Ladataan...
Puutalobaby

Liisa sen keksi: "Kun muoti- ym. blogeissa esitellään aina käsilaukun sisältö, niin me vauvablogin seuraajat vaadimme (no okei, minä vaadin) sinua paljastamaan hoitolaukun sisällön!"

Kiva idea, tässä siis kurkistus keltaiseen Kånken Miniin.

Suhteeni hoitolaukkuihin on kuin miesten suhde (anteeksi yleistys) naisten käsilaukkuihin: tiedän, että jotain tärkeää siellä varmasti täytyy olla - mutta minulla ei ole hajuakaan, että mitä.

Babya odottaessamme katselimme jostain massiivisesta lastentarvikeliikkeestä hoitolaukkuja ja mietimme, tarvitsemmeko tällaista. Joel totesi ykskantaan, että emme: miksi ostaa joku ruma laukunmöhkäle, kun oma vaatehuone on nättejä laukkuja täynnä?

Ensimmäiset kuutisen viikkoa elelimmekin tyytyväisinä ilman hoitolaukkua: minulla oli vaippa, harso ja desinfiointiaine Minigrip-pussissa käsilaukussa - that's it. Mutta sitten silmäni osuivat Prismassa tuollaiseen kivaan pieneen mini-Kånkeniin ja hoitolaukun puuttuessa sain hyvän syyn ostaa sen :)

No mitä siellä sitten on?

...eli eipä juuri mitään :) Ehkäpä sovellan tässä tietämättäni samaa kevyen pakkauksen koulukuntaa kuin reissatessa - lähden 1,5 kuukauden reppureissullekin vain käsimatkatavaraan mahtuvalla alle 8 kg pikkurinkalla.

Tai sitten tästä puuttuu jotain olennaista, mistä joudun joskus tulevana apuavauvanihuutaajulkisellapaikalla-kriisihetkenä syvästi kärsimään :)

Kakka/puklukatastrofivälineet: oranssi (totta kai) harso, pieni Ikean pyyhe, wipes-pyyhkeitä suljettavassa muovirasiassa ja yksi vaippa Minigrip-pussissa.

Lääkintäjoukot: Cuplaton ennen jokaista imetystä ja desinfiointiaine, jota meillä lotrataan edelleen litrakaupalla. (laukussa pikkupullo, jota täytetään kotona olevasta isosta pumppupullosta)

...ja "kaiken varalta" -vaihtovaatteet isompia selkäkakkakatastrofeja varten.

Lisäksi ihan tavallinen huivi (jos sellainen sattuu kaulassa olemaan) peittää imettäessä suht hyvin paljaita kohtia - jos sitä muistaa käyttää.

Puuttuuko tästä mielestänne jotain olennaista? Vai onko hoitolaukkujen sisällä tavallisesti sellaista "tämäkin on hyvä olla mukana" -tavaraa, mitä ei todellisuudessa koskaan tule käytettyä? Niin kuin omassa käsilaukussani kaikki hakaneulat, sakset, hiuspinnit, vaihtokorvakorut, rakkolaastarit ja tarrarullat (kyllä: käsilaukussani on usein tarrarulla).

Ladataan...
Puutalobaby

Tämänpäiväiseen iltapäiväkitinään yritin lääkkeeksi laulua, ja jostain alitajunnan syövereistä löytyi tällainen:
"Liru laru loru moni turha poru
ratki riidaksi muuttuu.
Ehe ehe ehe mul on pieni vehe..."

Okei, noin se EI mennyt. Lastenlaulutietämyksessäni on selvästikin Akin ja Turon (kai muistatte?) mentävä aukko.

Niinpä otimme apuun Youtuben, ja kohta meillä olikin käynnissä spontaanit lastenlaulubileet kirjaston liukkaalla lattialla!

Olin jo melkein varma, että Maija Mehiläinen toi Silvalle ensimmäisen OIKEAN sosiaalisen hymyn...

 

 

...kunnes Tohtori Sykeröllä vaippaan pörähti selkeä selitys.

 

 

 

Vaipanvaihdon jälkeen bileet kävivät hurjemmiksi - tällaista versiota Piippolan Vaarista en ehkä olisi odottanut kuulevani.

 

 

...mutta Silva näytti tykkäävän. Apua. Vauvastani tulee teknourpo.

Sen sijaan Röllin kanssa ajauduimme kasvatuksellisiin erimielisyyksiin:

 

 

Äiti antaa kiukuttelijalle markan, katsoa telkkaria, iltasadun...  Ja isä antaa - SELKÄÄN. Eijeijei, pause, stop, eject, äkkiä tämä hiljaiseksi!

Äidin lemppari oli totta kai tämä:

 

Ryösteteään? Rosvotaan? Taistelemme kuolemaan? Ööh. Tota.

Pitäydytään siis varmuuden vuoksi turvallisissa aihepiireissä: Popsi popsi porkkanaa!

 

 

...tai het-ki-nen - mitä sanovatkaan nykyiset ravintosuositukset tästä? :)

Pages