Siivoaminen vaarantaa lapsesi mielenterveyden

Puutalobaby

Silvan tämä aamupäivä sujui vähän surkutunnelmissa. Äiti nimittäin meni ja teki jotain ihan kamalaa:

Eikös olekin hurjaa - ei ihme, että pienen maailma järkkyi.

 

Joo. Meille tulee siis vieraita tänään. Sen kunniaksi ajattelin laittaa ihan sängyn kiinni.

Silva ei voinut kä-sit-tää, mitä äiti juuri teki! Muumityyny! Miksi se peitti sen muumityynyn! Ja meidän ihanan pesäkolon, yhyhyyyyy. Ota heti tämä kamala kamala kamala peite pois. Ääääääää.

Järkytyksestä toipumiseen meni koko aamupäivä. Ei auttanut, vaikka käytiin yhdessä kurkkimassa, että siellä ne petivaatteet ja muumityyny vielä ovat. Ei auttanut selitykset. Ei hämäykset. Ei mikään.

Alakerrassakin leikkien lomassa silloin tällöin Silva totesi surullisesti: muummmi.

 

Täytyy varoa, ettei tule otettua tavaksi.

 

Kommentit

Kauheeta mitä traumoja sä aiheutat Silvalle :D

Kristaliina
Puutalobaby

Aattele! Nyt hei pitäis vähän skarpata! :D

elmeri (Ei varmistettu)

Heh, teillä ei ilmeisesti kovin useasti pedata sänkyä ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Itse asiassa yksin asuessani mä petasin sängyn aamuisin aina. Mutta nyt puutaloon muuton myötä se on kyllä täysin jäänyt. Petaamaton sänky = lupaus (tosin utopistinen) siitä, että päivän aikana saattaa päästä päiväunille :)

Mindeka
Ma-material Girl

Hahhaa!

Kath

Haha voii toista! :D

Siis just tän takia meillä ei edes ole päiväpeittoa :D Paitsi esikoisen sängyssä, koska se on halunnut sellaisen itse. Mietin välillä muutenkin onko tuo lapsi mulle oikeasti sukua, sitä kun ahdistaa ihan armottomasti, jos tavaroita ei palauteta omille paikoilleen. Mitä meillä siis juurikaan ei tehdä...

Liisa
Osasin!

Huh, kiitos vinkistä. Meillekään ei siis ikinä hankita päiväpeittoa.

Ja ilmeisesti 1,5-vuotiaiden kehityskulkuun kuuluu syvä rakkaus tyynyihin. Ovatko muut huomanneet samaa? Meillä Ilo goisaa juuri nyt tätä kirjoittaessanikin pinnasängyssään viiden (5) tyynyn kanssa. Ja kolmen peiton. Ja kolmen pehmolelun. Käyn välillä karsimassa niitä sieltä, jotta lapsiraukalla olisi jotain mitä viedä mennessään kun menee nukkumaan. Kauhea petivaatteiden kahina ja pikkupojan puhina vain kuuluu makuuhuoneesta ennen nukahtamista, kun Ilo järjestää tyynyjä haluamaansa järjestykseen. Sitten kun hiljaisuus laskeutuu ja menen katsomaan, hän nukkuu siellä tyynykasan päällä miten milloinkin. Hämmentävää.

Kippuralla

joo tyyny, muttei tyynyliinaa. ei auta muumit sun muut, ilta tulee niin tyynyliina vekeen ja tyyny seinän puolelle äidin viereen. tyynyliinan kanssa ei uni 2½vlle tule :D

 

CougarWoman
CougarWoman

Joo siis tuon takiahan en itse petaa sänkyä koskaan. Ettei vaan tule traumoja...no öh - vaikka sille koiralle? ;) 

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, ei lisää traumatisoituneita koiria tähän pahaan maailmaan - sano "ei" päiväpeitoille :)

Ihaa (Ei varmistettu)

Ja hyvä tekosyy miksei ole pedannut sänkyä! :D "Öäh, Silva ei halua että se pedataan!"

Kristaliina
Puutalobaby

Niin joo kun me ollaan näin lapsentahtisia, niin me ei pedata tuota sänkyä :D

phocahispida

Meillä siivoamatta jättäminen vaarantaa lapsen mielenterveyden. Kuutti kantaa roskia roskikseen sisällä ja on laajentanut touhun myös pihaleikkeihin. Pölypallerot saavat aikaan puhinaa ja rikkaimurin kantelemista niitä kohti ja pöytiä pyyhitään touhukkaasti. Perittyä vai opittua? :DD

Kristaliina
Puutalobaby

Hihii! Meillä muuten kans Silva noukkii lattialta roskia, käy näyttämässä äidille ja kun äiti toteaa, että "se on roska", tirppa kiikuttaa sen kiltisti roskakoriin. Ja sulkee keittiön roskiksen oven iloisesti perässään - se oven sulkeminen ("KII!") taitaa olla se koko homman palkitsevin osuus :D

Hurinaääniä sen sijaan tirppa ei ole sattuneista syistä oppinut tekemään :D

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Hih mitä traumoja. :D

anina (Ei varmistettu)

Mistä tuo sänky on hankittu? Etsin just tollasta:)

Kristaliina
Puutalobaby

Muistaakseni malli on Akazia - ehkä Majestic jos en ihan väärin muista... Se on livenä myös upea, mutta kokoaminen ei ollut maailman helpoin juttu; mitkään osat eivät olleet yhteensopivat minkään kanssa, karsea murheenkryyni :) Intialaiseen malliin :D Mutta nyt, kun se on kasassa, niin olihan se sen kaiken vaivan arvoinen :)

Kristaliina
Puutalobaby

Aaa joo ja hankintapaikkaahan sä kysyit! Se oli niinkin hauska kuin Sotkamossa (Kajaanissa?) sijaitseva Kaluste-Matti. Googlasin silloin tuota mallia kaikkialta netin uumenista, ja sieltä sai halvemmalla (vaikka laski kotiinkuljetuksenkin) kuin helsinkiläisistä pienistä sisustusputiikeistaä :)

anina (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta :)) täytyy alkaa metsästään jos sitä vielä sais!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.