Uudet kengät

Puutalobaby

Ostin uudet kengät, tällaiset hassut kimaltelevat feikkimokkasiinit.

...ja rakastan niitä.

Mullahan on tämä aiemminkin (täällä) toteamani viehtymys feikkimokkasiineihin. Aitoja nahkaisia en harmi kyllä omista.

Käytännöllisiksi näitä ei voi missään yhteydessä väittää, pohjatkaan eivät kestä edes ajatusta kosteudesta:

Silti väittäisin, että nämä ovat loisto-ostos. Maksoivat... ...euron. Lanttila-nimisellä kirppiksellä Jumbon lähellä.

Ostin sieltä myös ihan valtavan pinon Silvalle seuraavan koon perussisävaatetta. Täytyy sanoa, että hinnoittelu oli kohdillaan - alle kahden euron joka ikinen vaatekappale. Melkein tyhjensin sieltä yhden kirpparipöydän. Että terkkuja vaan (ja kiitos!), jos jollakulla teistä on ollut siellä pöytä pääsiäisen aikaan ja bongaat pian tutunnäköisiä vaatteita meidän tirpan päältä :)

Mutta mitä ihmettä? Toisella kerralla (eilen) näitä käyttäessäni tunsin kävellessäni jotain kummallista pohjassa. Ajattelin, että ehkä pohjallinen on jotenkin vinossa. Kun otin useamman tunnin kävelyn jälkeen kengän pois ja tarkistin tilanteen....

Metallinen 10 sentin rautakappale irrallaan kengän sisällä.

Was?

Kommentit

RebeckaB (Ei varmistettu)

Mä löysin kerran vastaavan omasta - jo aika kuluneesta - kengästäni! Luulin, että se on pudonnut kenkään jostain (mistä?!), nakkasin roskiin enkä ajatellut asiaa sen enempää. Kuulisinkin nyt mielelläni mikä ihme se oikein oli. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Eikä, ai sulla samanlainen!?! :D Mäkin just mietin, että onko tää pudonnut kenkään edellisen omistajan varastoinnissa, vai onko se tuolta kengästä itsestään. Mutta en etsimälläkään löydä mitään kohtaa, miten se olisi voinut olla tuolla kengässä. Eikä toisesta kengästä löydy mitään vastaavaa tukirakennelmaa. En ymmärrä :)

RebeckaB (Ei varmistettu)

Jep, just tuollainen kymmensenttinen littana metallinkappale. Mulla oli myös kyseessä varrelliset mokkasaappaat. Niillä oli silloin parin vuoden ajan kävelty, ja yhtäkkiä yhtenä päivänä kun vedin saapasta jalkaan löysin tuon härpäkkeen sieltä pohjalta. Popot olivat ihan tavallisesti olleet eteisessä kenkätelineessä säilössä. Tulisipa joku kenkäekspertti selvittämään tämän mysteerin... :D

KattiLaKoo (Ei varmistettu)

En kyllä itse ole tuollaiseen metallinpalaan kengässä törmännyt, mutta tuli mieleen, että voisiko se olla "karannut" varresta? Toisin sanoen, onko varren takasaumassa sopivan levuinen paikka, jossa tuollainen voisi olla tukemassa muuten löysää/kasaan painuvaa vartta?

Torey
Näissä neliöissä

Samaa mietin. :)

Ja IHANAT kengät! <3

Kristaliina
Puutalobaby

Se takasauma oli mullakin ensimmäinen ajatus, mutta hitsi en vaan löydä sellaista kohtaa, missä se voisi olla...

laulau (Ei varmistettu)

Hei mulla on tullut tommonen joskus kengän pohjassa olleesta reiästä! Kenkä oli vielä mallia varreton, että epäilen sen olleen ihan siellä pohjalla tarkoituksella jotain muotoa antamassa (?!). Outoa. o_o

Drew (Ei varmistettu)

Joissakin kengissä on tuollainen metallilastu siellä jalkapohjassa antamassa juurikin sitä tukea!:) Mulla on useammista Spirit Storen balleriinoista jossain kohtaa tippunut samanlainen härpäke irti:p Ingen panik siis:D

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, ihan uusi juttu mulle! Nyt tekisi mieli mennä kaivelemaan sitä toistakin kenkää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen myös useampaa kertaan kuullut lentokentän turvatarkastuksessa, kun portti on piipannut, että "ota kengät pois, niissä on varmaan pohjissa metallia".

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon aina ajatellut, että se tarkoittaa jotain teräspohjamummonpotkintamaihareita tai jotain... Heheh mutta nämä onkin näitä rrrrrraudalla varustettuja mokkasiineja ja balleriinoja - jotenkin ihan absudri ajatus :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ole mummonpotkimiskenkiä ollut mulla jalassa vaan ihan perus nahkaiset kävelykengät tyyliin Ecco tai Pomarfin. Enkä oikein uskonut että niissä mitään rautaa olisi eikä mitään rautaa ole koskaan ulos tullutkaan, mutta niin vaan portti lakkasi piippaamasta kun otin kengät pois.

Positiivista

Joo mulla on irronneet tuollaiset ainakin yksistä ballerinoista ja kaksista kävelykengistä. Normaalia siis :D

Toinen Sanna (Ei varmistettu)

Jep, samaa tulin sanomaan kuin muutkin: yllättävän monet kengät on varustettu tuollaisilla metalliliuskoilla. Eipä niitä huomaa ennenkuin pullahtavat ulos :P

Muori (Ei varmistettu)

Niim, yleensä ja aika monissa kengissä on pohjassa juurikin tällainen metalliläpyskä. Se antaa sille kengällä "ryhtiä" ja aiheuttaen sen että se kenkä varmasti on mahdollisimman kova, jäykkä ja taipumaton mihinkään suuntaan = erittäin huono jalkaterän toimintojen kannalta, estäen jalkaterän luonnollisen kävelyn. Kaikista kengistä tätä ei toki löydy, mutta jos ei muuten osaa tulkita kenkien materiaaleja ja ominaisuuksia, nää metalliläpyskät tulee tietoo siinä vaiheessa kun pohja on sen verta kulunu että se löytyy irrallisena kengän sisältä.:)

Kristaliina
Puutalobaby

Aina sitä oppii jotain uutta! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Se on lenkkirauta ja hyvinkin oleellinen osa pitämässä kengän muotoa yllä. Kenkää,mistä tämä härpäke on tippunut pois,ei tulisi käyttää!

Hepsansuu (Ei varmistettu)

No höpö höpö. Evirako vai Valvira tällaisen mahtikäskyn on antanut? Parasta jaloillemme olisi toki kävellä tyystin ilman popoja.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.