Tv-kriisi

Puutalobaby

Onkohan tämä nyt sitten sitä paljon puhuttua pesänrakennusvimmaa? Tuntuu nimittäin ihan olennaiselta tässä supistusten lomassa pähkäillä olohuoneen huonekalujen järjestystä.

Viime perjantain treffi-illan yhteydessä Joel kantoi telkkarimme yläkertaan, ja sinne se sitten myös jäi. Ja kun eilen kannettiin myös joulukuusi ulos, iski yhtä äkkiä päälle into vihdoinkin tehdä tuolle olohuoneelle jotain. Olohuoneen ongelmia on meidän mielestä kaksi:
1. Siellä on paljon periaatteessa meille mieleisiä ja rakkaita huonekaluja, jotka on kuitenkin ostettu alun perin muualle kuin tänne. Niinpä mitat ja käyttötarkoitukset eivät oikein täsmää.
2. Televisio.

(puutalon olohuonetta esitelty aikaisemmin täällä)

*******

Anteeksi nyt etukäteen, jos loukaan jonkun sisustusmakua, mutta itse en voi sietää niitä televisionpalvonta-alttareita, joita huonekalukaupat ovat pullollaan. Minua häiritsee ihan älyttömästi ajatus, että koko huoneen sisustuksen määrää yksi kapine ja se, miten perhe haluaa sen äärelle asettua. Eijeijeijeijei. Ei.

Periaatteessa televisioista voisi ehkä luopua kokonaan, koska ei se meillä antennipistorasiaan kytkettynä ole kuitenkaan. Mutta sitten... Oh, elokuvia. Kyllä mä haluan pitää kuitenkin kiinni siitä ajatuksesta, että joskus tulevaisuudessa lasten nukahdettua voidaan Joelin kanssa vielä linnoittautua olohuoneeseen elokuvia katselemaan (nykyisin me mennään samaan aikaan nukkumaan kuin Silva). Ja sitten on tietysti se fakta, että televisio-dvd-soitin -yhdistelmä on joskus kyllä oikeasti aika lyömätön lastenhoitoapu. Sekä raskauspahoinvointiaikana että nyt supistellessa vaalin suurella rakkaudella niitä kierrätysryhmästä ostettuja dvd-levyjä, jotka antavat minulle edes pienen hetken sohvallamakuuaikaa, kun tirppa ihastelee Teletappeja tai sheikkaa lattialla Fröbelin palikoiden "Hervottoman hepulin" tahtiin.

*******

Mutta minne se telkkari sijoitetaan?

Punavuoren-kotiini ostin (mielestäni) oikeasti hyvännäköisen tv-kaapin - muistaakseni Indiq Livingistä tai vastaavasta. Mutta puutalossa sitä syystä tai toisesta ei olla otettu tv-käyttöön, vaan telkkari on sijainnut tähän asti tässä:

Paikka on periaatteessa ok, mutta silti siinä on jotenkin koko ajan ollut sellainen väliaikaisratkaisun maku. Paljon mieluummin laittaisin tuolle seinälle jonkun kauniin seinävaatteen tai -paneelin.

Toinen mahdollinen paikka olisi tässä:

...mutta eääääh. Sitten täytyisi siirtää tuo seinäpaneeli, ja tykkään että se on tuossa. Ja minne tuo Singer siirtyisi ja ja ja.... Eäääh.

Joku saattaisi sanoa, että no miksi sitä ei voi laittaa tuohon tv-pöydälle (tuo on siis se Punavuoreen ostamani):

Nii-iin. Mutta taas se olisi vaan jotenkin.... ....näkyvillä.

Ja sitten keksin, että mikä se oma ongelmani oikeasti on. En halua sitä telkkaria mihinkään - haluan sen jonnekin kätevästi piiloon. Pois silmien näkyviltä, mutta silti tarvittaessa näppärästi saataville. En varmasti ole ainoa ihminen, jolla tällainen toive on. Mutta miten se sitten toteutetaan?

*******

Lattiahuonekalutilaa olohuoneessa ei enää ole mitenkään tarjolla (enkä edes ala kertoa omista - oh - pianohaaveistani tässä), joten ratkaisu saattaisi löytyä jonkinlaisesta seinälle kiinnitettävästä tv-kaapista. Meillä se tietysti saisi olla jotain koristellista, tummaa puuta... Mutta mistä hemmetistä sellaisia saa?

Googlen kuvahaku ainakin heitti ihan nollatuloksen.

Ja sitten tuli eräs idea...

Tuo seinävaate! Mitä jos sen taakse piilottaisi telkkarin niin, että se koko seinävaate jotenkin ovimaisesti kääntyisi tuosta edestä pois tarvittaessa... Ja muina aikoina ei edes tajuaisi, että siellä on telkkari alla... Eikös olisikin aika nerokasta?!? Eikä tarvitsisi edes ostaa uutta huonekalua!
(ööö paitsi että uuden telkkarin kyllä tarvitsisi)

Ja kuka sen tv-kaappi-seinävaateviritelmän sitten rakentaisi? Ja ennen kaikkea - millä ajalla?

******

Ideat tervetulleita!

Onko joku keksinyt kotiinsa jonkun tv:n piilottavan sisustusratkaisun?

Kommentit

MirvaK- ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu) http://uraaitikoton.blogspot.fi

Singeri "poikittain" kulmaan, telkkari Singerin päälle, koukut nurkkiin ja siihen seinävaate eteen. Tosin tuo paneeli sitten jäisi piiloon tai joutuisi muuttamaan?

Pire (Ei varmistettu)

Minä myös inhoan töllötintä! Tai siis sitä miltä se näyttää, kun se ei tosiaankaan sisustuksellisesti sovi kuin poikamiesboksiin,,,, Jostain blogista löysin kerran tv:n piilotuksen. Taisi muistaakseni olla Ikean Malm sarjaan sopivaan tarkoitukseen tuunattu kaapisto. Kaapin ovat vaan kiinni niin telkkari katosi sinne. Tosin Ikea ei nyt ihan taida olla teidän tyyliä, mutta joku iso antiikki kaappi teille?

Merih (Ei varmistettu) http://kaunispaiva.net

Mulla tulee tv:n piilotuksesta mieleen sellanen tv-kaappi, joka oli pikku kakkosen nukkumatissa. Täältä löytyi musta ihania: http://www.juvi.fi/tasot.html

T-100
(G)ROUND ZERO

Jaan kanssasi saman "televisio paraatipaikalla" -inhon. Meillä on toistaiseksi telkkari näkösällä olohuoneessa, mutta se solahtaa mukavasti kirjalevyhyllyyn. Meillä on semmoset ikivanhat aikaa, perheitä, lapsia, lapsiperheitä, kotieläimiä ja kovakouraista kokoamista nähneet hurjan rakkaat (huonekaluiksi, huom. tässä yhteydessä platonisella tavalla rakkaat) Lundian hyllyt, niitä on neljä ja hyllylautoja varmaan seitsenkertainen määrä. Ollaan koottu niistä aina tilan ja tarpeen mukaan kokonaisuus. Yhdessä vaiheessa harkittiin pariovien laittamista telkkarin eteen niin, että ne voisi tarvittaessa avata telkkarin katselua varten. Se ajatus jotenkin jäi, oiskohan silkkaa viitsimättömyyttä jäänyt sikseen. Ideana kuitenkin tykkäsin ja tykkään edelleen. Tällä hetkellä ollaan väliaikaiskodissa, kahden kaupungin ja avoimen tulevaisuuden välimaastossa, mutta sitten oikeassa kodissa telkkarille sanotaan moikat ja heilautetaan kättä perään - jollei naamioida sitä jonnekin/jotenkin.

Itse kannatan telkkarin sijoittamista jonnekin muualle kuin keskelle kotia, ihan jo siksikin että se on niin hallitseva elementti, eikä tosiaan istu mihinkään sisustukseen - sori oikeasti kaikille, jotka pidätte televisiotasoja-ja hyllyjä osana sisustusta. Sellasia kaappeja ja hyllyjä on saatavilla, joihin saa sellaset ylöspäin aukeavat tai oikeastaan liu'utettavat ovet. Miten sen sanoisi, ne ikään kuin aukeavat ylöspäin ja liukuvat, öh, pois tieltä.

Vinkkinä myös Netflix, jos alkaa DVD-levyjen pyörittäminen ottamaan päästä. 3-vuotias on ihan myyty sen vartin verran silloin tällöin, kun katselee Rasmus-nallea tai mitä näitä nyt on.

Jossain oon nähnyt sellaiset vanhat, aasialaishenkiset ikkunaluukut tuossa tarkoituksessa. Ei kai se nyt paha homma olisi, kehykset ja niihin oviksi ikkunaluukut? 

Kristaliina
Puutalobaby

Tää oli meillä yhtenä ideana kans! Noita ikkunaluukkujahan meillä on jo kotona kaksi, niiden pariksi sopisi hyvin sellainen kaappisysteemi... Yksi varmaan ihan käyttökelpoinen ratkaisu olisi ostaa joku Ikean valmis kaappipohja ja nikkaroida itse ikkunaluukkuovet siihen :)

Raleigh (Ei varmistettu)

Tämmöinen tuli heti mieleen: http://verholine.fi/kauppa/catalog/product_info.php?products_id=161 Että siis telkku seinälle ja sitten vaan jotain ryijyä/seinävaatetta tankoon ja saa tarvittaessa käännettyä telkun eteen.. *Teinitsejasäästin-nainen visioi*

Kristaliina
Puutalobaby

Heeei tää ois yksinkertainen ratkaisu! Mitäköhän tuo "kevyeen ripustukseen" käytännössä tarkoittaa... Tuo meidän seinävaate saattaisi kyllä olla liian painava, höh... Äääh ja se on leveämpikin! Mutta tuollainen vastaava voisi olla ratkaisu, kiitos vinkistä!

Laurakaisa (Ei varmistettu)

Meillä on huutokaupasta ostettu vanha vaatekaappi, joka on tuunattu televisiokaapiksi. Sinne mahtuu myös dvd-levyt ja cd-levyt ja samoin tein piiloon myös viritinvahvistin, kaiuttimet ja digiboksi-soitin. Kaappi oli halpa eikä niin ainutlaatuisen hieno, etteikö sen sisusta olisi raaskinut pistää uuteen uskoon. Minä voisin luopua koko telkkarista mutta puoliso ei, joten tuo kaapissa piilossa mutta keskeisellä paikalla olohuoneessa -ratkaisu toimii meillä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä siirtäisin tuon singerin ikkunan alle ja laittaisin telkkarin jonkun matalan senkin päälle siihen nurkkaan sen panelin alle :) sit vois kattoo suoraan sohvalta telkkaria (kai?) !

Vierailija (Ei varmistettu)
Kristaliina
Puutalobaby

Apua :D Joel taitaisi käyttää veto-oikeuttaan :D

...paitsi jos tuonne norsuun saisi sen telkkarin piiloon :)

Pikkulinnun äiti (Ei varmistettu)

Mitä jos ratkaisisitte tän ihan verhotangolla tai verhovaijerilla? TV:n päälle 2 kertaa seinävaatteen mittainen tanko toinen reuna tasaan/lähes tasaan TV:n kanssa ja toinen seinävaatteen mitan yli. Seinävaatteen yläreunaan ripustuslenkit ja sit vaan vetää sen seinävaatteen pois edestä kun haluaa katsoa TV:tä. Voi olla, että ajattelen liiankin simppelisti, mutta noin mää ton tekisin.

Pikkulinnun äiti edelleen (Ei varmistettu)

Niin ja siis toki TV siihen seinälle myös, niitä kiinnityshommia löytyy ainakin elektroniikkaliikkeistä. Meillä on sellanen vähän niinkun vaijeri, joka kiinnitetään Tv:n taakse ja sit TV:n voi ripustaa seinälle. Muistelisin, et on yleismallia eikä TV-kohtanen.

FFFifi
Fitness Führer

Tän saman olisin sanonut :) Tai jos haluaa videotykin, ei siihen ole mikään pakko hommata valkokangasta, seinällekin voi heijastaa. Siihen soveltuvia seinämaalejakin on, mutta kyllä tavallinenkin seinä käy. Mikäli hommaa kankaan, niin sen voi sitten ripustaa vapaammkn, esim vetää kirjahyllyn eteen jos sopivaa seinätilaa ei ole.

Melina G

Meillä oli edellisessä kodissa televisio piilossa vanhassa oviaukossa. Oviaukkoon oli siis rakennettu seinä niin, että olohuoneen puolelle jäi syvennys. Kuva siitä on täällä. Tuossa olohuoneen jälkeen-kuvassa näkyy, miten telkkari jäi piiloon, vaikka olikin siinä ikään kuin paraatipaikalla.

 

Mari F. (Ei varmistettu)

Telkkarikaappi! kirjoitin aikoinaan sisustusjutun, jossa oli makea kaappi ja sinne piilotettu telkku tykötarpeineen. Eli eräänlainen alttarikaappi ;)

wewwaton (Ei varmistettu)

Tämä ei nyt varsinaisesti tuossa teidän olohuoneessa auta, mutta meillä mies rakensi/hitsasi makuuhuoneessa vaatekaappien päälle jäävään tyhjään tilaan kiskot ja telineen telkkarille. Eli kun haluat katsoa telkkaria/elokuvia sängyssä (ihan huippu vastasyntyneen imetysmaratoonien aikaan) niin liutat tv:n kiskoja pitkin yläkaappien eteen ja kun haluat pistää tv:n pos näkyvistä tai kaivaa jotain pitkäaikaissäilytyksessä olevaa tavaraa yläkaapeista niin työnnät vain telkkarin kiskoja pitkin sinne kaappien päällä olevaan hukkatilaan pois haitolta :)

Liisa
Osasin!

Minäkin olisin ehdottanut telkun kiinnittämistä seinälle ja seinävaatetta verhotankoon sen eteen. Siinä on vaan pari pientä pulmaa:

Ensinnäkin näyttäisi hölmöltä kun telkku näkyisi kankaan takaa sivusta katsottuna. Tietty telkun voi laittaa paikkaan jossa sitä ei pääse katsomaan kuin edestä, tai laittaa semmoisen taivutetun tangon jossa verho menee sivuiltakin seinään kiinni. Tai laittaa jonkin lankun siihen sivulle.

Toiseksi ripustuskorkeus. Liian korkealla olevaa telkkua on tympeä katsoa, ja liian matalalle ripustettu seinävaate näyttää oudolta. Siihen tietysti auttaa tarpeeksi iso kangas.

Mutta hyvä idea tuo telkkarin piilotus kyllä on. Ehkä meidänkin alttari vaihtuu piiloksi jossain tulevaisuuden sisustuksessa. Varsinkin, kun miehen tahdosta meidän töllö on n. miljoonatuumainen jättiläinen, eli ei mikään kaunistus. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Simpeliä olisi telkkari seinälle ja kangas siihen päälle ja rullaverhon tai vastaavaan tapaan narusta vetämällä kangas pois edestä.

T-100
(G)ROUND ZERO

Kaikki vinkit ja ideat lukeneena alan tosissani odottamaan, että millanen viritys seinälle lopulta tulee. Kaikenlaiset verhoviritykset nostaa hymyn suupieliin, se jos mikä nimittäin kiinnittää huomion; salaperäinen seinävaate, jossa on joku mekanismi. Entä jos vaan annatte töllön jäädä yläkertaan? :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo mahdollisuuksia on - vaan kun keksisi sen parhaimman toteutuksen... Joo, toiveena kyllä on, että se olisi ihan siisti ratkaisu eikä mallia "viritys"; tosiaan silloin kun siihen saattaisi huomio kiinnittyä enemmän kuin siihen telkkariin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.