Suht riittoisa

Puutalobaby

Voi p*rse (anteeksi), shampoo loppu. Taas. Eiku het-ki-nen: siis MILLOIN mä tän oikein ostinkaan...?

Synnytystakun selvittämisen aikaan! Ei oo todellista: tää on riittänyt mulle kaksi ja puoli vuotta!

Niin iso pullo, että piti ottaa pystykuva,

 

Tästä voi (ehkä) päätellä, että:

a. toi on suht riittoisa
tai:
b. en ehdi pestä tukkaani kovinkaan usein

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Siis riittänyt sun metritukkaan? Okei, kallistun vaihtoehtoon b. 

Nimimerkillä, suunnilleen yks shampooputeli per kuukausi.

Kristaliina
Puutalobaby

Oho! Ehkä sit bee :D

Kristaliina
Puutalobaby

Hei joo tajusin muuten, että mähän en koskaan pese shampoolla muuta kuin ihan päänahan - veikkaan (en tiedä, kun ei ole kokemusta), että käyttäisin lyhyellekin tukalle suht saman verran... Hoitoainetta sitten laitan pituuksiin ja latvoihin - sitä kuluukin sitten huomattavasti-huomattavasti-huomattavasti enemmän :)

Vau mikä vauva!

Näin se mun ymmärtääkseni pitääkin tehdä, tavallaan siis shampoolla pestään päänahka ja hoitoaineella hiukset :)

...ja sun tukasta päätellen se on hiuksille erittäin hyvä tapa!

Ammatinsalaaja (Ei varmistettu)

Kampaajana voin kehua, että hyvä hyvä! Pitkätukkaset usein nyrkkipyykkää sitä latvaa aivan suotta. Päänahan pesu shampoolla riittää ja latvaan tosiaan vain sitten se hoitoaine. Jota muuten ei tarvii sit hieroo sinne päänahkaan/ tyveen ;)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kysymys kuuluu; kuinka usein sä oikeestaan peset sen tukkas? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon menettänyt aikakäsityksen jo aikoja sitten - en tiedä :D 

Nojoo, tiedän mä ehkä suunnilleen kuitenkin: 2-3 kertaa viikossa. Välillä tää tukka pysyy puhtaana (puhtaan näköisenä?) reippaastikin 3-4 päivää ja pesen sen lähinnä tavan vuoksi; joskus taas tuntuu, että heti pesun jälkeen on jäänyt likaiseksi. Jännä, mistähän lie johtuu...

Nannannaa
Pahinta Nannaa

No mut sehän on sit kuitenkin ihan järkevä määrä, en mä itekään pese kuin ehkä 3-4 krt ts. n. joka toinen päivä, riippuen kuinka monesti käyn jumpalla tai vastaavassa hikoilemassa.

Ja villi veikkaus hiusten rasvoittumiseen tai sen vaihteluun: hormonit? :D

CougarWoman
CougarWoman

Noissa vähän parempitasoisissa shampoissa on se hyvä puoli, että niitä ei tarvitse holvata samalla tavalla kuin "halpisversioita". Mulla on kanssa (kampaajalta ostettu) shampoo riittänyt kohta 2 vuotta, ja siis pesen myös n. joka kolmas päivä hiukset. Kerralla ehkä semmoinen yhden sentin kolikon kokoinen läntti on enemmän kuin tarpeeksi. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Melkein kaikessa kosmetiikassahan on se 12M merkki eli säilyis avattuna sen aikaa, mutta eihän niistä mikään miksikään mene. Rasvat tosin voi härskiintyä.

Kristaliina
Puutalobaby

Valmistajien tapa myydä lisää :D ...nojoo, en mä oikeasti tiedä näistä mitään - käytössä en ole huomannut muuta kosmetiikan vanhenemista kuin tyyliin jonkun ripsivärin kuivumisen... Luomiväritkin mulla on helposti sen 10 vuotta vanhoja, hupsis! :)

Niin joo ja kynsilakat kuivuu, samoin joku kasvorasva on muutamassa vuodessa saattanut muuttua rakenteeltaan huonoksi - silloin sen on huomannut kyllä jo ihan silmämääräisesti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon ihan samaa mieltä etteivät miksikään mene. Ripsivärit paitsi kuivuu niin elättävät melkoista bakteerikantaa kuulemma ja silmätulehdusriskin kasvun välttämiseksi pitäisi siksi vaihtaa 3kk välein. Mulla se tarkoittaisi sitä etten välillä ehtis käyttää ripsarista kuin kerran pari.

Vierailija (Ei varmistettu)

Äkkiseltään laskien tosta 950 ml pullosta tulee runsaat 60 ruokalusikallista joten joko peset tukkasi melkoisen harvoin tai käytät tosi vähän shampoota :-) Itselläkin odotus- ja imetysaikoina estrogeenit on olleet niin vähissä ettei hiukset paljon rasvoitu, mutta pitää ne sentään joka viikko pestä.

Kristaliina
Puutalobaby

Hitsi kun on muuten vaikea arvioida määrää; mut veikkaisin, että käytän lähempänä teelusikkaa kuin ruokalusikkaa... Ehkä?

CougarWoman
CougarWoman

Ruokalusikka on n. 15 ml ja teelusikka n. 5 ml (mikä silti kuulostaa aika isolta määrältä, mutta sulla on toisaalta hiuksiakin enemmän). Jälkimmäisestä tulee 950 ml:n pullon kanssa siis 190 pesua, eli jos sulla on kestänyt pullo kaksi vuotta, peset keskimäärin kerran 3,8 päivässä. ;) 

(Joo mulla on tylsää töissä :D)

Kristaliina
Puutalobaby

Hehee, mäkin laskeskelin näitä! :D Mutta joo, toi vois olla realistista - välillä pesuväli menee johonkin viiteen päivään, ja sit on ollut esim. reissu, jossa ei ollut shampoota mukana. Toisaalta ilmeisesti joskus Joelkin on käyttänyt tätä... Voi olla, että mä käytän siis tota teelusikallistakin vähemmän! Oho :D

Mut joo just tajusin (ja tuonne alkukommenttiin kirjoitin), että mähän tosiaan pesen vaan ihan päänahan shampoolla. Siksi sitä ei ehkä kulu enempää, vaikka tukkaa onkin paljon.

CougarWoman
CougarWoman

Teelusikallinenhan on aika paljon, varsinkin jos peset vain päänahan. Eikä sulla ole esimerkiksi iso pää :D :D :D 

Säästääköhän se muuten jotenkin hiuksia, jos tosiaan niitä latvoja ei (turhaan?) pese shampoolla? 

Kristaliina
Puutalobaby

Menee ihan arvailuun, mutta luulisi, että jotenkin ei turhaan kuivata/rasita...?

Seregi
Sekaisin Seregistä

Ohhoh! Toi shampoo näyttää hyvältä. Muutenkin vannon pumppupullojen nimeen, sillä kuka niitä helkutin puteleita jaksaa väännellä suihkussa?

Mitenmitenmiten tällainenkin keskustelu voi olla näin viihdyttävää? :D Hekottelen täällä, pitäisikö syyttää tätä yhtä siideriä? :D

Kristaliina
Puutalobaby

Äääää mäkin haluan yhden siiderin! Missä on mun lakisääteinen perjantai-illan siideri! :D

...hihi mutta viihdyttävä keskustelu joka tapauksessa - myös selvin päin :D

Pyjama
Pyjamapäiviä

Annostelukorkilla on merkitystä! Mä käytän tätä Lushin shampoota. Ja tollainen 250 gramman purkki riittää reiluksi puoleksi vuodeksi ja mä pesen tukkani joka päivä. Merkkiuskollinen olen ollut kahdeksan vuotta. Paitsi että shampoo on riittoisaa, niin korkissa on sopivan pieni reikä. Kun oon vierasilla käyttänyt jonkun muun shampoota, niin korkeissa on niin isot reiät, että shampoota hölvääntyy minun otteella liian iso klöntti ihan turhaan.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksi poistit kommenttini/kysymykseni?

Miia. (Ei varmistettu)

Tähän postaukseen mitenkään liittymättä.
Kävin tänään cittarissa, ja sinä tulit mieleen; Siellä oli granaattiomenat tarjouksessa. ;D
2,99€/kg kun viime viikolla oli vielä vajaa kympin. Keräsin pussin täyteen, Sesonki alkaa!! ;D

Kristaliina
Puutalobaby

Uuuu, kiitti vinkistä! Pitkästä aikaa granaattiomenoita, joo!!!!

Maijjueh (Ei varmistettu)

Siis mikä perse tuolla tuastalla! Ei mulla muuta.

Kristaliina
Puutalobaby

Hähää! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.