Tunnistatko tuolin?

Puutalobaby

Ostin kymmenisen vuotta sitten kirpputorilta puutuolin, jonka muoto jotenkin vaan miellytti silmää. Ei niin, että olisin tarvinnut sitä, asunto oli täynnä tuoleja jo silloin.

Mut hei tuoleillahan nyt aina on käyttöä. Niillähän voi näppärästi esimerkiksi... ...istua.

Ostettaessa tuoli oli priimakuntoinen. Tosin sanoen (karseaa tunnustaa, mutta) minä olen pilannut sen. En tiedä, mitä on tapahtunut. Istumapuolen pinta on lähtenyt nyt parin viimeisen vuoden aikana valtavalla vauhdilla  kulumaan ja lohkeilemaan.

Viimeisenä tikkinä Seela sai tuolista tikun jalkaansa. Joel julisti, että tuoli saa nyt lähteä tästä talosta.

Kröhöm mähän en siis ymmärrä mitään designista. Viimeksi kävi ilmi, että hätärinä opiskelija-asuntolan roskalavalta mukaan poimittu tuoli (näkyy mm. täällä) onkin tyyliin tämän talon arvokkain esine.

Ja tästäkin tuolista mulla on jotenkin ollut sellainen olo, että se saattaisi olla sellainen esine, jolla on niin kuin... nimi. Malli tai vuosiluku tai jotain. Googlailu tuotti hieman onton tuloksen; kun ei ollut oikein edes mitään, mistä lähteä liikkelle - vuosikymmenenkin taisin veikata väärin. Ajattelin 50-lukua, mutta oisko kuitenkin 60- tai 70-luku?

Joka tapauksessa vähän satunnaisesti osuin Valkoinen harmaja -blogin parin vuoden takaiseen postaukseen Habitare-messuilta. Siellähän se tuoli oli! Jos pikkukuvaa tarkasti tihrustan, niin samaan tapaan lohjenneenakin (mutta korjattuna).

Eli on se ehkä jotain. Jos nyt kyseessä ei ollut "vuosikymmenen epäonnistuneimmat esineet" -esittelykokonaisuus tai jotain.

Okei mutta siis.

Alkuperäinen ajatukseni oli siis laittaa tämä tuoli tyyliin viidellä eurolla kierrätysryhmään. Jollekin, jolla olisi aikaa ja energiaa alkaa tuolinkunnostushommiin. Mutta mitä mieltä olette: oisko se ihan typerää? Entä tietääkö joku: voiko tällaista jotenkin korjata/entisöidä? Sen ainakin tiedä, että tikkuja perseeseeni lasten käsiin ja jalkoihin en enää halua.

Entä tunnistaako joku tuolin: onko se jollain tavalla arvokas vai pikemminkin polttopuumateriaalia tuossa kunnossa?

Takapinta on säilynyt vielä kauniin ehjänä. Eiköhän sekin pian tuhoudu.

Kommentit

Positiivista

No, vaikkei olisi arvokas (/jos ei ole kovin arvokas) niin minä haluaisin tuollaisen! Jos siis päädyt myymään, niin kertoisitko mulle millaisella summalla luovut? :) 

 

ansku_bansku90 at hotmail.com

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi, tästähän tuli samalla myynti-ilmoitus :) Ja deal; jos päädyn myymään, niin oot ekana se, jolle tarjoan! Pähkäilen nyt vielä...

Kristaliina
Puutalobaby

Voikohan tuollaista pintaa siis vaan öljyillä/lakkailla...? Kun tuo on tuollaista entiedämitäpintaa muttajotainmuutakuinmitämäoonennenkäsitellyt :D

Ja sit pitäis nuo kolhut jotenkin kai paikkailla...?

Riika V.
Koti Kumpulassa

Ihana! :) En ymmärrä minäkään designista mitään, mutta hyvännäköinen on kyllä. Ja voisin just kans kuvitella, että olis jonkun tunnetun suunnittelijan luomus!

Kristaliina
Puutalobaby

Toi on mullakin just näppituntuma! :D Mutta tosiaan kun on tällainen designurpo, niin voi mennä täysin metsäänkin tää mun arvio :D

Riika V.
Koti Kumpulassa

Sama! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä lisätietoa tuolista. http://www.hs.fi/koti/a1376710210725

Kristaliina
Puutalobaby

Ooooo ooooo oooo kiitos kiitos kiitos!

Kristaliina
Puutalobaby

Hups 120-200 euroa huutiksessa - ja meitsi meinasi myydä vitosella :D :D :D

kerrie (Ei varmistettu)

Tuolta Valkoisen harmajan postauksen kommenteista löytyi tietoa tuolista: Risto Halmeen Iskulle suunnittelema tuoli 441. Arvosta en kyllä osaa sanoa mitään...

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, en tajunnut lukea kommentteja! Kiitti!

Liisa
Osasin!

Suunnittelija on Risto Halme. Täällä lisää: http://www.hs.fi/koti/a1376710210725

Liisa
Osasin!

Myöhästyin. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Jeeeeeee! Ei tarvita googlea, kun on blogi! :)

Elinaja (Ei varmistettu)

Tuoli on viilutettu, joten todella varauksella lähtisin sitä hiomaan. Suosittelen, että vie ammattilaiselle, joka pystyy tuon lohkeillun viilun korjaamaan. Ammattilaisilla on yleensä varastossa sopivia viiluja. Lakkaus näyttää myös pahasti kuluneelta tai sitten sitä ei enää ole ollenkaan. Nuo teollisuudessa käytetyt lakat ovat eri lakkoja, joita ihan perusprismasta saa, joten siitäkin syystä kääntyisn ammattilaisen puoleen.

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitti vinkeistä! Joo parempi varmaan niin, ettei vaan nyt mene itse pilaamaan tuota...

annap (Ei varmistettu)

Anna tuolisi ammattilaiselle korjattavaksi, hänelle viilujen korjaaminen ja pinnan laitto on pikkujuttu. Yleensä kotinikkarin huonekaluille tehdyt "pikakaunistukset" esim. liimojen ja lakkojen/öljyjen lisäilyt vain hankaloittavat ammattilaisen hommia. Meillä nuo tuolit on ruokapöydän tuoleina (6 kpl) ja tykkään niistä todella paljon, kauniit ja hyvät istua. Olen aikoinani itse selvittänyt tuolin alkuperää, valmistusvuotta ja suunnittelijaa ja saanut Iskulta silloin hyvin tietoa. Tuoli on tosiaan ollut ns. pikkutuoli, eikä siihen ole kuulunut ruokapöytää, vaikkakin olen nähnyt jossain myytävän myös pöydän kanssa (pöytä siis jotain muuta sarjaa). Valmistettu eri viiluilla, meillä tiikkisenä, sinun tuoli näyttäisi sapelimahongilta, lisäksi ainakin tammiviilutettuna. Näiden lisäksi maalattuna ja jopa istuinosa pehmustettuna.

Kristaliina
Puutalobaby

Oijoi, tiikkinen kuulostaa vielä tätäkin kauniimmalta...

Hyvä istua tuo kyllä tosiaan on! Ja kaunis. Oi, voin kuvitella nämä jonkun kivan ruokapöydän kanssa...

Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)

Nyt pitää ekaksi päättää, tykkäättekö tuolista. Jos kyllä, viette ammattilaiselle ettekä harmittele korjaushintaa. Jos ei, myytte tuossa kunnossa kotiin, joka ymmärtää viedä sen ammattilaiselle eikä harmittele korjaushintaa. Kolmas vaihtoehto on viedä se varastoon, josta se löytyy Silvan yo-juhlien aikaan seuraavan kerran, kunnostamattomana.

Kristaliina
Puutalobaby

Kolmas vaihtoehto on se realistisin :D :D :D

Mä tykkään. Joel ei sano mitään (muuta kuin siitä tikusta), joten todennäköisesti se ei tykkää :) Hmm mut siis mäkään en kuitenkaan tykkää niin paljon, että lähtisin korjauttamaan hinnalla millä hyvänsä... Ihan suoraan tyyliltänsä se ei meille jotenkin istu, toisaalta en raaskisi luopuakaan...

Öööö valitsen vaihtoehdon kolme :D :D :D

Jos päätät myydä (ja vielä sopivaan hintaan) niin tulen kipin-kopin sen hakemaan! ;)

Ja eiköhän tuosta tuolia saisi..

Embu

Oi voi miten kaunis tuoli! Ja näköjään ihan designiakin. Kannatan ehdottomasti kunnostamista. :)

piBu (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa!

Tämän blogin avulla minäkin viimein selvitin meillä olevien neljän tuon mallisen tuolin tiedot. Nuo tuolit ovat aivan loistavat istua eivätkä edes helposti kaadu vaikka lapset niissä seisoisivat. Aivan meidän lempikaluste, harmi vain niitä on meillä meidän tarpeeseen liian vähän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.