Virvon varvon

Puutalobaby

Puutalon noidat kävivät tänään virpomassa paria naapuria.

Oli pikkunoita:

...ja vielä pienempi noita.

Virpomislorussa vaan oli ihan pienenpieni virhe luova sananmuunnos <3

 

Kommentit

Pari sannaa

Ai että miten upeaa olis, jos hyväntahtoset noidat tois palmusunnuntain aamuna pitsaa suoraan ovelle! Uuden perinteen paikka?

Kristaliina
Puutalobaby

Vanha kansakin sen jo tiesi: "Ken pitsaa säästää, se lastaan vihaa" :D

Mammara

Hahhahaaa! Pienet pitsatrullit oven takana sunnuntaiaamuna! Ihanaa! Veikkaan, et jokainen krapulainen nuorikin olisi varautunut suklaamunin siinä tapauksessa! :D

Hei125 (Ei varmistettu)

Tämä virpominen on Saatanasta. Jumala pitää nyt sitten myös noituutta samanarvoisena kuin ihminen joka uhraa lapsiaan kulkemalla tulen läpi. "Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä KULKEMAAN TULEN LÄPI, tahi TEKEE TAIKOJA, ENNUSTELEE MERKEISTÄ, HARJOITTAA NOITUUTTA TAI VELHOUTTA -- Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle. 5 Moos. kirj. 18:10, 12
Tykkää · Itse olen täysluuseri, nolla olen. Täystyperys olen. Mutta tiedän totuuden. Totuus on Kristus ja Häneen uskova pelastuu.

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Ihana!
Mä olen just vuodattanut facessa suruani siitä että tänäkin vuonna jäädään ilman virpojia. Eikö nykylapset enää virvo vai eikö enää uskalleta mennä tuntemattomien ovia soittelee.. Viime vuonna saatiin yksi oksa ja sekin tarhasta.
Meidän +2v on niin adhd ettei sen kanssa voi vielä kuvitellakaan menevänsä virpomaan, mutta kunhan tuosta vanhenee, niin otetaan meilläkin tuo virpomistraditio käyttöön.

Kristaliina
Puutalobaby

Mulla ei koskaan käynyt virpojia Punavuoressa/Kalliossa/Töölössö/Kampissa, ei ikinä. Mutta täällä käy! Mä kyllä ihan joillekin lapsille sanoinkin ennakkoon, että "tulkaa sit meille kans", hehehe ja vähältä piti etten äsken ovesta huudellut ohikulkeneille noidille, että "hei tänne päin!" :)

Tuossa naapurikaupunginosassa tiedän, että jotkut on tehneet niin, että laittaneet esim. alaovelle lapun, että "tervetuloa virpomaan sille-ja-sille ovelle". Ehkä tosiaan tuntemattomien oville ei nykyään niin vaan tunnu luontevalta mennään. Mun lapsuudessa kyllä mentiin :D Mutta mäkin olin kyllä käynyt edellisenä päivänä kysymässä parilta naapurilta, että saako teille sitten tulla ja mihin aikaan. Me käytiin siis ihan kolmella ennakkoon suunnitellulla ovella vaan, se oli ihan sopivasti:)

Mutta tosi kivaa oli! Suosittelen tosiaan perinteeksi! :)

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Mun lapsuudessa kanssa kierrettiin koko alue. Mulla oli yleensä mukana 10-20 oksaa. :D
Täytyy laittaa jatkossa jotain koristetta oveen! Ja ehkäpä ensi vuonna päästään oman lapsen kanssa virpomaan. ;)

Cpop

Aeva ehana!

Me käytiin virpomassa vaan (iso)mummi ja ukki, täti ja mummo, mutta naperoa ujostutti niin vallan hirmuisesti virpominen että äitin piti sanoa lorut ja napero otti osaa vaan "palkka mulle" kohtaan :D Napero ei myöskään halunnu pukeutua vaikka aiemmin sanoi haluavansa olla pupu.. Eikä nähty YHTÄÄN toista lasta virpomassa. Täälläpäin hirmu harvat käy virpomassa. Miun ovella ei ole käynyt virpojaa koskaan sen jälkeen kun muutin pois kotoa.

Veema (Ei varmistettu)

Hih, meidän lapsi 2-vuotiaana sanoi "pitsa mulle, palkka sulle" :)
Hän siis luuli, et siinä sanotaan pitsa ja itkusilmässä toisteli, että hän haluaa pitsaa kanssa :)

M-M

Milla  kävi mummulle ja vaarille ja tädeille  virpomassa. Jos ens vuonna kävis vaikka muillakin. Muutama noita näkyi välillä, mutta ei meidän taloilla ole näkynyt. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsirikkaalla omakotitaloalueella pohjois-pohjanmaaalla virpojia riittää! Mua vaan alko ärsyttää jo pari vuotta sitten jatkuva ovikellon soitto. Tein silloin päätöksen, että palkitsen vain tuttuja lapsia. Tänäänkin kävi muutama +10vuotias poika normi vaatteissa oven takana. En tuntenut, joten käännytin ovelta ja miehelle vaan puhisin, että alkaa mennä kerjäämisen puolelle. Kai nyt ees pukeutumiseen vois panostaa!?

Vierailija (Ei varmistettu)

juuri oli uutisissa että oikeesti ei kuulu pukeutua, kristilliseen virpomiseen eivät noidat liity...

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, ei tää noitahomma kovin kristillistä olekaan - mikä ei taas meidän perheessä haittaa tieysti yhtään :) Joskus aikoinaan ainakin tuolla pohjoisessa trullit olivat pahantahtoisia; muistan, kun mummi joskus kertoi, että trullit mm. olivat navetasta katkaisseet lehmältä hännän... :(

Mä muuten muistan, että meidän lapsuudessa ois virvottu jonain muuna päivänä kuin palmusunnuntaina? Ehkä siinä lauantaina pääsiäispäivien välissä? Jos nyt en ihan väärin muista... :)

Miitu (Ei varmistettu)

Lankalauantaina :) Ja illalla kokkoja katsomaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Virpomisessa on muutama perinne yhdistynyt uudeksi. Kymmeniä vuosia on jo virvottu noitakamppeissa ilman suurta kristillistä traditiota. Kyllästyttää jatkuva jankkaaminen oikeasta tavasta. Eri puolilla Suomea on eri perinteitä ja sekä pukeutuminen, virpomispäivä että palkanmaksupäivä vaihtelevat.

Kristaliina
Puutalobaby

Hehe joskus meille (Kuusamossa asuessa) tuli kans lapsia ihan tavallisissa pihavaatteissa ja joidenkin random-risujen kanssa; olivat kai keksineet, että karkkia tekisi mieli :) Ei siis ollut edes pääsiäinen silloin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olin taas kerran varautunut virpojiin, kun asutaan tällaisella lapsiperhealueella, mutta eihän niitä taaskaan kuulunut. Ikkunasta kyllä näkyi pikkunoitia, mutta jättivät ilmeisesti meidän rivarin väliin. Toisaalta, mies kertoi nähneensä vaunulenkillä sellaisen noitajoukon, jossa oli 18 virpojaa! Pakko sanoa, että onneksi eivät tulleet meille... Olisi ollut hieman hämmentävää avata ovi ja todeta, ettei taida tarjottavat ihan riittää :D

Satumainen (Ei varmistettu)

Ihana!(:

milkkis (Ei varmistettu)

Mitäs tytöt sai palkkioksi? Tuli vaan mieleen kun Silvakaan ei kai sitä suklaata tai karkkia syö?

Kristaliina
Puutalobaby

Hih siitä ajattelin oman bloggauksen :) Mutta siis mm. tarroja:)

Riika V.
Koti Kumpulassa

Meillä viime vuonna Sofia virpoi, että "pitsa sulle, reunat mulle"! :) Oli siis pitsaa tarjolla ja neiti ei tykännyt kuin pitsan reunoista. Sitä päästiin sitten heti soveltamaan!

nenone (Ei varmistettu)

Hei ei huono! Reilu 20 vuotta sitten allekirjoittanut on kutakuinkin saman ikäisenä esittänyt virpomislorun aivan samalla tavalla :) ja joka vuosi muistutetaan, että vieläkö muistan kuinka minä sen lorun kerroin :D joo... Mun äiti on varmaan ajatellut samoin kun sä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.