentyä, kun me vaan tyyliin todettiin, että joo, toi me otetaan - se oli niin selvää :)

Joo, ihana paikka oli! Aika täynnä kyllä turisteja, mutta siellähän me muiden turistien joukossa sujuvasti vaelleltiin pitkin poikin. Upea aurinkoinen ilmakin sattui - ja tosiaan toinen päivä yli vuoteen (eka oli se Siena), kun oltiin ihan kahdestaan. Vau.

No munkin kihlasormus oli puol vuotta ties missä sormessa, vaan ei nimettömässä, ennen kuin vein sen pari viikkoa sitten pienennettäväksi. Enää täytyis muistaa laittaa se aamuisin sormeen, kun en tykkää nukkua sormukset sormessa.

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo saa nähdä, missä vaiheessa mä saan ton hoidettua :) Minne sä muuten veit pienennykseen? Vinkkejä otetaan vastaan! :)

Vein sen lopulta Itiksen Kultajouseen. Kyselin useammasta paikasta ja hinta-arviot vaihteli välillä 35-100 euroa. Halvin oli siinä aikatalkon Kultajousessa, mutta en sitten jaksanutkaan viedä sitä sinne, vaan vein seuraavaksi halvimpaan.

Dalmi
Arkisokka

Oi miten kaunis! Vau, ohhh ja iih!

Kristaliina
Puutalobaby

Hih kiitos!

Tyyne
Sukat makkaralla

Minäkin etsin vielä sitä oikeaa sormusta, toivottavasti tulee pian vastaan! :)

Ja pakko mainita, että kyllä sitä ihan hienosti menisi vihille ilman juhlia, kakkua ja valssiakin, mutta... ehkä juhlien (kuin juhlien) järjestämisessä on muut syyt motiivina, kuin että  ei voi mennä vihille/täyttää 1v./30v./valmistua/jne. ilman että niitä juhlisi ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Toivottavasti Se Oikea Sormus tulee pian vastaan sinuakin!

Joo, totta kai monet on motiivit - ja mikäs sen kivempaa kuin juhliminen. Mä itse asiassa veikkaan, että meidänkin naimisiinmenoa juhlitaan vielä joskus (jälkikäteisesti siis), kun meillä on sellainen juhlienjärjestämisfiilis. Vaikka 10-vuotishääpäivänä jos ei muuta :)

Kaunis ja ihanan uniikki! Sopii hyvin kantajalleen :)

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos, se on kyllä just ihan "mua"! :)

millis (Ei varmistettu)

Ihana ja ainutlaatuinen tapa löytää ainutlaatuinen ja ihana sormus. Sen täytyy olla just se oikea. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Samaa mieltä! :)

Liisa
Osasin!

Kaunis sormus. Onko Joelilla jo oma? Vai tuleeko hänelle sormusta lainkaan?

Meillä on sormukset vielä kaivertamatta. Tänä vuonna juhlitaan kolmatta hääpäivää (eli nahkahäitä, lolz).

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos!

Joelille ei tule sormusta ollenkaan (ainakaan toistaiseksi) - ei tykkää koruista. Tästä itse asiassa puhuttiin joskus alkuaikoina; Joel totesi, että sille isoin este mahdolliselle naimisiinmenolle joskus on se, että se ei vois kuvitella käyttävänsä sormusta. Mä olin ihan, että täh. Voihan sitä naimisissa olla ilman sormustakin. Joel vaikutti aika yllättyneeltä. Ja helpottuneelta :)

Mäkään en itse asiassa todennäköisesti käytä tuota silleen "joka päivä" -tasolla. En ole viime aikoina oikein käyttänyt sormuksia ja tuntuisi jotenkin ahdistavalta, jos nyt mukamas ois jotenkin pakko-pakko :) Eli pidän silloin, kun on sormusfiilis, ja kun sopii yhteen vaikkapa korvisten kanssa :)

Tshih ai kolmas on nahka :)

Bianca** (Ei varmistettu) http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Taianomainen sormus keskeltä taianomaista paikkaa, täydellistä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.