Tirpan lomaterveisiä

Puutalobaby

Minilomaa suunniteltaessa:

"...niin äiti ja isi miettii, että mennään pienelle lomalle - johonkin kivaan paikkaan, vaikka kylpylään."
"MENNÄÄN TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN MENNÄÄN TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN MENNÄÄN TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN."
"No ei me ehkä tällä kertaa sinne, mutta..."
"MINÄ HALUAN MENNÄ TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN!!!!!"
"Sinne on niin pitkä matka, niin ei mennä sinne nyt. Mutta jonnekin muualle mennään. Äiti ja isi miettii, että vaikka jos Flamingoon tai..."
"MINÄ HALUAN MENNÄ FLAMINGOON!!!!!!!"
"Niin siis me tässä mietitään sitä vielä, että..."
"FLAMINGOON FLAMINGOON FLAMINGOON!!!!!"
"Siellä ei ole kyllä oikeita flamingoja, se on vaan sen niminen, mutta..."

Minilomalle tullessa:

"MIKSI IHMEESSÄ TÄMÄN NIMI ON FLAMINGO, KUN EI TÄÄLLÄ EDES OLE FLAMINGOJA!??!?!?!"
"Se on tän paikan nimi - mutta on täällä noita flamingon kuvia, katsohan..."
"MINÄ HALUAN MENNÄ TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN MIKSI ME EI MENNÄ TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN!?!!?"

Kylpyläosastolle lähdettäessä:

"EN MINÄ HALUA TÄNNE KYLPYLÄÄN MINÄ HALUAN TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN!!!!"

Uima-altaalle saapuessa:

"MENNÄÄN POIS!!!!!!"

Toisena aamuna:

"...niin äiti ja isi ajatteli, että käydään vielä toisessakin paikassa lomalla, mennään Hämeenlinnaan ja..."
"MIKSI ME EI MENNÄ TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN!?!?"
"Se on niin kaukana, mutta kuule Hämeenlinnassakin on kylpylä. Ja siellä on ihan oikea linna."
"MINÄ EN HALUA MIHINKÄÄN HÄMEENLINNAAN!!!!!"

Autoon tavaroita pakattaessa:

"MINÄ EN HALUA MENNÄ MIHINKÄÄN HÄMEENLINNAAN!!!!!!!!"

Matkalla Hämeenlinnaan:

"KOSKA ME OLLAAN PERILLÄ MIKSI ME EI OLLA PERILLÄ ONKO VIELÄ PITKÄ MATKA MINÄ EN HALUA MIHINKÄÄN HÄMEENLINNAAN!!!!!"

Aulangon kylpylähotellin aulassa:

"MISSÄ SE ON SE HÄMEENLINNA? MIKSI ME EI MENTYKÄÄN SINNE HÄMEENLINNAAN?!?! MINÄ HALUAISIN KYLLÄ OIKEASTI MENNÄ SINNE TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN!!!!!"

"...ja nyt alkaa esitys!"

Joo. Terveisiä Hämeenlinnasta. On meillä oikeasti kivaa.

Mutta tirppa on kolme vuotta.

Kommentit

karoliinar (Ei varmistettu)

Uhhuh miten lapsen uhmasta selviää.. :(

Kristaliina
Puutalobaby

Kyllä siitä selviää; suosittelen ottamaan sen ikään kuin ilmaisena elämäntaitovalmennys-kärsivällisyysharjoituksena - niin mä itse siis teen :)

Mä meinasin siihen teidän minilomavinkkejä-postaukseen kirjoittaa, että onko teidän tai kenenkään muun mielestä loma lasten kanssa kivaa?  Enkä nyt kenellekään kettuile, vaan ihan tosissaan. Mä ainakin olen loman jälkeen triplasti väsyneempi kuin ennen lomaa, vaikka kyseessä olis vaan päiväristeily Tallinnaan. Ja rahaa palaa aivan helkutisti. Eli maksetaan ittemme kipeäksi siitä, että saadaan kuunnella lapsen uhmakiukkua jossain vieraassa paikassa, lapsi ei suostu nukkumaan päiväunia (mikä parantaa luonnollisesti tilannetta entisestään) jne.

Toisaalta suostun ottamaan lapsen seuraavan kerran kauppaankin vasta rippikouluiässä, jos silloinkaan. Että silleen.

Tiedän, olen oikea vuoden mutsi.

 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mun mielestä lomailu lasten kanssa on kivaa! :) Onhan se väsyttävää ja raskastakin ja reissun aikana saattaa montakin kertaa käväistä mielessä, että pitikö tänne nyt lähteä, mutta toisaalta plussiakin on sitten vaikka kuinka - syödään ainakin välillä ravintoloissa, käydään ehkä aamupalalla hotellissa tms ja pääsee hetkeksi pois kotinurkista. Meillä on kyllä tosi reissusopeutuvaiset lapset, että se tietty vaikuttaa paljon. On ihana katsella lasten riemua.

Suurin stressitekijä mun mielestä lomilla ja vaikkapa vain yhden yön yli kestävässä kyläilyssä on se tavaramäärä, joka täytyy pakata mukaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihihi no me puolestaan ollaan sellaista "kyllä tää aina kotiolot voittaa" - koulukuntaa :D

KOP-KOP-KOP-PUUNKOPUTUS meillä tuo tirppa ei ole toistaiseksi kai koskaan nostanut sellaista "julkista itkupotkukohtausta" ja muutenkin muiden ihmisten läsnäollessa hän on hyvinkin iloinen päivänpaiste. Nää tulee usein sellaisissa "siirtymävaiheissa", joissa yhden asian tekeminen pitää lopettaa ja alkaa tehdä jotain muuta - se on ollut tirpalle pitkään aika vaikeaa, sitä pitää pohjustaa aina pitkään ja perusteellisesti; ja kuunnella protestit :D Mut joo, vois olla aika rassaavaa, jos jatkuvasti joutuisi käsittelemään sellaisia selälleenheittäytymiskohtauksia - niissä saattaisikin lomainto nopeasti hyytyä. Mutta meidän tapauksessa tämä on vain tuollaista oman tahdon selkeäsanaisesti (ja usein) esittämistä.

Mutta ihan oikeaa minilomaa tämä kuitenkin onneksi on ja jopa tirpalla on ylivoimaisesti enin aika kivaa. Aina silloin, kun unohtaa, että MIKS ME EI MENTY SINNE TITI-NALLEN KYLPYLÄÄN :D

Hennali (Ei varmistettu)

Heei, terkkui täältä järven toiselta puolelta! :) Kai poikkeette linnassa? Siellä on käsittääkseni lapsille joku kierros myös olemassa. Kai. Terveisin en oo varma. :D Tai sitten tämä satutäti voi tukaan kertoilemaan prinsessoista! :D

nenone (Ei varmistettu)

Terkkuja metsikön toiselta puolen :) Kävittekö Aulangon puistometsässä ruokkimassa lintuja joutsen lammella? :) Ressukka Aino-joutsen juuri muutama viikko sitten jäi leskeksi ja elelee yksinään lammella, käsittääkseni hautoo vielä muniaan. Pitäkää kivaa täällä! :D

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos terkuista ja terkut takaisin sekä järven että metsikön taa!

Eilen tosiaan käveltiin tuolla rantoja pitkin, mutta hitsi joutsenia ei kyllä nähty. Tai joutsenta, niisk. Mutta jotain musiikkia kuului, onko täällä jotkut festarit?

Nyt ollaan just lähdössä linnaan! Ensin pitää vaan hahmottaa, että missä se on :) No, toivottavasti se näkyy, kun tästä lähtee ajelemaan - ei kai se kovin pieni kuitenkaan ole :)

Tervetuloa vaan satutäteilemään! :) Toivottavasti siellä tosiaan on noille lapsille jotain. Ainakin siellä varmaan saa juoksennella, ja sääkin on aurinkoinen, joten JEE! :) Tosi kivat kokemukset tulleet Hämeenlinnasta, jäädään tänne toiseksikin yöksi.

Hennali (Ei varmistettu)

Ämyrock on tai oli, en oo kauheen perillä kun en oo ite mikään festarikävijä. Ainakin eilen kun ajelin sen paikan ohi, niin oli turkasesti ihmisiä! :) Mutta se joutsenlampi on siis aulangolla siellä syvällä, lähellä näkötornia. :) Niin siellä pitäis olla sit ainakin se yks joutsen mistä tämä metsän takana asuva henkilö kommentoi :)

Kristaliina
Puutalobaby

ÄMYROCK, niinpä tietysti!!!! Mähän OLIN siellä neljä vuotta sitten, oi, tultiin laivalla Tampereelta, käytiin alusvaateuinnilla laiturilta, oli lämmintä ihanaa paljon hyvää seuraa paljon pussisiideriä... OH! Muhun iski just "näin elämä on muuttunut" -tsunami :D :D :D

Beanilie (Ei varmistettu)

Noi vikan kuvan legginsit Silvalla on niiiin mageet!! Makin haluun tommoset! :D

ja tsemppia uhmaian kohtaamiseen. xx

Kristaliina
Puutalobaby

Mäkin! ...ja useampikin muu aikuinen on niin sanonut :) Heh laatukamaa Henkkamaukalta...

Ribis (Ei varmistettu)

Ja kotimatkan varrella voitte vielä käväistä Puuhamaassa :) Mukavaa lomaa!

Hebs (Ei varmistettu)

Hihii, juuri tuollaista muistelen sen olleen :) esikoinen on kohta kuusi ja kuopus vasta puolivuotias, joten vähän kaukaiselta tuntuu ja siksi naurattaa. Ihanaa minilomaa!

Miitu (Ei varmistettu)

Titeilkää vasta parin viikon päästä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Voi hyvin olla, että tänä kesänä vielä Titeilläänkin. Ainakin tirppa on suht selkeästi kantansa ilmaissut :D

Cpop

Niin hyvin tiedän tän, vaikkei meidän napero osaa ihan noin hyvin argumentoidakkaan :D Meillä tapellaan yleensä esimerkiksi siitä kun eka halutaan kolmioleipä aamupalaksi, mutta sitten ei halutakaan.. sitten taas halutaan.. ja sitten taas ei -_____-

3v <3

Hepsansuu (Ei varmistettu)

Lapseni kävi Titi-nallen kylpylässä kummiensa kanssa. Kertoi, että saunassa oli iso televisio jossa Titi-nalle esiintyi nonstoppina. Mielestäni tuollainen on etovaa suomalaisen saunakulttuuri rienaamista. KUKA haluaa saunoa katsellen Titi-nalleja saati sitä luojaansa Riittaa.

En tiedä onko kylpylässä jotain muuta Titi-nalleen viittaavaa. Olin vain onnellinen, etten itse ollut siellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minua ei rienaaminen sen puoleen haittaisi, ettäkö pitäisin saunaa tällaiselle jotenkin pyhänä paikkana mutta ruutu on edessä niin lapsilla kuin aikuisilla ihan riittävästi muutenkin niin en tosiaan hyvällä katsoisi telkkaria saunassa. Saunassa on kiva rentoutua, jutella, olla vaan hiljaa. Onneksi isommat lapseni ovat jo ohittaneet titinallehelvetti-iän ja pienimmän ei tarvitse moiseen koskaan tullakaaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Aaaa ja me kun just ajateltiin, että olipa kiva idea :) Saunaa outona paikkana pitävä naperokin sai saunomiseen kivan ensikosketuksen, kun samalla katseli nallejen saunomista tutulta videolta.

Oli siellä tavallisiakin saunoja :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nää on näitä eroja. Meillä ensikosketus saunaan on tullut kaikilla lapsilla alle kuukauden ikäisinä, telkkaa alkoivat katsoa joskus toisella vuodella, esikoinen vasta parivuotiaana. (En siis ole ollut telkan edessä imettäjä, nytkin tv lähinnä lastenohjelmakäytössä.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulee ihan mieleen meidän eka laivareissu, oliskohan poitsu ollut just n.3v. Itki koko matkan Helsingistä Tukholmaan, että haluaa laivaan:) "Missä laivaaaaaa!?? Haluan jo mennä laivaaaaaaan!" :)

Kristaliina
Puutalobaby

Apua ja meillä laivareissu tulossa ens viikolla :D :D :D

...mut hei - sehän on vaan hyvä, että tietää, mistä tykkää! Laivoista. Tai meidän tapauksessa nalleista :D

Kao Kao

Voi Silva <3 I feel you, mäkin haluan et kaikki on tuttua ja turvallista. Ja sit mä oon nykyään töissä prosessien kehittämisessä, eli mun ammatti on muutosta muutoksen perään. 

MarjaH (Ei varmistettu)

Terveisiä Siguldasta, Latviasta! Ollaan road tripillä, 3 yötä per kaupunki, max 4 h etäisyydet. Täällä Siguldassakin on linnoja, ja referoin tota teidän keskustelua tänään perheelle kävelyllä. Muistin tosin, että Silva olisi sanonut "Minä en halua mihinkään typerään linnaan", johon mies totesi "Kuka nyt haluaisikaan?" Pieni ilmoitti tähän, että "Minä haluan typerään linnaan", hoki sitä vielä myöhemminkin :D

Kristaliina
Puutalobaby

Oooo mä oon käynyt siellä! ♥ Eiks se ollut se köysiratapaikka? Voi hitsi, ihanaa, mäkin haluan taas sinne "typerään linnaan" :D

MarjaH (Ei varmistettu)

Joo, justiinsa eilen oltiin köysiradalla 8,5 km:n luontokävelyn jälkeen. Pieni oli Manducassa isin selässä suurimman osan matkaa.

Tämä on mun mielestä aika kiva paikka lapsiperheelle, 2,5-v:llekin löytyy puuhaa. Toki ehkä isommalle lapselle olisi kivempi, eilen käytiin sellaisessa Tarzan-landiassa, jossa me vanhemmat ajettiin vuorotellen kesäkelkalla rinnettä alas (oli hurjaa, ja ylitin itseni!). Sä voisit tykätä siitä paikasta, siellä olisi päässyt hyppelemään puusta toiseen tarzanina, mutta me ei sitten sitä kokeiltu.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.