Silmälasisöpöliini

Puutalobaby

"Ei..."
"No ei kyllä ole..."
"Ei se onnistu..."
"Ei..."

Aleksin Instrumentariumin optikko hymyili väkinäisesti, mutta ei selvästikään ollut ollenkaan motivoitunut palvelemaan meitä. Minä sen sijaan olin yllättävänkin sitkeä yrittäessäni myydä laseja itse itselleni:

"Kun toisesta Instrusta näytettiin koneelta sellaisia just sopivia laseja tämänikäiselle, teiltä kuulemma pitäisi löytyä."
"Ei meillä ole."
"Saako niitä jostain tilaamalla?"
"Ei."
"Kun tosiaan koneelta näkyi, että jossain Instussa olisi ollut just sopivat, voiko sitä katsoa? Että missä niitä olisi?"
"Mikäköhän malli se on ollut...?"
(ei elettäkään, että menisi uudelleen katsomaan - tarkistin jälkikäteen, että ko. lasit olisivat nimittäin löytyneet ihan perusnettiversiosta klikkaamalla kohtaa "lapset")

Lopulta väänsin rautalangasta:
"Onko siis nyt todellakin niin, että teiltä ei löydy yksiäkään meille sopivia laseja eikä niitä voi mistään tilata? Eli että me nyt lähdetään ulos tuosta ovesta ja mennään toiseen kauppaan?"

Sainpahan ensimmäisen myönteisen vastauksen.
"Sä taidat olla sellainen väliinputoaja", optikko lohdutti Silvaa.

Jos emme olisi olleet niin huvittuneita, olisimme saattaneet olla aika ärsyyntyneitä. Okei ei väkisin, mennään sitten muualle: Forumin Arvolalle.

Ja kappas: parikymmentä sopivaa mallia! Ja ihanaa palvelua, tirppa sovitteli laseja aivan innoissaan. Tiedetäänpähän jatkossa, mihin mennään ja mihin ei mennä silmälasiostoksille. Isot suositukseni Arvolalle!

Meidän silmälasisöpöliini.

Kommentit

Eilisen lupaukset

Mistä te tiesitte, että Tirppa tarvitsee silmälasit?

Kristaliina
Puutalobaby

Me ollaan oltu silmäklinikan asiakkaita pitkään, lähete tuli aikoinaan neuvolalääkäriltä, kun vauvalle tyypillinen karsastus ei meinannut mennä ohi. Siellä tutkimuksessa on tullut tuo näköasia ilmi, katselevat sellaisilla linsseillä silmiin. Arkileikeistä sitä ei ole huomannut, tirppa näkee hyvin vaikkapa poimia valkoisia yksittäisiä riisinjyviä valkoiselta pöytäliinalta tai toisaalta lentokoneen lentämässä taivaalla. Siristelystä kuitenkin huomaa, että tarkentaminen saattaa olla vähän hankalaa.

Näkö saattaa itsestään vielä korjaantua, se kehittyy kuulemma vielä 6-vuotiaaksi asti, ja me ollaan sen silmäklinikan seurannassa. Eli ei välttämättä ole lopunelämänlasit :) Mutta joka tapauksessa tirppa on hyvin ylpeä uusista laseistaan ja käyttää niitä mielellään :)

Matja (Ei varmistettu) http://vegevauvelo.blogspot.fi/

Kuulostaapa tutulta! Hienot!

Mulla kävi niin, että lasit olivat päässä ikävuosina 3-7. Koulun alettua silmälääkäri suositteli televisionkatselu- ja opiskeluprillejä, mutta jätin kakkulat itsepintaisesti kotiin, koska tunsin että näen aivan hyvin ilmankin. Nyt olen 25, enkä laseja tarvitse - vaikka teidän tyttären lasien malliset oiskin aika makeet :)

Oi, noi on ihan samannäköiset kuin mun ekat lasit aikoinaan yhdeksänkymmenluvun alussa! Oli kyllä jo tokalla silloin eli aika paljon vanhempi kuin  teidän silmälasisöpöliini, mutta lasten lasit ei taida muuttaa muotia vuosien myötä yhtä paljon kuin aikuisten :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi! Siellä itse asiassa oli paljon kaikenmaailman Muumia ja Hello Kittyä, ja sellaisia aikuistrendejä vastaavia laseja myös, mutta nää oli meidän mielestä jotenkin vaan suloisimmat <3
(ja iso osa oli aika voimakkaasti sukupuolitettua väreiltä: oli pinkkiä ja pinkimpää :) )

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mulla oli vielä seiskaluokalla sellaiset ällöpinkit, pyöreäsankaiset lasit, joita tosin käytin vain tunneilla, jos oli aivan pakko...muistan vieläkin, kun eräs poika luokaltani nappasi mun rillit niiden kotelosta ja nuoli ällöttävästi ne linssit litimäriksi.

Silvan lasit on aivan ihanat :)

eppunen

Voi miten toinen voi ollakkin hurmaava pikkuneiti <3

vierailija h (Ei varmistettu)

On kyllä tosi söpöt ja sopii hyvin Silvalle! Onneksi nykyään tutkitaan lasten silmät hyvin - mun mies oli lapsena mukamas tosi köpelö, kunnes vanhemmat tajusivat että eihän se vaan näe.

Viiden juttu

Voi ei miten söpö pieni silmälasineiti! :)
Ja kiva että Silva käyttää mielellään laseja!

honeychile

Laita niille palautetta! Musta on tullut ihan valtaisa palautteenantaja ja joskus se yllättävästi johtaakin johonkin. Äidiltä opittu, joka mm. sai aikaiseksi sen, että Tampereella Hämpin parkkihallin automaattiovessa lukee nyt lappu "aja lähemmäs, ovi toimii kyllä" :D 

iituliina (Ei varmistettu)

Ihana Silva!

Näytin instagramista tätä kuvaa tolle miesihmiselle yks päivä ja totesin, että jos joskus vahingossa päädyn saamaan lapsen, niin toivottavasti se on yhtä söpö (okei, kamala ajatus, kaikki lapset on söpöjä), ja vaikka kovin epälapsihaaveilijoita ollaankin, niin herra totes, että kannattaa tehdä se hänen kanssaan, niin saa varmasti hankkia yhtä söpöt lasitkin..

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mahtijuttu, että Silva sai lasit noin ajoissa! Kummipoika sai lasit "vasta" 5-vuotiaana, siihen asti kaikki luulivat, että on vaan kömpelö haaveilija. Mutta lasien saamisen jälkeen muuttui ihan eri pojaksi (näkö oli aivan superhuono, toinen silmä ei nähnyt juuri mitään).

Ja on kyllä suloinen silmälaseissaan. :) Ja tietty ilmankin! :D

Annuuu (Ei varmistettu)

Täytyy myös komppaa Optikko Arvolaa! Olen ollut jo pitkään heidän asiakkaansa. Nyt toukokuussa iski tarve uusille kehyksille ja bongasin netistä kivat kehykset. Arvolassa niitä kehyksiä ei kuitenkaan ollut mutta todella ystävällinen optikko soitti ensin maahantuojalle mutta sieltäkään niitä ei löytynyt. Lopulta he tilasivat minulle kehykset suoraan Italiasta tehtaalta. Parin viikon odotus palkittiin ja kehykset istuivat mainiosti. Tätä jo voi kutsua kunnon asiakaspalveluksi!

Mindeka
Ma-material Girl

Hän on niin söpö! <3 

 

Ja minäkin antaisin kyllä palautetta vielä jälkeenpäin...

Kristaliina
Puutalobaby

Pahoittelut, poistin (tapojeni vastaisesti) yhden kommentin - ja samalla hävisivät myös siihen vastanneet automaattisesti. Kommentoija ei varmasti tarkoittanut pahalla, mutta silti en halua jättää sellaisia kommentteja tänne näkyviin. Pahoittelut siis kommentoijalle tästä poistosta, mutta toivottavasti ymmärrät, että miksi äitinä tein näin ♡

Susuliini (Ei varmistettu)

Minäkin olen saanut Aleksin Instrussa naurettavan huonoa palvelua. Tarvitsin kuitenkin arskat tosi pikaisesti, enkä jaksanut enää lähteä muualle sovittelemaan minikokoiseen naamaani sopimattomia laseja. Tympi kyllä pistää rahaa siihen putiikkiin. Lohtua sain ajattelemalla karman lakeja.

Teillä on ihanan iloinen rillipää! :)

Asikaine
Asikaine

Niin söpöt lasit ja kaunis tyttö! Aivan ihastuttava!

Ja BUU paskalle palvelulle!! Hyvä, että vaihdoitte kauppaa!

Ainolassa - Tanja (Ei varmistettu) http://ainolassa.blogspot.fi/

Ai taivas miten sulonen! &lt;3

MM
Maijan matkassa

Oi, hän on hurmaava!

Paprika (Ei varmistettu) http://vuodenvihannes2005.blogspot.com

Eikä! Ihana malli! Ja onpas aika paljon äidin näköinen tässä kuvassa myös :)

elinamandanen (Ei varmistettu)

Taas näin teistä unta! Työntelit jossain helsingin keskustassa teiän ihania tuola-viikkareita, mä hihkuin mun miehelle et "katokatokatokato, tuolta tulee maailman ihanin blogiperhe!" Menitte ohi, Silvalla ei ollu silmälaseja, mutta sen sijaan se oli mitä ilmeisemmin itse vähän parturoinut itseään, eli näytti siltä, kuin pelkkä otsatukka ois ollu joskus ponnarilta, ja sieltä ponnarin juuresta sitte saksilla nipsastu otsatukka pois.. Että olkaahan tarkkana nyt sit saksien ja ponnareiden kans. ;)

elinamandanen (Ei varmistettu)

Äh, *tuPla

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana Silva! Tästä tuli heti mieleen Facabookin hienon Humans of New York -sivun päivitys heinäkuulta (4.7.):
"Do you remember the saddest moment of your life?"
"When I got locked up, for dealing drugs. Actually-- I take that back. The saddest moment was when I took my five year old daughter to the doctor and found out she needed glasses. She put on those glasses, and she said: 'Daddy! Daddy! I can see! I can see!' Tears just started streaming down my face. What a fucking idiot I'd been. We'd take drives to the Catskills, and we'd point out deer to her, and she'd never seem to see them. She'd always say 'Where!? Where!?' It should have been obvious. I spent five years trying to give her everything I could, and I messed up the most important thing.'"
Tosi monet kommentoivat kertomalla omia tarinoita siitä, millaista oli saada lapsena silmälasit. Yksi kertoi innostuneensa siitä, että näki puiden lehtiä ja huomasi äitinsä itkevän sitä kuunnellessaan.

nau (Ei varmistettu)

kirjoitin tähän pitkän narinan instrun paskasta asiakaspalvelusta ja arvolan päinvastaisesta omien kokemuksien pohjalta, mutta sitten päätin etten nyt jaksa negailla, tulee vaan taas itselle paha mieli, ei sillä mitään voita (kyllästyin tänään omaan pessimismiini, se on loppu NYT). arvolalle kuitenkin täydet pisteet myös täältä, ja erityismaininta pienelle päälle sopivien kehysten laajasta valikoimasta ja äärettömän ystävällisestä palvelusta.

silva on suloinen, niinkuin aina, ja silvan lasit on tyylikkäät :) &lt;3

Annakka (Ei varmistettu)

Arvola on kyllä huippu paikka! Eikä kuulu mihinkään ketjuun. Ketjuuntumattommista liikkeistä saa yleensä parasta palvelua.

Ja hienoa, että lapsi sai ajoissa lasit.

möttis (Ei varmistettu)

Meidän neiti sai lasit 4-vuotiaana - pinkit tietysti - ja mullakin tuli itku, kun lapsi kulki kaupungilla ja kaupassa ympärilleen katsellen ja huokaillen ''mä nään!''. Itse sain lasit 10-vuotiaana, ja muistan yhä sen tunteen, kun NÄIN - puun lehtien havisevan, taivaalla lentävät linnut, ystävän kasvot korttelin toiselta puolelta.

Asutaan Porissa ja ollaan asioitu Satakunnan näkökeskuksessa, eikä voi muuta kuin kehua, niin lääkäri Hanna Saarelaa kuin muutakin henkilökuntaa. Heidän silmälasivalikoimansa on hintavampi kuin esim. Specsaversilla, mutta laatu ja takuutkin ovat eri luokkaa. Erehdyttiin ostamaan Specsaversin lasit, jotka ovat olleet käytössä puoli vuotta, ja 2-4krt kuukaudessa täytyy käydä väännätyttämässä nuo suoraan. Menevät siis tosi helposti vinoiksi, vaikka tyttö osaa käsitellä niitä nätisti - edellisiä, kalliimpia laseja käytiin väännättämässä suoraksi vuoden aikana kahdesti. Toisella kerralla lapsi keikahti tuolilta niin että lasit vääntyivät, toisella kertaa kopauttivat päiväkotikaverin kanssa (viisaat) päänsä yhteen.

Meillä on myös peittohoito menossa. Se onkin vähän hankalampaa. Merirosvolappu painaa, laastarimallit käyvät taas ihon päälle. Nyt kun oli kovat helteet, lappu pysyi paikallaan ehkä 30 min, kunnes kosteus irroitti sen. Yksi lappu maksaa n. euron, ja on siis kertakäyttöinen. Hintavaa, eikä lapsi tosiaan tykkää - ollaan ''lahjottu'' lasta että kun lappua pitää, täytyy piirrustelua, helmien pujottelua tms. lähityöskentelyä tehdä tunti, sitten saa pelata täbillä tunnin. Tärkeää on siis se 2h, jota lappua on pidettävä, myös tehtävä jotain missä silmä joutuu tarkentamaan lähelle.

Tuulis (Ei varmistettu)

Mulla on vähän samat kokemukset Aleksin Instrusta - sieltä ei vaan saa palvelua. Kahdet viimeisimmät lasit olen sen sijaan ostanut Kämp Galleriassa sijaitsevasta Aleksin optiikasta, niillä on myös tosi hyvä palvelu ja valikoima!

Pulina (Ei varmistettu)

Jestas miten söpö! Mulla oli muuten pienenä ihan samanlaiset... yli 20 vuotta sitten. :)

Monsteri lauma

Itse olen myös instrusta saanut super huonoa palvelua.laseja piti mennä ostamaan mutta koska olen kuulema erittäin pieni päinem ja siro kasvoinen, laseja on vaikea löytää naisten valikoimasta.optikko jaksoi sovittaa viidet lasit kunnes totesi että ei meillä ole sinulle sopivaa kehystä.niinpä marssin nissenille josta sain asiallista palvelua sekä sopivat kehykset.

niu13 (Ei varmistettu)

http://www.louis-vuitton-outlet.us.com
http://www.michael-korshandbags.co
http://www.hogan-shoes.us
http://www.abercrombieoutlet.name
http://www.christianlouboutin-outlet.name
http://www.coach-factory-outlet.cc
http://www.michael-kors4sale.com
http://www.michael-korshandbags.name
http://www.hollisterclothing.us
http://www.the-northface.biz
http://www.celine-outlet.us
http://www.polo-ralphlauren.name
http://www.michaelkorsoutletez.com
http://www.louis-vuittonoutlet.name
http://www.marc-jacobs.name
http://www.guccishoes.us.com
http://www.cybermonday-sales.us
http://www.toryburch-outlet.in.net
http://www.ugg-boots.in.net
http://www.louisvuitton.us.com
http://www.north-face.eu.com
http://www.coach-factory-outlet.us
http://www.oakleysunglass.eu.com
http://www.supra-shoes.cc
http://www.northfacejacketsoutlet.us.com
http://www.blackfriday-deals.org
http://www.fitflops.org
http://www.louisvuitton-outletstores.org
http://www.the-northface-jackets.us
http://www.louisvuittonoutlet.ca
http://www.p90xworkouts.us
http://www.coachoutletstoreonline.name
http://rayban.letterpresskids.com
http://www.nfl-jerseys.us
http://www.tory-burch-outlet.eu.com
http://www.hermes-birkin.us
http://www.abercrombieoutlet.us.com
http://www.coach-factory.co
http://www.cybermonday-2014.us
http://www.ugg-boots.eu
http://www.michael-korsoutlet.eu.com
http://www.coachoutlet-storeonline.org
http://www.ugg-boots.co
http://www.burberry-outlet.us.com
http://www.louis-vuitton-outlet.eu
http://www.coachoutletstoreonline.eu
http://www.coachhandbags.eu
http://www.ugg-outlet.org
http://www.michaelkors-outletsale.us.com
http://www.coachoutlet-storeonline.eu.com
http://www.michael-korshandbags.biz
http://www.uggbootsoutlet.eu.com
http://www.northface-jackets.cc
http://www.belstaff.name
http://www.michaelkorsoutletonline.name
http://www.ugg-sale.cc
http://www.louis-vuitton-outlet.biz
http://www.coachfactoryoutletonline.eu
http://www.the-northface-outlet.us
http://www.ralph-laurenoutlet.com.co
http://www.burberryoutlet.us.com
http://www.uggs-australia.us.com
http://www.christian-louboutin-outlet.name
http://www.ugg-boots.eu.com
http://www.louisvuitton-handbags.eu
http://www.burberry-outlet.net.co
http://www.coach-handbags.cc
http://www.christianloubotininc.com
http://www.louisvuitton-outlet.name
http://www.michael-korsoutlet-handbags.org
http://www.fitflop-shoes.us
http://www.michael-korsoutlet-handbags.org
http://www.christian-louboutin-shoes.org
http://www.coach-factoryoutlet.eu.com
http://www.mont-blanc-pen.biz
http://www.christianlouboutin-shoes.cc
http://www.chiflat-iron.us
http://www.louis-vuitton-handbags.cc
http://www.cheap--nfljerseys.us
http://www.louis-vuittonoutlet.net
http://www.the-north-face.us.com
http://www.coach-handbags.eu
http://www.cybermonday-ads.com
http://www.insanityworkout.com.co
http://www.louis-vuittonoutlet.biz
http://www.michaelkorsoutletonline.cc
http://www.coachfactory.biz
http://www.christianlouboutin-outlet.cc
http://www.toms--shoes.com
http://www.fitflop.us.com
http://www.michaelkors-outletonlinesale.eu.com
http://www.cheaplouisvuittonhandbags.org
http://www.cheap-jordans.us.com
http://www.louis-vuitton-handbags.us.com
http://www.louisvuitton-lvoutlet.com
http://www.michaelkorsoutletonline.eu
http://www.burberrys.us.com
http://www.uggs-outlet.us.com
http://www.ralphlauren-outlet.net
http://www.jimmy-choo.cc
http://www.coach-factory-outlet.us.com
http://www.uggaustralia.qc.com
http://www.polo-ralphlaurens.us
http://www.cheap--jerseys.com
http://www.louisvuitton-outlet.co
http://www.coach-factory-outlet.co
http://www.moncler-jackets.cc
http://www.guessoutlet.org
http://www.ferragamo.us.com
http://michaelkorsoutlet.new-letter.com
http://www.polo-ralph-lauren.cc
http://www.coach-factory-outlet.biz
http://www.michaelkors-handbags-purse.com
http://www.thenorthfaceoutlet.eu.com
http://www.cheap-ugg-boots.name
http://www.vuitton-louis.co
http://www.coach-factoryoutlet.name
http://www.louis-vuittonoutlet.eu
http://www.hollisterclothing.info
http://www.cheapnfl-jerseys.org
http://www.christian-louboutin-shoes.us
http://www.the-northface.us.com
http://www.uggsoutlet.in.net
http://www.louis-vuittonoutlet.co
http://www.coachfactoryoutletonline.name
http://www.coach-factoryoutlet.co
http://www.hermes-belts.org
http://www.coachfactory-outletstore.us.com
http://www.michaelkorsoutlet2013factory.com
http://www.michaelkors-outletonline.eu
http://www.blackfriday-sales.us
http://www.truereligion.eu.com
http://www.blackfriday-2014.us
http://www.coachfactoryoutlets.eu.com
http://www.montblanc-pens.name
http://www.alexander-wang.us
http://www.ralphlauren-outlet.name
http://www.bottega-veneta.cc
http://www.louis-vuittonoutlet.cc
http://www.coachfactoryoutletonline.eu.com
http://www.louisvuittonoutlet-inc.us
http://www.vuitton-louis.name
http://www.marc--jacobs.com
http://www.coach-factory.name
http://www.moncler-jackets.org
http://www.louisvuitton-handbags.name
http://www.christian-louboutin-shoes.cc
http://www.cheapuggsonsale.com
http://www.blackfriday-sale.org
http://www.prada-outlet.us
http://www.coach-factory.eu
http://www.oakleysunglasses.us.com
http://www.vuitton-louis.eu
http://www.dolcegabbana.us.com
http://www.louis--vuitton.us
http://www.cybermonday-deals.org
http://www.louisvuittonhandbags.cc
http://www.coach-factory.cc
http://www.coachoutlet-storeonline.net
http://www.ghdhairstraighteners.com.co
http://www.juicy-couture.us
http://www.coach-handbags.name
http://www.versaceinc.us
http://www.blackfriday-ads.us
http://www.michaelkorsoutletonline.co
http://www.louisvuitton-outlet.us.com
http://www.coachhandbags.name
http://www.nike-outletstores.com
http://www.guccioutlet.net.co
http://www.michaelkorsoutletts.com
http://www.michael-korshandbags.eu
http://www.louis-vuitton-outlet.cc
http://www.gucci.net.co
http://www.truereligion-outlet.in.net
http://www.christian-louboutin-outlet.us
http://www.tory-burch-outlet.us.com
http://www.cheapmichaelkorsoutlet2013.com
http://www.monclerjacketsoutlet.us.com
http://www.louis-vuittonoutlet.us.com
http://www.redbottom-shoes.us
http://www.givenchy.us.com
http://www.polo-outlet.net
http://www.coach-factory-outlet.eu
http://www.cheapnfljerseys.eu.com
http://www.burberry-outlet.us.com
http://www.coach-factoryoutlet.biz
http://www.coachoutletstore-online.us.com
http://www.cheapjerseys.eu.com
http://www.cheapnfl-jerseys.biz
http://www.uggaustralia.de.com
http://www.toms-shoes.cc
http://www.northfacejacketsoutlet.us.com
http://www.coachfactory.org
http://www.louisvuittonoutlet.name
http://www.cheapnba-jerseys.com
http://www.abercrombieandfitch.cc
http://www.coach-handbags.us.com
http://www.cheapjordansshoes.in.net
http://www.louisvuitton-handbags.org
http://www.coachhandbags.cc
http://www.uggbootsoutlet.eu.com
http://lululemon.suleymanaltun.com
http://www.vuitton-louis.us.com
http://www.michaelkorsdiscount2013.com
http://www.timberlandboots.cc
http://www.chanelbags.com.co
http://www.mulberry.com.co
http://www.abercrombie-fitch.cc
http://www.rayban-sunglasses.eu.com
http://www.coach-handbags.co
http://www.cybermonday-2014.net
http://www.canadagoose.com.co
http://www.coachfactoryoutletonline.cc
http://www.louis-vuitton-outlet.name
http://www.fendi.us.com
http://www.poloralphlauren-outlet.us
http://www.cheapuggsonsale.us
http://www.cheapuggssale.us.com
http://www.outlet-celine.com
http://www.the-northface-outlet.net
http://www.louisvuitton-handbags.cc
http://www.uggbootssale.eu.com
http://www.katespadeoutlet.eu.com
http://www.louis-vuitton-outlet.net
http://www.coach-factoryoutlet.cc
http://www.poloralphlauren-outlet.us
http://www.redbottom-shoes.org
http://www.christianlouboutinsaleoutlet.net
http://www.louisvuittonhandbags.eu
http://www.louis-vuitton-handbags.us
http://www.louisvuittonhandbags.name
http://www.coachfactory.name
http://www.vuitton-louis.biz
http://www.louisvuitton.name
http://www.dior-handbags.us
http://www.michaelkorshandbags.eu.com
http://www.coach-factory-outlet.name
http://www.christianlouboutin.com.co
http://www.redbottomchristian.com

Hansi (Ei varmistettu)

Me olemme löytäneet Itiksen Optilookista kivoja lasten kehyksiä. Siellä on ihan hyvä valikoima ollut ja joka kerta löytynyt lapselle mieluisat kehykset. Palvelu on myös siellä ollut erinomaista. Myös niiden varaosien kanssa...

linmangmu (Ei varmistettu)

http://www.patriotsjerseys.us.com
http://www.outletonline-michaelkors.us.org
http://www.lacosteonlineshop.us.com
http://www.curry4.us.com
http://www.boostyeezy.us.com
http://www.louboutinshoes.uk
http://www.adidasultra.us.com
http://www.cheaprealjordans.us.com
http://www.hardenshoes.us.com
http://www.tomford-sunglasses.us.com
http://www.guccibelt.us.com
http://www.chromehearts.net.co
http://www.yeezy-shoes.us
http://www.pandorabracelet.in.net
http://www.nikehuaracheshoes.us.com
http://www.adidasstansmith.us.com
http://www.nikedunks.us.org
http://www.nikezoom.me.uk
http://www.michaeljordanshoes.us.com
http://www.lebron14.us.com
http://www.chrome-hearts.us.org
http://www.charmspandora.in.net
http://www.chromehearts.com.co
http://www.michaelkorshandbagssale.us.org
http://www.kobebasketballshoes.us.com
http://www.jewelrypandora.in.net
http://www.asicsrunningshoes.us.org
http://www.thelightupshoes.us.com
http://www.michael-kors-handbags.com.co
http://www.michael-kors-handbags.org.uk
http://www.michaelkors-factoryoutlet.com.co
http://www.longchamps.org.uk
http://www.adidasoutletonline.com
http://www.adidasultraboost.us.org
http://www.atlantafalconsjerseys.us
http://www.adidastubular.us.com
http://www.longchamphandbagsoutlet.us.org
http://www.goldengoose-outlet.us.com
http://www.bagslongchamp.uk
http://www.basketball-shoes.us.com
http://www.goldengoose.us.com
http://www.adidassuperstar.us.com
http://www.adidasonlineshop.us.com
http://www.yeezy-boost350.us.com
http://www.yeezyboost.in.net
http://www.stephencurry-shoes.us.com
http://www.fitflops-saleclearance.us.com
http://www.nmdadidasus.com
http://www.lebron13.us.com
http://www.nmdadidas.us.com
http://www.hermes-belt.us.com
http://www.nikeairforce1.us.com
http://www.nike-huarache.com
http://www.ferragamobelt.us
http://www.truereligionjeans.uk
http://www.longchampbags.us.org
http://www.shoesjordan.us.com
http://www.nikepolo.us
http://www.adidasstore.us.com
http://www.cheapretro-jordans.com
http://www.diorsunglasses.us.org
http://www.adidasyeezyshoes.us.org
http://www.linksoflondon.us.com
http://www.airjordanretro.uk
http://www.cheap-airjordans.us.com
http://www.authenticjordanscheap.us.com
http://www.yeezy-boost.us.com
http://www.nikezoom.us.com
http://www.yeezyboost350v2shoes.us.com
http://www.pradasunglasses.us.org
http://www.linksoflondonus.com
http://www.retro-jordans.us.com
http://www.airjordan.us.com
http://www.longchamphandbags.us.org
http://www.reebokoutlet.us.org
http://www.adidasneo.us.com
http://www.adidasnmds.com
http://www.air-max.us.com
http://www.yeezyshoes.org.uk
http://www.burberry-scarf.us.com
http://www.vancleefarpels.us.com
http://www.kyrie3.us.com
http://www.fitflops.cc
http://www.yeezyboost.com.co
http://www.kobebasketballshoes.net
http://www.nikerosheone.co.uk
http://www.michaelkors-outletstore.us.com
http://www.hermes-belt.co.uk
http://www.yeezys.us.org
http://www.hoganoutlet.cc
http://www.truereligion-outlets.us.com
http://www.adidasgazelle.us.com
http://www.yeezy-shoes.org
http://www.cheap--jordans.us.com
http://www.jordanshoes.uk
http://www.jordanshoes.com.co
http://www.outletlongchamp.us.com
http://www.nike-airmax2017.us.com
http://www.adidasnmdrunner.us.com
http://www.adidasoutletonline.us.com
http://www.vibramfivefingers.cc
http://www.michael--korsoutlet.us.org
http://www.jordan-retro.us.com
http://www.lebronjames-shoes.us.com
http://www.michaelkors-outletfactory.us.org
http://www.outletlacoste.us.com
http://www.kobesneakers.com
http://www.adidasstansmith.uk
http://www.adidasnmd.uk
http://www.ledshoes.us.com
http://www.rosherun.us.com
http://www.airhuarache.uk
http://www.jordansforcheap.us.com
http://www.nikerosheone.us.com
http://www.michaeljordanshoes.net
http://www.outlettimberland.us.org
http://www.adidastubular.co.uk
http://www.nike-airforce1.us.com
http://www.michaelkors-outletsonline.us.com
http://www.toryburchshoes.us
http://www.curry3.in.net
http://www.toryburchshoes.co.uk
http://www.nikeairmax2018.us.com
http://www.adidassuperstar.org.uk
http://www.kobe-shoes.us.com
http://www.kyrieirving-shoes.us.com
http://www.kobeshoes.uk
http://www.nikemercurial.us.com
http://www.goldengoose-snearkers.com
http://www.ultraboost.us.com
http://www.michaelkors-outletonlines.us.com

Win Like 82 (Ei varmistettu) http://www.winlike82.us.com/

http://www.winlike82.us/ Win Like 82
http://www.uggofficialsite.us/ UGGS Official Site
http://www.nike--sneakers.us/ Nike Sneakers For Women
http://www.uggsoutletofficialsite.us.com/ UGGS Outlet
http://www.winlike82.us.com/ Win Like 82
http://www.nike--outlet.us/ Nike Outlet
http://www.nike--outlet.us/ Nike Outlet
http://www.uggofficialsite.us/ UGGS Outlet
http://www.winlike82.us.com/ Jordan 11 Win Like 82
http://www.jordan11winlike82.us/ Jordan 11 Win Like 82
http://www.jordan12.us/ Jordan 12
http://www.nikeoutletstoreonlineshopping.us/ Nike Outlet Store Online Shopping
http://www.nike-outlet-store.us/ Nike Store
http://www.uggsbootsofficialsite.us.com/ UGGS Boots
http://www.jordan12bordeaux.us/ Jordan 12 Bordeaux
http://www.jordan12.us/ Retro Jordan 12
http://www.nikeoutletonlineshopping.us/ Nike Outlet Store Online Shopping
http://www.offwhitejordan1.com/ Off White Jordan 1
http://www.ugg-outlet.ca/ UGGS Outlet
http://www.longchamphandbagsoutlet.org/ Longchamp Handbags
http://www.nike--shoes.us/ Nike Shoes For Women
http://www.airmax97.us/ Nike Air Max 97
http://www.nikeair-max.us/ Nike Air Max
http://www.jordan12ovo.us/ Jordan OVO 12
http://www.uggsofficialsite.us/ UGGS Official Site
http://www.uggsofficialsite.us/ UGGS Boots Outlet
http://www.uggsbootsofficialsite.us.com/ UGGS Official Site
http://www.jordan11winlike82.us.com/ Jordan 11 Win Like 82
http://www.uggsoutletofficialsite.us.com/ UGGS Official Site
http://www.jordan12ovo.us/ Jordan 12 OVO
http://www.airmax97.us/ Nike Air Max 97
http://www.nike-clearance.us/ Nike Clearance
http://www.longchamphandbagsoutlet.org/ Longchamp Outlet
http://www.yeezys.cz/ Yeezys
http://www.nike-clearance.us/ Nike Clearance
http://www.jordan12bordeaux.us/ Air Jordan 12 Bordeaux
http://www.jordan11winlike82.us/ Win Like 82
http://www.nikeair-max.us/ Nike Air Max Shoes
http://www.winlike82.us/ Win Like 82
http://www.uggofficialsite.us/ UGGS Official Site
http://www.jordan4.us/ Jordan 4
http://www.uggofficialsite.us/ UGGS Official Site
http://www.jordan4.us/ Air Jordan 4
http://www.nikeoutletonlineshopping.us/ Nike Outlet Store Online Shopping
http://www.yeezys.cz/ Yeezy
http://www.offwhitejordan1.com/ Off White Jordan 1
http://www.nike-cortez.us/ Nike Cortez
http://www.nike--shoes.us/ Nike Shoes
http://www.nike-outlet-store.us/ Nike Outlet Store
http://www.ugg-outlet.ca/ UGG Outlet
http://www.nike-cortez.us/ Nike Cortez
http://www.nikeoutletstoreonlineshopping.us/ Nike Outlet Store
http://www.nike--sneakers.us/ Nike Sneakers
http://www.jordan11winlike82.us.com/ Jordan 11 Win Like 82

algorithm in ai (Ei varmistettu) https://artificial-future.com/artificial-intelligence

love your site

golu dolls (Ei varmistettu) http://www.navarathrigoludolls.com

<a href="http://www.navarathrigoludolls.com" rel="nofollow">golu dolls</a>
<a href="http://www.navarathrigoludolls.com" rel="nofollow">golu dolls</a>
<a href="http://www.navarathrigoludolls.com" rel="nofollow">golu dolls</a>

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.