Sisustusklassikko

Puutalobaby

Pari viikkoa sitten Trendi kyseli lilyläisten ennusteita seuraavasta sisustushitistä. Ennen kuin keksin oman ennusteeni, minulle tuli aivan ensimmäiseksi mieleen ihan erilainen sisustushitti. Kestohitti.

Jokakodin klassikko, joka ei ikinä ole saanut ansaitsemaansa arvostusta.

Käsi ylös, kenellä ei ole kotonaan tätä klassikkoa!

Usein se sijaitsee paraatipaikalla keskellä olohuonetta. Meillä sen paikka on makuuhuoneessa. Joillain onnellisilla on sille varattuna kokonainen oma pieni huone, jonka keskipisteenä tämä klassikko ylpeänä seisoo.

Lapsiperheissä sitä käytetään tavallisesti joka ikinen päivä.

Sen muotoilu on ajaton. Materiaali lähes poikkeuksetta hyvin-hyvin trendikästä valkoista terästä. Meillä niitä on kaksi. Isompi siivekkeellinen on peräisin Joelin aiemmasta asunnosta - pienempi siivekkeetön puolestaan minulta Punavuoresta. Kummastakaan emme ole raaskineet luopua.

Kerran hankittu klassikko on pitkäikäinen: omani on palvellut arkeani jo 17 vuotta, ja vieläkin se on kuin uusi.

Mutta voih, tämän klassikon kohtaloa: useimmissa kodeissa se siivotaan pois näkyviltä ennen vieraiden tuloa kylään.

Tämä klassikko on tietysti:

Arkemme ilo, pyykkiemme valo.

Kommentit

Raissi
RetroPrinsessa

Totta! Meillä on tuo siivekkeellinen. Harmillisen tilaavievä sisustuselementti se kyllä on. Toisaalta taas, helposti liikuteltavissa. Haluaisin kyllä meille sellaisen korkean version, jossa on useampi kerros. Siihen saisi liinavaatteet hyvin roikkumaan, kun ne alemmat kerrokset voi laittaa alas :-D

kat_ (Ei varmistettu)

Hei kertokaa mullekin, mistä sellaisia saa! Onhan se muotoilultaan kuitenkin omaa luokkaansa ;) Meillä tuo siivekkeellinen sisustuskaunotar yritetään usein tunkea saunaan pois tieltä, vaikka eihän se sinne kokonaan edes mahdu :D

Raissi
RetroPrinsessa

Ikeassakin näkyi olevan. En tiedä sitten mikä on laatuaan. Mutta kyllä noita saa vaikka mistä. Tuonne ylös kun laittaa lakanat, niin nuo alemmat kerrokset voi jättää alas. Mahtuu hyvin kuivumaan. Eikä vie niin suurta lattiatilaa kuin nuo "lentokoneet".

Katie
Aika kypsä äidiksi

Meillä on tuo Ikean - tosi kätsy! Mahtuu monta koneellista (no, kaksi) ja tosiaan ne lakanatkin menee. Ja kun ei tarvita (hypoteettinen tilanne), sen voi taitella ihan kapeaksi ja piilottaa oven taa.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Niin, ja laadussa ei mun mielestä ole valittamista - meillä tosin on ollut vasta kolmisen vuotta, mutta ei mitään vikaa, vaikka välillä kiskon pyykkejä pinnojen välistä aika voimalla.

Kristaliina
Puutalobaby

Uuu mä en ole tiennyt, että tällaisia on olemassakaan! Täytyypä katsella noita mittoja, josko meillekin mahtuisi kylppäriin tuollainen... :)

Korppu (Ei varmistettu)

En tiedä tasan tästä tuotteesta, mutta itse olen käyttänyt tämän näköistä härveliä nyt pian vuoden...aivan hirveä. Rikki, hankala, inhottava. En tiedä sitten ovatko käyttäjät rikkoneet vai meneekö itsekseen huonoon kuntoon, mutta aika ärsyttävä vekotin. Nuo "hyllyjen" välitkin ovat niin lyhyet, ettei mahdu t-paita roikkumaan kaksinkerroin ilman, että osuu alempiin pyykkeihin... (=kaikki on ikuisesti märkää) Itselleni ostin Ikeasta sellaisen modernin siivekkeellisen, vähän on enemmän kulmaa tässä 2000-luvun mallissa kuin tuossa perinteisessä, ja toivottavasti saan vielä joskus käyttöönkin.

RainDrop (Ei varmistettu)

Samaa mielta, toi pystymalli on viela hirveampi kuin se "tavallinen". Meilla oli anoppilassa tuommoinen ja musta siihen on hankalampi ripustaa pyykit kuin tohon toiseen, noi tasojen valit on tosiaan niin lyhyet etta paallekkaisten kerrosten pyykit osuu toisiinsa ja jos tohon laittaa lakanoita niin ei siella alempana voi mitaan kuivata, koska ne jaa lakanoitten sisaan ja on markia viikon. Ei ikina meille tuota mallia. Se perinteinen siivekkeellinen kylla kokottaa aina esilla.

Olen joskus miettinyt miten vahan asuntojen suunnittelussa otetaan huomioon sita etta kaytannossa kaikilla on pyykkia kuivamassa jossain. Yleensa vaan omakotitaloissa on erilliset kodinhoitohuoneet ja tilaa pyykinkasittelylle, muilla pyykkiteline taitaa olla olohuoneessa tai makuuhuoneessa ja sita sitten siirrellaan vierailta sivuun.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä olen eri mieltä! Tuossa pystymallissa on tilaa niin paljon, ettei kaikkia "hyllyjä" ainakaan meillä tarvi pitää "auki" kerrallaan. Niinpä ne tarpeettomat hyllyt lasketaan alas ja tehdään tilaa lakanoille, pyyhkeille sun muille isoille pyykeille. Ja kuten jo sanoin, toi Ikean versio on yllättävän kestävä, sietää ainakin mun riuhtomista. Ja vie vähemmän tilaa kuin lentokonemalli.

Lennu_ (Ei varmistettu)

Saa myös mm. biltemasta. Mä haluaisin niin myös tollasen, mutta perheen toinen osapuoli ei innostu. Toi ois kätevä, kun se mahtuisi myös kerrostalon suihkutilaan, niin ei tarttisi olohuoneessa kuivatella (niinkuin esim. tällä kyseisellä hetkellä).

Meren rannalla

Me ostettiin tuollainen Etolasta, hinta oli vähän suolanen 64 euroa, mutta ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen.

Raissi
RetroPrinsessa

Tuo ikean versio tais olla puolet halvempi. Jos Katiella on kestänyt jo 3 vuotta, niin taidamme mekin kipaista mutkat ikeassa :)

eppunen

Meillä se on yhdessä "turhassa" nurkassa ja voi sitä autioutta, jos sen menee laittamaan siitä pois! Kuuluu ehdottomasti sisustukseen ja tunnelma vaihtuu, kun jaksaa taas pestä toisen värisen koneellisen :)

Hermy (Ei varmistettu)

Ooo. Ihan samanlaista klassikkoa tässä katselen itsekin juuri!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kuivausrumpu on ihana, mutta itse olen huomannut että mokoma kehveli myös kuluttaa vaatteita jonkin verran. Siksi kuivattelen välillä pyykit perinteisin menetelmin, ihan vaan lempivaatteita säästääkseni.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kaunis! Olenkin odotellut sitä Avotakan Pyykkiteline-teemanumeroa, vielä ei ole näkynyt. Lukematon on myös se suomalaisten perhevalokuvien määrä, joissa kyseinen esine esiintyy statistina. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Just otin tunnelmallisia lapsi leipoo -kuvia. Sitten paljastui, että kaikissa niissä lapsen päästä kasvaa tuon klassikon pikkusisarus, se pikkupyykin roikotin, jossa oli iloisesti kuivamassa kaikki äitin eriväriset kestositeet. Klassikkokamaa varmaan 50 vuoden päästä - oi tuollaista oli meillä lapsena aina!

Uuden elämän arvoitus

Hahahhahaaa!!! :D Meidän virallinen olohuoneen kaunistaja! On todellinen poikkeus, jos sen saa hetkeksi viikattua pesuhuoneen uumeniin :)

Meeris (Ei varmistettu)

Ahh! Tuo hirvitys! Olen rikkonut x määrän noita hökötyksiä. Vaikea käsittää miten kukaan saa sen kestämään vuosia. :D Meillä kahden lapsen perhe ja pestään kerran viikossa pyykkiä pesutuvassa, jonne saa kätevästi kaiken kuivumaan.

MirvaK

Meillä tuo jouduttiin ostamaan silloin kun kuivuri hajosi. Tai oli meillä tuollainen ennen vuotta 2004. Sen hetken kun jouduimme tuota käyttämään se majaili kylppärissä. Suihkuun oli turha haaveilla silloin kun pyykit olivat kuivumassa. Telinettä kun ei saanut avonaisena pois. Huoh! Onneksi ei tarvitse tuon kanssa leikkiä. :D

CougarWoman
CougarWoman

Hip - meillä kanssa! Ja ihan sille erikseen varatussa huoneessa, joka myös apukeittiön nimellä tunnetaan. Todella kätevä toki myös pysyvänä vaatteittensäilytyspaikkana (kuka niitä nyt sinne vaatekaappiin veisi kun ne voi pukea tuostakin kätevästi päälle). 

Kuivausrumpukin on mutta ei sinne ihan kaikkea voi laittaa kun ne pesuohjelaput kieltää :) 

Suscan sepustukset

*huitoo niin maan perusteellisesti* :D

ei, meillä ei ole tuommoista. ei ole tässä yhteistaloudessa koskaan ollutkaan, enkä itsekään enää vuosiin ole moista omistanut. nykyään pyykin kuivauksesta huolehtii kuivausrumpu, sitä ennen (omassa huushollissani) tehtävän hoiti talon kuivaushuone...

Jyviä ja ohdakkeita

Kerrankin ollaan trendien aallon harjalla! Meillä on näitä kolme, kaksi valkoista ja yksi harmaa. Kestovaippa-aikaan olivat kaikki kovasti käytössä, ja vaikka kestovaipat on jo myyty eteenpäin, pyykkitelineet näyttävät silti olevan aina täysiä. Yksi ilmalämpöpumpun alla, yksi pönttöuunin vieressä ja kolmas aina siellä, missä iloista sistuselementtiä tarvitaan. Oi, miten jo odotan, miten ne kesällä piristävät kivasti terassilla!

paulahelena
ALUAP

tossahan noita kaks tönöttää eteisessä, toinen täys ja toinen uutta satsia odottamassa tyhjillään. uudessa kodissa pyykit onneks ehkä mahtuu kuivumaan kylppäriin!

Noin kaksi vuotta sitten kun muutin pois kotoa, oli tuo tuommoinen ensimmäisiä hankintoja mitä tehtiin. Yritin siinä opiskelijabudjetilla pihistellä ja ostin senhalvimmanmikätarjoustalostalöytyi. Ei kannattanut, romahti kasaan parissa viikossa. Sitten sitä muutama kuukausi jesarilla ja rumpukapuloilla yritittiin pitää kasassa mutta eihän siitä mitään tullut. 

Tästä viisastuneena marssittiin takaisin Tarjoustaloon ostamaan se kaikkein kallein tämmöinen mahtava hökötys, ja oi kuinka hyvin se onkaan kestänyt! Nytkin varmaan viikon pitänyt samoja pyykkejä kivasti näytillä keskellä olohuonetta. 

Niin ja on se vanha rikkinäinen jesarilla päällystettykin edelleen tuolla parvekkeella... 

Kristaliina
Puutalobaby

Hih miten mua jotenkin nauratti tuo "jesari ja rumpukapulat" :D :D :D

Itseä ei kyseisenä aikana kamalasti naurattanut jostain syystä... :D 

Elinabeth
Wislabon

Hei voiskohan tästä klassikosta heittää jonku haastepostausjutun, kun kaikki haluavat kertoa omasta rakkaastaan... Vois kertoo sitten kuvan kanssa, että millanen on, missä käytetään ja kauanko on kestänyt. Ja samalla jos on jotain mullistavia uusia ideoita tai ikimuistettavia hetkiä ollut kyseisen komistuksen kanssa..! :)

Samalla olisi hauska nähdä ihmisten "piilotettua arkea", ihan tavallisia kuvia. Ei sellaisia, joissa on sohvalle aseteltuja trendityynyjä ja leikkokukkia Aalto-vaasissa. (Ei sillä Kristaliina, että niitä täällä sun postauksissa liikaa näkyisi, hih, mutta muuten) :D

MiiaK (Ei varmistettu)

Komppaan! Haastetta kehiin!! Ja vielä lisäisin kaikki pyykinripustusneuroosit tähän haasteideaan. Itsellä kun niitä on ja saan melkein hermoromahduksen kun mies ripustaa pyykit ihan miten sattuu... Olen myös heti pyykin kuivuttua tyhjentämässä telinettä, kun en kestä miten paljon ne telineet (miehen vaaleanharmaa siivekkeellinen ja oma siivekkeetön valkoine) vievät tilaa pienessä asunnossamme. Argh!

Meilläkin monesta ihanasta vauvakuvasta löytyy teline taustalta tai se roikkuva pyykkipoikasysteemi (mikä ikinä sen nimi nyt onkaan), jossa kuivatan pikkuisen minisukat. Pyykin ripustus ja juuri tuo roikkuva pyykkipoikakaruselli(??) ovat tytön suurta hupia. Miksi hankkia kalliita mobileja, kun heiluvat sukat karusellissa ajavat saman asian :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi, pyykkitelinehaaste :D Niin älytön idea, että täytyy sellainen varmaan tehdä :D :D :D

Elinabeth
Wislabon

Mä niin otan tän haasteen vastaan! Olkoon se ensimmäinen blogihaasteeni ever! :D

Vilunkissa (Ei varmistettu)

Ah, mikä klassikko! Itsekin just katselen tässä kyseistä telinettä... Ja meillä on muuten sama juttu valokuvien kanssa kuin tuolla aiemmin kommentoinneilla: joka ikisessä kuvassa mitä muksusta tuossa parina päivänä yritin napsia (että sais vaikka sukulaisille lähettää jonkun kivan kuvan), on taustalla pyykit kuivumassa... Että jee. Sitä ei siis enää edes itse huomaa :) Joku taisikin todeta että varsinkin lapsiperheessä tuon pyykinkuivaustelineen kokoontaitettavuus on vain harhaa: yhtä hyvin sen voisi valaa betonista tuohon nurkkaan missä se nököttää, sehän on siinä aina avoinna ja täynnä pyykkiä...! :D

Karo- (Ei varmistettu)

Mulla ei oo tota! 0/

Oon ollut aina kuivausrumpua vastaan, mutta auta armias, kun ystävät muutti ja sain sellaisen ilmaiseksi. No se oli menoa se, rakastuin. Petin tuon klassikko-sisustusihmeen.

Tosin pyykkikorit täynnä puhdasta, viikkaamatonta pyykkiä suoraan kuivarista napattuna, pois seuraavan koneellisen tieltä löytyy kyllä :D

Silkkitassu

Meillä on sellanen kolmikerroksinen neliö pyykkiteline. Tykkään siitä. S:llä kuulemma on jossain tuo klassikko mutta luultavasti se on kadonnut.

 

hihii, meilläkin tuo sisustuselementti on saanut oman huoneensa jota vierashuoneeksi (ja myös minun toiseksi makkariksi, kun on nukahtamisvaikeuksia ja miehen kuorsaaminen kuuluu korvatulppien läpi) kutsutaan. on esillä myös tyhjänä, kun en jaksa sitä jatkuvasti piiloon työntää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla tuli hankittua tämä klassikko muutama vuosi sitten, kun alusvaatteitani hävisi taloyhtiön kuivaushuoneesta. Joissakin asioissa ei kannata säästää...

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Tätä varten meillä on tilava kylppäri, että siellä pääsee sitten sisustamaan. ;)

S-S

Oi kyllä!

Tästä huushollista noita kaunottaria löytyy kaksi, toinen miehen mukana tullut ja toinen... niin, itse asiassa sekin miehen mukana tullut. Mulla sinkkukämpässäni ei pyykkitelinettä ollutkaan(!). Just piti oikein kysyä sohvan toisesta päästä, että missähän mä pyykkini silloin kuivatin? Ilmeisesti ympäriämpäri kämppää ja henkareilla loput. Kai. Voi apua.

Mutta siis komppaan, todellakin. Kaikkia edellä kommenteissakin mainittuja pointteja. Tuolla se toinen hökötys nytkin tönöttää makkarissa, täynnä kuivaa pyykkiä. Huutelee nimeäni että viikkaisin ne... pah, nyt on äidin blogihetki!

Ja hei meiltä löytyy myös edistyksellisempi, sellainen jopa (ehkä) Avotakan hyväksymä kuivatuskäyttöliittymä: saunan seinään ruuvattu vempain, josta vetämällä saa narut poikki koko saunan. Vaikka tämä siinä kokoontaitetussa muodossaan lähestulkoon häviää mustaan saunaan, on arkirealiteetti se, että  vempain on AINA auki. Jos mielii saunoa, on se ensin tyhjennettävä ja (henkensä uhalla, mielestäni) rämpsäytettävä narut rullalle.

Arki <3

Meillä on semmonen pieni ilman siivekkeitä, mutta ei valkonen vaan ihana turkoosi :)

Kristaliina
Puutalobaby

Oi, onko niitä muitakin kuin valkoisia? Turkoosi sopisi kyllä tuonne meidän makkariinkin hyvin...

äit (Ei varmistettu)

Täältä löytyy vaalenapunaisen tuollanen teline ilman siipiä. Sopiii meidän hienosti kylpyammeeseen, kun on niin siro (pääasiassa kestovaipat kuivumassa täällä).
Meillä on kyllä näitä vaihtoehtoja riittävästi, kun löytyy vaaleanpunaisen lisäksi löytyy kaksi tuollaista pystymallia (kesällä saa pyykit uloskin kuivumaan) ja vielä ikean seinään kiinnitettävät telineet (eli näitäkin kaksi). Näitä klassikoita siis riittää :), tosin käyttäjiäkin meillä on viisi. Onneksi sijoittuvat pääasiallisesti yhteen huoneeseen (lukuunottamatta tuota vaaleanpunaista ihastusta).

Halpahallista löyty, tais olla vaaleanpunaisiakin. Ja Sini-tuotteella on ollu roosanauha pyykkiteline. Ja voi Siniltä on löytyny joskus keltainenki! Sellasen mie tarviin! Nyt näky olevan clas ohlsonilla turkoosia, vaaleanpunaista, mustaa ja valkoista http://www.clasohlson.com/fi/Kuivausteline/Pr341012002

Ja aiheeseen liittyvä Kuningaskuluttajan pyykkitelinetesti! http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/10/yksinkertaisin-pyykkiteline-voitti-testin

hahah (Ei varmistettu)

Itselläni ei lapsia, vaan olen sinkku yksinelelijä. Nyt pyykit ovat kuivuneet yksiössäni keskellä lattiaa pyykkitelineellä jo kohta viikon, ja osa pyykeistä on ripustettu nuottitelineeseen. Nuottitelinettä ei luonnollisesti voi käyttää nuotteja varten, kun on mokomalla rumalla hökötyksellä muu virka nyt. Eli nuotteja säilytän lattialla. Joku sisustussuunnittelija saisi varmaan sydänkohtauksen asunnossani.

MM
Maijan matkassa

inspiroidun sun jutusta!

MM
Maijan matkassa

Siis inspiroiduin jo.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihiii joo huomasin - tää on tosiaan niin älytön aihe, että ehkä tästä tosiaan täytyy laittaa joku haaste liikkeelle :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Noita turkooseja (ja pinkkejä) on tullut just myyntiin calsolsonille

Meilläkii on kaks, ja niistä pidetään hyvää huolta - niille on omat ripustuskoukut kylppärissä. Ne on kummatkin jo vähäsen ritsoja, pinnoja on katki ja toisen kanssa saa "vähän" keskustella että saisko sen koottua vai ei joten KIITOS tästä tiedosta että Clasu myy PINKKEJÄ pyykinkuivaustelineitä!! :D

Minde (Ei varmistettu)

Ainoa klassikko, mikä meiltä löytyy. Viha-rakkaussuhde siihen, siivelliseen. Mahtuu ihan hitokseen vaatetta kuivumaan, mutta vie myös tilaakin paljon. Ja on tosi nättinä, ihan missä vaan seisookin.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Hahahaa!

Meiltä löytyy, tossa se nytkin nököttää keskellä olohuoneen lattiaa! Kylppäri on niin pieni, että turha unelmoida jostain kuivurista, hyvä jos saa sen pienimmän mahdollisen pesukoneen sinne mahdutettua. :D

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.