Terveisiä Sotkamosta!

Puutalobaby

Tuntuupa kivalta olla täällä. Mitenköhän tämän nyt muotoilisi, että ei tulisi sanottua hölmösti tai (liian) stereotyyppisesti puoleen tai toiseen...? Mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolella ihmiset ovat erilaisia. Ihan niin kuin elämänrytmi olisi aavistuksen verran verkkaisempi – myös näin jouluhässäköiden alla.

Tai ehkä se johtuu murteesta. Tulen vaan jotenkin niin hyvälle tuulelle.

Ensimmäinen ääninäyte tuli meille ihan yllättäen.
”Hyvvee iltoo”, kajautti tarjoilija Mikkelin Fransmannissa niin kovalla äänellä ja leveästi, että tirppa spontaanisti kiljahti riemusta ja taputti käsiään.

*******

Ajomatka tänne oli pitkä, vaikka välillä siis nukuttiin yksi yö Mikkelissä (oh miten hyvä idea): Silvan autossaistumisten helpottamiseksi lauantai-iltana ajettiin siis pari tuntia ensin Mikkeliin, ja sunnuntaina lähdettiin tirpan päiväuniaikaan Mikkelistä kohti Kajaania ja Sotkamoa.

Hotellin peilissä masu rv 23+jotain (muistaakseni). Huomatkaa tyylikkäät kalsarit. Kyllä: olen siis siirtynyt Joelin boksereihin, joista vaan näppärästi leikkelen vyötärönauhan kappaleiksi - kaikki muu kiristää. Henkkamaukan mama-pikkarit on muuten ihan p*seestä, niistä ei tee "mamaa" muu kuin hinta.


Muuten pitkän matkan ajaminen tuntui piiiiitkästä aikaa ihan kivalta, mutta viimeinen osuus Iisalmesta Kajaaniin oli kamala. Tie oli yhtä aikaa loskassa ja vedessä, ja välillä renkaat osuivat veden alla piileviin paksuihin porrasmaisiin jäälaattoihin. Ja tietysti oli aivan pilkkopimeää. Niin joo ja niin sumuista, että pitkiä valoja ei voinut käyttää ollenkaan. Vastaantulevien vesisuihkut veivät ajoittain näkyvyyden kokonaan.

Letkan autot ajoivat ärsyttävän sahaavasti ja ihan kiinni toistensa p*rseissä, jarruvalot vaan vilkkuivat pimeydessä. Vaikka itse yritin pitää muihin vähän turvallisuusväliä, aina joku takaa tulija kaahasi paikalle ja totesi, että just se yhden auton ohittaminen pitkässä letkassa on jotenkin järkevää. Ja puski siihen väliin kiihdyttelemään ja jarruttelemaan vuoronperään.

Välillä ihan oikeasti pelotti. Onneksi päästiin ehjinä perille!

*******

Tirppa on aivan innoissaan täällä Ämmin kotona – vaikka edellisestä näkemisestä on jo pari kuukautta, Silva ei ujostellut yhtään vaan ampaisi heti ”Ämmin sykkiin!”. Eikä Ämmin kanssa hetkeksi kahdestaan jääminenkään jännittänyt yhtään:
”Silva leikkii Ämmin kotona, äiti ja isi lähtee kauppaan HEI HEI!”, tirppa totesi ja nipin napin malttoi edes vilkuttaa. Se siitä eroahdistuskaudesta ilmeisesti sitten.

Ja voi, mikä määrä leluja täällä on! Valtavat laatikot minun vanhoja pehmolelujani ja nukkejani uutta leikkijää odottamassa. Niistä ajattelin kääräistä jonkun joulupaperiinkin :)

Mukavaa joulunvalmisteluaikaa kaikille!

 

PS. Kyllä, täällä on lunta! Aika märkää kyllä, ja lämpötila plussan puolella.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

<3 Ihana Silva ja ihana masu! 

Ilona/Keskeneräinen (Ei varmistettu) http://keskenon.blogspot.fi/

Mahtava masu!
Ja ihana pikku tirppa.

rinkeli (Ei varmistettu)

Hei tuli noista kengistä mieleen, että voisitko tehdä jonkun talviraskausajan-kenkäpostauksen mikä sais miljoonasti kommentteja ja ehdotuksia mitkä ois parhaimmat kengät? Oon ihan pulassa ja vatsa vaan kasvaa, onneks vielä eioo kovin liukasta :D
Kaikki kenkäkaupat jotka oon kiertäny ja kyselly kenkiä joilla ei varmasti liukastu, on mallia mummo ja takakireä täti.

Niin ja ihanaa joulua! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hyvä idea, voin tehdä! Noi on tälle talvelle uudet, mutta ei todennäköisesti kovin näppärät loppuraskaudesta, kun noissa ei ole vetskaria ja kumartelu alkaa pian tehdä tiukkaa...

phocahispida

Raskausajan talvikengiksi suosittelen mitä lämpimimmin Soreleja. Ne ovat painavahkot, tukevat ja normaalisti alati liukastelevana en ole koskaan kaatunut niillä. Siis koskaan. 

rinkeli (Ei varmistettu)

Joo Sorelin sivuja oon katellu, mut ne on niin kalliit ettei niitä ihan hepposin perustein osteta. Ja mitäs sit jos/kun jalat turpoo ja toistasataa maksaneet kengät ei enää mahdu jalkaan :(
Mut jos jollakin ois joku yllätysarpa taskussa vielä :) Muuten kallistun Soreleihin myös.

phocahispida

Mäkin väijyin pitkään Elloksen "koskee myös merkkituotteita"-alea, jolla sai -40% pois muutoin tosi kirpakasta hinnasta... Ja silti piti perustella itselle, että jos käyttövuosia tulee 3-4 niin hinta/vuosi alkaa olla kohtuullinen. Pito muuten toimii myös jäisisissä mäissä lastenvaunuja/-rattaita työntäessä. Pari kertaa olen liukunut takaperin vaunujen kanssa muissa kengissäni ja se on aika pelottavaa, kun pelkää että rattaat kaatuu tms.

rinkeli (Ei varmistettu)

Joo se ois kamala tilanne. Sellaset ne kengät pitäiski olla, että pysyis tän raskausajan pystyssä, ettei törvähdä maha edellä jäihin ja että ne kestäis myös ne vaununtyöntelyvuodet. :) Pitää alkaa ihan todenteolla väijymään noita tarjouksia!

Susannah

Minulla ei valitettavasti ole tähän hätään suositella kenkiä, mutta noista Soreleista on yhden talven käyttökokemus enkä itse ainakaan ole ollut täysin tyytyväinen. Juurikin nimittäin tuon pohjan liukkauden takia, vaikka mainostavat aivan päinvastaista. Lumella pohja pitää erinomaisesti, mutta eivät todellakaan ole mielestäni mitkään liukkaan kelin kengät. Pohjat ovat nimittäin aivan samanlaiset kuin kumisaappaissa.

Olen vähän myöhään liikenteessä, mutta tuli tämä keskustelu mieleen kun tänään Stokkalla käydessäni huomasin Sorellin ja Merrelin kenkien olevan puoleen hintaan. Itselläni on Merrelin kengät ja ehdottomasti parhaat talvikengät mitkä olen koskaan omistanut!

 

Kristaliina
Puutalobaby

Mä ajattelin just tällä viikolla tehdä uuden bloggauksen tyyliin "parhaat raskausajan välineet", johon vois just kerätä vinkkejä hyvistä kengistä/farkuista/tukivöistä jne jne. Mulla kans on muuten Merrelit just tällä hetkellä käytössä - ostin ne jo kyllä ennen Silvaa, ja nyt kolmatta talvea aktiivikäytössä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Valtava masu..! :D Onko isompi/pienempi kuin Silvaa odottaessa?

Kristaliina
Puutalobaby

Isompi on :) ...vaikka oli se melkein yhtä iso jo Silvaa odottaessakin, mulla on varmaan sellainen ruumiinrakenne :)

Painoa ei ollut tullut kuin 8kg lisää, mikä oli ylläri. Tolla mahalla oisin voinut kuvitella, että on tullut enemmänkin. Neuvolassa sanottiin, että antaa tulla vaan, vaikka 20kg :)

Vierailija (Ei varmistettu)

:) hih! Tulee melkein ikävä omaa vauvamasua..
Meikäläiselle vaan tosiaan kertyi painoa 26kg mut masu ei ollu niin iso, oon kyllä pitempi ku sinä niin ehkä sekin vaikuttaa.. mut ei kyllä ollu kivaa sit päästä niistä kiloista :( imetyskään ei kyllä mulla auttanut yhtään, se vaan lisäsi ruokahalua!! vuoden imetin ja vasta sen lopetettuani sain edes osan kiloista pois :P

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana masu! Melkein tulee ikävä viime talven mahaani;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jäin pohtimaan olennaisinta eli kalsareita. Mä pärjäsin hyvin omillani, vaikka kaikki väitti mahaani valtavaksi. Mut käytän muutenkin sellaisia matalia. Onkohan ne sellaisia hipstereitä? Toimiskohan ne?

Kristaliina
Puutalobaby

Mua vaan hipsterien vyötärönauhatkin painaa ja puristaa, jopa äitiyshipstereiden, yhyy. Ja jos ostaa isompaa kokoa, niin sit ne on ihan teltat :) Mä tarvitsisin sellaisia, joissa ei ois nauhaa vyötäröllä ja jotka ois vyötäröltä löpröt mutta pebasta normaalit. Sama ongelma oli Silvaa odottaessa...

Kristaliina
Puutalobaby

Voiskohan olla, että toi mun maha vaan jotenkin "alkaa" tosi alhaalta - en tiedä... Tai sit vaan oon jotenkin puristusherkkä, kun toi mun vatsa on mallia "pinkeä kova pallo" muutenkin :)

Totesin silloin itse, että ne H&M:n Mama-pikkarit on ilmeisesti vaan tehty yhteensopiviksi niiden imetysrintsikoiden kanssa.  Itsekin niitä silloin ostin, kun omat alkoi odotusaikana puristamaan, mutta ne oli pahimmat kaikista. Sitten etsin vaan tavallisia hipsterimallisia pikkareita, missä ei ollu kuminauhaa.

Raissi
RetroPrinsessa

Joo, ne henkkamaukan hirttohipsterit jäi kyllä käyttämättä täälläkin. Minä vetelin raskausajan kunnon seksintappaja kalsareissa, sellaisissa mahan päälle vedettävissä. Oli niiiin ihanat ku ei puristanu yhtään mistään.

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, sä oot saamassa mut kiinni :D Eiku...? :) Mun neuvolakortti väittää, että 16.12. oli 22+6 eli tänään ois 24+0. Mutta mun laskettu aika siirtyi ultrassa kyllä, nyt se on 15.4. Täsmääkö yhtään vai onkohan mun neuvolakorttimerkintä väärin...? (voi hyvin olla,se täti vähän häseltää) :)

Ihanaa joulua Hyrynsalmelle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle parhaiten sopi Calvin&amp;Klein mikrokuituiset saumattomat matalat pikkarit. Ei puristanu eikä kiristäny ja oli niin matalat että pystyi käyttämään pitkittäisen sektiohaavankin kanssa vaikka haava tuli häpyluun päälle asti.

Silli (Ei varmistettu)

Nää on mun parhaat alkkarit. Parhaat jalassa. Raskausaikana en tosin tarvinnut mitään erillisiä alushousuja.

Heya (Ei varmistettu)

Jos haluaa todella pitävät kengät, niin Sievin turvakengät ovat sellaiset. Peilijäälläkään eivät lipsu. Eivät kyllä välttämättä täytä kaikkien ulkonäkövaatimuksia. Suomalaisen Janita-merkin kenkiä suosin myös, etenkin lampaankarvavuorillisia. Niitä saa esim. Saastamoisen kenkäkaupasta juurikin Sotkamosta. Kannattaa muuten käydä, vaikkei olisi tarvettakaan. ;) Olen todennut, että hyviä kenkiä ei saa halvalla, joten maksan itseni suosiolla kipeäksi kenkähankinnan koittaessa. Oho sori, nyt kommentoin etuajassa, tämä ei ollut vielä se kenkäpostaus.

rinkeli (Ei varmistettu)

Juu toki olen valmis maksamaan hyvistä kengistä, mutta kun niitä hyviä kenkiä on niin paljon :D
Jonkinasteisena kenkäfriikkinä haluan toki myös, että niissä kehtaa kävellä muuallakin kun pimeessä metsässä..yksin :)

KaisaM (Ei varmistettu)

Hihii, uskaltaudunpa kommentoimaan ensimmäistä kertaa :) Oon kylläkin sun blogia lukenut jo pitkään. Nyt vielä ollaan yhtä aikaa raskaanakin, tosin oon susta jonku 3-4 viikkoa jäljessä. Sulla on aivan ihana vauvamassu, mun oma näyttää ihan säälittävältä sen rinnalla (esikoista odotan) :D

Kiitos tuosta alkkari-vinkistä, mää oon jo tuskaillut, että joutuukohan sitä kulkemaan parin kuukauden päästä kommandona ku nyt jo kiristelee, mutta taidanki käydä vierailulla miehen vaatekaapilla! Tai ehkä omistakin alkkareista sais jalostettua käyttökelposia, kun hiukan saksis kuminauhaa pois :D

Talven liukastelukengiksi oon miettinyt IceBugeja, niillä olis varmasti ensi talvenakin vaunuillessa käyttöä. Nytkään ei oo moneen päivään päässyt ulkona käymään, ku meinaa lentää persauksilleen heti ku ovesta astuu ulos :/

rinkeli (Ei varmistettu)

Mä nyt sit jo otin riskin ja rakastuin Soreliin. http://shop.astebrandstore.fi/naiset/sorel-chipahko-felt-naisten-talvija... nämä tilasin. Katotaan lennänkö mahani kanssa jäällä vai en :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän jälkijunassa kommentoin, mutta itse löysin hyvät raskausajan talvikengät Crocsilta. Joo-o! Olin vähintäänkin ennakkoluuloinen, kun kaverini niistä vinkkasi, mutta ihan ok näköisiäkin löytyi. On kevyet, sai jalkaan helpohkosti isonkin vatsan kanssa kun varsi on löysähkö, pitää vettä ja liukkautta. Ja ovat vielä yllättävän lämpimätkin ja mahtui villasukka heittämällä vaikkei ilmankaan hölskynyt.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.