Sisustuslehtibingo

Puutalobaby

Viime viikolla kampaajan tuolissa istuessani keksin ihan uuden pelin - tule siis kanssani pelaamaan sisustuslehtibingoa!

Idea on yksinkertainen: nappaa käsiisi mikä tahansa sisustuslehti viimeisen parin vuoden ajalta. Selaa lehteä ja bongaile; jokaisesta alla mainituista sisustuslehtimaneerista saa yhden pisteen, ja lopuksi pisteet lasketaan yhteen.

Ja sitten pelaamaan! Pisteitä saa näistä:

1. Tapiovaaran tuoli:

 

2. Pihlgren & Ritolan tapetti:
(Kiuruista yksi lisäpiste)

 

3. Puun muotoinen naulakko:
(pluspiste, jos se on just tämä Tree - mutta myös muista puunaulakoista tulee yksi piste)

 

4. Blogimatto:

 

5. String-hylly tai vastaavannäköinen:
(tämä ei kai ole se String vaan just joku vastaava)

 

6. Puulankuista tehty keittiönpöytä (jossa puu näkyvillä) ja...
7. Valkoista valkoisella -kuva:

 

8. Tekstitaulu
(pluspiste, jos taulu on klisee englanniksi, kuten "Home sweet home")
Tästä kuvasta tulisi muuten myös yksi valkoista valkoisella -lisäpiste (ks. kohta 7)

 

9. Värikkääksi tekstissä kutsuttu koti, jonka ainoat värit oikeasti löytyvät (useimmiten punasävyisestä) matosta:
Hei ja tästä tulee muuten myös kolmas valkoista valkoisella -piste (ks. kohta 7).

 

10. Aallon jakkara:
(mistä tahansa muusta Aallosta saa puolikkaan pisteen)

 

11. Täysvalkoinen keittiö:
...ja taas myös valkoista valkoisella -piste.

 

12. Kekkilän kasvatusalusta...
(huomasitko: myös yksi Aalto-jakkarapiste)

...Kekkilän vitriini...
(yksi plus-piste siitä, jos lehdessä on käytetty suoraan tätä Kekkilän nettisivuilta löytyvää mainoskuvaa)

...tai mikä vaan viherseinä:

 

13. Irtokirjaimet:

...ja ylimääräinen piste, jos kirjaimet muodostavat jonkin englanninkielisen sanan, kuten home tai love:

 

14. Lasi keittiön välitilassa:

 

15. Iso puinen kaappi: (joko perintö- tai aasialainen)
Pluspiste, jos on kuvattu tähän tapaan toinen ovi auki


16. Läpinäkyvät tuolit tai pöytä:
Yksi plus-piste koko setistä

Ja lopuksi tietysti:

17. Esiin otettu vanha tiili/puuseinä:

 

...ja sitten vaan skabaamaan - kuka saa eniten pisteitä?

Testasin itse Talo & Koti -lehden numerolla 1/2013 - kymmenen pistettä, wohoo!

 

 

PS. Kaikki kuvat poimittu:

Deko 4/2013 ja

Kauniit kodit 5/2013

Kommentit

Ensiksi:

Loistava bingo-idea! Tästä viikonlopun mökkireissun viihdyke. Ja oih ja voih miten tarkkanäköisesti ootkaan löytänyt aikamme sisustuskliseet. :) (Ja ei, klisee ei tarkoita samaa kuin huono.)

Toiseksi:

Loistava blogi!

Kristaliina
Puutalobaby

Jea, pelaamaan vaan! Tsihihi mun pitää kans testata vähän vanhemmilla lehdillä, että mitä sieltä tulee... :)

Joo ja nimenomaan ehdoton disclaimer tähän: just noin: klisee ei ole sama kuin huono. Moni noista kliseistä on mun mielestä oikeasti kauniita! Mun makuun on esim. nuo esiinotetut vanhat seinät, isot puiset kaapit, haaveilen viherseinästä, ja tuo valkoinen puinen keittiönpöytä-kuva on ihana.

Mutta lehtiä selailemalla vaan jotenkin tajuaa, että miten voi toistua samat esineet ja kliseet vuodesta toiseen...

Piipo79

Vanhemmilla lehdillä näkyy olevan sama juttu. Se tässä onkin surkuhupaisaa. Mulla vino pino lehtiä ja kaikissa samat jutut!

jermia
Itärajapakolainen

Mainio peli! :D On tullut moneen kliseeseen kiinnitettyä itsekin huomiota. Kamalinta sisustuslehdissä on kyllä nuo kokovalkoiset asunnot/huoneet, kun eivät ole yhtään tyylisiäni. Saisivat tulla meille tai teille niin tietäisivät värikkäästä kodista jotain :D

Kristaliina
Puutalobaby

Tässä testiaineistona toimineesta Talo & Koti -lehdestä (nro 1/2013 siis) löytyi muuten ilokseni yksi oikeasti värikäs koti. Eikä pelkästään niin, että otsikko/ingressi hehkuttaa värikkyyttä ja se (mustan ja valkoisen lisäksi) ainoa väri onkin sitten yksi keltainen sohvatyyny :D

jermia
Itärajapakolainen

Jotenkin tuntuu, että kaikki sisustuslehdet on aika samaa tavaraa. Kaipaisin enemmän vaihtelua, persoonallisia koteja, "köyhien ihmisten" koteja, jossa kaikki ei olisi aivan täydellistä, uutta, kallista... :D

Kristaliina
Puutalobaby

Jep, ja designia... Lisää persoonallisia koteja! Mun silmään se ei ole persoonallisuutta, jos kaikilla on ne samat kalliit "arvostetut" esineet...

jermia
Itärajapakolainen

Olis mukava, jos niihin lehdessä esiteltyihin kauniisiin esineisiin olis joskus tavallisella kuolevaisella varaa :D

Mammara

Heiheihei! Meidän koti oli 6/2013 Talo&Koti -numerossa! Meillä on "köyhien ihmisten" koti ja vähän väriäkin! :D Eikä oo uutta, päinvastoin, eikä oo täydellistäkään! Hahah!
Täällä käynnistä ja täällä behind the scenes!

Mammara

Niin pakko siis lisätä että vähän väriä. Ei meilläkään mitään suurenmoista väriloistoa ole. Mutta ei ainakaan mustavalkoista! :D

Mammara

Tajusinpas vielä, että ihan urpoa kun mulla ei ole linkittää mitään mistä näkis sen valmiin lehtijutun. Sen näkee vaan siitä lehestä. Noista kuvista ei nyt saa kuin sen kameran väärän puolen kuvat... Höh.

jermia
Itärajapakolainen

Täytyykin kaivaa jostain tuo lehti :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hei ihan hurjan mielenkiintoista - kiitos linkkauksesta! Itse asiassa näin miniotannalla just tuossa Talo &Koti -lehdessä oli näistä munkin lehdistä siis yksi oikeasti mielenkiintoinen koti - tai jopa useampikin sellainen.

Olisipa kiinnostava nähdä kyllä se lopullinen juttukin!

phocahispida

Saako tätä pelata myös omassa kodissa? :D

phocahispida

Öäääh, olen epäonnistunut. Kävin listan vielä läpi ja meillä ei ollut kuin valkoinen keittiö ja senkin takaseinä on musta eikä lasia. Meille tulee varmaan 6 eri sisustuslehteä jatkuvasti ja mitään en ole oppinut niistä. :D

Kristaliina
Puutalobaby

JOO, SAA! :D Hihihihi, täytyy heti laskea omat pisteet!

Kristaliina
Puutalobaby

Mä sain vaan yhden: meillä on tuo Tapiovaaran tuoli, jonka nappasin mukaan HOAS:in asuntolan rempparoskalavalta joskus 90-luvun puolivälissä...

HelloAochi

HAAA!! Minäkin sain vain yhden: irtokirjaimista. Löydettiin joskus iät ja ajat sitten entisen poikakaverin kanssa kelan semmoinen kirjainkylttijutska roskalavalta, minä otin kirjaimista L:n ja A:n. Mutta mulla on myös noi 9 kuvassa esiintyvät tuolit, saanko säälipisteen? Mä en edes tiedä onko ne jotku kuuluisat, mutta oli ne kyllä kalliimmat kun mitä mulla ois oikeasti ollu varaa niistä maksaa. Meillä on se pöytä kanssa, tuoleja tosin on vain 3.

Hikipinko

Ei edes tarvitse säälipistettä, kuvan 9 tuolista saa Tapiovaara-pisteen, siinähän on Fanett!

HelloAochi

OOOOOOH ei oo tosi! Niin näyttäis olevan :D

Eli kaksi pistettä! 

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, onks toikin jotain hienoa! Meillä oli joskus noita, mutta taisin jättää ne jonkun muuton yhteydessä johonkin ullakkokomeroon, kun olivat rikkinäisiä - uuups...

Kanelibasilika

Ihihiiii ihan mahtava!! Onneksi meillä on kotona vain tuo puu(eli hirsi-)seinä :D ..ja niin, suuri puinen perintökaappikin on entisöintityön alla - mistä tulikin mieleeni, että täytyy kirjoittaa se talon "historiikki"-juttu :)

Kristaliina
Puutalobaby

Me nii-ii-iin oltais otettu hirsiseinä näkyviin meiltäkin, jos sellaista olisi tarjolla... Mutta lautaa lautaa vaan... (mikä on ilmeisesti suht harvinaista näinkin vanhassa talossa kuin meillä)

Joo, teidän talon historiikkia odotellessa!

Kanelibasilika

Onpa jännä, että on vaan lautaa! Täytyy varmaan viikonlopun aikana selailla talon papereita ja naputella tarinaa, vie vähän enemmän aikaa ja keskittymistä kuin "mitä kaapista löytyy" -reseptien kirjoittelu ;)

aquarian (Ei varmistettu) http://oravakorpi.wordpress.com

Loistavaa! Käsillä onkin just uusi Avotakka ja pari vuosikertaa Talo&Kotia.

Kristaliina
Puutalobaby

Jee! Laita lukuja tulemaan! :)

PSK
Insert Cool Phrase

Tää oli hauska! Missä lehmän taljat ja arkkupöydät?!! ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Totta - näissä kahdessa kampaajalla selatussa lehdessä ei tullut vastaan kumpaakaan... Tsihih ehkä ne on hetkeksi poistuneet ja parin numeron päästä palaavat "retroina". Eiku sori - KLASSIKKOINA :D

honeychile

Ehdottaisin myös Yki Nummen Lokki-valaisinta, Eamesin lounge- tai DSW-tuoleja! Ja sitä, että kaikki väittävät löytäneensä nämä jumalattoman kalliit design-huonekalunsa kirpparilta tai perineensä ne, kukaan ei myönnä maksaneensa täyttä hintaa :D 

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, mä olin ihan varma, että löytäisin Lokkia - mutta ihme kyllä sitä ei kummassakaan kampaajalla selatussa ollut. Noi kaks muuta ehdotusta jouduinkin sit googlaamaan :) Lounge ei ollut mulle tuttu, mutta DSW herätti "aaaaa toi on TOI" -reaktion. Joo, tuota näkyy kans joka paikassa, sisustusblogeissakin!

Fransu (Ei varmistettu)

Tää on kyllä niin hyvä! Mutta tosiaan listaan mukaan myös nuo DSW-tuolit, ehdottomasti. Ei sisustuslehtikotia ilman niitä.

Melina G

Lokki ei ole enää niin in? Ilmankos olenkin jo ihan kyllästynyt meidän lokkiin. Joka on tietenkin saatu "perintönä". :-) 

Kanelibasilika

Lokin hinta muuten elää ihan omaa elämäänsä nykyään. Ostin omani ehkä 7 vuotta sitten (en kirpparilta enkä täydellä hinnalla :DD) ja maksoin suomalaisessa (netti-)kaupassa muistaakseni 180e (kirpaisi sekin!) ja nyt lokki liihottelee monissa paikoissa jossain 400euron kieppeillä??

Piipo79

Heh, mulle tuli kanssa dekolehti ja kyllästyin sen tilaamiseen kun joka numerossa oli samat tavarat vuodesta toiseen. Nyt tulee toinen sisustuslehti, mutta samaa sisältöä on siinäkin, eli tilausta en todennäköisesti jatka. Eipä sillä, kotoakin löytyvät tapiovaarat jne. Mutt juuri sen vuoksi sisustuslehdestä katselisi jotain muuta.

Listaasi voisi muuten lisätä näin äkkiseltään Hang it all-naulakon, Smegin jääkaapin, Kartellin valaisimet ja sen valkoisen pyöreän säilyttimen, Eero Aarnion koiran, Birger Kaipaisen Kiuru-tapetin, seiskatuolit (ne kait ovat jo vähenemään päin), vipp- roskikset, Jaffajuliste ja sit se muovinen seinälle laitettava lokerikkosäilytin minkä nimeä en nyt millään muista.

Avotakka 8/2013 nopeasti laskettuna 13 pistettä (kekkilä oli yllättävä huomio, löytyi sieltäkin, tiiliseinää pariin otteeseen, stringhyllyä ja extrapisteitä ropisi kirjaimista jotka muodostivat sanan) Jos kirjaimet ovat valkoisia, niin saisiko vielä extraextrapisteitä :-)

ps. dsw-tuolistakin voisi melkein antaa tapiovaaran tuolin pisteet

Piipo79

...sun listassahan olikin jo tuo Kiuru-tapetti :-) Mun pitää hankkia silmät

Kristaliina
Puutalobaby

Mä kyllä kovasti tykkään sitä Kiurusta ja olisin varmasti halunnut sitä meidän keittiööön - mutta sitten tuli sellainen olo, että nuo sisustuslehdet ikään kuin "söi" sen multa. Siitä tuli niin yleinen, että en enää halunnutkaan sitä kotiini. Harmi.

Ehkä mä laitan sitä joskus kymmenen vuoden päästä, kun se ei ole enää niin "kuuma". Toivottavasti se ei ole jo retroa silloin. Tai jotain muuta hipsterismiä.

phocahispida

Sisustuslehtien tapakuluttajana: Pyöreä säilytin lienee Componbili ja lokerikkosäilytin Uten stilo. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, molemmat tuntemattomia mulle - ei löytynyt testilehdistä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Just näin Se oli!

Kristaliina
Puutalobaby

Toi on hei tosi hyvä pointti: jos/kun "sisustajat" ovat jo varmasti hankkineet omat tapiovaaransa ja aaltonsa (jos ovat niitä hankkiakseen) tai ainakin tuntevat ne jo - niin miksi niitä on jatkuvasti vielä lehdissäkin, eikö niiden soisi tosiaan tuovatn jotain uusia ideoita...?

Erinomainen lisälista! Hang it all -naulakon ja Seiska-tuolin jouduin googlaamaan, mutta joo: tuttuja olivat kyllä! Siis MIKSI jostain tuollaisesta naulakosta esimerkiksi tulee niin "must have"; tällainen sisustusjuntti ei voi ymmärtää :)

Valkoisista sisustuskirjaimista ehdottomasti ainakin henkinen lisäpiste!

Valkoinen lattia tuolla listalla pitäisi muuten olla myös, mutta kai se menee siihen valkoista valkoisella - kategoriaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En mäkään ymmärrä. Mä oon nykyisin ostellut irtonumeroina ulkomaisia lehtiä et saa vähän vaihtelua noihin suomalaisiin, jotka toistavat samaa kaavaa.

Piipo79

..siis Avotakka 02/2013, 8/2013 numero oli vieressä ja olihan se pakko selata sekin 11,5 pistettä pikalaskennalla!

Kristaliina
Puutalobaby

Vau!

Silja Maaria (Ei varmistettu) http://www.mintunmustaa.blogspot.fi

Nauroin mahani kipeäksi! Osui ja uppos, vaikka muutaman näistä kiroista omasta sisustuksestanikin tunnistan. Loistava! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole eläessäni ostanut tai tilannut sisustuslehteä ja kas, omasta kodista löytyy noista vain Aalto-maljakko. Sekin on kaapissa piilossa kun ei ole käytössä.

Lisäisin erään sanan joka ärsyttää suunnattomasti sisustuslehdissä: rouhea. Varsinkin deko.ssa voi löytyä monta kertaa.

Therese Sennerholtin kortit (teipattuina seinään washi-teipillä) ja julisteet alkaa olla aika nähtyjä myös. Niin ja viirinauhat seinällä! Tätä peliä voisi pelata myös sisustusblogeilla, kaikilla on samat jutut näköjään nykyisin. (Toivonkin, että oma blogini toisi sitä vaihtelua!)

Jos kaipaa erilaisia koteja, niin tuo yllä mainittu Unelmien Talo & Koti on katsastamisen arvoinen. Menee ehkä vähän överiksikin, mutta nopeasti selattava kivan rönsyinen lehti kaikkien valkoharmaabeigejen kotien seassa :)

 

FFFifi
Fitness Führer

Myös tekstit pitää huomioida. "Ei mitään turhaa" näkyi kuvissakin (ja sitten niissä kodeissa kuitenkin on kaikkea turhaa, niin kuin joku risukasa valkoisen senkin päällä tmv.). Suosikki-inhokkini on karsintaprojektin mahdollistama "...asuntoon tuli tilaa hengittää." TILAA HENGITTÄÄ ei jumalauta sai olla paljon romua aiemmin jos siellä ei happea saanut!!

(Ja joo, inhoan rojua ja ymmärrän tuon lauseen täysin. Se on vaan uskomattoman ärsyttävästi sanottu!)

Liisa
Osasin!

Listalle voisi lisätä myös tämän tapetin: https://www.google.fi/search?q=puu+tapetti&client=safari&hl=fi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ejrVUbr0C8S84ATewYC4DA&ved=0CC4QsAQ&biw=768&bih=928#biv=i%7C1%3Bd%7Cuob7A7ARrvZeYM%3A En tiedä sen nimeä, mutta kun googlasin "puu tapetti" oli kuvahaun kolme ekaa hakutulosta tuota.

Mulla ei ole nyt yhtään lehteä käsillä, mutta meiltä kotoa tämä sisustuslehtien orja löysi 7 pistettä. (6 kokonaista, puolikkaat "muusta Aallon huonekalusta" ja ison puukaapin sijaan meillä on semmoisia 50-luvun keskikokoisia kaappeja.)

honeychile

Cole&Sonin Woods :) Ehdottomasti listaan mukaan! 

Katie
Aika kypsä äidiksi

Argh, mulla on tuosta tapetista sama fiilis ku Kristalla on Kiurusta: sisustuslehdet on "syöneet" sen multa! Olen nimittäin tykännyt siitä jo toistakymmentä vuotta, varmasti ennen trendiä, mutta nyt en enää "voi" laittaa sitä omaan kotiin (kun vihdoin ON oma koti), koska se on ihan liian suosittu... :(

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.