Ladataan...
Puutalobaby

Sukupuolineutraalista avioliittolaista on puhuttu paljon viime päivinä, myös blogeissa. Eikä suotta - kyse on hurjan tärkeästä asiasta.

Täällä Lilyssä näkyvän kamppiksen aloitti ansiokkaasti phocahispida, joka myös taiteili hienon yläbannerin; vaihtaisin sen ja tekisin päälle hienot puutalobabysysteemit, jos osaisin (ja ennen kaikkea jos ehtisin). Mutta voitte ehkä kuvitella sen tuohon mun yläpalkkiin? (pliis?)

Eilen minut vielä haastettiin tuolla omassa vieraskirjassa kirjoittamaan näkemykseni aiheesta.

No hitsi! Totta kai olen mukana tätä kannattamassa. Heh jotenkin hölmösti oma ongelmani tämän bloggauksen suhteen taisi olla se, että en väsyneillä aivoillani keksi enää mitään uutta sanottavaa tästä. Niin monessa blogissa on ollut jo niin hyviä kannanottoja.

Mutta ehkä aina (heh tai edes ihan joka kerta) ei tarvitakaan jotain uutta, luovaa ja mykistävää. Ehkä kannnotto riittää.

Todellakin tahdon.

*******

Jos nyt sitten jatkan lainailujen linjalla: Joel näytti minulle eilen tällaisen xkcd.com:issa olleen infografiikan.

lähde: http://xkcd.com/1431/

Ensimmäisen "täh?"-sanan jälkeen ehkä osasin tätä lukeakin vähän - kuvassa siis Amerikan tilannetta: sukupuolineutraalin avioliittolain ja rotujen välisen avioliiton (apua - onko tuo korrekti termi suomeksi?) hyväksymisestä, sekä laissa että yleisen mielipiteen kautta.

Yleisen mielipiteen käyrät näyttävät hyvin samannäköisiltä - molempia muuten sielläkin enemmistö kannattaa. Rotujen välisissä avioliitoissa laki on tullut reilusti ennen yleistä mielipidettä, sukupuolineutraalissa avioliitossa toisin päin.

Itselleni tuli tästä mieleen ennen kaikkea se, että rotujen väliset avioliitot, naisten äänioikeus, sukupuolineutraali avioliitto... Kaikki ne ovat sellaisia tasa-arvokysymyksiä, jotka joskus menevät läpi ja muuttuvat ajan myötä ihan itsestäänselviksi. Käyrien suunta on kiistaton.

Myös tässä sukupuolineutraalissa/tasa-arvoisessa avioliittolaissa.

Uskon lujasti, että kolmenkymmenen vuoden päästä se vuosiluku on vain numeroita paperilla: onko se sitten 2014 läpi mennyt laki vai joku muu.

Totta kai: mitä aikaisemmin, sen parempi. Siksi asia on ihan hurjan tärkeä.

Mutta vaikka vastustajat saisivatkin kantansa eduskunnassa läpi, joskus tämä on meille varmasti ihan arkipäivää. Vastustajat pelaavat vain aikaa. Hesarin keräämässä grafiikassa (tämän jutun yhteydessä) näkyy tosi hyvin, miten lakivaliokunnan jäsenten syntymävuosi on vaikuttanut mielipiteeseen. Ei siis puoluekanta, ei kotikunta - vaan syntymäaika.

lähde: HS/Teppo Moisio (hei! opiskelukaverini! terveisiä! hienosti koottu grafiikka!) ja Petri Salmén (no tasapuolisuuden nimissä terveisiä sullekin! vaikka en tunnekaan!)

Ajan kysymys. Uskon lujasti niin. 65 % suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Mielenkiinnolla odotan, noudattelevatko eduskunnan äänet yleistä mielipidettä vai laahaavatko edelleen perässä...

Ladataan...
Puutalobaby

...ja mä kun en edes mitenkään erityisemmin tykkää raidoista.

Mutta jos valittavana on vaikkapa ankeaharmaa ja ankeaharmaamustaraidallinen, valitsen kyllä jälkimmäisen. Raidat kun tuntuvat antavan edes jotain eloa vaatteeseen.

Ja sit se tilanne helposti johtaakin tähän:

Sukat melkein samaa paria!

Noi muuten eivät ole ne mieskalsarit. Vaan ihan samanlaiset naiskalsarit. (ero on luonnollisesti hyvin merkittävä)

Mutta kerron ehkä tuoreen jutun niistä mieskalsareista. Vetäisin ne yksi aamu makkarin hämäryydessä jalkaani - myöhemmin päivällä kuitenkin huomasin, että kas ei näissä olekaan sitä pussihommaa edessä eli onpa sit nää naiskalsarit kuitenkin. Hyvähyvä.

Ihan salonkikelpoinen kotiäidin edustusasu siis. Siinä kävi sitten päivän mittaan Alepa-setää, lähettiä ja appiukkoa kylässä, minä pokkana kalsareissani ovea aukaisin.

Joo niin kuin jo varmaan arvasittekin: Illalla huomasin, että olivat ne sittenkin ne mieskalsarit.

Paitsi että olivat jalassa väärin päin. Munapussisysteemit olivat vaan jääneet pepun puolelle.

Pages